فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال بیست و سوم شماره 12 (اسفند 1399)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و سوم شماره 12 (اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/13
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مریم کاشانیان*، جلیل کوهپایه زاده اصفهانی، نوشین اشراقی، نگین جبارپور آذری صفحات 1-5
    مقدمه

    بر اساس برخی مطالعات، منیزیم در غلظت های فارماکولوژیک، دارای اثرات آنتی ترومبوتیک بوده و موجب اختلال عملکرد پلاکت در محیط آزمایشگاهی و داخل بدن می گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر سولفات منیزیم بر وضعیت انعقادی خون در مادران باردار مبتلا به پره اکلامپسی انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه مقطعی در سال 93-1392 بر روی 56 مادر باردار مبتلا به پره اکلامپسی انجام شد. مدت زمان سیلان، زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، تعداد پلاکت و سطح منیزیم قبل و 2 ساعت بعد از تزریق سولفات منیزیم اندازه گیری شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های آزمون تی زوجی و کای اسکویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     میانگین سطح منیزیم سرم بیماران 0/51 ±53/4 میلی اکی والان در لیتر بود. میانگین تعداد پلاکت بیماران قبل از تجویز منیزیم 84/43±55/176 هزار و بعد از تجویز منیزیم 51/51±25/173 هزار بود که اختلاف معناداری نداشت (108/0=p). میانگین PT (زمان پروترومبین) قبل از شروع درمان 69/0±36/13 ثانیه و بعد از شروع درمان 79/0±57/13 ثانیه بود (059/0=p). میانگین PTT قبل از شروع درمان 05/2±1/38 ثانیه و بعد از شروع درمان 92/2±26/38 ثانیه بود (756/0=p) و میانگین BT زنان قبل از تجویز منیزیم 7/39±55/109 ثانیه و بعد از تجویز منیزیم 87/44±48/ 123 ثانیه بود (013/0=p).

    نتیجه گیری:

     زمان سیلان زنان باردار بعد از تجویز سولفات منیزیم با مقادیر درمانی افزایش یافت.

    کلیدواژگان: انعقاد، بارداری، پره اکلامپسی، پلاکت، زمان پروترومبین، زمان سیلان، زمان نسبی ترومبوپلاستین، سولفات منیزیم
  • فرحناز فرزانه، احمد احمدیان شالچی*، سعیده سرحدی صفحات 6-12
    مقدمه

    با توجه به اهمیت موضوع درمان های کمک باروری و رسیدن به یک حاملگی که ختم به تولد زنده گردد و همچنین اهمیت درمان های مورد استفاده و مطالعات گوناگون صورت گرفته تاکنون، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین پترن آندومتر و سطح پروژسترون سرم در روز قبل شروع شیاف پروژسترون در سیکل های انتقال جنین در زنان مراجعه کننده به مرکز ناباروری زاهدان انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه مقطعی در سال 1398 بر روی 50 نفر از زنانی که به هر دلیلی تحت IVF قرار گرفته و جنین هایشان فریز شده بود، در مرکز نازایی بیمارستان علی بن ابیطالب انجام شد. بیماران مورد مطالعه، تحت درمان با شیاف پروژسترون به صورت 400 میلی گرم صبح و 400 میلی گرم عصر به صورت اینترارکتال قرار گرفتند و اطلاعات دموگرافیک، سونوگرافی ضخامت و پترن آندومتر، سطح پروژسترون سرم در روز قبل شروع شیاف پروژسترون و BHCG سرم 14 روز بعد انتقال جنین ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 24) و آزمون های آزمون من ویتنی و کای اسکویر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     پیامد IVF در 13 نفر (26%) مثبت بود. 23 نفر (46%) پترن آندومتر هوموژن و 27 نفر (54%) پترن تری لاین داشتند. سطح سرمی پروژسترون سرم در بیمارانی که از نظر BHCG مثبت بودند، به طور معناداری کمتر از بیمارانی بود که تست BHCG منفی داشتند (001/0<p).

    نتیجه گیری:

     در میان زنان تحت IVF، سطح پروژسترون سرم و همچنین پترن آندومتر (تری لاین یا هوموژن) متفاوت بود. سطح پروژسترون سرم قبل از شروع درمان با پیامد بارداری (مثبت یا منفی) ارتباط داشت. در زنان با سطح پروژسترون پایین تر در روز قبل شروع شیاف پروژسترون، درمان با شیاف پروژسترون می تواند منجر به نتایج بهتری از نظر حاملگی به دنبال IVF گردد که یک یافته جدید و پراهمیت محسوب می شود.

    کلیدواژگان: آندومتر، انتقال جنین، پروژسترون، ناباروری، IVF
  • مژگان تن‫ساز، مریم بهمن، محمود خدادوست، سید شمس الدین اطهاری، سعادت غفارزاده، حانیه کشف رودی، رسول چوپانی* صفحات 13-24
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک در 10-5% زنان سنین باروری وجود دارد و با اختلال قاعدگی، هیپرآندروژنیسم و کیست تخمدان مشخص می گردد. فرآورده های طب سنتی ایرانی می تواند در درمان این سندرم، موثر باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر شربت ماءالعسل مرکب بر سندرم تخمدان پلی کیستیک القایی توسط استرادیول والرات در موش صحرایی ماده انجام شد.

    روش کار: 

    در این مطالعه تجربی که توسط مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در سال 1396 در آزمایشگاه حیوانات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی موش های صحرایی ماده انجام شد، از شربت ماءالعسل مرکب (عسل، دارچین، زعفران، خولنجان، زنجبیل، هل، جوزبوا، بسباسه، مصطکی) استفاده شد. 30 سر موش صحرایی ماده به 5 گروه 6 تایی کنترل منفی، کنترل مثبت و سه گروه درمانی (دریافت کننده ماءالعسل با دوز 1 میلی لیتر/کیلوگرم، ماءالعسل با دوز 2 میلی لیتر/کیلوگرم و متفورمین) تقسیم شدند. سندرم تخمدان پلی کیستیک با تزریق استرادیول والرات القاء شد. در پایان مداخله موش ها یوتانازی شده و اندازه گیری هورمون ها و بررسی بافت شناسی تخمدان انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 24) و آزمون های کروسکال-والیس و آزمون تعقیبی دان-بونفرونی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در پایان مطالعه، وزن تخمدان در گروه متفورمین و ماءالعسل 2 بالاتر از گروه بدون درمان بود. در وزن بدن و چربی دور شکمی تغییری حاصل نشد. افزایش میزان پروژسترون در هر سه گروه درمانی (002/0=p) و کاهش میزان استروژن در گروه متفورمین نسبت به بدون درمان (021/0=p)، به طور معناداری مشاهده شد. در بررسی نمونه های بافتی تخمدان، کاهش تعداد کیست های تخمدان در گروه ماءالعسل 1 (001/0=p)، و افزایش تعداد جسم زرد و فولیکول های انترال در گروه های ماءالعسل 1 و 2 نسبت به گروه بدون درمان معنادار بود (010/0=p). تعداد فولیکول گراف در گروه ها تفاوت معناداری نداشت (083/0=p).

    نتیجه گیری

    ماءالعسل مرکب در بهبود وضعیت هورمونی و بافت شناسی در سندرم تخمدان پلی کیستیک به اندازه متفورمین و در مواردی بیشتر از آن موثر است.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، سندرم متابولیک، طب سنتی ایران، ماءالعسل
  • وحید ولی پور دهنو*، اعظم درویشی، پروانه علی نژاد، حدیث مهرابی فرد صفحات 25-34
    مقدمه

    دیابت باعث اختلال در هموستاز گلوکز می شود و آمادگی جسمانی و سلامتی مغزی افراد را کاهش می دهد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه برخی از عوامل آمادگی جسمانی و فیزیولوژیکی زنان سالمند دیابتی و غیردیابتی دارای اضافه وزن انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1398 بر روی 34 زن سالمند شهر خرم آباد انجام شد. یک هفته پیش از انجام آزمون های آمادگی جسمانی، برای اندازه گیری سطوح سرمی گلوکز، آیریزین، HbA1c و BDNF، نمونه خونی در حالت ناشتا گرفته شد. 5 روز پیش از انجام پژوهش، آزمودنی ها با نحوه اجرای آزمون ها آشنا شدند. سپس در روز اجرای پژوهش، تعدادی از آزمون های آمادگی جسمانی ویژه سالمندان انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در همه متغیرهای آمادگی جسمانی تفاوت معناداری بین دو گروه دیابتی و غیردیابتی وجود نداشت (05/0>p)، اما در همه متغیرهای فیزیولوژیکی تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0<p). در گروه غیردیابتی همبستگی منفی و معناداری بین BDNF و HbA1c (0005/0=p و 824/0-=r) و آیریزین و HbA1c (0005/0=p و 734/0-=r) و همبستگی مثبت و معناداری بین BDNF و آیریزین (004/0=p و 608/0=r) وجود داشت، اما در گروه دیابتی همبستگی مثبت و معناداری بین گلوکز و HbA1c (028/0=p و 586/0=r) و آیریزین و BDNF (0005/0=p و 853/0=r) و همبستگی منفی و معناداری بین گلوکز و آیریزین (015/0=p و 636/0-=r)، BDNF و HbA1c (002/0=p و 759/0-=r) و آیریزین و HbA1c (002/0=p و 752/0-=r) وجود داشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد سطح آمادگی جسمانی زنان سالمند غیردیابتی و دیابتی یکسان می باشد، اما در متغیرهای فیزیولوژیکی گروه غیردیابتی وضعیت بهتری داشتند. همچنین، آیریزین نقش مهم تری نسبت به BDNF در دیابت دارد.

    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، آیریزین، دیابت، زنان، هموگلوبین گلیکوزیله، BDNF
  • افسانه کریمی، فرزانه شه بخش، سونیا نوروزی چگنی، جهان پور علی پور* صفحات 35-45
    مقدمه

    استفاده سازمان جهانی بهداشت از دهمین ویرایش کتاب طبقه بندی بین المللی بیماری ها برای مرگ های در طول بارداری، زایمان و دوران نفاسی (ICD-MM) منجر به درک صحیح تری از مرگ های مادری می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین علل مرگ مادران باردار در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با استفاده از ICD-MM انجام شد.

    روش کار:

     در این مطالعه مقطعی که در سال 1398 انجام شد، 107 پرونده مربوط به مادران باردار متوفی در فاصله سال های 97-1390 در زاهدان مورد بررسی قرار گرفتند. کدگذاری علل مرگ با استفاده از کتاب های ICD-MM همراه با سه جلد از ویرایش دهم کتاب های طبقه بندی بین المللی بیماری ها و مشکلات بهداشتی مرتبط (ICD-10) انجام شد. داده های مورد نظر در فرم گردآوری داده ها ثبت و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 15) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    در طی 8 سال مورد مطالعه، 107 مورد مرگ مادری رخ داد. نسبت مرگ مادری در جامعه پژوهش 254 در صد هزار تولد زنده و میانگین سنی زنان باردار فوت شده 3/7±7/31 سال بود. علل مستقیم (8/73%)، علل غیرمستقیم (6/20%)، علل نامشخص (8/2%) و تصادفی (8/2%) از علل منجر به مرگ های مادری بودند. از 9 گروه ذکر شده در ICD-MM، گروه های سایر عوارض مامایی (4/22%)، خونریزی مامایی (6/20%) و عوارض غیرمامایی (6/20%)، بیشترین سهم را در مرگ های مادری داشتند.

    نتیجه گیری: 

    اختلالات انعقادی پس از زایمان، سپسیس و سایر بیماری های خونی و اندام های خون ساز و سایر اختلالات خاص دستگاه ایمنی به ترتیب سه علت اصلی منجر به مرگ های مادری در این مطالعه بودند. بنابراین، پیش بینی خونریزی و آمادگی برای مقابله با آن مانند دسترسی سریع به خون و فرآورده های آن، غربالگری مادران بارداری که دارای بیماری های خونی هستند و ارایه آموزش و مراقبت تخصصی به آنها و همچنین توجه بیشتر به مراقبت های پس از زایمان تا حداقل 42 روز پس از زایمان به خصوص در مواردی که دارای خونریزی و عفونت پس از زایمان هستند، می توانند در پیشگیری بیشتر مرگ های مادری موثر واقع شوند.

    کلیدواژگان: اتیولوژی، طبقه بندی بین المللی بیماری ها، مرگ مادری
  • مریم موحدی نژاد، سعیده ضیایی*، انوشیروان کاظم نژاد، زهرا کمالی صفحات 46-56
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک، شایع ترین اختلال اندوکرین با زمینه استرس اکسیداتیو در زنان سنین باروری است. استرس اکسیداتیو یک عامل تاثیرگذار در ایجاد مقاومت به انسولین است. برخی عناصر غذایی با استرس اکسیداتیو در ارتباط است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط مقاومت به انسولین با دریافت غذایی ویتامین های D و E در زیرگروه های PCOS انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه مورد- شاهدی در سال 95-1394 بر روی 151 زن مبتلا به PCOS که بر اساس معیار تشخیصی روتردام به 4 گروه، 41=(H+P+O)A ، 33=(H+P) B، 40=(P+O) C، 37=(H+O) D و 31 زن در گروه شاهد انجام شد. دریافت روزانه ویتامین های D و E با پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی PPQ انجام شد. تشخیص مقاومت به انسولین، با شاخص HOMA (5/2Cut off >) صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های کروسکال والیس، آنووای یک طرفه، کای اسکویر و اسپیرمن انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    در زیر گروه های A، D و گروه شاهد، ارتباط منفی و معناداری بین شاخص مقاومت به انسولین HOMA با ویتامین D (به ترتیب 022/0=p، 049/0=p و 025/0=p) و ویتامین E (به ترتیب 036/0=p، 001/0=p و 001/0=p) مشاهده شد. در زیرگروه های B و C بین شاخص مقاومت به انسولین  HOMAبا هیچ یک از ویتامین های D و E ارتباط آماری معناداری مشاهده نشد (05/0>p).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به وجود ارتباط بین مقاومت به انسولین با ویتامین های D و E در زیرگروه های PCOS، افزایش مصرف غذایی حاوی ویتامین های D و E در بهبود پارامترهای سلامتی این افراد پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین، ویتامین های D و E
  • فاطمه فخری، سمیه فخری، سعید شاکریان*، علی اکبر علیزاده صفحات 57-66
    مقدمه

    فعالیت بدنی و ورزش از طریق سازوکارهای گوناکونی می تواند موجب ارتقای سلامتی در افراد گردد. بافت استخوان بدن می تواند تحت تاثیر فعالیت بدنی و ورزش متابولیسم گلوکز و چربی را تغییر دهد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر سطوح سرمی استیوکلسین غیرکربوکسیله، مقاومت به انسولین و نیمرخ لیپیدی دختران دارای اضافه وزن انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده در سال 1399 بر روی 24 نفر از دانشجویان دختر دارای اضافه وزن (شاخص توده بدنی 38/2±58/28) در دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه تمرین 12 نفره HIIT و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 6 هفته (3 جلسه در هفته) به تمرین پرداختند، در حالی که گروه کنترل هیچ فعالیت بدنی منظمی نداشتند. نمونه های خونی جهت اندازه گیری سطوح سرمی استیوکلسین، انسولین، گلوکز و نیمرخ لیپیدی (48 ساعت قبل و پس از دوره مداخله) گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه23) و آزمون های تی زوجی و تی مستقل انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    اجرای6 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا منجر به افزایش سطوح سرمی استیوکلسین غیرکربوکسیله (045/0=p) و کاهش معنی دار گلوکز (026/0=p)، مقاومت به انسولین (036/0=p)، تری گلیسیرید (017/0=p) و LDL (04/0=p) گردید. درحالی که در سایر اجزای نیمرخ لیپیدی (کلسترول تام و HDL) تغییرات معنی داری مشاهده نشد (05/0≤p).

    نتیجه گیری: 

    اجرای تمرینات تناوبی با شدت بالا منجر به بهبود معنی دار مقاومت به انسولین و برخی از شاخص های نیمرخ لیپیدی (تری گلیسیرید و LDL) گردید که ممکن است ناشی از افزایش شاخص عملکرد آندوکرینی استخوان (استیوکلسین غیرکربوکسیله) باشد.

    کلیدواژگان: استئوکلسین غیرکربوکسیله، اضافه وزن، تمرین تناوبی شدید، مقاومت به انسولین، نیمرخ لیپیدی
  • مریم شهرآئینی، ناهید جهانی شوراب*، رقیه جوان، محمدتقی شاکری صفحات 67-75
    مقدمه

    عوارض ناشی از کاهش استروژن در دوران یایسگی اثرات منفی بر کیفیت زندگی زنان دارد. کاربرد تدابیر تغذیه ای مبتنی بر طب ایرانی، از راهکارهای پیشنهادی برای تسکین علایم و عوارض یایسگی و بهبود کیفیت زندگی است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر تدابیر تغذیه ای طب سنتی ایرانی بر کیفیت زندگی زنان در دوران یایسگی انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروه در سال 1397 بر روی 57 زن یایسه انجام شد. 2 مرکز خدمات جامع سلامت چهارده معصوم و امام حسن (ع) از مرکز بهداشت شماره 2 مشهد به صورت تصادفی به ترتیب به عنوان آزمون و کنترل انتخاب شدند. سپس واجدین شرایط از بین مراجعین به صورت در دسترس انتخاب شدند. در گروه آزمون، تدابیر تغذیه ای طب ایرانی طی سه جلسه 90-60 دقیقه ای در طی 3 هفته آموزش داده شد و گروه کنترل نیز مراقبت های معمول مرکز بهداشت را دریافت کردند. انجام دستورات در هر دو گروه به مدت 2 ماه پیگیری شد. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه های استاندارد کیفیت زندگی زنان یایسه، اضطراب و افسردگی بک و مزاج شناسی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری تی مستقل، کای دو، من ویتنی و ویلکاکسون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    بین کیفیت زندگی، افسردگی، اضطراب و مزاج زنان دو گروه قبل از مداخله اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (05/0<p)، اما بعد از مداخله کاهش نمرات نشان دهنده بهبود کیفیت زندگی و افسردگی در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل بود (001/0 <p).

    نتیجه گیری:

     کاربرد اصول تغذیه ای طب سنتی، کیفیت زندگی زنان در دوران یایسگی را افزایش می دهد. لذا برای مدیریت علایم یایسگی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تغذیه، سنتی، طب، کیفیت زندگی، یائسگی
  • سیده شادی تقویان، افسانه یکدانه، هتاو قاسمی تهرانی، محبوبه والیانی*، سیامک علیان، رضا بیرانوند صفحات 76-85
    مقدمه

    تریکومونیازیس، شایع ترین عفونت غیرویروسی منتقل شونده از راه جنسی است و با عوارض فراوانی همراه است. بره موم به عنوان محصولی از زنبور عسل با داشتن تانن، فلاونوییدها و روغن های فرار خاصیت ضدانگلی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین مقایسه تاثیر ژل بره موم و قرص مترونیدازول بر دیسپارونیا انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1398 بر روی 102 زن متاهل غیرباردار مراجعه کننده به درمانگاه های زنان اصفهان؛ با شکایت از علایم بالینی تریکومونیازیس، انجام شد. نمونه ها در دو گروه دریافت کننده ژل بره موم (آزمون) و دریافت کننده قرص مترونیدازول (کنترل) قرار گرفتند و به مدت 7 روز تحت درمان قرار گرفتند. ارزیابی شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری درد با دامنه 10-0 انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون های آماری تی مستقل، تست دقیق فیشر، آنالیز کوواریانس و کای دو انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در تمامی مراحل مطالعه، دو گروه تحت مطالعه تفاوت معناداری از نظر نوع و میانگین شدت درد نشان ندادند. با این حال در مدل های چند متغیره پس از تطبیق نمره دیسپارونیا قبل از مطالعه و 2 هفته پس از تکمیل درمان، نمره دیسپارونیا در گروه آزمون 882/0 کمتر از گروه کنترل بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود (009/0=p). در گروه آزمون تمامی افرادی که خونریزی یا لکه بینی پس از نزدیکی داشتند، کاملا بهبود یافتند، در حالی که در گروه کنترل هیچ گونه بهبودی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    ژل واژینال حاوی عصاره بره موم دارای اثرات مثبت درمانی بر دیسپارونیا است، ضمن اینکه برای بیمار عوارض گوارشی و نورولوژیکی ندارد و در اپی تلیوم واژن کمترین اثرات جانبی را دارد.

    کلیدواژگان: بره موم، تریکوموناس واژینالیس، تریکومونیازیس، دیسپارونیا
  • مرضیه ساعی قره ناز، فهیمه رمضانی تهرانی* صفحات 86-97
    مقدمه

    تاکنون اثربخشی انواع گیاهان دارویی بر علایم بالینی و غیر بالینی سندرم تخمدان پلی کیستیک مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی دارچین بر سندرم تخمدان پلی کیستیک به صورت مرور سیستماتیک انجام شد.

    روش کار: 

    در این مطالعه مرور سیستماتیک جستجوی مطالعات در پایگاه های ایرانی و بین المللیPubMed ،Scopus ،web of science ،web of science ،Cochrane library ،Magiran ،SID ،IranDoc  در ماه فوریه 2020 انجام شد. جهت جستجو از واژه های سندرم تخمدان پلی کیستیک، دارچین، گیاه دارویی و واژه های معادل انگلیسی استفاده شد. در این مطالعه، انواع مطالعات تجربی و نیمه تجربی انسانی و حیوانی که با هدف بررسی اثر دارچین بر جنبه های مختلف سندرم تخمدان پلی کیستیک بود، وارد شدند.

    یافته ها: 

    در این مطالعه مرور سیستماتیک 588 مقاله مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت 8 مقاله پژوهشی اصیل از نوع انسانی، 1 مقاله به صورت مقاله ارایه شده در کنگره و 3 مقاله از نوع حیوانی دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند. در زمینه پیامد اولیه مورد بررسی، یک مطالعه بهبود معنادار در وضعیت تکرر سیکل قاعدگی (بهبود وضعیت الیگومنوره) را گزارش کرده بود، همچنین 6 مطالعه بهبود معناداری در شاخص های متابولیک و یک مطالعه کاهش سطح آنتی مولرین هورمون را گزارش کردند. در زمینه مطالعات حیوانی، بهبود شاخص های متابولیک، سطوح هورمونی و بلوغ فولیکول گزارش شده بود.

    نتیجه گیری:

     نتایج اکثریت مطالعات انسانی و حیوانی حاکی از این بود که مصرف دارچین می تواند در بهبود شاخص های متابولیک و برخی علایم بالینی در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک موثر باشند، اما توصیه می شود مطالعات کارآزمایی بالینی گسترده در جهت تعیین اثربخشی و دوز آن در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شود.

    کلیدواژگان: دارچین، سندرم تخمدان پلی کیستیک، مرور سیستماتیک
  • مرضیه لطفعلی زاده، سیده اعظم پورحسینی، سلمه دادگر، سمیه معین درباری، سید حامد قدمگاهی، آسیه ملکی* صفحات 98-101
    مقدمه

    جایگزینی غیرطبیعی جفت همراه با انوازیون مثانه یک عارضه نادر مامایی است که می تواند با موربیدیتی های شدید مادری و جنینی همراه باشد. هماچوری آشکار، یکی از تظاهرات نادر در شدیدترین فرم این سندرم ها یعنی پلاسنتا پرکرتا است. آگاهی و آشنا بودن با تظاهرات نادر و غیرمعمول سندرم های جفت آکرتا، برای مدیریت صحیح و به موقع این موقعیت ضروری است. در این مطالعه یک مورد پلاسنتا پرکرتا با تظاهر اولیه هماچوری آشکار گزارش می شود.

    معرفی بیمار: 

    بیمار خانمی باردار 32 ساله و سن بارداری 17 هفته با سابقه دو بار سزارین قبلی بود که به دنبال بروز هماچوری آشکار، با شک به چسبندگی غیر طبیعی جفت، تحت بررسی با MRI قرار گرفت. با تشخیص پلاسنتا پرکرتا و به دلیل شدت تهاجم جفت، هیسترکتومی برای بیمار انجام شد.

    نتیجه گیری: 

    در ارزیابی خانم باردار با هماچوری آشکار، حتی به صورت خیلی زودرس به ویژه با وجود سابقه سزارین قبلی، آگاهی از تشخیص های احتمالی جفت پرکرتا با درگیری مجاری ادراری برای تشخیص به موقع و مدیریت مناسب ضروری است.

    کلیدواژگان: اختلالات جفت، جفت پرکرتا، مثانه، هماچوری
  • لعیا شیرین زاده، ملیحه رخشانی فر* صفحات 102-107
    مقدمه

    رحم دی دلفیس از جمله موارد نادر ناهنجاری های مولرین می باشد که در اغلب موارد تا زمان بارداری و زایمان بدون علامت باقی می ماند. در بیماران با ناهنجاری های مولرین، بارداری و زایمان با عوارض بیشتری نظیر زایمان زودرس همراهی دارد که نیازمند نظارت بیشتر بر این بارداری ها می باشد. بیشتر موارد بارداری در رحم دی دلفیس در رحم سمت چپ گزارش شده است. از روش های سونوگرافی و MRI می توان برای تشخیص آن استفاده کرد.

    معرفی بیمار: 

    بیمار، خانمی 21 ساله با سابقه دیسپارونی و یک نوبت سقط خود به خود و با بارداری کنونی 38 هفته بود که به دلیل آبریزش و درد زایمان به زایشگاه مراجعه نموده بود و در معاینه واژینال سپتوم طولی واژن تشخیص داده شد. بیمار به دلیل مایع آمنیوتیک مکونیال غلیظ دور از زایمان سزارین شد و نوزاد سالم و ترم متولد شد. رحم دی دلفیس و جنین در حفره راست بود.

    نتیجه گیری: 

    علی رغم زیاد بودن عوارض بارداری در حاملگی های همراه با ناهنجاری مولرین، گاهی این حاملگی ها بدون عارضه تا ترم ادامه می یابد.

    کلیدواژگان: بارداری، رحم دی دلفیس، ناهنجاری های مولرین
|
  • Maryam Kashanian *, Jalil Kouhpayehzadeh Esfahani, Nooshin Eshraghi, Negin Jabbarpour Azari Pages 1-5
    Introduction

    According to some studies, magnesium in pharmacological concentrations has antithrombotic effects, causing platelet dysfunction in vitro and in vivo. This study was performed with aim to evaluate the effect of magnesium sulfate on blood coagulation status in pregnant women with preeclampsia.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in 2013-2014 on 56 pregnant women with mild preeclampsia. Platelet count and magnesium levels, bleeding time (BT), prothrombin time (PT), and activated partial thromboplastin time (aPTT) were measured before and two hours after magnesium sulfate injection. Data were collected and analyze by SPSS software (version 16) and paired t-test and Chi-square test. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Mean serum magnesium level in the patients was 4.53 ± 0.51 mEq/L. Mean platelet count of patients before and after prescribing magnesium were 176.55±43.84 ×1000 vs 173.25±51.51×1000, respectively; no significant difference was observed (P=0.108). Mean PT (prothrombin time) before and after the treatment was 13.36 ± 0.69 seconds vs 13.57± 0.79 seconds, respectively. There was no significant difference between PT before and after treatment (P = 0.059). Mean PTT (partial thromboplastin time) before and after the treatment was 38.1± 2.05 and 38.26± 2.92 seconds, respectively. There was no significant difference between PTT before and after treatment (P=0.756). Mean BT of women before and after magnesium administration were 109.55±39.7 vs 123.48±44.87, respectively (P=0.013).

    Conclusion

    BT in therapeutic values increased in pregnant women after prescribing magnesium sulfate.

    Keywords: Bleeding Time, Coagulation, Magnesium sulfate, Partial thromboplastin time, Platelet, Preeclampsia, pregnancy, Prothrombin Time
  • Farahnaz Farzaneh, Ahmad Ahmadian Shalchi *, Saeedeh Sarhadi Pages 6-12
    Introduction

    Given the importance of assisted reproductive therapies and achieving a pregnancy leading to live birth, as well as the importance of the used treatments and the various studies which have been performed so far, this study was performed with aim to evaluate the relationship between endometrial pattern and serum progesterone levels at the day before the onset of progesterone suppository in embryo transfer cycles in women referred to Infertility Center of Zahedan.

    Methods

    This cross-sectional study was performed on 50 women who had undergone IVF for any reason and their embryos were frozen in infertility center of Zahedan University of Medical Sciences in 2019. The patients were treated with progesterone suppository 400 mg at morning and 400 mg at evening intra rectally. Demographic data, endometrial pattern and thickness ultrasound, serum progesterone level at the day before the onset of progesterone suppository and serum BHCG levels 14 days after embryo transfer were recorded. Data were analyzed by SPSS statistical software (version 24) and Chi-square and Mann-Whitney tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    IVF outcome was positive in 13 cases (26%). 23 patients (46%) had homogenous endometrial pattern and 27 (54%) had three-line pattern. Serum progesterone level were significantly lower in patients who had positive BHCG than patients who had negative BHCG (p <0.001).

    Conclusion

    Among women undergoing IVF, serum progesterone levels and also endometrial pattern (homogenous or three-line) was different. Serum progesterone level before the onset of treatment was related to the pregnancy outcome (positive or negative), as well as in women with lower progesterone levels   in day before the start of progesterone suppositories, treatment with progesterone suppository could lead to better pregnancy outcomes following IVF, which is a novel and important finding.

    Keywords: Embryo transfer, Endometrium, Infertility, IVF, Progesterone
  • Mojgan Tansaz, Maryam Bahman, Mahmoud Khodadoost, Seyyed Shamsadin Athari, Saadat Ghafarzadeh, Hanieh Kashafroodi, Rasool Choopani * Pages 13-24
    Introduction

    Polycystic ovary syndrome affects 5-10% of women of reproductive age and is characterized by irregular menstruation, hyperandrogenism, and ovarian cysts. Iranian traditional medicine products can be effective in treatment of this syndrome. This study was performed with aim to evaluate the effect of compound honey syrup on the polycystic ovary syndrome induced by estradiol valerate in female rats.

    Methods

    In this experimental study conducted by traditional medicine and matria medica research center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in animal laboratory of Shahid Beheshti University of Medical Sciences on female rats in 2017, the compound honey syrup (Ma-ol-asal) (containing honey, cinnamon, ginger, saffron, cardamom, galangal, nutmeg, mace and mastic) was used. Thirty female rats were classified into five groups of cases: negative control, positive control, and three treatment groups (receiving two doses of compound honey syrup (1ml/kg and 2ml/kg) and metformin). Polycystic ovary syndrome was induced by injection of Estradiol valerate. At the end of intervention, the rats were euthanized, hormones were measured, and the ovarian histology was examined. Data were analyzed by SPSS software (version 24) and Kruskal-Wallis and Dunn-Bonferroni tests. p < 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    At the end of the study, weights of ovaries in the metformin and Ma-ol-asal 2 groups were higher than the untreated group. There was no change in body weight or abdominal fat. There was a significant increase in levels of progesterone in three treatment groups (P=0.002) and significant reduction of estrogen in the metformin group compared to the untreated group (P=0.021). There was significant reduction of number of ovary cysts in Ma-ol-asal 1 group (P=0.001), and significant increase in the number of Corpus luteum, and antral follicles in Ma-ol-asal 1 and 2 groups compared to the untreated group (P=0.010). The number of graph follicles did not differ significantly in the groups (P=0.083).

    Conclusion

    Compound honey syrup was effective in improving hormonal and histological status in polycystic ovary syndrome as much as metformin and was more effective in some cases.

    Keywords: Compound honey syrup, metabolic syndrome, Polycystic ovary syndrome, Traditional Persian Medicine
  • Vahid Valipour Dehnou *, Azam Darvishi, Parvaneh Alinezhad, Hadis Mehrabi Fard Pages 25-34
    Introduction

    Diabetes interfere the glucose homeostasis and reduces physical fitness and brain health. This study was performed with aim to compare some physical fitness and physiologic factors in overweight diabetic and non-diabetic elderly women.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 34 elderly women in Khorramabad city in 2019. One week before performing physical fitness tests, blood sample was taken in fasting state to measure serum levels of glucose, irisin, HbA1c and BDNF. Five days before doing the study, the subjects were familiarized with the method of performing the tests. Then, on the day of the study, some physical fitness tests special for the elderly were performed. Data were analyzed by Independent t-test and Pearson correlation coefficient test. P< 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    There was no significant difference between the diabetic and non-diabetic groups in all physical fitness variables (p>0.05). However, all physiologic variables showed a significant difference (p<0.05). Also, in the non-diabetic group, there was a significant negative correlation between BDNF and HbA1c (p = 0.0005 and r = -0.824) and irisin and HbA1c (p = 0.0005 and r = -0.734) and a significant positive correlation between BDNF and irisin (p = 0.004 and r = 0.608). But in the diabetic group, there was a significant positive correlation between glucose and HbA1c (p =0.028 and r =0.586) and irisin and BDNF (p = 0.0005 and r = 0.853) and a significant negative correlation between glucose and irisin (P = 0.015 and r = -0.636), BDNF and HbA1c (p = 0.002 and r = -0.759) and irisin and HbA1c (p = 0.002 and r = -0.752).

    Conclusion

    It seems that the level of physical fitness of overweight non-diabetic and diabetic elderly women is the same. But the non-diabetic group was better in physiological variables. Also, irisin plays more important role than BDNF in diabetes.

    Keywords: BDNF, Diabetes, HbA1c, Irisin, Women, Physical fitness
  • Afsaneh Karimi, Farzaneh Shahbakhsh, Sonia Nourouzi Chegani, Jahanpour Alipour * Pages 35-45
    Introduction

    The WHO application of ICD-10 to deaths during pregnancy, childbirth and the puerperium (ICD-MM) leads to a better understanding of maternal mortalities. This study was performed with aim to determine the causes of pregnant mothers' mortalities in the educational hospitals of Zahedan University of Medical Sciences using the ICD-MM.

    Methods

    In this cross-sectional study which was conducted in 2019, 107 records of pregnant mothers' mortalities occurred in Zahedan in 2011-2018 were studied. The causes of deaths were coded using ICD-MM with three volumes of ICD-10 (The 10th revision of the International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems). Data were recorded in the data collection form and were analysed by SPSS software (version 15).

    Results

    During 8-years of the study period, 107 cases of maternal mortality occurred. The maternal mortality ratio in the study population was 254 per 100,000 live births and the mean age of dead pregnant mothers was 31.7 ± 7.3 years. Direct causes with 73.8%, indirect causes with 20.6%, unspecified causes with 2.8% and coincidental causes with 2.8% were responsible for maternal mortalities. Other obstetric complications with 22.4%, obstetric hemorrhage and non-obstetric complications with 20.6% had the most values in maternal mortalities between nine groups listed in the ICD-MM.

    Conclusion

    Postpartum coagulation defects, puerperal sepsis, and other blood diseases and blood-forming organs and certain disorders involving the immune mechanism were three main causes of maternal mortalities in this study. Therefore, predicting hemorrhage and preparing to control it, such as rapid access to blood and its products, screening of pregnant mothers with blood diseases and providing them with specialized training and care, as well as paying more attention to postpartum care for at least 42 days after delivery, especially in cases of postpartum hemorrhage and infection, could be effective in preventing more maternal mortality.

    Keywords: Etiology, International Classification of Diseases, Maternal mortality
  • Maryam Movahedinejad, Saeideh Ziaei *, Anoushirvan Kazemnejad, Zahra Kamali Pages 46-56
    Introduction

    Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder with oxidative stress in women of reproductive age. Oxidative stress is an important factor in the development of insulin resistance. Some nutrients are linked to oxidative stress. This study was performed with aim to determine the relationship between insulin resistance and dietary intake of vitamins D and E in PCOS subgroups.

    Methods

    This case-control study was performed in 2015-2016 on 151 women with PCOS who were divided into four groups according to Rotterdam diagnostic criteria (D (H+O) = 37, C (P+O) = 40, B (H+P)= 33, A (H+P+O) = 41 and 31 women in the control group). Daily intake of vitamin D and vitamin E was assessed using a 168 items PPQ food frequency questionnaire. Insulin resistance was diagnosed with HOMA index (Cut off> 2.5). Data were analyzed by SPSS software (version 22) and Kruskal-Wallis, one-way ANOVA, Chi-square and Spearman tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    In the subgroups of A, D and control group, a significant negative relationship was observed between HOMA insulin resistance index with vitamin D (P = 0.022), (P = 0.049) and (P = 0.025), respectively and with vitamin E (P = 0.036), (P = 0.001) and (P = 0.001), respectively. In the subgroups of B and C, no relationship between HOMA insulin resistance index with vitamin D and vitamin E (P> 0.05).

    Conclusion

    Due to the relationship between insulin resistance and vitamins D and E in PCOS subtypes, it is recommended to increase the intake of vitamins D and E to improve health parameters in PCOS subjects.

    Keywords: insulin resistance, Polycystic ovary syndrome, Vitamin D, E
  • Fatemeh Fakhri, Somaye Fakhri, Saeed Shakeryan *, Aliakbar Alizadeh Pages 57-66
    Introduction

    Physical activity and exercise through different mechanisms can promote health in individuals.The body's bone tissue can alter glucose and fat metabolism under the influence of physical activity and exercise. Therefore, this study was performed with aim to investigate the effect of high intensity interval training (HIIT) on serum levels of under-carboxylated osteocalcin, insulin resistance and lipid profile in overweight girls.

    Methods

    This randomized controlled clinical trial study was performed on 24 overweight female students (body mass index: 28.58±2.38) in Shahid Chamran University of Ahvaz in 2020. The subjects were randomly divided into two groups of 12-member: HIIT and control. The training group practiced for 6 weeks (3 sessions per week), while the control group did not have any regular physical activity. Blood samples were obtained for measurement of serum level of Osteocalcin, glucose, insulin and lipid profile (48 hours before and after the intervention period). Data were analyzed by SPSS software (version 23) and paired-t and independent t-test. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Performing high intensity interval training for 6 weeks led to an increase in serum levels of under-carboxylated osteocalcin (P=0.045), significant decrease in glucose (P=0.026), insulin resistance (P=0.036), triglycerides (P=0.017) and LDL (P=0.04) in overweight girls; while, no significant changes were observed in other components of lipid profile (total cholesterol and HDL) (P≥0.05).

    Conclusion

    Performing high intensity interval training led to a significant improvement in insulin resistance and some features of the lipid profile (triglycerides and LDL). This may be due to an increase in the endocrine function of the bone (under-carboxylated osteocellin).

    Keywords: High Intensity Interval Training, insulin resistance, lipid profile, Overweight, under-carboxylated osteocalcin
  • Maryam Shahraeini, Nahid Jahani Shourab *, Roghaye Javan, MohamadTaghi Shakeri Pages 67-75
    Introduction

    The complication caused by estrogen deprivation during menopause has negative effects on women's quality of life. The use of food-based strategies based on Iranian traditional medicine is one of the suggested strategies to relieve menopausal sign and symptoms and finally improves their quality of life. Therefore, this study was performed with aim to determine the effect of food-based strategies based on Iranian traditional medicine on women's quality of life during menopause.

    Methods

    This two-group clinical trial study was performed on 57 postmenopausal women in 2018. Two health comprehensive service centers of Chardah-Masoum and Imam Hassan were randomly selected from health center (No 2) as the intervention and control group, respectively. Then, the eligible women were sampled by convenience. In the intervention group, food-based strategies of Iranian medicine were educated in three sessions of 60-90 minutes during 3 week. The control group received routine care of the health center. Two groups were followed up for 2 monthsin adherence to orders. Data was collected through Menopause Specific Quality of Life Questionnaire (MENQOL), Beck Anxiety and Depression Inventory and Mizaj questionnaire. Data were analyzed by SPSS software (version 16) and independent t-test, Chi-square, Mann-Whitney, and Wilcoxon tests. p < 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    There was no statistically significant difference between quality of life, depression, anxiety and mizaj of women in the two groups before the intervention (p>0.05). But after the intervention, decreased scores showed an improvement in quality of life and depression in the intervention than the control groups (p <0.001).

    Conclusion

    The use of food-based strategies increases the quality of life in menopausal women. So, it is suggested for management of the signs of menopause.

    Keywords: Food, medicine, Menopause, Quality of life, Traditional
  • Seyede Shadi Taghavian, Afsaneh Yekdaneh, Hatav Ghasemi Tehrani, Mahboubeh Valiani *, Siamak Alian, Reza Beiranvand Pages 76-85
    Introduction

    Trichomoniasis is the most common non-viral sexually transmitted infection which is associated with several complications. Propolis is a bee product and contains tanen, flavonoids and volatile oils, so it has antiprasitic activity. This study was performed with aim to compare the effect of propolis gel and metronidazole tablet on dyspareunia.

    Methods

    This clinical trial study was conducted in 2019 on 102 non-pregnant married women with complains of Trichomoniasis clinical symptoms referred to the gynecology clinics in Isfahan. They were divided into two groups of experiment (propolis gel) and control (metronidazole tablet). Participants were treated for 7 days. Dyspareunia was assessed using the visual pain scale (VAS) with a range of 0-10. Data were analyzed by SPSS software (version 20) and independent T-test, fisher exact test, ANCOVA and Chi-square tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    During all steps of the study, no significant differences were observed between the two groups in type and mean severity of pain. However, after adjustment of dyspareunia pre-intervention and 2 weeks after the intervention, the score of dyspareunia in the experiment group was 0.882 lower than the control group; this difference was statistically significant (P=0.009). In the experiment group, all of participants with post coital bleeding/spotting were completely treated, while no improvement was observed in the control group.

    Conclusion

    Vaginal gel containing propolis extract has positive therapeutic effect on dyspareunia. It has least effect on the vaginal epithelium, without GI and neurologic side effects.

    Keywords: Dyspareunia, Propolis, Trichomoniasis, Trichomonas vaginalis
  • Marzieh Saei Ghare Naz, Fahimeh Ramezani Tehrani * Pages 86-97
    Introduction

    The effectiveness of various medicinal plants on clinical and non-clinical symptoms of PCOS has been investigated. This study was performed with aim to determine the efficacy of cinnamon on PCOS in a systematic review.

    Methods

    In this systematic review study, the studies were searched in the Iranian and international databases of PubMed, Scopus, Web of science, Cochrane library, Magiran, SID, and IranDoc in February 2020. The terms of "polycystic ovary syndrome", "cinnamon" and "medicinal plant" were used for the searching process. In this study, a variety of experimental and semi-experimental human and animal studies with aim to evaluate the effect of cinnamon on PCOS were entered to the study.

    Results

    In this systematic review study, 588 articles were reviewed, and finally, eight original human research articles, 1 article as an article presented in the congress, and 3 animal articles had the inclusion criteria. In terms of primary outcome, one study had reported a significant improvement in the frequency of menstrual cycles (improvement in oligomenorrhea status), six studies had reported a significant improvement in metabolic indicators, and one study had reported a decrease in Anti-mullerian hormone levels. Animal studies had reported improvement in metabolic indicators, hormonal levels, and follicle maturation.

    Conclusion

    The majority of human and animal studies indicated that cinnamon consumption can be useful in improving metabolic indicators and some clinical symptoms in patients with PCOS. Therefore, more clinical trial studies are recommended to be performed for determining its efficacy and dose.

    Keywords: Cinnamon, Polycystic ovary syndrome, Systematic review
  • Marzieh Lotfalizadeh, Seyedeh Azam Pourhoseini, Salmeh Dadgar, Somayeh Moein Darbari, Seyed Hamed Ghadamgahi, Asieh Maleki * Pages 98-101
    Introduction

    Abnormal placental implantation with bladder invasion is a rare obstetric complication, which can be accompanied with severe maternal and fetal morbidity. Gross hematuria is a rare manifestation of these syndromes, placenta percreta. Awareness of rare and unusual manifestations of placenta accrete syndromes is crucial for effective and timely management of this condition. In this report, a case of placenta percreta with manifestation of gross hematuria is introduced.

    Case presentation

    The patient was a 32-year-old pregnant woman at 17 weeks of gestation and a history of two previous cesarean sections who was evaluated with MRI following gross hematuria and suspicion of abnormal placental adhesion. Hysterectomy was performed with the diagnosis of placenta percreta and due to severity of placental invasion.

    Conclusion

    In the evaluation of a pregnant woman with gross hematuria, even as very early, especially with history of previous cesarean sections, awareness of probable diagnosis of placenta percreta with urinary tract involvement is needed for timely diagnosis and proper management.

    Keywords: Bladder, Hematuria, Placenta disorders, Placenta Percreta
  • Laya Shirinzadeh, Maliheh Rakhshanifar * Pages 102-107
    Introduction

    Didelphys uterus is one of the rare cases of mullerian anomalies that in most cases, remains asymptomatic until pregnancy and delivery. In women with mullerian anomalies, pregnancy and delivery are associated with more complications such as preterm labor that requires more attention to such pregnancies. Most cases of pregnancies in Didelphys uterus are reported in the left cavity. Ultrasound and MRI can be used to diagnose it.

    Case presentation

    The patient was a 21 year old female with history of dyspareunia and one spontaneous abortion at 38 weeks of pregnancy who referred to the maternity complaining of amniotic fluid leakage and labor pain. Longitudinal vaginal septum was diagnosed during the vaginal examination. The patient underwent a cesarean section due to thick meconium-stained amniotic fluid far from delivery and a healthy term baby was born. Didelphys uterus was seen and the fetus was in the right cavity.

    Conclusion

    Despite the high incidence of pregnancy complications in pregnancies with mullerian anomalies, sometimes these pregnancies continue without complications until term.

    Keywords: Didelphys uterine, Mullerian anomalies, pregnancy