فهرست مطالب

نشریه خانواده و بهداشت
سال نهم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • افسانه امیدی*، مرجان جعفری روشن، آرزو زارع، محبوبه ضیایی بخش، محمد قنبری طلب صفحات 13-29
    مقدمه

    هدف از این پژوهش مقایسه ویژگی‌های شخصیتی، سبک‌های حل تعارض و هوش هیجانی در زنان دارای روابط فرازناشویی با زنان بهنجار بود.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش حاضر از نوع پژوهش علی_مقایسه‌ای است. جامعه پژوهش حاضر شامل تمام زنان دارای روابط فرازناشویی و بهنجار  تهران و البرز بود. نمونه آماری شامل 60 نفر از زنان بهنجار و دارای روابط فرازناشویی بودند (هر گروه 30 نفر). زنان بهنجار به صورت نمونه گیری در دسترس و زنان متاهل دارای روابط فرازناشویی در دسترس و از طریق نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه پنج عاملی شخصیت، پرسشنامه تاکتیک‌های حل تعارض و پرسشنامه هوش هیجانی استفاده شد. داده‌های به دست آمده با استفاده از ضریب آزمون تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته‌ها:

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد: بین مسئولیت پذیری دو گروه زنان دارای رابطه فرازناشویی و بهنجار تفاوت معناداری وجود دارد (01/0P<). بین دو گروه زنان دارای رابطه فرازناشویی و بهنجار مولفه های حل مسیله، شادمانی، تحمل استرس، احترام به خود، کنترل تکانه، خودشکوفایی، مسئولیت پذیری، و همدلی از هوش هیجانی تفاوت معناداری وجود دارد (01/0P<). همچنین بین سبک های حل تعارض در هر دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد (01/0P<).
     

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش بین مولفه های حل تعارض، ویژگی های شخصیتی و هوش هیجانی زنان دارای روابط بهنجار و فرازناشویی تفاوت وجود دارد به طوری که این تفاوت ها می تواند زمینه گرایش افراد به روابط بهنجار و نابهجار فراهم نماید.

    کلیدواژگان: ویژگیهای شخصیتی، سبکهای حل تعارض، هوش هیجانی، روابط فرازناشویی
  • لیلا پیردل*، منیژه پیردل صفحات 30-39
    مقدمه

    واژینوز باکتریایی شایع ترین نوع واژینیت در سنین باروری است که در صورت عدم درمان مناسب با عوارض زیادی همراه است. در برخی مطالعات سطح پایین ویتامین D با افزایش ابتلاء به عفونت های باکتریایی همراه بوده است. در این مطالعه سطح سرمی ویتامین D در زنان مبتلا به واژینوز باکتریال مورد بررسی قرار گرفت.

    روش پژوهش:

    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 43 نفر به عنوان گروه مورد و 30  نفر به عنوان گروه کنترل که به درمانگاه زنان مراجعه کرده بودند انجام گرفت. داده ها بوسیله پرسشنامه جمع آوری شدند. برای تشخیص واژینوز باکتریایی از معیارهای تشخیصی آمسل (Amsel) استفاده گردید و میزان سرمی ویتامین  Dبا استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمونهای آماری من ویتنی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها:

    نتایج پژوهش نشان داد که 35 درصد از بیمارن مبتلا به واژینوز باکتریایی دچار کمبود ویتامین D و 44 درصد مقادیر ناکافی از ویتامین D را داشتند. در گروه شاهد 30 و50 درصد به ترتیب دچار کمبود ویتامین D و مقدار ناکافی ویتامین D بودند و سطح سرمی ویتامین D در گروه مورد نسبت به گروه شاهد کاهش داشت. مقایسه میانگین در دو گروه تفاوت معنی داری را  نشان نداد (263/0=P).

    نتیجه‌گیری:

    در مطالعه حاضر ارتباطی بین کمبود ویتامین D و ابتلا به عفونت واژینوز باکتریال یافت نشد. با توجه به شیوع کمبود ویتامین D در سطح جامعه و نیز شیوع بالای عفونت واژینوز باکتریال در زنان مطالعات بیشتری برای تایید این یافته‌ها مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: واژینوز باکتریال، ویتامین D
  • معصومه خراشاهی، بهرنگ اسماعیلی شاد* صفحات 40-54
    مقدمه

    فرهنگ ضعیف و ناکارآمد، انسان و هویت ضعیف تولید می‌کند. این وضعیت مساله‌خیز با ویژگی‌هایی چون پرهیز از برخورد نقادانه و پرسشگرانه، آماده‌خوری فرهنگی و علمی، ضعف خلاقیت، گریز از مشارکت در فرایند آموزشی و یادگیری منفعل بروز می یابد. هدف پژوهش، تبیین رابطه فرهنگ سازمانی مدرسه و از خودبیگانگی تحصیلی دانش آموزان با نقش میانجی سرمایه روان شناختی بود.

    روش پژوهش:

    پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی میباشد. جامعه آماری شامل 500 نفر دانش آموزان دختر مدارس شبانروزی شهر بجنورد بود. نمونه بر اساس فرمول کوکران 217 نفر برآورد گردید که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار  پژوهش، پرسشنامه فرهنگ مدرسه الساندرو و ساد (1997)، از خود بیگانگی تحصیلی دیلون و گروات (1976) و پرسشنامه سرمایه روان شناختی لوتانز (2007) می باشد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها توسط اساتید مورد تایید قرار گرفت. پایایی با استفاده از  ضریب آلفای کرونباخ، به  ترتیب 96/0، 94/0و 95/0 بدست آمد. داده ها با استفاده از نرم ‌افزار Smart PLS تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد بین فرهنگ سازمانی و از خود بیگانگی تحصیلی با ضریب همبستگی (406/0-) رابطه معکوس وجود دارد. بین سرمایه روان شناختی با از خودبیگانگی تحصیلی (283/0-) رابطه معکوس وجود دارد. بین فرهنگ سازمانی با سرمایه روان شناختی با ضریب همبستگی (731/0) رابطه مثبت وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، نقش میانجی سرمایه روان شناختی در رابطه بین فرهنگ سازمانی مدرسه و از خودبیگانگی تحصیلی تایید گردید.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، از خودبیگانگی تحصیلی، سرمایه روان شناختی، دانش آموزان
  • عاطفه محمدنژاد*، آرش رشیدیان، مجتبی صداقت سیاهکل صفحات 55-67
    مقدمه

    در این مطالعه با توجه به سابقه طولانی دانشکده بهداشت در برگزاری دوره‌های MPH و اهمیت این دوره در نظام سلامت کشور به بررسی وضعیت و عملکرد فارغ‌التحصیلان دوره MPH دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخته شد.

    روش پژوهش:

    این مطالعه پیمایشی از نوع مقطعی با حجم نمونه 160 نفر از دانش‌آموختگان دوره MPH فارغ‌التحصیل سال‌های 1380-1383 دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. نمونه‌گیری با روش طبقه‌بندی تصادفی بر مبنای سال تحصیلی و جنس صورت گرفت. جهت سنجش دستاوردهای پژوهشی و مدیریتی و نیز ارزیابی رضایت دانش‌آموختگان از دوره از پرسشنامه‌ای که به این منظور طراحی‌شده و پایایی و روایی آن مورد تایید قرار گرفت استفاده شد.

    یافته‌ها:

    میزان پاسخ‌دهی افراد 37% بوده است. میانگین میزان رضایت کلی شرکت‌کنندگان از دوره 13/2 ± 59/6 بوده است. (امتیاز قابل کسب 9-0 بوده است.) میانگین میزان نمره توانمندی فرد در انجام اقدامات مهم و اساسی مرتبط با نظام سلامت قبل از گذراندن دوره، 56/1 ± 67/4 و پس از گذراندن این دوره، 41/1 ± 18/7 بوده است. ارزیابی شرکت‌کنندگان در مطالعه از توانمندی خود پس از گذراندن دوره به میزان قابل‌توجهی بالاتر از قبل از گذراندن این دوره بوده است. 001/0 P<

    نتیجه‌گیری:

    در این زمینه نیاز است که از طریق بررسی نیازهای جامعه و گردآوری نظرات دانش‌آموختگان عناوین و محتوای دروس و روش‌های تدریس به‌روز شود.

    کلیدواژگان: وضعیت حرفه ای، عملکرد حرفه ای، پزشکان، فارغ التحصیلان، دانشکده علوم پزشکی تهران
  • الناز فروغی*، مریم حسینی متقاعد، داود راضی رودی، الهام نصیری، شهره قربان شیروردی صفحات 67-77
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد بر نگرش جنسی و ناگویی خلقی زنان متاهل بود.

    روش پژوهش:

    جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان مراجعه‌کننده فرهنگ سرای خانواده ناحیه 4 شهر مشهد تشکیل داد، از بین زنان مراجعه‌کننده که 112 نفر بودند که پرسشنامه ها روی کلیه آن‌ها اجرا شد، 96 نفر پاسخ دادند، که از بین آن‌ها 54 نفر نمره ناگویی خلقی و نگرش جنسی پایین داشتند، پس از غربالگری اولیه از بین 54 نفر، 30 نفر به‌صورت تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه 15 نفره جایگزین شدند. نمونه موردنظر به ابتدا به‌عنوان پیش آزمون به پرسشنامه های نگرش جنسی دهقانی (1384) و ناگویی تورنتو 20 (بگبی، پارکر و تیلور، 1994) پاسخ داده و پس از اجرای آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد برای گروه آزمایش، مجددا به پرسشنامه های موردنظر پاسخ دادند. برای تجزیه‌وتحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس و از طریق نرم‌افزار SPSS-21 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد به‌طور معناداری باعث بهبود نگرش جنسی و کاهش ناگویی خلقی زنان متاهل می شود (0001/0 P=).

    نتیجه گیری

    افراد با شرکت در جلسات آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد توانایی لازم جهت کاهش ناگویی هیجانات و ابراز صحیح آن‌ها را فراگرفتند، همچنین نگرش جنسی در آن‌ها نیز به‌طور چشمگیری بهبود یافت.

    کلیدواژگان: آموزش پذیرش و تعهد، نگرش جنسی، ناگویی خلقی، زنان متاهل
  • نامدار اعتمادی*، حسن اسد زاده، ابوالفضل کرمی صفحات 78-87
    مقدمه

    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مشارکت تحصیلی والدین، آموزش ترغیبی و تاب‌آوری تحصیلی بر عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه ، شاخه نظری منطقه 5 آموزش و پرورش شهرتهران بود، انجام شد.

    روش پژوهش:

    این پژوهش ازنظر ماهیت توصیفی- همبستگی و ازنظر هدف کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه ، آموزش و پرورش منطقه 5 شهر تهران در سال تحصیلی 97-96 به همراه والدینشان بودند . که تعداد  412 دانش‌آموز به همراه یکی از والدینشان به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چندمرحله‌ای به‌عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند و پرسشنامه‌های ،مشارکت تحصیلی والدین ، آموزش ترغیبی و تاب‌آوری تحصیلی توسط آن‌ها تکمیل گردید . داده‌ها به کمک نرم‌افزارهای آماریSPSS  ، Amos و با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شدند .

    یافته‌ها :

      یافته‌ها نشان داد  با توجه به ضریب مسیر 49/0 و سطح معناداری کمتر از 001/0 ؛ متغیر مشارکت تحصیلی والدین بر عملکرد تحصیلی تاثیری مثبت و معنادار دارد. با توجه به ضریب مسیر 34/0 و سطح معناداری 03/0 ؛ متغیر آموزش ترغیبی بر عملکرد تحصیلی تاثیری مثبت و معنادار دارد. با توجه به ضریب مسیر 21/0 و سطح معناداری 004/0؛ متغیر تاب‌آوری تحصیلی بر عملکرد تحصیلی تاثیری مثبت و معنادار دارد.

    نتیجه‌گیری:

    یافته‌های نشان داد، مشارکت تحصیلی والدین، آموزش ترغیبی معلمان و تاب‌آوری تحصیلی دانش‌آموزان روی عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان تاثیر مثبت و معنی‌داری دارند.

    کلیدواژگان: آموزش ترغیبی، تابآوری تحصیلی، عملکرد تحصیلی، مشارکت تحصیلی والدین
  • پروین فتاحیان، محمد حاتمی*، حمیدرضا حاتمی، علی صاحبی صفحات 88-103
    مقدمه

    مردم می توانند با انتخاب آگاهانه احساس ها و رفتارشان، زندگی خود را بهتر کنند. از آنجا که رفتارها به عنوان راهی برای حل ناکامی ناشی از رابطه ای ناخوشایند انتخاب می شوند، پس هنگام تعامل با افرادی که در زندگی به آن ها نیاز است می بایست انتخاب های موثرتری انجام گیرد. همچنین رفتار غیر مسیولانه فرد باعث بروز اضطراب می شود، شاید بتوان از طریق واقعیت درمانی حساسیت اضطرابی را هدف قرار داد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی واقعیت درمانی بر حساسیت اضطرابی زنان واجد طلاق عاطفی انجام شده است.

    روش پژوهش:

    طی یک پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل، 30 زن که براساس پرسشنامه طلاق عاطفی گاتمن واجد طلاق عاطفی بودند از جامعه آماری شامل تمام زن های مراجعه کننده به مرکزهای مشاوره سراهای محله شهر تهران در سال 1395 انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه (گروه آزمایش و گروه کنترل) جایگزین شدند. پس از 8 جلسه آموزش نظریه انتخاب برای گروه آزمایش، هر دو گروه جهت پس آزمون به فهرست تجدید نظر شده حساسیت پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد واقعیت درمانی و آموزش نظریه انتخاب منجر به کاهش میانگین مولفه های حساسیت اضطرابی در زن های واجد طلاق عاطفی شده است.

    نتیجه گیری

    واقعیت درمانی یک روش مبتنی بر عقل سلیم و درگیری هیجانی است که می توان از آن در جهت کاهش آسیب های ناشی از طلاق عاطفی نظیر حساسیت اضطرابی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: حساسیت اضطرابی، طالق عاطفی، واقعیت درمانی
  • رضوان قوامی، محمدرضا بلیاد*، معصومه ژیانباقری صفحات 104-118
    مقدمه

    شناسایی سبک دل‌بستگی افراد در ازدواج و سوق دادن آن به سبک دل‌بستگی ایمن، و توجه بیشتر به شادکامی افراد و شناساندن راه های رسیدن به خرسندی، نشاط بیشتر به زندگی زناشویی زوجین را سبب می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه سبک‌های دل‌بستگی با خرسندی و رضایت زناشویی در دانشجویان زن متاهل بود.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان زن متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال تحصیلی 97 _ 1396 بودند. نمونه آماری براساس فرمول کوکران و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به تعداد 200 نفر انتخاب شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سبک‌های دل‌بستگی بزرگسالان هازن و شیور (1987)؛ پرسشنامه خرسندی زناشویی ازرین، ناستر و جونز (1973) و پرسشنامه رضایت زناشویی اولسون (1998) بود.

    یافته ها

    برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده شد. یافته ها نشان دادند که بین دل‌بستگی ایمن همبستگی و رضایت مندی زناشویی رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. همچنین بین سبک‌های دل‌بستگی نوع اجتنابی با خرسندی زناشویی، نوع ایمن با رضایت زناشویی و نوع اجتنابی با رضایت زناشویی رابطه معنی داری منفی وجود دارد (05/0 < P).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت، با افزایش سبک دل‌بستگی ایمن، خرسندی زناشویی نیز افزایش می یابد. و با افزایش سبک دل‌بستگی ناایمن- اجتنابی، اضطرابی رضایت زناشویی کاهش می یابد. از این رو پیشنهاد می شود، با برگزاری کارگاه های آموزشی از جانب مسیولین حوزه بهداشت و سلامت روان از یک سو و برنامه های آموزشی مرتبط به خانواده ها در مورد نحوه رفتار با کودک و فرزندپروری از سوی دیگر، از بروز و نارضایتی زناشویی در آینده پیشگیری به عمل آید.

    کلیدواژگان: سبکهای دلبستگی، خرسندی، رضایت زناشویی
|
  • Omidi A*, Jafari Roshan M, Zareh A., Ziyaiebakhsh M, Ghanbaritalab M Pages 13-29
    Introduction

    The purpose of this study was to compare personality traits, conflict resolution styles, and emotional intelligence women with Infidelity and healthy relationships. The method of this study is Causality-comparative research. The research population included all women with Infidelity and normal relations in Tehran and Alborz.

    Method

    The sample consisted of 60 women whit Infidelity and healthy relationships (each group was 30). Normal women were selected by the available sampling method, and women whit Infidelity relationships were selected through snowball sampling. Data were collect used to five factors of a personality questionnaire, conflict resolution tactics questionnaire, and emotional intelligence questionnaire. Data were analyzed using the independent t-test. The findings showed that there is a significant difference between the responsibility of two groups of women with Infidelity and healthy relationship (P <0.01).

    Results

    There is a significant difference between two groups of women with Infidelity and standard components of problem-solving, happiness, stress tolerance, self-esteem, momentum control, self-actualization, accountability, and empathy of emotional intelligence (P <0.01). Also, there is a significant difference between the conflict resolution styles in both groups (P <0.01).

    Keywords: conflict resolution styles, emotional intelligence, Infidelity, personality traits, relationships
  • Manijeh Pirdel*, Negin Madadzadeh Pages 30-39
    Introduction

    Menopause is a process characterized by a cessation of monthly cycle and a range of symptoms. Age of menopause can vary from one individual to another and it can depend on several factors. However there is no general agreement in the results of various studies. The purpose of this study was to examine the age of menopause and the factors affecting the onset age of menopause.

    Materials and Methods

    A Descriptive–Analytic study, on 400 menopausal women in Astara city who were randomly selected and interviewed. The data collected by questionnaire. Data were analyzed by using descriptive statistics, t-student, chi-square, Pearson and spearman correlation tests.

    Results

    These results showed that mean age at menopause was 47.21  4.15 years. The most prevalent symptom was nervousness (67.2%), headache (52.1%), difficulty in concentrating (49.8%), muscle and joint pains (45.5%) and lowest complication was Parts of body feel numb (16.7%). It was found that age at menarche, parity, irregular menstrual cycle, use of oral contraceptives, marital status, mother's age at natural menopause and diet were significantly related to age at natural menopause (P<0.05).

    Conclusion

    In this study the mean age of menopause in women was less than the others reports. Since the socioeconomic status, reproductive characteristics and dietary are related to the age at natural menopause in women. Therefore, Menopausal age can be increased by proper planning to modify adjustable factors.

    Keywords: Menopausal age, Affecting factors, women
  • Khorashahi M., Esmaeili Shad B. * Pages 40-54
    Introduction

    The weak and inefficient culture produces a weak personality and identity. This problematic situation has diverse features such as avoidance of critical and questionable attitudes, cultural and scientific preparation, weakness of the cooperation and collective work, weakness of creativity, avoidance of participation in the educational process and non-cooperative education, and Passive learning emerges and emerges. The purpose of the research is to explain the relationship between the school's organizational culture and the academic self-esteem of students with the role of mediator of psychological capital.

    Method

    The purpose of research is applied and in terms of method is descriptive correlation. The statistical population includes 500 female students of Shaabenrouzi schools in Bojnourd city. Based on Cochran's formula, 217 individuals were selected using stratified random sampling. The research tool was Alsandro and Sade School of Culture (1997), Dylon and Groat (1976), and the Luttens Capital Inventory (2007). The faculty and content validity of the questionnaires was confirmed by the professors. Reliability was obtained using Cronbach's alpha coefficient of 0.96, 0.94 and 0.95, respectively. Data was analyzed using Smart PLS software.

    Results

    Findings showed an inverse relationship between organizational culture and academic self-alienation with correlation coefficient (-0.446). There is an inverse relationship between psychological capital and academic self-esteem (-0.283). There is a positive relationship between organizational culture with psychological capital and correlation coefficient (0.731).

    Conclusion

    According to research findings, the role of mediator of psychological capital in the relationship between school organizational culture and academic self-esteem was confirmed.

    Keywords: schools organizational culture, alienation educational, psychological capital, students
  • Mohammad-Nejad* A, Rashidian A, Sedaghat Siahkal M Pages 55-67
    Introduction

    Considering the long history of the MPH courses and the importance of this course in the health system of the country, this study conducted to assess the professional status and performance evaluation of graduates who attended to MPH at the Faculty of Health of Tehran University of Medical Sciences.

    Methods

    This cross-sectional survey included a sample size of 160 MPH graduated participants from Tehran University of Medical Sciences in 2002-2003. A stratified random sampling method was used based on the school year and gender. A researcher-made questionnaire used to assess the research and managerial achievements, as well as assess the satisfaction of the graduates from the course. The reliability and validity of the study were confirmed.

    Results

    The response rate was 37%. The mean of total satisfaction of participants was 6.59 ± 2.13. (of 9-0.) The average score of the person's ability to perform important and essential activities related to the health system before passing the course, (2.9 ± 2.67), 4.67 ± 1.66, and after passing this course, (3.19) was 7.8 ± 1.41. (The score was 9-0.) The evaluation of participants in the study of their ability after passing the course was significantly higher than before the course. (p< 0.001).

    Conclusion

    In this context, it is necessary to update the content of the curriculum and teaching methods by examining the needs of the community and collecting the views of the graduates of the titles and content of the courses and teaching methods.

    Keywords: Professional Status, Professional Practice, Physicians, Graduates, TehranUniversity of Medical Sciences
  • Foroughi E*, Hosseini M, Maryam. Razi roodi D, Nasiri A, Ghorban Shirodi S Pages 67-77
    Introduction

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of acceptance and commitment training on the Sexual attitude and Alexithymia of married women.

    Method

    The statistical population of the study consisted of all women referred to the 4th District Family Cultural Center in Mashhad. Among 112 women referring women, the questionnaires were administered to all of them, 96 people answered. Of these, 54 had low mood and mood attitudes. After initial screening of 54 people, 30 were selected randomly. And were replaced in two groups of 15. The target sample was first responded to the Dehghani 's Sexual attitude questionnaire (2005) and Alexithymia Toronto20 (Bagby, Parker, and Taylor, 1994) as a preliminary test. After completing admission and commitment training for the experimental group, they replied to the questionnaire.

    Results

    The results of the study showed that acceptance and commitment training significantly improved the Sexual attitude and reduced the morbidity of married women (P = 0.0001). Data analysis was used to analyze covariance and to accelerate the results of SPSS21 software.

    Conclusion

    By participating in acceptance and Commitment training sessions, people were able to relieve their emotions and express them correctly. Sexual attitude also improved dramatically.

    Keywords: Acceptance, Commitment training, Sexual Attitude, Alexithymia, MarriedWomen
  • Etemadi N*, Asadzadeh H, Karami A Pages 78-87
    Introduction

    The main purpose of this research is investigating the Impact of Parents' Academic Participation, Instructive training and Educational Resonance are the academic performance of students, theoretical branch of district 5 of education in Tehran.

    Method

    The present study is descriptive-correlative in terms of its nature; an applied research in terms of its purpose. The statistical population of this study included all secondary school students plus their parents, in the 5th district of Education in Tehran in the academic year of 96- 97. A sample of 412 students with one of their parents was selected by multistage cluster random sampling method as a sample; and completed the Parental educational participation, invitational training and educational resilience questionnaires. Data were analyzed by AMOS and SPSS software version 22 using structural equation modeling method.

    Results

    Regarding the path coefficient 0.49 and the significance level less than 0.001; has a positive and meaningful effect variable of parental education participation on academic performance. Regarding the path coefficient of 0.34 and the significance level of 0.03; has a positive and meaningful effect Convertible variable learning on academic performance. Regarding the path coefficient 0.21 and the significance level 0.004; has a positive and meaningful effect variables academic resilience on academic performance.

    Conclusion

    The findings showed that parental education, teacher education and students 'academic resilience had a positive and significant effect on students' academic performance.

    Keywords: Parenting participation, Instructive training, Resilience Education, AcademicPerformance
  • Fattahian P, Hatami M*, Hatami H. R Sahebi A Pages 88-103
    Introduction

    People with conscious choice of their feelings and behaviors can make better their lives. Since the behavior is selected as a way to solve the failure of unpleasant relationship, when interacting with the people who are need in life should effective choices be done. Also irresponsible behavior of the person cause anxiety, maybe through reality therapy can target anxiety sensitivity. This study was done with aim to determine the effectiveness of reality therapy on anxiety sensitivity in women eligible for emotional divorce.

    Method

    In a quasi-experimental design with pretest-posttest and control group, 30 women who were eligible for emotional divorce based on Emotional Divorce Scale and for anxiety sensitivity based on Anxiety Sensitivity Index-Revised were selected from statistic population included of all women referred to Sarahay Mahaleh counselling centers of Tehran city in 2016 and were replaced randomly into two groups (experimental group and control group). After 8 session choice theory training for experimental group, both group for posttest responded to Anxiety Sensitivity Index-Revised. Research data were analyzed using analysis of covariance.

    Results

    Results showed that reality therapy and choice theory training has caused to reduction in means of anxiety sensitivity components in women eligible for emotional divorce.

    Conclusion

    Reality therapy is a common-sense and emotional engagement approach that can be used to reduce the effects of emotional divorce, such as anxiety sensitivity.

    Keywords: anxiety sensitivity, emotional divorce, reality therapy
  • Qavami R, Belyad M*, Zhian Bagheri M Pages 104-118
    Introduction

    The purpose of this study was to determine The Relationship between Attachment Styles with Happiness & Marital Satisfaction in Married Female Students. Research

    Method

    The research method was descriptive correlational. The statistical population of this study was all married female students of Islamic Azad University of Karaj in the academic year 2018. Statistical sample was selected based on Cochran formula and available sampling method was 200 people. Research tools included the Adult Attachment Styles Questionnaire of Hazen and Shaver (1987); Azrin, Nester & Jones Marital Satisfaction Questionnaire (1973) & Olson Marital Satisfaction Questionnaire (1998).

    Findings

    Correlation test and regression analysis were used for data analysis. The findings showed that there was a direct and significant relationship between secure attachment and marital satisfaction. There was also a significant negative relationship between avoidant attachment styles with marital satisfaction, secure type with marital satisfaction, and avoidant type with marital satisfaction (P <0.05). Discussion and

    conclusion

    According to the results, it can be said that with increasing secure attachment style, marital happiness also increases. & with increasing insecure-avoidant attachment style, anxiety decreases marital satisfaction. Hence, it is suggested, with workshops by authorities in the field of mental health on the one hand and educational programs related to families about how to deal with children and parenting on the other hand, the incidence of marital satisfaction in the future. Also prevent malicious behavior.

    Keywords: Attachment Styles, Happiness, Marital Satisfaction