فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 63، تابستان 1399)

پژوهشنامه تربیتی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 63، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نهضت صفایی، سید احمد هاشمی*، عباس قلتاش، علی اصغر ماشینچی صفحات 1-24

    هدف اصلی از انجام این پژوهش، تبیین مفهوم زیباشناسانه اندیشه های خواجه نصیر و روسو در تربیت هنری کودکان است. روش مورد استفاده به منظور گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای است. نتیجه به دست آمده از مطالعه حاضر مبنی بر آن است که تربیت هنری از عناصر مهم در رشد و نمو کودکان به عنوان یکی از قشر های مهم جامعه می باشد. بر این اساس پوشش تربیت هنری با اندیشه های زیباشناسانه اندیشمندان جهان اسلام و غرب مانند روسو و خواجه نصیرالدین طوسی سبب می گردد تا مجموعه آداب، تهذیب و اخلاقیات هنری از دو قطب جهانی در تربیت کودکان مورد توجه قرار بگیرد و به عنوان یک الگوی مستحکم در فضای آموزش و نظام آموزش و پرورش تقویت و مورد استفاده قرار بگیرد. لذا لازم است تا متولیان امور آموزشی بر نوع تربیت کودکان واقف بوده و تلاش نمایند با محور هنر و زیبایی (و نه مجموعه الگو های تربیتی سنتی و از پیش تعیین شده) کودکان را مورد تعلیم و تربیت قرار دهند تا از این طریق جامعه ای پایدار بر محور اخلاق و انسانیت ایجاد و مورد توجه هر چه بیشتر قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: زیبایی شناسی، اندیشه ها، خواجه نصیرالدین طوسی، روسو، تربیت هنری
  • عاطفه احمدی، زینب السادات توکلی، سادات میرعلمی، فاطمه محمدآبادی*، المیرا اعزازی بجنوردی صفحات 2-16

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی نگرانی از تصویر بدنی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک های دلبستگی انجام شد. این پژوهش مقطعی از نوع همبستگی بود. نمونه پژوهش 400 دانشجوی دختر کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال تحصیلی 98-1397 بودند که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های نگرانی از تصویر بدنی (لیتلتون، 2005)، طرحواره های ناسازگار اولیه (یانگ، 1998) و سبک های دلبستگی (کولینز و رید، 1990) بودند. داده ها با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که طرحواره های ناسازگار اولیه شامل طرحواره های خودگردانی و عملکرد مختل، بریدگی و طرد، دیگر جهت مندی، گوش به زنگی بیش از حد و بازداری و محدودیت های مختل و سبک های دلبستگی ناایمن اجتنابی و دوسوگرا با نگرانی از تصویر بدنی در دانشجویان دختر رابطه مثبت و معنی دار و سبک دلبستگی ایمن با نگرانی از تصویر بدنی آنان رابطه منفی و معنی دار داشتند. متغیرهای پیش بین یعنی طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک های دلبستگی به طور معنی داری توانستند 6/46 درصد از تغییرات نگرانی از تصویر بدنی در دانشجویان دختر را تبیین نمایند (05/0 <p). با توجه به نتایج برای کاهش نگرانی از تصویر بدنی در دانشجویان دختر می توان از طریق کارگاه های آموزشی میزان طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک های دلبستگی ناایمن را کاهش و میزان سبک دلبستگی ایمن را افزایش داد.

    کلیدواژگان: نگرانی از تصویر بدنی، طرحواره های ناسازگار اولیه، سبک های دلبستگی
  • زبیده باباجان زاده، قدرت الله عباسی*، رمضان حسن زاده صفحات 17-34

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و درمان شناختی رفتاری بر مولفه های هوش هیجانی مادران صورت پذیرفت. پژوهش حاضر یک پژوهش آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه و پیگیری می باشد. نمونه مورد مطالعه شامل 45 نفر از مادران دارای کودک5تا7 سال می باشد که به صورت نمونه گیری غیرتصادفی دردسترس از بین چهار مرکز پیش دبستانی انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه - دو گروه آزمایش (هرگروه 15 نفر) و یک گروه کنترل (15نفر) جایگزین شدند. و به سوالات پرسشنامه هوش هیجانی تجدید نظر شده شوت (MSEIS) پاسخ دادند. جهت تحلیل داده ها از آزمون تجزیه و تحلیل واریانس کوواریانس چند متغیری استفاده گردید. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که درمان پذیرش و تعهد و درمان شناختی رفتاری بر مولفه های هوش هیجانی مادران کودکان پیش دبستانی تاثیر معنادار دارد (p <0.01). نتایج پژوهش حاضر همچنین نشان داد در مولفه های تنظیم هیجان، درک هیجانات متغیر هوش هیجانی درمان شناختی رفتاری اثر بیشتری نسبت به درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد دارد (p <0.01) و تنها در مولفه بکارگیری هیجانات بین درمان شناختی رفتاری و درمان مبتنی برپذیرش و تعهد تفاوت معنی داری وجود نداشت (p>0.01).

    کلیدواژگان: اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، درمان شناختی رفتاری، هوش هیجانی، کودکان پیش دبستانی
  • خلیل غفاری*، بهمن یاسبلاغی شراهی، حسین داوودی، معصوم خونساری صفحات 25-64

     هدف پژوهش حاضر اثر بخشی آموزش بارویکرد استقرایی وقیاسی بر یادگیری دانش آموزان در درس ریاضی پایه هفتم متوسطه اول بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه دانش آموزان دختر پایه هفتم مدارس متوسطه اول شهرستان ازنا ، به تعداد 519 نفر بود که تعداد 45 نفر از این دانش آموزان به روش تصادفی خوشه ای تک مرحله ای در سه کلاس 15 نفری (یک کلاس با رویکرد استقرایی، یک کلاس با رویکرد قیاسی ویک کلاس با رویکرد سنتی) بعنوان نمونه آماری انتخاب گردید.روش تحقیق تجربی و از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود.دو گروه آزمایش و گروه کنترل از آزمون پیشرفت تحصیلی معلم ساخته در درس ریاضی استفاده شد. در گروه های آزمایش، تدریس درس ریاضی در یک کلاس با رویکرد استقرایی و در کلاس دیگر با رویکرد قیاسی طی یک ماه به مدت 8 جلسه از سال تحصیلی ارایه شد وبه طور همزمان گروه کنترل با روش تدریس معمول وسنتی آموزش دیدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون t مستقل وتحلیل کوواریانس) استفاده شد. نتایج نشان داد گروه آزمایشی اول با رویکرد استقرایی نمرات پیشرفت تحصیلی بهتری نسبت به دو گروه دیگر (گروه آزمایشی دوم با رویکرد قیاسی و گروه کنترل) داشتند. علاوه برآن ،نتایج فرعی نشان داد که رویکرد استقرایی که در آن ابتدا مثالهای مناسب آورده می شود و سپس قاعده بیان می گردد (مثال به قاعده) تاثیر بیشتری در یادگیری دانش آموزان در درس ریاضی داشته است.

    کلیدواژگان: رویکرد استقرایی، رویکرد قیاسی، یادگیری، درس ریاضی
  • لیلا شعاعی، علیرضا حیدرئی*، سعید بختیارپور، پرویز عسگری صفحات 55-75

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی آموزش راهبردهای فراشناختی و روش هم شاگردی بر اضطراب امتحان و اهمال کاری تحصیلی در دانش آموزان بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر بهبهان در سال تحصیلی 98-1397 بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 60 نفر از آنان انتخاب، و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل (هر گروه 20 دانش آموز) قرار گرفتند.به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه اضطراب امتحان اسپیلبرگر، گونزالز، تیلور، آلگازه و آنتون (1978) و اهمال کاری تحصیلی سواری (1390) استفاده شد. روش پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. گروه های آزمایش تحت آموزش راهبردهای فراشناختی (6 جلسه 90 دقیقه ای) و روش هم شاگردی (6 جلسه 75 دقیقه ای) قرار گرفتند؛ اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که هر دو آموزش راهبردهای فراشناختی و روش هم شاگردی بر کاهش اضطراب امتحان و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان اثربخش بودند (0.01p)، هم چنین نتایج نشان داد، آموزش راهبردهای فراشناختی نسبت به روش هم شاگردی، دارای تاثیر بیشتری بر بهبود اضطراب امتحان و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان بود (0.01p). لذا می توان از این آموزش ها در جهت کاهش اضطراب امتحان و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان بهره برد.

    کلیدواژگان: راهبردهای فراشناختی، روش هم شاگردی، اضطراب امتحان، اهمال کاری تحصیلی
  • سجاد علمردانی* صفحات 99-114
    روابط دوستی قبل از ازدواج با جنس مخالف یکی از آسیب های اجتماعی است که در سال های اخیر گسترش زیادی داشته است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه سبک های هویت، خودپنداره بدنی و جهت گیری مذهبی در دانشجویان دختر با و بدون دوست پسر انجام گرفت. روش این پژوهش علی _مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دختر دانشگاه محقق اردبیلی بود. تعداد 30 نفر از دانشجویانی که طبق گزارش خود دارای دوست پسر بودند به صورت تصادفی چند مرحله ای و تعداد 30 نفر نیز به تصادف از بین جامعه دانشجویان عادی به عنوان گروه مقایسه انتخاب و در پژوهش حاضر شرکت کردند. داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری تحلیل شد. نتایج نشان داد که میانگین نمرات دانشجویان دختر دارای دوست پسر در متغیرهای جهت گیری مذهبی درونی، هویت اطلاعاتی، هنجاری و تعهد پایین تر از گروه عادی بود ولی در متغیرهای ظاهر بدنی، انعطاف بدنی، عزت نفس و هویت سردرگم به طور معناداری بالاتر از گروه عادی می باشد (05/0 >p). پژوهش حاضر نشان می دهد که نقص در هویت یابی، نارضایتی از تصویر بدنی و فقدان جهت گیری مذهبی درونی می تواند در شکل گیری این آسیب اجتماعی نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: سبک های هویت، خودپنداره بدنی، نگرش مذهبی، دانشجویان دختر
  • زهره قلی پور هفت خوانی، پریوش جعفری*، اختر جمالی صفحات 144-164

    هدف این پژوهش بررسی پیامدهای یادگیری خدمت محور در مدارس ابتدایی شهر تهران بود. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا آمیخته بود. در بخش کیفی از میان خبرگان دانشگاهی طبق اصل اشباع نظری 20 نفر با روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی از میان معلمان دوره ابتدایی شهر تهران در سال تحصیلی 98-1397 (1600 نفر) طبق فرمول کوکران 309 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها در بخش کیفی از طریق مرور منابع و مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از طریق پرسشنامه محقق ساخته (45 گویه) جمع آوری شد. پایایی در بخش کیفی از طریق توافق درون موضوعی و در بخش کمی علاوه بر تایید روایی صوری، محتوایی و سازه، پایایی آن با روش های آلفای کرونباخ و ترکیبی بالای 93/0 بدست آمد. داده ها در بخش کیفی با روش های تحلیل محتوی و کدگذاری نظری و باز و در بخش کمی با روش تحلیل عاملی اکتشافی در نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شدند. در بخش کیفی پس از مرور پیشینه و مصاحبه با خبرگان، شاخص ها شناسایی و سپس پرسشنامه یادگیری خدمت محور طراحی شد. در بخش کمی یافته ها نشان داد که پیامدهای یادگیری خدمت محور دارای سه مولفه فردی (25 شاخص و واریانس تبیین شده 879/29)، مدرسه ای یا سازمانی (9 شاخص و واریانس تبیین شده 277/13) و اجتماعی (11 شاخص و واریانس تبیین شده 994/12) بود. بنابراین، یادگیری خدمت محور دارای پیامدهای متنوعی برای دانش آموزان به عنوان ارایه دهندگان خدمات به جامعه، برای جامعه به عنوان دریافت کننده خدمات از دانش آموزان و برای معلمان به عنوان تسهیل کننده، سازمان دهنده و هماهنگ کننده یادگیری است.

    کلیدواژگان: پیامدهای یادگیری، یادگیری خدمت محور، مدارس ابتدایی
  • پرویز پقه*، سامره شجاعی، محمودرضا مستقیمی، فریدون آزما صفحات 162-181
    هدف این پژوهش ارایه الگوی رهبری سخاوتمند با تاکید بر معنویت در محیط کار در آموزش و پرورش بوده است. مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا آمیخته (کیفی و کمی) بوده است. جامعه پژوهش در بخش کیفی خبرگان آشنا به موضوع و در بخش کمی مدیران، کارشناسان ارشد و کارشناسان آموزش و پرورش استان های شمالی کشور در سال تحصیلی 98-1397 به تعداد 1290 نفر بودند. نمونه در بخش کیفی 10 نفر بودند که طبق اصل اشباع نظری با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب و در بخش کمی 300 نفر بودند که طبق فرمول کوکران با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها در بخش کیفی با مرور پیشینه و مصاحبه با خبرگان و در بخش کمی با پرسشنامه محقق ساخته 53 گویه ای جمع آوری که روایی سازه آن با روش تحلیل عاملی تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ بالاتر از 70/0 محاسبه شده است. همچنین، برای تحلیل داده ها از روش های تحلیل عاملی و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزار Smart PLS استفاده شد. یافته ها نشان داد که رهبری سخاوتمند شامل مولفه های آموزش کارکنان، بخشایشگری، ارتقای سازمانی، عدالت سازمانی، فراهم کردن محیط شاد سازمانی، شایسته سالاری در انتصاب، مشارکت کارکنان در تصمیم گیری های سازمانی و تشکر و قدردانی از همکاری همکاران و معنویت در محیط کار شامل مولفه های احترام متقابل، خودنظارتی، رفتار صادقانه، اخلاق نبوی، نظارت الهی و امربه معرف بود. همچنین، رهبری سخاوتمند و مولفه های آن تاثیر مثبتی بر معنویت در محیط کار داشت (05/0>P).
    کلیدواژگان: رهبری سخاوتمند، معنویت در محیط کار، آموزش و پرورش
  • جهانبخش رحمانی، رضا علی نوروزی، سید هاشم گلستانی*، قاسم ملیحی صفحات 165-178

    هدف این پژوهش بررسی اغتنام فرصت در آثار غزالی و تبیین دلالت های تربیتی آن برای متولیان امر تعلیم و تربیت است. آثار و اندیشه های او در حوزه های مختلف علوم اسلامی مانند: فقه، کلام و اخلاق در بیش از هفتاد تالیف، از وی به جا مانده است.این پژوهش به روش توصیفی - تحلیلی صورت گرفته است. نویسنده با مراجعه به آثار ابوحامد غزالی به مطالعه و بررسی آن دسته از نظرات مکتوب این اندیشمند بزرگ پرداخته است که درباره عمر، زمان و مفاهیم مرتبط با آن عنوان شده است. غزالی ضمن تاکید بر اهمیت عمر انسان، مخاطبانش را به اغتنام فرصت های مختلف زندگی که در بستر عمر بی بازگشت جریان دارد، دعوت می کند و هدف کلی وی در این توصیه ها، شناخت و اطاعت خداوند، کنترل هواهای نفسانی، بندگی پروردگار یکتا و سعادت در آخرت است. غزالی بهره برداری هرچه بیشتر از فرصت های عمر را در جریان تربیت بسیار مهم می داند و در خصوص اغتنام فرصت، توصیه های مکرر و موکد دارد و از هر آنچه که میتواند موجب اتلاف وقت و از دست دادن فرصت ها باشد برحذر می دارد.

    کلیدواژگان: اغتنام فرصت، غزالی، عمر، دلالت های تربیتی
  • داود میرزایی فر، نبی نظری*، فریبا منظمی تبار صفحات 179-210

    هدف این مطالعه، پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانشجویان با بررسی رابطه ی مهارت های تدریس،هیجان های تحصیلی (مثبت و منفی) استرس تحصیلی و کنترل رفتاری ادراک شده (مثبت و منفی) بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان بود. روش نمونه گیری ، نمونه گیری طبقه ای نسبی بود که تعداد 360 نفر انتخاب گردید. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می باشد. اعتبار مدل اندازه گیری با استفاده از پارامترهای آلفای کرونباخ،ضریب پایایی مرکب ، روایی همگرا و روایی واگرا برآورد شد . در بخش ارزیابی مدل ساختاری ، معیارهای ضریب تعیین،اندازه ی اثر، ضریب استون-گایسر محاسبه گردید. بررسی معیار برازش بر اساس رویکرد حداقل مربعات جزیی صورت گرفت. داده های پژوهش به وسیله نرم افزارهای SPSS نسخه ی 25 و اسمارت پی ال اس نسخه ی 3 تحلیل شدند که نتایج ارزیابی ها در هر سه بخش ، روایی ، اعتبار و برازش الگوی پیشنهادی را در سطح مطلوبی نشان داد، به گونه ای که الگوی پیشنهادی قابلیت به کارگیری در موقعیت های مختلف توسط محققان را دارد. نتایج نشان داد رابطه ی کنترل رفتاری ادراک شده مثبت با پیشرفت تحصیلی دانشجویان معنادار بود و نقش کلیدی مهارت اساتید دانشگاه در پیشرفت دانشجویان مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: مهارت تدریس، هیجان تحصیلی، استرس تحصیلی، آموزش عالی، کنترل رفتاری ادراک شده
|
  • Nehzat Safaee, Seyed Ahmad Hashemi *, Abas Gholtash, Aliasghar Mashinchi Pages 1-24

    The main purpose of this study is to explain the aesthetic concept of the thoughts of Khajeh kasiredin tousi and Rousseau in the education of children. the method used in order to collect information is a library. the result obtained from the present study suggests that artistic training is one of the important elements in the development of child as one of the most important classes of society. Accordingly, the cover - up of artistic training with Western and Western thinkers like Rousseau and Khajeh kasiredin tousi Tusi led to the collection of manners, edification, and artistic morals of the two world poles in education of children, and is used as a strong pattern in the education of education and education. It is therefore necessary to educate the children of education on the type of education and try to educate and train children with the axis of art and beauty (and not the set of traditional and pre - determined educational patterns) to make a sustainable society based on the ethics and humanity of the children.

    Keywords: aesthetics, thoughts, Khajeh kasiredin tousi, Rousseau, The upbringing of art
  • Atefeh Ahmadi, Zeinab Sadat Tavakoli, Sadat Miralami, Fatemeh Mohammadabadi *, Elmira Ezazi Bojnourdi Pages 2-16

    Present study aimed to predicting the body image concern based on early maladaptive schemas and attachment styles. This research was cross-sectional from type of correlation. The sample research was 400 undergraduate girl students of Islamic Azad University of Mashhad branch in 2018-19 academic years which were selected by multistep cluster sampling method. The research tools including the questionnaire of body image concern (Littleton & et al, 2005), early maladaptive schemas (Young, 1998) and attachment styles (Collins & Reid, 1990). Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regression with enter model. The findings showed that early maladaptive schemas including schemas of impaired autonomy and performance, disconnection and rejection, other directedness, excessive vigilance and inhibition and impaired limits and avoidant and ambivalent insecure attachment styles had a positive and significant relationship with body image concern in university girl students and secure attachment style had a negative and significant relationship with their body image concern. The prediction variables means early maladaptive schemas and attachment styles significantly could explain 46/6 percent of variance of body image concern in university girl students (p < 0/05). Regarded to the results to decrease the body image concern in university girl students via workshop can decrease the rate of early maladaptive schemas and insecure attachment styles and increase the rate of secure attachment style.

    Keywords: body image concern, early maladaptive schemas, attachment styles
  • Zobeideh Babajanzadeh, Ghodratallah Abbasi *, Ramezan Hasanzadeh Pages 17-34

    The present study aimed to determine the effectiveness of Acceptance and commitment based therapy and cognitive-behavioral therapy on the components of maternal emotional intelligence. The present study is a pilot study of pretest-posttest design with control group and follow-up. The sample consisted of 45 mothers with 5-7 years old children who were selected by non-random sampling from four preschool centers and randomly divided into three groups - two experimental groups (15 each) and one control group (15) ) Were replaced. And answered the questions of the Revised Emotional Intelligence Questionnaire (MSEIS). Multivariate analysis of covariance was used to analyze the data. The results showed that acceptance and commitment therapy and cognitive behavioral therapy had a significant effect on the emotional intelligence components of mothers of preschool children (p <0.01). The results also showed that in the components of emotion regulation, perception of the variable emotional intelligence of cognitive behavioral therapy was more effective than acceptance and commitment based therapy (p <0.01) and only in the component of emotion regulation between cognitive behavioral therapy and acceptance-based therapy. There was no significant difference between commitment and commitment (p >0.01).

    Keywords: Acceptance, commitment based therapy, cognitive-behavioral therapy, emotional intelligence, Preschool Children
  • Khalil Ghaffari *, Bahman Sharahi, Hossein Davoodi, Masoom Khonsari Pages 25-64

    The objective of the study was to investigate the effectiveness of inductive induction loading training in comparison with the most commonly used method for student learning in the first grade secondary math course in Azna. The statistical population of this study was the total number of 519 students of the 7th grade schoolchildren of the first high schools ,45 of whom were randomly selected by single-stage cluster sampling in three groups of 15 (one class with inductive approach, one Class with a classical and class approach, with a traditional and common approach) was selected as a statistical sample. In order to collect information about the amount of learning in the two experimental and control groups, the teacher's academic achievement test was used. In experimental groups teaching mathematics lessons, in a class with inductive approach, and in another class with a deductive approach, they were trained in a month for 8 sessions of the academic year, and simultaneously, the control group was trained with the usual teaching method. Descriptive statistics and inferential statistics (independent t-test and covariance analysis) were used to analyze the data. The results of the study showed that the first experimental group had a better educational achievement scores with inductive approach than the other two groups and the research hypothesis was confirmed. In addition, the results showed that the inductive approach, in which good examples were first introduced and then the rule expressed , had a greater impact on student learning in mathematical lessons.

    Keywords: deductive approach, Learning, math lesson
  • Leila Shoaei, Alireza Heydarie *, Saeed Bakhtiarpour, Parviz Asgari Pages 55-75

    The purpose of this study was to the comparison effectiveness of metacognitive strategies and peer tutoring training on test anxiety and academic procrastination in students. The statistical population of this study included all female student high school Behbahan City in year academic 2018-2019, using a targeted sampling method, 60 of them were selected and randomly assigned to two experimental groups and one control group (each group of 20 Student). To collect data test anxiety questionnaire of Spielberger, Gonzalez, Taylor, Algaze & Anton (1978) and academic procrastination questionnaire of Savari (2011). This quasi-experimental study was conducted with a pretest-posttest design with control group. The experimental groups underwent metacognitive strategies (6 sessions 90 minutes) and peer tutoring training (6 sessions 75 minutes), but the control group received no training. Data were analysed using Covariance Analysis. The results showed that metacognitive strategies and peer tutoring training was effective to reduce test anxiety and academic procrastination in students (p < 0.01). Also, the results showed that metacognitive strategies had a greater effect than peer tutoring training on the improvement of test anxiety and academic procrastination (p < 0.01). Therefore, these tutorials can be used to reduce students anxiety and academic procrastination.

    Keywords: Metacognitive strategies, peer tutoring training, test anxiety & academic procrastination
  • Sajad Ellmardani * Pages 99-114
    Friendship relationships with the opposite sex before marriage are one of the social harm in vain, which in recent years have spread much in vain. The aim of this study was to compare the styles of identity, physical and direct religious orientation in female students with and without a boyfriend. It is a case-control study. The statistical population of this study was all female students of Mohaghegh Ardabili University. The number of students who reported 30 people from her boyfriend were fitted and a few random step number of 30 people is also the students from normal to crash between the community as compared to group selection and in the present study. Your misuse data collected is also used for the analysis of variance (MANOVA) a few descriptive analyses. The results showed that the average scores of female students has a boyfriend on the inner religious orientation variables, normative information, identity and commitment was lower than normal group but in the physical body, flexibility, didn't variables self-esteem and identity confusion significantly higher than in the normal group. The present study shows that the defect in the dissatisfaction of the physical image, identity and lack of internal religious orientation Can contribute to the formation of this social harm.
    Keywords: Identity, Direct physical styles, religious attitudes, female students
  • Zohreh Gholipour Haftkhani, Parivash Jafari *, Akhtar Jamali Pages 144-164

    The aim of this research was investigate the consequences of service-oriented learning in primary schools of Tehran city. This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was mixed. In qualitative section among the university experts according to the principle of theoretical saturation, 20 people with purposeful sampling method and in quantitative section among the primary school teachers of Tehran city in 2018-2019 academic years (1600 people) according to Cochran's formula, 309 people were selected by cluster sampling method as sample. Data were collected in qualitative section through review of resources and semi-constructed interviews and in quantitative section through a researcher-made questionnaire (45 items). The reliability was obtained in qualitative section through intra-thematic agreement and in quantitative section, in addition to confirming the formal, content and structural validity, its reliability was obtained by Cronbach's alpha methods and combination above 0.93. Data were analyzed in qualitative section by content analysis and theoretical and open coding methods and in quantitative section by exploratory factor analysis method in SPSS software version 20. In qualitative section after reviewing the background and interviewing with experts, the indicators were identified and then designed the service-oriented learning questionnaire. In quantitative section the findings showed that the outcomes of service-oriented learning have three components of individual (25 indicators and explained variance of 29.879), school or organizational (9 indicators and explained variance of 13.277) and social (11 indicators and explained variance of 12.994).

    Keywords: consequences of learning, service-oriented learning, Primary schools
  • Parviz Paghe *, Samereh Shajaei, Mahmoudreza Mostaghimi, Fereydoon Azma Pages 162-181
    The aim of research was presenting a model of generous leadership with emphasis on spirituality in the workplace in education. The present study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was mixed (qualitative and quantitative). The research population in the qualitative section was experts familiar with the subject and in the quantitative section was managers, senior experts and education experts of the northern provinces of country in 2018-19 year. The sample in the qualitative section was 10 people who based on principle of theoretical saturation were selected by snowball sampling method and in the quantitative section was 300 people who based on Cochran's formula were selected by multistage cluster sampling method. Data were collected in the qualitative section by reviewing the background and interviews with experts and in the quantitative section by researcher-made questionnaire of 53 items whose structural validity was confirmed by factor analysis method and its reliability was calculated by Cronbach's alpha method above 0/70. Also, for data analysis used from methods of factor analysis and structural equation modeling in Smart PLS software. Findings showed generous leadership including components of education of employee, forgiveness, organizational upgrades, organizational justice, providing a happy organizational environment, meritocracy in appointments, employee participation in organizational decisions and acknowledgments for the cooperation of coworker and spirituality in the workplace including components of mutual respect, self-control, honest behavior, prophetic morality, divine supervision and enjoining good. Also, generous leadership and its components had a positive effect on spirituality in workplace (p < 0/05).
    Keywords: generous leadership, spirituality in workplace, education
  • Jahanbakhsh Rahmani, Rezaali Norouzi, Seyed hashem Golestani *, Ghasem Malihi Pages 165-178

    The purpose of this study is to investigate the confusion of opportunity in the works of al-Ghazali and to explain its educational implications for the educational authorities. His works and ideas in various fields of Islamic sciences such as jurisprudence, theology and ethics have been left to him in more than seventy compilations. This research has been done by descriptive-analytical method. Referring to the works of Abu Hamed Ghazali, the author studies and reviews those writings of this great thinker about the life, time, and related concepts. While emphasizing the importance of human life, al-Ghazâlî invites his audience to embrace the various opportunities of life that flow in the context of the eternal life, and his overall purpose in these recommendations is to know and obey God, to control one's airs, to serve one and only Lord. Bliss is in the Hereafter. Ghazali considers the exploitation of the opportunities of his life to be the most important in the course of his education, and he has repeated and emphatic advice on the seizure of opportunities, and he does everything he can to save time and waste opportunities.

    Keywords: Opportunity, Al-Ghazali, life, educational implications
  • Davood Mirzaei Far, Nabi Nazari *, Fariba Monazami Tabar Pages 179-210

    This cross-sectional study conducted to develop a model for predicting academic achievement of university students by investigating the relationship between teaching skills, academic emotions (positive and negative), and academic stress associated with perceived behavioral control using structural equation modelling. The statistical population consisted of 360 students of Islamic Azad University of Hamedan who were selected randomly using relative stratified method. The study was descriptive and correlation. The data was analyzed by SPSS version 25 and SmartPLS version 3.2.8. The results showed that validity and adequacy of the suggested model was suitable. Thus, it could be used in different situations by experts in the related areas. The relationship between positive perceived behavioral control and academic achievement was significant; perceived behavioral moderated the effect of negative emotion and stress on academic achievement. The key role of professor skills in academic achievement of students was confirmed directly or through its effect on positive emotion. The effect of teaching skills was not significant on academic achievement of students with negative perceived behavioral control, while the effect of academic stress was confirmed on these students. Therefore, identification of students with negative perceived behavioral control and psychological interventions for these students can be effective in their academic achievement and their mental health.

    Keywords: Teaching Skill, academic emotion, structural equation modeling, perceived behavioral control, Higher Education