فهرست مطالب

نشریه خانواده و بهداشت
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیه احسانی نسب، حدیث نگهداری کردبچه* صفحه 1
    مقدمه

    از عوامل مهمی که در سال های اخیر به آن توجه شده است و بر خشونت زناشویی تاثیر به سزایی دارد، طرح واره های ناسازگار اولیه و صفات پنج عاملی شخصیت است. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی گر مدل پنج عاملی شخصیت در رابطه بین طرح واره های ناسازگار اولیه و خشونت زناشویی بود.

    روش پژوهش

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش حاضر شامل همه دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین در نیمسال تحصیلی اول 96-1395 بود. ابزار پژوهش مقیاس تاکتیک های تعارضی تجدید نظر شده؛ نسخه کوتاه پرسش نامه طرحواره و مقیاس پنج بزرگ بود. داده ها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد عامل روان رنجورخویی شخصیت رابطه بین طرح واره های ناسازگار اولیه و خشونت زناشویی (73/2=Z، 2183/0=B) را در سطح 01/0 میانجی گری می کند. عامل توافق پذیری شخصیت رابطه بین طرح واره های ناسازگار اولیه و خشونت زناشویی (51/2=Z، 1781/0=B) را در سطح 05/0 میانجی گری می کند.

    نتیجه گیری

    منطبق بر یافته های پژوهش حاضر طرح واره های ناسازگار اولیه قادر به پیش بینی صفات شخصیت نیز هستند. افراد روان رنجورخو احساسات مخرب و ناخشنودی را تجربه می کنند و عواطف ناپایداری دارند. افرادی که از خوشایندی بالایی برخوردارند، اغلب به فکر دیگران هستند و بر نزدیکی بر دیگران تاکید دارند و در کل آن ها اجتماعی هستند. در نهایت این صفات منجر به فراخوانی یا عدم فراخوانی خشونت می شود.

    کلیدواژگان: خشونت زناشویی، شخصیت، طرح واره ها
  • پروانه پرندین، مهدی شاه نظری*، عصمت دانش صفحه 2
    مقدمه

    از میان عوامل گوناگون و نقش آن ها در شادکامی نقش باور به جهان عادل و جنسیت قابل توجه است. هدف پژوهش حاضر مقایسه باور به جهان عادل و شادکامی بین زنان و مردان بود.

    روش پژوهش

    پژوهش از نوع علی- مقایسه ای و جامعه آماری این پژوهش تمام دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال تحصیلی 1395-1394 بود که از این میان، تعداد 120 نفر در رشته علوم انسانی به روش در دسترس غیرتصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه شادکامی آکسفورد (آرجین، مارتین و کراسلند، 1989) و پرسشنامه باور به دنیای عادلانه رابین و پیلاو (1975) پاسخ دادند. داده های به دست آمده از طریق آزمون t دو گروهی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    گروه زنان در مقایسه با مردان میانگین نمره های پایین تری در متغیر شادکامی کسب کردند (05/0>p، 546/2=t). گروه زنان در مقایسه با مردان میانگین نمره های پایین تری در متغیر باور به جهان عادل کسب کردند (01/0>p، 045/2=t).

    نتیجه گیری

    نظریه باور به جهان عادل اشاره دارد به این که افراد ذاتا تمایل دارند باور کنند در جهانی زندگی می‌کنند که عدالت محور است. همچنان که نتایج پژوهش حاضر نشان داد مردان به میزان بیش تری از این باور برخوردار هستند، از زندگی خود رضایت بیش تری دارند و بنابراین شادکامی بیش تری را تجربه می کنند.

    کلیدواژگان: باور به جهان عادل، زنان، شادکامی، مردان
  • اکرم بهمنی، مریم مهدی پور* صفحه 3
    مقدمه

    عدم تحمل ناکامی نقش مرکزی در تعلل ورزی دارد که پرخاشگری را منجر می شود. دانش آموزانی که درگیر اعتیاد به اینترنت هستند، به احتمال بیش تری گرایش به رفتارهای تعلل ورزانه دارند. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش واسطه‌ای پرخاشگری در رابطه تعلل ورزی با اعتیاد به اینترنت در نوجوانان بود.

    روش پژوهش

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش حاضر شامل نوجوانان سنین مقطع متوسطه در مراکز فرهنگی، آموزشی، ورزشی و تفریحی در نیمسال تحصیلی دوم 96-1395 شهر تهران بود که از میان آن ها 250 نفر به روش نمونه برداری در دسترس و داوطلبانه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ (1998)؛ مقیاس پرخاشگری باس و پری (1992)؛ مقیاس تعلل ورزی تاکمن (1991) بود. داده ها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد ضریب مسیر کل بین تعلل ورزی و اعتیاد به اینترنت مثبت و در سطح 01/0 معنادار است (01/0>P، 687/0=β). ضریب مسیر بین پرخاشگری کلامی (01/0>P، 275/0=β) و پرخاشگری بدنی (01/0>P، 518/0=β) با اعتیاد به اینترنت مثبت و در سطح 01/0 معنادار است. ضریب مسیر بین تعلل ورزی و پرخاشگری کلامی (01/0>P، 673/0=β) و تعلل ورزی و پرخاشگری بدنی (01/0>P، 702/0=β) مثبت و در سطح 01/0 معنادار است. ضریب مسیر غیر مستقیم بین تعلل ورزی و اعتیاد به اینترنت مثبت و در سطح 01/0 معنادار است (01/0>P، 548/0=β).

    نتیجه گیری

    با افزایش تعلل ورزی و سرخوردگی پرخاشگری ظاهر می شود. اینترنت احتمالا عرصه را به ویژه برای نوجوانان با گرایش های پرخاشگرانه برای پرورش، هویت ایده آل خود در جبران نواقص خود در دنیای واقعی فراهم می کند.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، پرخاشگری، تعلل ورزی، نوجوانان
  • فرحنازعزیزی، زهره خاکبازان، مهرنازگرانمایه *، عباس مهران صفحه 4
    هدف

    بازخورد در آموزش، مسئولیت اصلی مربیان بالینی می باشد. خودارزیابی نیز قسمت مهمی از فرایند ارزیابی است. پژوهش حاضر به مقایسه تاثیر ارایه بازخورد شفاهی و کتبی در آموزش بالینی بر ارتباط بین عملکرد و خودارزیابی دانشجویان می پردازد.

    روش بررسی

    این مطالعه نیمه تجربی بر روی کلیه دانشجویان کارشناسی مامایی سال آخر به تعداد 120 نفر در درمانگاه زنان و در سه گروه کنترل، بازخورد شفاهی و بازخورد کتبی انجام گردید. روش نمونه گیری به شیوه دردسترس بود. ابتدا گروه کنترل انتخاب و به روش متداول آموزش گرفت، سپس مابقی دانشجویان به ترتیب الفبا، به دو گروه بازخورد شفاهی و کتبی تقسیم شدند. معیار ارایه بازخورد با مدل عمومی بازخورد (ساندویچ بازخورد)، در گروه بازخورد شفاهی به شکل شفاهی و در گروه بازخورد کتبی به شکل کتبی بود. در روز آخر هر دوره کارآموزی، چک لیست روا و پایای عملکرد بالینی جهت خودارزیابی توسط هر یک از دانشجویان و نیز چک لیست عملکرد بالینی توسط مربی دیگری تکمیل گردید.

    یافته ها

    نتیجه آزمون همبستگی پیرسون بین نمره خودارزیابی دانشجویان و عملکرد دانشجویان در درمانگاه زنان بعد از مداخله در هر یک از سه گروه کنترل (01/0P=)، بازخورد شفاهی (001/0>P) و بازخورد کتبی (001/0>P)، ارتباط معنی دار نشان داد ، به نحوی که در هر دو گروه بازخورد شفاهی و کتبی نسبت به گروه کنترل، این رابطه مستقیم و ناقص بیشتر بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت استفاده از بازخورد بر ارتباط بین خودارزیابی دانشجویان و ارزیابی اساتید از عملکرد دانشجویان، باید استفاده از روش های مختلف بازخورد به صورت کتبی یا شفاهی همرا با خودارزیابی دانشجویان در برنامه ریزی آموزش بالینی به صورت رسمی گنجانده شود.

    کلیدواژگان: بازخورد، آموزش بالینی، خودارزیابی، عملکرد، دانشجویان مامایی
  • سحر ماله میر چگینی * صفحه 5
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی گر سبک های هویت در رابطه بین جهت گیری های مذهبی و آشفتگی روان شناختی در دانشجویان بود.

    روش پژوهش

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل تمام دانشجویان مرد و زن مشغول به تحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در نیمسال تحصیلی اول 97-1396 بود که از میان آن ها 250 نفر به روش نمونه برداری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس سبک های هویت ساخته برزونسکی (1992)؛ مقیاس جهت گیری مذهبی ساخته آلپورت 1967؛ پرسشنامه افسردگی-اضطراب-استرس ساخته لاویبوند و لاویبوند (1995) بود. داده های پژوهش با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل نشان داد ضریب مسیر غیرمستقیم بین جهت گیری مذهبی بیرونی و آشفتگی روان شناختی براساس نقش میانجی گر سبک هویت اطلاعاتی منفی و در سطح 01/0 معنادار بود (01/0> P، 1398/0-=β). ضریب مسیر غیرمستقیم بین جهت گیری مذهبی درونی و آشفتگی روان شناختی براساس نقش میانجی گر سبک هویت هنجاری منفی و در سطح 05/0 معنادار بود (05/0>P، 0595/0-=β). ضریب مسیر غیرمستقیم بین جهت گیری مذهبی درونی و آشفتگی روان شناختی براساس نقش میانجی گر سبک هویت سردرگم منفی و در سطح 05/0 معنادار بود (05/0> P، 0551/0-=β).

    نتیجه گیری

    با توجه به این که در پژوهش حاضر نشان داده شده که جهت گیری مذهبی هویت از عوامل تاثیرگذار بر آشفتگی روان شناختی است لذا توصیه می شود درمان گران در مشاوره های روان شناختی بر موضوعات مذهب بیش تر تاکید کنند. به والدین و متولیان امور آموزش در مدارس نیز توصیه می شود موضوع هویت و شکل گیری آن را بیش تر مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: آشفتگی، روان شناختی، جهت گیری مذهبی، سبک های هویت
  • سپیده گیتی نورد لیمودهی، بیتا نصرالهی* صفحه 6
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر مقایسه تنظیم هیجان، عزت نفس و سلامت عمومی در زنان شاغل با زنان غیرشاغل بود.

    روش پژوهش

    روش پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان شاغل و غیرشاغل منطقه 6 شهر تهران بود که از میان آن ها 100 زن شاغل و 100 زن غیر شاغل، جمعا 200 نفر در محدوده سنی 25 تا 45 سال به روش نمونه برداری در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه تنظیم هیجان، عزت نفس و سلامت عمومی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری و آزمون t گروه های مستقل تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    زنان غیرشاغل در مقایسه با زنان شاغل در مولفه های دشواری در انجام رفتار هدف مند و دشواری در کنترل تکانه متغیر دشواری در تنظیم هیجان از میانگین نمرات بالاتری برخوردار بودند. زنان غیرشاغل در مقایسه با زنان شاغل در حوزه اضطراب و بی خوابی، مشکل در کارکرد اجتماعی و افسردگی سلامت عمومی از مشکلات بیش تری برخوردار بودند. زنان غیر شاغل در مقایسه با زنان شاغل از عزت نفس پایین تری برخوردار بودند.

    نتیجه گیری

    اشتغال برای زنان عزت نفس به‌همراه خواهد داشت. یکی از عوامل تاثیرگذار به شیوه اعمال قدرت، درآمد و دارایی زنان است. هنگامی که زنان منابع ارزش مندی در اختیار داشته باشند احتمال دارد که قدرتی نزدیک و برابر با هم داشته باشند، این زنان‌ به صورت رودر‌رو اعمال قدرت کنند و از طریق راهبردهای تنظیم هیجان مناسب، گفت‌وگو، بحث و مذاکره تنش‌ها را رفع کنند.

    کلیدواژگان: زنان، تنظیم هیجان، عزت نفس، سلامت عمومی، شاغل
  • بیتا محسنی مقدم، احمد ایزدی طامه صفحه 7
    مقدمه

    یکی از عوامل روان شناختی که احتمالا می تواند در انتخاب نوع زایمان و تاب آوری نسبت به درد زایمان موثر باشد هوش هیجانی است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی هوش هیجانی و انتخاب نوع زایمان در زنان نخست حامله‌ 6 تا 9 ماهه‌ بود.

    روش پژوهش

    روش پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش حاضر زنان نخست حامله 6 تا 9 ماهه مراجعه کننده به بیمارستان های خصوصی نیکان و گاندی در سال 1395-1396 به تعداد 450 نفر بودند که از میان آن ها تعداد 208 نفر به روش نمونه برداری تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش مقیاس هوش هیجانی شات و همکاران (1998) بود. داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد میانگین هوش هیجانی کل در افراد با تمایل سزارین به طور معناداری کم تر از سایر انواع زایمان بود. نتایج آزمون تعقیبی  شفه نشان داد که میانگین تنظیم هیجان در افراد با تمایل طبیعی بی حسی به طور معناداری بالاتر از سایر انواع زایمان است.  

    نتیجه گیری

    هوش هیجانی با بالا بردن تاب آوری زنان باردار تنش و هیجان های منفی آنان نیز کاهش می دهد و این روند باعث انتخاب درست تر زنان باردار نخست حامله می شود که گرایش به زایمان طبیعی داشته باشند و روند آسان تری را در این فرآیند طی کنند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، زایمان، سزارین، طبیعی، هوش هیجانی
  • راضیه نظری، مهران سرداری پور*، علیرضا کاکاوند، محسن منصوبی فر صفحه 8
    مقدمه

    داشتن ازدواجی موفق و پایدار مرهون عوامل متعددی است که مهم ترین آن ها مهارت های ارتباط موثر است که در بطن مهارت های هیجانی و متعاقب آن الگوهای ارتباطی تحقق می یابد. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه مهارت های هیجانی با پایداری زناشویی با نقش واسطه گری الگوهای ارتباطی بود.

    روش پژوهش

    روش پژوهشی حاضر توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری این پژوهش شامل زنان و مردان متاهل ساکن مناطق 12گانه شهر کرج در پاییز و زمستان سال 1396 بود. به روش نمونه گیری در دسترس 350 زن و مرد از مراکز تفریحی، فرهنگی و آموزشی به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو (بگبی و همکاران، 1994)؛ پرسشنامه الگوهای ارتباطی (کریستنسن و سالووی، 1984) و شاخص بی ثباتی ازدواج (بوس و همکاران، 1983) بود. برای تحلیل داده ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری، نرم افزار ایموس و بیشینه براورد احتمال استفاده شد.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر الگوی ارتباطی ناکارآمد به‌صورت معنادار رابطه بین مهارت‌های هیجانی و پایداری زناشویی را واسطه گری کرد (05/0>P، 149/0=β).

    نتیجه گیری

    جمله عوامل موثر بر الگوهای ارتباطی زوجین یا آن چه سبب برقراری ارتباط ناکارآمد زوجین می شود، می توان به مهارت های هیجانی اشاره کرد. از طریق آموزش مهارت های ارتباطی و هیجانی زوج ها می توانند انتظارات خود را از همسرشان بیان کنند. به همان میزان هم می توانند در کنترل رفتارهای نامطلوب همسرشان و بهبودی رفتارهای آن ها موفق عمل کنند و پایداری زناشویی را تجربه کنند.

    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی، پایداری زناشویی، مهارت های هیجانی
  • طیبه رهبر *، معصومه اصغرنیا، مرضیه مهر افزا، داوود پورمرزی صفحات 49-60
    مقدمه

    (ICSI) زیر مجموعه لقاح آزمایشگاهی((IVF است و برای اسپرم و تخمک هایی استفاده می شود که به طور نرمال در محیط لقاح نمی یابند. عوامل مختلفی بر میزان موفقیت این روش تاثیر می گذارند. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر بر میزان موفقعیت انجامICSI  در زنان مراجعه کننده به مرکز تحقیقات ناباروری مهر شهر رشت، گیلان، ایران است.

    روش پژوهش

    در یک مطالعه مقطعی تحلیلی 474 نفر از زنان نابارور که طی سالهای 1392 تا 1393 در مرکز تحقیقات ناباروری مهر شهر رشت  تحت ICSI قرار گرفته بودند بررسی شدند. داده ها شامل سن، وزن، سابقه مصرف سیگار و الکل ، سالهای نازایی، علت نازایی، نوع نازایی ،تعداد جنین های انتقال یافته، تعداد دفعات انجامICSI  قبلی، جنین فریز شده و جنین تازه بود. جهت تجزیه تحلیل داده ها از آزمون های تی تست و کای اسکوار استفاده شد.

    یافته ها

    BMI، سالهای نازایی، تعداد دفعات قبلی انجام ICSI، علت نازایی، نوع نازایی و نوع جنین منتقل شده تاثیری بر موفقیت یا عدم موفقیت بارداری با روش ICSI نداشتند. میانگین سن افراد بدون موفقیت به طور معنی داری بالاتر از میانگین سن افراد دارای موفقیت بود (012/0=P). میانگین تعداد جنین منتقل شده در گروه با بارداری موفق به طور معنی داری بیشتر از گروه با بارداری ناموفق بود (0001/0=P) .

    نتیجه گیری

    در مراکز ناباروری می توان میزان بارداری موفق را در سنین پایینتر با انتقال تعدادبیشتر جنین افزایش داد.

    کلیدواژگان: تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، تعداد جنین انتقال یافته، سن
|
  • S.Ehsani Nasab, H.Negahdari Kordbacheh* Page 1
    Introduction

    Important factors that have been highlighted in recent years and which have a significant impact on marital violence are early maladaptive schemes and five-factor traits of personality. The purpose of the present study was to determine the mediator role of the fivefactor personality model in the relationship between early maladaptive schemas and marital violence.

    Methods

    The research method was descriptive-correlational and the statistical population of the study included all married students of the Varamin Islamic Azad University in the first semester of 2011-2012. The study tool was Revised Conflict Tactics Scale; Schema Questionnaire-short form and Big Five Inventory. Data were analyzed using structural equation modeling.

    Results

    The results of this study showed that the neuroticism personality factor mediates the relationship between early maladaptive schemas and marital violence (B=0.2183, Z= 2.73) at the level of 0.01. The agreeableness personality factor mediates the relationship between early maladaptive schemas and marital violence (B=0.1781, Z=2.51) at the level of 0.05.

    Conclusion

    According to the findings of this research, early maladaptive schemas can predict personality traits. Neuroticism people experience destructive and unhappy feelings and have unstable emotions. Agreeable people often think of others and emphasize on closeness to others, and in general they are social. Ultimately, these traits lead to the call or no call for violence.

    Keywords: marital violence, personality, schemas
  • P.Parandin Page 2
    Introduction

    Among the various factors and their role in happiness, the role of belief in the just world and gender is significant. This study was aimed to determine differences between happiness and belief in a just world in females and males.

    Methods

    The research method was descriptive causal-comparative type and the statistic population of this study included all the students of Islamic Azad University Karaj branch in 2015-2016 academic year which through them 120 were selected by Available non-randomized sampling method and responded to Oxford Happiness Questionnaire (Argyle, Martin, & Crossland,1989) and Beliefs in a Just World Scale (Rubin & Peplau, 1975). Data obtained were analyzed by Two-Sample T-Test.

    Results

    The women's group received lower scores in happiness variable in comparison with men (p<0.05, t=2.456). The women's group received lower scores in belief in a just world variable in comparison with men (p<0.01, t=2.045).

    Conclusion

    The theory of belief in the just world refers to the fact that individuals inherently tend to believe that they live in a world that is justice-centered. As the results of the present study show that men have more than this belief, they are more satisfied with their lives and thus experience more happiness.

    Keywords: belief in a just world, females, happiness, males
  • A.Bahmani, M.Mehdipoor * Page 3
    Introduction

    The purpose of this study was to determine the mediating role of aggression in the relationship between procrastination and Internet addiction in adolescents.

    Method

    The research method was descriptive-correlational and the statistical population of the study included high school adolescents in cultural, educational, sporting and recreational centers in the second semester of the academic year of 2016-2017 in Tehran, among which 250 were selected through available and volunteered sampling method. The study tools were Internet Addiction Test by Young (1998); aggression questionnaire by Buss & Perry (1992); Procrastination Scale by Tuckman (1991).

    Results

    The results of this study showed that the total path coefficient between procrastination and Internet addiction is positive and significant at 0.01 level (P<0.01, β=0.687). The path coefficient between verbal aggression (P<0.01, β=0.25) and physical aggression (P<0.01, β=0.058) are with Internet addiction are positive and significant at 0.01. The path coefficient between procrastination and verbal aggression (P<0.013, β=0.63) and procrastination and physical aggression (P<0.01, β=0.702) are positive and significant at 0.01. Indirect path coefficient between procrastination and Internet addiction is positive and significant at 0.01 level (P<0.01, β=0.548).

    Conclusion

    With increasing procrastination and frustration, aggression appears. The Internet is likely to provide the real world, especially for adolescents with aggressive attitudes to nurture, the ideal identity to offset their shortcomings.

    Keywords: adolescents, aggression, internet addiction, procrastination
  • F.Azizi., Z.KHakbazan, M.Geranmayeh *, A. Mehran Page 4
    Aim

    Clinical education is the foundation of medical science education and feedback in education is the main responsibility of clinical educators. Self-assessment is also an evolutionary skill and an important part of the evaluation process. The present study compares the effect of oral and written feedback in clinical education on the relationship between performance and selfassessment of students.

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted on 120 undergraduate midwifery students in 120 women in the gynecologic clinic and in the control, oral and written feedback groups. Sampling method was available in a convenient way. At first, the control group was selected and trained in the usual way, then the rest of the students were divided into oral and written feedback groups in alphabetical order, respectively. The criteria for providing feedback with the general feedback model (Feedback Sandwich) were verbal in the oral feedback group and in written feedback group. On the last day of each internship, a valid and validated checklist was completed for each student, as well as a clinical checklist, by another trainer.

    Results

    The results showed that all three groups were homogeneous in terms of demographic information. The result of Pearson correlation test between student self-assessment and student performance in women's clinic after intervention in each of the three control groups (P = 0.01), oral feedback (P <0.001) and written feedback (P <0.001), There was a significant relationship between the two groups. In both groups oral and written feedback was significantly higher than that of the control group.

    Conclusion

    Considering the positive impact of using feedback on the relationship between students 'self-assessment and teacher's assessment of students' performance, the use of different written or oral feedback approaches with self-assessment of students in clinical education planning should be formally included.

    Keywords: feedback, clinical education, self-assessment, performance, midwifery students
  • S.Sahar Maleh Mir Chegini * Page 5
    Introduction

    The purpose of this study was to determine the mediator role of identity styles in the relationship between religious orientation and psychological distress in students.

    Method

    The research method was descriptive-correlational and the statistical population included all male and female students studying at Islamic Azad University, Karaj Branch in the first semester of the academic year of 2017-2018, among whom 250 were selected by multi-stage random sampling method. The study tool included Allport religious orientation scale 1967, Berzonsky (1992) Identity Style Inventory, depression-anxiety-stress scale by Lovibond & Lovibond (1995). Data were analyzed using structural equation modeling method.

    Results

    The results of the analysis showed that the indirect path coefficient between external religious orientation and psychological distress based on the mediator role of information intelligence style was negative and at the level of 0.01 was significant (β=-0.1398, P<0.01). The indirect path coefficient between internal religious orientation and psychological distress was based on the mediator role of normative negative identity style was negative and at the level of 0.05 was significant (β=-0.0595, P<0.05). The indirect path coefficient between internal religious orientation and psychological distress based on the mediator role of the style of confused identity was negative and at the level of 0.05 was significant (β=-0.0551, P<0.05).

    Conclusion

    Considering the fact that in the present study it has been shown that religious orientation and identity are one of the effective factors on psychological distress, it is recommended that therapists emphasize the issues of religion in psychological counseling. Parents and school administrators are also advised to consider the issue of identity and its formation more and more.

    Keywords: identity styles, psychological distress, religious orientation
  • S.Gitinavard Limodehi, B.Nasrolahi* Page 6
    Introduction

    The purpose of this study was to compare the emotion regulation, self-esteem and general health in employed women with unemployed women.

    Methods

    The method of this descriptive study was causal-comparative. The statistical population of the study consisted of employed and non-employed women in the 6th district of Tehran, among which 100 employed women and 100 unemployed women, totally 200 individuals from the age range of 25 to 45 years were selected by available sampling. To measure the variables, emotion regulation, self-esteem and general health were used. Data were analyzed using multivariate analysis of variance and independent group t-test.

    Results

    Non-employed women had higher mean scores compared to employed women in Difficulties Engaging in Goal-Directed and Impulse Control Difficulties variables. Nonemployed women had more problems than employed women in the field of anxiety/ insomnia, social dysfunction and depression in general health. Unemployed women had lower self-esteem than employed women.

    Conclusion

    Employment for women will have self-esteem. One of the influential factors in the way women experience power is income and wealth. When women have valuable resources, they are likely to have close and equal power; these women apply power face to face and resolve tensions through appropriate emotion control strategies, dialogue, discussion and negotiation.

    Keywords: employee, emotion regulation, general health, self-esteem, women
  • B.Moghaddam, A. Izadi Tamme * Page 7
    Introduction

    The purpose of this study was to evaluation of emotional intelligence and type of childbirth in 6 to 9 months first pregnant women.

    Method

    The research method was causal-comparative and the statistical population of the study consisted of 450 6 to 9 months first pregnant women referred to private hospitals of Nikan and Gandhi in 2016-2017 which among them, 208 people were selected by random sampling method. Research tool were Emotional Intelligence Scale by Schutte et al (1998). Data were analyzed using multivariate analysis of variance.

    Results

    The results of this study showed that the mean of total emotional intelligence in subjects with cesarean section was significantly lower than other types of delivery.

    Conclusion

    Emotional intelligence with increasing resilience in pregnant women, reduces the stress and negative emotions, and this process leads to a more correct selection in first pregnant women who are more likely to have a natural childbirth, and an easier process.

    Keywords: cesarean, childbirth, Emotional Intelligence, natural
  • R.Nazari, M. Sardaripoor *, A.R. Kakavand, M.Mansoobifar Page 8
    Introduction

    Having a successful and stable marriage is due to several factors, the most important of which are effective communication skills, which are realized in the context of emotional skills and subsequent communication patterns. The purpose of this study was to determine the relationship between emotional skills and marital stability with the mediating role of communicative patterns.

    Methods

    The study design was descriptive correlation type and the study population consisted of married men and women living in 12 districts of the Karaj city in the autumn and winter of 2017 which a sample of 350 men and women were selected from recreational, cultural and educational centers by available sampling. The study tools were Toronto Alexithymia Scale (Bagby et al., 1984), Communication Patterns Questionnaire (Christensen & Sullaway, 1984) and Marital Instability Index (Booth et al., 1983). To analyze the data, structural equation modeling, Amos software and Maximum Likelihood were used.

    Results

    In this study the inefficient communication pattern significantly mediated the relationship between emotional skills and marital stability (β=0.149, P<0.05).

    Conclusion

    One of the factors affecting couples' communication patterns, or what causes couples to inappropriately communicate, can be emotional skills. By teaching the communication and emotional skills of couples, they can express their expectations from their partners. At the same time, they can succeed in controlling their partner undesirable behaviors and improving their behaviors and experience marital stability.

    Keywords: emotional skills, communication patterns, marital stability
  • T.Rahbar *, M.Asgharnia, M.Mehr afza, D.Pourmarzi Pages 49-60
    Introduction

    Intra cytoplasmic sperm injection (ICSI) is a subset of In vitro fertilization (IVF) and is used for the sperm and ovum in environments that are normally not fertilized. Various factors affect the success rate of this procedure. The aim of this study was to evaluate factors influencing the success rate of ICSI in women referring to Mehr Infertility Research Center of Rasht, Guilan, Iran.

    Methods

    In a cross-sectional study, 474 infertile women who undergoing ICSI during the years 2013 to 2014 were studied in Mehr Infertility Research Center, Rasht. Data was including age, weight, smoking and alcohol history, Infertility duration, cause of infertility, type of infertility, the number of transferred embryos, number of previous ICSI and frozen/fresh embryo. In order to analyze the data, T-test and Chi-square tests were used. In this study, P ˂0.05 was considered significant.

    Results

    Body mass index, infertility years, number of previous ICSI, infertility cause, infertility type and the kind of transferred embryos had no effect on the success or failure of pregnancy with ICSI. The average age of individuals without success was significantly higher than the average age of individuals (p = 0.012). The average number of embryos transmitted in the successful pregnancy group was significantly more unsuccessful (P = 0.0001).

    Conclusions

    Infertility centers can increase the rate of successful pregnancy at an earlier age by transferring more fetuses

    Keywords: Intra cytoplasmic sperm injection, Number of transmitted embryos, Age