فهرست مطالب

فصلنامه تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی
پیاپی 41 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد درویشی، مجید نوری، محمدرضا ناظر، حمزه شاه علی* صفحات 9-16

    ویروس کووید-19یک عفونت ویروسی شدید و مسری است که در اواخر دسامبر 2019 در ووهان چین ظاهر شد و به سرعت در سراسرجهان گسترش پیدا کرد. با وجود مطالعه های متعددی که در مورد این ویروس جدید به انجام رسیده است، اما همچنان منشاء پیدایش آن بصورت مبهم باقیمانده مانده است. تعیین منشاء دقیق این ویروس می تواند به یافتن راه حل هایی برای مهار این ویروس و ویروس های مشابه در آینده مفید باشد.

    کلیدواژگان: منشاء احتمالی، کووید-19، ویروس
  • سیمین بهمن پور*، نوشا ضیاء جهرمی صفحات 17-28
    سابقه و هدف

    آسم یکی از شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی است که که باعث مراجعه مکرر آن ها به بیمارستان و غیبت از مدرسه می شود. در این مطالعه به تعیین اثر درمانی افزودن پروبیوتیک به درمان استاندارد در کودکان مبتلا به آسم خفیف تا متوسط پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی120 بیمار 3 تا 8 ساله مبتلا به آسم خفیف تا متوسط مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی اطفال بیمارستان حشمتیه سبزوار صورت گرفت. بیماران با روش نمونه گیری تصادفی ساده بر اساس بلوکی جای گشتی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند و قطره های پروبیوتیک و پلاسبو به مدت دو ماه در اختیار آن ها قرار گرفت و نحوه استفاده صحیح آموزش داده شد. در انتهای ماه دوم پرسش نامه استاندارد تست کنترل آسم (ACT) توسط پژوهش گر تکمیل شد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS19 تحلیل شد.

    یافته ها

    در بررسی پیامدها به دنبال افزودن پروبیوتیک ها به درمان استاندارد به مدت دو ماه در این بیماران، تغییر معنی دار آماری درکنترل آسم (کنترل نسبی و عدم کنترل) بین دو گروه مشاهده نشد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه و عدم ایجاد تاثیر معنی دار آماری بین دو گروه مداخله و کنترل اضافه کردن پروبیوتیک ها به درمان استاندارد آسم درکودکان مبتلا به آسم خفیف تا متوسط پیشنهاد نمی شود.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، پروتئاز اصلی، پروتئین Spike، پروتئین Papain like protease
  • مریم سالک نژاد، سید مرتضی رباط جزی، مهدی زین الدینی* صفحات 29-46

    سابقه و

    هدف

    در دو دهه گذشته، پروتئین ها و پپتیدها تبدیل به یک گروه مهم از داروها شده اند. با این حال، حساسیت به تخریب شیمیایی و فیزیکی از چالش های اصلی کاربردهای صنعتی و دارویی پروتئین ها است. کمابیش90 درصد از وزن پرمرغ از ضایعات صنایع دام و طیور، کراتین است. این پروتئین نامحلول بوده و تمایل شدیدی به تجمع و رسوب دهی دارد.
    مواد و روش ها: در این پژوهش کراتین از پر مرغ با محلول سدیم هیدروکسید 2/0 مولار استخراج شد و توسط آنزیم آلکالاز صنعتی (V/V) 8 درصد در دمای 55 درجه سانتی گراد به مدت 5 ساعت در pH برابر 8 هیدرولیز شد. محلول کراتین به دست آمده، توسط روش آلکیلاسیون و سولفیدولیز به منظور کاهش اگریگاسیون مورد اصلاح ساختار شیمیایی قرار گرفت. حلالیت کراتین، درجه اصلاح شیمیایی، درصد پایداری، مقدار مول تیول آزاد و هم چنین DLS و FTIR نمونه ها بررسی شد.
    یافته ها: نتایج نشان داد درجه اصلاح شیمیایی کراتین در روش آلکیلاسیون 72 درصد و در روش سولفیدولیز با 66 درصد بوده است. اصلاح شیمیایی کراتین هیدرولیز شده باعث کاهش اگریکاسیون در 3pH به میزان 65/288 درصد و 3/335 درصدی به ترتیب برای روش آلکیلاسیون و روش سولفیدولیز به دست آمده است. بررسی پایداری و حفظ محتوی پروتئینی نشان داد، کراتین اصلاح شده به روش آلکیلاسیون 9/81 درصد و کراتین اصلاح شده به روش سولفیدولیز 3/86 درصد در طی 30 روز پایدار بوده است در صورتی که کراتین هیدولیز شده به عنوان شاهد تنها 8/9 درصد از محتوای پروتئینی خود را حفظ کرده و پایداری داشته است. نتیجه تست DLS نمونه محلول کراتین اصلاح شده با روش آلکیلاسیون در آب، دارای  476/0= PI و اندازه متوسط ذرات 3/157 نانومتر است، در نمونه کراتین اصلاح شده با روش سولفیدولیز در آب، مقدار 475/0=PI و اندازه متوسط ذرات 2/136 نانومتر تعیین گردید، که نسبت به نمونه کراتین هیدرولیز شده با 552/0=PI و اندازه متوسط 3/990 نانومتر، یکنواخت تر و پراکنده تر بوده است.
    نتیجه گیری: اصلاح شیمیایی انجام شده بر روی کراتین هیدولیز شده تغییری دایمی بوده و اتصال گروه های عاملی مورد انتظار باعث افزایش حلالیت کراتین در محیط های آبی و کاهش تجمع در pH اسیدی شده است. هم چنین نتایج آنالیز FTIR اصلاح شیمیایی کراتین را تایید کرد.

    کلیدواژگان: کراتین پر مرغ، اصلاح شیمیایی، پایدار سازی، آلکیلاسیون پروتئین، سولفیدولیز پروتئین
  • مرتضی عزیزاللهی علی آبادی، معصومه حیدری تجن*، علیرضا عزیزاللهی علی آبادی صفحات 47-58
    سابقه و هدف

    بسیاری از میکروارگانیسم ها عوامل ضد میکروبی تولید می کنند که آنها را در شرایط سخت محیطی حمایت  می کنند. گونه های اگزیگوباکتریوم به طور خاصی با محیط اطراف خود وقف یافته اند و برحسب نوع گونه و شرایط محیطی دارای تنوع گسترده ای هستند. هدف از این مطالعه جداسازی، شناسایی و بررسی خاصیت ترکیبات ضد میکروبی توسط اگزیگوباکتریوم استیلیکوم است.

    مواد و روش ها

    سویه لیوفیلیزه اگزیگوباکتریوم استیلیکوم از کلکسیون میکروبی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران تهیه و در محیط کورینه باکتریوم براث و نوترینت براث کشت داده شد. جهت بررسی اثر ضد میکروبی مایع رویی کشت (سوپرناتانت) این باکتری از روش انتشار از چاهک در آگار و انتشار از دیسک علیه باکتری های پاتوژن و استاندارد اشریشیا کولای، سالمونلا انتریکا، استافیلوکوکوس اوریوس و شیگلا دیسانتری استفاده شد و به کمک  تکنیک کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتر جرمی (MS/ GC) ترکیبات با خاصیت ضد میکروبی شناسایی گردید.

    یافته ها

    مایع رویی کشت باکتری اگزیگوباکتریوم خاصیت ضد میکروبی خوبی از خود نشان داد که بیشترین اثر طی روش انتشار از چاهک و روی سویه استاندارد سالمونلا انتریکا  PTCC 1231 زیر گونه انتریکا پاراتیفی با هاله عدم رشد 5/8 میلی مترمشاهده شد. در روشGC/MS  نیز ترکیبات 2- اتیل هگزیل پارامتوکسی سینامات، 1-2- بنزن- دی کربوکسیلیک اسید،1-7- دی متیل 3- فنیل- تیلیدین بای سیکلو (2-2-1)- هپتان-2- اون و  فنول 2-4- بیس (1-1- دی متیل اتیل) شاخص ترین ترکیبات بودند.

    نتیجه گیری

     طبق نتایج بدست آمده از اگزیگوباکتریوم با توانایی بالای ضد میکروبی و داشتن ترکیبات مفید با خاصیت مهار کنندگی بالا می تواند به عنوان یک عامل ضد میکروبی مطرح باشد.

    کلیدواژگان: اگزیگوباکتریوم استیلیکوم، GC، MS، خاصیت ضد میکروبی، مایع رویی کشت
  • هومن تهرانی، پرستو امیری، مهدی جلیلی اکبریان، مرجان وجدانی، الهه رزم آرا، کاظم حسن پور* صفحات 59-66
    سابقه و هدف

    آسم یکی از شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی است که که باعث مراجعه مکرر آنها به بیمارستان و غیبت از مدرسه می شود. در این مطالعه به تعیین اثر درمانی افزودن پروبیوتیک به درمان استاندارد در کودکان مبتلا به آسم خفیف تا متوسط پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی120 بیمار 3 تا 8 ساله مبتلا به آسم خفیف تا متوسط مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی اطفال بیمارستان حشمتیه سبزوار صورت گرفت. بیماران با روش نمونه گیری تصادفی ساده بر اساس بلوکی جایگشتی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند و قطره های پروبیوتیک و پلاسبو به مدت دو ماه در اختیار آنها قرار گرفت و نحوه استفاده صحیح آموزش داده شد. در انتهای ماه دوم پرسشنامه استاندارد تست کنترل آسم (ACT) توسط پژوهشگر تکمیل شد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار  SPSS19تحلیل شد.

    یافته ها

    در بررسی پیامدها به دنبال افزودن پروبیوتیک ها به درمان استاندارد به مدت دو ماه در این بیماران، تغییر معنی دار آماری درکنترل آسم(کنترل نسبی و عدم کنترل) بین دو گروه مشاهده نشد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه و عدم ایجاد تاثیر معنی دار آماری بین دو گروه مداخله و کنترل اضافه کردن پروبیوتیک ها به درمان استاندارد آسم درکودکان مبتلا به آسم خفیف تا متوسط پیشنهاد نمی شود.

    کلیدواژگان: آسم، آسم خفیف، آسم متوسط، پروبیوتیک، تست کنترل آسم، IAu- science
  • احمد رشید، فرحناز مولوی*، هما محمودزاده صفحات 67-82
    سابقه و هدف

     باکتری استافیلوکوکوس اوریوس یک عامل شایع درعفونت های بیمارستانی است و افزایش مقاومت به عوامل ضد میکروبی در این باکتری یکی از مشکلات عمده بخش مراقبت های بهداشتی است  همچنین ما شاهد سویه های مقاوم شده این باکتری هستیم که  پاتوژن های مهم در بروز بیماری و مرگ و میر هستند لذا کنترل این باکتری ها ازنظر بهداشتی و اقتصادی اهمیت زیادی دارند. هدف از این تحقیق، بررسی میزان شیوع ژن مقاومت به متی سیلین mecA  و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در نمونه های موجود استافیلوکوکوس  اوریوس و بررسی فعالیت ضد باکتریایی نانو ذرات نقره علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اوریوس  است.
    مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی - توصیفی 59 استافیلوکوکوس  اوریوس  از 11 آزمایشگاه تشخیص طبی جمع اوری گردید. این نمونه ها با استفاده از روش های استاندارد آزمایشگاهی و کشت اختصاصی تعیین هویت شدند. برای بررسی فراوانی ژن mecA از روش PCR استفاده شد. به منظور ارزیابی الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها، از روش انتشار دیسک بر اساس پروتکل CLSI انجام گردید. نانوذره نقره توسط عصاره زنجبیل ساخته شد و برای بررسی اثر نانوذره نقره بر بیان ژن  mecA از روش Real time PCR استفاده شد.

    یافته ها

     از 59 نمونه استافیلوکوکوس  اوریوس  مقاوم 51 نمونه به متی سیلین بودند. ارزیابی فنوتیپی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس  اوریوس  مقاوم به متی سیلین نشان داد که 90 درصد جدایه ها به پنی سیلین، 85 درصد به اریترومایسین 84 درصد به سفتریاکسون53 درصد به آمیکاسین، 49 درصد به جنتامایسین، 47 درصد به پیراسیلین،  45 درصد به سپیروفلوکساسین 37 درصد به ایمی پتمو 35 درصد به لینزولید مقاومت داشتند یعنی  بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی به ترتیب متعلق به پنی سیلین 90درصد، اریترومایسین85 درصد و کمترین نسبت به  ایمی پتمو 37 درصد و لینزولید 35 بود. بررسی مولکولی نشان دهنده حضور ژن mecA در تمام نمونه ها بود. و نتیجه بررسی ریل تایم نشان داد که تاثیر نانوذره بر روی بیان ژن mecA معنا دار می باشد(P<0/01 ).
    نتیجه گیری: وجود51 نمونه مقاوم  از 59 نمونه درمطالعه حاضر نشان دهنده افزایش مقاومت استافیلوکوکوس  اوریوس  مقاوم به متی سیلین نسبت به سایر آنتی بیوتیک های مختلف بوده که این مسئله یک هشدار جدی جهت درمان عفونت های ناشی از استافیلوکوکوس  اوریوس  می باشد. و موثر بودن نانوذره نقره بر بیان ژن mecA  نشان می دهد که به این ماده می توانیم به عنوان یک جایگزین برای آنتی بیوتیک های موجود فکر کنیم.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، متی سیلین، نانوذره نقره، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن mecA
  • سحر داوری*، بهناز ولی پور، راحله فرحزادی، شهرام پوررسول، سید منصور ال طاها، زهرا حجتی، سید هادی چاوشی، حجت الله نوزاد چروده صفحات 83-102

    سلول های بنیادی سرطانی که سلول های آغازکننده تومور هم شناخته می شوند جمعیت کوچکی از سلول های سرطانی می باشند که توانایی تجدید خود و تمایز به سلول های بنیادی نرمال را دارند. مقاومت بالای سلول های بنیادی سرطانی نسبت به درمان های رایج از قبیل رادیوتراپی و شیمی درمانی یکی ازمشکلات اساسی در نابودی سرطان و عود مجدد می باشد. سلول های بنیادی سرطانی موجود در ریز محیط تومورها از طریق تقسیم نابرابر باعث تشکیل سلول های توموری جدید با خصوصیات متفاوت از نظر ژنتیکی و متابولیتی خواهد شد. بنابراین درمانهایی که مبتنی بر کنترل تکثیر و تمایز سلولهای بنیادی سرطانی باشد را بایدجستجو کرد. در این مقاله مروری ، بر بررسی فنوتیب و متابولیسم سلولهای بنیادی سرطانی پرداخته شده و روش های درمانی مبتنی برکنترل متابولیسم جهت حذف سلولهای بنیادی سرطانی در ریزمحیط تومور بیان شده است.

    کلیدواژگان: سلولهای بنیادی سرطانی، متابولیسم، ریزمحیط اطراف تومور، متاستاز
  • توحید پیری قراقیه، شیدا بیرانوند، عباس دوستی، امیرحسین قدیری*، سامه حاجی محمدی صفحات 103-120

    COVID-19 ، بیماری ناشی از SARS-CoV-2 ، یک بیماری بسیار مسری است. سازمان بهداشت جهانی این بیماری را به عنوان یک پاندمی جهانی اعلام کرده است. در حال حاضر ، تحقیقات در مورد SARS-CoV-2 در مراحل اولیه است. بر اساس شواهد منتشر شده، مطالعه حاضر بررسی سیستماتیک اپیدمیولوژی، مشخصات بالینی، تشخیص، درمان و پیشگیری از COVID-19 را خلاصه می کند. امید است که این بررسی به مردم کمک کند تا SARS-CoV-2 را بشناسند و با آنها مقابله کنند و مرجعی برای مطالعات آینده فراهم کند.

    کلیدواژگان: COVID-19، کرونا ویروس، عفونت های تنفسی، پنومونی
|
  • Mohammad Darvishi, Majid Noori, Mohammad Reza Nazer, Hamze Shahali* Pages 9-16

    The covid-19 virus is a severe and contagious viral infection that appeared in Wuhan, China in late December 2019 and spread rapidly around the world. Despite numerous studies on the new virus, its origins remain unclear. Determining the exact source of this virus can be helpful in finding solutions to control this virus and similar viruses in the future.

    Keywords: Probable origin, Covid-19, virus
  • Pages 17-28

    Aim and

    Backgrounds

    Coronavirus is the causative agent of COVID-19 infectious pneumonia, which was introduced by the World Health Organization in 2020 as a global epidemic. Due to the fact that its inhibitory mechanisms have not been well understood so far, in this article we decided to investigate the inhibitory mechanisms of Spike, Main Protease and Papain-like protease proteins in the coronavirus.

    Materials and methods

    In the present study, all calculations were performed by AutoDock 4.2 (2013), AutoDockTools 4.2 (2013) and Cluspro2.0 (2017). Lamarckchr('39')s genetic algorithm was used to search for protein levels, and 200 were performed in each of the docking models. Finally, the interaction of protein binding and inhibitor compounds and hydrogen and hydrophobic binding was calculated by Poseview and DIMPLOT software.
     

    Results

    The interaction study showed that the amino acids His163, His164, Gln189, Glu166, Cys145 and Phe140 play a key role in the inhibitory interaction of GC-376 with Mpro protein due to hydrogen bonds. Also, the study of the binding energy of the inhibitor compound to the protein shows that this compound is attached to the inhibitor with a binding energy of -6.36 kcal / mol. The docking results of PLpro complex showed that the amino acids Tyr268, Gln269, and Asp164 play a key role in the interaction of GRL0617 inhibitor with PLpro protein due to hydrogen bonds and the binding energy of the inhibitor compound to PLpro protein was -9.69. Finally, the study of the interactions of Spike protein and LCB1 peptide using Cluspro and DIMPLOT software showed that there are several hydrophobic and polar interactions between different amino acids of these two compounds, the most important of which can be He noted the interaction of the amino acid Tyr489 in the Spike protein with the amino acids Leu6 and Gln7 in the inhibitory peptide.
     

    Conclusion

    The results of this study showed that the inhibitory compounds presented in this article can well inhibit vital proteins important in coronavirus due to polar and hydrophobic interactions.

    Keywords: Coronavirus, the main Protease protein, Spike protein, Papain like protease protein
  • Maryam Saleknezhad Pages 29-46

    Aim and

    Background

    In the past two decades, proteins and peptides have become an important class of therapeutic drugs. However, their sensitivity to chemical and physical degradation has posed challenges for scientists. Approximate 90% of the chicken feather of slaughterhouse waste is Keratin. Keratin protein is insoluble in water and has a strong tendency to accumulate and precipitate. Today, the stability of proteins in pharmaceutical applications is of great importance.

    Materials and Methods

    In this study, Keratin was extracted from feather by sodium hydroxide 0.2 M and hydrolyzed by 8% (V/V) Alcalase enzyme in 55 Celsius, at 8 pH. The hydrolyzed Keratin solution was chemically modified by alkylation and sulfitolysis to reduce aggregation. Keratin solubility, degree of chemical modification, percentage of stability, mol amount of free thiol, also DLS, and FTIR of the samples were investigated.

    Results

    The result showed that the degree of chemical modification of Keratin in the alkylation method was 72% and the sulfitolysis method was 66%. The chemical modification of hydrolyzed Keratin was reduced aggregation at pH3 to 288.65% and 335.3% for alkylation method and sulfitolysis respectively. Investigation of the stability and preservation of protein content showed that the stability of modified Keratin by alkylation method was 81.9% and by sulfitolysis method was 86.3% in 30 days, but the hydrolyzed Keratin as a control preserved only 9.8% of protein content. The result of the DLS test shows that the Keratin modified by alkylation in water has PI=0.476 and a mean particle size of 157.3 nm and Keratin modified by sulfitolysis in water has PI=0.475 and a mean particle size of 136.2 nm, which was more uniform and dispersed than the hydrolyzed Keratin with PI=0.552 and a mean particle size of 990.3 nm.

    Conclusion

    The chemical modification of hydrolyzed Keratin was a permanent change and binding of expected groups increased the Keratin solubility in aqueous solution and decreases the aggregation at acidic pH. The results of the FTIR analysis confirmed the chemical modification of Keratin.

    Keywords: Feather Keratin, Chemical modification, stabilization, Alkylation of protein, sulfitolysis of protein
  • Morteza Azizollahi Aliabadi, Masoumeh Heidari Tajan*, Alireza Azizollahi Aliabadi Pages 47-58

    Aim and

    Background

    Many microorganisms produce antimicrobial agents protecting them in extreme environmental conditions. Exiguobacterium sp. has particularly been adapted to their environment and is of wide diversity depending on the species and environmental conditions. The present study aims to study on the isolation, identification, and examination of antimicrobial property of bioactive compounds produced by Exiguobacterium acetylicum PTCC 1765.

    Materials and methods

    E. acetylicum was taken from Iranian Research Organization for Science and Technology and was cultured in Corynebacterium broth and nutrient broth. Agar diffusion and well diffusion techniques were used to study the antimicrobial effect of supernatant of this bacterium against pathogenic and standard strains of bacteria such as Escherichia coli, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus, Shigella dysenteriae and compounds with antibacterial property were identified using GC/MS.

    Results

    E. acetylicum culture’s supernatant displayed a good antimicrobial property. Its greatest effect was observed during Well diffusion technique over salmonella entrica servpvar paratiphi PTCC 1231 with 8.5 mm zone of inhibition based on GC/MS analysis 2- ethyl  hexyl parametoxy cynamate, 1-2-benzen-dicarboxilic acid, 1-7- dimethyl 3- phenil- thilidin byciclo (1-2-2) – heptanes-2- on and phenol 2-4 bis(1-1-dimethyle ethyle)were dominant compounds.

    Conclusion

    Nowadays, by increased resistance of antibiotics and the complexities resulted from consumption of chemical pharmaceutics, using alternative medicines, seems necessary. The supernatant of E. acetylicum culture having high antimicrobial capability and useful compounds with restricting property can be suggested as an antimicrobial agent. While comprehension studies are needed to affirm the effect of this bacteria and its resulting metabolites in the human body conditions.

    Keywords: Exiguobacterium acetylicum, GC, MS, antimicrobial property, supernatant
  • Human Tehrani, Parastoo Amiri, Mehdi Jalili Akbarian, Marjan Vejdani, Elaheh Razmara, Kazem Hassanpour* Pages 59-66

    Aim and

    Background

    Asthma is one of the most common chronic diseases of childhood that causes frequent hospital visits and absenteeism from school. In this study, the therapeutic effect of adding probiotics to standard treatment in children with mild to moderate asthma was determined.

    Material and Methods

    This double-blind clinical trial study was performed on 120 patients aged 3 to8 years with mild to moderate asthma referred to the specialized pediatric clinic of Heshmatieh Hospital in Sabzevar. Patients were divided into two groups of intervention and control by simple random sampling based on permutation block and were given probiotic and placebo drops for two months and was taught how to use them correctly. At the end of the second month, the standard asthma control test (ACT) questionnaire was completed by their searcher. The collected data were analyzed using SPSS19 software.

    Results

    In the study of the consequences following the addition of probiotics to standard treatment for two months in these patients, no statistically significant change in asthma control (relative control and lack of control) was observed between the two groups (P <0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study and the lack of statistically significant effect between the two groups of intervention and control, the addition of probiotics to standard asthma treatment in children with mild to moderate asthma is not recommended.

    Keywords: Asthma, mild asthma, moderate asthma, probiotics, ACT (Asthma Control Test), IAu- science
  • Ahmad Rashid, Farahnaz Molavi*, Homa Mahmoudzadeh Pages 67-82

    Staphylococcus aureus is a common cause of nosocomial infections and increased resistance to antimicrobial agents in this bacterium is one of the major problems in health care. We also see resistant strains of this bacterium that are important pathogens in the development of the disease. The control of these bacteria is very important from a health and economic point of view, so the aim of this study was to investigate the prevalence of methicillin mecA resistance gene and determine the pattern of antibiotic resistance in existing samples of Staphylococcus aureus and to evaluate the antibacterial activity of silver nanoparticles against Gram-positive Staphylococcus aureus.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 59 staphylococcus aureus specimens were collected from 11 nature detection laboratories. These samples were identified using standard laboratory methods and specific culture. PCR was used to evaluate the frequency of mecA gene. In order to use the antibiotic susceptibility pattern of the strains, the disk diffusion method is performed based on the CLSI protocol. Silver nanoparticles were made from ginger extract and Real Time PCR was used to evaluate the effect of silver nanoparticles on mecA gene expression.

    Results

    Out of 59 samples of Staphylococcus aureus, 51 samples were resistant to methicillin. Phenotypic evaluation of antibiotic resistance pattern of methicillin-resistant Staphylococcus aureus strains showed that the results showed that 90% of isolates to penicillin, 85% to erythromycin, 84% to ceftriaxone, 53% to amikacin, 49% to gentamicin, 47% to piracyl 45% were resistant to spirofloxacin 37% to imipetmo 35% to linezolid, ie the highest antibiotic resistance was to penicillin 90%, erythromycin 85% and the lowest to imipetmo 37% and linzolid 35, respectively. Molecular analysis showed the presence of mecA gene in all samples. The results of real-time study showed that the effect of nanoparticles on mecA gene expression is significant.
    Discussion and

    Conclusion

    The presence of 51 resistant samples out of 59 samples in the present study indicates an increase in resistance of methicillin-resistant Staphylococcus aureus to other antibiotics, which is a serious warning for the treatment of Staphylococcus aureus infections. And the effectiveness of silver nanoparticles on mecA gene expression shows that we can use this substance instead of existing antibiotics.

    Keywords: Staphylococcus aureus, Methicillin, silver nanoparticles, antibiotic resistance, mecA gene
  • Sahar Davari*, Behnaz Valipour, Rahele Farahzadi, Shahram Pourrasol, Seyyed Mansour Altaha, Zahra Hojjati, Seyyed Hadi Chavoshish, Hojjatalah Nozad Pages 83-102

    Cancer stem cells known as initiating tumor cells have self-renewal and differentiation in tumor mass and they are resistant to therapy. Therefore traditional treatment like radiotherapy and chemotherapy cannot control tumor cells proliferation. Searching new therapies to control cancer stem cells is necessary for inhibition of tumor cells. In the specific microenvironment,  cancer stem cells undergo unequal division and form new tumor cells with different characteristics in terms of genetics and metabolism. Therefore, therapeutic based on the controlling of proliferation and differentiation of cancer stem cells can be a good strategy for eliminating of various tumors.
    In this paper we will review metabolism and mitochondrial context in cancer stem cells and we would discuss the possibly of targeting metabolism in cancer stem cells.

    Keywords: Cancer stem cells, Metabolism, microenvironment, metastasis
  • Tohid Piri Gharaghie, Sheida Beiranvand, Abbas Doosti, Amir Hossein Ghadiri*, Sameh Haji Mohammadi Pages 103-120

    COVID-19, the disease caused by SARS-CoV-2, is a highly contagious disease. The World Health Organization has declared the ongoing outbreak to be a global public health emergency. Currently, the research on SARS-CoV-2 is in its primary stages. Based on current published evidence, this review systematically summarizes the epidemiology, clinical characteristics, diagnosis, treatment and prevention of COVID-19. It is hoped that this review will help the public to recognize and deal with SARS-CoV-2, and provide a reference for future studies.

    Keywords: COVID-19, Coronavirus, Respiratory infection, Pneumonia