فهرست مطالب

نشریه پلیس زن
پیاپی 33 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زهرا نجفی، علی اصغر عباسی اسفجیر*، منوچهر پهلوان صفحات 3-15
    زمینه و هدف

    اعتماد یکی از عناصر بنیادین کنش متقابل اجتماعی و از کلیدی ترین عوامل تاثیرگذار بر احساس امنیت است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش اعتماد اجتماعی در امنیت اجتماعیزنان شهر بابل انجام شده است.

    روش

    این پژوهش توصیفی پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را زنان 64-15 ساله شهر بابل تشکیل داده اند و نمونه 400 نفری از آن ها مورد پرسش قرار گرفته اند. داده ها با کمک پرسشنامه روا و پایا (آلفای کرونباخ بالای 0/80) جمع آوری و با نرم افزارآماری spss و آزمون های همبستگی پیرسون، آنووا و رگرسیون چند متغیره تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها و نتایج

    پژوهش نشان داد بین اعتماد اجتماعی و ابعاد آن با امنیت اجتماعی رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد. در این بین، بیشترین همبستگی مربوط به اعتماد بنیادین و امنیت اجتماعی (0/386) است. همچنین اعتماد اجتماعی و ابعاد آن، 0/44 درصد تغییرات امنیت اجتماعی را تبیین می کند. بنابراین، با افزایش اعتماد اجتماعی، امنیت اجتماعی زنان شهر بابل نیز بالا می رود.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، زنان، اعتماد بنیادین، اعتماد بین شخصی، اعتماد تعمیم یافته، بابل
  • سیده فائزه موسوی، حمیدرضا صفری جعفرلو*، محمدصادق افروزه صفحات 19-44

    زمینه و هدف :

    امروزه در جوامع مختلف، ایجاد زمینه های مناسب برای ورزش بانوان، موضوع مهم و ملی تلقی می شود و میزان حضور یا عدم حضور زنان در فعالیت های ورزشی به عنوان شاخص جهانی از وضعیت اجتماعی زنان در جامعه به شمار می آید. هدف از پژوهش حاضر تاثیر حمایت اجتماعی بر مشارکت ورزشی بانوان شهر یاسوج با نقش میانجی احساس امنیت بود.

    روش

    روش تحقیق مطالعه حاضر، از نوع توصیفی-همبستگی بود که به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل همه ی بانوان بالای 15 سال در شهر یاسوج است؛ که با توجه به مشخص نبودن تعداد جامعه و بر اساس فرمول کوکران 384 نفر به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه ی حمایت اجتماعی (زیمت و همکاران، 1988)، پرسشنامه تعدیل شده احساس امنیت (صحابی، 1389) و پرسشنامه مشارکت ورزشی (شارکلی، 1999)، استفاده شد. در ادامه روایی و پایایی پرسشنامه ها نیز موردبررسی و تایید قرار گرفت. برازش و آزمون فرضیه ها با استفاده از الگوهای ساختاری، از روش حداقل مربعات جزیی و با بهره گیری از نرم افزار PLS3 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که حمایت اجتماعی و احساس امنیت ارتباط مستقیم و معناداری بر مشارکت ورزشی بانوان دارد. بررسی برازش مدل نیز نشان داد که مدل ارایه شده پژوهش از برازش قوی برخوردار می باشد.

    نتیجه گیری

    می توان با برنامه ریزی بر روی دو عامل حمایت اجتماعی و احساس امنیت، در جهت توسعه هر چه بیشتر مشارکت ورزشی بانوان شهر یاسوج گام برداشت.

    کلیدواژگان: امنیت، حمایت اجتماعی، زنان، مشارکت ورزشی
  • ناهید حسینی*، ابوالفضل پورمنافی صفحات 47-67
    هدف

    هدف این تحقیق بررسی پژوهش های انتظامی امنیتی زنان در ایران به ویژه پس از انقلاب اسلامی است.

    روش

    تحقیق کاربردی و با روش مرور نظام مند و تحلیل موضوعی آثار با شاخص های موضوع(کلان و خرد)، جامعه آماری (گروه هدف) ، استان ، سال ، محل انتشار ، نوع اثر است. 25 کلیدواژه مهم مبنای جستجو در پایگاه های معتبر علمی و پژوهشی شامل؛ دانشگاه تهران، تربیت مدرس، علامه طباطبایی، الزهرا، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران و علوم انتظامی امین، سازمان ها و نهادها (شورای فرهنگی اجتماعی زنان نهاد ریاست جمهوری، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، کتابخانه وزارت کشور، قوه قضاییه و سازمان زندان ها، پژوهشگاه ناجا)، پایگاه های علمی پژوهشی (ایران داک، جهاد دانشگاهی (SID)، کتابخانه ملی، خانه کتاب، سامانه یکپارچه نشریات ناجا) قرار گرفت و نتایج از طریق نرم افزار در سه حوزه موضوعی شامل امنیت، جرایم، پلیس (زن) تنظیم و موضوع بندی شد.

    یافته ها:

     از 810 اثر، بیشترین ارقام در مقالات (42%)، موضوع امنیت (51%)، زنان بزه کار/ دیده و زندانی (22%)، استان تهران (63%)، سال نشر دهه 1398-1389 (74%)، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با حدود (40%) است. زنان، احساس امنیت، امنیت، امنیت اجتماعی، فضای شهری پرتکرارترین واژگان است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان از اهمیت امنیت در میان موضوعات زنان در حوزه پلیس است. لازم است به موضوعاتی که بیشترین حس امنیت را از پلیس برای زنان ایجاد می کند پرداخته شود. شکاف های پژوهشی و نیازهای استان های کشور استخراج و در برنامه های کلان پژوهشی و دانشگاهی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پژوهش های انتظامی، زنان، امنیتی، بانک اطلاعاتی
  • اکبر رضا زاده، رضا عبدالرحمانی، محمدرضا پویافر* صفحات 71-94
    زمینه و هدف

    یکی از ابعاد مهم در فرایند آموزش پلیس ایران، آموزش روان شناختی و جامعه شناختی دانشجو است. هدف اساسی در تربیت روان شناختی - جامعه شناختی پلیس این است که دانشجویان پلیس بتوانند با درک عمیق تری از تمامی کنش های فردی و اجتماعی اعضای جامعه، به سطح مناسبی از عملکرد در سطح جامعه و در تعامل اجتماعی دست پیدا کنند. بااین وصف هدف اساسی این پژوهش عبارت است از: شناخت و طراحی فرایندهای تربیت و اجرای برنامه های آموزش و تربیت در حوزه روان شناختی - جامعه شناختی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه علوم انتظامی امین.

    روش پژوهش:

     این تحقیق به روش کیفی، از نوع اکتشافی و از طریق نشست های نخبگی بوده است. جمعیت مورد مطالعه شامل اعضای هییت علمی، کارشناسان، روسا و مدیران پلیس های تخصصی بودند که در آن، تعداد مشارکت کنندگان، شامل 27 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. تجزیه وتحلیل اطلاعات نیز از طریق تحلیل مضمون و کدگذاری و مقوله بندی محتوای مصاحبه ها و مباحث گروهی انجام شده است.

    یافته ها و نتایج :

    یافته های تحقیق نشان داد که الگوی مفهومی در بخش تربیت روان شناختی با دو بعد هوش و ویژگی های شخصیتی شامل مولفه های هوش هیجانی، هوش بهر منطقی، برون گرایی، مسئولیت پذیری، انعطاف پذیری، سازگاری و تاب آوری تعریف می شود. در بخش تربیت جامعه شناختی نیز، با ابعاد کنش ارتباط اجتماعی، شناخت بین فرهنگی، مشارکت اجتماعی، سبک زندگی و تحلیل پدیده های اجتماعی شامل مولفه های سواد رسانه ای، ارتباط اجتماعی، اقوام و گروه ها، حقوق شهروندی، ارزش ها و هنجارها، فعالیت های داوطلبانه و همیاری، مشارکت سیاسی، الگوی مصرف، الگوی گذراندن فراغت، مدیریت بدن، کار و اشتغال، آسیب ها و مسایل اجتماعی و شناخت افکار عمومی تعریف شده است.

    کلیدواژگان: پلیس، تربیت دانشجویان، اجتماعی شدن، تربیت روان شناختی، تربیت جامعه شناختی
  • عباس احمدی*، علی عباسی، انسیه بابایی صفحات 97-114
    هدف

    تعیین نقش استراتژی های مقابله ای، تحریف های شناختی و اختلال های شخصیت در پیش بینی ‏خشونت در بین ‏زنان محکوم به ایراد ضرب و جرح است.

    روش

    به صورت توصیفی- مقطعی از نوع همبستگی است. جامعه آماری را زنان زندانی محکوم به ایراد ضرب و جرح در زندان های استان مازندران در سال 97-98 تشکیل دادند و 77 نفر آن ها براساس جدول مورگان به روش نمونه گیری دردسترس مورد پرسش قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تحریف های شناختی بین فردی، پرسشنامه استراتژی های مقابله ای برای راهبرد مساله مدار برای راهبرد هیجان مدار، پرسشنامه خشم حالت- صفت اسپیلبرگر و پرسشنامه بالینی میلون استفاده شد و داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام در نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها و نتایج

    خشم با استراتژی های مقابله ای (مسئله مدار) (351/0- r= ؛ 06/0< P) رابطه منفی دارد. 351/0درصد از کل واریانس رفتارهای پرخاشگرانه را استراتژی های مقابله ای مسئله مدار تبیین می کند. خشم با تحریف های شناختی(334/0r= ؛ 011/0< P) رابطه مثبت دارد. 334/0درصد از کل واریانس رفتارهای پرخاشگرانه را تحریف های شناختی تبیین می کند. خشم با اختلال شخصیت ضد اجتماعی (507/0r= ؛ 018/0< P) رابطه مثبت دارد. 507/0درصد از کل واریانس رفتارهای پرخاشگرانه را شخصیت ضد اجتماعی تبیین می کند. خشم با اختلال شخصیت اجباری (420/0- r= ؛ 003/0< P) رابطه منفی دارد. 087/3درصد از کل واریانس رفتارهای پرخاشگرانه را شخصیت اجباری تبیین می کند. استراتژی های مقابله ای، تحریف های شناختی و اختلال های شخصیت می توانند پیش بینی کننده بروز خشم باشند.

    کلیدواژگان: استراتژی های مقابله ای، تحریف های شناختی، اختلال های شخصیت، ‏خشونت
  • الهه آهنگری* صفحات 119-150
    زمینه و هدف

    خودزنی در نوجوانان به رفتارهای خود آسیب رسان عمدی اشاره دارد که فاقد هرگونه انگیزه یا قصد درونی از پیش تعیین شده است و هزینه های جانی و مالی بسیاری در حوزه سلامت برای جوامع بشری به همراه دارد. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مصاحبه انگیزشی به شیوه اینترنتی بر خودکارآمدی و جو روانی عاطفی خانواده، در نوجوانان با رفتارهای خودزنی در زمان شیوع اپیدمی کرونا بود.

    روش

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه نوجوانان با رفتارهای خودزنی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان کاشمر در سال 1399 بودند که تعداد 40 نفر به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. هر دو گروه به پرسشنامه خودکارآمدی، جو روانی عاطفی خانواده، پاسخ دادند (پیش آزمون). سپس گروه آزمایش تحت 8 جلسه مصاحبه انگیزشی میلر به شیوه اینترنتی قرار گرفت. در پایان مجددا هر دو گروه به ابزارهای تحقیق پاسخ دادند (پس آزمون). اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار spss-22 و آمار استنباطی تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     نتایج مقایسه پس آزمون کارآمدی، جو روانی عاطفی خانواده در دو گروه نوجوانان با رفتارهای خودزنی، با کنترل کردن اثر پیش آزمون، حاکی از این است که پس از شرکت در جلسات درمانی، نمرات کارامدی و جو روانی عاطفی خانواده آزمودنیها، نسبت به گروه کنترل، تغییر معناداری داشته است.

    نتیجه گیری: 

    مصاحبه انگیزشی به شیوه اینترنتی بر جو روانی عاطفی خانواده و خودکارآمدی در نوجوانان با رفتارهای خودزنی موثر است

    کلیدواژگان: مصاحبه انگیزشی به شیوه اینترنتی، خودکارآمدی، جو روانی عاطفی خانواده
  • حنانه درشتی*، لیلا عابدینی، محمد اسدی فرد صفحات 154-169
    زمینه و هدف

    سرمایه اجتماعی ابزاری برای رسیدن به انواع دیگر سرمایه ها ازجمله سرمایه اقتصادی، انسانی و فرهنگی است. یکی از حوزه های مهم تاثیرپذیر از سرمایه اجتماعی نهاد خانواده است.. ازاین رو هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیرسرمایه اجتماعی خانواده بر میزان مصرف مواد مخدر زنان در شهر تهران می باشد.

    روش تحقیق:

     روش پیمایشی از نوع مقطعی می باشد، جامعه آماری زنان بین 17 تا 25 سال شهر تهران می باشد که تعداد 383 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی ساده به دست آمده است ، با توجه به محدودیت های تحقیق و عدم دسترسی به زنان معتاد و امتناع از پاسخگویی لاجرم 350 نفر (100 زن معتاد و 250 غیرمعتاد) حجم نمونه تحقیق را تشکیل دادند. داده های پژوهش حاضر از طریق پرسش نامه گردآوری شده است و نمونه های تحقیق و جمع بندی داده های مورد نیاز با استفاده از نرم افزار Spss به تجزیه و تحلیل می پردازد و داده ها در سطح آمار توصیفی از جدول فراوانی و درصدها استفاده شده است .جهت تعیین همخوانی بین متغیرهای قابل بررسی از طریق آمار استنباطی ضرایب همبستگی،رگرسیون ،آزمون تی استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از آن است که بین سرمایه اجتماعی خانواده و ابعاد آن با اعتیاد به مواد مخدر رابطه معناداری وجود دارد.

    نتایج

    همچنین با توجه به نتایجی که در رگرسیون چندگانه این تحقیق مشاهده می کنیم، این است که در بین ابعاد سرمایه، سرمایه اجتماعی شناختی درون خانواده بیشترین قدرت را داشته و به عبارتی قوی ترین پیش بینی کننده رفتار گرایش به مواد مخدر در بین زنان بوده است

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه اجتماعی درون خانواده، سرمایه اجتماعی بیرون از خانواده، خانواده، مواد مخدر
  • سمیه تنهایی سیس، فریبا شایگان*، عاصمه قاسمی صفحات 173-194

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از لحاظ زمان مقطعی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی می باشد، ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد، جامعه آماری زنان مراجعه کننده به پلیس زن در اداره آگاهی تهران (شاپور) بود. روش نمونه گیری در این پژوهش ، به دلیل هم شانس بودن انتخاب هر یک از اعضای جامعه به روش در دسترس می باشد.. روایی محتوای پرسشنامه های این تحقیق، توسط استاد راهنما و مشاور و چند نفر از افراد مطلع مورد تایید قرار گرفته است و از روایی لازم برخوردار می باشد، ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه حاضر با استفاده از نرم افزار spss 855/. محاسبه شد که بیانگر پایایی مناسب پرسشنامه می باشد، برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند گانه، آزمون کلوموگروف و آزمون z استفاده شده است.یافته های تحقیق نشان داد که بین احساس امنیت ، رضایت از عملکرد و تاثیر رسانه با اعتماد اجتماعی زنان رابطه موثر و معنا دار وجود دارد، در حالیکه داده های حاصل از بررسی تاثیر منزلت اجتماعی پلیس زن و ویژگی های فردی مراجعین رابطه معناداری با اعتماد اجتماعی افراد به پلیس زن نداشت، افزایش احساس امنیت در زنان و رضایت از عملکرد پلیس زن در کنار فعالیت مفید و معرفی توانمندی های پلیس زن از طریق رسانه بر افزایش اعتماد اجتماعی زنان به پلیس زن موثرند.

    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، پلیس زن، زنان، امنیت، پیشگیری از جرم
  • مهدیه وجدانی فخر، شهرداد دارابی*، علی نجفی توانا صفحات 197-213
    زمینه و هدف

    اصطلاح بزه دیده شناسی آبی مطالعه قواعد، مقررات و در واقع، هنجارهای بین المللی است که با محوریت اسناد سازمان ملل متحد در زمینه مسایل بزه دیده شناختی مربوط به زنان به تصویب رسیده است. هدف این تحقیق، شناسایی بزه دیده شناسی آبی از دیدگاه حمایت از زنان بزه دیده در سطح مقررات بین المللی و نیز شناسایی بسترها و ظرفیت های حقوق داخلی ایران دراین زمینه می باشد.

    روش شناسی تحقیق :

     این تحقیق از نوع کیفی بوده که به روش توصیفی تحلیلی و با تکیه بر اسناد بین المللی و مطالعه قوانین و مقررات ملی به صورت اسنادی و کتابخانه ای انجام گرفته است.

    یافته های تحقیق :

     هرچند قوانین وضع شده در سطح بین المللی در جهت حمایت از زنان در جامعه جهانی از ضمانت اجرای کافی برخوردار نیست اما در نظام کیفری ایران، به خصوص در بعد تقنینی، اقدامات گسترده ای در خصوص حمایت از زنان هم سو با اقدامات بین المللی صورت گرفته است.

    نتیجه گیری

    بزه دیده شناسی آبی در سطوح قضایی و اجرایی در ایران در مقایسه با معیارهای بین المللی بزه دیده شناسی آبی نوپا محسوب شده که با اقداماتی از جمله مداخله های اجتماع محور و مداخلات بهداشت روان و جلوگیری از بزه دیدگی مضاعف، با تصمیمات مقتدرانه در سطوح قضایی و نیز اجرایی کردن قوانین بین المللی از جمله ترویج کمک های چند جانبه و همکاری دولت ها به منظور تبادل اطلاعات و جرم یابی سریع می تواند گام های اساسی در این زمینه بپیماید.

    کلیدواژگان: بزه دیده شناسی آبی، زنان بزه دیده، خشونت خانوادگی، اسناد بین المللی، نظام کیفری ایران
  • مجید محمدولی*، بهمن مرادی، امیر رضایی صفحات 221-238
    زمینه و هدف

    در عصر ارتباطات، یکی از زمینه های افزایش کمی و کیفی ارتباط شهروندان با مرکز فوریت های پلیسی 110و در نتیجه دریافت درست معنی و انتقال معنی به واحدهای اجرایی، هنر و مهارت های ذاتی و اکتسابی اپراتورهای این مراکز می باشد. هدف، شناسایی و اولویت بندی مهارت های مورد نیاز اپراتورهای مراکز 110 به منظور برقرای ارتباط مثبت بین پلیس و شهروندان می می باشد.

    مواد و روش ها

    ازنظرهدف، تحقیق،کاربردی؛ فلسفه تحقیق،اثباتگرا؛رویکردتحقیق، استقرایی؛ روش تحقیق، پیمایشی؛ افق زمانی، تک مقطعی؛ شیوه های گردآوری داده ها اسنادی و پرسشنامه محقق ساخته (طیف پنج درجه ای لیکرت) که روایی و پایایی آن با استفاده از نظر متخصصان و ضریب آلفای کرونباخ (932/0= α) مورد تایید قرار گرفت می باشد. نمونه آماری 168 نفره به شیوه تصادفی ساده انتخاب و داده ها با استفاده از نرم افزار spss19 تحلیل و در نهایت با استفاده از آزمون رتبه بندی فریدمن رتبه بندی شدند.

    یافته ها

    تفاوت جنسیت تنها در مهارت های آموزشی و علمی مشاهده گردید. براساس آزمون فریدمن، مهارت های فردی، اجتماعی، آموزشی، علمی، مدیریتی و عملی و در غالب مهارت های اصلی انسانی، ادراکی، فنی به ترتیب دارای رتبه های اول الی سوم بودند.

    نتایج

    مهارت های شناسایی شده با یافته های برخی پژوهش های دیگر و مهارت های رابرت ال. کاتز همخوانی دارد. در مجموع اولویت بندی مهارت های مورد نیاز اپراتورهای مرکز 110 سبب برقراری ارتباط مثبت بین شهروندان و پلیس می گردد.

    کلیدواژگان: اپراتور، فوریت های پلیسی، پلیس110، مهارت ها، اولویت بندی
  • محمد خیراللهی*، اصغر جعفری، محمد قمری، وحیده باباخانی صفحات 241-264

    زمینه و هدف:

     برای پیشگیری از وقوع طلاق و کاهش آن در جامعه، با آگاهی از تعارضات زناشویی که برای خانواده به وجود میآید، می توان به فکر راه حلی برای جلوگیری از بروز تعارضات زناشویی شد. پژوهش حاضر به مدل یابی سبک های مقابله با تعارض زناشویی بر اساس تحلیل روند تغییرات چرخه زندگی در زوجین متقاضی طلاق می پردازد.

    روش:

    این پژوهش به صورت علی-مقایسه ای براساس تحلیل واریانس یکراهه، رگرسیون منحنی درجه دوم و جامعه آماری زوجین متقاضی طلاق مراجعه کننده به دادگاه خانواده در 6 ماه اول سال 1397 در استان آذربایجان شرقی انجام گرفته است. با روش نمونه گیری هدفمند، 200 زوجین دارای ملاک های ورود به پژوهش به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش مراحل هفت گانه چرخه زندگی خانواده و پرسشنامه سبک مقابله با تعارض زناشویی، پرسشنامه رحیم(ROCI-II) می باشد. داده ها از روش تحلیل واریانس یکراهه و رگرسیون منحنی درجه دوم با نرم افزار Spss تحلیل شدند.

    یافته ها و نتایج:

    یافته های تحلیل روند حاکی از آن است که تغییرات سبک مقابله با تعارض زناشویی در مراحل گوناگون چرخه زندگی زوجین متقاضی طلاق معنادار است. بیشترین میزان سبک مقابله با تعارض زناشویی در مراحل عقد و بدون فرزند می باشد. همچنین سبک مقابله با تعارض زناشویی زوجین با ورود اولین فرزند کاهش می یابد و دارای کمترین مقدار در دوره نوجوانی فرزند است و در مرحله آشیانه خالی دوباره افزایش می یابد(p <0.01). نتایج پژوهش بیان می کند که سبک مقابله با تعارض زناشویی زوجین از مراحل چرخه زندگی خانوادگی تبعیت می کند. لذا پیشنهاد می شود زوج ها به آموزش مهارت های اجتماعی لازم به فرزند نوجوان توجه کنند و بعد از دوره نوجوانی فرزند، روابط خود را با اطرافیان دوباره بازسازی کنند.

    کلیدواژگان: چرخه زندگی، سبک مقابله با تعارض زناشویی، طلاق، تحلیل روند
  • حسن اسدی، مهری کاکویی* صفحات 267-292

    هدف از پژوهش حاضربررسی فقهی و حقوقی چگونگی فرآیند دادرسی متهم زن می باشد .این مطالعه به روش تبیینی و استنباطی انجام شده است. پژوهش حاضر سعی دارد با کاربرد قواعد فقه اسلامی و بررسی در اصول فقهی به منظور تطابق آن با قوانین و مقررات در نظام قانونگداری اسلامی و آیین دادرسی با احکام اسلامی ، در در مرحله کشف و تحقیقات مقدماتی، مرحله اتهام، دستگیری و بازداشت، تفتیش و بازرسی، شکنجه متهم برای کسب اقرار، دادرسی و اجرای حکم در رویکرد به زنان متهم می پردازد. این نوشتار به بررسی دیدگاه فقهای اسلام در برخورد با زنان متهم می پردازد.آنچه در مقام تحلیل روایت و بیان به نظر نگارنده می رسد، این است که از لحاظ فقهی به دلیل اهمیت و موضوعیت، در این نوشتار به این سوال اساسی پاسخ داده شده است که فرآیند دادرسی متهم زن از منظر فقه و حقوق کدام اند؟ با عنایت به مبانی انسان شناختی و ویژگی های اختصاصی زن، پاسخ به این سوال به صورت فرضیه به اثبات رسیده است و آن اینکه ضرورت بهره مندی از پلیس و ضابط زن و لزوم آموزش ضابطان زن برای بازجویی از متهمان زن در مرحله ی کشف جرم و تحقیقات مقدماتی و برخورداری از فرصت غیر علنی بودن جلسات رسیدگی به ویژه در جرایم منافی با عفت، بهره مندی از مددکار و مشاور زن در مرحله ی دادرسی و به همراه داشتن طفل، لزوم بهره مندی از مامور بدرقه زن از جمله حقوق متهمان زن در مرحله ی اجرای حکم به شمار می آید.

    کلیدواژگان: فقه و حقوق اسلامی، متهم، جرم، زن، دادرسی
|
  • Zahar Najafi, AliAsghar Abbasi Asfajir *, Manoucher Pahlevan Pages 3-15

    Security is one of the basic needs and motivations of human beings, so that with its decline, human peace of mind disappears and is replaced by anxiety, anxiety and restlessness, and the fulfillment of many human needs depends on providing security. The aim of this study was to investigate social trust in three dimensions (fundamental trust, interpersonal trust, generalized trust) on social security in three dimensions (emotional, life, financial) among women in Babylon. The research method of this research has been a descriptive survey and the women's analysis unit of Babol city is 64-15. The survey method and standard and researcher-made questionnaires were used to collect information, the reliability of which was confirmed by Cronbach's alpha. The results show that there is a significant and direct relationship between the dimensions of independent variables of social trust and dependent variable of social security, and among these, the dimension of fundamental trust with value (0.386) showed the greatest correlation with social security. Multiple regression analysis shows that independent variables (0.44) explain social security changes.

    Keywords: social security, Women, Fundamental trust, interpersonal trust, generalized trust
  • Seyedeh Faezeh Mousavi, HamidReza Safari Jafarloo *, MohammadSadegh Afroozeh Pages 19-44
    Background and Purpose

    Nowadays, in different societies, creating suitable fields for women's sports is considered an important and national issue and the presence or absence of women in sports activities is considered as a global indicator of the social status of women in society. The purpose of this study was to investigate the influence of social support on Yasuj women's Sports Participation with the mediating role of feeling safe.

    Method

    This study used survey & cross sectional method which was conducted in the field. The statistical population of this study consists of all women over 15 years old in Yasuj city. Due to the lack of confidence in number of population, eventully 384 persons were selected as statistical sample based on Cochran's formula. Questionnaires were distributed among women by using the available sampling method, out of them 354 questionnaires were find studyable and analyzable. In order gathering relevance data, three questionnaires: social support (Zimmett et al., 1988), justified Questionnaire of Social Feeling Safe (Sahabi, 2010) and sport participation questionnaires (Sharkley, 1999) were used. Also validity and reliability of the questionnaires were consider and confirmed. Fitting and testing of the hypotheses was performed by using structural models, Partial Least Squares method and PLS3 software.

    Results

    The results showed that social support and feeling safe had a direct and significant impact on women's sport participation. Analyzing Model fitting also proved that the proposed model has enough and powerful fitting.

    Keywords: feeling safe, social support, Woman, sport Participation
  • Nahid Hosseini *, Abolfazl Pourmanafi Pages 47-67
    Objective

    The purpose of this study is to investigate women's security disciplinary research in Iran in the four decades after the Islamic Revolution.

    Method

    Applied research with systematic review and thematic analysis of works with subject indicators (macro and micro), statistical population (target group), province, year, place of publication, type of work. 25 important keywords of search base in reputable scientific and research databases, including; University of Tehran, Tarbiat Modares, Allameh Tabatabai, Al-Zahra, Azad University, Tehran Science and Research Branch and Amin Law Enforcement Sciences, Organizations and Institutions , NAJA Research Institute), scientific research databases (Iran Dock, University Jihad (SID), National Library, Book House, integrated system of NAJA publications) and the results through software in three thematic areas including security, crime, police (woman) Set and themed.

    Results

    Out of 810 works, the highest figures were in articles (42%), subject of security (51%), delinquent / seen and imprisoned women (22%), Tehran province (63%), 2010-2011 (74%) , Universities and higher education centers with about (40%). Women, the feeling of security, security, social security, urban space are the most frequent words.

    Conclusion

    The results show the importance of security among women's issues in the field of policing. Issues that create the greatest sense of security for women from the police need to be addressed. Research gaps and the needs of the provinces of the country should be extracted and included in major research and university programs.

    Keywords: Disciplinary Research, Women, Security, Database
  • Akbar Rezazadeh, Reza Abdorrahamani Pages 71-94
    Introduction

    One of the important dimensions in the training process of Iranian police is psychological and sociological education of students. The main goal in police psycho-sociological training is to enable police students to achieve an appropriate level of community-based performance and social interaction with a deeper understanding of all individual and social actions of community members. However, the main purpose of this study is: to identify and design educational processes and implement educational programs in the field of psycho-sociology of students and graduates of Amin University of Law Enforcement Sciences.

    Research method

    The research method was qualitative, through exploratory method and through elite sessions. The study population were the police experts, and specialists in which the number of participants, including 27 people, were selected by purposive sampling. Data analysis was also done through content analysis and coding and categorization of the content of interviews and group discussions.

    Findings and Results

    Findings showed that the conceptual model in the field of psychological education is defined by two dimensions of intelligence and personality traits including components of emotional intelligence, rational intelligence, extraversion, responsibility, flexibility, adaptability and resilience. In the field of sociological education, with the dimensions of social communication action, intercultural cognition, social participation, lifestyle and analysis of social phenomena including components of media literacy, social communication, ethnicities and groups, citizenship rights, values ​​and norms, voluntary and collaborative activities Politics, consumption patterns, leisure patterns, body management, work and employment, injuries and social issues, and the recognition of public opinion are defined.

    Keywords: Police, student education, socialization, psychological education, sociological education
  • Abbas Ahmadi *, Ali Abbasi, Ensiyeh Babaie Pages 97-114
    Aim

    The aim of this study was to determine the role of coping strategies, cognitive distortions and personality disorders in predicting violence among women convicted of assault.

    Method

    This is an applied research and the research method is descriptive cross-sectional correlation. The statistical population of the study consisted of women prisoners convicted of assault in prisons in Mazandaran province in 2020 and 77 of them were interviewed according to Morgan table by available sampling method. To collect data from the Interpersonal Cognitive Distortion Scale, ,, Coping Strategies Questionnaire for problem-oriented strategy was used for emotion-oriented strategy, Spielberger's state-trait anger questionnaire and Milon clinical questionnaire . Were analyzed step by step in SPSS software.

    Findings and Results

    Summarize the findings and results. Anger is negatively related to coping strategies (problem-oriented) (r = -0.351; P <0.06). 0.351% of the total variance of aggressive behaviors is explained by problem-oriented coping strategies. Anger is positively related to cognitive distortions (r = 0.334; P <0.011). 0.334% of the total variance of aggressive behaviors is explained by cognitive distortions. Anger is positively associated with antisocial personality disorder (r = 0.507; P <0.018). 0.507% of the total variance of aggressive behaviors is explained by antisocial personality. Anger is negatively related to compulsive personality disorder (r = -0.420; P <0.03). 3.087 percent of the total variance of aggressive behaviors is explained by forced personality. Coping strategies, cognitive distortions, and personality disorders can predict anger.

    Keywords: Coping Strategies, Cognitive Disturbances, personality disorders, Violence
  • Elahe Ahangari * Pages 119-150
    Background and Purpose

    Self-harm in adolescents refers to deliberate self-harming behaviors that lack any predetermined intrinsic motivation or intention and have many human and financial health costs for human societies. The aim of this study was to investigate the effect of online motivational interviewing on self-efficacy and Family emotional psychological atmosphere in adolescents whith self-harming behaviors during the outbreak of Corona epidemic.

    Method

    The research method was quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population of the study included all adolescents with self-harming behaviors who referred to counseling centers in Kashmar in 2020. Forty adolescents were selected based on voluntary and available sampling and were randomly assigned to experimental and control groups. First, both groups responded to self-efficacy questionnaire, family emotional psychological atmosphere (pre-test). The experimental group then underwent 8 sessions of Miller motivational interview online. Finally, both groups responded to the research tools again (post-test). The collected data were analyzed by SPSS-22 software and inferential statistics of analysis of covariance.

    Results

    The results of the comparison of efficiency post-test, family emotional psychological atmosphere in two groups of adolescents with self-harming behaviors, by controlling the effect of pre-test, indicates that after participation of this group of adolescents in treatment sessions, efficiency scores and perception There was a significant change in their emotional psychological atmosphere compared to the control group.

    Conclusion

    Online motivational interview is effective on family emotional psychological atmosphere and self-efficacy of adolescents with self-harming behaviors.

    Keywords: Internet motivational interview, Self-efficacy, family emotional psychological atmosphere
  • Hannaneh Darashti *, Lilla Abedini, Mohammad Asadi Fard Pages 154-169
    Background and Aim

    Social capital is a tool to achieve other types of capital, including economic, human and cultural capital. One of the most important areas affected by social capital is the institution of the family. The aim of this study was to investigate the effect of family social capital on women's tendency to drugs in Tehran.

    Method

    This research is a cross-sectional survey. The statistical population of the study consisted of women aged 17 to 25 years in Tehran and a sample of 350 of them (100 addicts and 250 non-addicts) were interviewed by simple random sampling. Data were collected using a valid and reliable questionnaire (Cronbach's alpha between 0.69 and 0.84 for research variables) and analyzed using correlation, regression and t-tests in SPSS software.

    Results and Conclusion

    The study showed that there is a significant relationship between family social capital and its dimensions with drug addiction. Among the dimensions of social capital, cognitive social capital within the family is the strongest predictor of drug-addicted behavior among women. Therefore, by developing the social capital of the family, it is possible to help reduce women's addiction

    Keywords: social capital, social capital within family, social capital outside family, family, Drugs
  • Somayeh Tanhaiy Sis, Fariba Shayegan *, Aseme Ghasemy Pages 173-194

    The present study in terms of applied purpose In terms of cross-sectional time and in terms of collection methodThe data is descriptive-survey,The data collection tool is a researcher-made questionnaire Statistical population of women referring to female police in the office Awareness was Tehran (Shapur). Sampling method in this study, due to the chance of selection .Each member of the community is available in a method. Validity of the content of the questionnaires of this research, by the supervisor and consultantAnd a few informed people have been confirmedAnd has the necessary validity, Cronbach's alpha coefficient for the present questionnaire using the softwarespss 855 /. It was calculated that it indicates the appropriate reliability of the questionnaire, To analyze the collected data From Pearson correlation coefficient statistical tests,Multiple regression, Klomogrov test and z test Used.The research findings showed that between the feeling of security,Satisfaction with the performance and impact of trusted media There is an effective and meaningful relationship between women and society,While the data obtained from the study of the impact of social status of female policeAnd individual characteristics of clients have a significant relationship < br />He did not have a woman with social trust in the police,Increase women's sense of security and performance satisfaction Female police along with useful activities and introduction of female police capabilities Through the media, they are effective in increasing women's social trust in the female police.

    Keywords: social trust, Women Police, Women, Security, Crime Prevention
  • Mahdie Vojdani Fakhr, Shahrdad Darabi *, Ali Najafi Tavana Pages 197-213
    Background and Aim

    The term blue victimology is the study of international rules, regulations and, in fact, international norms focusing on UN documents on criminological and cognitive victim issues related to women (such as delinquency, victimization and prevention). Approved.

    Research Methodology

    This research is a qualitative type that has been done in a descriptive-analytical method, relying on international documents and studying national laws and regulations in the form of documents and libraries.

    Findings

    The norms contained in the UN Human Rights Documents on the Prohibition of Violence against Women and the Protection of the Rights of Children and Adolescents can be considered as measures taken in the field of blue victimology to protect women victims and children internationally and In domestic law, we can also refer to legislative norms and actions of civil institutions. in the Iranian penal system, especially in the legislative dimension, extensive measures have been taken to protect women in line with international action.

    Conclusion

    blue victimology at the judicial and executive levels in Iran in comparison with international standards is considered a nascent blue victimology that with measures such as community-based interventions and mental health interventions and prevention of double victimization, with authoritative decisions At the judicial level, as well as the implementation of international law, including the promotion of multilateral assistance and cooperation between governments in order to exchange information and expedite criminalization, fundamental steps can be taken in this regard.

    Keywords: blue victimology, Women Victims, Domestic Violence, international instruments, Iranian penal system
  • Majid Mohammdvali *, Bahman Moradi, Amir Rezaei Pages 221-238
    Background and Purpose

    In the age of communication, one of the areas of increasing the quantity and quality of citizens' communication with the 110 Police Emergency Center and as a result receiving the correct meaning and transferring the meaning to the executive units, is the innate and acquired skills of the operators of these centers. The aim is to identify and prioritize the skills required by the operators of 110 centers in order to establish a positive relationship between the police and the citizens.

    materials and methods

    In terms of purpose, research, application; Philosophy of research, positivist; research approach, inductive; Research method, survey; Time horizon, single section; Data collection methods are documentary and researcher-made questionnaire (five-point Likert scale) whose validity and reliability were confirmed using expert opinion and Cronbach's alpha coefficient (α = 0.932). The statistical sample of 168 people was selected by simple random sampling and the data were analyzed using SPSS19 software and finally ranked using Friedman ranking test.

    findings

    Gender differences were observed only in educational and scientific skills. According to Friedman test, individual, social, educational, scientific, managerial and practical skills and in the form of basic human, perceptual and technical skills were ranked first to third, respectively.

    Results

    Skills identified with the findings of some other research and the skills of Robert L. Katz is consistent. In general, prioritizing the skills required by the operators of Center 110 will lead to a positive relationship between citizens and the police

    Keywords: Operator, Police emergencies, police 110, Skills, Prioritization
  • Mohammad Kheyrollahi *, Asghar Jafari, Mohammad Ghamari, Vahideh Babakhani Pages 241-264

    In order to prevent the occurrence of divorce and reduce it in the society, by being aware of the marital conflicts that arise for the family, one can think of a solution to prevent and occur marital conflicts. The aim was to model the coping styles of marital conflict based on the analysis of life cycle changes in couples seeking divorce. Causal-comparative research method based on one-way analysis of variance, second degree curve regression and statistical population of couples seeking divorce referred to family court in the first 6 months of 2018 in East Azerbaijan province. Using purposive sampling method, 200 couples with inclusion criteria were selected as the research sample. The research tool is Rahim Questionnaire (ROCI-II). Data were analysed by one-way analysis of variance and quadratic curve regression using Spss software. The findings of the process analysis indicate that changes in the style of coping with marital conflict at stages of the life cycle of divorced couples are significant. The highest level of coping with marital conflict is in the marriage and childless stages. Also, decreases with the arrival of the first child and has the lowest value during the child's adolescence and increases again in the empty nest stage. (P <0.01). The results indicate that the couple's coping style with marital conflict follows the stages of the family life cycle. It is suggested that couples pay attention to teaching the necessary social skills to the adolescent child and rebuild their relationships with others after the child's adolescence.

    Keywords: divorce, Life Cycle, Styles of coping with marital conflict, Process analysis
  • Hassan Asadi, Mehri Kakouei * Pages 267-292

    The purpose of this study is to study the jurisprudence and law of the trial process of the accused woman. This study has been done by explanatory and inferential methods. The present study tries to apply the rules of Islamic jurisprudence and study in the principles of jurisprudence in order to comply with the laws and regulations in the Islamic legal system and the procedure with Islamic rules, in the stage of preliminary investigation and investigation, the stage of accusation, arrest and detention, search and inspection , Tortures the accused to obtain a confession, trial and execution of the sentence in the approach to the accused women.Given the anthropological foundations and specific characteristics of women, the answer to this question has been proven as a hypothesis, namely the need to use the police and female officers and the need to train female officers to interrogate female defendants in the crime detection phase and Preliminary investigations and the possibility of non-public hearings, especially in cases of indecency, the use of a female helper and counselor in the trial phase and the presence of a child, the need to benefit from the female escort officer, including the rights of female defendants in the trial phase. Execution of the sentence is considered.

    Keywords: Islamic jurisprudence, law, Accused, Crime, Woman, trial