فهرست مطالب

ابن سینا - سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 72، پاییز 1399)

فصلنامه ابن سینا
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 72، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عباس صارمی*، علیرضا آقابابا، علیرضا بهرامی، محی الدین بهاری صفحات 4-12
    مقدمه

    با توجه به بیماری همه گیر کووید 19، مقامات بهداشتی قوانینی را برای فاصله اجتماعی وضع کرده اند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تغییرات در سطح فعالیت بدنی طی فاصله اجتماعی ناشی از کووید 19 در استان مرکزی و تاثیر فعالیت بدنی بر بهزیستی روانی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، در مجموع 558 نفر از ساکنین بزرگسال استان مرکزی (60-20 سال) از طریق یک رویه نمونه گیری گلوله برفی برای پاسخ به یک پرسشنامه آنلاین شرکت کردند. فعالیت بدنی با استفاده از پرسشنامه معتبر 5 قسمتی ارزیابی شد. بهزیستی روانی با استفاده از مقیاس بهزیستی روانی کوتاه وارویک-اندیبورف اندازه گیری شد. ارتباط بین فعالیت بدنی و سلامت روان با استفاده از همبستگی پیرسون بررسی شد.

    یافته ها

    در نمونه مورد مطالعه 42/58٪ زن و 58/41٪ مرد بودند. 97٪ از شرکت کنندگان اظهار داشتند که به دستورالعملهای فاصله اجتماعی پایبند بوده اند. با توجه به اپیدمی کووید 19، کل زمان فعالیت بدنی در دی ماه 1398 به طور معنی دار در مقایسه با فروردین 1399 در بزرگسالان ساکن در استان مرکزی کاهش یافت (001/0=p). همبستگی مثبت و معنی داری بین میزان فعالیت بدنی و نمره خلق و خوی در مردان و زنان مشاهده شد (001/0=p، 14/0=r).

    بحث و نتیجه گیری

    در نمونه حاضر از بزرگسالان استان مرکزی و در زمان فاصله گذاری اجتماعی به دلیل کووید 19، کسانی که از نظر جسمی فعال بودند سلامت روان بهتری داشتند. این نتایج نشان می دهد که انجام حتی فعالیت بدنی سبک در طی همه گیری کووید 19 ممکن است به کاهش تاثیرات منفی بهداشت روانی مرتبط با فاصله گذاری اجتماعی و پایبندی به قرنطینه، کمک کند.

    کلیدواژگان: کووید 19، سلامت روان، فعالیت بدنی
  • وحید فکری کورعباسلو*، علی فکوریان، محسن حیدریان صفحات 13-22
    مقدمه

    نیروهای مسلح، با توجه به وظایف و ماموریت هایی که دارند، نیازمند سطوحی از آمادگی جسمانی هستند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین مقاومتی و محدودیت جریان خون با استراحت فعال و غیر فعال، بر سطوح هورمون رشد وآمادگی جسمانی سربازان بود.

    روش بررسی

    24 جوان سالم در 3 گروه 8 نفری تمرین مقاومتی سنتی (RT)، تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون با استراحت غیرفعال (BFR+PR) و با استراحت فعال (BFR+AR) قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت 6 هفته، 3 جلسه در هفته با شدت 80-70% 1RM برای گروه RT و 30-20% 1RM برای دو گروه دیگر اجرا شد. قبل و بعد از شش هفته شاخص های فیزیولوژیک، انتروپومتریک، توان بی هوازی و انفجاری پا و سطوح هورمون رشد (الایزا) آزمودنی ها اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 6 هفته تمرین، اثر معناداری بر سطوح هورمون رشد دارد (02/0=p)، به طوری که در گروه BFR+AR بیشتر از گروه RT است. با این حال بین گروه BFR+PR با دو گروه دیگر تفاوت معنی داری وجود ندارد. همچنین6 هفته تمرین، باعث افزایش معناداری در مقادیر پرش سارجنت و اوج توان در هر سه گروه، حداقل توان در گروه BFR+PR و میانگین توان در گروه BFR+AR و BFR+PR می شود. با این حال این افزایش ها در اوج توان، حداقل توان، میانگین توان و پرش سارجنت بین گروه ها معنادار نبود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به اصل کارایی تمرین و سازگاری های مشابه با RT و BFR+PR، ترکیب تمرینات مقاومتی با BFR+AR می تواند جایگزین مناسبی برای این تمرینات شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، استراحت، هورمون رشد، آمادگی جسمانی
  • نادر مرکزی مقدم، ساناز زرگر بالای جمع، سعید شهرکی* صفحات 23-29
    مقدمه

    نظام بهداشت و درمان ارتش هر کشوری نقش تعیین کننده ای در سلامت آن کشورها دارد. با توجه به نقش دفاعی و بهداشت و درمانی ، در هر ارتشی یک الگوی مناسب نظام بهداشت و درمانی نیاز است. هدف از این مطالعه انجام یک مطالعه کیفی مبتنی بر نظرات خبرگان بهداشت و درمان ارتش جهموری اسلامی ایران بود.

    روش بررسی

    این مطالعه کیفی در سال 98-1397 انجام گردید. اطلاعات نظام های بهداشت و درمان ارتش های جهان از وب سایت نظام سلامت نظامی، مصاحبه های مقامات نظامی، گزارش ها و مقالات نظام بهداشت و درمان نظامی کشورهای مختلف استخراج شد. سپس بر اساس اطلاعات گردآوری شده الگوی مصاحبه نیمه ساختاریافته در چهارچوب کارکردها و اهداف نظام سلامت نظامی پیشنهادی استخراج شد. پس از تهیه سوالات مصاحبه نیمه ساختار یافته، از خبرگان سلامت نیروهای مسلح انتخاب شده مصاحبه تهیه شد. داده ها به وسیله نرم افزار MAXQDA کدگذاری شدند و کدها در چهارچوب موضوعی به تم ها و زیرتم ها مرتبط گردیدند.

    یافته ها

    10 مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان بهداشت و درمان نظامی انجام گردید. پس از پیاده سازی مصاحبه ها، کدگذاری و دسته بندی داده ها 4 تم شامل تولیت، تولید منابع، تامین مالی و ارایه خدمت به دست آمد که به همراه 23 زیرتم چهارچوب نظام بهداشت و درمان را تشکیل دادند.

    بحث و نتیجه گیری

    به کارگیری الگوی مناسب برای نظام بهداشت و درمان نیروهای مسلح می تواند زمینه ساز ایجاد ساختاری متناسب با شرایط کشور شود و مسیر دستیابی به اهداف امنیتی و بهداشت و درمانی را هموار سازد و به عنوان یک نظام برتر، الگوی سایر نظام های بهداشت و درمان شود.

    کلیدواژگان: بهداشت و درمان نظامی، تحقیقات کیفی، مصاحبه
  • اکبر سازوار*، یعقوب مهری الوار، فهیمه عرفانی آداب صفحات 30-39
    مقدمه

    نقش شدت تمرین در تغییرات عوامل مرتبط با تندرستی و اشتهایی درگیر در متابولیسم افراد دارای اضافه وزن نامشخص است. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه اثر تمرینات مقاومتی سنتی با تناوبی شدت بالا بر عوامل درگیر در سوخت و ساز چربی در زنان چاق و دارای اضافه وزن صورت گرفت.

    روش بررسی

    از میان زنان چاق و دارای اضافه وزن، 30 نفر، به صورت در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه تمرین مقاومتی تناوبی شدید (مدت زمان تمرین 45 دقیقه)، تمرین مقاومتی سنتی (مدت زمان تمرین 75 دقیقه) و کنترل، تقسیم شدند. پس از نمونه گیری اولیه، گروه های مداخله ای به مدت 12 هفته به فعالیت پرداختند. به منظور حذف پاسخ آخرین جلسه تمرینی، نمونه گیری خونی 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین به عمل آمد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که گرلین، وزن، درصد چربی و شاخص توده بدنی در گروه تمرین مقاومتی تناوبی کاهش معناداری به نسبت گروه کنترل و تمرین مقاومتی سنتی داشته است (05/0p<). در متغیر آدیپونکتین سرمی نتایج نشان داد که تمرین مقاومتی تناوبی و سنتی میزان افزایش معناداری به نسبت گروه کنترل را از خود نشان داده اند و در نسفاتین-1 میزان افزایش در گروه تناوبی شدید منجر به ایجاد تفاوت معنادار با گروه کنترل شده است (05/0p<). اما نسبت به گروه سنتی این تفاوت ها معنادار نیست.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد شدت تمرین یک فاکتور مهم و اثر گذار بر میزان تغییرات عوامل مرتبط با سوخت و ساز چربی و کنترل اشتها در افراد چاق است. البته برای رسیدن به نتیجه قطعی نیاز به پژوهش های بیشتری در آینده است.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، تمرین مقاومتی، چاقی، آدیپونکتین
  • سوسن دادخواه، مجتبی انصاری شهیدی*، حسن رضایی جمالویی، امیرمحسن راه نجات صفحات 40-46
    مقدمه

    رسیدن به سنین سالمندی برای یکایک انسان ها اجتناب ناپذیر است. امروزه افزایش جمعیت سالمندان از چالش های جدی نظام های سلامت به شمار می آید. لذا هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر واقعیت مجازی (خلق رویا) بر میزان شادکامی سالمندان زن بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی به روش پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری همراه با گروه کنترل در انتظار درمان بود و جامعه آماری این مطالعه شامل 250 نفر از سالمندان زن بالای 65 سال اهل ساری بودند که مبتلا به بیماری قلبی یا اعصاب و روان شدید نبودند و از آذر تا بهمن 1398، از طریق فراخوان شبکه های اجتماعی، داوطلب شرکت در پژوهش شدند. نمونه گیری به روش هدفمند و شامل 30 نفر از آنان بود که کمترین نمره را از پرسشنامه شادکامی آکسفورد به دست آورده بودند و به صورت تصادفی به دو گروه همتا (از نظر سن، وضعیت اشتغال و میزان تحصیلات) 15 نفره آزمایش و کنترل در انتظار درمان تقسیم شدند. مداخله تنها بر روی گروه آزمایش انجام شد و پس از یک ماه، مطالعه پیگیری صورت گرفت.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که کاربرد واقعیت مجازی (خلق رویا)، اثر مثبت معناداری بر افزایش شادکامی سالمندان زن داشته است (127/132F=، 001/0p<) به علاوه نتایج، پس از گذشت یک ماه از پایان مداخله نیز ثابت مانده است.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، اجرای مداخله مذکور جهت ارتقاء سلامت در جمعیت سالمندان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: واقعیت مجازی، شادکامی، زنان، سالمندان
  • زینب ضرابی مقدم*، سید امیر امین یزدی صفحات 47-55
    مقدمه

    احساس کمرویی یکی از مشکلاتی است که اغلب کودکان آن را تجربه می کنند. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثربخشی بازی درمانی فلورتایم مبتنی بر رویکرد تحولی-تفاوت های فردی مبتنی بر ارتباط (DIR) بر بهبود کمرویی کودکان پیش دبستانی اجرا شد.

    روش بررسی

    جامعه آماری کلیه کودکان پیش دبستانی شهر مشهد بودند که با توجه به نمونه گیری خوشه ای تصادفی 30 کودک با توجه به مقیاس کمرویی توسط چیک - بریگز انتخاب شدند و در دو گروه کنترل و آزمایش جایگذاری شدند (15 آزمایش، 15 کنترل). گروه آزمایش، بازی درمانی فلورتایم را طی هشت هفته، هفته ای دو جلسه و هر جلسه 45 دقیقه دریافت کردند. نتایج با توجه به طرح پیش آزمون - پس آزمون و تحلیل آماری تی به دست آمد.

    یافته ها

    بررسی نمره های به دست آمده از کمرویی توسط چیک - بریگز در دو گروه آزمایش و کنترل و مقایسه آنها با هم نشان داد، بازی درمانی فلورتایم تاثیر معناداری برمیزان کمرویی کودکان پیش دبستانی دارد (005/0p<)، و نتایج در گروه آزمایش بهبود قابل توجهی در نشانگان کمرویی نشان داد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش تغییرات چشمگیری در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل نشان داد، همچنین اثر بخشی بازی درمانی فلورتایم مبتنی بر DIR را بر بهبود کمرویی کودکان پیش دبستانی تایید می کند. بر این اساس می توان با مداخلاتی همچون بازی درمانی با توجه به رویکردهای تحولی این اصل مهم در روابط بین فردی کودک را بهبود بخشید.


    کلیدواژگان: بازی درمانی، کمرویی، کودک
  • حورا بحرالعلوم، ساقی نورایی، ملیحه انتظاری*، مهرداد هاشمی، کیاوش هوشمندی، مهدی راعی صفحات 56-66
    مقدمه

    کووید19، بیماری عفونی همه گیر ناشی از ویروس کرونا به یک تهدید بزرگ جهانی تبدیل شده است. ویروس کرونا به طور عمده سیستم تنفسی انسان را هدف قرار می دهد. مشخص شده است که طوفان سایتوکاین و سایر پاسخ های ایمنی تغییر نظم یافته با پاتوژنز بیماری همراه است. هر دو سیستم ایمنی و گوارش از نظر دستیابی به مواد مغذی و دفاع از میزبان به عنوان میکروبیوتای روده وظایف مهمی را به اشتراک می گذارند. هدف اصلی از این مطالعه عنوان کردن اهمیت تغذیه سالم بر عملکرد سیستم ایمنی بدن و تاثیر آن در پیشگیری از ابتلا و و درمان کووید 19 است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مروری، مقالات از پایگاه های داده بین المللی نظیر پابمد، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و اسکوپوس با وارد کردن واژه های کلیدی پاندمی کوید19، سیستم ایمنی، عوامل تغذیه ای و مکمل های غذایی استخراج شدند. بر اساس معیارهای ورود و خروج 82 مقاله واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    ریز مغذی ها و درشت مغذهایی مانند ویتامین ها و هم چنین سایر عناصر نظیر روی، آهن، سلنیوم و مس، پروتئین ها و اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا 3 نقش مهمی را در تقویت عملکرد سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونتهای تنفسی نظیر کووید19 ایفا میکنند.

    بحث و نتیجه گیری

    الگوی رژیم غذایی مناسب برای حفظ وضعیت درشت مغذی و ریز مغذی های میزبان و هم چنین استفاده از پروبیوتیک ها در مواد غذایی می تواند یک اقدام موثر و امیدوار کننده جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید19 باشد.

    کلیدواژگان: وضعیت تغذیه، ارزیابی تغذیه ای، بیماری کرونا ویروس جدید، پیشگیری و کنترل
  • محمود مومن زاده، حمزه شاه علی*، آزاده امیرآبادی فراهانی صفحات 67-72
    مقدمه

    خلبانان مهمترین سرمایه صنعت هوانوردی هستند و  بیماری عروق کرونر آنها منجر به خطر افتادن ایمنی هوانوردی می شود. هدف از این مطالعه آشنایی با شرایط بازگشت خلبانان به پرواز پس از جراحی پیوند عروق کرونر بود،

    روش بررسی

    جستجوی مروری جامع پایگاه های اطلاعاتی برای مطالعات انجام گرفته تا پایان 2019 و بررسی مقررات پزشکی هوایی و دستورالعمل های کتب تخصصی مرجع طب هوافضا انجام گرفت.

    یافته ها

    خلبانان نظامی پس از جراحی پیوند عروق کرونر به ندرت قادر به بازگشت به پرواز هستند اما در خصوص خلبانان غیرنظامی، در پایان بازتوانی موفق 6 ماهه، خلبانانی که همراه حال عمومی خوب و بی علامتی، در اکوی قلب، کسر تخلیه قلب≥50% و تست ورزش طبیعی دارند، استرس اکو یا اسکن قلبی آنان فاقد ایسکمی القاء پذیر میوکارد و در هولتر فاقد آریتمی هستند و آزمون های بیوشیمیایی قابل قبول دارند می توانند ضمن معاینات سالانه با محدودیت پرواز با حضور بیش از یک خلبان که یک خلبان فاقد محدودیت پزشکی باشد، به پرواز بازگردند. در غیر این صورت، مادام العمر رد صلاحیت پروازی خواهند شد.

    بحث و نتیجه گیری

    خلبانان از 40 سالگی، نسبت به سایر افراد از میزان ابتلای بالاتری به بیماری عروق کرونر بی علامت و مرگ ناگهانی قلبی با وقوع آریتمی و حوادث ترومبوآمبولبیک برخوردارند. خلبانان نظامی جوانتر از نظر پایش سلامت فردی و سازمانی در شرایط بهتری هستند، اما متاسفانه به دلیل ناتوانی حاصل از جراحی پیوند عروق کرونر و عوارض داروهای تجویز شده امکان برگشت بسیار کمی دارند.

    کلیدواژگان: خلبانان، بیماری عروق کرونر، جراحی پیوند عروق کرونر، نظامی
  • میثم شریفی، شهرام مامی، جهانشاه محمدزاده*، وحید احمدی، کیوان کاکابرایی صفحات 73-77
    مقدمه

    ویژگی اصلی اختلال اضطراب فراگیر، نگرانی افراطی است که به سختی مهار شده، عذاب درون ذهنی ایجاد کرده و زندگی فرد را مختل می سازد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی پروتکل یکپارچه درمان فراتشخیصی با مداخله مبتنی بر تنظیم هیجان در مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر و اختلالات هیجانی همایند است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر با توجه به هدف، کاربردی و با توجه به شیوه اجرا شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری 3 ماهه است. از بین مراجعه کننده های واجد شرایط و با توجه به جدول کوهن، 30 نفر با روش نمونه گیری تصادفی، انتخاب و در گروه های آزمایش و کنترل گمارده شدند. از پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا(PSWQ)  برای اندازه گیری متغیرها و از روش اندازه گیری های مکرر برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج بیانگر اثربخشی مداخلات در مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر و اختلالات هیجانی همایند بود.

    بحث و نتیجه گیری

    مهمترین اشاره پژوهش، کارایی این مداخلات است که در نتیجه آن درمانگران باید سعی کنند با توجه به محدودیت های درمان های اختصاصی و توجه نمودن به امتیازات این رویکردها، مثل کاربردپذیری در مورد طیف وسیعی از اختلال ها و قابلیت فراگیری آسان آن، این روش ها را به عنوان درمان هایی کارا مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: هیجان، اضطراب، بیمارستان نظامی
  • محمدحسین لشکری، امیرحسین ناصری، نسرین منصورنیا، عبادالله شیری ملک آبادی، محمدعلی مومنی* صفحات 78-80
    مقدمه

    سرطان تیرویید، شایعترین بدخیمی سیستم غدد اندوکرین است که با توجه به تفاوت الگوی فراوانی آن در مناطق مختلف جهان، به دست آوردن الگویی از فراوانی این سرطان در ایران می تواند در پیشگیری و تدابیر غربالگری نقش مهمی داشته باشد. هدف از این پژوهش بررسی فراوانی های سرطان های تیرویید در بیمارستان های ارتش بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی از نوع گذشته نگر بود که در آن داده های مربوط به کلیه بیمارانی که از سال 92 تا 97 در بیمارستان های منتخب آجا تحت تیروییدکتومی قرار گرفته بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    تعداد 58 بیمار با میانگین سنی بیماران 5/52 سال وارد مطالعه شدند. افراد مونث با فراوانی 1/62% اکثریت جنسی را شامل می شدند. کارسینوم پاپیلری، آناپلاستیک و هرتل در زنان شایع تر بوده و کارسینوم فولیکولر، لنفوم و مدولاری در مردان شیوع بیشتری داشت. فراوانی انواع سرطان به ترتیب شامل کارسینوم پاپیلری (6/58%)، فولیکولر (5/15%)، مدولاری (9/6%)، آناپلاستیک (6/8%)، هرتل (2/5%)، و لنفوم (2/5%) بود.

    بحث و نتیجه گیری

    فراوانی کارسینوم پاپیلری از سایر انواع شیوع بیشتری داشته و همچنین میانگین سنی بیماران نسبت به مطالعات قبلی کاهش داشته است.

    کلیدواژگان: سرطان تیروئید، شیوع، بیمارستان های آجا
|
  • Abbas Saremi*, Alireza Aghababa, Alireza Bahrami, Mohiedin Bahari Pages 4-12
    Background

    Due to the epidemic of COVID-19, health authorities have enacted laws for social distance from people.. The aim of this study was to investigate the changes in the level of physical activity during social distance caused by COVID-19 in Mrkazi Province, and the impact of physical activity on mental welfare.

    Materials and methods

    In this cross-sectional study, a total of 558 adult residents of Markazi Province (20-60 years old) participated in a snowball sampling strategy to answer an online questionnaire. Physical activity was assessed using a valid 5-item questionnaire. The short Warwick-Edinburgh Mental Well-being Scale used for measuring mental The relationship between physical activity and mental health was studied using Pearson correlation.

    Results

    In the study sample, 58.42% were female and 41. 58% were male. 97% of participants indicated that they adhered to social distancing guidelines. Due to the COVID-19 epidemic, the total time of physical activity in January 2020 significantly decreased compared to that in March 2020 in community-dwelling adults in Mrkazi province (P=0.001). A significant positive correlation was observed between the level of physical activity and mood score in men and women (r=0.14, p=0.001).

    Conclusions

    In the present study of adults in Markazi Province and at the time of social distancing due to COVID-19, those who were physically active had better mental health. These results suggest that even light physical activity during the COVID-19 epidemic may help reduce the negative mental health effects associated with social distancing and quarantine adherence.

    Keywords: COVID19, Mental Health, Physical Activity
  • Vahid Fekri Kourabbaslou*, Ali Fakourian, Mohsen Heydarian Pages 13-22
    Background

    The armed forces, depending on their duties and missions, need some level of physical fitness.The aim of the present study was to determine the effect of six weeks of resistance training and blood flow restriction with active and passive rest on the levels of growth hormone and physical fitness of soldiers.

    Materials and methods

    Totally, 24 healthy young people were divided into three groups of eight subjects: traditional resistance training (RT), resistance training, and blood flow restriction with passive (BFR+PR) and active rest (BFR+AR). The training programs were performed for six weeks, three sessions per week with an intensity of 70-80% 1RM for RT and 20-30% 1RM for two other groups. Before and after six weeks, physiological and anthropometric characteristics, anaerobic and explosive power, and growth hormone levels (ELISA) were measured.

    Results

    The results showed that six weeks of training had a significant effect on growth hormone level (p=0.02), so that the level for the BFR+AR group is more than it for the RT group. However, there was no significant difference between the BFR+PR and the other two groups. Also, six weeks of training significantly increased the amount of Sargent jump and peak power in all three groups, that is the minimum power in BFR+PR group and average power in BFR+AR and BFR+PR groups. However, these increases in anaerobic power, minimum power, average power, and Sargent jump were not significant among groups.

    Conclusion

    According to the principle of training efficiency and similar adaptations to RT and BFR+PR, the combining resistance training with BFR+AR can be a good alternative to these exercises.

    Keywords: Resistance Training, Rest, Growth Hormone, Physical Fitness
  • Nader Markazi-Moghaddam, Sanaz Zargar Balaye Jame, Saeid Shahraki* Pages 23-29
    Background

    The military health system of any country has a decisive role in the health of those countries. Every army needs a proper model of health system due to the the role of defense and health. The aim of this study was to conduct a quantitative study based on the opinions of health experts in the Army of the Islamic Republic of Iran.

    Materials and methods

    This qualitative study was conducted from 2018 to 2019. Information on the military health systems of the world was extracted from the Military Health System Website, military interviews, reports, and articles of the military health system from various countries. Then, based on the collected information, a draft semi-structured interview was extracted within the framework of the functions and objectives of the proposed military health system. After preparing the semi-structured interview questions, an interview was prepared from selected health experts of the Armed Forces. The data were coded using Maxqda12 software. Codes were linked to themes and sub-themes within a thematic framework.

    Results

    There were 10 semi-structured interviews with military health experts. After conducting the interviews, coding and categorizing the data, four themes were identified, including incumbency, resource production, and financing as well as service delivery, which together with 23 sub-themes formed the military health system framework.

    Conclusion

    Applying the right model for the health care system of the Armed Forces can create a structure that is appropriate for the country conditions and pave the way for achieving security and health care goals. As a result, it can be a model for other health care systems.

    Keywords: Military Health Service, Qualitative Research, Interview
  • Akbar Sazvar*, Yaghoub Mehrialvar, Fahime Erfaniadab Pages 30-39
    Background

    The role of exercise intensity on the changes related to the health and appetite involved in the metabolism of individuals is unclear. the aim of this study was to investigate the effect of traditional resistance training with high-intensity periodicity on the factors involved in fat metabolism in obese and overweight women.

    Materials and methods

    From among obese and overweight women, 30 persons were selected in an available method and randomly divided into three groups of high-intensity interval resistance training (45 minutes), traditional resistance training (75 minutes), and control . After the initial sampling, the intervention groups were active for 12 weeks. Blood samples were taken 48 hours after the last training session to remove the response to the last training session.

    Results

    The results showed that ghrelin, weight, fat percentage, and body mass index in high-intensity interval resistance training group were significantly lower than all other groups (p<0.05). There is a significant increase in serum adiponectin in the traditional group and high-intensity interval resistance training group compared to the control group. The increase in nesfatin-1 in the high-intensity interval resistance training group led to a significant difference with the control group (p<0.05), but compared to the traditional group, these differences were not significant.

    Conclusion

    It seems that exercise intensity is an important factor influencing changes in fat metabolism and appetite control in obese women groups. However, further research is needed to reach a definitive conclusion.

    Keywords: High-Intensity Interval Training, Resistance Training, Obesity, Adiponectin
  • Susan Dadkhah, Mojtaba Ansari Shahidi*, Hasan Rezaie Jamalouie, Amir Mohsen Rahenejat Pages 40-46
    Background

    Aging is inevitable for every human being. Today, the growing population of the elderly is one of the serious challenges of health systems.
    This study aimed to investigate the effect of virtual reality (dream creation) on the happiness of female elders.

    Materials and methods

    This quasi- experimental study was applied in a pretest-posttest-follow up design with a control group waiting for treatment. The statistical population was 250 female elders over 65 years old from Sari, all without any severe heart or mental diseases. The individulas were volunteered to participate in the study through the call of social networks from December 2019 to February 2020. Based on the purposive sampling, 30 of them who received the lowest score in the Oxford happiness questionnaire were randomly divided into two homogeneous groups (in terms of age, employment status, and education) of experimental (n=15) and control (n=15). The intervention was performed only on the experimental group, and after one month, a follow-up study was applied.

    Results

    Data analysis indicated that the use of virtual reality (dream creation) had a significant positive effect on increasing the happiness of female elders (p<0.001, F=132.127). In addition, the results were stable one month after the intervention.

    Conclusion

    According to the results of the study, the intervention is recommended to promote health in the elderly population.

    Keywords: Virtual Reality, Happiness, Females, Aged
  • Zeinab Zarabi Moghaddam*, Seyed Amir Amin Yazdi Pages 47-55
    Background

    Shyness is one of the problems that most children experience. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of Floortime play therapy based on developmental individual relationship on the improvement of preschool childrenchr('39')s shyness.

    Materials and methods

    The statistical population consisted of all preschool children in Mashhad. 30 children were selected by random cluster sampling and Chick-Briggs shyness scale and divided into control and experimental groups (15 experimental, 15 control). The experimental group received Floortime play therapy for eight weeks, two sessions per week and 45 minutes per session. The results were obtained by pretest-posttest design and t-test statistical analysis.

    Results

    Chick-Briggs scores on shyness in the two experimental and control groups and comparing them with each other showed that Floortime play therapy had a significant effect on the shyness of preschool children (p<0.005). The results in the experimental group also indicated a significant improvement in shyness syndrome.

    Conclusion

    In summary, the results of this study showed significant changes in the experimental group compared to the control group. The results also confirm Floortime play therapy based on developmental individual relationship on improving the shiness of preschool children. Therefore, According to evolutionary approaches, we can improve this important principle in a childchr('39')s interpersonal relationships with interventions such as play therapy.

    Keywords: Play Therapy, Shyness, Child
  • Howra Bahrulolum, Saghi Nooraei, Maliheh Entezari*, Mehrdad Hashemi, Kiavash Houshmandi, Mehdi Raei Pages 56-66
    Background

    COVID-19 is a pandemic infectious disease caused by the Corona virus, has become a major global threat. The coronavirus mainly targets the human respiratory system. Cytokine storm and other altered immune responses have been shown to be associated with pathogenesis of diseases. The immune and the digestive systems both have been shared the important functions in terms of nutrients acquisition and host defense as gut microbiota. The main purpose of this study was to state the importance of healthy nutrition to boost immunity and its effect on the prevention and treatment of COVID-19.

    Materials and methods

    In this review study, articles were collected by searching databases including PubMed, Google Scholar, Science Direct and Scopus using the keywords COVID-19 pandemic, Immunity system, Nutrients, and Nutritional supplement. Based on the inclusion and exclusion criteria, 82 qualified articles related to the subjected were evaluated.

    Results

      Micronutrients and macronutrients such as vitamins as well as other elements such as zinc, iron, selenium, and copper, proteins, and omega-3 long chain fatty acid play an important role in strengthening the immune system and increasing resistance to respiratory infections such as COVID-19.

    Conclusion

      A healthy diet to maintenance the host macro- and micro- nutrient and probiotics in food can be an effective and promising agent for the prevention and treatment of COVID-19 disease.

    Keywords: Nutritional Status, Nutrition Assessment, COVID-19, Prevention, Control
  • Mahmud Momenzadeh, Hamze Shahali*, Azade Amirabadi Farahani Pages 67-72
    Background

    Pilots are the most important asset of the aviation industry, and and their coronary artery disease endangers aviation safety. The aim of this study was to get acquainted with the conditions of pilots returning to flight status after coronary artery bypass graft surgery.

    Materials and methods

    A comprehensive review of databases for the studies was conducted until the end of 2019. Also, a review of aviation medical regulations and of instructions of specialized books on aerospace medicine was performed.

    Results

    Military pilots are rarely able to return to flight after coronary artery bypass graft surgery. On the otherhand, in the case of civilian pilots, at the end of six months of successful rehabilitation, those who were asymptomatic with ejection fraction≥50% in echocardiography, normal exercise tolerance test, no inducible ischemia in stress echocardiography or myocardial perfusion imaging, no arrhythmias in holter monitoring, and acceptable blood biochemistry tests, can return to the flight with a restriction of flighting with presence of more than one pilot with no medical restrictions as well as regular annual medical examinations. Otherwise, they will be unqualified forever from the flight.

    Conclusion

    From the age of 40, pilots have a higher incidence of asymptomatic coronary artery disease, sudden cardiac death from arrhythmias, and thromboembolic events than normal population. Young military pilots are in better conditions in personal and organizational health monitoring. But, unfortunately, if they had coronary artery bypass graft surgery, due to disability after surgery and side effects of prescribed drugs, they would have very little chancec of returing to the flight.

    Keywords: Pilots, Coronary Artery Disease, Coronary Artery Bypass, Military
  • Maisam Sharifi, Shahram Mami, Jahanshah Mohammadzadeh*, Vahid Ahmadi, Keivan Kakabaraei Pages 73-77
    Background

    The main feature of pervasive anxiety disorder is extreme anxiety, which is difficult to control, causes mental torment, and disrupts a personchr('39')s life. The aim of this research was a  comparative study on the effectiveness of unified protocol for the transdiagnostic treatment and emotion regulation intervention in patients with emotional disorders comorbid with generalized anxiety disorder.

    Materials and methods

    This is an applied study according to the purpose of assessment and a quasi-experimental pre-test-post-test design with a control group and a follow-up period (three months) according to the method. Among eligible patients and using Cohenchr('39')s table, 30 subjects were selected by random sampling and assigned to experimental and control groups. The Pennsylvania State Worry Questionnaire (PSWQ) was used to measure variables and the repeated measures  method was applied to analyzed the data.

    Results

    The results indicated that the effectiveness of interventions in patients emotional disorders comorbid with generalized anxiety disorder.

    Conclusion

    The most important point of the study was the effectiveness of previously mentioned interventions. By considering limitations specific treatments the advantages of these approaches, such as applicability to a wide range of disorders and its easy learning capability, therapists should try to consider these methods as effective treatments.

    Keywords: Emotions, Anxiety, Military Hospital
  • Mohammadhossein Lashkari, Amirhossein Naseri, Nasrin Mansournia, Ebadallah Shiri-Malekabadi, Mohammadali Momeni* Pages 78-80
    Background

    Thyroid cancer is the most common malignancy of the endocrine system. Due to the difference in its frequency in different regions of the world, obtaining a frequency pattern of this kind of cancer in Iran can play an important role in prevention and screening measures. The aim of this study was to investigate the frequency  of thyroid cancers in military hospitals.

    Materials and methods

    A retrospective cross-sectional descriptive study was conducted. Data was collected and analyzed about patients who had undergone thyroidectomy in Aja selected hospitals from 2013 to 2019.

    Results

    A total of 58 patients (mean age 52.5 years) were included in the study. Women were in the majority with the rate of 62.1% subjects. Papillary carcinoma, Anaplastic, and hurthle cell carcinoma were more common in women. On the other hand, follicular carcinoma, lymphoma, and medullary were more in men. The frequency of different types of cancer was as follows: papillary carcinoma (58.6%), follicular (15.5%), medullary (6.9%), anaplastic (8.6%), hurthle cell carcinoma (5.2%), and lymphoma (5.2%).

    Conclusion

    The prevalence of papillary carcinoma was higher than other types of diseases, and the average age of patients was lower than in previous studies.

    Keywords: Thyroid Cancer, Prevalence, Military Hospitals