فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 153 (خرداد و تیر 1400)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 153 (خرداد و تیر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هانیه عبدالله زاده، فاطمه خوشدل، فاطمه عاشوری، پرویز واحدی، رامین سلیم نژاد* صفحات 1-11
    مقدمه و هدف

    سیکلوفسفامید یکی از داروهای رایج در شیمی درمانی و سرکوب سیستم ایمنی در پیوند ارگان ها می باشد. کاربرد کلینیکی سیکلوفسفامید به دلیل عوارض جانبی زیادی که در اثر سمیت تولید مثلی، کبدی، کلیوی و قلبی در بیماران و مدل های حیوانی دارد، کمتر شده است. هدف این مطالعه بررسی اثر گرلین در برابر آسیب های ناشی از سیکلوفسفامید در بافت کلیه می باشد.

    مواد و روش ها

    32 سر موش سوری نر 2 ماهه به طور تصادفی به 4 گروه 1- کنترل 2-سیکلوفسفامید 3- سیکلوفسفامید + گرلین 4- گرلین تقسیم شدند. سیکلوفسفامید هفته ای یک بار (100 میلی گرم بر کیلوگرم) و گرلین (80 میکروگرم بر کیلوگرم) روزانه به مدت 5 هفته به صورت داخل صفاقی تزریق شدند. پس از 5 هفته کلیه ها خارج شده و پس از توزین تغییرات بافتی توسط رنگ آمیزی های هماتوکسیلین- ایوزین و پریودیک اسید شیف مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    بررسی ها نشان داد که سیکلوفسفامید باعث کاهش معنادار وزن بدن و کلیه شده و همچنین سبب افزایش معنادار آسیب بافتی می شود (05/0>p). درمان با گرلین به طور معناداری باعث بهبودی در فاکتورهای فوق گردید (05/0>p).

    نتیجه‌گیری:

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که گرلین می تواند اثرات تخریبی ناشی از سیکلوفسفامید در بافت کلیه را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: سیکلوفسفامید، گرلین، کلیه، موش
  • فائزه قضات لو*، محسن خلیلی، بنفشه باقری صفحات 12-20
    مقدمه و هدف

    وقوع افسردگی در بیماری آلزایمر بسیار شایع می‌باشد و مکانیسم‌های مختلفی در همراه شدن این دو بیماری با یکدیگر دخیل هستند. شوک درمانی الکتریکی یکی از روش‌های درمانی موثر در درمان افسردگی بوده و ما در مطالعه پیش رو به تاثیرات آن در مدل آزمایشگاهی آلزایمر و افسردگی در حیوانات آزمایشگاهی می‌پردازیم.

    مواد و روش ها

    برای این منظور تعداد 48 موش صحرایی نر نژاد ویستار به 6 گروه کنترل، افسرده، آلزایمر بدون دریافت شوک درمانی الکتریکی، آلزایمر با دریافت شوک درمانی الکتریکی، آلزایمر و افسرده بدون دریافت شوک درمانی الکتریکی، آلزایمر و افسرده با دریافت شوک درمانی الکتریکی تقسیم شدند. آلزایمر با مدل تزریق داخل بطنی استرپتوزوتوسین و افسردگی با تزریق داخل صفاقی رزرپین ایجاد شد. تست‌های رفتاری در گروه ها صورت گرفت و نهایتا داده‌های آزمون با تست‌های آماری مربوط، مورد مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    پارامترهای رفتاری رجحان سوکروز، ماز بعلاوه مرتفع، آزمون جعبه باز در موش‌های درمان شده با روش شوک درمانی الکتریکی، نشان دهنده تاثیر این روش درمانی در تعدیل خلق و خو در موش های مبتلا به آلزایمر و افسردگی می‌باشد.

    نتیجه‌گیری: 

    به طور کلی تعدیل پارامترهای رفتاری در موش‌های مبتلا به آلزایمر و افسردگی که با روش شوک درمانی الکتریکی درمان شده اند، حاکی از تاثیر درمانی این روش در بهبود وضعیت خلقی این دسته از حیوان ها می‌باشد.

    کلیدواژگان: افسردگی، آلزایمر، الکتروشوک، استرس اکسیداتیو، رت
  • مسعود جوکار، محمد شرافتی مقدم*، موسی امیراحمدی صفحات 21-30
    مقدمه و هدف

    اختلال در مسیر میوستاتین/SMAD می‌تواند منجر به نقص قلبی شود. دیابت می‌تواند در این مسیر اختلال ایجاد کند؛ بنابراین هدف از انجام تحقیق حاضر، تاثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر محتوای پروتئین‌های میوستاتین و SMAD2/3 در بافت بطن چپ عضله قلب موش‌های صحرایی دیابتی نوع 1 می‌باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، 12 سر موش صحرایی نر 2 ماهه نر از نژاد اسپراگ‌داولی با میانگین وزن 20±300 گرم انتخاب ‏شدند. پس از القاء دیابت از طریق محلول استرپتوزوتوسین، به روش تصادفی به 2 گروه، تمرین HIIT دیابتی (6 سر) و کنترل دیابتی (6 سر) تقسیم ‏شدند؛ گروه‌های تمرینی 4 روز در هفته به‏ مدت 6 هفته برنامه تمرینی را شامل 5 وهله 4 دقیقه‌ای با شدت معادل 85 تا 95 درصد حداکثر سرعت و دوره‌های استراحت فعال 3 دقیقه‌ای با شدت معادل 50 تا 60 درصد حداکثر سرعت انجام دادند؛ برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون آماری t-مستقل استفاده‏ شد.

    نتایج

    شش هفته تمرین HIIT، منجر به کاهش معنی‌داری در محتوای پروتئین میوستاتین بین گروه‌های تمرین و کنترل در بافت عضله قلبی شد (044/0P=). همچنین، تمرین HIIT منجر به کاهش معنی‌داری در محتوای پروتئین SMAD2/3 بین گروه‌ تمرین و کنترل در بافت عضله قلبی شد (001/0P=).

    نتیجه‌گیری:

    می‌توان گفت تمرین HIIT با کاهش محتوای پروتئین‌های میوستاتین و SMAD2/3 در بطن چپ قلبی توانسته است از آتروفی و نقص قلبی در آزمودنی‌های دیابتی نوع 1 جلوگیری کند. این کاهش می‌تواند منجر به هیپرتروفی فیزیولوژیک قلبی شود.

    کلیدواژگان: عضله قلبی، تمرین تناوبی با شدت بالا، پروتئین میوستاتین، پروتئین SMAD2، 3، دیابت نوع 1
  • فاطمه طالع احمد، مهدی علیزاده، فاطمه نبی، زهرا کیاسالاری، محسن خلیلی* صفحات 31-41
    مقدمه و هدف

    مطالعات زیادی در مورد مکانیسم های درمان تشنج و کاهش درد وجود دارد. به هرحال با توجه به توصیه های طب گیاهی در این مطالعه ازعصاره برگ گیاه شاهتره برای تسکین درد و تشنج در موش های کوچک صحرایی استفاده شده است.

    مواد و روش ها

    در این بررسی 40 سر موش صحرایی کوچک به 5 گروه 1-کنترل 2-کنترل مثبت و سه گروه عصاره با دوزهای 200، 600 و 800 میلی گرم برکیلوگرم تقسیم شدند. همه حیوانات وارد آزمون فرمالین و قوطه وری دم در آب برای آنالیز درد شدند سپس با تزریق پنتیلن تترازول (mg/kg 100) و محاسبه زمان شروع علایم میوکلونوس، کلونوس و تونوس به بررسی تشنج در این موش ها پرداخته شد.

    یافته‌ها:

    نتایج نشان داد عصاره در سه دوز 200، 600 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم می تواند باعث کاهش درد حاد و مزمن ناشی از فرمالین شود. همچنین زمان شروع رفتارهای تشنج یعنی میوکلونوس، کلونوس و تشنج می تواند با دوزهای کمتر عصاره 200 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم به طور قابل توجهی افزایش یابد.

    نتیجه گیری

    بطور کلی درمان موش ها باعصاره هیدروالکلی برگ گیاه شاهتره می تواند باعث کاهش درد حاد و مزمن گشته و زمان شروع علایم تشنج را بطور معنی داری افزایش دهد.

    کلیدواژگان: درد، تشنج، برگ گیاه شاهتره، فرمالین، PTZ
  • محبوبه هرمزی شیخ طبقی، مژگان آگاه هریس*، فریبرز باقری صفحات 42-54
    مقدمه و هدف

    دیابت از گروه بیماری های مزمن است که به عنوان یک بیماری ناتوان‌کننده با پیامدهای منفی بسیاری برای بیمار همراه است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش تنظیم عاطفه و آموزش تنش زدایی خودزاد بر اصلاح شاخص‌های قند خون زنان مبتلا به دیابت نوع دوم انجام شد.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش حاضر نیمه تجربی با پیش آزمون - پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه پژوهش حاضر شامل تمامی زنان مراجعه کننده به انستیتوی غدد ایران واقع در تهران در بازه زمانی مرداد ماه تا مهر 1398 بود که به عنوان گروه نمونه تعداد 33 بیمار به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله آموزش تنش زدایی خودزاد و گروه آموزش تنظیم عاطفه و یک گروه گواه قرار گرفتند. قبل و بعد از اتمام جلسات مداخله از تمام شرکت کنندگان، شاخص‌های قند خون شامل قند خون دو ساعته و قند خون ناشتا (FBS) گرفته شد. داده های به دست آمده با نرم افزار SPSS-24 و آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که آموزش تنظیم عاطفه و آموزش تنش زدایی خودزاد بر کاهش شاخص‌های قند خون زنان مبتلا به دیابت نوع دوم اثربخش است (05/0>P) ولی تفاوت معناداری میان اثربخشی این دو مداخله وجود نداشت.

    نتیجه‌گیری:

    طبق نتایج حاصل از این مطالعه، آموزش تنظیم عاطفه و آموزش تنش زدایی خودزاد می توانند مداخلاتی موثر در کاهش شاخص‌های قند خون زنان مبتلا به دیابت نوع دوم باشند.

    کلیدواژگان: تنظیم عاطفه، تنش زدایی خودزاد، شاخصهای قند خون، دیابت
  • محسن رکن ابادی، محمدرضا رضایی پور، مریم بان پروری، امید محمددوست* صفحات 55-67
    مقدمه و هدف

    دوران بلوغ تحت تاثیر چاقی است. هدف، بررسی تاثیر تعاملی مصرف عصاره آبی استویا و تمرین هوازی بر شاخص مقاومت به انسولین و ترکیب بدن پسران و دختران چاق در دوران بلوغ بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق نیمه تجربی؛ 60 پسر و دختر چاق 17-12 سال که در چهار گروه: تمرین هوازی، استویا، تمرین هوازی + استویا و کنترل قرار گرفتند. سطوح گلوکز و انسولین در حالت ناشتا اندازه گیری و شاخص مقاومت به انسولین به روش HOMA- IR محاسبه شد. آزمودنی ها به مدت 12 هفته، هفته ای سه جلسه با شدت 60 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه تمرین کردند. مکمل به مدت 12 هفته روزانه 12 سی سی عصاره به صورت محلول در آب را در 3 نوبت پس از وعده غذای اصلی مصرف شد. داده‌ها با آزمون‌های تی وابسته و آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون بونفرونی در سطح معنی‌داری 05/0 p < با spss-22 تجزیه‌ و تحلیل شدند.

    نتایج

    کاهش شاخص توده بدنی، توده چربی بدن، انسولین و گلوکز سرم و همچنین افزایش توده خالص بدن در گروه تمرین هوازی+استویا در دختران و پسران معنی دار بود (05/0 ≥p). در همه گروه ها بجز گروه کنترل کاهش HOMA-IR معنی دار بود؛ اما بین تغییرات آن در دو گروه تمرین هوازی و کنترل، تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه‌گیری:

    تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی استویا تغییرات مطلوبی در HOMA-IR و ترکیب بدنی آزمودنی ها ایجاد کرد اما بخشی از این تغییرات حاصل فرایند طبیعی رشد در دوران بلوغ است.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، گیاه استویا، شاخص مقاومت به انسولین، ترکیب بدن
  • علی اوجاقی، فرشاد غزالیان*، توحید وحدت پور، حسین عابدنطنزی، رضا بدل زاده صفحات 68-78
    مقدمه و هدف

    سکته قلبی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در دنیاست و فعالیت ورزشی از موثرترین راه‌ها در پیشگیری از این عامل تهدید کننده زندگی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین استقامتی بر استرس اکسایشی ناشی از ایسکمی القایی در قلب موش‌های صحرایی نر سالم بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 32 سر موش صحرایی نر دوماهه نژاد ویستار مورد استفاده قرار گرفت. موش‌های صحرایی پس از یک هفته سازگاری با محیط جدید، به طور تصادفی در چهار گروه تیماری هر کدام با هشت سر موش صحرایی به ترتیب شامل: 1) گروه کنترل سالم، 2) گروه کنترل بیمار، 3) گروه تمرین سالم و 4) گروه تمرین بیمار بودند. گروه های تمرینی سالم و بیمار به مدت هشت هفته تمرین استقامتی فزاینده را اجرا کردند. برای القای ایسکمی، هر سر موش صحرایی، ایزوپروترنول (85 میلی گرم/کیلوگرم) را در دو روز متوالی و به صورت درون صفاقی دریافت کرد. در انتهای دوره آزمایش، پس از بیهوشی موش ها و جداسازی با Ice- cold saline شستشو، سپس هموژنیزاسیون بافت قلب انجام شد. فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، کاتالاز و میلوپراکسیداز با استفاده از کیت های اختصاصی و سوپرناتانت جهت بررسی میزان فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روش الایزا، اندازه گیری شدند و داده ها با روش آنالیز واریانس یک‌راهه در سطح معنی داری p≥0.05 تعیین گردید.

    نتایج

    ایسکمی قلبی باعث کاهش معنی دار فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و افزایش پراکسیداسیون لیپیدی نسبت به گروه کنترل سالم (p=0.001) و تمرین شد (p=0.002). همچنین، هشت هفته تمرین استقامتی بدون ایسکمی باعث افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی (p=0.002) و کاهش میلوپراکسیداز نسبت به گروه بیمار شد (p=0.001).

    نتیجه‌گیری:

    تمرین استقامتی فزاینده از طریق کاهش استرس اکسیداتیو می تواند در برابر آسیب‌های استرس اکسیداتیو ناشی از تزریق ایزوپروترنول، اثرات درمانی چشمگیری داشته باشد و احتمالا عوارض ناشی از نارسایی ایسکمی قلب را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: قلب، ایسکمی، تمرین استقامتی، استرس اکسیداتیو، ایزوپروترنول
  • ابوالقاسم تقوی هلق، حسین عابدنطنزی*، رضا بدل زاده، فرشاد غزالیان صفحات 79-90
    مقدمه و هدف

    امروزه سرطان ها به‌عنوان عامل مهم بیماری، باعث بیش از 12 درصد از مرگ‌و‌میرها در جهان می باشد. دوکسوروبیسین (DOX)، داروی موثر در درمان انواع سرطان است که کاربرد آن به دلیل سمیت قلبی ناشی از دوز تجمعی به میزان زیادی محدود شده است. تروگزروتین (TRX) از فلاونوییدروتین مشتق می شود و خواص فارماکولوژیکی دارد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر توام تروگزروتین و تمرین HIIT در کاهش سمیت قلبی ناشی از DOX و بیان ژن های آنتی اکسیدانی در سلولهای قلبی رت ها است.

    مواد و روش ها

    رت های ویستار نر بصورت تصادفی در پنج گروه (10n=) تقسیم شدند: 1) Control، 2) DOX، 3) HIIT+DOX، 4) TRX+DOX، 5) HIIT+TRX+DOX. پس از آخرین تمرین HIIT، رتهای تمرین کرده و گروه کنترل مربوطه تحت تزریق داخل صفاقی DOX قرار گرفتند. میزان تغییرات LDH و CKMB،با روش اسپکتوفوتومتری و تست الایزا و میزان بیان ژن های آنتی اکسیدانی با روش Real-Time PCR انداز ه‎گیری شد.

    نتایج

    تزریق DOX میزان CKMB و LDH سرم را در رت ها با سطح معنی داری به ترتیب (05/0>P) و (01/0>P) افزایش داد. تمرین HIIT و مصرف تروگزروتین، هر کدام به تنهایی، میزان CKMBو LDH سرم را کاهش داد (05/0>P) و تاثیر توام آنها بیشتر از هر کدام به تنهایی بود (01/0>P). تزریق DOX میزان بیان ژن های آنتی اکسیدانی Nrf2 و Foxo1 را کاهش داد (01/0>P). تمرین HIIT و مصرف تروگزروتین، هر کدام به تنهایی، میزان بیان ژن Foxo1 را افزایش داد (05/0>P) و تاثیر توام آنها بیشتر از هر کدام به تنهایی بود (01/0>P). تمرین HIIT و مصرف تروگزروتین، هر کدام به تنهایی، میزان بیان ژن Nrf2 را بطور غیرمعنی دار افزایش داد ولی تاثیر توام آنها، افزایش معنی دار بود (01/0>P).

    نتیجه‌گیری:

    تاثیر توام تمرین HIIT و تروگزروتین برای پیشگیری از سمیت قلبی ناشی از DOX و افزایش بیان ژن های آنتی اکسیدانی در سلول های قلبی رت ها موثرتر از کاربرد هریک از این راه‌کار ها به تنهایی می باشد.

    کلیدواژگان: دوکسوروبیسین، تمرین تناوبی شدید، تروگزروتین، سمیت قلبی، ژن های آنتی اکسیدانی
  • محمدرضا جلالی ندوشن*، کسری اسفندیاری، مرجان حشمتی، روح الله امیری صفحات 91-99
    مقدمه و هدف

    پیش‌آگهی کارسینوم پاپیلری تیرویید بستگی به سن و جنس، اندازه‌ی تومور، وجود متاستاز در عقده‌ی لنفاوی، تهاجم به کپسول، چندمرکزی بودن و سابقه‌ی پرتو تابی دارد. امروزه برای تعیین پیش‌آگهی تومورهای مختلف از مارکرهای مختلف از جمله سیتوکراتین‌ 7 استفاده می‌کنند. در مطالعه‌ی حاضر هدف بررسی بیان سیتوکراتین 7 در کارسینوم پاپیلری تیرویید و تعیین ارتباط آن با عوامل موثر بر پیش‌آگهی می‌باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه‌ی مقطعی تعداد 87 بلوک پارافینی از بیماران مبتلا به کارسینوم پاپیلری تیرویید که به بیمارستان مصطفی خمینی تهران مراجعه کرده بودند به روش ایمونوهیستوشیمی از نظر بیان سیتوکراتین 7 مورد ارزیابی قرار گرفتند و بیان این مارکر به صورت ضعیف (+)، متوسط (++)، قوی (+++) و شدید (++++) در نمونه‌ها تعیین شد. سپس ارتباط بیان سیتوکراتین 7 با برخی فاکتورهای موثر بر پیش‌آگهی بررسی شد..

    نتایج

    میانگین سنی بیماران 97/16 ± 13/40 سال و 4/87% آن‌ها زن بودند. بیان سیتوکراتین 7 در تمام نمونه‌های مورد بررسی مشاهده شد. 2/86% آن‌ها بیان متوسط و ضعیف و 8/13% آن‌ها بیان قوی و شدید داشتند. بیان کاهش‌یافته‌ی سیتوکراتین 7 به طور معنی‌داری با افزایش سن و افزایش درگیری غدد لنفاوی مرتبط بود اما با جنسیت، اندازه‌ی تومور و تهاجم به کپسول ارتباطی نداشت.

    نتیجه‌گیری:

    بیان مارکر سیتوکراتین 7 در نمونه‌های کارسینوم پاپیلری تیرویید شایع می‌باشد و با درگیری غدد لنفاوی ارتباط دارد اما با اندازه‌ی تومور و تهاجم به کپسول به عنوان شاخص‌های مهم موثر بر پیش‌آگهی ارتباطی ندارد. بنابراین نتیجه‌گیری قطعی در این زمینه نیاز به مطالعات درازمدت دارد.

    کلیدواژگان: کارسینوم پاپیلری تیروئید، سیتوکراتین 7، پیش آگهی
|
  • Haniyeh Abdolahzadeh, Fatemeh Khoshdel, Fatemeh Ashory, Parviz Vahedi, Ramin Salimnejad * Pages 1-11
    Background and Objective

    Cyclophosphamide is one of the common medications in chemotherapy and suppression of the immune system in organ transplantation. The clinical use of cyclophosphamide has been reduced due to its many side effects due to reproductive, hepatic, renal, and cardiac toxicity in patients and animal models. This study aimed to evaluate the effect of ghrelin against cyclophosphamide-induced damage to renal tissue.

    Materials and Methods

    Thirty-two (2-month-old) male mice were randomly divided into 4 groups: 1) control 2) cyclophosphamide (3) cyclophosphamide + ghrelin 4) ghrelin. Cyclophosphamide once a week (100 mg/kg) and ghrelin (80 μg/kg) were injected intraperitoneally daily for 5 weeks. After 5 weeks, the kidneys were removed and after weighing, tissue alterations were examined by hematoxylin-eosin and Schiff periodic acid staining.

    Results

    Studies showed that cyclophosphamide significantly reduced body weight and kidney weight and also significantly increased tissue damage (p < 0.05). Ghrelin treatment significantly improved the above parameters (p < 0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that ghrelin can reduce the destructive effects of cyclophosphamide on renal tissue.

    Keywords: Cyclophosphamide, Ghrelin, Kidney, mice
  • Faezeh Ghozatlu *, Mohsen Khalili, Banafsheh Bagheri Pages 12-20
    Background and Objective

    Depression is a common sign in Alzheimer's patients and there are many mutual mechanisms for both illnesses progression. Electroshock therapy is an effective procedure for alleviation of depression, so we used it for treatment of depression in alzheimer’s male rats.

    Materials and Methods

    For this purpose, 48 male Wistar rats divided in 6 groups : 1- control, 2- Depressed, 3- Alzheimer, 4- Alzheimer+shock, 5- Alzheimer+depression and 6-alzheimer+depression+shock. Dementia and depression were induced through I.C.V. injection of streptozotocin and i.p injection of reserpine respectively. Finally, the animals were subjected to memory and depression behavioral tests and their’ data were comparisoned by statistical tests.

    Results

    Obtained data from sucrose preference test elevated plus maze and open field showed that, electroshock therapy could yield a significant alleviation effect on mode condition of depression in Alzheimer’ rats.

    Conclusion

    The respectable alleviation activity of depression-like behavior due to electroshock in Alzheimer's rats which concomitant with depression, shows that this method can be used potentially in these male rats.

    Keywords: Depression, Alzheimer, electroshock, stress oxidative, Rats
  • Masoud Jokar, Mohammad Sherafati Moghadam *, Mousa Amirahmadi Pages 21-30
    Background and Objective

    Disruption of the myostatin/SMAD pathway can lead to heart failure. Diabetes can disrupte this pathway. Therefore, the present study aimed to evaluate the effect of six weeks of high-intensity interval training HIIT (on myostatin and SMAD2/3 proteins in the left ventricular tissue of the heart muscle of type 1 diabetic rats.

    Materials and Methods

    In this study, 12 Spragodoli male rats (2-month old) with a mean weight of 300±20 g were selected.  Through streptozotocin solution, they were randomly divided into 2 groups: diabetic endurance training (6 heads) and diabetic control (6 heads); The training groups performed the training program 4 days a week for 6 weeks, including 5 interval 4-minute with an intensity of 85 to 95% of the maximum speed, and 3-minute active rest periods with an intensity of 50 to 60% of the maximum speed; Independent t-test was used to analyze the data.

    Results

    Six weeks of HIIT training lead to a significant reduction in myostatin protein content between training and control groups in myocardial tissue (P=0.044). Also, HIIT training resulted in a significant decrease in SMAD2/3 protein content between training and control groups in myocardial tissue (P=0.001).

    Conclusion

    It can be said that HIIT training by reducing the content of myostatin and SMAD2/3 proteins in the left ventricle of the heart has been able to prevent cardiac atrophy in type 1 diabetic subjects. This reduction can lead to physiological cardiac hypertrophy.

    Keywords: Cardiac Muscle, High intensity interval training, Myostatin Protein, SMAD2, 3 Protein, Type 1 Diabetes
  • Fatemeh Taleahmad, Mehdi Alizaedeh, Fatemeh Nabi, Zahra Kiasalari, Mohsen Khalili * Pages 31-41
    Background and Objective

    There are many reports for mutual mechanisms for seizure and pain alleviation. Also with respect to the herbal medicine recommendation in new medicine, in this study we used the extract of an important candidate fumaria officinal for relief of pain and seizure in mice.

    Materials and Methods

    In our experiments 40 mice were divided to 5 groups (n=8): 1-control 2- positive control and three groups of extract treatment respectively 200, 600 and 800 mg/kg. All of the animal groups were conducted to formalin and tail immersion tests for assessment of pain and finally seizure analysis were done by injection of PTZ (100 mg/kg) to the animals and initiation time (s) for myoclonus, clonus and the tonus signs were measured for seizure analysis.

    Results

    Our results indicated that the extract in three doses (200, 600 and 800 mg/kg) can reduced the formalin acute and chronic pain. Also the start time for seizure signs i.e, myoclonus, clonus and seizures could elevated markedly in lower doses of the extract (200 and 600 mg/kg).

    Conclusion

    In addition, treatment of the mice with hydroalcoholic extract of fumaria officinalis leaf could significantly reduce the acute and chronic pain and increase the initiation time of the seizure signs.

    Keywords: Pain, Seizure, Fumaria officinalis leaf
  • Mahboube Hormozi Sheikhtabaghi, Mojgan Agah *, Fariborz Bagheri Pages 42-54
    Background and Objective

    Diabetes is a group of chronic diseases that as a debilitating disease has many negative consequences for the patient. This study aimed to compare the effectiveness of autogenic training and affect regulation training on improving blood sugar indices in women with type 2 diabetes.

    Materials and Methods

    The design of the present study was quasi-experimental with a pretest-posttest and control group. The population of the present study included all women referred to the Iranian Endocrine Institute located in 2019. As a sample group, 33 patients were selected by convenient sampling methods and randomly assigned into two groups of autogenic training and affect regulation training and a control group was assigned. Before and after the intervention sessions, blood glucose indices including two-hour blood sugar and fasting blood sugar (FBS) were taken from all participants. Data were analyzed using SPSS-24 software and analysis of covariance.

    Results

    The results showed that autogenic training and affect regulation training were effective in reducing blood sugar indices in women with type 2 diabetes (P <0.05) but there was no significant difference between the effectiveness of these two interventions.

    Conclusion

    According to the results of this study, autogenic training and affect regulation training can be effective interventions in reducing blood sugar indices in women with type 2 diabetes.

    Keywords: Autogenic training, Affect regulation training, Blood sugar indices, Diabetes
  • Mohsen Roknabadi, Mohammadreza Rezaeipour, Maryam Banparvari, Omid Mohammaddoost * Pages 55-67
    Background and Objective

    Puberty is affected by obesity. The aim was to investigate the interactive effect of stevia aqueous extract consumption and aerobic exercise on insulin resistance index and body composition of obese boys and girls during puberty.

    Materials and Methods

    Semi-experimental research; 60 obese boys and girls aged 12-17 years who were divided into four groups: aerobic exercise, stevia, aerobic exercise + stevia, and control. Fasting glucose and insulin levels were measured and the insulin resistance index was calculated by the HOMA-IR method. Subjects practiced three sessions a week for 12 weeks with an intensity of 60 to 85% of maximum heart rate. Supplement for 12 weeks daily 12 cc of the water-soluble extract was taken 3 times after the main meal. Data were analyzed by paired t-test, one-way analysis of variance, and Bonferroni test at the significant level of p

    Results

    The decrease in body mass index, body fat mass, insulin, and serum glucose as well as the increase in net body mass in the aerobic + stevia exercise group were significant in girls and boys (p < 0.05). HOMA-IR reduction was significant in all groups except the control group, but there was no significant difference between the changes in the two groups of aerobic exercise and control.

    Conclusion

    Aerobic exercise and consumption of aqueous stevia extract made favorable changes in the subjects' HOMA-IR and body composition, but some of these changes are due to the natural growth process during puberty.

    Keywords: Aerobic training, Stevia, Insulin resistance index, Body composition
  • Ali Ojaghi, Farshad Ghazalian *, Tohid Vahdatpour, Hosein Aabednatanzi, Reza Badalzadeh Pages 68-78
    Background and Objective

    Myocardial infarction is one of the main causes of mortality in the world and endurance exercise is one of the ways to prevent it. The present study aimed to investigate the effect of endurance training on oxidative stress induced by infusion ischemia in the heart of healthy male rats.

    Materials and Methods

    32 two-month-old male Wistar rats were used. Rats after one week of adaptation to the new conditions were randomly divided into four treatment groups with eight mice each: 1) health control group, 2) unhealthy control group, 3) health training group, and 4) unhealthy training group. The health training and unhealthy training groups were subjected to endurance training for eight weeks. To induce ischemia, each mouse received isoproterenol (85 mg/kg) intraperitoneally for two consecutive days. At the end of the experimental period, after anesthesia and isolation of rat and washing with ice-cold saline, then homogenization of heart tissue was performed. The activities of superoxide dismutase, glutathione peroxidase, catalase, and myeloperoxidase enzymes were measured using specific kits and supernatants to evaluate the level of antioxidant activity. ELISA method were used and data analyzed with ANOVA test at the significant level of p < 0.05.

    Results

    Cardiac ischemia significantly reduced the activity of antioxidant enzymes and increased lipid peroxidation compared to the control (p=0.001) and exercise groups (p=0.002). Also, eight weeks of endurance training without ischemia increased the activity of antioxidant enzymes (p=0.002) and decreased myeloperoxidase compared to the ischemia group (p=0.001).

    Conclusion

    Increasing endurance training by reducing oxidative stress can have significant therapeutic effects against isoproterenol-induced oxidative stress damage and possibly reduce the complications of ischemic heart failure.

    Keywords: Heart, Ischemia, Endurance exercise, Oxidative stress, Isoproterenol
  • Aboalghasem Taghavi Holagh, Hosein Aabednatanzi *, Reza Badalzadeh, Farshad Ghazalian Pages 79-90
    Background and Objective

    Cancers represent an important cause of morbidity and mortality, cause more than 12% of deaths in the world. Doxorubicin (DOX) is an effective drug in the treatment of various cancers whose usage has been limited due to cardiac toxicity. Troxerutin (TRX) is derived from rutin flavonoids and has multiplex pharmacological properties. The present study aimed to investigate the combined effect of troxerutin and high-intensity interval training (HIIT) on DOX-induced cardiac toxicity and the expression of antioxidant genes in rat hearts.

    Materials and Methods

    Male Wistar rats were randomly divided into five groups (n = 10): 1) Control, 2) DOX, 3) HIIT + DOX, 4) TRX + DOX, and 5) HIIT + TRX + DOX. After the last session of HIIT, the trained and time-matched control rats were injected with DOX (20 mg/kg, ip). The Creatine kinase (CKMB) and Lactate dehydrogenase (LDH) changes were measured by spectrophotometry and ELISA. Expression of antioxidant genes was measured by Real-Time PCR.

    Results

    DOX injection increased serum CKMB and LDH in rats in comparison to the control group (p < 0.05) and (P <0.01), respectively. HIIT exercise and troxerutin, alone or in combination, reduced the serum CKMB and LDH levels (p < 0.05) and their combined effect was greater than those of individual treatments (p < 0.01). DOX injection decreased the expression of Nrf2 and Foxo1 antioxidant genes as compared with a control group (P <0.01). HIIT exercise and troxerutin consumption alone increased the expression of the Foxo1 gene as compared with the DOX group (P <0.05) and their combined effect was greater than either alone (P <0.01). HIIT exercise and troxergotTroxerutin consumption alone increased the expression of the Nrf2 gene insignificantly, but their combined effect was significantly increased (P <0.01).

    Conclusion

    The combined effect of HIIT exercise and troxerutin is a promising strategy to prevent DOX-induced cardiac toxicity and increase the expression of antioxidant genes in rat hearts.

    Keywords: Doxorubicin, High-Intensity interval training, Troxerutin, Cardiac toxicity, Antioxidant Genes
  • Mohammadreza Jalali Nadoushan *, Kasra Esfandiari, Marjan Heshmati, Rouhallah Amiri Pages 91-99
    Background and Objective

    Prognosis of papillary thyroid carcinoma is associated with age, sex, tumor size, lymph node metastasis, capsule invasion, multifocality, and history of radiation. Today, for prognostic evaluation of different tumors, various markers such as cytokeratin 7 are used. So, in this study our aim was evaluation of cytokeratin 7 expressions in papillary thyroid carcinoma and its correlation with prognostic factors.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 87 paraffin blocks from patients with papillary thyroid carcinoma referred to Mostafa Khomeini hospital were evaluated for Cytokeratin7 expression by immunohistochemistry method. Expression of this marker was determined as poor (+), moderate (++), strong (+++) and severe (++++). Then the association of cytokeratin 7 with some prognostic factors was evaluated

    Results

    The patient's mean age was 40.13± 16.97 and 87.4% of patients were female. Cytokeratin 7 expression was seen in all samples. 86.2% of samples showed poor and moderate expression and 13.8% of them showed strong and severe expression. Reduced expression of cytokeratin 7 was significantly associated with an increase in age and lymph node involvement but was not associated with sex, tumor size, and capsule invasion.

    Conclusion

    Cytokeratin 7 expression is prevalent in papillary thyroid carcinoma samples and it is associated with lymph node involvement but it is not associated with tumor size and capsule invasion as important prognostic factors in papillary thyroid carcinoma. So, definite conclusion in this regard needs long-term studies.

    Keywords: Papillary thyroid carcinoma, Cytokeratin 7, Prognosis