فهرست مطالب

چشم انداز مدیریت دولتی - پیاپی 41 (بهار 1399)

فصلنامه چشم انداز مدیریت دولتی
پیاپی 41 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ارمین گلچین، اکرم هادیزاده مقدم*، طیبه امیرخانی، غلامعلی طبرسا صفحات 15-37
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ابعاد تشکیل دهنده سلامت روحی روانی کارکنان در ایران است.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد

    در این راستا شرکت های ارایه کننده خدمات پرداخت الکترونیک به عنوان جامعه هدف انتخاب شدند. به این ترتیب که با 50 نفر از رده های گوناگون (مدیر، سرپرست و کارشناس) از سه شرکت بزرگ در این صنعت مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته صورت گرفت؛ با استفاده از روش تحلیل تم، مقوله ها و محورهای اصلی استخراج و پالایش شد.

    یافته های پژوهش

    نتایج نشان داد که سازه سلامت روحی روانی کارکنان در ایران چهار محور اصلی دارد که عبارت اند از: سلامت روحی روانی مبتنی بر زندگی شخصی؛ سلامت روحی روانی فردی؛ سلامت روحی روانی اجتماعی و سلامت روحی روانی شغلی.

    محدودیت ها و پیامدها

    از جمله محدودیت های این پژوهش عدم امکان مصاحبه با کارکنان سایر صنایع مشابه به منظور غنای بیشتر نتایج است.پیامدهای عملی: چارچوب ارایه شده در این پژوهش به مدیران کمک می کند تا تصویر بهتری از سلامت روحی روانی کارکنان داشته باشند و درنتیجه برنامه های عملیاتی هدفمند برای افزایش سلامت روحی روانی کارکنان ارایه کنند.

    ابتکار یا ارزش مقاله

    در این پژوهش یک چارچوب مفهومی اولیه و بومی به پژوهشگران و کاربران ارایه می شود که بر اساس آن قادر هستند پژوهش های خود درباره مفهوم و ابعاد سلامت روحی روانی کارکنان را تکمیل کنند.

    کلیدواژگان: سلامت روحی-روانی، سلامت روحی-روانی درونی، سلامت روان شناختی، سلامت روحی-‏روانی کارکنان، سلامت روحی-روانی در زندگی، سلامت روحی-روانی اجتماعی، سلامت ‏روحی-روانی در کار
  • فرهاد مهرگان*، ابوالحسن فقیهی، ناصر میرسپاسی صفحات 39-74
    هدف

    در این مطالعه هدف اصلی بررسی ویژگی های ساختاری بوروکراسی و شناسایی کارکردهای آن به منظور استقرار یک نظام دموکراتیک است.

    طراحی/روش شناسی/رویکرد

    پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی، از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی و از نظر نوع داده ها جزو پژوهش های کیفی به شمار می رود. جامعه موردمطالعه در این پژوهش اعضای هییت علمی دو دانشگاه صلاح الدین و جهان در منطقه کردستان عراق است که با استفاده از فرمول کوکران 23 نفر به عنوان نمونه و به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود که از طریق تحلیل تم، تم های فرعی و مفاهیم مربوطه به آن شناسایی و کدگذاری شدند.

    یافته های پژوهش

    نتایج نشان داد که ویژگی های ساختاری بوروکراسی جامعه موردمطالعه، متفاوت از مدل بوروکراسی وبر است؛ اما به دلیل وجود تنوع نیروی کار در نظام اداری و همکاری آن با بخش های مختلف حاکمیتی، نقش موثری در استقرار نظام دموکراتیک داشته است.

    محدودیت ها و پیامدها

    شرایط موجود در منطقه موردمطالعه بر نظرها و دیدگاه های مصاحبه شوندگان تاثیر گذاشته است. ازآنجاکه گردآوری داده ها در میان گروهی خاصی انجام شده است، برای تعمیم پذیری نتایج پژوهش باید مطالعات بیشتری در میان گروه های مختلف جامعه و در زمان های مختلف انجام شود.

    پیامدهای عملی

    با توجه به دیدگاه مختلف درباره رابطه بین بوروکراسی و دموکراسی، دموکراتیک کردن فرایندهای بوروکراتیک در سازمان ها برای ایجاد دموکراسی در جامعه، امری ضروری به نظر می رسد.

    ابتکار یا ارزش مقاله

    این مقاله در حوزه مدیریت دولتی است و با رویکردی عملی، درک بهتری از رابطه بین بوروکراسی و دموکراسی را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: بوروکراسی، دموکراسی، تحلیل تم
  • محمدشاکر اردکانی*، عطیه صابری، غلامرضا ملک زاده صفحات 75-98
    هدف

    به منظور رهایی از فناوری قدیمی، شرکت ها باید دانش قدیمی را فراموش کنند. فراموشی سازمانی راهی برای ازبین بردن دانش منسوخ در شرکت ها است و می تواند به توانایی یک شرکت برای نوآوری منجر شود و حتی به طور مستقیم بر بقای شرکت تاثیر بگذارد. هدف پژوهش حاضر شناسایی الگوهای ذهنی مدیران سازمان های دولتی درباره عوامل پیش برنده فراموشی سازمانی با روش کیو است.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد

    روش شناسی کیو، تکنیکی است که پژوهشگر را قادر می سازد تا نخست، ادراکات و عقاید فردی را شناسایی کند و دوم به دسته بندی گروه های افراد بر اساس ادراکاتشان بپردازد. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران سازمان های دولتی شهر مشهد به تعداد 115 نفر است که از این میان 30 نفر انتخاب شده و 21 نفر حاضر به همکاری شدند. نمونه گیری به روش غیر تصادفی در دسترس صورت گرفت. روایی متغیرها با توجه به نظر خبرگان، مبانی نظری و نظر مشارکت کنندگان و پایایی آن نیز با روش دونیمه کردن تایید شد.

    یافته های پژوهش

    یافته های پژوهش هفت الگوی توسعه و بهبود منابع سازمانی، ایدیولوژی سازمان، چابکی و پویایی، تفکر و مدیریت سیستمی، رشد و بهبود شرایط کاری، رهبری تحول گرا و اصیل، سرمایه اجتماعی و سیاست ها را نشان داد.

    پیامدهای عملی

    مدیران از طریق توانمندسازی کارکنان، برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی، به روزرسانی سیستم ها و دستورالعمل های داخلی، افزایش اعتمادبه نفس کارکنان، فراهم کردن بستر مناسب و برنامه ریزی برای جذب نخبگان می توانند به توسعه و بهبود منابع سازمانی و درنتیجه فراموشی سازمانی دست یابند.

    ابتکار یا ارزش مقاله

    با شناسایی الگوهای ذهنی مدیران در زمینه فراموشی سازمانی، زمینه حرکت سازمان ها به سمت دانش جدید و فراموشی دانش منسوخ فراهم می شود.

    کلیدواژگان: الگوی ذهنی، عوامل پیش برنده، فراموشی سازمانی، روش کیو
  • رجا کریمی، اکبر اعتباریان*، ایرج سلطانی صفحات 99-119
    هدف

    هدف پژوهش حاضر شناسایی ریسک های منابع انسانی است که در شرکت نیمه دولتی سرمایه گذاری و توسعه صنعت سیمان (سیدکو) انجام شد.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد

    ابتدا با استفاده از روش فراترکیب به بررسی عمیق مطالعات کیفی انجام شده در باب موضوع پرداخته شد و مدل اولیه طراحی و برای تایید مدل از روش دلفی و پرسشنامه استفاده شد. برای تعیین روایی پرسشنامه از روش قضاوت خبرگان بهرگیری شد و پایایی آن به دلیل پایایی روش فراترکیب مورد تایید قرار گرفت. 20 نفر از خبرگان دانشگاهی و صنعتی به روش نمونه گیری قضاوتی انتخاب و پرسشنامه در میان آنها توزیع و جمع آوری شد.

    یافته های پژوهش

    یافته های پژوهش از طریق آزمون روایی محتوایی موردبررسی قرار گرفت که در نهایت با حذف مولفه هایی که شاخص روایی محتوایی (CVI) و نسبت روایی محتوایی (CVR) آن ها کمتر از حد مجاز بود، الگویی شامل چهار بعد ریسک های استراتژیک منابع انسانی، ریسک های سازمانی منابع انسانی، ریسک های عملیاتی منابع انسانی و ریسک های مالی منابع انسانی و 19 شاخص مرتبط با آن ها شناسایی و ارایه شد.

    محدودیت ها و پیامدها

    ماهیت مقطعی داده ها که با توجه به گذر زمان و تغییر سبک های مدیریتی و قانونی در رویارویی با ریسک های منابع انسانی در سازمان دیده می شود.

    پیامدهای عملی

    با شناسایی ریسک های منابع انسانی و شاخص های مرتبط آن ها در سازمان امکان کنترل و کاهش سطح ریسک در سازمان ایجاد می شود. ابتکار یا ارزش مقاله: مدلی با دیدگاه کل نگر و مطالعه عمیق مدل های ارایه شده در حوزه ریسک های منابع انسانی با رویکرد کارخانه های تولیدی نیمه دولتی ارایه شد.

    کلیدواژگان: ریسک، ریسک منابع انسانی، مدل های ریسک منابع انسانی
  • محمد کوهی خور، امین رضا کمالیان*، نورمحمد یعقوبی، علی اصغر پورعزت صفحات 120-143
    هدف

    در رکود اقتصادی اخیر، تقاضاهای زیادی برای جلب استعدادها وجود دارد و اغلب سازمان ها از سیستم مدیریت استعداد برای ایجاد مزیت رقابتی استفاده می کنند. فقدان فراگرد مدیریت یکپارچه استعداد به منزله رویکرد راهبردی به هدردهی زمان، تلاش و پول منجر می شود.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی بوده و در آن از روش فراترکیب استفاده شده است. پژوهشگران با روش فراترکیب به بررسی دقیق و عمیق در موضوع پرداخته و نتایج پژوهشی های گذشته که به صورت کیفی هستد را ترکیب کرده اند. در این راستا، با جست وجو در وب ساینس (2008-2018)، مگ ایران و مجلات دانشگاه تهران و کتاب های انگلیسی، 3615 پژوهش در حوزه مدیریت استعداد و مدیریت یکپارچه استعداد انتخاب شد که درنهایت  106 پژوهش از آن ها موردتحلیل محتوا قرار گرفت، از محتوای آن ها ابعاد و کدهای مربوط استخراج و با استفاده از آنتروپی شانون اولویت بندی شد.

    یافته های پژوهش

    بر اساس یافته های پژوهش، کدهای مدیریت و برنامه ریزی جانشینی، یادگیری، درگیرکردن کارکنان مستعد، پذیرش سازمانی، ارتباط راهبرد استعداد با راهبرد کسب و کار، مدیریت مسیر پیشرفت و فرهنگ سازمانی، بیشترین تاثیر را دارند.

    محدودیت ها و پیامدها

    حجم زیاد مقاله ها و بازه زمانی مورد بررسی، کار تحلیل پژوهش را سخت تر کرد.

    پیامدهای عملی

    وجود یکپارچگی در مدیریت استعداد می تواند رهنمودی برای مدیریت منابع انسانی سازمان های کنونی و آینده باشد. سازمان های آینده با استعدادها و نسل نیروی انسانی متفاوتی مواجه هستند که نیاز به مدیریت یکپارچه استعداد دارند.  

    ابتکار یا ارزش مقاله

    پژوهش حاضر، توجه به استعدادها به عنوان چالش کنونی و آینده سازمان ها و برنامه ریزی به منظور ایجاد مدیریت یکپارچه در منابع انسانی براساس استعدادها را مدنظر قرار داده است.

    کلیدواژگان: استعداد، مدیریت یکپارچه استعداد، فراترکیب، آنتروپی شانون
  • حاجیه رجبی فرجاد*، گلناز منشی صفحات 144-167
    هدف

    مطالعه حاضر با هدف پاسخگویی به سوال اصلی پژوهش مبنی بر اینکه رهبری استبدادی چه تاثیری بر خلاقیت کارکنان با توجه به نقش مبادله رهبر و فاصله قدرت دارد، انجام شد.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد

    این پژوهش از نظر هدف جزو پژوهش های کاربردی، از نظر نوع، کمی و از نظر روش، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و کارکنان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به تعداد 460 نفر است که تعداد 210 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسشنامه بود. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته های پژوهش

    یافته های پژوهش نشان داد که مبادله رهبر- پیرو، رابطه رهبری استبدادی و خلاقیت را با ضریب مسیر 415/0 و مقدار معناداری 43/5، میانجی گری می کند. فاصله قدرت با ضریب مسیر 241/0 و مقدار معناداری 041/2، رابطه رهبری استبدادی و مبادله رهبر- پیرو را تعدیل می کند؛ همچنین رهبری استبدادی با ضریب مسیر 595/0- و مقدار معناداری 731/5- بر خلاقیت کارکنان، با ضریب مسیر 887/0- و مقدار معناداری 238/17- بر خلاقیت مبادله رهبری کارکنان و با ضریب مسیر 919/0 و مقدار معناداری 218/6 بر خلاقیت کارکنان تاثیر دارد.

    محدودیت ها و پیامدها

    به دلیل تعدد متغیرهای پژوهش و پیچیدگی های خاص پژوهش، برای پژوهش های آینده باید سایر مولفه های متغیرها به طور دقیق بررسی شوند تا دیگر روابط متغیرها هر چه شفاف تر و جامع تر شناخته شود. درنهایت با اتخاذ رهبری مناسب خلاقیت کارکنان را افزایش داد.

    پیامدهای عملی

    با اتخاذ سبک رهبری مناسب در یک سازمان با اعمال مبادله رهبر و فاصله قدرت، میزان خلاقیت کارکنان را افزایش داد.

    ابتکار یا ارزش مقاله

    در این پژوهش تاثیر رهبری استبدادی بر خلاقیت کارکنان با توجه به نقش مبادله رهبر و فاصله قدرت بررسی می شود؛ همچنین چهار متغیر (رهبری استبدادی، خلاقیت کارکنان، مبادله رهبر و فاصله قدرت) به صورت یک جا در مدیران و کارکنان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای نخستین بار در نظر گرفته است.

    کلیدواژگان: رهبری استبدادی، خلاقیت کارکنان، مبادله رهبر، فاصله قدرت، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور
  • مهنوش اصغرزاده، اسدالله مهرآرا*، مجتبی طبری صفحات 169-202
    هدف

    بهبود مستمر عملکرد سازمان ها، نیروی عظیم هم افزایی ایجاد می کند که این نیروها می تواند پشتیبان برنامه رشد، توسعه و ایجاد فرصت های تعالی سازمانی شود. لذا هدف اصلی این پژوهش «طراحی الگوی مدیریت عملکرد صنعت بیمه ایران با رویکرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد (GT)» می باشد.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد

    روش پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی است و به لحاظ نوع داده رویکردی آمیخته دارد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان، اساتید و متخصصین حوزه مورد پژوهش می باشد که برای انتخاب حجم نمونه از روش گلوله برفی استفاده شد که با 17 نفر مصاحبه شده است که 7 نفر از خبرگان دانشگاهی و 9 نفر از متخصصین صنعت بیمه بودند. جامعه آماری بخش کمی کلیه کارکنان، کارشناس و مدیران در صنعت بیمه ایران می باشد که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 385 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از روش های مطالعات کتابخانه ای و میدانی استفاده شد. لذا با توجه به گردآوری داده‏ها از دو نوع ابزار بررسی اسناد و مدارک و  پرسشنامه 74 گویه ای محقق ساخته استفاده شد. لازم به ذکر است روایی با استفاده از روایی محتوایی و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفته و تایید گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش کیفی (کدگذاری نظری) و کمی (مدلسازی معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزار Smart-Pls انجام شد.

    یافته های پژوهش

    یافته ها حاکی از این است که تمامی متغیرهای احصا شده در قالب سطوح مذکور، به عنوان متغیرهایی که باید در طراحی مدل مطلوب مورد توجه قرار گیرند، مورد تایید قرار گرفت. همچنین با توجه به این که قدر مطلق مقدار آماره t برای تمامی روابط بین متغیرها بزرگ تر از مقدار بحرانی 1.96 و نیز تمامی بارهای عاملی در حالت استاندارد بزرگ تر از 0.3 به دست آمد، لذا هیچ کدام از روابط رد نشده و تمامی متغیرها و روابط تایید شد.

    محدودیت ها و پیامدها

    از جمله محدودیت های پژوهش علاوه بر محدودیت زمانی محدودیت مکانی است و در تعمیم نتایج و یافته های پژوهش به دیگر بیمه ها و سازمان ها به دلیل تفاوت های فرهنگی و مدیریتی هریک از بیمه ها باید جانب احتیاط رو رعایت کرد. بر اساس مصاحبه های انجام شده، مشخص شد که در برخی موارد مشاهده شده که در صنعت بیمه ایران متاسفانه بر روی تناسب شغل با شاغل کمتر تاکید می گردد و با توجه به اینکه این مهم می تواند مانعی بزرگ در مسیر پیاده سازی سیستم مدیریت عملکرد باشد.

    پیامدهای عملی

    مقوله های مدیریت عملکرد، نظام مدیریت عملکرد کارآمد، ارزیابی عملکرد، بهبود مستمر عملکرد، راهکارها و شیوه های مختلف توسعه عملکرد، . در اولویت دوره های آموزشی قرار گیرد و علاوه بر آموزش این مفاهیم بصورت تیوریک پیشنهاد می گردد که در مقام عمل نیز موقعیت و شرایط لازم را برای افراد مستعد فراهم آورند تا دانسته های خود را به منصه ظهور گذاشته و قابلیت های بالقوه خود را به شایستگی های بالفعل مبدل نمایند تا بدین ترتیب عملکرد فردی و گروهی و متعاقبا عملکرد سازمانی بهبود یابد. از طرف دیگر مدیران به عنوان یکی از کلیدی ترین عضو سازمان ها نقش بسیار اثرگذاری در استقرار و پیاده سازی موفق نظام مدیریت عملکرد دارند.

    ابتکار یا ارزش مقاله

    طراحی و شناخت مجموعه ای از شاخص ها و مولفه ها که بتوان از آن به عنوان ابزاری برای مدیریت عملکرد صنعت بیمه بهره برد، یک نیاز اساسی محسوب می شود. با مطالعه پژوهش هایی که تا کنون در حوزه مورد مطالعه انجام شده است، یک خلاء تیوریکی مشاهده می شود که توجه بدان ضروریست و آن این است که بیشتر این پژوهش ها در داخل کشور در صنعت بانکداری، نفت، پالایش و پخش و مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی انجام شده است. اما متاسفانه بر اساس تحقیقات صورت گرفته تا کنون کمتر در صنعت بیمه، آن هم با توجه به رویکرد نظریه داده بنیاد، پژوهشی صورت پذیرفته است، بنابراین می توان ادعا نمود که از نظر ادبیات و مبانی نظری نیز شکاف مورد نظر وجود دارد که می بایست بدان توجه بیشتری گردد.

    کلیدواژگان: عملکرد، نظام مدیریت عملکرد، صنعت بیمه ایران، طراحی الگو، نظریه پردازی داده بنیاد
  • عقیل اسفندیاری پلنگ، روح الله سمیعی*، ابراهیم عباسی، محمودرضا مستقیمی صفحات 203-219

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی سرمایه اجتماعی کارآفرینانه با تاکید بر مسئولیت اجتماعی سازمان تامین اجتماعی استان گلستان انجام پذیرفت. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی - توسعه ای و از نظر روش گردآوری داده ها آمیخته از نوع اکتشافی.بود. جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش، شامل خبرگان دانشگاهی بودند که به شیوه غیرتصافی (هدفمند) و روش گلوله برفی تا حصول به اجماع نظری استفاده شده است و تعداد 20 خبره انتخاب شدند. گروه دوم از جامعه آماری این پژوهش در بخش کمی شامل مدیران و کارکنان سازمان سازمان تامین اجتماعی استان گلستان به تعداد 518 نفر بودند که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 221 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری در این پژوهش، تصادفی ساده بود. در بخش کیفی پژوهش حاضر از مصاحبه های نیمه عمیق و در بخش کمی، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی و پایایی هر دو ابزار مورد سنجش قرار گرفت و تایید شدند. روش تحلیل داده ها در سطح استنباطی، استفاده از آزمون هایی نظیر ضریب همبستگی، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با استفاده از مدل معادلات ساختاری توسط نرم افزار لیزرل، الگوسازی ساختاری-تفسیری با استفاده از نرم افزار ISM در نرم افزارهای دیگری همچون SPSS و Excel بود. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که مولفه های سرمایه اجتماعی کارآفرینانه شامل، مولفه های انسجام اجتماعی، تعامل و اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، هنجار اجتماعی و ساختار روابط اجتماعی بود. همچنین نتایج نشان داد که مولفه های سرمایه اجتماعی کارآفرینانه در سازمان تامین اجتماعی استان گلستان بیشتر از سطح متوسط می باشند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی کارآفرینانه، مسئولیت اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی استان گلستان
|
  • Armin Golchin, Akram Hadizade *, Tayebe Amirkhani, Gholam Ali Tabarsa Pages 15-37
    Purpose

    This study aims to identify dimensions of employee well-being in Iran.

    Design/ Methodology/ Approach

    In this regard, 50 employees based on their level in company (e.g. manager, supervisor, and specialist) from 3 different companies in the payment industry have been invited for the interview using a convenience sampling method. semi-structured interviews have been done. After that, data has been analyzed using the thematic analysis method.Research

    Findings

    Our findings indicate that employees' well-being includes 4 dimensions: life well-being, personal well-being, social well-being and work well-being.

    Limitations & Consequences

    Impossibility of interview with the employees of similar industries with the purpose of more richness of the results, is the main limitation of this research.

    Innovation or Value of the Study

    The conceptual framework presented in this research, has established a local ground for researchers to studying the concept and dimensions of Employee-Well-Being in Iran.

    Keywords: well-being, Subjective Well-Being, Life Well-being, Work Well-Being, ‎Social Well-Being, Psychological well-being
  • Farhad Mehrgan *, Abolhassan Faghihi, Naser Mirsepassi Pages 39-74
    Purpose

    The main purpose of this study is to examine the structural features of the bureaucracy and identify its functions for establishing a democratic system.

    Design/Methodology/Approach

    The present study is descriptive in terms of purpose, fundamental, in terms of nature and method, and qualitative in terms of data type. The study population was faculty members of two Salah al-Din universities and Jahan in Iraqi Kurdistan who 23 individuals were selected using Cochran formula and cluster sampling. Data were collected through semi-structured interviews that were identified and coded through theme analysis, sub-themes and related concepts.

    Research Findings

    The results showed that the structural characteristics of the bureaucracy in the studied community are different from the Weber bureaucracy model. But because of the diversity of the workforce in the administrative system and its cooperation with different parts of the government, it has played an effective role in establishing the democratic system.

    Limitations and Consequences

    There were many changes (referendum) in the studied area at during the survey. Therefore, these changes are likely to affect the views and opinions of the interviewees. Data were also collected among a specific group who are socially and economically in the desirable level. Accordingly, it is necessary to generalize the results of the study, further studies should be conducted between different groups of society at different times.

    Practical Consequences

    Considering different views on the relationship between bureaucracy and democracy, it seems necessary democratizing bureaucratic processes in organizations to create democracy in society.

    Innovation or Value of the Article

    This article is in the area of public administration, which uses a practical approach, explains the better understanding of the relationship between bureaucracy and democracy.

    Keywords: Bureaucracy, Democracy, Theme Analysis
  • Mohammad Shaker Ardakan *, Atiyeh Saberi, Gholamreza Malekzadeh Pages 75-98
    Purpose

    In order to get rid of old technology, organizations have to forget old knowledge. Organizational forgetting is a way for organizations to eliminate their outdated knowledge and can lead to the ability of an organization to innovate and even directly affect the company's survival. Hence, the purpose of this study is to identify the mental models of public organization’s managers about the driving factors of organizational forgetting by Q method.

    Design/methodology/approach

    Q methodology is a technique that enables the researcher to first identify individual perceptions and beliefs and secondly to group individuals based on their perceptions. The statistical population of study is the public organizations managers in Mashhad with 115 people out of which 30 were selected and 21 were willing to cooperate. Sampling is done with non-random in access method. Validity of research variables were confirmed according to the experts' opinion, theoretical foundations and the views of the collaborators and its reliability were also confirmed by split-half method.

    Research Findings

    The seven mental models were identified for the driving factors include the organizational resources development and improvement, organizational ideology, agility and dynamism, system thinking and management, growth and developing work condition, transformational and authentic leadership, social capital and policies.

    Practical implications

    Managers can develop and improve organizational resources through empowering employees, conducting courses and workshops, updating internal systems and guidelines, enhancing employee self-confidence, providing the right context, and planning to recruit elites, and thus achieve organizational forgetting.

    Originality/value

    By identifying managers' mental patterns of organizational forgetting it provides the context for moving organizations towards new knowledge and forgetting outdated knowledge.

    Keywords: Mental Model, Driving Factors, Organizational Forgetting, Q Method
  • Roja Karimi, Akbar Etebarian *, Iraj Soltani Pages 99-119
    Purpose

    The purpose of this study is to identify human resources risks that  are being carried out in the semi-governmental Cement Investment and Development Company (cidco).

    Design/Methodology/Approach

    First, using the method of Meta synthesis, a deep study of qualitative studies on the subject was considered. At first, the original model was designed and verified by the Delphi method and the questionnaire was used. To determine its validity, the method of judgment of the experts was used and the reliability of the Cronbach's alpha method was used. With respect to Cronbach's alpha, 0.78, the reliability of the questionnaire is confirmed. A Judgment sampling  of 20 university and industrial experts in the cement industry was selected and a questionnaire was distributed among them and collected .Then, The findings of the study were evaluated through content validity test. The findings of the study were evaluated through content validity test.

    Research Findings

    Finally, with the elimination of the components with content validity index (CVI) and their content validity ratio (CVR) less than the limit, a model with four dimensions and 20 indicators was presented.

    Limitaions & Consequences

    The cross-sectional nature of data that is seen in the face of human resource risks in the organization due to the passage of time and changes in management and legal styles. Practical Consequences: By identifying human resource risks and their related indicators in the organization, it is possible to control and reduce the level of risk in the organization.

    Innovation or Value of the Article

    A model with a holistic perspective and in-depth study of the proposed models in the field of human resource risks with the approach of semi-government manufacturing plants was presented.

    Keywords: Risk, human resource risk, human resource risk models
  • Mohammad Koohi Khor, Aminreza Kamalian *, Normohammad Yaghoubi, Aliasghar Pourezzat Pages 120-143
    Purpose

    It is widely accepted that in the recent economic downturn, there are many demands for talent, and thus many organizations employ talent management systems to create competitive advantage. The lack of an integrated talent management process, as a strategic approach, leads to waste of time, effort and money.

    Design/Methodology/Approach

    This study falls within the category of applied research in terms of purpose and meta-symthesis in terms of methodology. The researchers in this study, in a meta-synthesis way, have carefully scrutinized the topic and combine the results of past qualitative research. In this regard, 3615 research studies in the field of talent management and integrated talent management were selected by searching in Web of science (2008-2018), Magiran, University of Tehran's magazines, and international databases of papers and books; and finally, based on 106 studies underwent content analysis, dimensions and codes were extracted, and the significance and priority of each one was determined using the Shannon entropy.

    Research Findings

    Based on research findings, management and planning codes for succession, learning, and talented employee involvement; organizational acceptance; and talent strategy relationship with business strategy, progression management and organizational culture had the highest impact. Finally, according to the extracted components, the proposed model was presented.

    Limitations & Consequences

    The large volume of articles and the timeframe under study made the research analysis more difficult.

    Practical Consequences

    The integration of talent management can be a guide to managing human resources for current and future organizations. Future organizations face different talents and human resource generation that require integrated talent management.

    Innovation or Value of the Article

    The present research focuses on talent as a current and future challenge for organizations and planning for the creation of integrated HRM based on talent.

    Keywords: Talent, integrated Talent Management, Meta-synthesis, Shannon Entropy
  • Hajieh Rajabi Farjad *, Golnaz Monshi Pages 144-167
    Purpose

    The purpose of this study was to answer the main research question on how authoritarian leadership affects employee creativity with regard to the role of leader exchange and power gap. Done.

    Design / methodology / approach

    This research is a quantitative and descriptive-correlational research component in terms of purpose, applied research. The statistical population of the study consisted of 460 managers and staffs of the Organization of Forests, Rangelands and Watersheds of Iran. 210 persons were used as the statistical sample and stratified random sampling method. Questionnaire was the main tool for data collection.

    Findings

    The findings showed that the leader-follower exchange mediated the relationship between authoritarian leadership and creativity with a path coefficient of 0.415 and a significant value of 5.43. Power gap with path coefficient of 0.224 and a significant value of 2.041 modulate the relationship between authoritarian leadership and leader-follower exchange. Also, authoritarian leadership with path coefficient of -0.595 and -5.731 significant, on employee creativity, authoritarian leadership with path coefficient of -0.87 and significant value of -17.28, on creativity of staff leadership exchange significant value of 6.28 affect the creativity of the staff.
    Limitations and Consequences: Due to the multitude of research variables and the specific complexities of research, future research on other variables needs to be scrutinized to make the other variables' relationships more transparent and comprehensive. Ultimately, by adopting appropriate leadership, it enhances employee creativity.

    Practical implications

    By adopting the right leadership style in an organization by practicing leader exchange and power distance, employees increase creativity.

    Originality or value of the article

    This article examines the impact of authoritarian leadership on employee creativity with regard to the role of leader exchange and power distance. It also considers four variables (authoritarian leadership, staff creativity, leader exchange, and power gap) for the first time in managers and staff of the country's forest, rangeland and watershed organization.

    Keywords: authoritarian leadership, employee creativity, leader exchange, power distance, forestry organization, pastures, watershed management
  • Mehnoosh Asgharzadeh, Asadollah Mehrara *, Mojtaba Tabari Pages 169-202
    Purpose

    Continuous improvement in the performance of organizations creates enormous cohesive forces that can support the growth, development, and development opportunities of organizational excellence. The main purpose of this study is to "design a model for managing the performance of Iran's insurance industry with an approach based on the data theory of the Foundation (GT)".

    Design / Methodology / Approach

    The statistical population of the present study includes university experts and experts in the Iranian insurance industry who have continued to collect information through interviews until saturation; also, a sample of snowball method has been used, based on the opinions of 17 experts and Strauss and Corbin system approach. Three stages of open, central and selective coding, 74 concepts and 20 categories have been extracted, among which the category of performance management system as a central category and 19 other components of data theory formed the research foundation and finally using the data theory, in Iran's insurance industry is a model of performance management Has been compiled. Then, the comprehensive model proposed in the second stage is tested and analyzed using SPSS 20, Lisrel8.8 and SmartPLS.03 statistical software, and the results show that all the variables calculated in the form of the mentioned levels, as variables. That should be considered in the design of the desired model, was confirmed. Also, given that the absolute value of the t-statistic value for all the relationships between the variables was greater than the critical value of 1.96 and also all the operating loads in the standard mode were greater than 0.3, none of the relationships were rejected and all variables and relationships were confirmed.

    Findings

    Therefore, the initial research model was finally confirmed. Finding the results of the research model is one of the most important intervening factors in the field of management and leadership. Provide and equip employees with this by encouraging and rewarding them and creating a career path based on learning parameters.

    Limitations and Consequences

    Based on the interviews, it was found that in some cases it has been observed that in the Iranian insurance industry, unfortunately, emphasis is placed on the appropriateness of jobs with fewer employees, and given that this can be a major obstacle to implementing a performance management system.Practical implications: Managers, as one of the key members of organizations, have a very effective role in the successful establishment and implementation of a performance management system.

    Initiative or value of the article

    Performance management categories, efficient performance management system, performance appraisal, continuous performance improvement, various strategies and methods of performance development ,. Priority should be given to training courses, and in addition to teaching these concepts, it is theoretically recommended that in practice, they provide the necessary situation and conditions for talented people to bring their knowledge to the forefront and turn their potential into actual competencies. In this way, individual and group performance and subsequent organizational performance will be improved.

    Keywords: Performance, Performance Management System, Iranian Insurance Industry, Pattern Design, Foundation Data Theory
  • Aghil Esfandiyari Palang, Rooholla Samiee *, Ebrahim Abbasi, Mahmoodreza Mostaghimi Pages 203-219

    The present study was conducted with the aim of presenting an entrepreneurial social capital model with emphasis on social responsibility of Golestan Social Security Organization. The present study was an developmental-applied type in terms of purpose and in terms of data collection, it was exploratory mixed method. The statistical population in the qualitative part of the research included academic experts who were used in a non-destructive (targeted) method and snowball method until a theoretical consensus was reached and 20 experts were selected. The second group of the statistical population of this study in the quantitative part included the managers and employees of the Social Security Organization of Golestan province with 518 people who were selected as the sample size using Krejcie and Morgan table. The sampling method in this study was simple random. In the qualitative part of the present study, semi-in-depth interviews were used and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire was used. The validity and reliability of both instruments were evaluated and confirmed. The method of data analysis at the inferential level was the use of tests such as correlation coefficient, heuristic and confirmatory factor analysis using structural equation modeling by LISREL software, structural-interpretive modeling using ISM software in other software such as SPSS and Excel. The results showed that the components of entrepreneurial social capital included the components of social cohesion, social interaction and trust, social participation, social norm and the structure of social relations. The results also showed that the components of entrepreneurial social capital in Golestan Social Security Organization are higher than average.

    Keywords: Entrepreneurial Social Capital, social responsibility, Social Security Organization of Golestan Province