فهرست مطالب

مطالعات فرهنگی پلیس - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 28، بهار 1400)

نشریه مطالعات فرهنگی پلیس
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 28، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • هادی بهرامی*، محمد نوتاش، نورعلی فرخی صفحات 1-12

    مطالعه حاضر، با هدف ساخت و اعتباریابی آزمون فرافکن تصویری به منظور سنجش اختلال استرس پس از سانحه، در جانبازان جنگ و ناجا انجام گرفت. روش پژوهش، از نوع شبه آزمایشی بود و جامعه آماری پژوهش را کلیه جانبازان جنگ و ناجای مبتلا به اختلال استرس تشکیل دادند. این افراد، پس از سانحه در بیمارستان تخصصی روان پزشکی ایثار شهرستان اردبیل، در سال 1399 بستری و به روش نمونه گیری دردسترس، تعداد 50 نفر از آن ها انتخاب شدند. به منظور ساخت آزمون، ابتدا 50 صحنه از صحنه های تداعی کننده جنگ و صحنه های درگیری، انتخاب و تصاویری در رابطه با این صحنه ها تهیه گردید. سپس، از بین تمامی این تصاویر، 20 تصویر انتخاب شد و در دو جلسه، به صورت 10تایی در اختیار بیماران قرار گرفت. در ادامه از آن ها خواسته شد، خاطراتی در رابطه با تجارب خودشان در جنگ و یا درگیری مطرح سازند. اجرای آزمون به روش فرافکن تصویری، با به کارگیری کارت های محقق ساخته و دریافت داستان های ساخته شده ازطرف بیماران صورت گرفت. نتایج حاصل از منحنی آزمون راک، سطح مطلوب نمرات نقطه برش در رابطه با این آزمون و آزمون شاخص اطمینان تصویری را نشان داد. براساس نتایج می توان اظهار داشت، آزمون فرافکن تصویری طراحی شده به منظور سنجش اختلال استرس پس از سانحه، از اعتبار مناسبی برخوردار است و می تواند ازسوی روان شناسان و روان پزشکان مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: آزمون فرافکن تصویری، PTSD، جانبازان
  • آیت الله فتحی*، علی اکبر ملکی راد، محمد عباسی صفحات 13-23

    هدف پژوهش حاضر، پیش بینی رفتارهای پرخطر نوجوانان براساس عملکرد خانواده و جهت گیری مذهبی بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش را دانش آموزان متوسطه دوم شهر همدان، به تعداد 14348 نفر تشکیل دادند. ازطریق جدول کرجسی و مورگان، 384 نفر به عنوان نمونه و به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. در ادامه، جهت جمع آوری داده های موردنیاز از پرسشنامه های رفتارهای پرخطر زاده محمدی و احمدآبادی (1387)، سنجش عملکرد خانواده (FAD) و پرسشنامه جهت گیری مذهبی آلپورت (1967) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس و رگرسیون چندگانه در نرم افزار Spss20 انجام گرفت. یافته ها نشان داد، بین مولفه های عملکرد خانواده ازجمله ارتباط، آمیختگی عاطفی، ایفای نقش، حل مشکل، همراهی عاطفی، کنترل رفتار و عملکرد کلی با رفتارهای پرخطر دانش آموزان در سطح معنی داری، کوچک تر از 05/0، رابطه غیر مستقیم وجود داشت. علاوه بر این، بین جهت گیری مذهبی درونی و برونی با رفتارهای پرخطر نیز در سطح معنی داری، کوچک تر از 05/0، رابطه غیر مستقیم وجود داشت. بنابراین، با ارایه آموزش های ضروری برای خانواده ها، جهت شناسایی رفتارهای پرخطر فرزندان و راهنمایی آن ها و همچنین با توجه به نقش مراکز مشاوره ناجا در افزایش امنیت اجتماعی و در نتیجه، سرمایه اجتماعی پلیس جهت پیشگیری از بروز و شیوع این رفتارها، موضوع مورد مطالعه بهتر است، مورد توجه مسیولین امر قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، عملکرد خانواده، جهت گیری مذهبی، پلیس، نوجوانان
  • محمدامین ترابی*، آیت الله ممیز، نسرین رسولی صفحات 25-34

    نیروی انتظامی، حافظ امنیت و مجری قوانین درجهت حفظ سلامت جامعه است. بنابراین، در وهله اول، بایستی از درون به سلامت اداری دست پیدا کند. روابط انسانی بین کارکنان این نهاد مهم، بایستی برگرفته از اخلاقیاتی باشد که دین مبین اسلام ارایه کرده است. پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر اخلاق اسلامی بر نظام سلامت اداری و با نقش میانجی سرمایه معنوی انجام شد.این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل کارکنان فرماندهی انتظامی استان همدان بود که با بهره گیری از فرمول کوکران و روش نمونه گیری دردسترس، از یک جامعه 150 نفری، 108 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با نرم افزار اسمارت پی ال اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. جهت تایید روایی پرسشنامه و متغیرها، از روایی محتوایی، همگرا و واگرا و برای پایایی آن آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی استفاده شد.یافته ها، حاکی از این بود که روایی و پایایی برای کلیه سوالات و متغیرها مورد تایید بود. همچنین، برازش الگو و کلیه فرضیات براساس الگوی ضرایب استاندارد و معادلات ساختاری، مورد تایید نهایی قرار گرفت که نشان دهنده تاثیر مثبت و معنادار اخلاق اسلامی بر سرمایه معنوی (821/0) و سلامت اداری (683/0) بود. همچنین، سرمایه معنوی تاثیر مثبت و معناداری بر سلامت اداری (869/0) دارد و نقش میانجی مثبتی (741/0) بر رابطه بین اخلاق اسلامی و سلامت اداری ایفا می کند. علاوه بر این، مشخص شد با پرورش کارکنان به سمت بهره گیری از اخلاق اسلامی به عنوان سرمایه های سازمانی، سلامت اداری و شفافیت سازمانی افزایش پیدا می کند و کارکنانی که دارای اخلاق اسلامی و منابع قوی سازمانی هستند، به سلامت اداری بیشتر از سایر کارکنان اهمیت می دهند.

    کلیدواژگان: اخلاق اسلامی، نظام سلامت اداری، سرمایه معنوی، فرماندهی انتظامی همدان
  • سلمان امیری لرگانی، حسن حیدری*، داوود بختیاری می آبادی صفحات 35-45

    هدف از انجام این پژوهش، پیش بینی سبک های مقابله با استرس براساس سبک های هویت و بهزیستی روان شناختی کارکنان فرماندهی انتظامی استان همدان بود. در این پژوهش، از روش توصیفی، از نوع همبستگی بهره بردیم. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان ناجا در شهر همدان تشکیل دادند و ازطریق روش نمونه گیری خوشه ای و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 320 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. در ادامه، جهت جمع آوری داده های موردنیاز از سه پرسشنامه، شامل پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف (2002)، پرسشنامه سبک های هویتی برزونسکی (2000) و راهبردهای مقابله با استرس اندلر و پارکر (1990) استفاده شد؛ به منظور تعیین روایی آن ها از روایی محتوایی بهره برده شد. برای به دست آوردن پایایی آن ها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده و مقدار آن ها به ترتیب در پرسشنامه های مذکور 90/0، 80/0 و 84/0 محاسبه گردید. فرضیه های این پژوهش را با بهره گیری از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی نظیر میانگین، درصد، آزمون کالموگرف-اسمیرنوف، آزمون رگرسیون چندگانه و تحلیل واریانس در محیط نرم افزار spss آزمودیم. نتایج نشان دهنده آن است که بین مولفه های سبک های هویت اطلاعاتی، سبک هویت هنجاری و سبک هویت تعهد، دربرابر مقابله با استرس، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ اما، بین مولفه سبک هویت سردرگم اجتنابی و استرس، رابطه منفی و معناداری وجود دارد. علاوه بر این، بین مولفه های بهزیستی روان شناختی با سبک های مقابله با استرس رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بنابراین، یافته ها تصریح نمودند، سبک های هویتی و بهزیستی روان شناختی قادر به پیش بینی سبک های مقابله با استرس کارکنان هستند.

    کلیدواژگان: سبک های مقابله با استرس، رفاه روان شناختی، سبک های هویت
  • سعید شریفی رهنمو*، محرم سلطانپور، مهدی نقوی صفحات 47-57
    پژوهش حاضر، با هدف شناسایی نقش بهزیستی روان شناختی و هیجان خواهی در نگرش به آسیب های اجتماعی جوانان انجام شد. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر ماهیت و روش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه هدف را دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان تشکیل دادند. از بین آن ها، براساس جدول کرجسی و مورگان، تعداد 350 نفر ازطریق فراخوان اینترنتی، به صورت داوطلبانه و برخط با توجه به محدودیت تردد به علت شیوع ویروس کرونا، در پژوهش حاضر شرکت کردند. در ادامه، به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز، از پرسشنامه های آسیب های اجتماعی آقایی و تیموری تاش (1389)، مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف (1989) و مقیاس هیجان خواهی زاکرمن (1971) بهره بردیم. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس و رگرسیون چندگانه در محیط نرم افزار spss23 استفاده شد. یافته ها نشان داد، بین مولفه های بهزیستی روان شناختی (پذیرش خود، روابط مثبت با دیگران، خودمختاری، رشد فردی، زندگی هدفمند و تسلط بر محیط) با نگرش به آسیب های اجتماعی جوانان در سطح معنی داری رابطه منفی وجود دارد. همچنین، بین هیجان خواهی با نگرش به آسیب های اجتماعی دانشجویان، در سطح معنی داری بیشتر از 05/0 رابطه مثبت وجود دارد. بنابراین، نتیجه می گیریم نقش بهزیستی روان شناختی و هیجان خواهی در نگرش به آسیب های اجتماعی موثر است و می تواند منجربه نظم اجتماعی گردد.
    کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، بهزیستی روان شناختی، هیجان خواهی، جوانان، انتظام اجتماعی
  • رضا حاجی زاده اصل، هادی پرورده* صفحات 59-71

    تحقیق حاضر، به بررسی تاثیر روز نگهداری بر استفاده بهینه از اقلام سرمایه ای آمادی پرداخته است و هدف آن، تحقق عمر انقلابی اقلام سرمایه ای آمادی، شناسایی فرصت ها و تهدیدهای اجرای روز نگهداری بوده و همچنین از دیگر اهداف این تحقیق، اصلاح دستورالعمل ها و رویه ها، کاهش هزینه های تعمیر، تامین و جایگزینی و همچنین ایجاد ساز و کاری جهت استفاده حداکثری از منابع و حفظ وضع موجود بوده است. به این منظور، پس از اخذ نظرات نخبگان و کارشناسان، ابعاد و مولفه های تحقیق، تعیین شد و الگوی مفهومی براساس برنامه ریزی، سازماندهی، هماهنگی، کنترل، فناوری، آموزش، فرهنگ و مدیریت دارایی ها طراحی گردید. این تحقیق ازنظر روش، پیمایشی و ازلحاظ نوع انجام تحقیق، توصیفی- تحلیلی است؛ زیرا، وضعیت کنونی بررسی و توصیف می شود، بنابراین این تحقیق توصیفی است و از این جهت که اطلاعات جمع آوری شده ازطریق پرسشنامه تجزیه و تحلیل می شوند، تحلیلی است. به علاوه، تلاش شده است، به مقوله روز نگهداری به صورت علمی و کاربردی پرداخته شود. بر این اساس، استفاده بهینه از اقلام سرمایه ای آمادی باید به عنوان یکی از موضوعات اصلی و راهبردی سازمان مورد توجه قرار گیرد تا زمینه لازم برای تحقق عمر انقلابی ابزار و تجهیزات فراهم گردد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد، روز نگهداری با برنامه ریزی مناسب، سازماندهی، هماهنگی، کنترل و فرهنگ سازی در استفاده بهینه از اقلام سرمایه ای آمادی می تواند تاثیرگذار باشد. بنابراین، لازم است نگرش کارکنان با بهره گیری از تشویق و تنبیه تغییر کند تا این انگیزه و تفکر در آن ها ایجاد شود که نگهداری نیاز به پول ندارد و با یک بازدید ساده، تعویض جزیی، تنظیم و سرویس به موقع، می توان از وقوع بسیاری خسارات جلوگیری نمود.

    کلیدواژگان: روز نگهداری، استفاده بهینه، اقلام سرمایه ای آمادی، مدیریت دارایی، فرهنگ، آموزش، فناوری
|
  • Hadi Bahrami *, Mohammad Notash, Noorali Farrokhi Pages 1-12

    The aim of this study was to construct and validate a visual projection test to evaluate PTSD derangement in causalities of the war and NAJA. The research method was a kind of quasi-experimental. The statistical population of the study included all the casualties of the war and NAJA stricken by PTSD derangement who were hospitalized following the catastrophe at Isar Professional Psychiatry Hospital of Ardabil province in 2020. 50 people were selected by convenience sampling method. Firstly, In order to construct the test, 50 scenes of the reminiscent war scenes and of the conflict were chosen and some images related to these scenes were provided. Following that, from all these images, 20 images were chosen and given to the patients in two ten-number-image sessions. Thereafter, they were asked to share memories of their own experiences in the war or conflict. The test was performed by the visual projection method using researcher-made cards and the received stories created by the patients. The results achieved from the Rock test curve indicated the optimal level of cut-off scores in relation to this test and the Medical Imaging Confidence Index (MICI (test. According to the results, it could be declared that the visual projection test designed to evaluate PTSD possesses an acceptable validity and can be used by psychologists and psychiatrists.

    Keywords: visual projection test, PTSD, casualties
  • Ayatpllah Fathi *, Ali-Akbar Malekirad, Mohammad Abasi Pages 13-23

    The aim of this study was to predict high-risk behaviors of adolescents based on the family function and religious orientation. This research is applied in terms of purpose and descriptive and correlative in terms of nature and method. The statistical population studied in this research consisted of 14348 high school students in Hamedan city. 384 people were selected as a sample through Krejcie and Morgan table and cluster random sampling method. Thereafter, the high-risk behaviors questionnaire of Mohammadizadeh and Ahmadabadi (2008), Family Function Assessment (FAD), and the religious orientation questionnaire of Allport (1967) were used in order to collect the required data. The data were analyzed using Pearson's correlation test, analysis of variance, and multiple regressions in Spss20 software. Findings indicated that there was an indirect relationship between the components of family functions such as relationship, emotional integration, role performance, problem solving, emotional accompaniment, behavior control, and overall performance and high-risk behaviors of students at a significant level less than 0.05. In addition, there was an indirect relationship between the internal and external religious orientation and high-risk behaviors at a significant level less than 0.05. Therefore, the problem studied is better to be considered by the officials due to the necessary training for families to identify high-risk behaviors of children and guide them and also the role of counseling centers of NAJA in social security increase and as a result the social investment of the police in order to prevent the emergence and spread of these behaviors.

    Keywords: high-risk behaviors, Family function, Religious orientation, Police, Adolescents
  • Mohammad Amin Torabi *, Ayatollah Momayez, Nasrin Rasouli Pages 25-34

    The police force is the guardian of security and law enforcer in order to preserve the health of society. Therefore, in the first place, it must achieve administrative health from within. Human relations among the staff of this significant organization should be taken from the ethics offered by the perspicuous religion of Islam. The aim of this study was to investigate the impact of Islamic ethics on the administrative health system with the medium function of spiritual investment.This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection method. The statistical population encompasses Hamedan province police staff. 108 people were selected from a population of 150 people as the sample using the Cochran formula; the sampling method was convenience. The data were analyzed using PLS software. Content, convergent and divergent validity were used to confirm the validity of the questionnaire and variables. Besides, Cronbach's alpha and combining reliability coefficient were used for its reliability. The results indicated that the validity and reliability of all questions and variables were confirmed. Furthermore, the fit of the model and all hypotheses based on the model of standard coefficients and structural equations were finally confirmed, which illustrated that Islamic ethics had a positive and significant impact on spiritual investment (0.821) and administrative health (0.683). Moreover, the spiritual investment had a positive and significant impact on administrative health (0.869) and has played a positive medium role (0.741) on the relationship between Islamic ethics and administrative health. In addition, it was found that administrative health and organizational transparency increase by training employees in order to use Islamic ethics as organizational investment and it was also resulted that employees who possess Islamic ethics and strong organizational resources care for administrative health more than other employees.

    Keywords: Islamic Ethics, administrative health system, spiritual investment, Hamedan police
  • Salman Amiri Largani, Hasan Heydari *, Davud Bakhtiari Mayabadi Pages 35-45

    The aim of this study was to predict stress coping styles based on identity styles and psychological well-being of Hamadan province police staff. In this research, a descriptive correlational research method was used. The statistical population of this study included all NAJA staff in Hamedan city. 320 people were selected as the sample through cluster sampling method and Krejcie and Morgan table. Three questionnaires were used in order to collect the required data; including Psychological Well-being Questionnaire of Reef (2002), Identity Styles Questionnaire of Brzonsky (2000), and Stress Management Strategies of Andler and Parker (1990). Their validities were determined by the content validity and their reliabilities by Cronbach's alpha coefficient. Their values were calculated in the mentioned questionnaires as 0.90, 0.80 and 0.84, respectively. In this research, the indices of descriptive and inferential statistics are used in SPSS software to test the hypotheses. The indices are as follows, mean, percentage, Kolmogorov-Smirnov test, multiple regression test, and analysis of variance. The results indicate that there is a positive and significant relationship between the components of informative identity styles, normative identity style, and commitment identity style and coping with stress. However, there is a significant and negative relationship between the component of avoidance confused identity style and coping with stress. In addition, there is a positive and significant relationship between the components of psychological well-being and stress coping styles. Therefore, the findings clarified that identity and psychological well-being styles are able to predict staff's stress coping styles.

    Keywords: Stress Coping Styles, Psychological Well-being, identity styles
  • Said Sharifi Rahnemu *, Moharam Soltanpur, Mehdi Naghavi Pages 47-57
    The aim of this study was to identify the role of psychological well-being and excitement seeking in the attitudes towards social harms in the youth. This research is applied in terms of purpose and descriptive and correlative in terms of nature and method. The target population consists of undergraduate students of Hamadan Islamic Azad University of which according to Krejcie and Morgan table, 350 people participated online and voluntarily in the present study through online calls due to corona traffic limitations. Thereafter, the social harms questionnaire of Aghai and Teymouri-Tash (2010), Psychological Well-Being Scale of Riff (1989), and excitement scale of Zuckerman (1971) were used to collect the required data.  Pearson's correlation test, analysis of variance, and multiple regressions were used to analyze the data in spss23 software. Findings illustrated that there was a significant negative relationship between the components of psychological well-being (self-acceptance, positive relationships with others, autonomy, personal growth, purposeful life, and dominance over the environment) and attitudes towards social harms of the youth. Furthermore, there is a positive relationship between excitement seeking and attitudes towards the youth's social harms at a significance level greater than 0.05. Therefore, we conclude that the role of psychological well-being and excitement seeking are effective in attitudes towards social harms leading to social discipline.
    Keywords: social harms, Psychological Well-being, excitement seeking, The Youth, Social discipline
  • Reza Hajizadeh Asl, Hadi Parvarde * Pages 59-71

    The present study investigates the influence of maintenance day on the optimal use of logistical investment items and its aim is to realize the revolutionary life of logistical investment items, identify opportunities and threats of the maintenance day, modify instructions and procedures in case of necessity, reduce repair costs, supply and replace, and also create a mechanism in order to make maximum use of resources and maintain the status quo. For achieving this aim, after obtaining the opinions of elites and experts, the dimensions and components of the research were determined and the conceptual model was designed based on planning, organizing, coordinating, controlling, technology, training, culture, and belongings management. This research is a kind of survey in terms of method and descriptive-analytic in terms of type of conducting since both the status quo is investigated and collected data through the questionnaire are analyzed; therefore, it is analytic. Furthermore, it is endeavored to investigate the maintenance day scientifically and practically. Accordingly, the optimal use of logistical investment items has to be paid attention to as one of the main and strategic issues of the organization in order to provide necessary circumstances to realize the revolutionary life of the equipment. The analysis of the data indicated that the maintenance day with suitable planning, organizing, coordinating, and culture creation could be effective in the optimal use of logistical investment items. Therefore, the attitudes of the staff must be changed using encouragement and punishment in order to motivate them and create the thought that maintenance does not need money and by a simple inspection, minor replacement, and well-timed adjustment and service many damages can be prevented.

    Keywords: Maintenance day, Optimal use, logistical investment items, belongings management, Culture, Training, Technology