فهرست مطالب

فصلنامه بیهوشی و درد
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • میلاد پیران حمل آبادی، امیرعلی جعفرنژادگرو*، سجاد انوشیروانی صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    کمردرد یک بیماری شایع بین افراد جامعه است که تا حدود 80 ٪ از افراد در برخی از مراحل زندگی خود از آن رنج م یبرند. استفاده از بریس یک راه کنترل درد م یباشد که فیزیوتراپیس تها استفاده از آن را توصیه م یکنند. باوجود این، شواهد علمی در ارتباط با اثرات بری سها به ویژه در بیماران کمردرد محدود است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دو بریس توراکولومبوساکرال بر روی فعالیت الکترومایوگرافی و شاخص درد بیماران مبتا به کمردرد طی راه رفتن بود.

    مواد و رو شها: 

    در این مطالعه نیمه تجربی 15 آزمودنی دختر و پسر مبتا به کمردرد داوطلب شرکت در پژوهش شدند. آزمودن یها درسه شرایط  بدون بریس، بریس ساده و بریس دارای سنسور تکلیف راه رفت را انجام دادند. یک سیستم الکترومایوگرافی 8 کاناله بی سیم جهت ثبت فعالیت عضات ناحیه کمر و اندام تحتانی طی راه رفتن استفاده شد. همچنین برای ثبت میزان درد و راحتی از شاخص مقیاس بصری استفاده شد. از آزمون آنایز واریانس با انداز ه های تکراری جهت تحلیل آماری استفاده شد. سطح معناداری برابر 05 / 0 بود.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که میزان درد در حالت بریس سنسوردار نسبت به حالت بدون بریس کمتر بود 05 / P>0 . باوجود این، میزان راحتی در شرایط راه رفتن با بریس ساده کمترین مقدار را دارا بود  05 / P>0 . فرکانس عضله دو سر رانی طی فاز هل دادن هنگام استفاده از بریس سنسوردار نسبت به شرایط بدون بریس بطور معناداری افزایش یافت.(007/P=0)

    نتیجه گیری

    بطور کلی میتوان گفت که استفاده از بریس تراکولامبوساکرال دارای سنسور به دلیل کاهش درد، و افزایش فرکانس عضله دوسررانی در بیماران مبتا به کمر درد نسبت به بریس بدون سنسور موثرتر است.

    کلیدواژگان: کمردرد، توراکولومبوساکرال، بریس، الکترومایوگرافی
  • قاسم زارعی، عبدالحسین فرهادی، الهام شاهزیدی، یدالله سلیمان زاده، سرور مصلح، محمدصادق ابوطالبی* صفحات 11-19
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر بررسی بیداری و ریکال در بیهوشی و عوارض آن بر بیماران مبتلا، برای محققان دارای اهمیت ویژه ای بوده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه مک های مختلف ایزوفلوران (از MAC = 2/1 تا MAC=  3/.) با بیداری و افزایش استرس، اضطراب و افسردگی بعد از عمل می باشد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه 70 مادر دارای کلاس یک یا دو ASA، به صورت تصادفی طی دو ماه انتخاب شده و پس از اخذ رضایت، و اینداکشن بیهوشی، میزان مک ایزوفلوران و معیارهای بیداری حین عمل ثبت شدند. یک ماه بعد از جراحی به صورت شفاهی، آزمون DASS جهت سنجش استرس و اضطراب و افسردگی و آزمون ریکال جهت سنجش بیداری پرسیده شد و سپس داده ها مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    چهار نفر از بیماران دچار بیداری شدند. 17 % افسردگی، 27 % اضطراب و 16 % استرس بعد از عمل را نشان دادند که ارتباط معنی داری بین دوز هوشبر و مشکلات روانی بعد از عمل وجود داشت، به طوری که با کاهش دوز ایزوفلوران از مک 7/. احتمال بروز افسردگی، اضطراب و استرس بعد از عمل افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    تجویز ایزوفلوران با مک کمتر از 7/. می تواند منجر به افزایش بروز بیداری و افسردگی، اضطراب و استرس بعد از عمل جراحی سزارین گردد. لذا توصیه می شود در زمان هایی که ضرورت برای کاهش دوز هوشبرهای استنشاقی هست از هوشبر های وریدی جهت حفظ عمق بیهوشی استفاده گردد.

    کلیدواژگان: سزارین، مک ایزوفلوران، بیداری و ریکال، مشکلات روحی و روانی بعد از عمل
  • شیما رضایی، احمد ابراهیمی عطری*، سید علی اکبر هاشمی جواهری، مریم صاحباری صفحات 20-30
    زمینه و هدف

    آرتریت روماتویید یک بیماری التهابی، خودایمن، مزمن و پیشرونده بافت همبندی، با علت ناشناخته است که با علایمی از قبیل درد، تورم، حساسیت، سفتی و خشکی در مفاصل و کاهش انرژی همراه است که خود منجر به کم تحرکی و آتروفی عضلات می شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس بر درد و گشتاور ایزومتریک عضلات فلکسور و اکستنسور زانوی زنان مبتلا به آرتریت روماتویید می باشد.

    مواد و روش ها

    تعداد 30 بیمار زن مبتلا به آرتریت روماتویید (مفاصل ران و زانو) به صورت تصادفی به دو گروه (15 نفر گروه تجربی و 15 نفر گروه کنترل) تقسیم شدند. جهت ارزیابی میزان درد بیماران از مقیاس خطی دیداری درد (VAS) و گشتاور ایزومتریک عضلات از دستگاه قدرت سنج آیزوکنتیک کین کام 125 استفاده شد. گروه تجربی تمرینات پیلاتس را به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته اجرا کردند. برای تفسیر داده ها در دو گروه از آزمون های آماری تی همبسته و تحلیل کوواریانس استفاده شد. (05/0≤p).

    یافته ها

    نتایج نشان داد میزان درد گروه تجربی پس از هشت هفته تمرینات پیلاتس، به طور معناداری کمتر از گروه کنترل می باشد (05/0>P). همچنین گشتاور ایزومتریک عضلات فلکسور و اکستنسور زانو گروه تجربی به طور معناداری بهتر از افراد گروه کنترل است (05/0>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه، تمرینات پیلاتس می تواند باعث بهبود درد و گشتاور ایزومتریک عضلات فلکسور و اکستنسور زانوی بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید شود.

    کلیدواژگان: پیلاتس، آرتریت روماتوئید، میزان درد، گشتاور ایزومتریک
  • امیرعلی جعفرنژادگرو*، میلاد پیران حمل آبادی صفحات 31-43
    زمینه و هدف

    برای داشتن تعادل مناسب، ارتباطات مناسب سیستم های بدن و محیط ضروری می باشد. اختلال در این سیستم ها فرد را با مشکل روبرو می کند که این می تواند در بیماران دیابتی مبتلا به استیوآریت نمود واقعی پیدا کند .بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر8 جلسه تمرینات با کش های لوپ بر حس عمقی مفصل زانو و مچ پا در بیماران دیابتی مبتلا به استیوآرتریت زانو بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه برروی افراد سالمند دیابتی مبتلا به اسیوآرتریت انجام شد آزمودنی ها به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند و بصورت فعال و غیر فعال به بازسازی زوایای مفصلی می پرداختند و زمان تعادل بر هر دو پا ثبت می شد بعد آزمودنی ها وارد مرحله تمرینات با کش های لوپ می شدند در مرحله آزمون نیز میزان خطای مفصلی و زمان تعادل بر یک پا دو بار ثبت گردید از آزمون T همبسته جهت مقایسه متغیر ها در بین شرایط های مختلف قبل تمرین و بعد از تمرین استفاده شد. سطح معناداری برای تمام تحلیل ها برابر 05/0 قرار گرفت.

    یافته ها

    در بازسازی زاویه مفصلی به صورت غیر فعال نتایج نشان داد که حرکات فلکشن 45 درجه زانوی چپ (001/0 = P)، فلکشن  20 درجه زانوی راست (038/0 = P)، فلکشن 20 درجه زانوی چپ (001/0 = P)، دورسی فلکشن مچ پای راست (016/0 = P) و پلانتار فلکسیون مچ پای چپ (001/0 = P) نسبت به مرحله قبل از تمرین در گروه مداخله به طور معناداری کاهش یافته است. و تفاوت معناداری در گروه کنترل مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که تمرینات با کش های لوپ باعث بهبود بازسازی زوایای مفصلی وزمان تعادل در بیماران دیابتی مبتلا به استیوآرتریت شده است. بنابراین پیشنهاد می شود این نوع تمرینات در برنامه ورزشی بیماران دیابتی مبتلا به استیوآرتریت سالمند گنجانده شود.

    کلیدواژگان: حس عمقی، تمرین با کش های لوپ، تعادل، اسئوآرتریت، دیابت
  • سارا آدرویشی، مریم دستورپور، حمید یزدانی نژاد*، پریسا محمدی، مائده کردنژاد، راضیه رنجبرها، زهرا اخلاقی صفحات 44-54
    زمینه و هدف

    انتخاب نوع بیهوشی برای سزارین به عواملی همچون علت عمل، درجه اورژانسی بودن عمل و تمایل خود بیمار بستگی دارد. در پی انتخاب هر یک از روش های بیهوشی عمومی و بیحسی نخاعی برای مادر و نوزاد پیامدهایی را به دنبال خواهد. این مطالعه با هدف مقایسه پیامدهای مادری و نوزادی پس از عمل جراحی سزارین با دو روش بیهوشی عمومی و بیحسی نخاعی در بیمارستان  های آموزشی شهر اهواز در سال 1398 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تحلیلی در سال 1398 بر روی 110 نفر از زنان باردار 35-20 ساله که جهت ختم حاملگی، کاندید سزارین الکتیو تکراری در بیمارستان های آموزشی شهر اهواز باشند، انجام شد. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه ای سه قسمتی مربوط به مشخصات دموگرافیک و اطلاعات قبل از سزارین و اطلاعات بعد از سزارین بود. برای توصیف و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS  نسخه 22 و آزمون های تی زوجی و مستقل و مجذور کای استفاده شد.

    یافته ها

    استفاده از روش بیحسی نخاعی جهت انجام عمل سزارین در مقایسه با بیهوشی عمومی با درد کمتر، مصرف مسکن کمتر، نمره آپگار بالاتر، میانگین هماتوکریت و هموگلوبین بالاتر، عدم گلودرد، رضایت مندی بیشتر  همراه بود. ولی عوارض تهوع، استفراغ و سردرد بعد از عمل در گروه با بیحسی نخاعی بیشتر دیده می شود.

    نتیجه گیری

    لذا با توجه به نتایج مطالعه انجام شده توصیه می شود تا در زایمان به روش سزارین تا جایی که ممکن است از روش بی حسی نخاعی استفاده شود.

    کلیدواژگان: سزارین، بیهوشی عمومی، بیحسی نخاعی، نوزادی-مادری
  • شیما منصوری فر، حسن رضایی جمالویی*، محمدحسن امامی نجفی دهکردی صفحات 55-67
    زمینه و هدف

    زندگی کردن با درد مزمن بیماری التهابی روده مستلزم تحمل فشار عاطفی قابل توجهی است به صورتی که درد توانایی های عاطفی و هیجانی فرد را کاهش می دهد، لذا هدف پژوهش حاضر تبیین مدلیابی روابط ساختاری الگوهای ارتباطی خانواده با کیفیت زندگی بیماران التهابی روده با میانجی گری ادراک درد انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مقطعی از نوع همبستگی با استفاده از الگویابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل کلیه افراد مبتلا به بیماری التهابی روده شهر اصفهان در سال 1399 تشکیل دادند که از میان آن ها، تعداد 331 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای الگوی ارتباطی خانواده، کیفیت زندگی بیمار التهابی روده و ادراک درد مک گیل استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار Lisrel-V8.8 استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که الگوهای ارتباطی خانواده از طریق ادراک درد اثر غیرمستقیم و معنادار بر کیفیت زندگی بیماران التهابی روده دارند. همچنین یافته ها نشان داد مولفه گفت و شنود اثر مثبت بر کیفیت زندگی و اثر منفی بر ادراک درد و مولفه همنوایی اثر منفی بر کیفیت زندگی و اثر مثبت بر ادراک درد دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان گفت که ادراک درد نقش مهمی در کیفیت زندگی بیماران التهابی روده دارد لذا توجه به متغیرهای مذکور در پیشگیری و طراحی درمان های مناسب تر به پژوهشگران و درمانگران یاری می رساند.

    کلیدواژگان: بیماران التهابی روده، کیفیت زندگی، ادراک درد، الگوی روابط خانوادگی
  • مهرافزا میر، ابراهیم علیجانپور، شروین شریف پور، خدیجه ازوجی، شهرام سیفی* صفحات 68-77
    سابقه وهدف

    کمردرد مزمن از علل شایع مراجعه بیماران به درمانگاه های تخصصی وعمومی پزشکی است. تاثیر مثبت تزریق کورتیکو استرویید اپیدورال (  Epidural Steroid injection) (در تخفیف درد این بیماران به اثبات رسیده است. دراین مطالعه اثرات اپیدورال متیل پردنیزولون استات در دو روش کودال  ولومبار با هم مقایسه شده است.

    مواد وروش ها

    دراین مطالعه کارآزمایی بالینی  تعداد 80 بیمار مبتلا به درد رادیکولار اندام تحتانی حاصل از بیرون زدگی دیسک بین مهره ای کمری که به کلینیک درد بیمارستان شهید بهشتی بابل ارجاع شده بودند بطور تصادفی به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند.درگروه اول داروی استرویید در محل اپیدورال با روش لومبار ودرگروه دوم با روش کودال تزریق گردید.اثرات این دو روش درکاهش میزان درد بیماران در فاصله های 2ماهه ودر پایان 1 ساله بررسی ومقایسه گردید.

    یافته ها

     براساس این مطالعه تزریق استرویید اپیدورال باعث کاهش درجه درد قابل توجه در بیماران شده است.(P<0.001) ولی اختلاف معناداری بین دو روش لومبار وکودال  درکاهش میزان درد وجودنداشته است.میزان کاهش درد بیماران یک سال پس از تزریق استرویید اپیدورال در دو روش لومبار وکودال با سطح دیسکو پاتی ارتباطی نداشته است. میزان کاهش درد پس از تزریق استرویید اپیدورال در روش لومبار در بیمارانی که سابقه جراحی ستون فقرات کمری داشته اند کمتراز تزریق کودال بوده است. (P=0.043). بیمارانی که سابقه جراحی ستون فقرات کمری داشته اند تزریق کودال استرویید سبب کاهش بیشتر درجه درد آنان شده است. (P=0.336).  تزریق استرویید اپیدورال باعث بهبود رفلکسهای تاندونی عمیق (DTR) بی حسی وگز گز در اندام تحتانی شده است

    نتیجه گیری

    دربیماران مبتلا به درد رادیکولار اندام تحتانی که به روش های دارویی پاسخ مناسب نداده اند میتوان از تزریق استرویید اپیدورال بهره مند گردند . در بررسی نتایج یک ساله روش تزریق لومبار یا کودال بر دیگری ارجح نمی باشد.فقط در مواردی که بیمار سابقه جراحی ستون فقرات کمری داشته است روش کودال ارجح خواهد بود.

    کلیدواژگان: فتق دیسک، استروئید اپیدورال، کودال، لومبار
  • هاله ناسی زاده، نعیمه محب*، شعله لیوارجانی، جلیل باباپور خیرالدین، زهرا موسوی صفحات 78-91

    زمینه و هدف این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی دو روش طرحواره درمانی هیجانی و رفتار درمانگری دیالکتیکی بر کیفیت خواب مبتلایان به اختال سردرد تنشی انجام گرفت. روش پژوهش حاضر، از نوع نیمه تجربی بود که در قالب طرح پیش آزمون - پس آزمون-پیگیری دوماهه انجام شد. بدین منظور از بین 68 بیمار ارجاعی از مراکز درد دانشگا ه های علوم پزشکی دانشگاه تبریز, تعداد 30 بیمار که دارای تشخیص روانپزشکی سر درد تنشی بودند به صورت هدفمند انتخاب شده، و به شکل تصادفی ساده در دو گروه مداخله هریک با تعداد 15 نفر قرار گرفتند. برای جمع آوری داد ه ها هردو گروه پرسشنامه کیفیت خواب پتزبورگ PSQ را به عنوان پیش آزمون تکمیل نموده و پس از اتمام 12 جلسه درمان طرحواره محور هیجانی، و 10 جلسه رفتاردرمانی دیالکتیکی درهر دوگروه مداخله، مجددا پرسشنام ه های مذکور به عنوان پ سآزمون، و پیگیری دو ماهه اجرا گردیدند. درآزمون فرضی ه های تحقیق، روش تحلیل آماری واریانس مکرر با استفاده از نر مافزار SPSS بر روی گرو ه های آزمایش انجام شد. یافت ه های پژوهش نمایانگر این موضوع بود که بر اساس نتایج تحلیل واریانس مکرر دو مداخله رفتار درمانگری دیالکتیکی و طرحواره درمانی هیجانی، در مراحل پس آزمون و پیگیری، بر کیفیت خواب در مبتلایان به سر دردهای تنشی موثر بودند 001 / P =0 ، بعاوه، نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی بیانگر این بود که درمان طرحواره محور هیجانی، تاثیر بیشتری نسبت به رفتاردرمانگری دیالکتیکی در بهبود کیفیت خواب در مبتلایان به سر دردهای تنشی دارد 001 / P =0 . نتایج از تاثیر دو روش درمانی طرحواره درمانی هیجانی و رفتار درمانگری دیالکتیکی حمایت م یکند و توجه به این دو روش درمانی برای افراد مبتا به سر دردهای تنشی از اهمیت خاصی برخوردار است.

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی هیجانی، رفتاردرمانی هیجانی، سر درد تنشی، کیفیت خواب
  • فاطمه تقی نژاد، صدرالدین شجاع الدین*، فواد فیض الهی صفحات 92-103
    زمینه و اهداف

    گردن درد مزمن غیراختصاصی مشکل شایع و با تغییرات در سیستم حسی حرکتی می باشد که علاوه بر درد و نگرانی فردی، بار مالی بالایی بر جامعه دارد. هدف تحقیق حاضر مقایسه تاثیر و ماندگاری یک دوره تمرینات تنفسی با و بدون یوگا بر درد، دامنه حرکتی و کیفیت زندگی زنان مبتلا به گردن درد مزمن غیراختصاصی بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. به همین منظور، تعداد 45 زن (40تا50 ساله) مبتلا به گردن درد مزمن غیراختصاصی که شرایط ورود به تحقیق را داشتند، در 3 گروه مساوی 15 نفری (به صورت تصادفی) انتخاب شدند. دو گروه تجربی به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه 45 دقیقه ای برنامه های تمرینی (تنفسی با یوگا) و تنفسی را اجرا کردند. به منظور ارزیابی شدت درد، دامنه حرکتی و کیفیت زندگی آزمودنی ها به ترتیب از پرسشنامه شاخص بصری درد، گونیامتر و پرسشنامه کیفیت زندگی WHOQOL-BRIEF استفاده گردید. کلیه متغیرها بلافاصله قبل و پس از مداخله و نیز چهار هفته پس از آن مورد ارزیابی قرار گرفتند.جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری با سطح معناداری (05/0p≤) استفاده گردید.   

    یافته ها

    یافته های این تحقیق نشان داد که هر دو پروتکل تمرینات تنفسی با و بدون یوگا بر شدت درد، دامنه حرکتی و کیفیت زندگی زنان مبتلا به گردن درد مزمن غیراختصاصی در پس آزمون تاثیر معنی داری داشته اند (05/0p≤) و در مقایسه بین گروهی بیشترین تغییر پذیری به ترتیب مربوط به گروه تمرینات تنفسی با  یوگا و گروه تمرینی تنفسی بود.

    نتیجه گیری

     با توجه به یافته های این مطالعه، تمرینات تنفسی با یوگا نسبت به تمرینات تنفسی موثرتر واقع شد. لذا تمرینات تنفسی با یوگا به عنوان یک روش پیشنهادی و مکمل در درمان زنان مبتلا به گردن درد مزمن غیراختصاصی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: گردن درد، تمرینات تنفسی با یوگا، دامنه حرکتی
  • حسن عشایری*، نسرین گودرزی، جاوید پیمانی، فرحناز مسحچی، مهرداد ثابت، محمداسماعیل اکبری صفحات 104-116
    مقدمه

    در هر عصری از تاریخ ، بشر گرفتار ترس از یک بیماری بوده است . بی شک سرطان از نگران کننده ترین این بیماری هاست و درد های سرطانی ازمطرح ترین دردهاست هدف پژوهش حاضر مقایسه اثر بخشی گروه درمانی شناختی- رفتاری و درمان ذهن آگاهی برکاهش ناتوانی جسمی وشدت درد بیماران مبتلا به سرطان بود.

    روش کار

    پژوهش حاضراز لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش نیمه آزما یشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه و گروه گواه است. جامعه آماری ،همه زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز تحقیقات سرطان تهران در سال 1397 که با روش نمونه گیری در دسترس مشتمل بر 30 بیمار انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله درمانی(شناختی-رفتاری و ذهن آگاهی) ،و گروه کنترل ، قرار داده شدند ابزار پژوهش نیز به منظور بررسی وضعیت جسمانی و شدت درد، پرسشنامه مقیاس ناتوانی جسمی(رولند و موریس،1984) بود.برای تجزیه و تحلیل داده ها از طرح تحلیل واریانس مختلط با اندازه گیری مکرر استفاده شد. .

    یافته‌ها

    نتایج تحلیل نشان داد که بین عملکرد اعضای سه گروه در متغیر ناتوانی جسمانی و شدت درد تفاوت معنا‏دار وجود دارد ولی تاثیر این دو روش بر هر دو گروه آزمایش در کاهش ناتوانی جسمانی یکسان بوده است.

    نتیجه گیری

    در پژوهش حاضر علاوه بر درمان های پزشکی، گروه درمانی شناختی/رفتاری وذهن آگاهی روش های موثری جهت به حداقل رساندن ناتوانی جسمی و شدت درد در بیماران مبتلا به سرطان هستند.

    کلیدواژگان: سرطان، شناختی-رفتاری، ذهن آگاهی، مدیریت درد، ناتوانی جسمی
|
  • Milad Piran Haml Abadi, Amirali Jafarnezhadgero*, Sajad Anoushirvani Pages 1-10
    Aims and background

    Low back pain is a common ailment that affects about 80% of the population at some point in their life time. Using a brace is a method to control pain that physiotherapists recommend it. However, the scientific evidence about the effects of different braces in low back pain patients is limited. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effects of two thoracolumbosacral braces on electromyography activity) and pain index of low back pain patients during walking.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 15 male and female subjects with low back pain volunteered to participate in this study. Subjects walked in three conditions (without braces, simple braces and sensor braces). An 8-channel wireless electromyography system was used to record the activity of the muscles of the back and lower limb during walking. Visual scale index was also used to record pain and comfort. Repeated measure ANOVA test was used for statistical analysis. Significance level was set at p=0.05.

    Results

    Finding demonstrated that the pain value during using brace with sensor was lower than that simple brace (P<0.05). However, comfort value during using simple brace was the lowest (P<0.05). Frequency content of biceps femoris during push off while using brace with sensor was greater than that simple brace condition (p=0.007).

    Conclusion

    In general, it can be said that the use of tracholambosacral braces with sensor because of reduction in pain and increment in frequency content of biceps femoris muscle is more effective than that simple brace in patients with low back pain.

    Keywords: Low back pain, Thoracolumbosacral, Braces, Electromyography
  • Ghasem Zarei, Abdolhosein Farhadi, Elham Shahzeidi, Yadollah Soleiman Zadeh, Sorour Mosleh, MohammadSadegh Aboutalebi* Pages 11-19
    Aims and background

    In recent years and recent studies have observed specific viewpoint about awareness and recall and complications of them e.g. postoperative psychological reactions. The purpose of this study was to investigate the relationship between different isoflurane MAC (1/2- 0/8) awareness and postoperative depression, anxiety and stress in patients undergoing cesarean section with general anesthesia.

    Materials and methods

    In this study, in nine months, 70 mothers with ASA class I/II, randomly, were selected. After satisfaction and after induction of anesthesia, depends on the amount of uterus relaxation Isuflurane administered. One month after surgery, the questions of DASS examination orally asked from patients to measure the stress and anxiety and depression and the so recall examination asked to measure the awareness. Then the data were analyzed.

    Findings

    Four patients had awareness. 17% of patients had depression, 27% anxiety and 16% stress. There was a significant relationship between the Isuflurane concentration and postoperative psychological problems. In other words, if Isuflurane concentration decreases, the psychological problems would increase.

    Conclusion

    setting of Isoflurane MAC less than 0.7 lead to awareness/recall and postoperative depression, anxiety and stress after cesarean section. Therefore, it is recommended, when there is necessary to reduce the dose of inhaled anesthetics, administer alternative anesthetics as IV anesthetic drugs for maintaining the depth of anesthesia.

    Keywords: Caesarean section, Isoflurane MAC, Awareness, recall, Postoperative psychological problems
  • Shima Rezaei, Ahmad Ebrahimi Atri*, Aliakbar Hashemi Javaheri, Maryam Sahebari Pages 20-30
    Aims and background

    Rheumatoid arthritis is an inflammatory, autoimmune, chronic, and progressive connective tissue disease with an unknown cause that is associated with symptoms such as pain, swelling, tenderness, stiffness, and dryness in the joints and decreased energy, leading to muscle inactivity and atrophy. The aim of this study was to investigate the effect of Pilates exercises on pain and isometric torque of flexor muscles and knee extensors in women with rheumatoid arthritis.

    Materials and methods

    Thirty female patients with rheumatoid arthritis (hip and knee joints) were randomly divided into two groups (15 experimental groups and 15 control groups). Evaluation of the pain performed with visual Analogue Scale (VAS) scale and Kin-com 125A isokinetic dynamometer were used to assess the isometric torque of the muscles. The experimental group performed Pilates exercises for eight weeks and three sessions a week. Paired t-test and analysis of covariance were used to interpret the data in two groups. (P≤0.05).

    Results

    The findings showed that the pain of the experimental group after eight weeks of Pilates exercises was significantly lower than the control group (P <0.05). Also, the isometric torque of the knee flexor and extensor muscles of the experimental group is significantly better than the control group members (P <0.05).

    Conclusion

    According to the findings of this study, Pilates exercises can improve the pain and the knee flexor and extensor muscles isometric torque of patients with rheumatoid arthritis.

    Keywords: Pilates, Rheumatoid arthritis, Pain, Isometric torque
  • Amirali Jafarnezhadgero*, Milad Piran Haml Abadi Pages 31-43
    Aims and background

    To have proper balance, proper communication between body systems and environment is essential. Disruption of these systems causes problems for the individual, which can be seen in diabetic patients with osteoarthritis. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 8 sessions of balance exercises and traction loops on the joint position sense of the knee and ankle in Diabetic patients had osteoarthritis of the knee.

    Materials & Methods

    This study was performed on elderly diabetic patients with osteoarthritis. Subjects were divided into control and intervention groups and actively and passively reconstructed joint angles and balance time was recorded on both legs. The training phase was balanced. In the test phase, the amount of joint error and balance time on one leg were recorded twice. Correlated t-test was used to compare variables between different pre-training and post-training conditions. The significance level for all analyzes was 0.05.

    Results

    The results showed that 45 ° flexion movements of the left knee (P = 0.001), 20 ° flexion of the right knee (P = 0.038), 20 ° flexion of the left knee (P = 0.001), dorsiflexion of the right ankle (P = 0.016) and plantar flexion of the left ankle (P = 0.001) was significantly reduced compared to the pre-exercise stage in the intervention group. Also, no significant difference was observed in the control group.

    Conclusion

    The results of this study showed that trapezoidal loops exercises have improved the reconstruction of joint angles and balance time in diabetic patients with osteoarthritis. Therefore, it is recommended that this type of exercise be included in the exercise program of diabetic patients with elderly osteoarthritis.

    Keywords: Properposition, trapezoidal loops exercises, Balance, Esoarthritis, Diabetes
  • Sara Adarvishi, Maryam Dastoorpur, Hamid Yazdani Nejad*, Parisa Mohammadi, Maedeh Kurd Nejad, Razieh Ranjbarha, Zahra Akhlaghi Pages 44-54
    Aims and background

    The choice of anesthesia for cesarean section depends on factors such as the cause of the operation, the degree of urgency of the operation and the patient’s desire. Following the choice of any of the methods either general anesthesia or spinal anesthesia for mother and baby will have consequences. The aim of this study was to compare maternal and neonatal outcomes after cesarean section with general and spinal anesthesia in teaching hospitals in Ahvaz in 1398.

    Materials & Methods

    This analytical study was performed in 1398 on 110 pregnant women aged 20-35 years who are candidates for repeat elective cesarean section in Ahvaz educational hospitals for termination of pregnancy. The research instruments included a three-part questionnaire related to demographic characteristics and pre-cesarean section information and post-cesarean section information. SPSS software version 22 and paired t-test and independent t-test and chi-square were used to describe and analyze the data.

    Results

    The use of spinal anesthesia for cesarean section was associated with less pain, less analgesia, higher Apgar score, higher hematocrit and hemoglobin, no sore throat, and more satisfaction compared to general anesthesia. But the complications of nausea, vomiting and postoperative headache are more common in the group with spinal anesthesia.

    Conclusion

    Therefore, according to the results of the study, it is recommended to use spinal anesthesia as much as possible in cesarean delivery.

    Keywords: Cesarean section, general, anesthesia, spinal, Fetal-Maternal
  • Shima Mansourifar., Hasan Rezaei Jamalouei*, Seyyed MohammadHassan Emamidehkordi Pages 55-67
    Aims and background

    Living with the chronic pain of inflammatory bowel disease requires considerable emotional pressure, as pain reduces a person’s emotional abilities so the aim of this study was to explain the Structural model of relationships between family communication patterns and quality of life in patients with inflammatory bowel disease with the pain perception.

    Materials and Methods

    The research method is cross-sectional correlation using structural equation modeling. The statistical population of this study consisted of all people with inflammatory bowel disease in Isfahan in 1399, from which 331 people were selected by convenience sampling. In this study of family communication model tools, quality of life of inflammatory bowel patient, McGill pain perception were used. Lisrel-V8.8 software were used to analyze the data.

    Results

    Findings showed that family communication patterns through pain perception have an indirect and significant effect on the quality of life of inflammatory bowel patients. The research findings also showed that the communication component of dialogue has a positive effect on quality of life and negative effect on pain perception and the compliance component has a negative effect on quality of life positive effect on pain perception.

    Conclusion

    Based on the findings it can be said that pain perception plays an important role in the quality of life of inflammatory bowel patients, therefore paying attention to the mentioned variables in prevention and designing more appropriate treatments helps researchers and therapists.

    Keywords: Inflammatory bowel patients, Quality of life, Perceived pain, Pattern of family relationships
  • Mehrafza Mir, Ebrahim Alijanpour, Shervin Sharifpour, Khadijeh Ezoji, Shahram Seyfi* Pages 68-77
    Aims and background

    Chronic low back pain is one of the common causes of patients referring to specialized and general medical clinics. The positive effect of Epidural Steroid injection has been proven in relieving pain in these patients. In this study, the epidural effects of methylprednisolone acetate in these two methods of Caudal and Lumbar were compared.

    Materials and Methods

    In this study, 80 patients with radicular lower limb pain due to lumbar intervertebral disc protrusion who were referred to the pain clinic were divided into two groups of 40 patients. In the first group, steroids were injected into the epidural site by Lumbar method and in the second group by Caudal method. The effects of these two methods on reducing patients’ pain at 2-month intervals and at the end of 1 year were evaluated and compared.

    Results

    According to this study, epidural steroid injection significantly reduced the mh pain in patients (P <0.001), but there was significant difference between Lumbar and Caudal methods. There was no reduction in pain. The rate of pain reduction in patients one year after epidural steroid injection in both lumbar and Caudal methods was not related to the level of discopathy. The rate of pain reduction after lumbar epidural steroid injection in patients with a history of lumbar spine surgery was less than caudal injection (P = 0.043). In Patients with a history of lumbar spine surgery the injection of caudal steroid would further reduce their pain (P = 0.336). Epidural steroid injection improves deep tendon reflexes (DTR) anesthesia of the lower extremities

    Conclusion

    Patients with radicular pain in the lower extremities who have not responded well to medication can benefit from epidural steroid injections. In reviewing the results of one year, the lumbar or caudal injection method is not preferable to another. Only in cases where the patient has a history of lumbar spine surgery, the caudal method will be preferred.

    Keywords: disc herniation, Epidural steroid, Caudal, Lumbar
  • Haleh Nasizadeh, Naeimeh Moheb*, Shole Livarjani, Jalil Baba Pour Kheirodin, Zahra Moosavi Pages 78-91

    The aim of the present study was to compare the effectiveness of dialectical behavioral therapy and emotional schema therapy on sleep quality in people who suffering from tension headache. The present study was a quasiexperimental design that conducted in the form of pretest-posttest-2mounths follow up. In this study, 68 patients with chronic tension headache were referred from pain specific clinic of Imam Reza hospital (Tabriz medical university), and 30th of them with psychiatric recognition of tension headache were selected with purposive sampling method, they were randomly assigned to two experimental groups (15 students per group). The participants in each group completed the Pittsburgh sleep Quality as the pretest, posttest, and 2months follow-up. Twelve sessions of group emotional schema therapy, and Ten sessions of group Dialectical Behavioral therapy were held for the participants in the experimental groups. The collected data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and multivariate analysis of covariance. Based on the results of covariance analysis in posttest and follow- up, it was found that both emotional schema therapy, and dialectical behavior therapy were effective on sleep quality in patients with chronic tension headache (p=0/001). In addition, Bonferroni post hoc test results showed that emotional schema therapy had a greater effect on sleep quality than dialectical behavior therapy among people who suffering from tension headache (p=0/001). Therefor training of this therapeutic approach is recommended as an effective interventional method in recovery of sleep quality in people who suffering from tension headache.

    Keywords: Emotional schema therapy, Dialectical behavior therapy, sleep quality
  • Fatemeh Taqinezhad, Seyed Sadrodin Shojaodin*, Fuad Feizolahi Pages 92-103
    Aims and background

    Chronic nonspecific neck pain considered as a common problem which most of the time comes with changes in sensorimotor functions, beside high financial expense, its accompany with pain and personal concerns in society. The purpose of this research was to study and compare the effect and maintenance of breath training with and without yoga on Pain, range of motion and quality of life in women with chronic nonspecific neck pain.

    Materials and methods

    The present study was a quasi - experimental study with a pretest-posttest design with a control group. For this purpose, 45 women (40 to 50 years old) with chronic non-specific neck pain and fulfilled the inclusion criteria has been selected by convenience sampling in 3 equal groups of 15 patients (randomly). Then two experimental groups performed the training protocol. The protocol was eight weeks of 45minute exercise program, three sessions per week, of breath training with yoga, breath training. In order to assess pain, range of motion and quality of life of subject, visual analogue scale, Universal Goniometer and whoqol-brief questionnaire was used. All variables were measured one week prior to the study, before, and immediately after the intervention and four weeks afterwards. After data collection, for data analysis Repeated measure ANOVA was applied at the significant level of (p≤0/05).

    Results

    The findings of this study showed that both breath training with yoga and breath training has significant effect on pain, range of motion and quality of life of subject women with chronic non-specific neck pain(P≤0.05). Conducting a between-group comparison also showed that the pain, range of motion and quality of life variables had the highest variation, which was related to the breath training with yoga and breath training, respectively.

    Conclusion

    According to the results, breath training with yoga showed greater recuperation than breath training. The breath training with yoga are recommended as an adjunct method in treatment of subject with chronic nonspecific neck pain..

    Keywords: neck pain, breath training with yoga, range of motion
  • Hasan Ashayri*, Nasrin Goodarzi, Javid Peimani, Farahnaz Mashchi, Mehrdad Sabet, Mohammad esmeil Akbari Pages 104-116
    Background & Aim

    In any era of history, human beings have been afraid of a disease. Undoubtedly, cancer is one of the most worrisome diseases and cancer pain is one of the most painful pain. The purpose of this study was to compare the efficacy of cognitive-behavioral group therapy and mindfulness therapy on the reduction of physical disability and pain relief in cancer patients.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and in terms of quasi-experimental method with pre-test, post-test and two-month follow-up and control group. The statistical population was all women with breast cancer referred to Tehran Cancer Research Center in 1397 who were selected by available sampling method consisting of 30 patients and randomly divided into two groups of intervention therapy (cognitive-behavioral and mindfulness), and The control group was placed. The research instrument was the Physical Disability Scale Questionnaire (Roland and Morris, 1984) to assess the physical condition and pain intensity. For data analysis, a mixed analysis of variance design with repeated measures was used.

    Results

    The results of the analysis showed that there is a significant difference between the performance of the three groups in the physical disability and pain severity, but the effect of these two methods on the two groups was similar in reducing physical inability.

    Conclusion

    In this study, in addition to medical treatment, cognitive / behavioral group therapy and knowledge of the mind are effective methods to minimize physical disability and severity of pain in cancer patients.

    Keywords: Cancer, Cognitive -Meeting, Mindfulness, Pain management