فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد عظیمی* صفحات 93-103
    مقدمه

    توسعه، فرایندی است که طی آن باورهای فرهنگی، نهادهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به صورت بنیادی متناسب با ظرفیت های شناخته شده جدید، متحول می شوند و طی این فرایند سطح رفاه جامعه ارتقاء می یابد. هدف این پژوهش بررسی مولفه های تحول نظام سلامت در  قانون برنامه توسعه با تاکید بر آموزش مدارس بود.  

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. ابزار پژوهش آنتروپی شانون (Shanon Entropy) بود که روایی آن توسط 12 نفر از متخصصان علوم تربیتی و 8 نفر از متخصصان آموزش بهداشت تایید شد. درنهایت محتوای طرح از نظر پاسخگو (متون قوانین سوم، چهارم و پنجم برنامه توسعه) و دوازده مولفه اصلی و 58 مولفه فرعی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان دادکه از بررسی کل مفروضه های سلامت در قوانین سوم، چهارم و پنجم توسعه، مولفه ی مربوط به سلامت تغذیه با 48 مورد بیشترین فراوانی و مولفه ی مربوط به کنترل و پیشگیری از بیماریها  با 1 فراوانی کمترین مقدار را به خود اختصاص داده اند.

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل نشان می دهد که به برخی از مولفه های نظام سلامت در محتواهای برنامه توسعه کمتر توجه شده و یا اصلا توجهی نشده است. این در حالی است که طراحی، تدبیر و اجرای برنامه های توسعه در بعد بهداشتی، بیش از هر چیز به آموزش سلامت وابسته است.

    کلیدواژگان: آموزش، ارتقای سلامت، قانون برنامه توسعه، مدرسه
  • احمد فصیحی، معرفت سیاه کوهیان*، امیرعلی جعفرنژادگرو، لطفعلی بلبلی، حامد شیخ علیزاده، لیلا فصیحی صفحات 104-114
    مقدمه

    خستگی و ناهنجاری در اندام تحتانی مانند پای پرونیت می تواند بر بیومکانیک حرکات انسان مانند راه رفتن، تاثیر منفی بگذارد. تحت شرایط خستگی اختلافات بیومکانیکی افراد پای پرونیت و سالم آسانتر مشخص می شود. بنابراین هدف این مطالعه بررسی تاثیر پروتکل خستگی درمانده سازبر هم انقباضی عضلات مچ پا در افراد پای پرونیت و سالم طی راه رفتن بود.

    مواد و روش ها: 

    تعداد چهارده نفر مرد جوان با پای پرونیت و 14 نفر با پای سالم در این مطالعه شرکت کردند. فعالیت الکترومایوگرافی عضلات منتخب قبل و بعد از اجرای پروتکل خستگی ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار Spss آزمون آنالیز واریانس دوسویه با اندازه گیری‎های مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.   

    نتایج

    یافته ها نشان داد که بعد از خستگی هم انقباضی عمومی در گروه پای پرونیت و سالم طی فاز تماس پاشنه، به طور معنی داری کاهش یافت (0.04=P). هم چنین هم انقباضی جهت دار در هر دو گروه طی فاز جدا شدن پاشنه (0.022=P) و نوسان (0.039=P) در پیش آزمون در مقایسه با پس آزمون به طور معنی داری افزایش یافت. سایر مولفه ها هیچ گونه اختلاف معنی داری را نشان نداند.

    نتیجه گیری:

     تغییر در هم انقباضی عضلات اطراف مفصل مج پا نشان از افزایش فشار بر ساختارهای داخلی آن می باشد. شاید وجود تغییرات آناتومیکی غیرطبیعی در پای این افراد بعد از خستگی آنها را در معرض خطر اضافه بار یا آسیب قرار دهد. بنابراین پیشنهاد می شود که در بررسی اثرات ناشی از خستگی بر مکانیک راه رفتن و بروز آسیب های ناشی از آن به هم انقباظی عضلات در مفاصل توجه شود.

    کلیدواژگان: پای پرونیت، هم انقباضی، خستگی، راه رفتن
  • فاطمه فرهادی، رحیم خدایاری زرنق، زهرا مبارک، مرتضی عرب زوزنی* صفحات 115-124
    مقدمه

    ارایه خدمات غیرضروری در نظام های سلامت شایع، هزینه بر و حتی مضر است. آگاهی از نگرش پزشکان به عنوان یکی از محرک های خدمات غیرضروری، بی شک می تواند به طراحی برنامه های مناسب جهت جلوگیری از هدر رفت منابع کمک کند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی نگرش پزشکان شاغل در بخش دولتی شهر تبریز نسبت به استفاده از آزمایش ها و فرآیندهای غیرضروری بود.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع مقطعی است. جامعه مورد مطالعه کلیه پزشکان شاغل در بخش سلامت شهر تبریز بودند. نمونه گیری با استفاده از روش نمونه گیری نسبتی تصادفی انجام شد. داده ها در یک مقطع زمانی 6 ماهه جمع آوری  گردید. داده های جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS نسخه 22 شد و فراوانی و درصد هر یک از ابعاد پرسشنامه گزارش گردید.

    یافته ها:

     41 درصد از شرکت کنندگان خانم و میانگین سنی شرکت کنندگان 43 سال بود. تقریبا نیمی از پزشکان وجود خدمات غیرضروری در سیستم سلامت ایران را یک مشکل جدی برشمرده اند  (8/45%). با این حال 33% پزشکان بیان کرده اند که اگر بیمار، خدمت غیر ضروری را درخواست کند آن خدمت را همراه با توصیه های لازم تجویز می کنند. توجه به ایمنی بیمار یکی از مهم ترین دلایل برای عدم تجویز یک خدمت غیرضروری می باشد (44%). درصد کمی از پزشکان (25%) همیشه با بیماران در مورد هزینه های خدمات غیر ضروری  صحبت می کنند. وجود دستورالعمل های بالینی مشخص و مبتنی بر شواهد (8/42%) و تغییر سیستم تامین مالی و گذاشتن پاداش برای عدم استفاده از آزمایش ها یا فرایندهای  غیرضروری(1/36%) به عنوان عوامل تاثیرگذار از نظر پزشکان بیان شدند.

    نتیجه گیری:

     بطور کلی نگرش پزشکان نسبت به خدمات غیرضروری در حد متوسطی قرار داشت. برگزاری دوره های آموزشی جهت افزایش اگاهی و نگرش پزشکان می تواند جهت بالا بردن نگرش موثر باشد.

    کلیدواژگان: خدمات غیرضروری، نظام سلامت ایران، آزمایش، فرآیند، پزشک، نگرش
  • خدیجه علیپور ندوشن، اکرم مهراندشت*، عباس قدس، محمدرضا ملکیان، سعید موحدی سیرت صفحات 125-138
    مقدمه

    رعایت شخصیت حقیقی و انسانی بیمار، از حیث باورها، فرهنگ، اعتقادات و ضوابط اخلاقی عامل بسیار مهمی در بهبود بیماری محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف گردآوری و مقایسه پژوهش های انجام شده در ارتباط با حقوق بیمار و کرامت انسانی در نظام سلامت از دیدگاه پژوهشگران ایرانی طراحی گردید.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه مروری نظام مند، مقالات پژوهشی در زمینه حقوق بیمار و کرامت انسانی در نظام سلامت در محدوده زمانی سال های 2018-2008 در پایگاه های اطلاعاتی Magiran, Iran Medex, PubMedو SID با کلیدواژه های کرامت انسانی (human dignity) و حقوق بیمار (Patients rights) جستجو شد. انجام پژوهش در ایران و مقالات پژوهشی، معیار ورود اصلی به مطالعه بود. پس از ارزیابی معیارهای ورود و کیفیت مقالات، در نهایت محتوای 38 مقاله استخراج و دسته بندی گردید.

    نتایج

    با استفاده از مقیاس Newcastle Ottawa 38 مقاله مورد تایید قرار گرفتند که ازین میان 13 مقاله به زبان انگلیسی و 25 مقاله به زبان فارسی چاپ شده بودند. نتایج نشان داد ابعاد حقوق بیمار و کرامت انسانی در نظام سلامت درایران به 6 بعد تقسیم می شود: انتخاب ارایه دهندگان خدمت، اختیار، احترام، ایمنی، پیشگیری و دسترسی.

    نتیجه گیری: 

    حفظ ارزش و منزلت انسانی بیمار در بالین زمانی تحقق خواهد یافت که احترام به فطرت برابر انسانی به عنوان بنیادی ترین حقوق بیمار و دریافت مراقبت حرفه ای بیمار محور به عنوان حق اختصاصی وی رعایت شود.

    کلیدواژگان: ایران، بیمار، حقوق بیمار، سلامت، کرامت انسانی، مرور سیستماتیک، نظام سلامت
  • حمیدرضا پیکری، محبوبه رضازاده* صفحات 139-146
    مقدمه

    یکی از سیاست هایی که اخیرا به طورجدی در حال پیگیری است، حذف دفترچه های سنتی بیمه تامین اجتماعی از طریق ثبت دستورات پزشکی به صورت آنلاین توسط پزشک و مراجعه بیمار به داروخانه و دریافت اقلام تجویزشده می باشد. هدف این پژوهش تعیین رابطه خطاهای حرفه ای و عوامل UTAUT جهت استفاده از سامانه نسخه الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی توسط داروسازان شهر اصفهان با استفاده از مدل UTAUT بود.

    مواد و روش ها:

     روش انجام این پژوهش توصیفی-همبستگی باهدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش مسیولان فنی داروخانه های شهر اصفهان بودند که تعداد 384 نفر با استفاده از جدول مورگان انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه استاندارد Venkatesh و همکاران با 22 سوال برای عوامل UTAUT و پرسشنامه خطاهای حرفه ای 5 سوالی پیکری و همکاران بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه برای تمامی ابعاد بیش تر از 0.7 بود. داده های پژوهش توسط مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار Smart PLS آزمون شد.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان داد که تلاش مورد انتظار و کاهش خطاهای حرفه ای بر عملکرد مورد انتظار داروسازان تاثیر دارند (0.001>P). همچنین بر عملکرد مورد انتظار، تلاش مورد انتظار، عوامل تسهیل کننده و عوامل اجتماعی بر قصد  پذیرش تاثیر معنی داری دارد (0.001>P). همچنین قصد  پذیرش و عوامل تسهیل کننده بر پذیرش سیستم تاثیر معنی داری دارد (0.001>P).

    نتیجه گیری: 

    طراحی سامانه نسخه الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی و همچنین برداشت ذهنی اولیه داروسازان از کاهش خطاهای عملیاتی ناشی از استفاده از این سیستم ها می تواند بر قصد آنان در استفاده از این سیستم ها موثر باشد.

    کلیدواژگان: سامانه نسخه الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی، مدل تلفیقی پذیرش و کاربرد فناوری، داروساز
  • اثر بخشی بازی های منتخب ایکس باکس کینکت بر ساختار بدنی دانش آموزان پسرکم تحرک
    فریده باباخانی*، مایا بهمرام صفحات 147-156
    مقدمه

    ناهنجاری های ساختاری و قامتی ناشی از کم تحرکی در بین دانش آموزان در حال افزایش است. از این رو، بازی های ویدیویی فعال ایکس باکس کینکت با توجه به جذابیت بالای آن ها برای کودکان، باعث یادگیری و ایجاد انگیزه می شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی و تاثیر بازی های منتخب ایکس باکس کینکت بر ساختار بدنی دانش آموزان پسرکم تحرک بود.

    مواد و روش ها:

     جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر مقطع چهارم و پنجم دبستان شهرستان گنبد کاوس بودند که به روش در دسترس 26 دانش آموز 12-10سال کم تحرک انتخاب شده و به دو گروه 13 نفره  تقسیم شدند. یک گروه در طی دوره ی 6 هفته ای و 3 جلسه در هفته بازی های منتخب ایکس باکس کینکت و گروه دیگر در طی این دوره مشغول فعالیت های ورزشی متداول مدرسه بودند. بررسی و تعیین زوایای مفاصل در ساختار بدنی دینامیک با روش فیلم برداری و نرم افزار کینوویا صورت گرفت. پیش و پس از اجرای برنامه تمرینی، داده ها جمع آوری شد. در نهایت از آزمون های آماری Anova و نرم افزار Spss جهت تجزیه و تحلیل در سطح معناداری 05/0≥P استفاده گردید.

    نتایج

    در ساختار بدنی دینامیک زاویه پوزیشن سر، زاویه اسکاپولا، زاویه لومبار و پرونیشن پا در بین دوگروه ایکس باکس کینکت با فعالیت های بدنی معمول تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0≥P). اما در زاویه کوادریسپس (Q) تفاوت معنی داری بین دو گروه یافت نشد.

    نتیجه گیری:

     بازی های ایکس باکس کینکت می تواند به عنوان روشی مناسب برای اصلاح انحرافات ساختار بدنی در دانش آموزان کم تحرک بکار روند.

    کلیدواژگان: ساختار بدنی، کم تحرکی، بازی ویدئویی، دانش آموزان
  • محمد رضازاده شرمه* صفحات 157-165
    مقدمه

    تصویر بدنی مفهوم پیچیده ای است که در بردارنده عوامل بیولوژیکی، روانشناختی، درونی و عوامل اجتماعی خارجی بوده و در سلامت روانی نوجوانان تاثیر بسزایی دارد. لذا هدف این پژوهش، بررسی رابطه شاخص توده بدنی و تصویر ذهنی از بدن با سلامت روان در دختران نوجوان بود.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده که 152 نفر به عنوان نمونه به صورت خوشه ای از بین دختران مقطع متوسطه اول استان مازندران انتخاب شدند. این افراد پرسشنامه های اطلاعات فردی و جمعیت شناسی، پرسشنامه تصویر ذهنی از بدن و پرسشنامه سلامت عمومی را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.

    نتایج

    بین شاخص توده بدنی و سلامت روان در این مطالعه هیچ رابطه معنی دار وجود نداشت. همچنین بین نگرش به وزن و سلامت روان رابطه معنی داری وجود نداشت. اما بین نمره رضایت از بخش های مختلف بدن (BASS) و نمره کل سلامت عمومی و همه ابعاد آن رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ابعاد تصویر ذهنی از بدن حدود 20 درصد از واریانس سلامت عمومی را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری:

     تنها عوامل موثر بر تصویر بدنی از میان عوامل بررسی شده نمایه ی توده ی بدن و میزان فعالیت بدنی هستند. هرچه نمایه ی توده ی بدن بیشتر، تصویر ذهنی نامطلوبتر، و هرچه فعالیت بدنی بیشتر، تصویر ذهنی مطلوب تر می شود. بنابراین افزودن امکانات ورزشی در محیط های آموزشی می تواند منجر به بهبود تصویر ذهنی از بدن شود.

    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، تصویر ذهنی از بدن، سلامت روان
  • شاهین صارمی، ناهید زمانی مهر*، وحید احمدی پناه، ساسان ناوخاصی، منا زاهدی، بیگرد قادرنژاد صفحات 166-175
    مقدمه

    بیماری های قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر  در ایران است. مدیریت زمان در بیماران مبتلا به سکته قلبی و کیفیت ارایه خدمات و تشخیص صحیح و به موقع  از مهمترین مسایل در این بیماران می باشد. این مطالعه با هدف بررسی فاصله زمانی شروع علایم تا ریپرفیوژن تراپی بیماران به سکته حاد قلبی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 98 بیمار مبتلا به سکته قلبی با  قطعهST  بالا که  به بخش اورژانس مراجعه کردند انجام شد. نمونه ها با روش سرشماری در طی مدت 6 ماه جمع آوری گردید. اطلاعات دموگرافیکی بیماران و مدت زمان شروع درد تا مراجعه، زمان نوار گرفتن نوار قلب، زمان تشخیص سکته قلبی و زمان ورود تا دریافت مداخله توسط چک لیستی تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.

    نتایج

    از 98 بیمار 83 نفر (84.7 ٪) مرد و 15 نفر (15.3 ٪) زن بودند. میانگین فاصله زمانی شروع درد تا مراجعه، زمان گرفتن نوار قلب، زمان تشخیص سکته قلبی و زمان ورود تا دریافت مداخله به ترتیب 39/591 ، 21/8 ، 48/14 و 19/116 دقیقه بود. زنان و بیمارانی که سابقه سکته قلبی داشتند نسبت به بقیه سریع تر مراجعه کردند.  

    نتیجه گیری: 

    با توجه به اهمیت زمان و جلوگیری از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی، می توان با برنامه های آموزشی جهت افزایش آگاهی عموم از علایم و تاثیر شروع سریع و به موقع درمان از ناتوانی ها و هزینه های سنگین درمانی جلوگیری کرد. همچنین با افزایش دسترسی مردم به مراکز درمانی، آموزش کادر درمانی اعم از پزشکان و پرستاران با جدیدترین روش های درمانی از مرگ و میر ناشی از سکته های قلبی کاست.

    کلیدواژگان: سکته قلبی، ریپرفیوژن تراپی، زمان
|
  • Mohammad Azimi* Pages 93-103
    Introduction

    Development is a process during which cultural beliefs, social, economic and political institutions are fundamentally transformed in accordance with new recognized capacities and during this process the level of welfare of society is improved. The purpose of this study was to investigate the components of health system transformation in the development program law with emphasis on school education.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, content analysis method has been used. The research tool was Shannon Entropy, the validity of which was confirmed by 12 experts in educational sciences and 8 experts in health education. Finally, the content of the project was responsive (texts of the third, fourth and fifth rules of the development plan) and twelve components. The main and 58 sub-components of health education and health promotion were examined.

    Results

    The results showed that of all the health assumptions in the third, fourth and fifth development laws, the component related to nutritional health with 48 cases has the highest frequency and the component related to disease control and prevention with 1 frequency has the lowest value.

    Conclusion

    The findings show that some components of the health system in the contents of the development plan have received little or no attention. At the same time, the design, planning and implementation of development programs in the health dimension depends more on health education than anything else.

    Keywords: Education, Health Promotion, Development, School
  • Ahmad Fasihi, Marefat Siyahkuhiyan*, Amirali Jafarnejadgru, Lotfali Bolboli, Hamed Sheykhalizadeh, Leila Fasihi Pages 104-114
    Introduction

    Fatigue and deformities in the lower extremities such as the pronate foot can adversely affect the biomechanics of human movements and walking. Under fatigue conditions, the biomechanical differences of pronate and healthy feet are more easily identified. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of helpless fatigue protocol on all ankle muscle contractions in pronate and healthy individuals during walking.

    Materials and Methods

    Fourteen young men with pronate feet and 14 healthy men participated in this study. Electromyographic activity of selected muscles was recorded before and after the fatigue protocol. Data were analyzed using SPSS software and two-way analysis of variance with repeated measures.

    Results

    The results showed that after fatigue, all general contractions in pronate and healthy foot groups decreased significantly during the heel contact phase (P=0.040). Also, the directional contraction in both groups increased significantly during the heel separation phase (P=0.022) and oscillation (P=0.039) in the pretest compared to the posttest. The other components did not show any significant differences.

    Conclusion

    The change in all the contractions of the muscles around the ankle joint indicates an increase in pressure on its internal structures. Abnormal anatomical changes in the feet of these people after fatigue may put them at risk for overload or injury. Therefore, it is suggested that in examining the effects of fatigue on gait mechanics and the incidence of gait injuries, attention should be paid to all muscle contractions in the joints.

    Keywords: Pronated Foot, Co-contraction, Fatigue, Walking
  • Fatemeh Farhadi, Rahim Khodayari, Zahra Mobarak, Morteza Arab Zozani* Pages 115-124
    Introduction

    Providing unnecessary services in health systems is common, costly and even harmful. The purpose of this study was to investigate the attitudes of physicians towards the use of unnecessary tests and processes.

    Materials and Methods

    The present study was a cross-sectional research. The study population was all physicians working in the health department of Tabriz. Sampling was performed using proportional random sampling method. Data were collected over a period of 6 months. The collected data were entered into SPSS software version 22 and the frequency and percentage of each dimension of the questionnaire were reported.

    Results

    41% of the participants were female and the mean age of the participants was 43 years. Almost half of the physicians considered the existence of unnecessary services in the Iranian health system as a serious problem (45.8%). However, 33% of physicians state that if a patient requests an unnecessary service, they will prescribe that service with the necessary recommendations. Paying attention to patient safety is one of the most important reasons for not prescribing an unnecessary service (44%). A small percentage of physicians (25%) always talk to patients about unnecessary service costs. Existence of clear and evidence-based clinical guidelines (42.8%) and changing the financing system and rewarding for not using unnecessary tests or processes (36.1%) were cited as influential factors by physicians.

    Conclusion

    In general, physicianschr('39') attitudes toward non-essential services were moderate. Holding training courses to increase the awareness and attitude of physicians can be effective in raising the attitude.

    Keywords: Unnecessary Services, Iranian Health Care System, Test, Procedure, Physician, Attitude
  • Khadige Alipour Nodooshan, Akram Mehrandasht*, Abbas Ghods, MohammadReza Malekian, Saeid Movahedi Sirat Pages 125-138
    Introduction

    Observing the real and human personality of the patient in terms of beliefs, culture, beliefs and moral standards is a very important factor in improving the disease. The present study was designed to collect and compare research on patient rights and human dignity in the health system from the perspective of Iranian researchers.

    Materials and Methods

    In this systematic review study, research articles on patient rights and human dignity in the health system in the period 2018-2008 in Magiran, Iran Medex, PubMed and SID databases with the keywords human dignity (human dignity) and Patientschr('39') rights were searched. Conducting research in Iran and research articles was the main criterion for inclusion in the study. After evaluating the inclusion criteria and quality of articles, the content of 38 articles was finally extracted and categorized.

    Results

    Using the Newcastle Ottawa scale, 38 articles were approved, of which 13 articles were published in English and 25 articles in Persian. The results showed that the dimensions of patient rights and human dignity in the health system in Iran are divided into 6 dimensions: selection of service providers, authority, respect, safety, prevention and access.

    Conclusion

    Preservation of the patientchr('39')s human rights and dignity in the clinic will be realized whenever respect for equal human nature as the most fundamental rights of the patient and receiving patient-centered professional care as his exclusive right is observed.

    Keywords: Health, Health System, Human Dignity, Iran, Patient, Patients' Rights
  • HamidReza Peikari, Mahboubeh Rezazadeh* Pages 139-146
    Introduction

    One of the recent health related policies is the elimination of traditional insurance booklets by online registering the medical prescriptions by physicians and referring the patient to a pharmacy. The aim of this study was to determine the relationship between professional errors and UTAUT factors for using the electronic version system of the Social Security Organization by pharmacists in Isfahan using the UTAUT model.

    Materials and Methods

    The method of this research was descriptive-correlation with applied purpose. The statistical population of the study was the technical managers of pharmacies in Isfahan which among them 384 subjects were selected using Morgan table. The data collection tool was the standard questionnaire of Venkatesh et al. with 22 questions for UTAUT agents and the professional error questionnaire of 5 questions of Peikari and colleagues whose validity and reliability were been confirmed. The reliability of the questionnaire for all dimensions was more than 0.7. Research data were analyzed by structural equation modeling with Smart PLS software.

    Results

    The findings showed that the expected effort and reduction of professional errors affect the expected performance of pharmacists (P <0.001). It also has a significant effect on expected performance, expected effort, facilitating factors and social factors on acceptance intention (P <0.001). Also, the intention of acceptance and facilitating factors have a significant effect on the acceptance of the system (P <0.001).

    Conclusion

    The design of the electronic version system of the Social Security Organization and also the initial mental perception of pharmacists of reducing operational errors due to the use of these systems can be effective on their intention to use these systems.

    Keywords: Social Security Organization Electronic Version System, Integrated Model of Acceptance, Application of Technology, Pharmacist
  • The Effectiveness of Selected Kinect Xbox Games on the Physical Structure of Low-Active Students
    Farideh Babakhani*, Maya Behmaram Pages 147-156
    Introduction

    Structural and stature abnormalities due to inactivity are increasing among students. Therefore, active Kinect Xbox video games, due to their high attractiveness for children, cause learning and motivation. The aim of the present study was to investigate the effect of selected Kinect Xbox games on the body structure of sedentary male students.

    Materials and Methods

    The statistical population was all fourth and fifth grade male students of Gonbad Kavous primary school who 26 sedentary students aged 10-12 years were selected by available method and were divided into two groups of 13 subjects. One group was engaged in regular school sports activities during the 6-week period and 3 sessions per week of selected Kinect Xbox games, and the other group was involved in regular school sports activities during this period. Investigation and determination of joint angles in dynamic body structure was done by recording in Kinovia software. Data were collected before and after the exercise program.  And data were analyzed via Anova statistical tests in Spss software.  

    Results

    The results showed that in the dynamic situations of the body, there was a significant difference between the Xbox Kinect group with normal physical activity group in the angle of head position, scapula angle, lumbar angle, and foot pronation (P<0.05). However, there was no significant difference in the quadriceps angle (Q) between the two groups.

    Conclusion

    The results revealed that Xbox Kinect games can be utilized as an effective method to correct physical structure deviations in inactive students.

    Keywords: Physical Structure, Low-Activity, Video Games, Students
  • Mohammad Rezazadeh Shermeh* Pages 157-165
    Introduction

    Body image is a complex concept that includes biological, psychological, internal and external social factors and has a great impact on adolescentschr('39') mental health. Therefore, the aim of this study was to investigate the relationship between body mass index and body image with mental health in adolescent girls.

    Materials and Methods

    The present study is a descriptive-correlational study in which 152 people were selected as a cluster sample from among the first secondary school girls in Mazandaran province (Iran). These individuals filled demographic and demographic information, mental body image and general health questionnaires. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression.

    Results

    There is no significant relationship between body mass index and mental health. There was also no significant relationship between weight attitude and mental health. But there is a significant inverse relationship between the satisfaction score of different parts of the body (BASS) and the total score of general health and all its dimensions. The results of regression analysis also showed that the dimensions of the mental image of the body explain about 20% of the variance of general health.

    Conclusion

    The only factors affecting body image among the studied factors are body mass index and the amount of physical activity. The higher the body mass index, the more undesirable the mental image, and the more physical activity, the more desirable the mental image. Therefore, adding sports facilities in educational environments can improve the mental image of the body.

    Keywords: BMI, Body Image, Mental Health
  • Shahin Saremi, Nahid Zamani Mehr*, Vahid Ahmadipanah, Sasan Navkhasi, Mona Zahedi, Bigerd Ghadernezhad Pages 166-175
    Introduction

    Cardiovascular diseases are the leading cause of death in Iran. Time management in patients with myocardial infarction and the quality of services and correct and timely diagnosis are the most important issues in these patients. The aim of this study was to evaluate the time interval between the onset of symptoms and reperfusion therapy in patients with acute myocardial infarction.

    Material and Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 98 patients with myocardial infarction and elevated ST segment who were referred to the emergency department. Samples were collected by census method during 6 months. Demographic information of patients and time from onset of pain to referral, time of ECG recording, time of diagnosis of myocardial infarction and time of arrival until receiving the intervention were completed by a checklist. Statistical analysis of the obtained data was performed with SPSS software version 20.

    Results

    Out of 98 patients, 83 (84.7%) were male and 15 (15.3%) were female. The mean time interval between the onset of pain and referral, the time of ECG taking, the time of diagnosis of myocardial infarction and the time of arrival to receive the intervention were 51.39, 8.21, 14.48 and 116.19 minutes, respectively. Women and patients with a history of myocardial infarction were referred faster than others.

    Conclusion

    Due to the importance of time and prevention of deaths due to heart disease, it is possible to prevent disabilities and heavy treatment costs with educational programs to increase public awareness of the symptoms and the effect of starting treatment quickly and on time. Also, by increasing peoplechr('39')s access to medical centers, training medical staff, including doctors and nurses, with the latest treatment methods will reduce deaths due to heart attacks.

    Keywords: Myocardial Infarction, Reperfusion Therapy, Time