فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال بیست و ششم شماره 12 (اسفند 1402)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و ششم شماره 12 (اسفند 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیلا امینی مقدم، امینه عرب خزائل مهابادی* صفحات 1-10
    مقدمه

    سرطان های زنان از جمله آندومتر، تخمدان، سرویکس و ولوو، از جمله سرطان های رایج زنان بوده و یکی از مهم ترین درمان های موثر، استفاده از تکنیک جراحی می باشد. امروزه استفاده از داروهای ضد انعقادی تزریقی (هپارین و انوکساپارین) قبل و بعد از جراحی های سرطان زنان در پروتکل های درمانی رایج می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر داروهای آنتی کواگولان خوراکی (آپیکسابان) و تزریقی (انوکساپارین) در بیماران تحت جراحی های ژنیکولوژیک انکولوژیک انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی از سال 1400 تا 1401 بر روی 80 نفر از زنان مراجعه کننده به بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی ایران با عارضه سرطان زنان (تخمدان، رحم، سرویکس، ولوو و واژن،...) که بیماری آنها توسط ارزیابی های آزمایشگاهی، تشخیصی و پزشک متخصص تایید شده و برای جراحی تشخیص داده شده بودند، انجام شد. تمام بیماران بعد از ترخیص در طی 28 روز از دو پروتکل درمانی دارویی ضد انعقاد خوراکی و یا داروی تزریقی استفاده کردند. اطلاعات دموگرافیک و شاخص های آزمایشگاهی بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بین گروه های دریافت کننده ضد انعقاد های خوراکی و تزریقی از نظر مدت زمان خون ریزی و هم چنین مدت زمان بستری تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0<p). همچنین میزان هموگلوبین و پلاکت در هر دو گروه بعد از جراحی در مقایسه قبل از جراحی کاهش یافته بود که از نظر آماری معنادار بود (05/0>p).

    نتیجه گیری

    استفاده از ضد انعقاد های خوراکی و تزریقی، تاثیری در میزان خون ریزی بعد از جراحی در بیماران مبتلا به سرطان های ژنیکولوژیک ندارد.

    کلیدواژگان: آپیکسابان، جراحی های انکولوژیک، هپارین
  • عزت السادات حاجی سید جوادی، حمیده پاک نیت*، آذین یزدانی صفحات 11-19
    مقدمه

    با توجه به فرآیند دردناک زایمان و اضطراب و ترس از زایمان طبیعی، یافتن ماده مناسبی جهت پیشرفت افاسمان، دیلاتاسیون و کوتاه نمودن طول مدت زایمان در زنان باردار ضروری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر سولفات منیزیم موضعی بر پیشرفت افاسمان، دیلاتاسیون و طول مدت زایمان در زنان نخست زا انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده در سال 1401 بر روی 98 زن نخست زا با بارداری ترم که جهت انجام زایمان به بیمارستان کوثر قزوین مراجعه کرده بودند، انجام شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. پس از تشخیص فاز فعال، در گروه مداخله 10 سی سی سولفات منیزیم 50% و در گروه کنترل به همان میزان آب مقطر هنگام معاینه واژینال بر روی سرویکس ریخته شد؛ میزان افاسمان و دیلاتاسیون در ابتدای فاز فعال و سپس هر 2 ساعت یک بار و همچنین سن مادر، سن بارداری، تعداد بارداری، BMI، نوع زایمان، طول مدت زایمان، نمره آپگار، وزن نوزاد، طول مدت انقباضات و فواصل انقباضات ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 16) و آزمون های دقیق فیشر، کای اسکوئر،  تی تست و من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    مدت و فواصل انقباضات در معاینه اول و دوم در گروه مداخله و کنترل اختلاف آماری معناداری نداشت (05/0<p). میانگین افاسمان در گروه مداخله در زمان شروع فاز فعال 80/3±61/55 درصد و 2 ساعت بعد از آن 19/4±21/70 درصد بود که از نظر آماری معنادار بود (021/0=p). میانگین دیلاتاسیون در گروه مداخله در زمان شروع فاز فعال 57/0±57/4 و 2 ساعت بعد از آن 71/0±31/7 سانتی متر بود که از نظر آماری معنادار بود (043/0=p). میانگین افاسمان و دیلاتاسیون در گروه کنترل در زمان شروع فاز فعال و 2 ساعت بعد از آن در گروه کنترل از نظر آماری معنادار نبود (05/0<p).

    نتیجه گیری

    سولفات منیزیم موضعی بر روند بهبود افاسمان و دیلاتاسیون طی زایمان موثر بوده و می تواند به تسریع زایمان کمک نماید.

    کلیدواژگان: افاسمان، دیلاتاسیون، زایمان نخست، منیزیم سولفات
  • خدیجه علمی زاده، شکوه السادات حاج سید ابوترابی*، نصیبه پارسایی اطهر، سیمین دخت مولاوردیخانی صفحات 20-29
    مقدمه

    آندومتریت و عفونت زخم بعد از عمل سزارین، شایع ترین عارضه سزارین است و مشکلات و عوارض متعددی را به همراه دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر شست و شوی واژینال با کلرهگزیدین قبل از سزارین بر آندومتریت و عفونت زخم بعد از سزارین انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده همراه با گروه کنترل در سال 1401-1400 بر روی 320 مراجعه کننده با اندیکاسیون سزارین در بیمارستان کوثر قزوین انجام شد. بیماران قبل از سزارین به دو گروه آزمون (شست و شوی واژینال با کلرهگزیدین) و کنترل (شست و شوی واژینال با سرم نرمال سالین) تقسیم شدند. بیماران در طی 10 روز اول بعد از عمل سزارین از نظر علائم آندومتریت و عفونت محل برش شکم مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 25) و آزمون های تی مستقل، من ویتنی، کای اسکوئر و تست دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    شست و شوی واژن با کلرهگزیدین در گروه آزمون، موجب کاهش بروز عفونت محل زخم در مراجعه کنندگان شد (05/0>p). اگرچه شست و شوی واژن با کلرهگزیدین در گروه مورد، موجب کاهش بروز آندومتریت نسبت به گروه کنترل شد، اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (05/0<p).

    نتیجه گیری

    شست و شوی واژن با کلرهگزیدین، تاثیرات مثبتی در کاهش بروز عفونت محل زخم و بروز آندومتریت دارد، لذا توصیه می گردد شست و شوی واژن با کلرهگزیدین علاوه بر شست و شوی روتین شکمی برای پیشگیری از عفونت های بعد از عمل سزارین انجام گردد.

    کلیدواژگان: آندومتریت، زن باردار، سزارین، عفونت، واژینال
  • احمد تفقد، سمانه سجادی، محمدحسین طاهری نژاد، حسن مهراد مجد، سحر روانشاد* صفحات 30-38
    مقدمه

    سرطان پستان، یکی از شایع ترین سرطان ها در جهان است که در دهه اخیر افزایش چشم گیری در میزان بروز آن رخ داده است. اگرچه عوامل خطر و علل سرطان پستان به طور کامل شناخته نشده است، اما مطالعاتی در مورد ارتباط بین سرطان پستان و عوامل ویروسی از جمله ویروس اپشتین- بار (EBV) گزارش شده است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین EBV و سرطان پستان انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی که بر روی نمونه های پاتولوژی بافت پستان بین سال های 1401-1396 در بیمارستان های مشهد صورت گرفت، 30 نمونه پارافینه از بیماران مبتلا به سرطان پستان و 33 نمونه پارافینه به عنوان گروه کنترل از بیماری های خوش خیم پستان جمع آوری شد. بعد از فرآیندهای استخراج DNA، بررسی از نظر ویروس EBV با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون های کای دو، دقیق فیشر و تی تست انجام شد. میزانp  کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده، از PCR 63 نمونه بیوپسی بافتی انجام شده، هیچ یک از نمونه های گروه بدخیم و کنترل از نظر EBV مثبت نبودند.

    نتیجه گیری

    حضور ژن ویروس EBV در یک گروه قابل توجه از زنان مبتلا به سرطان پستان در شهر مشهد تایید نشد. با این حال مطالعات بیشتر با حجم نمونه بزرگ تر برای اعتبارسنجی نتایج ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ویروس ابشتین بار
  • معصومه معصومی، سروه پرنگ، بیژن نوری، روناک شاهوی*، شیدا مینایی صفحات 39-49
    مقدمه

    آموزش احیای نوزاد، از آموزش های اصلی برای افرادی است که مسئول مراقبت از تولد نوزاد هستند، بنابراین نحوه اجرا و انتخاب الگوی مناسب برای این آموزش بسیار مهم است. لذا استفاده از رویکردهای نوآورانه در آموزش احیاء که منجر به بهبود و حفظ دانش و مهارت فراگیران شود، حائز اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش به روش اجوکر، بر میزان دانش و عملکرد احیای نوزاد در دانشجویان کارشناسی مامایی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد از مداخله در سال 1401 بر روی 30 نفر از دانشجویان کارشناسی مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام گرفت. آموزش به روش اجوکر با استفاده از آموزش تئوری و برگزاری کارگاه یک روزه انجام شد. بررسی سطح دانش و عملکرد دانشجویان با استفاده از چک لیست و پرسشنامه محقق ساخته پس از تایید روایی و پایایی قبل، بلافاصله و 2 هفته پس از آموزش عملی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار STATA (نسخه 12) و آزمون های آماری تی مستقل و تحلیل واریانس با اندازه های تکراری انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نمره دانش احیای نوزادان در دانشجویان بلافاصله و 2 هفته پس از آموزش به طور معناداری در مقایسه با قبل از آموزش افزایش یافت (001/0=p). نمره عملکرد بلافاصله و 2 هفته پس از آموزش به طور معناداری در مقایسه با قبل از آموزش افزایش یافت. بر اساس نتایج آزمون های آماری، بین نمرات دانش و عملکرد در سه مرحله اختلاف آماری معناداری وجود داشت (001/0=p).

    نتیجه گیری

    روش اجوکر در ارتقاء میزان دانش و عملکرد احیای نوزاد دانشجویان مامایی موثر است، لذا طراحی و استفاده از این روش برای آموزش سایر مهارت های بالینی در دانشجویان مامایی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: اجوکر، احیاء، آموزش، دانش، دانشجو، عملکرد، نوزاد
  • میترا صوابی اصفهانی، فاطمه مختاری، مریم حیدری سروستانی* صفحات 50-65
    مقدمه

    ناباروری، یک مسئله سلامت جهانی بوده و شیوع کمبود ویتامین D در جمعیت نابارور 65-27% می باشد. نقش ویتامین D با بیان گیرنده ها در بافت های تولید مثل انسان، در سلامت باروری و پیامدهای فناوری های کمک باروری (ART) مطرح می گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر ویتامین D بر پیامدهای ART انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مروری برای بازیابی مقالات، یک جستجوی جامع در تمام بانک های اطلاعاتیWeb of science، Scopus، Pubmed،Proquest ،Magiran ، SID و موتور جستجوی Google Scholar از سال 2015 تا 2023 با کلید واژه های انگلیسی Vitamin D، Reproductive Assisted Techniques،Female infertility، Infertility، Male infertility و کلید واژه های فارسی ناباروری، ناباروری مردان، ناباروری زنان، فناوری های کمک باروری و ویتامین D انجام شد.

    یافته ها

    در مجموع، 15 مقاله واجد شرایط از بین 1014 مقاله یافت شده برای این مطالعه انتخاب شدند. بر اساس طیف وسیعی از مطالعات، ویتامین D به طور بالقوه نقش مهمی در باروری انسان داشته و ارتباط مثبت غلظت بالای ویتامین D و میزان بارداری، کیفیت جنین و نرخ تولد زنده در ART گزارش گردید.

    نتیجه گیری

    اثرات ویتامین D بر پیامدهای ART بحث برانگیز بوده و کمبود آن با پیامدهای ART مرتبط می باشد. احتمالا تاثیر کمبود ویتامین D بر باروری، با همه اشکال ناباروری همراهی نداشته و تفاوت دوز، زمان عرضه و نوع ویتامین D ممکن است در تناقض نتایج نقش داشته باشد. شناسایی نقش ویتامین D در پاتوژنز ناباروری و پیامدهای ART همچنان نیازمند مطالعات بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: فناوری های کمک باروری، ناباروری، ویتامین D
  • مژگان میرغفوروند، مهسا مقالیان، رباب حسن زاده* صفحات 66-80
    مقدمه

    طولانی شدن مراحل لیبر برای مادر و نوزاد می تواند عوارض جدی را داشته باشد. اثرات مثبت و نویدبخش تحریک نیپل بر طول مراحل لیبر در تعدادی از مطالعات انجام یافته، مشاهده شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات تحریک پستان بر طول مراحل زایمانی (پیامد اولیه) و نمره بیشاپ و روش زایمان (پیامدهای ثانویه) انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز که بر اساس دستورالعمل پریسما انجام گرفت، جستجوی متون منتشر شده فارسی و انگلیسی، بدون محدودیت زمانی تا تیر ماه 1402 در پایگاه های اطلاعاتی معتبرScopus ، Web of science،Google Scholar ، PubMed و پایگاه فارسی زبان  SIDبا کلمات کلیدی انگلیسیPhysical stimulation and Labor progress، Stimulation، labor stage، Duration of labor، Breast، Nipple و Labor و کلمات کلیدی معادل فارسی: تحریک پستان، تحریک نوک پستان، طول لیبر، مراحل زایمان، مرحله اول لیبر، مرحله دوم لیبر، مرحله سوم، نمره بیشاپ و روش زایمان لیبر انجام گرفت. دو نویسنده به طور مستقل، کیفیت مقالات را با استفاده از از ابزار خطر سوگیری کوکران و ابزار ROBINS-I مورد ارزیابی قرار دادند و متاآنالیز در نرم افزار RevMan (ورژن 3/5) انجام شد.

    یافته ها

    از 307 مطالعه یافت شده، 10 مطالعه معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. طبق نتایج آنالیز ساب گروپ انجام شده بر اساس گروه کنترل، تحریک نوک پستان در مقایسه با عدم مداخله باعث کاهش معنی دار طول مرحله اول (4 مطالعه، تفاوت میانگین: 66/2- ؛ فاصله اطمینان 95%: 70/1- تا 61/3- ؛ 001/0p<) و مرحله دوم زایمان (3 مطالعه، تفاوت میانگین: 22/8- ؛ فاصله اطمینان 95%: 62/3- تا 83/12- ؛ 001/0p<) شده بود.

    نتیجه گیری

    اگرچه تحریک پستان در مقایسه با عدم مداخله ممکن است بتواند باعث کاهش طول مراحل زایمانی شود، با توجه به محدود بودن مطالعات در این زمینه، برای توصیه به استفاده از آن، نیاز به انجام مطالعات بیشتر با کیفیت بهتر است.

    کلیدواژگان: پستان، زایمان، متاآنالیز، نوک پستان
  • امیرحسین جعفریان، زهرا اخباری* صفحات 81-88
    مقدمه

    کارسینوم کیستیک آدنوئید (ACC) پستان، به زیرگروه شبه بازال از کارسینوم های پستان تعلق دارد. این گروه از تومورها تریپل نگاتیو بوده و برای هر سه بیومارکر گیرنده هورمونی استروژنی (ER) و پروژسترونی (PR) و همچنین گیرنده 2 فاکتور رشد اپیدرمی انسانی (Her2) منفی هستند، با این حال، نمای تریپل نگاتیو همراه با ویژگی شبه بازال و مثبت بودن برای بیان CD117 یا CK14 و CK17، پاتوگنومونیک تشخیصی برای ACC محسوب می شود. برخلاف سایر انواع تومورهای تریپل نگاتیو پستان، ACC دارای پروگنوز بسیار عالی است. 

    معرفی بیمار:

     بیمار خانم 43 ساله ای بود که با شکایت درد پستان سمت راست با انتشار به ناحیه زیربغل از 3 ماه قبل از مراجعه، به مرکز درمانی بیمارستان امید شهر مشهد مراجعه نموده بود. در ماموگرافی، در پستان راست یک توده هیپواکو سالید با حدود نامنظم در ناحیه ساب آرئولار راست همراه با نیپل رتراکت شده گزارش شد. در سونوگرافی نیز وجود توده هیپواکو سفید با حدود نامنظم مورد تایید قرار گرفت. در ارزیابی هیستولوژیک، صفحاتی از سلول های بدخیم با آتیپی مشخص گزارش شد. نمونه تحت ارزیابی با ایمونوهیستوشیمی (IHC) قرار گرفت و ارزیابی از لحاظ بیان مارکرهای سه گانه ER، PR و Her2 منفی، اما برای بیان مارکر CD117 مثبت گزارش شد و بر همین اساس، تشخیص ACC برای بیمار تایید شد. در این مطالعه، یکی از موارد مبتلا به کارسینوم کیستیک آدنوئید و ویژگی های هیستوپاتولوژیکی آن گزارش می شود.

    نتیجه گیری

    مشخصه تومورهای ACC، نمای تریپل نگاتیو همراه با ویژگی شبه بازال و مثبت بودن برای بیان CD117 یا سیتوکراتین های 14 و 17 می باشد که توجه به همین الگو، برای تمایز بین ACC از سایر تومورهای با پروگنوز به مراتب بدتر بسیار ضروری است.

    کلیدواژگان: الگوی تریپل نگاتیو، پروگنوز، کارسینوم کیستیک آدنوئید
|
  • Soheila Aminimoghaddam, Amineh Arab Khazael Mahabadi * Pages 1-10
    Introduction

    Women's cancers such as endometrium, ovary, cervix, and vulva are common and one of the most effective treatments is the use of surgical techniques. Today, the use of injectable anticoagulants (heparin and enoxaparin) before and after women's cancer surgeries is common in treatment protocols. The present study was performed with aim to compare the effect of oral (apixaban) and injectable (enoxaparin) anticoagulant drugs in patients undergoing gynecological oncological surgeries.

    Methods

    This clinical trial study was carried out from 2021 to 2022 on 80 women referred to the hospital of Iran University of Medical Sciences with the complication of women's cancer (ovary, uterus, cervix, vulva and vagina, etc.) whose disease was confirmed by diagnostic laboratory evaluations and specialist physician and were diagnosed for surgery. After discharge, all patients used two treatment protocols of oral anticoagulants or injectable drugs within 28 days. Demographic information and laboratory indices of patients were evaluated. Data analysis was done using SPSS statistical software (version 22) and Mann-Whitney test. P<0.05 was considered significant.

    Results

    There was no significant difference between the groups receiving oral and injectable anticoagulants in terms of bleeding time and hospitalization duration (p>0.05). Also, the amount of hemoglobin and platelets in both groups decreased after surgery compared to before surgery, which was statistically significant (p<0.05).

    Conclusion

    The use of oral and injectable anticoagulants has no effect on the amount of bleeding after surgery in patients with gynecological cancers.

    Keywords: Apixaban, heparin, oncological surgeries
  • Ezatosadat Haji-Seyed-Javadi, Hamideh Pakniat *, Azin Yazdani Pages 11-19
    Introduction

    Considering the excruciating process of labor as well as anxiety and fear of natural childbirth, it is necessary to find an appropriate substance for expedite progression of labor and shortening labor duration in pregnant women. This study was performed with aim to determine the effect of topical magnesium sulfate on effacement, dilatation, and labor duration in primiparous women.

    Methods

    This randomized controlled clinical trial study was conducted in 2022 on 98 primiparous women with full-term pregnancy that had referred to Qazvin Kosar Hospital for delivery. Patients were randomly divided into intervention and control groups. After diagnosis of active phase, in the intervention group, 10 cc of magnesium sulfate 50% and in the control group, the same amount of distilled water was poured on the cervix during vaginal examination. The amount of effacement and dilatation at the beginning of the active phase and then every 2 hours, as well as mother's age, gestational age, number of pregnancies, BMI, type of delivery, duration of labor, Apgar score, weight of the baby, duration of contractions and intervals of contractions were recorded in the checklist. Data analysis was done using SPSS software (version 16) and Fisher's exact, Chi-square, t-test and Mann-Whitney tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Duration and intervals of contractions in first and second examination were not significantly different in the intervention and control groups (P>0.05). Mean effacement in the intervention group at the start of active phase was 55.61±3.80 and after two hours was 70.21±4.19, which was statistically significant (P=0.021(. Mean dilatation in the intervention group at the start of active phase was 4.57±0.57 cm and two hours after was 7.31±0.71 cm, which was statistically significant (p=0.043(. Mean effacement and dilatation in the control group at the start of active phase and two hours later was not statistically significant (P>0.05).

    Conclusion

    Topical magnesium sulfate is effective on improving dilatation and effacement during labor and help speed up delivery.

    Keywords: Dilatation, Effacement, Magnesium sulfate, Primiparous
  • Khadijah Elmizadeh, Shokohossadat Haj Seyyed Abotorabi *, Nasibeh Parsaei Athar, Simindokht Molaverdikhani Pages 20-29
    Introduction

    Endometritis and wound infection after caesarean section is the most common complication of caesarean section and is associated with many problems and complications. The present study was conducted with aim to determining the effect of vaginal washing with chlorhexidine before cesarean section on endometritis and wound infection after cesarean section.

    Methods

    This randomized clinical trial study with a control group was conducted in 2021-2022 on 320 patients with indications for cesarean section referred to the Kowsar Hospital in Qazvin, Iran. Before cesarean section, the patients were divided into two groups of test (vaginal prep with chlorhexidine) and control (vaginal prep with normal saline serum). During the first 10 days after cesarean section, the patients were examined for symptoms of endometritis and abdominal incision site infection. Data analysis was done using SPSS statistical software (version 25) and independent t-tests, Mann-Whitney, Chi-square and Fisher's exact test. P<0.05 was considered significant.

    Results

    Vaginal preparation with chlorhexidine has reduced the incidence of infection in the test group (P<0.05). Although the vaginal preparation with chlorhexidine in the case group decreased the incidence of endometritis compared to the control group, this difference was not significant (P>0.05).

    Conclusion

    The vaginal preparation with chlorhexidine had positive effects in reducing the incidence of infection and endometritis. Therefore, it is recommended to do the vaginal preparation with chlorhexidine in addition to routine abdominal washing to prevent infections after cesarean section.

    Keywords: Cesarean, Endometritis, vaginal, Pregnant woman, Infection
  • Ahmad Tafaghod, Samaneh Sajjadi, Mohammadhossein Taherynejad, Hassan Mehrad- Majd, Sahar Ravanshad * Pages 30-38
    Introduction

    Breast cancer is one of the most common cancers in the world that its incidence rate has increased over the last decade. Although the causes and risk factors of breast cancer are not fully known, studies have been reported on the relationship between breast cancer and viral agents, including the Epstein-Barr virus (EBV). Therefore, the present study was performed with aim to explore the correlation between EBV and breast cancer.

    Methods

    In this cross-sectional study which was conducted using breast tissue pathology samples collected from Mashhad hospitals between 2017 and 2022, 30 paraffin tissue samples from breast cancer patients and 33 paraffin tissue samples as a control group from benign breast diseases were collected. After the DNA extraction processes, the EBV virus was tested by polymerase chain reaction (PCR). Data analysis was done using SPSS software (version 20) and Chi-square, Fisher's exact and t-test. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    According to the PCR results of 63 tissue biopsy samples, none of the malignant and control group samples were EBV-positive.

    Conclusion

    The presence of the EBV virus gene was not confirmed in a group of women with breast cancer in Mashhad. However, further studies with a larger sample size are needed to validate the results.

    Keywords: Breast Cancer, Epstein-Barr virus, Polymerase chain reaction
  • Masoumeh Masoumi, Serveh Parang, Bijan Nouri, Roonak Shahoei *, Sheida Minaei Pages 39-49
    Introduction

    Neonatal Resuscitation training is one of the main trainings for people who are responsible for taking care of newborn, then how to implement and choose the right model for training is very important. Therefore, it is important to use innovative approaches in Resuscitation training that lead to improving and maintaining the knowledge and skills of learners. The present study was performed with aim to determine the effect of Educare training on the level of knowledge and performance of neonatal resuscitation in undergraduate midwifery students.

    Methods

    This semi-experimental study pre-and post-intervention was carried out in 2022 on 30 undergraduate midwifery students of the School of Nursing and Midwifery. The training was done by the Educare method using theory training and holding a 1-day workshop. Examining the level of knowledge and practice of students was done using a checklist and a researcher-made questionnaire after confirming the validity and reliability before/immediately/and two weeks after the practical training. Data analysis was done using STATA software (version 12) and Independent t-test and analysis of variance with repeated measures. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The neonatal resuscitation knowledge score in midwifery students immediately and two weeks after the training significantly increased compared to before the training (p=0.001). The neonatal resuscitation performance score immediately and two weeks after training significantly increased compared to before training. There was a significant difference between knowledge and performance scores in three stages (p=0.001).

    Conclusion

    The educare method has improved the neonatal resuscitation knowledge and performance of midwifery students, so it is recommended to design and use this method for training other clinical skills in midwifery students.

    Keywords: Training, neonate, Resuscitation, educare, Practice, Student, Knowledge
  • Mitra Savabi Esfahani, Fatemeh Mokhtari, Maryam Heidari Sarvestani * Pages 50-65
    Introduction

    Infertility is a global health concern and the prevalence of vitamin D deficiency in the infertile population is 27% to 65%. The role of vitamin D is proposed with the expression of receptors in all types of human reproductive tissues in reproductive health and the outcomes of ART. The present study was performed with aim to investigate the effect of vitamin D on ART outcomes.

    Methods

    In this review study, a comprehensive search was conducted in all databases of Web of Science, Scopus, Proquest, Pubmed, SID, Magiran and Google Scholar were conducted from 2015 to 2023 with English keywords of Assisted Reproductive Techniques, Vitamin D, Infertility, Male infertility, Female infertility and their Persian equivalents.

    Results

    In total, 15 qualified articles were selected from among 1014 articles found for this study. Based on a wide range of studies, vitamin D potentially plays an important role in human fertility, and a positive correlation between high concentration of vitamin D and clinical pregnancy rate, fetal quality, and live birth rate in ART was reported.

    Conclusion

    The effects of vitamin D on ART outcomes are controversial and its deficiency is related to ART outcomes. Probably, the effect of vitamin D deficiency on fertility is not associated with all forms of infertility and the difference in dose, time of supply and type of vitamin D may play a role in the contradiction of the results. Identifying the role of vitamin D in the pathogenesis of infertility and ART outcomes still requires further studies.

    Keywords: Assisted reproductive techniques, Infertility, Vitamin D
  • Mojgan Mirghafourvand, Mahsa Maghalian, Robab Hassanzadeh * Pages 66-80
    Introduction

    Prolonged labor stages can have serious consequences for both mother and infant. Positive effects and encouraging results of nipple stimulation on the duration of labor have been observed in some studies. This study was performed with aim to determine the effects of breast stimulation on the duration of labor (primary outcome) and Apgar score and method of delivery (secondary outcomes).

    Methods

    This systematic review and meta-analysis was conducted according to the PRISMA guidelines. A search of published Persian and English texts without time restrictions up to July 2023 was performed in reputable databases including Scopus, Web of Science, Google Scholar, PubMed, and the SID Persian database with English keywords of Stimulation, Physical stimulation, Labor progress, Labor stage, Duration of labor, Breast, Nipple, and Labor, as well as their equivalent Persian keywords. Two authors independently assessed the quality of the articles using the Cochrane Risk of Bias tool and ROBINS-I tool, and the meta-analysis was conducted using RevMan software (version 5.3).

    Results

    Out of 307 identified studies, 10 articles met the inclusion criteria. According to the subgroup analysis based on the control group, nipple stimulation compared to no intervention significantly reduced the duration of the first stage of labor (4 studies, mean difference: -2.66; 95% confidence interval: -1.70 to -3.61; p<0.001) and the second stage of labor (3 studies, mean difference: -8.22; 95% confidence interval: -3.62 to -12.83; p<0.001).

    Conclusion

    Although breast stimulation compared to no intervention may reduce the duration of labor, due to the limited studies in this area, further high-quality studies are needed before recommending its use.

    Keywords: Breast, Childbirth, Meta-analysis, Nipple
  • AmirHosein Jafarian, Zahra Akhbari * Pages 81-88
    Introduction

    Adenoid cystic carcinoma (ACC) of the breast belongs to the basal-like subgroup of breast carcinomas. This group of tumors is triple negative and are negative for all three biomarkers, estrogen receptor (ER) and progesterone receptor (PR) and human epidermal growth factor receptor 2 (Her2). However, triple-negative appearance along with pseudo-basal features and positivity for CD117 or CK14 and CK17 expression is considered pathognomonic for ACC. Unlike other types of triple negative breast tumors, ACC has an excellent prognosis. In this report, a description of one of the cases with ACC and its histopathological features is presented.

    Case presentation

    The patient was a 43-year-old woman who referred to our medical center with complaints of right breast pain radiating to the armpit since three months before visiting. In mammography, in the right breast, a hypoecho-solid mass with irregular borders in the subareolar region was reported with a retracted nipple. In the ultrasound, the presence of a white hypochoic mass with irregular boundaries was confirmed. In histological evaluation, plates of malignant cells with distinct atypia were reported. The sample was evaluated by immunohistochemistry (IHC) and the evaluation was negative for the expression of the three markers ER, PR and Her2, but positive for the expression of the CD117 marker, and accordingly, the diagnosis of ACC was confirmed for the patient.

    Conclusion

    ACC tumors are characterized by a triple-negative appearance with basal-like features and positivity for CD117 or cytokeratins 14 or 17 expression that according to this patter, it is very important to distinguish ACC from other tumors with worse prognosis.

    Keywords: Triple negative pattern, Prognosis, Adenoid cystic carcinoma