فهرست مطالب

نشریه خانواده و بهداشت
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 13، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ترانه پاشاخانلو، خدیجه ابوالمعالی* صفحه 1
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر پیش بینی سازگاری اجتماعی بر مبنای سبک زندگی در زنان متاهل بود.

    روش پژوهش: 

    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمام زنان متاهل مراجعه کننده به فرهنگ-سراهای منطقه 5 شهر تهران بود. به روش نمونه برداری در دسترس از میان آن ها 200 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه سنجش سبک زندگی میلر و اسمیت (1988) و پرسشنامه سازگاری بل (1962) بود. داده های پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد همزمان تحلیل رگرسیون چندمتغیری آزمون شد.

    یافته ها

    ارزیابی ضرایب رگرسیون هر یک از سبک های زندگی نشان داد که سبک زندگی بهزیستی جسمی (01/0 p<، 212/0=β) به همراه بهزیستی روانی (01/0 p<، 196/0=β) به صورت مثبت و در سطح معناداری 01/0 سازگاری اجتماعی را در زنان متاهل پیش بینی می کنند. گفتنی است که ضریب رگرسیون مربوط به وابستگی رفتاری در سطح 05/0 معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    با استفاده از نتایج یافته ها می توان گفت که دو سبک زندگی بهزیستی جسمی و بهزیستی روانی به صورت مثبت و معنادار سازگاری اجتماعی را در زنان متاهل پیش بینی می کنند.

    کلیدواژگان: زنان متاهل، سازگاری اجتماعی، سبک زندگی
  • مهدی کامرانی مقدم، سمیه تکلوی* صفحه 2

         مقدمه:

     هدف پژوهش حاضر مقایسه هیجانات خودآگاه و طرحواره ظاهری در افراد با و بدون اختلال هراس بود.

    روش پژوهش:

     روش این پژوهش از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه­ی بیماران مبتلا به اختلال پانیک کشور سال 95 (عضو در جامعه مجازی) بود، که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 100 نفر (50 نفر از مبتلایان به اختلال پانیک و50 نفر نمونه سالم نیز جهت مقایسه) انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از پرسشنامه ی عاطفه خوداگاه پرسشنامه طرح واره ­های ظاهری توماس اف کش و پرسشنامه هراس آلبانی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ها، از روش تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که بین هیجانات خوداگاه شرم و گناه و همچنین متغیرهای خود انگیزشی و خود ارزیابی طرح واره­های ظاهری در بین افراد مبتلا به پانیک با افراد سالم تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

     از یافته های این مطاعه می توان نتیجه گرفت که هیجانات شرم و گناه و طرحواره ظاهری جزو متغیرهای تمایزدهنده اختلال هراس می­باشد.

    کلیدواژگان: اختلال هراس، طرحواره ظاهری، هیجانات خوداگاه
  • ویدا دهقان پور، اصغر فروع الدین عدل* صفحه 3
    مقدمه

    از عوامل مهمی که در سال های اخیر به آن در باب افسردگی توجه شده است، تجارب اولیه فرد با والدین در دوران کودکی از جمله سبک های دلبستگی است. هدف پژوهش حاضر مقایسه سبک های دلبستگی بین افراد مبتلا به اختلال افسردگی و افراد عادی بود.

    روش پژوهش: 

    جامعه گروه بیماران شامل بیماران افسرده تحت پوشش تعدادی از کلینیک های روان درمانی شهر تهران در سال 1394 و جامعه افراد عادی شامل کارکنان شاغل در یک شرکت داروسازی شهر تهران در سال 1394 بود. به روش نمونه گیری هدفمند 72 فرد افسرده (پس از غربالگری) و 72 فرد عادی انتخاب شدند و به پرسشنامه های سلامت عمومی گلدبرگ (1972)، افسردگی بک (1961) و سبک های دلبستگی کولینز و رید (1990) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شده است.

    یافته ها

    بررسی میانگین ها در دوگروه افراد افسرده و افراد عادی نشان داد که افراد افسرده در مقایسه با افراد عادی در سبک دلبستگی اضطرابی میانگین بالاتر و در سبک دلبستگی ایمن میانگین پایین تری کسب نمودند. اما دو گروه به لحاظ سبک دلبستگی اجتنابی تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند.

    نتیجه گیری

    بر این اساس چنین نتیجه گیری شد که می توان سبک دلبستگی اضطرابی را در درمان بیماران افسرده هدف قرار داد.

    کلیدواژگان: افسردگی، سبک اضطرابی، سبک ایمن، سبک اجتنابی
  • مریم شیربیگی*، زهره اسماعیلی، بهمن سعیدی، محمدرضا سرمدی صفحه 4
    مقدمه

    همگام با سیطره ابزارهای عصر جهانی شدن و همچنین نداشتن اطلاعات کافی در خانواده ها، وجود شرم و حیا ومحدودیت های عرفی و فرهنگی، آموزش تربیت جنسی در مدارس ضروری است. بنابراین هدف تحقیق بررسی راهکارهای آموزش تربیت جنسی در مدارس از دیدگاه معلمان در عصر جهانی شدن می باشد.

    روش پژوهش:

     این پژوهش به صورت توصیفی در سال 1397 انجام گردید. جامعه آماری شامل کلیه معلمان شهرستان کرمانشاه و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته بود. 274 پرسشنامه به روش نمونه گیری  خوشه ای چند مرحله ای جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده با استفاده از شاخص های تمایل مرکزی، پراکندگی و آزمون تحلیل واریانس چند متغییره(MANOVA) جهت مقایسه دیدگاه معلمان مرد و زن  صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین ضرورت تربیت جنسی از دیدگاه معلمان 17.4، آموزش تربیت جنسی 16.4، الگوی اسلامی تربیت جنسی 21.1 و الگوی غربی تربیت جنسی 12.2 می باشد. که میانگین مولفه ها بیشتر از حد متوسط می باشد. همچنین بهترین مقطع تحصیلی آموزش مفاهیم تربیت جنسی مقطع ابتدایی با 76.3 درصد ، تلفیقی از آموزش در مدرسه و آموزش در خانواده با 38.2 در صد مناسب ترین روش آموزش، شیوه مستقیم با روش حل مساله با 32.1 درصد و همچنین شیوه مستقیم با روش پرسش و پاسخ بهترین روش های آموزش تربیت جنسی از دیدگاه معلمان می باشد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد که با توجه به سیطره ابزارهای نوین جهانی شدن(اینترنت، ماهواره، شبکه های اجتماعی و غیره)، از دیدگاه معلمان آموزش تربیت جنسی در مدارس و با کمک خانواده ها  به دانش آموزان ضروری و لازم است. همچنین زمان مناسب جهت آموزش مفاهیم تربیت جنسی در مقطع تحصیلی ابتدایی و بر اساس الگوهای اسلامی و همچنین استفاده از تجارب کشورهای غربی در این زمینه می باشد.

    کلیدواژگان: تربیت جنسی، جهانی شدن، معلمان
  • منیژه پیردل* صفحه 5
    مقدمه

    زایمان یک تجربه مهم در زندگی زن محسوب شده و ترس از زایمان یک مشکل مهم در طی دوران بارداری است. از آنجایی که بین ترس از زایمان و پیامدهای نامطلوب بارداری رابطه وجود دارد هدف این مطالعه بررسی دلایل مرتبط با ترس زنان از زایمان طبیعی بود.

    روش پژوهش: 

    این مطالعه ی توصیفی - مقایسه ای بر روی 300 زن نخست زا و 300 زن چندزا با زایمان طبیعی که به روش تصادفی ساده انتخاب شده بودند با استفاده از پرسشنامه انجام گرفت. اطلاعات بدست آمده  با استفاده آزمونهای آماری تی استیودنت و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمره ترس و اضطراب از زایمان در نخست زا (45/5±50/46) و در چندزا (07/8±09/46) بود و میانگین نمره ترس و اضطراب از زایمان در دو گروه اختلاف آماری معنی دار نداشت (465/0=p). بررسی سطح ترس و اضطراب از زایمان بیانگر آن بود که 7/86 درصد زنان نخست زا و 6/77 درصد زنان چندزا ترس و اضطراب در حد متوسط داشتند. مهمترین علل ترس از زایمان در مادران نخست زا ترس از تنها بودن در بیمارستان (7/68%) و درد زایمان (3/57%) ودر مادران چندزا آسیب ناحیه تناسلی (53%) و تنها بودن در بیمارستان (40%) بود.

    نتیجه گیری

    از آنجاییکه تجربیات زنان از زایمان متفاوت است و با توجه به این نکته که بستری شدن مادر در بیمارستان و اجرای تکنیکهای تشخیصی و مراقبتی می توانند در ایجاد ترس از زایمان تاثیر داشته باشند، با بهره گیری از یافته های این پژوهش می توان کادر درمانی را در شناسایی دلایل ترس از زایمان و بهره گیری مناسب از اقدامات کاربردی در جهت کاهش هر چه بیشتر ترس و اضطراب مادران از زایمان یاری نمود.

    کلیدواژگان: ترس از زایمان، چندزا، زایمان طبیعی، نخست زا
  • علی کاظمی، سیمین بشردوست* صفحه 6
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر پیش بینی نگرش نسبت به مصرف مواد بر اساس ابراز وجود، سرسختی روان شناختی و نگرش مذهبی بود.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش توصیفی _همبستگی و جامعه آماری این پژوهش را تمام افراد مراجعه کننده به انجمن های معتادان گمنام با سابقه مصرف مواد در منطقه 17 و 18 شهر تهران در پاییز سال 1394 به تعداد 500 نفر تشکیل می دادندجهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه های نگرش نسبت به اعتیاد، ابراز وجود، سرسختی و نگرش سنج دینی استفاده گردید. داده ها با استفاده از روش تحلیل رگرسیون چندمتغیری تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که ابعاد تعهد (05/0 P<، 193/0-=β) و کنترل (01/0 P<، 247/0-=β)، ابراز وجود (01/0 P<، 248/0-=β) و نگرش مذهبی (01/0 P<، 243/0-=β) نگرش نسبت به مصرف مواد را در افراد پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    ابراز وجود، سرسختی روان شناختی و نگرش مذهبی همچون عوامل روان شناختی مثبت در مقابله موثر با مشکلات و موانع زندگی روزمره و ایجاد نگرش های مثبت یا منفی نسبت به سوءمصرف مواد ایفای نقش می کنند. بنابراین می توان در افراد سوء مصرف کننده مواد احتمالا این عوامل فردی و شخصیتی را هدف درمان قرار داد.

    کلیدواژگان: ابراز وجود، نگرش مذهبی، نگرش نسبت به مصرف مواد
  • افسانه قندهاری زاده، حمیدرضا آقامحمدیان شعرباف*، فریبرز باقی صفحه 7
    مقدمه

    اختلال وسواس فکری- عملی یک اختلال اضطرابی بسیار ناتوان ساز است که معمولا به مثابه یک بیماری بد علاج که نیازمند درمان مادام العمر است، در نظر گرفته می شود. شدت و استمرار  این اختلال گاه به حدی می رسد که نیرو و کارایی را کاملا پایین می برد و اثری فلج کننده در زندگی شخصی و اجتماعی بیمار بر جا می گذارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان هیپنوتراپی با ERP برنشانگان بالینی عاطفه مثبت ومنفی بیماران وسواس شستشو بود.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر نیمه آزمایشی، از نوع پیش‌آزمون و پس‌آزمون بود. از جامعه آماری یک نمونه تصادفی 30نفره انتخاب گردید. این 30نفر به طور تصادفی دردوگروه  15 نفره کنترل وآزمایش گمارده شدند. پس از پرسشنامه های پیش تست،  درمان هیپنوتراپی  باERPدر 12جلسه 90 دقیقه‌ای به صورت یک بار در هفته بر روی گروه‌ آزمایش به عمل آمد و داده‌های پژوهش با استفاده از مقیاس شدت وسواس فکری- عملی ییل- براون و پرسشنامه عاطفه مثبت وعاطفه منفی گردآوری و با استفاده از روش تحلیل کواریانس چند متغیره (مانکوا) و نرم افزار SPSS نسخه 23 تحلیل گردید.

    یافته‌ها: 

    یافته‌ها نشان داد که درمان  هیپنوتراپی با ERP بر نشانگان بالینی در مولفه وسواس فکری و وسواس عملی اثر مثبت معناداری داشته (001/0<P) که در پیگیری سه ماهه پس از مداخله نیز پایدار باقی مانده است. همچنین تحلیل داده‌ها نشان دهنده آن بود که درمان هینوتراپی باERPبرافزایش عاطفه مثبت وکاهش عاطفه منفی بیماران وسواس شستشو تاثیر معنی داری دارد.ونیز در پیگیری سه ماهه پس از مداخله نتایج باقی مانده بود.

    نتیجه گیری

    درمان  تلفیقی هیپنوتراپی با ERP شاخه ای  نوین از درمانهای شناختی رفتاری می باشد که ضمن تاکید بر تکنیک های اصلی درمان شناختی رفتاری با هدایت کردن به تخیل وتسهیل اتصال ذهن وبدن ،منجر به تغییر مثبت جسمی، احساسی ورفتاری می شود. ترکیب هیپنوتراپی با ERP می تواند روش سودمندی برای اختلال وسواس بوده و اثربخشی درمان ERP را افزایش دهد. درمان های مبتنی بر هیپنوتیزم، قدرت مضاعف را در روش های درمان شناختی رفتاری ارایه می کنند. تعلیق تفکر انتقادی در حالت هیپنوتیزمی بیمار را تلقین پذیرتر می کند تا گفتگوهای متقاعدکننده درمان شناختی- رفتاری را بپذیرد.

    کلیدواژگان: درمان هیپنوتراپی با ERP، عاطفه مثبت و منفی، نشانگان بالینی، وسواس شستشو
  • عاطفه محمدی، سوسن صابر* صفحه 8
    مقدمه

    هدف این پژوهش پیش‏بینی هراس اجتماعی بر اساس خودکارامدی و تنظیم شناختی هیجان در نوجوانان بود.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش توصیفی- همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل پسران مقطع اول دبیرستان شهر پردیس در نیمسال تحصیلی 95-1394 به تعداد 400 نفر بود. نمونه مورد مطالعه این پژوهش که با استفاده از جدول مورگان تعیین شد 196 دانش آموز بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه هراس اجتماعی کانور و همکاران (2000)، مقیاس خودکارامدی شرر و همکاران (1982) و پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنسفکی، کرایج و اسپینهاون (2001) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش رگرسیون چند متغیری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد ضریب رگرسیون بین خودکارآمدی با هراس اجتماعی (01/0 P<، 236/0-=β) منفی و معنادار بود. از بین راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، ضریب رگرسیون مربوط به فاجعه‏پنداری (01/0 P<، 247/0=β) مثبت و ارزیابی مجدد مثبت (01/0 P<، 335/0-=β) با هراس اجتماعی منفی و معنادار بود.

    نتیجه گیری

    باورهای خودکارآمدی تاثیر قابل توجهی در خود تنظیمی افراد و کیفیت عملکرد انسان دارد. از آنجایی که ارزیابی مجدد مثبت تاثیر مستقیمی بر ارزیابی ها می گذارد، نوجوانان می توانند با بهره گیری از آن، واکنش هیجانی خود را به رویدادهای استرس زا جهت بهبود عملکرد تغییر دهند. در حالی که، احتمالا نوجوانانی که رویدادهای ناراحت کننده را فاجعه بار تلقی می کنند، منفعلانه آن را می پذیرند.

    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، خودکارآمدی، هراس اجتماعی
|
  • T.Pashakhanloo, KH.Abolmaali Alhoseini * Page 1
    Introduction

    The purpose of this study was to predict social adjustment based on lifestyle in married women.

    Methods

    The research method was descriptive-correlational and the statistical population of the study included all married women referring to the culture centers of the 5th district of Tehran. 200 persons were selected through sampling method. Study tool were Miller-Smith Lifestyle Assessment Inventory (1988) and Bell Adjustment Inventory (1962). The data of the present study was tested using enter approach of multiple regression analysis.

    Results

    The evaluation of regression coefficients of each of the life styles showed that the lifestyle of physical well-being (p <0.01, β=0.212) with positive psychological well-being (p <0.01, β=0.196), positively and at 0.01 significant level, predict social adjustment in married women. It should be noted that the regression coefficient for behavioral dependence was not significant at the level of 0.05.

    Conclusion

    Therefore, the result of the analysis showed that two lifestyles of physical wellbeing and psychological well-being positively and significantly predict social adjustment in married women.

    Keywords: lifestyle, married women, social adjustment
  • M.Kamrani Moqadam, S.Toklavi * Page 2
    Introduction

    The purpose of this study was the comparison of Self-conscious emotions and appearance schemas in people with and without panic disorder.

    Methods

    This research’s method is causal-comparative. The statistical population of the present study consisted of all patients with panic disorder in the country in 1395 (2017) (they were member in the social medias group), that were chosen 100 person by using available sampling method (50 patients with panic disorder and 50 healthy subjects for comparison). To measure the variables of study, Tangney's Self-conscious emotions Questionnaire, Thomas Scheck Scale Questionnaire, and Albanian Panic Inventory were used. The data were analyzed by using multivariate analysis of variance (MANOVA).

    Results

    The results showed that there is a significant difference between panic patients and healthy subjects in Self-consciousness emotions of shame and guilt, as sub scales of appearance schema “self-motivation and self-assessment”.

    Conclusion

    Based on finding of this study, it can be concluded that the emotions of shame and guilt and appearance schemas are among the distinctive variables of panic disorder.

    Keywords: : Panic disorder, emotional self-consciousness, Self-conscious emotions, appearanceschemas
  • V.Dehghan poor, A.Froaddin Adl * Page 3
    Introduction

    An important factor that in recent years it has been noted on depression is early experiences with parents in childhood, including the individual's attachment styles. The aim of this study was to compare attachment styles among people with depression and healthy individuals.

    Methods

    The population of depressed patients includes a number of covered patients of psychotherapy clinics in Tehran in 1394 and the normal people include employees of a pharmaceutical company in Tehran in 1394 that 72 depressed patients (after screening) and 72 normal individuals were selected by purposive sampling and answered to General Health by Goldberg (1972), Depression by Beck (1961) and Attachment styles by Collins and Read (1990) Questionnaires. To analysis of data multivariate analysis of variance was used.

    Results

    The study of the means in the two groups of depressed people and normal people showed that depressed people in compare with normal people in anxious attachment style got higher average scores and in secure attachment style got lower average scores. But two groups did not any significant differences in avoidant attachment style.

    Conclusion

    On this basis, it was concluded that anxious attachment style could be targeted in the treatment of depressed patients.

    Keywords: anxious style, avoidant style, depression, secure style
  • M.Shirbaigy*, Z. Esmaeili, B.Saeidipoor, M.Sarmadi Page 4
    Introduction

    As the technology advances, lack of adequate information in families, the existence of shame and civic and cultural limitations, sex education is essential in schools. so, the purpose of the study was Examining Sex Education in Schools from the Viewpoints of Teachers.

    Methods

    In this descriptive study, 274 teachers were selected, using multi-stage cluster sampling method. Data were collected by valid and reliable self-administered questionnaires. Then data were analyzed, using SPSS software and frequency, standard division and independent t-test.

    Results

    The results of this study showed that the mean score of teachers' necessities of Sex education was 17.4, the mean score of Sex education was 16.4, the mean score of Islamic models of Sex education was 21.1 and the mean score of west model Sex education was 12.2. also, the best educational level of sex education was elementary with76.3%, a combination of school and family educations was best method with 38.2%, the most suitable teaching methods was direct method of problem solving with 32.1%

    Conclusions

    the results of the research showed that, from the viewpoint of teachers, sex education in schools with the help of families is necessary. And also, a good time to teach the concepts of sex education is in the elementary school and on the basis of Islamic models as well as the use of Western experiences in this field.

    Keywords: sexual education, students, teachers
  • P.Manijeh * Page 5
    Introduction

    Childbirth is an important experience in a woman's life. Fear of childbirth is a common problem for pregnant women. Since there is association between fear of childbirth and adverse perinatal outcomes this study aimed to investigate the causes of fear of childbirth in pregnant women.

    Methods

    In this Descriptive-Comparative study a randomly sample of 300 primiparas and 300 multiparas who delivered vaginally were interviewed. The data was collected by a questionnaire. For data analysis, it was used descriptive and analytical statistics t-test and Pearson's correlation.

    Results

    The finding showed that Primiparas had a mean score of fear and anxiety (46/50±5/45) while multiparas had a mean score (46/09 ±8/07) and Comparison of the means of fear and anxiety scores between the two groups demonstrated no significant difference (p=0/465). A total of 86/7% of the primiparas and 77/6% of the multiparas had moderate levels of fear and anxiety. The main cause of fear of childbirth in primiparas women was being alone in hospital (68/7%) and labor pain (57/3%). Also, in multiparas women was perineal laceration (53%) and being alone in hospital (40%).

    Conclusion

    Since women's experience of childbirth is different and hospitalization of a pregnant woman performing routine diagnostic and care techniques during the labor and delivery process influence the mother's experience of fear of childbirth so the results might help medical staff for detection of the causes of this fear and adopt proper measures to greatly reduce fear and anxiety in all the pregnant women.

    Keywords: Fear of childbirth, Normal delivery, Labor, birth, Primiparas, Multiparas
  • A.Kazemi, S.Bashar Dust* Page 6
    Introduction

    Intention of people to drug use is affected by their attitude towards substance abuse. Little research to explain substance abuse problems have studied the personality variables. The aim of this study was to prediction attitudes toward substance use based on self-expression, hardiness and religious attitude.

    Methods

    This study utilized a descriptive correlational type design and statistic population of this study included of all people referred to the Association of Narcotics Anonymous with a history of substance use in Districts 17 & 18 of Tehran in fall of 2015 with the quantity of 500 subject that among the 200 subjects through available sampling were selected. To collection the data Attitudes toward addiction, assertiveness, hardiness and religious attitude was used. Data were analyzed using multiple regression analysis.

    Results

    The results showed that commitment (β=-0.193, P0.05) and control (β=-0.247, P0.01) dimensions, expression (β=-0.248, P0.01) and religious attitudes (β=-0.243, P0.01), negatively predict attitudes toward drug use in people.

    Discussion

    According to the findings of the present results, it could be concluded Assertive, psychological hardiness and religious attitudes as positive factors in coping with the difficulties of everyday life and play role in creating positive or negative attitudes towards substance abuse. So in substance abusers people this personal and personality factors could be targeted to treatment.

    Keywords: assertiveness, attitude towards drug use, psychological hardiness, religious attitude
  • A.Ghandaharizadeh, A.Aghamohammadian Sharbaf *, F. Bagheri Page 7
    Introduction

    Obsessive-compulsive disorder is an extremely debilitating anxiety disorder, which is usually considered as a refractory illness that requires lifelong treatment. The purpose of this study was to evaluate the efficacy of hypnotherapy with ERP on clinical symptoms and the fear of negative evaluation in patients with washing compulsion.

    Methods

    This is a quasi-experimental study with a pre-test and post-test design. A sample of 30 subjects was selected randomly. Before the final inclusion of subjects in the study, however, a screening test was administered to identify subjects who met the inclusion or exclusion criteria. Participants were randomly assigned to the control and experiment groups, each with n=15 subjects. After distributing pre-test questionnaires, hypnotherapy with ERP was started for the experiment group in 12 sessions of 90 min once a week. The research data was collected using Yale-Brown's obsessive-compulsive disorder scale and Positive and Negative Affect questionnaire and data analysis was performed by multivariate covariance analysis (MANCOVA) and SPSS 23 software

    Results

    The results suggested that hypnotherapy with ERP had a positive effect on the clinical symptoms in obsessive-compulsive disorder (P <0.001), which remained stable during the three-month follow-up after the intervention. Also, data analysis indicated that hypnotherapy with ERP had a significant effect on promoting positive affect and lessening negative affect in patients with washing compulsion, and the results sustained in the three-month follow-up after the intervention.

    Conclusion

    Hypnotherapy combined with ERP can be useful for obsessive-compulsive disorder and enhance the effectiveness of ERP treatment. Hypnosis-based therapies often give increased power to cognitive-behavioral therapies. The suspension of critical thinking in hypnosis increases the suggestibility of the patient, making them more receptive of convincing dialogues in cognitive-behavioral therapy.

    Keywords: Clinical Symptoms, Hypnotherapy with ERP, Washing Compulsion
  • A.Mohammadi, S. Saber* Page 8
    Introduction

    The purpose of this study was to predict social phobia based on self-efficacy and cognitive emotion regulation in adolescents.

    Methods

    The research method was descriptive-correlational and the statistical population included 400 boys in the first level of high school in the city of Pardis during the 2015-2016 semesters. The sample of this study, which was determined using Morgan's table, was 196 students who were randomly selected. Social anxiety inventory by Connor et al. (2000), general self-efficacy scale by Sherer et al. (1982) and cognitive emotion regulation questionnaire by Garnefski, Kraaij & Spinhoven (2001) were used to collected data. Multivariate regression was used to analyze the data.

    Results

    The results showed that regression coefficient between self-efficacy with social phobia (P <0.01) was negative and significant. Among the cognitive emotion regulation strategies, the regression coefficient for Catastrophization (P <0.01, P = 0.27) and positive reappraisal (P <0.01, β = 0.35) with social phobia were negative and significant.

    Conclusion

    Self-efficacy beliefs have a significant effect on self-regulation and quality of human performance. As positive reappraisal has a direct impact on appraisals, adolescents can utilize their emotional response to stressful events to improve performance. While adolescents who regard inconvenient events as catastrophic, they may passively take it.

    Keywords: cognitive-emotional regulation, self-efficacy, social phobia