فهرست مطالب

پژوهش های سیاست اسلامی - پیاپی 18 (پاییز و زمستان 1399)

مجله پژوهش های سیاست اسلامی
پیاپی 18 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رضا لک زایی* صفحات 11-37

    انجام کار گروهی و سازمان‏یافته اعم از خرد، متوسط و کلان، مهم و مورد تاکید اسلام است. از این رو، مقاله پیش رو به دنبال ارایه الگوی نظری و عملی متشکل سازی از دیدگاه امام خمینی (ره) است. به نظر می‏رسد اصول نظری و عملی متشکل‏سازی از اندیشه امام خمینی (ره) قابل استنباط است. برای این منظور مقاله در بخش اول، تشکل، جبهه و جریان را در دو سطح نظری و عملی با روش تحلیلی - استنباطی مورد بررسی قرار داده و در بخش دوم از رابطه‏ای که میان تشکل، جبهه و جریان وجود دارد، سخن گفته است. چهارچوب نظری حاکم بر مقاله الگوی «ارکان حرکت» است. از پیوستن چند تشکل، جبهه و از پیوستن چند جبهه به هم جریان به وجود می آید. روح حاکم بر تشکل و جبهه، جریان است و جریان تاخر زمانی از تشکل و جبهه ندارد. تشکل و جبهه بر اساس نیازهای ملی، منطقه‏ای و بین المللی پدید می آیند. اسلام ناب محمدی جریان حاکم بر اندیشه امام خمینی (ره) است که در برابر جریان استکبار و اسلام آمریکایی قرار دارد؛ ایشان ایران و تمام کشورهای اسلامی را به سان یک انجمن بزرگ می‏داند که باید پیامبر اعظم صلوات الله علیه وآله رهبر و الگوی جامع و بارز آن در تشکل سازی، جبهه سازی و جریان سازی باشد.

    کلیدواژگان: اسلام ناب محمدی، امام خمینی، متشکل سازی، تشکل، جبهه، جریان
  • علیرضا نوبری، مهدی جامعی* صفحات 39-71

    در نظر گرفتن توام جایگاه امام علی (ع) به عنوان حاکم جامعه اسلامی و امام تربیت یافته در دامان نبوت، بررسی جایگاه اخلاق در حکومت علوی را تقویت می کند. تحلیل محتوا روشی است که این مقاله جهت واکاوی سهم اخلاق در مناسبات حکومت علوی با معاویه و نحوه بروز و ظهور عنصر اخلاق در این مواجهه، به کارگرفته و نامه های ایشان به معاویه را مورد تحلیل قرار داده است. پاسخگویی، نقدپذیری، پایبندی بر اصول و سعه صدر، از مهم ترین راهبردهای اخلاقی در این مواجهه است. همچنین، تحلیل به کارگیری اصول اخلاق حرفه ای در مدیریت و بیان صفت های اخلاقی ایجابی و سلبی دخیل در حکمرانی، از دیگر محورهای این نوشتار است. طبق تحلیل کمی، میان فراوانی اصول پاسخگویی و هوشمندی (هر کدام 25%) و تاکید ویژه بر خصیصه ضلالت (79/13%) و نفاق معاویه (49/11%)، همبستگی مثبت وجود دارد و بیانگر آن است که استخدام ممتاز این اصول، متاثر از رفتارهای متمردانه و حیله های مداوم معاویه بوده است. آمار 86 درصدی گزاره های اخلاقی در این نامه ها، گویای محوریت اخلاق در مناسبات حکومت علوی با معاویه است. همچنین، صفات اخلاقی سلبی که به عنوان موانع صلاحیت معاویه برای حکمرانی، از جانب امام مطرح شده است در کنار صفات ایجابی، ابعاد اخلاقی تراز حکومت اسلامی را بیان می کند.

    کلیدواژگان: امام علی (ع)، روش تحلیل محتوا، حکومت علوی، حکمرانی، معاویه، اخلاق حرفه ای
  • یعقوب توکلی، روح الله شاکری زواردهی، رضا ابروش، محمدجواد طوسی* صفحات 72-91

    سازمان ها و مراکز شیعه شناسی داخلی، نقش مهمی در تبیین نظام اعتقادی شیعیان و انقلاب اسلامی ایران دارند. به همین دلیل تحلیل راهبردهای آنها در ارایه تصویر صحیح و مطلوب از نظام اعتقادات شیعیان و مبانی انقلاب اسلامی ایران در گستره جهانی، حایز اهمیت است. این پژوهش با هدف تبیین و تحلیل راهبردهای مراکز شیعه شناسی داخلی، درصدد است با روش تحلیل مضامین، آثار راه پردازها (استراتژیست ها) و اسناد سازمانی این مراکز را مورد بررسی قرار دهد. از این رو، این سوال مطرح می شود که راهبردهای مراکز شیعه شناسی داخلی چیست؟ راهبردهای شناسایی شده شامل راهبردهای تنقیدی-تجدیدی، تنقیدی-تنقیحی و تنقیحی-ترویجی هستند. مراکزی که راهبرد تنقیحی-ترویجی را دنبال می کنند بسیار منسجم تر و هدفمندتر از دیگر مراکزند و نقش بسیار مهمی در ارایه تصویر صحیح از نظام اعتقادات شیعیان و مبانی خط مشی گذاری جمهوری اسلامی ایران ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: راهبرد، مراکز شیعه شناسی، تنقییدی، تنقیحی، ترویجی
  • حمید نگارش*، اسدالله کردفیروزجائی صفحات 92-117

    شیعه دوازده امامی، مکتب مذهبی اهل بیت (ع) است که همیشه بر تعامل سازنده با سایر مذاهب غیرخصمانه اسلامی تاکید دارد و هرگز علیه ظلم و در دفاع از مظلوم ساکت نخواهد ماند. اوج این عقیده در روایت کربلا متجلی شده است. در مقابل این تفکر جریان پادروایت از کربلا وجود دارد. بنابراین، تحلیل برایند جریان روایت و پادروایت کربلا از اهمیت خاصی برخوردار است. ازاین رو، این سوال مطرح می شود که عوامل شکل گیری و اهداف جریان ضد روایت از کربلا چیست و راه های پیروزی در جنگ روایات کدام اند؟ یافته های این تحقیق که با استفاده از روش سند پژوهی استخراج شده حاکی از آن است که ضعف معرفتی  و سیاسی از عوامل ایجاد این جریان است. راهکار پیشنهادی این تحقیق برای حل این مسیله، معرفت افزایی نسبت به جریان پادروایت، شیعه واقعی و جایگاه مرجعیت است.

    کلیدواژگان: شیعه، روایت، جریان پاد روایت، کربلا، روایت کربلا
  • محمد قاسمی شوب، محمدرضا شاهرودی*، سید محمدعلی ایازی صفحات 118-141

    صلح امام حسن (ع) با معاویه، یکی از پرمناقشه ترین رویدادهای تاریخی است که برداشتهای مختلفی از آن، صورت گرفته است. عده ای آن را اقدامی عزتمندانه در مواجهه با مخالفان و از مقوله مذاکرات سیاسی حکیمانه می دانند که دارای اصول و ضوابطی معین است و برخی دیگر آن را اقدامی منفعلانه و از سر ضعف می پندارند. در این پژوهش، با تبیین معنا و مولفه های مذاکره سیاسی و مروری اجمالی بر ماجرای گفت وگوهای صلح امام حسن (ع) با معاویه، در بررسی تطبیقی شاخصه های مذاکره سیاسی با ویژگی ها و شرایط حاکم بر جریان این صلح، مشخص می گردد که این گفت وگوها، از نوع مذاکره سیاسی با مخالفان است و بر اساس اصول و ضوابطی خاص صورت گرفته است. این مطالعه، با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، ضمن بررسی منابع معتبر تاریخی- روایی مرتبط با این جریان، مهم ترین اصول و ضوابط مذاکره امام حسن (ع) در صلح با معاویه را با لحاظ زمان، در قالب اصول «پیش از مذاکره»، «حین مذاکره» و «بعد از مذاکره» تقسیم و مورد بررسی و تبیین قرار می دهد.

    کلیدواژگان: مذاکره سیاسی، اصول، گفتمان صلح، امام حسن(ع)، معاویه
  • حبیب زمانی محجوب* صفحات 142-170

    امام خمینی (ره) از برجسته ترین اندیشمندان مسلمان در دوره معاصر است که اندیشه های تمدنی ایشان، به علت فراملی بودن و گستره جهانی و همچنین فرانظری بودن و تجربه تشکیل حکومت، از اهمیت بسیاری برخوردار است. انقلاب اسلامی ایران، با داعیه تمدن نوین اسلامی، سرآغاز گفتمان تمدنی در عصر جدید است و امام خمینی (ره) با تشکیل حاکمیت دینی بزرگ ترین فرصت تاریخی را برای تمدن سازی نوین اسلامی مهیا کرد. مسئله این پژوهش آن است که حاکمیت دینی چه نقشی در تمدن سازی دارد؟ هدف پژوهش این است که با روش توصیفی- تحلیلی دیدگاه امام خمینی (ره) را درباره نقش حاکمیت دینی در تمدن سازی اسلامی تبیین کند. یافته های پژوهش نشان می دهد شکل گیری یک تمدن محصول وجود و هماهنگی نظام های اجتماعی گوناگون است و حاکمیت آن حلقه وصل و عامل انسجام بین این نظام هاست. از نظر حضرت امام (ره) حاکمیت دینی در ایجاد هماهنگی میان مولفه های سخت افزاری (ابزاری) و نرم افزاری (حقیقی) تمدن اسلامی، یعنی توحید، عبودیت، کرامت انسانی، مردم سالاری دینی، سبک زندگی اسلامی، وحدت و انسجام، اقتدار سیاسی و نظامی، اقتصاد، علم و فناوری نقش محوری دارد.

    کلیدواژگان: امام خمینی(ره)، تمدن، دین، حاکمیت دینی، حکومت اسلامی
  • عیسی مولوی وردنجانی*، سید جواد میرخلیلی، علی دارابی صفحات 171-200

    با پیدایش دولت ها و سیطره دموکراسی بر جوامع، فعالیت سیاسی ذیل گروه ها و طیف های مختلف، فزونی یافت. در این رهیافت، شناخت گروه ها برای برتری بر آنها در علم جامعه شناسی گسترش یافت و به تدریج، دانش جریان شناسی شکل گرفت. ازجمله مسایل مرتبط با علم جریان شناختی، صورت بندی جریان ها است. به این سبب، مسئله اصلی این تحقیق، استنتاج مبناهای مختلف صورت بندی جریان های سیاسی و به تبع آن احزاب مختلف است و اینکه امام خمینی (ره) از چه مبنایی در صورت بندی جریان های سیاسی بهره می برد. فرضیه تحقیق، گویای آن است که ماخذهای متفاوتی برای تقسیم جریان های سیاسی وجود دارد؛ ازجمله، استقلال و وابستگی، طبقات اجتماعی، دین و مذهب، هدف، باور، ایدیولوژی و... که جریان شناسان مبتنی بر یک رویکرد به صورت بندی جریان ها پرداخته اند؛ با تکیه بر روش مقایسه ای مشخص می شود رهیافت امام خمینی با محققان تفاوت اساسی دارد؛ این تحقیق با هدف فهم مبنای صورت بندی جریان های سیاسی در نظام فکری حضرت امام به کمک پژوهشگران آمده است. نتیجه به دست آمده از مطالعه اندیشه سیاسی حضرت امام در حوزه جریان شناسی آن است که حضرت امام با نگرشی جامع و چندبعدی به صورت بندی جریان های سیاسی می پردازد که انعکاسی از برتری فکری ایشان بر نظام دانایی جریان ها و احزاب سیاسی در ایران به شمار می رود.

    کلیدواژگان: امام خمینی، صورت بندی، جریان سیاسی، رهیافت های نظری، مبانی
  • اصغر افتخاری، محمد حکیمی* صفحات 201-234

    گفتمان مقاومت به عنوان یکی از نمودهای کلانگفتمان اسلام سیاسی- فقاهتی به دال مرکزی اسلام ناب محمدی با قرایت امام خمینی (ره)، در پاسخ به چگونگی رفتار و واکنش نظام اسلامی در فضای بین الملل و در برابر نظام سلطه شکل گرفت. کاربست این گفتمان در وهله نخست منوط به واکاوی اندیشه رهبری نظام و تبیین روشمند و علمی این امر در آرای ایشان است. سوال پژوهش چیستی مختصات الگوی مقاومت اسلامی در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای حفظه اللهتعالی است. برای رسیدن به پاسخ، با استفاده از روش «تحلیل محتوای کیفی متن محور» تمامی بیانات معظم له درباره مسئله بررسی و بر آن اساس الگوی مقاومت ارایه شد. در این باره، 9262 فیش از بیانات معظم له استخراج شد و پس از پالایش، 219 فیش مورد کاوش قرار گرفت و مفاهیم مورد نظر ایشان درباره مقاومت بررسی و در قالب پنج مقوله (اهداف، الزامات، مخاطبان، سیاست ها و ابزارها) برای ارایه الگو، ارایه شده است. برای تبیین الگوی مقاومت، اهداف مقاومت در دو ساحت اهداف اسلامی و تامین منافع ملی، الزامات عملیاتی تحقق مقاومت در چهار محور الزامات کارگزاران، تقابلی، محیطی و معنوی، مخاطبان مقاومت در سه سطح کارگزاران، دشمنان و ناظران، سیاست های تحقق مقاومت در دو سطح درون جبهه ای و برون جبهه ای و در نهایت ابزارهای کارا برای پیاده سازی سیاست ها و تحقق اهداف، در سه دسته ابزارهای معنوی، دیپلماتیک و رسانه تشریح شده است.

    کلیدواژگان: مقاومت، اسلام، مقام معظم رهبری، استکبارستیزی، نظام سلطه
  • عباس شفیعی صفحات 235-267

    امام خمینی (ره) و سپس آیت‎الله خامنه‎ای (دام ظله) به عنوان رهبران انقلاب اسلامی موجب دگرگونی در جهان شده و معادلات جهانی را تغییر داده‎اند. این مهم در سبک سیاستمداری آنها در سطح ملی و بین ‎المللی متبلور است. ازاین‎رو، بررسی تطبیقی رهبری آنان مفید است. این مقایسه، با بهره‎ گیری از مدل «کری واک» با روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است. شیوه گردآوری اطلاعات، کتابخانه‎ای و اسنادی و روش تحلیل، مبتنی بر مدل «کری واک» است. نتایج نشان می‎دهد که از منظر تیوری‎سازی، رهبری مقام معظم رهبری (دام ظله) در امتداد و بازنمود رهبری امام راحل (ره) است و جنبه تکمیل کنندگی دارد. افزون بر این، الگوهای مورد مطالعه، در مبانی و منظومه فکری همانندی دارند؛ بدین‎ سان که هر دو الگو مبانی توحیدی دارند و از منظومه فکری اسلام سیراب می‎شوند. این در حالی است که الگوها در صحنه عمل با توجه به کاربست رهبری اقتضایی در هر دو الگو متفاوتند؛ امام راحل (ره) با پیشنهاد مدل مدیریت بر قلب‎ها به رهبری نرم گرایش دارد، بنابراین از منظر نظری بر رهبری سخت در مقابل دشمنان تاکید می‎کند. با وجود این، کاربست رهبری سخت در زمان ایشان در مواردی امکان‎پذیر نبوده است؛ ولی رهبری آیت‎ الله خامنه‎ای (دام ظله) هوشمندانه و تلفیقی از رهبری نرم و سخت است که در اوضاع کنونی جهان به عنوان الگویی موفق عمل کرده است.

    کلیدواژگان: رهبری، رهبری اسلامی، الگو، امام خمینی(س)، آیت الله خامنه ای، سیاستمداری اسلامی
  • محسن حسین دوست، فریدون اکبرزاده*، شیوا جلال پور، روح الله شهابی صفحات 268-288

    دین اسلام، نسبت به نظارت بر حاکم و زمامدار حکومت اسلامی تاکید دارد. مبانی اسلام نیز قدرت، بدون نظارت را موجب فساد دانسته و بر ضرورت نظارت تاکید دارد. نظارت بر ولی فقیه در زمینه شرایط و عملکردی است که لازمه آن، دانستن ویژگی های ولی فقیه و همچنین وظایف او از منظر فقه و قانون اساسی است که با توجه به اهمیت آن و نقش مهمی که فقها در این زمینه دارند، تاکنون بررسی جامعی از منظر فقه و قانون اساسی انجام نشده است. در اسلام ادله ای وجود دارد که نظارت بر ولی فقیه را اثبات می کند که عبارتند از: عدم عصمت، نصیحت حاکم، امانت بودن مسئولیت و جمهوریت حکومت. نظارت بر ولی فقیه شامل نظارت درونی و بیرونی است و مراجع ناظر بر وی نظارت الهی، همگانی و نهادینه را شامل می شود. برخی از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت نقش مجلس خبرگان رهبری که نهاد فقاهتی در جمهوری اسلامی است و وظیفه قانونی این نظارت را به عهده دارد، اشاره می کند. در این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی سعی شده تا نظارت و نحوه آن از منظر قانون اساسی و فقه مورد بررسی قرار گیرد و این رهیافت، دیدگاه های دیگر اندیشمندان اسلامی را مورد نقد و بررسی قرار داده است.

    کلیدواژگان: نظارت، فقها، ولی فقیه، جمهوری اسلامی، ایران
  • اکبر بهمنی، علی اصغر رجبی*، سید مهدی موسوی داودی صفحات 289-313

    از نشانه های جوامع موفق، میزان و درجه نهادینه شدن فرهنگ خدمتگزار در آن است. این پژوهش، به طراحی و تبیین مدل فرهنگ خدمتگزاری براساس اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) پرداخته است. مقاله، در  پی پاسخگویی به این سوال است که در اندیشه امام خمینی (ره) ابعاد خدمتگزاری در سازمان ها چگونه است؟ روش انجام این پژوهش به صورت آمیخته (کیفی- کمی) است. در بخش کیفی و در قسمت اول، استخراج داده ها و مولفه ها با روش تحلیل مضمون بود و سپس، برای ساخت شبکه مضامین و مدل پژوهش از مصاحبه با خبرگان و پرسش نامه استفاده شد. روش کار در وصیت نامه الهی سیاسی امام خمینی (ره) چنین بود که محقق با جستجوی مضمون هایی که معرف فرهنگ خدمتگزاری بودند، به 60 کد دست یافت. در نهایت، کدهای استخراج شده به روش تحلیل  مضمون در قالب کدهای باز، 22 مضمون پایه و 4 مضمون سازمان دهنده تقسیم بندی شدند. سپس، نتایج این تقسیم بندی در قالب پرسش نامه هایی به 31 نفر از خبرگان ارایه شد و نظر آنها در این خصوص دریافت شد و توسط آزمون دوجمله ای در SPSS بررسی شد. در نهایت، بعد  از جمع آوری دیدگاه های خبرگان، حاصل کار به صورت مدل فرهنگ خدمتگزاری مبتنی بر وصیت نامه الهی سیاسی امام خمینی (ره) ارایه شد. این مدل شامل چهار شاخص: فرهنگ جهادی، فرهنگ مشارکتی، فرهنگ اسلامی و فرهنگ حرفه ای بود.

    کلیدواژگان: فرهنگ، خدمتگزار، فرهنگ خدمتگزاری، سازمان، اندیشه امام (ره)
  • حسن مجیدی*، میثم بهارلو، محمدهادی میرانی مقدم صفحات 314-341

    تفاوت مکاتب سیاسی را می توان در تعریف آنها از انسان ریشه یابی کرد (تاریخچه). از این رو، مسئله این مقاله تبیین رویکرد آیت الله شاه آبادی به سیاست عده و عده در پرتو نگاه ایشان به انسان است (بیان مسیله). مرتبط با این حوزه، پژوهش های انجام شده یا صرفا بر بعد عرفانی و فلسفی انسان یا به بحث از سیاست از نگاه ایشان فارغ از بستر انسان شناختی پرداخته اند (پیشینه). پس، پرسش اصلی مقاله این است که نسبت سیاست عده و عده با رویکرد انسان شناختی در اندیشه آیت الله شاه آبادی چیست (سوال)؟ برای این منظور، این پژوهش با رویکرد توصیفی-تحلیلی به استفاده از روش اسنادی و با تکنیک کتابخانه ای در گردآوری اطلاعات اقدام کرده است (روش) که با بهره گیری از مبانی مفهومی اقدام به تعریف انسان از نگاه آیت الله شاه آبادی با تفکیک طبیعت و فطرت کرده، سپس نقش انسان را در تشکیل جامعه تحلیل کرده است. در ادامه، با تاکید بر اینکه احکام طبیعت باید پیرو احکام فطرت باشند (فرضیه)، سیاست عده و عده در اندیشه آیت الله شاه آبادی را تشریح می کند (هدف) و در نهایت، سیاست های کلی مستخرج از نسبت اصول فطری سیاست عده با لوازم طبیعت انسان از نگاه سیاست عده به دست می آید (یافته).

    کلیدواژگان: ‏‎”آیت الله شاه ابادی _” سیاست _” انسان شناسی، فطرت _”سیاست عده” _” سیاست عده”
|
  • Reza Lakzaee * Pages 11-37

    Doing group and organized work, whether small, medium or large, is important and emphasized by Islam. Therefore, the present article seeks to provide a theoretical and practical model of organization from the perspective of Imam Khomeini. It seems that the theoretical and practical principles of formation can be deduced from the thought of Imam Khomeini. For this purpose, in the first part, the article examines the formation, front and flow in both theoretical and practical levels with analytical-inferential method, and in the second part, it discusses the relationship between formation, front and flow. . The theoretical framework governing the article is the model of "pillars of motion". From the joining of several organizations, fronts emerge, and from the joining of several fronts, there is a flow. The spirit that governs the formation and the front is the current, and the current does not lag behind the formation and the front. Formations and fronts are formed based on national, regional and international needs. Pure Muhammadan Islam is the ruling current of Imam Khomeini's thought, which is opposed to the current of arrogance and American Islam; He considers Iran and all Islamic countries as a great association that should be the leader of the Great Prophet, peace and blessings of God be upon him, and its comprehensive and clear model in organizing, fronting and streamlining.

    Keywords: Pure Muhammadan Islam, Imam Khomeini, Organizing, Front, Current
  • Alireza Nobari, Mahdi Jameie * Pages 39-71

    Considering both the position of Imam Ali (as) as the ruler of the Islamic society and the Imam trained in the lap of prophecy, strengthens the study of the position of morality in the Alawite government. Content analysis is a method that the present work has used to analyze the role of ethics in the relations of the Alawite government with Mu'awiyah and how the element of ethics appeared in this confrontation, and has analyzed his letters to Mu'awiyah. Accountability, liquidity, adherence to principles and perseverance are among the most important ethical strategies in this confrontation. Also, the analysis of the application of the principles of professional ethics in management, and the expression of positive and negative ethical traits involved in governance, are other topics of this article. Imam Khomeini's special emphasis on the two characteristics of misguidance (13.79%) and Mu'awiyah's hypocrisy (11.49%), indicates that he was constantly targeted by sedition, which led to two strategic principles of accountability and intelligence. (25% each) more than other principles. The 86% statistics of moral propositions in these letters show the centrality of morality in the relationship between the Alawite government and Mu'awiyah. Also, the negative moral attributes that have been proposed by the Imam as obstacles to Mu'awiyah's authority to rule, along with the positive attributes, express the moral dimensions of the Islamic government.

    Keywords: Imam Ali (AS), content analysis method, Alawite government, Governance. Mu'awiyah, Professional Ethics
  • Yaghub Tavakoli, Ruhollah Shakeri Zavardehi, Reza Abravesh, Mohammadjavad Tousi * Pages 72-91

    Internal Shiite organizations and centers have an important role to play in explaining the Shiite belief system and the Islamic Revolution of Iran. For this reason, analyzing their strategies is important in presenting a correct and desirable picture of the Shiite belief system and the foundations of the Islamic Revolution of Iran on a global scale. This study aims to explain and analyze the strategies of domestic Shiite centers by examining the themes, the effects of strategists and the organizational documents of these centers. Hence, the question arises, what are the strategies of the internal Shiite centers? The strategies identified include renewal criticism strategies, critical criticism and promotional criticism. Centers that pursue a promotional strategy are much more cohesive and purposeful than other centers and play a very important role in providing a correct picture of the Shiite belief system and the principles of the policy of the Islamic Republic of Iran. Centers that pursue a promotional strategy are much more cohesive and purposeful than other centers and play a very important role in providing a correct picture of the Shiite belief system and the principles of the policy of the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Strategy, Shiite centers, criticism, extension
  • Hamid Negaresh *, Asadollah Kord Firozjaee Pages 92-117

    “Shia Twelve Imams” is a religious school of the Ahl al-Bayt  that always emphasizes constructive interaction with other non-hostile Islamic religions and will never be silent against oppression and in defense of the oppressed. The culmination of this belief has manifested in the narration of Karbala. Contrary to this thinking, there is an anti-narrative stream from Karbala. Therefore, the analysis of the resultant of the narrative and the anti-narrative of Karbala is of special importance. Hence, the question arises that what are forming factors and goals of the anti-narrative stream from Karbala? Also, what are the ways to win the war of narrations? The findings of this study, which have extracted using the documentary research method, indicate that epistemological and political weaknesses are the factors that create this trend. The proposed solution of this research to solve this problem is to increase the knowledge about the anti-narrative stream, also the real Shiites, and the position of "Marjaeyat."

    Keywords: Shia, narrative, anti-narrative stream, Karbala, narration of Karbala
  • Mohammad Ghasemi Shub, MohammadReza Shahroodi *, Seyed MohammadAli Ayazi Pages 118-141

    Imam Hassan’s (Peace be upon him) making peace with Mu'aviyah is one of the most controversial historical events from which different interpretations have been made. Some consider it an honorable act in the face of opponents as well as a kind of wise political negotiation that has certain principles and criteria, while others consider it a passive and weak act. In the research, by explaining the meaning and components of political negotiation and an overview of the accounts of Imam Hassan’s (AS) conciliatory talks with Mu'aviyah, in a comparative study of the characteristics of political negotiation with the dominant features and conditions of this conciliation process, it becomes evident that these debates are a type of political negotiation with the opponents and are based on specific principles and criteria. Examining the valid historical and narrative sources related to this process by using a descriptive-analytical method, the study investigates Imam Hassan’s (AS) most important principles and criteria of conciliation negotiations with Mu'aviyah, by pointing to time, in the divided forms of "pre-negotiation", "the negotiation itself" and "post-negotiation" principles. Finally, although Imam Hassan (Peace be upon him) agreed to negotiate according to the interests of his time, they had principles and rules in peace negotiations.

    Keywords: Political Negotiation, Principles, Peace Discourse, Imam Hassan (AS), Mu'aviyah
  • Habib Zamani Mahjoub * Pages 142-170

    Imam Khomeini (ra) is one of the most prominent Muslim thinkers in the contemporary period whose civilizational ideas are very important due to their transnationality and global scope, as well as their transcendentalism and experience of forming a government. The Islamic Revolution is the beginning of the discourse of Iranian civilization in the new era, and Imam Khomeini (RA) with the Islamic Revolution and the formation of religious rule provided the greatest historical opportunity for the new Islamic civilization. The question of this research is what is the role of religious rule in civilization? The aim of this study is to explain Imam Khomeini's view on the role of religious rule in Islamic civilization by descriptive-analytical method. Findings show that the formation of a civilization is the product of the existence and coordination of various social systems and its sovereignty is the connecting link and factor of cohesion between these systems. According to Imam Khomeini, religious rule is an important factor in creating harmony between the foundations of Islamic civilization (monotheism, worship, human dignity and lifestyle) in society. According to Imam Khomeini, religious rule is an important factor in creating harmony between the foundations of Islamic civilization (monotheism, worship, human dignity and lifestyle) in society

    Keywords: Imam Khomeini, Civilization, religion, religious rule, Islamic Government
  • Eisa Molavi *, Seyyed Javad Mirkhalili, Ali Darabi Pages 171-200

    With the rise of states and the domination of democracy over societies, political activity under various groups and spectrums increased. In this approach, the knowledge of groups to excel and excel over them was expanded in sociology and gradually, the knowledge of flow science was recognized as a branch of sociology. Among the problems of cognitive stream science, we can mention the formation of streams. Therefore, the main issue of this research is to infer different bases of the formation of political currents and consequently different parties. And what basis does Imam Khomeini use in formulating political currents? Based on the descriptive-analytical method, the research findings indicate that there are different sources for the division of political currents; Including independence and dependence, social classes, religion, purpose, belief, ideology, etc., the most important of which are discussed. Also, by studying the political thought of Imam Khomeini, it became clear that he uses various bases in the typology of political currents. Imam Khomeini with a combined approach, some different methods and bases derived from sociological approaches were able to carefully differentiate between groups and political currents.Of course, the important point in the formulation of Imam Khomeini is that he did not get caught up in the conventional literature of sociological theories and re-read the theoretical methods and approaches in her intellectual literature and intended a new concept for them.

    Keywords: Imam Khomeini, Formulation, Political Current, Iran, basis
  • Asghar Eftekhari, Mohammad Hakimi * Pages 201-234

    The discourse of resistance as one of the major manifestations of the discourse of political-jurisprudential Islam to the central sign of pure Muhammadan Islam with the recitation of Imam Khomeini (RA), was formed in response to how the Islamic system behaves and reacts to the system of domination and Based on that, it has tried to draw the framework of the movement path of the system and its agents in the international space and the system of domination to achieve its goals. Applying the discourse of Islamic resistance in accordance with the local approach and creating an efficient decision-making apparatus in the Islamic government, firstly depends on analyzing the thought of the Supreme Leader and methodically and scientifically explaining this in his views and then providing a precise and tangible strategic-operational coordinates for using Islamic resistance. In this regard, the main question of the present study is what is the strategic-operational coordinates of Islamic resistance in the intellectual system of the Supreme Leader, Ayatollah Khamenei. In order to obtain the answer, using the method of "text-based qualitative content analysis" all the statements of His Majesty after the Islamic Revolution of Iran were examined, the components of RESISTANCE were extracted and examined from his perspective, and based on that, the "strategic-operational model of Islamic resistance in the intellectual system of the Supreme Leader" has been drawn. in this study, in order to explain the pattern of resistance, resistance targets in the two areas of islamic goals and national interests, the operational requirements of resistance is met at the three levels of brokers, enemies and observers, resistance realization policies at the two levels of Inside the front and Outside the front, and finally the tools to implement policies and fulfillment of goals are explained in three

    Keywords: Resistance, Islam, supreme leader, anti-arrogance, dominance system
  • Abbas Shafiee Pages 235-267

    In this research, the author aims to compare the leadership of Imam Rahel and the Supreme Leader based on kery walk model in responding to the nature of these leadership models with a descriptive-analytical method. Is ; The research findings show that Imam Rahel's leadership pattern is similar to that of Ayatollah Ali Khamenei; the results suggest that the two models share similar ideals in the system of thought, since both models are based on monotheistic principles and from the system. Islamic thought becomes Asharq While the models are different at the scene, Imam Rahel's leadership is modeled on the divine motivation, orbital duty, and democracy with soft leadership, but Ayatollah Khamenei's leadership is a combination of intelligent spiritual leadership. Soft and hard leadership is a model that has succeeded in current international conditions, so the overall result shows that the Supreme Leader's model has the dimensions, components, and soft leadership qualities that are based on Imam Rahel's leadership model. Leadership is soft, distinct. Keywords: Leadership, Islamic Leadership, Pattern, Imam Khomeini, Ayatollah Khamenei, Islamic politices Soft and hard leadership is a model that has succeeded in current international conditions, so the overall result shows that the Supreme Leader's model has the dimensions, components, and soft leadership qualities that are based on Imam Rahel's leadership model. Leadership is soft, distinct.

    Keywords: Leadership, Islamic Leadership, Pattern, Imam Khomeini, Ayatollah Khamenei, Islamic politices
  • Mohsen Hoseindost, Fereidon Akbarzadeh *, Shiva Jalalpoor, Ruhollah Shahabi Pages 268-288

    A religion of Islam attributed to it by Nazarat Bar Kasani Kah with the title of Hakim and Zimamdar Hukumt Islamic Mahsoub Mishvand, affirmation of Farawani Dard. As for the buildings of my opinion, Islam Naze was estimated without glasses that required severe corruption, and I needed glasses for my eyes. Nazarat Barali, a jurist, Dir Zaminah, Sharayet, and a jurist, an investigator, such as this is necessary. A university student is a view of jurisprudence and basic law. Turn the religion of Islam to God, the existence of Dard is a matter for the peerage of a jurist jurist, as soon as Mishud is deduced. Where is God? The statement is: not to be protected, the necessity of an order for which it is known and forbidding what is denounced, the rule of which is advice to the imams of Muslims, the need for advice, Amnat Bodin Responsibility, the Republic of Government. Reflections of a political jurist in which there is a type of drones and a paronite tassim, and references of a scholar of the righteous and a comprehensive nazar of God, Hamgani and Nahadinah Mayshoud and Der Barkhi on the fundamentals of a fundamental law of the Islamic Republic of Iran Niz Barahimit inscription of the Majlis Khairkan Rahbari Islam Nahor He was employed legally, wherever I see him, in his custody, a very strong sign. Where there is a rush with a descriptive-analytical strived for a matter of theoretical and similar issues when a basic legal theorist and the jurisprudence of the resource of Kanakash, the decision of Baird and Dir Hameen Rehavat, Dedgah Hai Diar Andeshmandan, an Islamic niz, a source of criticism, a decision made by it. Press a decision with a cold.

    Keywords: Supervision, jurists, supreme leader, Islamic Republic, Iran
  • Akbar Bahmani, AliAsghar Rajabi *, Sayyed Mehdi Mousavi Davodi Pages 289-313

    In terms of results, this research is considered as a development research because it explains the components of service in the organization based on the thought of Imam Khomeini. In terms of purpose, this research is part of applied research. In fact, the research approach of this study is inductive-deductive in terms of data collection logic. The participants of this research consist of two parts. In the first part, content analysis (interview with experts), 15 management specialists and managers of government organizations based in Mazandaran province were present as panel members, who were selected as members of the panel through homogeneous qualitative sampling. Were. In the second part of the research, 15 experts are used to design the structural-interpretive model in order to answer the designed questionnaire. For this purpose, first, by examining the theoretical and theoretical foundations of the research, the main and sub-components were prepared and compiled in the form of a score checklist. Effectively designed on service culture. After determining the research variables, content analysis units (theme, category and markers) were identified. The results show that 13 variables include: science and justice, rule of law and respect and submission to the law, simple living, humility and respect for people, avoidance of conciliation, expecting no praise and reward, sincerity in action, patience and Patience, prioritizing others, hidden benevolence, non-discrimination, lack of observation, lack of fame were identified as indicators of a culture of service based on Imam's thought.

    Keywords: culture, servant, culture of service, Imam's thought, organization
  • Hassan Majidi *, Meysam Baharloo, MohammadHadi Mirani Moqaddam Pages 314-341

    The Political schools distinguished based on their own definition of human. Thus, this article dissects Ayatollah Shah-Abadi’s approach to Politics ('iddah” and' “Udah”) according to his view point about human. The related researches to Ayatollah Shah-Abadi’s works merely focused whether on Ayatollah’s merely philosophical and theosophy-related thoughts or political views omitting anthropological roots. So, the main question of this article is “How do “'iddah” and' “Udah” policies correlate based on Ayatollah Shah-Abadi’s own definition of human?” The article conducts a qualitative content analysis of content on Ayatollah’s collected works concerning his philosophy and his definition of the human-nature. Then, following the difference of “Nature and Fetrah”, Ayatollah shows human’s role in establishing the societies. Also, emphasizing that nature must be coordinated with Fetrah, Shah-Abadi’s views of “'Iddah” and' “Udah” policies are explained. Finally, the article dissects how Fetrah-based rules (the tendencies of coexistence, perfectionism, having dignity and help seeking) related to 'Iddah” policy and nature-based rules (improving the agriculture, industry, trade, donation and lending-culture) related to “Udah” Politics correlate to each others.

    Keywords: Ayatollah Shah-Abadi, Anthropology, Fetrah, “'Iddah” Policy, “Udah” Policy