فهرست مطالب

جامعه شناسی ورزش - پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه جامعه شناسی ورزش
پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/05
  • تعداد عناوین: 14
|
  • فرشته آقاجانی* صفحات 1-26
    هدف این تحقیق، مطالعه گرایش به برندهای ورزش مبتنی بر تجربه مصرف در بین زنان است. بر این اساس، فرضیه هایی مطرح و مدل مفهومی برای تحقیق در نظر گرفته شد که در آن، متغیر تجربه برند به همراه مولفه هایش (احساسی، عاطفی، عقلانی و رفتاری) به عنوان متغیر مستقل و انتخاب برند به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شدند. تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و برحسب هدف یک تحقیق کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل مصرف کنندگان زن برندهای ورزشی در سطح شهر تبریز است. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی مورگان و با توجه به نامعلوم بودن تعداد جامعه آماری، 384 نفر از مشتریان زن باشگاه ها و فروشگاه های ورزشی در نظر گرفته شده است. نمونه گیری به صورت در دسترس انجام گرفته شد. برای سنجش متغیرهای تحقیق از پرسشنامه استاندارد استفاده شده است. برای سنجش تجربه برند از پرسشنامه تجربه برند زارانتونلو و اشمیت (2010) و برای سنجش گرایش به برند از پرسشنامه محقق ساخته بهره گرفته شد. پرسشنامه، پنج گزینه ای طیف لیکرت می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کولموگراف- اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون با بهره گیری از نرم افزار آماری Spss24 استفاده شد. یافته های تحقیق نشان می دهد که تجربه برند به همراه تمام مولفه هایش تاثیر مثبت و معناداری بر انتخاب برند کالاهای ورزشی دارد.
    کلیدواژگان: تجربه برند، گرایش برند، برند ورزشی
  • رامین پورعلی*، عباس نظریان مادوانی، امیرحسین منظمی صفحات 27-51

    این تحقیق باهدف بررسی و تحلیل وضعیت امنیت ورزشگاه فوتبال آزادی بر اساس مدل عوامل موثر بر امنیت ورزشگاه های فوتبال ایران انجام شد. به این منظور با استفاده از تحقیق توصیفی- پیمایشی دیدگاه 360 نفر تماشاگر و 36 نفر مدیران و مسیولان ورزشگاه فوتبال آزادی به وسیله پرسشنامه فرجی (1393)، که در این پژوهش روایی آن توسط 9 نفر از اساتید و کارشناسان و پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ (تماشاگران و مدیران p=0.909) تعیین شده بود، مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل و توصیف داده ها از آمار توصیفی و برای آزمون فرضیات از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شد که از نرم افزار اس پی اس اس 23 استفاده شد و برای مدل معادلات ساختاری از نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داده که عامل ها و مولفه های امنیت ورزشگاه فوتبال آزادی به استثنای عامل ها و مولفه های طراحی و ساخت و آموزش و تمرین کارکنان و پرسنل از دیدگاه کاربران (تماشاگران) از وضعیت مطلوبی برخوردار بودند چراکه میانگین به دست آمده از میانگین فرضی بالاتر بود. همچنین نتایج به دست آمده از مدل معادلات ساختاری نشان داد که از برازش مناسبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: امنیت، فوتبال، مدیریت ورزشی، ورزشگاه آزادی
  • بهاره حسین آبادی*، احمدرضا ظهرابی، محمدرضا محمدی صفحات 79-99

    هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر اینرسی سازمانی بر سایش اجتماعی و تنبلی اجتماعی دبیران تربیت بدنی استان تهران می باشد. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل تمامی دبیران تربیت بدنی استان تهران در سال 1399 بودند که از طریق نمونه گیری تصادفی، 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از سه پرسش نامه استاندارد سایش اجتماعی دافی و همکاران (2002)، اینرسی سازمانی هاگ (2014)، تنبلی اجتماعی حسینی (2008) استفاده شد. برای اطمینان از روایی پرسشنامه، علاوه بر به کارگیری پرسشنامه های استاندارد، از نظرات اساتید و خبرگان حوزه مدیریت برای بررسی روایی صوری و محتوایی استفاده گردید و مورد تایید قرار گرفت. همچنین به منظور تعیین پایایی پرسشنامه نیز از آلفای کرونباخ استفاده شد برای تجزیه و تحلیل داده ها، از مدل معادلات ساختاری و تحلیل مسیر به وسیله نرم افزار لیزرل استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد از دیدگاه دبیران تربیت بدنی اینرسی سازمانی می تواند موجب سایش اجتماعی شود و تنبلی اجتماعی را در پی داشته باشد. بنابراین در راستای بهره وری دبیران تربیت بدنی در مدارس، باید موانعی که سبب اینرسی سازمانی می شود را از بین برد تا به این گونه از تنبلی و سایش اجتماعی جلوگیری کنیم.

    کلیدواژگان: اینرسی سازمانی، سایش اجتماعی، تنبلی اجتماعی، تربیت بدنی، تهران
  • سیاوش خداپرست، وحید بخشعلی پور*، عباس اکبرخواه صفحات 101-121

    یکی از ابعاد و زوایای ورزش، اخلاق است که توجه به آن امری ضروری به نظر می رسد و باشگاه ها به عنوان یک نهاد ورزشی می توانند به سمت نهادینه کردن اخلاق در رفتارهای اخلاقی و فرهنگی در ورزشکاران گام بزرگی بردارند. از این رو، هدف این پژوهش بررسی نقش ورزش در توسعه رفتارهای اخلاقی و فرهنگی بود. روش از نظر هدف کاربردی، از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه ورزشکاران رشته پاورلیفتینگ در رده های سنی مختلف در استان گیلان بودند که نمونه آماری (384 نفر) به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای اخلاقی و فرهنگی از پرسشنامه معتبر ITCSQکه توسط دیودسون و همکاران (2006) استفاده شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (88/0) و پایایی ترکیبی محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و برازش مدل از مدل سازی معادلات ساختاری و با نرم افزار PLS3 و SPSS24 استفاده شده است. نتایج نشان داد که ورزش بر روحیه ورزشکاران (817/0)، مسئولیت شخصی (793/0)، مراقبت و ارتباط (783/0)، مسئولیت اجتماعی (768/0) اثر مستقیم، مثبت و معنی داری دارد؛ اثر آن بر متغیر ثبات قدم (03/0-) معنی دار نبود. بنابراین بر پایه این مدل، می توان به ارزیابی ابعاد رفتارهای اخلاقی و فرهنگی در میان جوانان ورزشکار پرداخت و همچنین اطلاعات علمی در زمینه اقدامات ضد اخلاقی را که باید باشگا ه های فرهنگی و ورزشی برای جلوگیری از ایجاد آن در میان ورزشکاران از نظر توسعه مدیریتی انجام دهد، فراهم سازد.

    کلیدواژگان: رفتار فرهنگی، مسئولیت اجتماعی، مسئولیت شخصی
  • محمدرسول خدادادی*، مهدی جهانگیری، مینا ارتشی، لیلا خسروی صفحات 123-149

    هدف این پژوهش بسترسازی کیفیت بهینه خدمات مبتنی بر درجه بندی سالن های ورزشی است. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و توصیفی- تحلیلی بوده که به صورت میدانی انجام گرفته است. نمونه آماری متخصصین کیفیت خدمات اماکن ورزشی، اساتید مدیریت اماکن ورزشی و روسای هییت ها و در بخش دوم مشتریان سالن پورشریفی می باشند که بر اساس فرمول کوکران 302 نفر و با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. از روش های ای اچ پی، روش های ریاضی الگوریتم کا.ان.ان برای درجه بندی استاندارد سالن ورزشی مبتنی بر ستاره بندی و از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس، ایکسل، ایکسپرت چویس و متلب استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد بر اساس میانگین هندسی، شاخص های کیفیت خدمات سالن های ورزشی- تفریحی در 5 خوشه و ستاره قابل درجه بندی هستند. با توجه به نتایج بیش ترین وزن، به استانداردهای تجهیزات و سالن ورزشی و کمترین وزن به ویژگی های زیباشناختی سالن ورزشی تعلق گرفت. نهایتا با توجه به کدهای نوشته شده، سالن ورزشی مورد مطالعه بر اساس امتیازات مشتریان و مقایسه آن با استانداردهای متخصصین، 1 ستاره است.

    کلیدواژگان: درجه بندی، کیفیت خدمات، اماکن ورزشی، سالن ورزشی
  • سعید علی سرلک *، فرشاد کاوه صفحات 125-139

    هدف این پژوهش تبیین چالش‌های ورزش آموزشی کشور با تاکید بر جهت‌دهی سبک زندگی دانش‌آموزان بود. روش پژوهش حاضر از نوع تحقیقات آمیخته بود. جامعه آماری این پژوهش را در بخش کیفی مدیران تربیت بدنی آموزش پرورش و اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه‌ها تشکیل دادند و نمونه آماری از میان متخصصین شناسایی شده و بصورت در دسترس انتخاب شد و تا رسیدن به اشباع نظری مصاحبه‌ها ادامه پیدا کرد که در مجموع 16 مصاحبه باز صورت گرفت، همچنین جامعه آماری در بخش کمی مدیران مدارس و معلمان ورزش شهرستان بروجرد بودند که نمونه آماری نیز با توجه به دسترسی محقق تعداد 55 نفر شد. نتایج حاصل از مصاحبه‌ها نشان داد که کمبود امکانات و تجهیزات ورزشی، ضعف آموزشی، ضعف مدیریتی، کمبود منابع انسانی و کمبود منابع مالی از چالش‌ها و موانع اصلی توسعه ورزش آموزشی هستند. نتایج بخش کمی پژوهش نیز نشان داد که کمبود منابع انسانی و کمبود امکانات و تجهیزات ورزشی مهم‌ترین موانع توسعه ورزش آموزشی هستند. با توجه به نتایج پژوهش باید برنامه‌ریزی جامعی به منظور رفع مشکلات موجود در جهت توسعه ورزش آموزشی کشور صورت بگیرد، زیرا توسعه ورزش آموزشی نقش مهمی در جهت دهی سبک زندگی دانش‌آموزان دارد.

    مقدمه

    درس تربیت بدنی جزء لاینفک برنامه درسی مدارس کشور است و در برنامه هر سال دانش‌آموزان، جایگاهی را به خود اختصاص داده است؛ اما این درس، جایگاه اصلی خود را در آموزش و پرورش کسب نکرده است (رمضانی نژاد، 2009). برنامه درسی تربیت بدنی همسو با سایر دروس برنامه درسی ملی به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از نظام تعلیم و ترییت رسمی است که به شیوه‌های مختلف در دستیابی به اهداف آن نقش دارد و به‌عنوان عاملی اساسی و موثر در توسعه فردی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و اقتصادی ابزاری ضروری برای رشد و پرورش انسان‌هایی سالم و توانمند جهت دستیابی به ابعادی از حیات طیبه است (قنبری و همکاران، 1397). با توجه به اهمیت ورزش آموزشی، در اجرای آن محدودیت‌ها و موانعی وجود دارد. ورزش آموزشی در کشور از ابعاد مختلفی دارای آسیب و محدودیت می‌باشد. باید این محدودیت‌ها و آسیب‌ها بصورت علمی و دقیق و توسط متخصصان امر شناسایی شودند و در جهت رفع آنها برنامه‌ریزی صورت بگیرد. تحقیقات مخنلف داخلی به بررسی آسیب‌ها و محدودیت‌های ورزش آموزشی پرداخته‌اند و از ابعاد مختلف موانع و آسیب‌ها را شناسایی کرده‌اند. با توجه به پراکندگی که در تحقیقات صورت گرفته در حوزه ورزش آموزشی وجود دارد و اینکه دید جامعی از آسیب‌ها و نقاط ضعف موجود در این حیطه وجود ندارد، بنابراین محقق در این پژوهش لزوم توجه به این امر را احساس کرده و با بررسی پیشینه پژوهش و تحقیقات داخلی صورت گرفته سعی کرده نگاه و دید جامعی را از وضعیت موجود ورزش آموزشی کشور ارایه دهد.

    ابزار پژوهش

    روش پژوهش حاضر از نوع تحقیقات آمیخته بود که بصورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش را در بخش کیفی مدیران تربیت بدنی آموزش پرورش و اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه‌ها تشکیل دادند و نمونه آماری از میان متخصصین شناسایی شده و بصورت در دسترس انتخاب شد و تا رسیدن به اشباع نظری مصاحبه‌ها ادامه پیدا کرد که در مجموع 16 مصاحبه باز صورت گرفت، همچنین جامعه آماری در بخش کمی مدیران مدارس و معلمان ورزش شهرستان بروجرد بودند که نمونه آماری نیز با توجه به دسترسی محقق تعداد 55 نفر شد. همچنین جامعه آماری در بخش کمی مدیران مدارس و معلمان ورزش شهرستان بروجرد بودند که نمونه آماری نیز با توجه به دسترسی محقق تعداد 55 نفر شد. نتایج حاصل مصاحبه‌ها بصورت پرسشنامه بسته در اختیار نمونه‌های تحقیق قرار داده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط 10 تن از اساتید مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف استاندارد و همچنین از آمار استنباطی شامل آزمون تی تک نمونه‌ای و آموزن رتبه‌ای فریدمن استفاده شد. نرم‌افزار مورد استفاده در این پژوهش spss22 بود.

    تجزیه‌ و تحلیل یافته‌ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که میانگین همه مولفه‌های پژوهش بالاتر از 3 می‌باشد که این نتایج نشان‌دهنده آن است که چالش‌ها و موانع شناسایی شده دارای اعتبار بالایی هستند و نمونه‌های پژوهش این موانع را در عدم توسعه مناسب ورزش آموزشی دارای اعتبار می‌دانند. برای رتبه‌بندی چالش‌ها و موانع توسعه ورزش آموزشی کشور از آزمون رتبه‌ای فریدمن استفاده شد که نتایج نشان داد که کمبود منابع انسانی متخصص، کمبود امکانات و تجهیزات ورزشی، کمبود منابع مالی، ضعف مدیریتی و ضعف آموزشی به ترتیب بالاترین رتبه را دارند.

    نتیجه‌گیری

    هدف این پژوهش تبیین چالش های ورزش آموزشی کشور با تاکید بر جهت‌دهی سبک زندگی دانش‌آموزان بود. نتایج حاصل از انجام مصاحبه‌های نیمه ساختار یافته با متخصصین حوزه ورزش آموزشی نشان داد که کمبود امکانات و تجهیزات ورزشی، ضعف سیستم آموزشی، ضعف مدیریتی، ضعف منابع انسانی و کمبود منابع مالی مهمترین چالش‌ها و موانع توسعه ورزش آموزشی کشور هستند. نتایج پژوهش نشان دهنده آن است که وضعیت ورزش تربیتی و آموزشی در کشور دارای نواقص و محدودیت‌هایی است که باید برای برطرف کردن آن‌ها برنامه‌ریزی‌های مدون و جدیدی وجود داشته باشد. بنابراین به منظور توسعه ورزش آموزشی در کشور باید برنامه‌ریزی مناسب و جامعی وجود داشته باشد، زیرا اگر کودکان از دوران مدرسه به ورزش علاقه پیدا کنند در آینده نیز نگاه مثبتی نسبت به آن خواهد داشت. امروزه عدم تحرک یکی از عوامل اصلی و مهم در افزایش بیماری و ناهنجاری‌های مختلف بدنی است که ضرورت توجه به آن را کاملا محرز کرده است. سبک زندگی سالم مهم‌ترین عاملی است که می‌تواند توسعه سلامتی و فعالیت بدنی در جامعه را تضمین کند.

    کلیدواژگان: ورزش، آموزشی، چالش، موانع، سبک زندگی
  • موسی سعادتی* صفحات 151-200

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل بروز رفتارهای مخاطره آمیز بر اساس دیدگاه نظری پیر بوردیو نگاشته شده است. بوردیو بروز رفتار (کنش) افراد را محصول رابطه دیالکتیکی عادت واره و میدان می داند و معتقد است، میدان ها ساختارهای ساخت یافته و درعین حال ساخت دهنده ای هستند که بر عادت واره ها تاثیر می گذارند و عادت واره های ساخت یافته به رفتارها (کنش ها) ساخت می دهند. در این میان، میزان دسترسی افراد به سرمایه های متعدد در داخل میدان ها و حجم و ترکیب آن ها در شکل گیری عادت واره ها و تکوین رفتارهای پرخطر تاثیرگذار است. همچنین، از طرفی، میزان همسازی و ناسازی افراد بستگی به کیفیت عادت واره ها دارد، به این ترتیب که افراد با عادت واره های خاص توآن همسازی با میدان هایی را ندارند که مستلزم عادت واره های دیگری است و نهایتا این ناسازی با میدان های جدید سرآغاز بروز رفتارهای پرخطر و ناسالم اجتماعی خواهد بود. روش تحقیق حاضر، اسنادی است و سعی بر آن است با استفاده از منابع کتابخانه ای و مجلات معتبر به تحلیل نظری رفتارهای پرخطر به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی پرداخته شود.

    کلیدواژگان: عادت واره، میدان اجتماعی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، سرمایه نمادین، هیستریسیس، رفتار مخاطره آمیز
  • محسن صادقی*، سید محمد کاشف صفحات 201-221

    خود مراقبتی شامل برخورد با نیازهای اساسی انسان و حفظ فعالیت های مرتبط با سلامتی و حفظ زندگی است و در زندگی تمامی افراد به خصوص ورزشکاران بازنشسته اهمیت بالایی دارد. ازاین رو پژوهش حاضر که با هدف تعیین تاثیر خود مراقبتی بر افسردگی و کیفیت زندگی ورزشکاران در دوران بازنشستگی در استان آذربایجان شرقی انجام شد، یک بررسی نیمه آزمایشی با پیش آزمون - پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه ی آماری کلیه ی ورزشکاران بازنشسته بودند که قبل از سال 1399 ورزش حرفه ای خود را به اتمام رسانده بودند که از میان آن ها 50 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده (25 نفر برای گروه آزمایش و 25 نفر برای گروه شاهد) انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده؛ پرسشنامه ی افسردگی بک و پرسشنامه ی کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHO) و پروتکل خود مراقبتی بودند که پیش و پس از اجرای روش آموزش خود مراقبتی بر روی شرکت کنندگان اجرا و داده ها از طریق آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان داد که آموزش خود مراقبتی باعث افزایش کیفیت زندگی و کاهش افسردگی در ورزشکاران بازنشسته می شود (05/0 > P)؛ بنابراین با تشخیص به موقع علایم و نشانه های افسردگی و سطح کیفیت زندگی افراد، با افزایش پیروی از رفتارهای خود مراقبتی و انجام آن می توان عوارض روانی و جسمی ناشی از افسردگی را کاهش داد و کیفیت زندگی افراد را ارتقا بخشید.

    کلیدواژگان: خود مراقبتی، افسردگی، کیفیت زندگی، ورزشکاران بازنشسته
  • امیر قیامی راد، وحید حسن پور * صفحات 237-261

    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر ورزش صبحگاهی بر سلامت روانی و برخی عوامل آمادگی جسمانی شهروندان شهرستان مرند بود. مواد و روش‌ها: 68 نفر به صورت در دسترس انتخاب و در دو گروه تجربی (34 نفر) و گروه کنترل (34 نفر) به صورت تصادفی ساده قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 3 ماه و هر هفته 4 جلسه به مدت 45 الی60 دقیقه ورزش صبحگاهی زیر نظر محققین تحقیق انجام دادند. برای سنجش سلامت روانی افراد از پرسشنامه سلامت عمومی فرم 28 سوالی گلدبرگ و هیلر (1979) و برای سنجش انعطاف‌پذیری از آزمون نشستن و رسیدن، برای سنجش تعادل ایستا از آزمون ایستادن روی یک پا، برای سنجش تعادل پویا از آزمون بالا و پایین رفتن از پله و برای سنجش قدرت اندام تحتانی، تعداد نشستن و برخاستن از صندلی در زمان 30 ثانیه، به عنوان ابزارهای تحقیق استفاده شد. در نهایت، داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون t زوجی برای مقایسه پیش آزمون-پس آزمون و برای مقایسه تفاوت‌های بین گروهی از آزمون t مستقل در سطح معنی‌داری 05/0 مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد افراد شرکت کننده در ورزش صبحگاهی در تمامی متغیرهای تحقیق حاضر به طور معنی‌داری بهتر از افراد بی تحرک عمل کردند (05/0p <). باتوجه به یافته‌های این پژوهش به نظر می‌رسد ورزش صبحگاهی می‌تواند به عنوان روشی مفید جهت افزایش آمادگی جسمانی و سلامت روانی افراد سالمند مورد استفاده قرار گیرد.

    مقدمه

    امروزه یکی از عوامل مهم بر سلامت افراد، ورزش و فعالیت بدنی است و بر پویایی عملکرد و نشاط کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان تاثیرگذار است. سبک زندگی غیر فعال و تغذیه نامناسب سبب افزایش بیماری‌های قلبی عروقی و چاقی شده است (یولاندا و اولیرا، 2012). در حالی که ورزش به ظاهر فوایدی متعددی برای شرکت‌کنندگان در سراسر جهان فراهم می‌سازد، اما سطح مشارکت ورزشی رو به کاهش و یا راکد رفته است (چلیپ، 2006). در میان ورزش‌ها، ورزش صبحگاهی یکی از ورزش‌های مفید برای تمامی سنین می‌باشد. ورزش صبحگاهی نه‌تنها سبب تغییرات مثبت فیزیولوژیکی و جسمانی شده بلکه تاثیرات بسیار مفید روحی و روانی را به همراه دارد. بر اساس برخی دیدگاه‌ها، ورزش به‌عنوان واسطه و عامل ارتباط بین فرد با خودش و یا دیگران است، این شناخت جنبه‌ای می‌تواند در سازگاری‌های اجتماعی و شخصیت دخیل باشد (احمدی و همکاران، 2017). همچنین ورزش در هنگام صبح به جهت استفاده از هوای تمیز صبحگاهی، در کارکرد سیستم‌های مختلف بدن در مقایسه با ورزش در زمان‌های دیگر مفیدتر می‌باشد و همچنین با استنشاق هوای تمیز صبحگاهی سطح هوشیاری روان انسان بالاتر می‌رود که این خود سبب آرامش بیشتر و کاهش میزان استرس و اضطراب می‌گردد (دانوارد و همکاران، 2011). عدم اثبات کارکردهای ورزش صبحگاهی بر تمامی فاکتورها و همچنین نبود ارزیابی‌های علمی سبب گردیده است تا شواهد علمی مناسبی در خصوص کارکردهای ورزشی در ابعاد مختلف در میان گروه‌های شرکت‌کننده در ورزش صبحگاهی در دست نباشد. این مساله سبب گردیده است تا تحقیق حاضر با هدف ارزیابی اثربخشی ورزش صبحگاهی بر عملکرد جسمانی و روانی شهروندان شهرستان مرند طراحی و اجرا گردد. از این‌رو سوال اصلی تحقیق حاضر این می‌باشد که آیا ورزش صبحگاهی بر عملکرد جسمی و روانی شهروندان شهرستان مرند تاثیرگذار می‌باشد؟

    ابزار پژوهش

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل می‌باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 84 نفر از سالمندان زن و مرد که در دامنه سنی 60 الی 70 سال قرار داشتند می‌باشد. از بین آن‌ها 68 نفر به صورت در دسترس انتخاب و در دو گروه تجربی (34 نفر) و گروه کنترل (34 نفر) به صورت تصادفی ساده قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 3 ماه و هر هفته 4 جلسه به مدت 45 الی60 دقیقه ورزش صبحگاهی زیر نظر محقیقین تحقیق انجام دادند. برای بررسی سلامت روانی آزمودنی‌ها، از پرسشنامه سلامت عمومی فرم 28 سوالی استفاده شد. این پرسشنامه، توسط گلدبرگ و هیلر (1979) ارایه شده است و دارای 4 مقیاس فرعی می‌باشد که عبارتند از: علایم جسمانی (نگرشی که فرد در این پرسشنامه، به وضعیت جسمانی، در ارتباط با سلامت یا عدم سلامت آن دارا می‌باشد)، علایم اضطرابی و اختلال خواب (موارد ناخوشایندی که با اصطلاحاتی مانند نگرانی، دلشوره، وحشت و ترس بیان می‌شود). کارکرد اجتماعی (طرز تفکر فرد، در ارتباط با کارکرد اجتماعی خویش در اجتماع و در ارتباط با افراد دیگر) و علایم افسردگی (نوعی اختلال خلقی که 2 مشخصه عمده آن، ناامیدی و غمگینی می‌باشد و در آن، فرد علاوه بر این 2 مشخصه، احساس بی کفایتی و بی‌ارزشی می‌نماید).

    تجزیه‌ و تحلیل یافته‌ها

    نتایج آزمون t زوجی نشان دادند که در نشانه‌های جسمانی (858/0)، اضطراب (398/0)، کارکرد اجتماعی (432/0) و افسردگی (695/0) پیش‌آزمون - پس‌آزمون در گروه کنترل اختلاف معنی‌داری وجود ندارد. ولی نشانه‌های جسمانی (023/0)، اضطراب (001/0)، کارکرد اجتماعی (008/0) و افسردگی (03/0) پیش‌آزمون - پس‌آزمون در گروه تجربی اختلاف معنی‌داری وجود دارد. نتایج آزمون t زوجی نشان دادند که در میزان در میزان تعادل ایستا (987/0)، تعادل پویا (211/0)، قدرت عضلانی (435/0) و انعطاف‌پذیری (885/0) پیش‌آزمون- پس‌آزمون در گروه کنترل اختلاف معنی‌داری وجود ندارد. ولی میزان میزان تعادل ایستا (001/0)، تعادل پویا (018/0)، قدرت عضلانی (031/0) و انعطاف‌پذیری (001/0) پیش‌آزمون - پس‌آزمون در گروه تجربی اختلاف معنی‌داری وجود دارد.

    نتیجه‌گیری

    بدون شک ورزش‌های صبحگاهی را می‌توان یکی از این راهکارها دانست که همراه با متمدن شدن انسان شکل کامل‌تری به خود گرفته است. با توجه به پیشینه تحقیق حاضر ورزش‌های صبحگاهی می‌تواند تاثیرات مثبت فیزیولوژیکی و روانشناختی فراوانی مانند: کاهش وزن، بهبود کنترل آن، افزایش تراکم استخوانی و جلوگیری از پوکی استخوان، کاهش ضربان قلب استراحتی، کاهش فشار خون، کاهش خطر ابتلا به انواع بیماریهای قلبی - عروقی، کاهش میزان خطر ابتلا به انواع بیماریها و جلوگیری از اضطراب و افسردگی را برای افراد سالمند به دنبال داشته باشد (غلامعلی و نورشاهی، 2012). همچنین مشاهده می‌شود تاثیر حرکات منظم و تمرینات ورزشی در بخش‌های مختلف سیستماتیک بدنی در افراد، تاثیر مهم و چشم گیر دارد و باعث افزایش سلامت افراد و در نتیجه سلامت خانواده و جامعه می‌شود. اکنون در شرایطی که در کشورمان میانگین سن در حال افزایش است، نیاز جامعه به تحقیق و مطالعه در این زمینه و بررسی چالش‌هایی که وجود دارد یا در آینده به وجود می‌آید، ضروری است. با مطالعه بیشتر در این مورد و با انجام راهبردهای عملی و ایجاد زمینه لازم و بسترسازی مناسب از سوی مسیولین و دست اندرکاران، کشورمان به سوی جامعه سالم سالمندی سوق می‌یابد. از سوی دیگر، نیاز به ارایه راهکارهای مناسب و مفید، محققان ما را نیز در انجام مطالعه و تحقیق در این زمینه مصمم می‌کند.

    کلیدواژگان: ورزش صبحگاهی، آمادگی جسمانی، سلامت روانی، سالمند
  • پیمان قلی پور*، علیرضا شریفی، هادی بشیریان، کیوان شکری، زهرا نظری صفحات 247-270

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی ارتباط مسئولیت اجتماعی با تصویر و هویت تیم در باشگاه های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران بود. تحقیق حاضر به لحاظ ماهیت توصیفی از نوع همبستگی و به لحاظ هدف کاربردی است که جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی و متناسب با هدف های تحقیق بود. جامعه آماری تحقیق حاضر، کلیه هواداران بالای 18 سال تیم های استقلال، پرسپولیس، تراکتور، فولاد و سپاهان در فصل 1399-1400 بود و روش نمونه گیری تحقیق حاضر به صورت نمونه گیری خوشه ای تصادفی بود که با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه آماری برابر با 384 برای هر کدام از 5 تیم بود که پس از بررسی جمعا 1920 پرسشنامه مورد تحلیل قرار گرفت و ابزار گردآوری اطلاعات 3 پرسشنامه استاندارد، پرسشنامه مسئولیت اجتماعی (چانگ و یانگ، 2012)؛ پرسشنامه تصویر تیم (چان، 2008) و پرسشنامه هویت تیم (هیپر و همکاران، 2012) بود. روایی پرسشنامه به تایید 10 نفر از اساتید و متخصصان مدیریت ورزشی رسید و پایایی پرسشنامه به ترتیب 82/0، 77/0 و 74/0 به دست آمد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش آماری توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد، فراوانی ها، درصدها و رسم نمودار) و روش های آمار استنباطی آزمون کلموگروف- اسمیرونوف و آزمون همبستگی اسپیرمن با کمک نرم افزار Spss نسخه 25 انجام گرفت. یافته های تحقیق نشان داد، بین مسئولیت اجتماعی با تصویر و هویت تیم رابطه مثبت وجود دارد؛ بنابراین مسئولیت اجتماعی می تواند، ابزار برای اثرگذاری مثبت در گسترش و ارتقا تصویر و هویت تیم در باشگاه های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران باشد.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، تصویر تیم، هویت تیم، لیگ برتر، فوتبال ایران
  • عاطفه گودرزی سلخوری، روح الله دایی، حسین فریدنیا، رویا بیگتاشخانی* صفحات 271-298

    پیلاتس با بهبود وضعیت ستون فقرات در سطح ساجیتال، انعطاف پذیری، قدرت، کاهش درد و ناتوانی در ناحیه ستون فقرات همراه است. هدف از تحقیق حاضر اثر تمرینات پیلاتس بر درد و زاویه کایفوز بر سلامتی30 نفر بانوان جوان منطقه دو شهر تهران با دامنه سنی 20 تا 50 سال مبتلا به کایفوز خفیف بودند. نمونه های مورد مطالعه بر اساس معیارهای ورود و خروج از تحقیق، همچنین از طریق مشاهده عینی، کایفومتر، خط کش درد، صفحه شطرنجی انتخاب و بررسی شدند. از تمرینات مکنزی، ویلیامز و تمریناتی ویژه عضلات پشت (به خوابیده) نیز استفاده شده است.  تجزیه وتحلیل داده ها آمار توصیفی، آمار استنباطی، آزمون شاپیرویلک، آزمون تحلیل کواریانس، با کمک نرم افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد سطح معناداری برای توزیع متغیرها نرمال می باشد و تمرینات پیلاتس بر تغییر زاویه کایفوزیس، کاهش درد بانوان 20 تا 50 سال جوان موثر می باشد. نتایج نشان داد با تاکید تمرینات پیلاتس بر عضلات شکم، کمر و ستون فقرات علاوه بر ایجاد تغییر در زاویه کایفوزیس، دردهای ناحیه پشت ناشی از کایفوزیس نیز درمان می شود. همچنین با ورزش پیلاتس ماهیچه ها قوی تر شده و تقویت ماهیچه ها میزان پایداری از کمر به بالا را نیز افزایش می دهد به همین دلیل در درمان برخی از بیماری های حاد و بهبود اختلالاتی همچون کایفوزیس کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: تمرینات پیلاتس، زاویه کایفوز، شدت درد، سلامت بانوان، ورزش
  • مهرداد محرم زاده*، محمد سیوان نوری صفحات 299-315

    هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش سبک زندگی اعضاء هییت علمی تربیت بدنی در الگوپذیری دانشجویان برای گذران صحیح اوقات فراغت بود روش تحقیق توصیفی تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی بود، جامعه آماری تحقیق حاضر را تمامی دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان و دانشجویان پیام نور شهر مریوان بودند برای انتخاب نمونه تحقیق بر اساس جدول مورگان تعداد 175 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های تحقیق پرسشنامه متناسب با ماهیت تحقیق در 27 گویه و 5 عامل تهیه شد که تفکر حرفه ای مسئولیت پذیری، مصرف مادی، فراغت و تفریح و سرگرمی از ابعاد پرسشنامه بودند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها درزمینه آمار استنباطی از تحلیل عاملی استفاده شده است که نتایج نشان داد شاخص های مسئولیت پذیری، مصرف مادی، تفکر حرفه ای و فراغت و تفریح در الگوپذیری دانشجویان برای گذران صحیح اوقات فراغت دانشجویان تاثیرگذار می باشند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، اعضاء هیئت علمی تربیت بدنی، الگوپذیری
  • نرگس جوادی، حسین فریدینا، رضا آریایار، محمد تقی زاده * صفحات 309-331

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی عوامل موثر بر رضایت ورزشکاران از کیفیت خدمات بیمه ورزشی بود. روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی و جمع‌آوری اطلاعات به صورت میدانی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه دانشجویان ورزشکار دانشگاه تهران در سال تحصیلی 1399-1400 بودند و نمونه‌گیری تحقیق حاضر به‌صورت در دسترس به تعداد 230 نفر انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد یزدانی و همکاران (1398) که پایایی آن 86/0 به‌دست آمد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آمار توصیفی از قبیل میانگین، درصد فراوانی و از آزمون‌های آمار استنباطی از قبیل آزمون کلموگروف- اسمیرونوف (K – S)، آزمون رتبه‌ای فریدمن و آزمون تی تک نمونه‌ای با کمک نرم‌افزار SPSS نسخه 25 انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که ورزشکاران رضایت‌مندی متوسطی از خدمات بیمه ورزشی داشتند. همچنین از بین مولفه‌های تحقیق، تضمین مهم‌ترین مولفه و تجهیزات کم اهمیت‌ترین مولفه در بهبود رضایت‌مندی ورزشکاران از خدمات بیمه داشت؛ بنابر این جهت توسعه بیمه در ورزش نیاز است تا راهکارهای شناسایی شده در چارچوب یک برنامه کلان و جامع در تمامی ابعاد و سطوح ورزش اجرایی گردد. این مسئله می‌تواند به توسعه بیمه در ورزش و کسب مزیت و فواید مورد انتظار آن را در تمامی بخش‌های ورزش عملی نمود.

    مقدمه

    بیمه شرکت‌کنندگان در ورزش، امروزه یک اولویت مهمی است که تعهد اخلاقی و اداری ورزشکاران را در مقابل صدمات احتمالی به هنگام تمرین و سفر ورزشی تحت پوشش قرار می‌دهند (ویهونگ، 2013)، یکی از ابزارهای مناسب برای حمایت ورزشکاران در مقابل آسیب دیدگی، بیمه ورزشی است. بیمه ورزشی عقدی است که به موجب آن، فدراسیون پزشکی ورزشی تعهد می‌کند، در صورت بروز حادثه، خسارت وارد شده به ورزشکار را به وسیله پرداخت وجه معین جبران نماید (ندایی و همکاران، 1399). صنعت بیمه با توجه به پتانسیل‌های خود می‌تواند در جهت بهبود عملکرد ورزش، نقش مهم و تاثیرگذاری داشته باشد. فرصت‌های ایجاد شده به واسطه صنعت بیمه می‌تواند ریسک‌ها و مخاطرات ناشی از ورزش را در ابعاد مختلف کاهش دهد و ضررهای جانی و مالی در این حوزه را به شدت کاهش دهد. از این‌رو توسعه بیمه در ورزش می‌تواند فواید بی‌شماری را برای ارکان ورزش به ارمغان آورد. بنابراین توجه به حفظ سلامت ورزشکاران در طول برگزاری مسابقات ورزشی بسیار حایز اهمیت می‌باشد، بنابر این در تحقیق حاضر، محقق درصد پاسخ به این سوال است که عوامل موثر بر رضایت ورزشکاران از کیفیت خدمات بیمه ورزشی چگونه است؟

    ابزار پژوهش 

    روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی بود و جمع‌آوری اطلاعات به صورت میدانی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه دانشجویان ورزشکار دانشگاه تهران در سال تحصیلی 1399-1400 بودند. نمونه‌گیری تحقیق حاضر به صورت در دسترس به تعداد 230 نفر انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد یزدانی و همکاران (1398) با عنوان بررسی میزان رضایتمندی ورزشکاران از خدمات بیمه ورزشی بود که پایایی آن 86/0 دست آمد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آمار توصیفی از قبیل میانگین، درصد فراوانی و از آزمون‌های آمار استنباطی از قبیل آزمون کلموگروف اسمیرونوف (K–S) برای تشخیص نرمال بودن داده‌ها‌، از آزمون رتبه‌ای فریدمن برای اولویت‌بندی متغیرهای تحقیق و از آزمون تی تک نمونه‌ای برای مقایسه میانگین با کمک نرم‌افزار SPSS نسخه 25 انجام گرفت.

    تجزیه‌ و تحلیل یافته‌ها 

    نتایج تحقیق نشان داد که از بین متغیرهای به ترتیب عوامل تضمین، اطمینان، پاسخگویی، همدلی و تجهیزات بیش‌ترین نقش را در تحقیق حاضر داشتند که این عوامل نشان‌دهنده توسعه بهبود شرایط رضایت دانشجویان و افزایش میزان فعالیت‌های آموزشی آنان از خدمات بیمه ورزشی دارد. نتیجه‌گیری به‌طور کلی نتایج تحقیق نشان می‌دهد کیفیت خدمات بیمه ورزشی نقش موثری در جلب رضایت ورزشکاران دانشجوی دانشگاه تهران داشت، تمرکز برنامه های بیمه های ورزشی بر پشتیابی از ورزشکاران و عدم پوشش بیمه به صورت جامع در سایر ارکان از جمله مربیان، داوران و مدیران سبب گردیده است تا بیمه ورزشی در کشور ایران محدود به جبران خسارت های ورزشی در محیط ورزشی گردد؛ بنابراین توسعه بیمه در ورزش نیازمند دانش کافی در این حوزه می‌باشد چرا که بدون برخورداری از دانش بیمه‌ای نمی‌توان از ظرفیت‌ها و ویژگی‌های بیمه استفاده نمود تا در کنار توسعه بیمه در ورزش به واسطه کسب فواید ورزشی، مدیریتی و اجتماعی به مسایل دانشی و فرهنگی به حمایت‌های مشارکتی سازمانی و مدیریتی در جهت توسعه بیمه در ورزش توجه نمود.

    پیشنهادات تحقیق 

    قیمت‌گذاری معقول و مناسب بیمه ورزشی - حمایت‌های مدیران و مسیولان شرکت‌های بیمه از ورزشکاران آسیب‌‌دیده در جلب رضایت معقول ورزشکاران - ایجاد کمیته‌های تخصصی در ارکان مختلف بیمه ورزشی - ایجاد دوره‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های آموزشی در بهبود تقویت مهارت‌های تخصصی و مدیران مجموعه‌های ورزشی در خصوص بخش‌ها و اهداف بیمه - تعامل بین باشگاه‌ها و نهادهای ورزش با شرکت‌های بیمه‌ای در جهت به‌روز‌ رسانی فعالیت‌ها و عمکرد بهینه بخش‌های مختلف بیمه ورزشی - ارتقا فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت ارزیابی‌های عملکرد فعالیت‌های ماهانه و سالانه بخش‌های بیمه ورزشی - ایجاد سامانه اطلاعاتی بیمه ورزشی

    کلیدواژگان: بیمه، بیمه ورزشی، تضمین، کیفیت خدمات، رضایت مندی ورزشکاران
  • فاطمه محمدخواه جیرانی * صفحات 333-357

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ورزش های گروهی و انفرادی بر کیفیت زندگی بیماران بهبود یافته از اعتیاد بود. این پژوهش از لحاظ نتیجه کاربردی و از لحاظ روش شناسی، تجربی بود. جامعه آماری پژوهش تمامی معتادانی بودند که در تابستان سال 2019 به مراکز ترک اعتیاد استان تهران مراجعه نموده بودند. نمونه آماری شامل 90 نفر بودند که به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه محقق ساخته مشخصات فردی و پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی 26 سوالی (WHOQOL-BREF) بودند. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت. در سطح آمار توصیفی با استفاده از مشخصه های آماری نظیر فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته و در سطح آمار استنباطی از آزمون کومولوگروف-اسمیرونوف (K-S) جهت بررسی نرمال بودن داده ها، آزمون لوین جهت بررسی همسانی واریانس ها و آزمون F جهت بررسی همگنی شیب رگرسیونی و در نهایت از آنالیز تحلیل کوواریانس (ANCOVVA) جهت تحلیل فرضیه ها استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های جمع‌آوری شده از نرم افزار Spss نسخه 22 استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، فرضیه های پژوهش در سطح معناداری p <0/05 تایید شدند. این نتایج نشان داد ورزش های گروهی و انفرادی تاثیر مثبت و معنی داری بر کیفیت زندگی معتادان درحال بهبودی داشت و همچنین ورزش گروهی موجب افزایش کیفیت زندگی بیشتری نسبت به ورزش های انفرادی بود.

    مقدمه

    عواقب جبران‌ناپذیر اعتیاد و درصد بالای نسل جوان گرفتار آن، ضرورت پیشگیری و درمان این بلای خانمان‌سوز را گوشزد می کند و نیازمند این است مسیولین امر و مردم با همت بیشتری برای بهبود این وضعیت اقدام کنند (عالی و جندقی، 1999). یکی از رویکردهای درمان اعتیاد، بهره گیری از برنامه های جایگزین است، برنامه هایی که در نهایت، درصدد است فرد را ازنظر هیجانی متحول سازد و عزت نفس وی را افزایش دهد. عزت‌نفس پایین و احساس ناکارآمدی عامل زیربنایی مصرف مواد هستند. فراهم کردن فضاهای مناسب از قبیل گسترش مراکز ورزشی، هنری و تفریحی می توانند در پیشگیری و درمان اعتیاد کمک‌کننده باشد (شاه محمدی، 2009). ورزش یک روش غیر دارویی است که می تواند یک روش درمانی و محافظتی در برابر اعتیاد و جلوگیری از بازگشت به مصرف مواد باشد (قربان زاده و لطفی، 2018). همچنین ورزش نقش مهمی در سلامت روان انسان دارد، به‌طوری‌که در سال 2002 شعار سازمان بهداشت جهانی «تحرک رمز سلامتی» عنوان‌شده است (نوروزی و همکاران، 2011). هم‌چنین ثابت‌شده است که ورزش موجب کاهش اضطراب و افسردگی، تنظیم و تعدیل میزان استرس‌ها و فشارهای روانی و حتی تعقیب شخصیتی به‌صورت پیدایش دید بهتر نسبت به زندگی می‌شود (فضلی و الوندی، 2012).

    ابزار پژوهش

    این پژوهش از لحاظ نتیجه کاربردی و از لحاظ روش شناسی، تجربی بود. جامعه آماری پژوهش تمامی معتادانی بودند که در تابستان سال 2019 به مراکز ترک اعتیاد استان تهران مراجعه نموده بودند. نمونه آماری شامل 90 نفر بودند که به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش نیز شامل: 1- پرسشنامه محقق ساخته مشخصات فردی:این پرسشنامه حاوی سوالاتی در رابطه با مشخصات فردی آزمودنی از قبیل سن، قد، وزن، وضعیت تاهل، وضعیت شغلی، میزان فعالیت بدنی در هفته، سابقه ورزشی، مدت‌زمان مصرف مواد مخدر، نوع مواد مصرفی و مدت‌زمان بهبودی بود. 2- پرسشنامه 26 سوالی کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL - BREF): یک ابزار اندازه گیری و جمع آوری داده ها در این تحقیق پرسشنامه 26 سوالی کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی است که در سال 1996 توسط گروهی از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی با تعدیل گویه های فرم 100 سوالی این پرسشنامه ساخته شد که کیفیت زندگی کلی و عمومی فرد را می سنجد. (جات و همکاران، 2006). تمرین ها و ورزش هایی که در این پژوهش استفاده شد شامل ورزش های گروهی و انفرادی و تمرینات آمادگی جسمانی و چند مسابقه بود. در انتخاب ورزش ها به عملی بودن آن ها توجه شد که این موضوع از این لحاظ حایز اهمیت است که با فضای کافی و همچنین وسایل و تجهیزاتی که در دسترس بودند و در نظر گرفتن شرایط ایمنی آزمودنی ها هم خوانی داشته باشند. هر جلسه تمرینی یک ساعت بود که 20 دقیقه برای گرم کردن، 30 دقیقه برای تمرین اصلی و برگزاری رقابت دوستانه و 10 دقیقه انتهایی برای سرد کردن و بازگشت به حالت اولیه در نظر گرفته شد.

    تجزیه‌ و تحلیل یافته‌ها

    با توجه به آنالیز کوواریانس برای تحلیل متغیر کیفیت زندگی در گروه آزمایش و کنترل با توجه به سطح معناداری و آماره F اختلاف بین آن‌ها ازلحاظ آماری معنادار می‌باشد. لذا بین نمرات پس‌آزمون کیفیت زندگی در گروه ورزش گروهی و انفرادی با نمرات پس‌آزمون و پیش‌آزمون گروه کنترل و پیش‌آزمون گروه ورزش گروهی و انفرادی تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین این اختلاف با توجه به میانگین متغیرها به سمت گروه آزمایش پس‌آزمون یا همان گروه ورزش گروهی و انفرادی می‌باشد؛ به‌عبارت‌دیگر گروهی که ورزش گروهی و انفرادی انجام داده‌اند کیفیت زندگی بهتری نسبت به گروه کنترل دارند. به‌عبارت‌دیگر ورزش گروهی و انفرادی موجب افزایش کیفیت زندگی در آن‌ها گردیده است. بدین ترتیب فرضیه اول پژوهش تایید گردید.

    نتیجه‌گیری

    امروزه جوامع به‌طور گسترده ای از نقش ابزاری فعالیت بدنی در کیفیت زندگی فردی آگاه شده اند. اطلاعات حمایت کننده در مورد فواید ناشی از شرکت در فعالیت جسمانی مناسب و ادامه منظم آن در سلامتی رو به افزایش است (خلجی، 1396). امروزه نقش مهم فعالیت جسمانی در پیشگیری از امراض و ارتقای سلامت روشن تر شده است. ارزش ورزش به‌عنوان یک روش درمانی در معالجه امراض و توان‌بخشی صدمات مشخص گردیده است (ساری و همکاران، 2019). این ارتباط تنگاتنگ ما را براین داشت که یکی از مناسب ترین و مفیدترین روش های درمانی، یعنی ورزش و فعالیت بدنی را انتخاب کنیم وهمان‌طور که نتایج پژوهش نشان داد، در این راه به نتیجه مطلوب رسیدیم و توانستیم گوشه ای از رسالت جامعه تربیت بدنی کشور، یعنی مشارکت در توسعه سلامت جامعه را جامه عمل بپوشانیم.

    کلیدواژگان: ورزش های گروهی، ورزش های انفرادی، اعتیاد، کیفیت زندگی
|
  • Fereshteh Aghajani * Pages 1-26
    The purpose of this study is to examine the tendency towards sports brands based on consumption experience among women. Accordingly, hypotheses were proposed and a conceptual model was considered for the research in which the variable of brand experience along with its components (emotional, emotional, intellectual and behavioral) was considered as an independent variable and brand selection as a dependent variable. The present study is a descriptive/analytical study based on a practical study goal. The statistical population of the study includes female who consumers of sports brands in the city of Tabriz. The sample size is estimated using the Krejcie & Morgan estimation due to the unknown number of the statistical population, 384 female customers of sports clubs and stores. Zarantonello and Schmitt (2010) brand experience questionnaire was used to measure brand experience and a researcher-made questionnaire was used to measure brand tendency. The questionnaire has five Likert scale options. The software Spss24 was used in order to analyze the data from the Kolmograph-Smirnov,test, the Pearson correlation coefficient, and the Regression test. The results of the analysis showed that the brand experience with all its components has a positive and significant effect on the selection of sports goods brand.
    Keywords: brand experience, brand tendency, sports brand
  • Ramin Pourali *, Abbas Nazarian Madovani, Amir Hosein Monazzemi Pages 27-51

    The purpose of this study was to investigate and analyze the security status of Azadi football stadium based on the factors affecting the security of Iranian soccer stadiums. For this purpose, using a descriptive-survey study, the views of 384 spectators and 36 managers and officials of Azadi football stadium by Faraji questionnaire (1393), in which its validity was assessed by 9 professors and experts and its reliability by alpha Cronbach (spectators and managers p=0.909) was evaluated. Descriptive statistics and descriptive statistics were used for analyzing the data. One-sample t-test was used for analyzing the data. The SPSS-23 software was used and the LISREL software was used for structural equation modeling. The results showed that factors and safety components of Azadi football stadium had a favorable situation because the average obtained from the hypothetical average was higher. Also, the results obtained from the structural equation model showed that it was fitted appropriately.

    Keywords: Security, Football, Sport Management, Azadi Stadium
  • Bahareh Hosein Abadi *, Ahmadreza Zohrabi, Mohammadreza Mohammadi Pages 79-99

    The purpose of this study was to investigate the effect of organizational inertia on social wear and social laziness of physical education teachers in Tehran province. The research method a descriptivesurvey and applied in terms of purpose. The statistical population included all physical education teachers in Tehran province that 384 people were selected as a sample through random sampling. To collect data, three standard questionnaires of social wear Duffy et al. (2002), Hogg organizational inertia (2014), Hosseini social laziness (2008) were used. To ensure the validity of the questionnaire, in addition to using standard questionnaires, the opinions of professors and experts in the field of management were used to check the face and content validity and were approved. Cronbach's alpha was also used to determine the reliability of the questionnaire. Structural equation modeling and path analysis by LISREL software was used to analyze the data. Findings showed that from the perspective of physical education teachers, organizational inertia can cause social wear and tear and lead to social laziness. Therefore, it is concluded that to increase the productivity of physical education teachers in schools, we must remove the barriers that cause organizational inertia to prevent laziness and social wear.

    Keywords: Organizational Inertia, Social Wear, Social Laziness, Physical Education, Tehran
  • Siavash Khodaparast, Vahid Bakhshalipour *, Abbas Akbarkhah Pages 101-121

    One of the dimensions and angles of sports is ethics, to which it seems necessary to pay attention, and clubs as a sports institution can take a big step towards institutionalizing ethics in moral and cultural behaviors in athletes. Therefore, the purpose of this study was to investigate the role of the development of moral and cultural behaviors in the youth of Gilan. Its method is descriptive-correlational in terms of practical purpose. The statistical population of the study was all powerlifting athletes in different age groups in Guilan province that the statistical sample (384 people) was selected by simple random sampling. A valid ITCSQ questionnaire used by Diodson et al. (2006) was used to measure moral and cultural variables. Also, its reliability was calculated using Cronbach's alpha test (0.88) and combined reliability. Structural equation modeling with PLS3 and SPSS24 software has been used to analyze the data and fit the model. The results showed that powerlifting had a direct, positive and significant effect on athletes' morale (0.817), personal responsibility (0.793), care and communication (0.783), social responsibility (0.768). has; Its effect on the step stability variable (-0.03) was not significant. Therefore, based on this model, it is possible to evaluate the dimensions of moral and cultural behaviors among young athletes, as well as scientific information on immoral actions that cultural and sports clubs should take to prevent its occurrence among Athletes in terms of managerial development do provide.

    Keywords: Athletic spirit, Powerlifting, Personal responsibility, social responsibility
  • Mohammadrasoul Khodadadi *, Mahdi Jahangiri, Mina Arteshi, Leyla Khosravi Pages 123-149

    The aim of this study was to provide a suitable context for the optimal quality of services based on rating of gymnasium. This research is an applied and descriptive-analytical research that has been done in the field. The statistical sample included experts in the field of quality of gymnasium and sport places services, university professors in the field of sports places and facilities management, and experts and heads of delegations and gymnasium of Tabriz city. In another sample, 302 people were selected from the customers of high-ceiling Poursharifi gym based on Cochran's formula and cluster random sampling method. The Analytic Hierarchy Process (AHP) method, the mathematical method of the algorithm, the K-nearest neighbor (KNN) algorithm, were utilized for standard rating of gymnasium based on rating using SPSS, Excel, expert choice, and Matlab software. The results showed that based on the geometric average, the quality indicators of gymnasium services can be rated in 5 clusters. According to the results, the highest weight belonged to the equipment and gym standards and the lowest weight to Aesthetic features of the gym. Finally, according to the codes written, the studied gym is 1 star based on the customer scores and the comparison with expert standards.

    Keywords: rating, quality of services, gymnasium
  • saeed sarlak *, Farshad Kaveh Pages 125-139

    The purpose of this study was to Explaining the challenges of educational sports in the country with emphasis on orienting students' lifestyles. The method of the present study was mixed research. The statistical population of this study consisted of the qualitative section of physical education directors of education and professors of sports management in universities and the statistical sample was selected from among the identified specialists and available and continued until the theoretical saturation of the interviews with a total of 16 open interviews The statistical population was also in a small part of school principals and sports teachers in Boroujerd city. The statistical sample was 55 according to the researcher's access. The results of the interviews showed that the lack of sports facilities and equipment, Educational weakness, management weakness, lack of human resources and lack of financial resources are the main challenges and obstacles to the development of sports. The results of the quantitative part of the research also showed that the lack of human resources and lack of sports facilities and equipment are the most important obstacles to the development of educational sports. According to the research results, comprehensive planning should be done in order to solve the existing problems for the development of educational sports in the country, Because the development of educational sports has an important role in directing the lifestyle of students.

    Introduction 

    Physical education is an integral part of the country's school curriculum and has a place in the students' curriculum every year; But this lesson has not gained its main place in education (Ramezani Nejad, 2009). The physical education curriculum, in line with other courses, is the national curriculum as an integral part of the formal education system, which plays a role in achieving its goals in various ways, and as a fundamental and effective factor in personal, social, cultural, educational and economic development. It is necessary for the growth and development of healthy and capable human beings in order to achieve dimensions of good life (Ghanbari et al., 2018). Due to the importance of educational sports, there are limitations and obstacles in its implementation. Educational sports in the country have harms and limitations in various dimensions. These limitations and damages must be scientifically and accurately identified by experts and planning must be done to eliminate them. Contradictory domestic research has examined the injuries and limitations of educational sports and identified barriers and injuries from different dimensions. Due to the dispersion in research in the field of educational sports and that there is no comprehensive view of the injuries and weaknesses in this area, so the researcher in this study felt the need to pay attention to this issue and by examining the research background and Internal research has tried to provide a comprehensive view of the current state of educational sports in the country.

    Methodology 

    The method of the present study was a mixed research that was conducted in the field. The statistical population of this study consisted of the qualitative part of physical education managers of education and professors of sports management of universities and the statistical sample was selected from among the identified specialists and available and continued until the theoretical saturation of the interviews with a total of 16 open interviews The statistical population was also a small number of school principals and sports teachers in Boroujerd, which was 55 according to the researcher's access. Also, the statistical population was a small number of school principals and sports teachers in Boroujerd, which was 55 according to the researcher's access. The results of the interviews were provided to the research samples as a closed questionnaire. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by 10 professors of sports management. Descriptive statistics including mean, standard deviation and inferential statistics including one-sample t-test and Friedman rank training were used to analyze the data. The software used in this study was spss22.

    Analysis of findings 

    The results showed that the average of all components of the research is higher than 3, which indicates that the identified challenges and barriers are highly valid and the research samples consider these barriers to be valid in the lack of proper development of educational sports. Friedman rank test was used to rank the challenges and obstacles to the development of educational sports in the country. The results showed that the lack of specialized human resources, lack of sports facilities and equipment, lack of financial resources, poor management and educational weakness have the highest rank, respectively.

    Conclusion

    The purpose of this study was to explain the challenges of educational sports in the country by emphasizing the orientation of students' lifestyles. The results of semi-structured interviews with experts in the field of educational sports showed that the lack of sports facilities and equipment, weak educational system, weak management, weak human resources and lack of financial resources are the most important challenges and obstacles to the development of educational sports. The results of the research show that the situation of educational sports in the country has shortcomings and limitations that must be addressed to address new and codified plans. Therefore, in order to develop educational sports in the country, there must be appropriate and comprehensive planning, because if children are interested in sports from school, they will have a positive view of it in the future. Today, inactivity is one of the main and important factors in the increase of various diseases and physical disorders, which has made it absolutely necessary to pay attention to it. A healthy lifestyle is the most important factor that can ensure the development of health and physical activity in society.

    Keywords: sport, Education, Challenges, barriers, lifestyles
  • Mosa Saadati * Pages 151-200

    This study aimed to analyze the incidence of risky behaviors based on Pierre Bourdieu's theory is written. Bourdieu behavior (action) who knows the dialectical relationship habitus and field and Believes that the structures are structured and at the same time making an impact on the habitus and habitus of structured behaviors (actions) making the day. In the meantime, Access to capital multiple people in the field and the content and composition in the formation of habitus and risk behaviors affect development. Also, on the other hand, depends on the quality of accommodation and sick people's habitus. This means that people with certain habitus be compatible with the other fields do not have the required habitus and finally this sick new field will be the beginning of risky behavior and social unhealthy. The method of the present study is documentary and tries to theoretically analyze risky behaviors as one of the social harms using library resources and reputable journals.

    Keywords: habitus, Social Field, Social Capital, Cultural Capital, Symbolic Capital, hysteresis, Risky Behavior
  • Mohsen Sadeghi *, Seyed Mohammad Kashef Pages 201-221

    Self-care includes addressing basic human needs and maintaining activities related to health and life preservation and is of great importance in the lives of all people, especially retired athletes. Therefore, the present study, which was conducted to determine the effect of self-care on depression and quality of life of athletes in retirement in East Azerbaijan province, was a quasi-experimental study with pretest-posttest and control group. The statistical population was all retired athletes who had completed their professional sports before 2020, from which 50 people were selected by simple random sampling (25 for the experimental group and 25 for the control group). Tools used; The Beck Depression Inventory and the World Health Organization (WHO) Quality of Life Questionnaire and the Self-Care Protocol were administered to participants before and after self-care training, and data were provided through descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (analysis of covariance) Were analyzed. Findings showed that self-care training increases quality of life and reduces depression in retired athletes (P <0.05). Therefore, by timely detection of signs and symptoms of depression and the quality of life of individuals, by increasing self-care behaviors and doing so, it can reduce the psychological and physical effects of depression and improve the quality of life.

    Keywords: Self-care, depression, Quality of life, retired athletes
  • amir ghiami rad, Vahid Hassanpour * Pages 237-261

    The purpose of this study was to investigate the morning exercise of mental health and some factors of physical fitness of citizens of Marand city.

    Materials and Methods

    68 subjects were randomly divided into two experimental groups (n = 34) and a control group (n = 34). The experimental group was trained for 3 months and 4 sessions per week for 45 to 60 minutes of morning exercise under the careful review of the research. To assess mental health, Goldberg and Hiller (1979) 28-item general health questionnaire, and to measure the flexibility of the session and performance test, to measure the standing balance of the standing test, to measure the dynamic balance of the upper and lower steps, and To measure the strength of the affected limb, the number of sitting and getting up from the chair in 30 seconds was used as a research tool. Finally, the data collected using paired t-test were compared experimentally to compare pre-test post-test and for differences between independent t-test groups at a significant level of 0.05, so it was analyzed.. The results show that the trial of manufacturing companies in morning exercise in all research variables is currently usually performed better than others in practice (P <0.05). According to the findings of this study, it seems that morning exercise can be used as a useful way to increase physical fitness and mental health of other elderly people.

    Introduction

    Today, one of the most important factors on people's health is exercise and physical activity and affects the dynamics of performance and vitality of children, adolescents, adults and the elderly. An inactive lifestyle and poor nutrition have led to an increase in cardiovascular disease and obesity (Yolanda and Olira, 2012). While sport appears to provide numerous benefits to participants around the world, the level of sporting participation has declined or stagnated (Chalip, 2006). Among the exercises, morning exercise is one of the useful exercises for all ages. Morning exercise not only causes positive physiological and physical changes but also has very beneficial psychological effects. According to some views, sport is a mediator and a factor of communication between the individual and himself or others, this aspect of cognition can be involved in social adjustments and personality (Ahmadi et al., 2017). Also, exercising in the morning to use the clean air in the morning is more useful in the functioning of different body systems compared to exercising at other times. And becomes anxious (Danward et al., 2011). Lack of proof of the functions of morning exercise on all factors as well as the lack of scientific evaluations has led to the lack of appropriate scientific evidence on the functions of morning exercise in various dimensions among the groups participating in morning exercise. This issue has caused the present study to be designed and implemented with the aim of evaluating the effectiveness of morning exercise on physical and mental performance of citizens of Marand city. Therefore, the main question of the present study is whether morning exercise affects the physical and mental performance of the citizens of Marand city?

    Methodology 

    The present study is a quasi-experimental study with a pre-test post-test design with a control group. The statistical population of the present study includes 84 elderly men and women in the age range of 60 to 70 years. Among them, 68 people were selected by convenience sampling and divided into two experimental groups (n = 34) and a control group (n = 34) by simple random sampling. The experimental group performed research sessions for 45 to 60 minutes of morning exercise for 3 months and 4 sessions per week under the supervision of the researchers. To assess the mental health of the subjects, a 28-item general health questionnaire was used. This questionnaire was presented by Goldberg and Hiller (1979) and has 4 sub-scales which are: Physical symptoms (attitude of the person in this questionnaire to physical condition, related to health or ill health), symptoms Anxiety and sleep disturbance (unpleasant conditions expressed in terms such as worry, anxiety, panic and fear). Social function (a person's way of thinking, in relation to his or her social function in society and in relation to other people) and depressive symptoms (a type of mood disorder whose two main characteristics are frustration and sadness, in which the person, in addition to these two characteristics, Feels inadequate and worthless).

    Analysis of findings 

    The results of paired t-test showed that there was no significant difference in physical symptoms (0.858), anxiety (0.398), social function (0.432) and depression (0.695) in the control group. But physical symptoms (0.023), anxiety (0.001), social functioning (0.008) and depression (0.03) Pre-test-post-test There is a significant difference in the experimental group. The results of paired t-test showed that there was a significant difference in the amount of static balance (0.987), dynamic balance (0.211), muscle strength (0.435) and flexibility (0.885) in pre-test-post-test in the control group. does not have. However, there is a significant difference between static balance (0.001), dynamic balance (0.018), muscle strength (0.031) and flexibility (0.001). Pre-test-post-test in the experimental group.

    Conclusion

    Undoubtedly, morning exercises can be considered as one of these strategies, which has taken a more complete form with the civilization of human beings. According to the background of the present study, morning exercise can have many positive physiological and psychological effects such as: weight loss, improving its control, increasing bone density and preventing osteoporosis, reducing resting heart rate, lowering blood pressure, reducing the risk of heart disease. Vascular, reduce the risk of various diseases and prevent anxiety and depression in the elderly (Gholam Ali and Nourshahi, 2012). It is also observed that the effect of regular movements and sports exercises in various systematic parts of the body has an important and significant effect on individuals and increases the health of individuals and thus the health of family and society. Now, in a situation where the average age in our country is increasing, the need for society to research and study in this field and examine the challenges that exist or will arise in the future, is essential. With further study in this case and by carrying out practical strategies and creating the necessary ground and suitable bed by the officials and those involved, our country will move towards a healthy society of the elderly. On the other hand, the need to provide appropriate and useful solutions also makes our researchers determined to conduct research and research in this field.

  • Peyman Gholipour *, Alireza Sharifi, Hadi Bashirian, Kivan Shakari, Zahra Nazari Pages 247-270

    The purpose of this study was to investigate the relationship between social responsibility and team image and identity among the selected football clubs of the Iran Football Premier League. The present research is descriptive-correlational in nature and applied in terms of purpose. The data collection was appropriate to the objectives of the research. The statistical population of the present study was all over 18 years old fans of Esteghlal, Persepolis, Traktor, Foolad and Sepahan teams during the season of 2020-2021. The sampling method of the present study was random cluster sampling using Morgan table with a statistical sample size of 384 for Each of the 5 teams. then it was analyzed after a total of 1920 questionnaires and the data collection tool was 3 standard questionnaires, social responsibility questionnaire (Chang and Yang, 2012); The team image questionnaire (Chan, 2008) and the team identity questionnaire (Hyper et al., 2012). The validity of the questionnaires were confirmed by 10 professors and specialists in sports management. the reliability of the questionnaires were 0.82, 0.77 and 0.74, respectively.the data was analyzed using descriptive statistics (mean, standard deviation, frequencies, percentages and plotting) and inferential statistical methods Kolmogorov-Smirnov test and Spearman correlation test by using Spss software version 25. the Findings showed that there is a positive relationship between social responsibility and image and team identity; Therefore, social responsibility can be a tool to have a positive impact on the development and promotion of the image and identity of the team in the selected clubs of the Iranian Football Premier League.

    Keywords: social responsibility, Team Image, Team Identity, Premier League, Iranian Football
  • Atefeh Godarzi Salkhori, Rohollah Daei, Hosein Faridnia, Roya Bigtashkhani * Pages 271-298

    Pilates largely avoids high impact, high power output, and heavy muscular and skeletal loading. Pilates largely avoids high impact, high power output, and heavy muscular and skeletal loading. The aim of this study was the effect of Pilates exercises on pain and kyphosis angle on the health of 30 young women in the second district of Tehran with an age range of 20 to 50 years with mild kyphosis. The studied samples were selected based on the inclusion and exclusion criteria of the study, as well as through objective observation, kyphometer, pain ruler, checkerboard. Mackenzie, Williams exercises and special exercises for the back muscles (lying down) have also been used. Data analysis was performed by descriptive statistics, inferential statistics, Kolmogorov-Smirnov test, analysis of covariance, using SPSS software version 26. The results showed that the level of significance for the distribution of variables is normal and Pilates exercises are effective in changing the angle of kyphosis, reducing pain in women 20 to 50 years old. The results showed that using Pilates exercises on the muscles of the abdomen, back and spine caused a change in the angle of kyphosis, thus the support area of kyphosis is also treated. Pilates largely avoids high impact, high power output, and heavy muscular and skeletal loading. Pilates largely avoids high impact, high power output, and heavy muscular and skeletal loading.

    Keywords: Pilates exercises, Kyphosis angle, Pain intensity, Women's health, Exercise
  • Mehrdad Moharramzadeh *, Mohammad Sivan Nori Pages 299-315

    The purpose of this study was to investigate the role of lifestyle of physical education faculty members in students' role models for proper leisure time. The research method was descriptive-analytical and applied in terms of purpose. The statistical population of the present study was all physical education students of Islamic Azad University of Marivan and students. 175 people were randomly selected to select the research sample based on Morgan table. The research data collection tool was a questionnaire in accordance with the nature of the research in 27 items and 5 factors that were professional thinking of responsibility, material consumption, leisure and entertainment and dimensions of the questionnaire. In order to analyze the data in the field of inferential statistics, factor analysis was used. The results showed that the indicators of responsibility, material consumption, professional thinking and leisure and recreation are effective in students 'role models for the correct spending of students' leisure time.

    Keywords: Lifestyle, Physical Education faculty members, role modeling
  • Narges Javadi, hossein faridniya, Reza Ariyayar, Mohammad taghizadeh * Pages 309-331

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting athletes' satisfaction with the quality of sports insurance services. The method of the present study was descriptive survey and field data collection. The statistical population of the study was all student-athletes of the University of Tehran in the academic year 1399-1400 and the sample of the present study was available to 230 people. Data collection tool was the standard questionnaire of Yazdani et al. (1398) whose reliability was 0.86. Data were analyzed using descriptive statistics tests such as mean, frequency percentage and inferential statistics tests such as Kolmogorov-Smironov test (K-S), Friedman rank test and one-sample t-test using SPSS software version 25. The results showed that athletes had moderate satisfaction with sports insurance services. Also, among the components of research, guaranteeing the most important component and equipment was the least important component in improving athletes' satisfaction with insurance services; Therefore, in order to develop insurance in sports, it is necessary to implement the identified solutions within the framework of a large and comprehensive program in all dimensions and levels of sports. This issue can be applied to the development of insurance in sports and gaining its expected benefits in all sectors of sports.

    Introduction 

    Insurance of participants in sports is an important priority today, which covers the moral and administrative commitment of athletes against possible injuries during training and sports travel (Weihung, 2013), one of the appropriate tools to protect athletes against injury, insurance It is a sport. Sports insurance is a contract according to which the Sports Medicine Federation undertakes, in case of an accident, to compensate the damage caused to the athlete by paying a certain amount (Nedayi et al., 2020). Due to its potential, the insurance industry can play an important and effective role in improving the performance of sports. The opportunities created by the insurance industry can reduce the risks and dangers of sports in various dimensions and greatly reduce the loss of life and property in this area. Therefore, the development of insurance in sports can bring countless benefits to the pillars of sports. Therefore, it is very important to pay attention to the health of athletes during sports competitions, so in the present study, the researcher is the percentage of the answer to the question of what are the factors affecting athletes' satisfaction with the quality of sports insurance services?

    Methodology

    The method of the present study was descriptive survey and the data collection was field. The statistical population of the study was all student-athletes of the University of Tehran in the academic year 2020-2021. Available sampling of the present study was performed on 230 people. The data collection tool was the standard questionnaire of Yazdani et al. (2019) entitled "Assessment of athletes' satisfaction with sports insurance services" whose reliability was 0.86. Data were analyzed using descriptive statistics tests such as mean, frequency, and inferential statistics tests such as Kolmogorov-Smirnov (K – S) tests to determine the normality of the data, Friedman rank test to prioritize research variables, and t-test. A single sample was used to compare the means using SPSS software version 25.

    Findings 

    The results showed that among the variables of guarantee, reliability, responsiveness, empathy and equipment, respectively, had the most role in the present study, which indicates the development of improving students' satisfaction and increasing their educational activities from sports insurance services.

    Conclusion

    In general, the results show that the quality of sports insurance services played an effective role in satisfying student-athletes of the University of Tehran. Has caused sports insurance in Iran to be limited to compensation for sports damages in the sports environment; Therefore, the development of insurance in sports requires sufficient knowledge in this field, because without insurance knowledge, the capacities and characteristics of insurance can not be used to support the development of insurance in sports by gaining sports, managerial and social benefits to knowledge and cultural issues. Organizational and managerial participation paid attention to the development of insurance in sports.

  • Fatemeh Mohammadkhah jeirany* Pages 333-357

    The aim of this study was to investigate the effect of group and individual exercise on the quality of life of patients with improved addiction. This research was applied in terms of results and experimental in terms of methodology. The statistical population of the study was all addicts who had referred to addiction treatment centers in Tehran province in the summer of 2019. The statistical sample consisted of 90 people who were randomly selected. The instruments used included a researcher-made demographic questionnaire and the standard quality of life questionnaire of the World Health Organization 26 questions (WHOQOL-BREF). Research data were analyzed at two levels of descriptive and inferential statistics. At the level of descriptive statistics, data were analyzed using statistical characteristics such as frequency, percentage, mean, and standard deviation. Levin was used to examine the homogeneity of variances and F test was used to examine the homogeneity of regression slope and finally analysis of covariance (ANCOVVA) was used to analyze the hypotheses. Spss software version 22 was used to analyze the collected data. Based on the obtained results, the research hypotheses were fixed at a significance level of P.

    Introduction

    The irreversible consequences of addiction and the high percentage of the young generation affected by it, warns of the need to prevent and treat this scourge and requires that the authorities and the people work harder to improve this situation (Aali and Jandaghi, 1999). One approach to treating addiction is to use alternative programs, programs that ultimately seek to transform the person emotionally and increase their self-esteem. Low self-esteem and feelings of inefficiency are the underlying causes of substance use. Providing appropriate spaces such as the expansion of sports, arts and recreation centers can be helpful in the prevention and treatment of addiction (Shahmohammadi, 2009). Exercise is a non-pharmacological method that can be a therapeutic and protective method against addiction and prevention of relapse (Ghorbanzadeh and Lotfi, 2018). Exercise also plays an important role in human mental health, as in 2002, the motto of the World Health Organization was "Mobility is the key to health" (Norouzi et al., 2011). It has also been proven that exercise reduces anxiety and depression, regulates stress levels and even pursues personality in the form of a better view of life (Fazli and Alvandi, 2012).

    Methodology 

    This research was applied in terms of results and experimental in terms of methodology. The statistical population of the study was all addicts who had referred to addiction treatment centers in Tehran province in the summer of 2019. The statistical sample consisted of 90 people who were randomly selected. Research tools also include: 1- Researcher-made questionnaire of personal characteristics: This questionnaire contains questions related to the personal characteristics of the subject such as age, height, weight, marital status, job status, level of physical activity per week, sports history, duration of substance use Drugs were the type of drugs used and the recovery time. 2- 26-item quality of life questionnaire of the World Health Organization (WHOQOL - BREF): A tool for measuring and collecting data in this research is the 26-item questionnaire of quality of life of the World Health Organization, which was developed in 1996 by a group of experts from the Health Organization. The world was created by modifying the items of the 100-question form of this questionnaire, which measures the overall quality of life of the individual. (Jat et al., 2006). The exercises and exercises used in this study included group and individual exercises and physical training exercises and several competitions. In choosing the sports, attention was paid to their practicality, which is important in terms of having enough space as well as the tools and equipment that were available and considering the safety conditions of the subjects. Each training session was one hour, with 20 minutes for warm-up, 30 minutes for the main workout and friendly competition, and the final 10 minutes for cooling down and returning to normal.

    Analysis of findings 

    According to the analysis of covariance for the analysis of quality of life in the experimental and control groups, according to the level of significance and F-statistic, the difference between them is statistically significant. Therefore, there is a significant difference between the quality of life post-test scores in the group and individual exercise group with the post-test and pre-test scores in the control group and the pre-test scores in the group and individual exercise group. Also, this difference is due to the mean of the variables towards the post-test experimental group or the same group and individual exercise group; In other words, the group that did group and individual exercise has a better quality of life than the control group. In other words, group and individual sports have increased their quality of life. Thus, the first hypothesis of the research wasconfirmed.

    Conclusion

    Today, societies are widely aware of the instrumental role of physical activity in the quality of individual life. Supportive information about the benefits of participating in appropriate physical activity and its regular continuation in health is increasing (Khalaji, 2017). Today, the important role of physical activity in preventing disease and promoting health has become clearer. The value of exercise as a treatment method in the treatment of diseases and rehabilitation of injuries has been identified (Sari et al., 2019). This close relationship led us to choose one of the most appropriate and useful treatment methods, namely exercise and physical activity, and as the results of the study showed, in this way we achieved the desired result and were able to get a corner of the mission. Let's implement the country's physical education community, that is, participation in the development of community health.