فهرست مطالب

نشریه مدیریت اطلاعات سلامت
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 77، فروردین و اردیبهشت 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام پورجانی*، سارا نجف زاده، نادر جعفرنیا دابانلو صفحات 1-6
    مقدمه

    جایگذاری مقادیر گمشده در مجموعه داده های اطلاعاتی پزشکی، یکی از چالش های مهم در مسایل داده کاوی به شمار می رود. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف جایگذاری مقادیر گمشده برخی از ویژگی های مجموعه داده های دیابت و سرطان سینه انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی، از مجموعه داده سرطان سینه شامل 699 نمونه که 458 نمونه خوش خیم و 241 نمونه بدخیم و مجموعه داده دیابت شامل 768 نمونه که 500 نمونه فاقد بیماری دیابت و 268 نمونه دیگر دارای بیماری دیابت بودند، استفاده گردید. برای جایگذاری مقادیر گمشده در این دو مجموعه داده، مدلی بر پایه شبکه عصبی پرسپترون دو لایه طراحی شد. به منظور ارزیابی، ماشین بردار پشتیبان SVM (Support Vector Machine) و آزمون t مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها: 

    میزان میانگین مربعات خطا MSE (Mean Squared Error) به دست آمده در مدل شبکه عصبی پرسپترون دو لایه در مجموعه داده دیابت، حدود 03/0 و در مجموعه داده سرطان سینه، حدود 04/0 کمتر از MSEهای به دست آمده در روش جایگذاری با مقدار میانگین گزارش گردید. مقادیر جایگذاری شده با استفاده از مدل نسبت به مقادیر جایگذاری شده با مقدار میانگین، به مقدار واقعی نزدیک تر بود. صحت و حساسیت طبقه بندی بیماری در حالتی که مقادیر گمشده توسط شبکه عصبی پرسپترون جایگذاری شده بود، در مقایسه با دو روش مرسوم مقدار میانگین و روش حذف مقادیر گمشده در مجموعه داده دیابت به ترتیب در حدود 2، 4، 2 و 4 درصد و در مجموعه داده سرطان سینه به ترتیب در حدود 1، 3، 2، 5 درصد بیشتر شد. تفاوت معنی داری بین دو روش جایگذاری مقادیر گمشده با مقدار میانگین و جایگذاری مدل وجود داشت.

    نتیجه گیری: 

    جایگذاری مقایر گمشده در مجموعه داده های پزشکی توسط شبکه عصبی پرسپترون دو لایه نسبت به دو روش جایگذاری با مقدار میانگین و روش حذف مقادیر گمشده، نتایج بهتری در طبقه بندی بیماری نشان می دهد.

    کلیدواژگان: دادهکاوی، مدلهای شبکه عصبی، ماشین بردار پشتیبان
  • محبوبه حجتی، وجیهه حجتی*، اسدالله شمس صفحات 7-11
    مقدمه

    صنعت سلامت در سال های اخیر با اجرای پرونده الکترونیک سلامت EHR (Electronic Health Record)، باعث ایجاد تغییرات شگرفی در اجرای خدمات خود شده است و متخصصان بر این باور هستند که بهره گیری کامل از EHRs، بهترین راه بهبود کیفیت خدمات بهداشتی- درمانی می باشد و کاهش اشتباهات پزشکی را به دنبال خواهد داشت. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش EHR در ارایه خدمات مراکز بهداشتی- درمانی شهرستان نجف آباد انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی و جامعه آماری آن شامل دریافت کنندگان خدمات شبکه بهداشت و درمان شهرستان نجف آباد بود که 400 نفر با استفاده از جدول Morgan به روش در دسترس انتخاب شدند و سرعت ارایه خدمات و زمان انتظار برای آن ها به روش کاغذی و الکترونیک ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون های t و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

    مقایسه ثبت خدمات کاغذی و الکترونیک نشان داد که با اجرای EHR، تغییری در سرعت ارایه خدمات حاصل نشد، اما باعث افزایش زمان انتظار گردیده است.

    نتیجه گیری

    دو عامل «سرعت ارایه خدمات و زمان انتظار»، نقشی اساسی در رضایت دریافت کنندگان خدمات دارد و اجرای EHR، در سرعت ارایه خدمات تغییری ایجاد نکرده، اما باعث افزایش زمان انتظار شده است. بنابراین، لازم است برنامه ریزی های لازم در مورد کاهش زمان انتظار انجام شود تا رضایت دریافت کنندگان افزایش یابد.

    کلیدواژگان: خدمات سلامت، پرونده های الکترونیک سلامت، مراکز بهداشت جامعه
  • شیوا اونق، شقایق وحدت * صفحات 12-18
    مقدمه

    خدمات ارتقای سلامت، تاثیر چشمگیری در نظام سلامت دارد و بیمارستان ها از جمله بهترین بسترها برای ارایه خدمات ارتقا دهنده سلامت و پیشگیری می باشند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان سطح اجرای استانداردها و فعالیت های بیمارستان ارتقا دهنده سلامت در چهار حوزه ارتقای سلامت انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی- پیمایشی و محیط تحقیق، بیمارستان های استان گلستان بود. جامعه آماری شامل تمام مدیران، مسوولان و کارشناسانی که با استانداردها و فعالیت های بیمارستان ارتقا دهنده سلامت در ارتباط بودند، در پژوهش شرکت نمودند (80 نفر). به منظور جمع آوری داده ها، از پرسش نامه محقق ساخته استفاده گردید و داده ها با استفاده از آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

    استانداردها و فعالیت ها در بیمارستان ها به طور معنی داری (01/0 > P) با میانگین نمره سطح خوب و مطلوب در ابعاد کارکنان (01/6) و بیماران (60/5) و با میانگین نمره سطح متوسط در ابعاد محیط (22/4) و جامعه (03/4) اجرا شده بود. همچنین، مقایسه ابعاد با استفاده از آزمون Friedman نشان داد که بیشترین و کمترین سطح اجرای استانداردها و فعالیت ها به ترتیب در ابعاد کارکنان و جامعه بود.

    نتیجه گیری:

    بعضی از استانداردها و فعالیت های بیمارستان ارتقا دهنده سلامت در بیمارستان ها انجام می شود. بنابراین، دستیابی و اجرای کامل این استانداردها و فعالیت ها به منظور ارتقای کیفیت خدمات سلامت و بهبود وضعیت بیمارستان ها، مستلزم ترغیب سیاست گذاران و مدیران خدمات سلامت به ایجاد سیاست های منسجم جهت ارتقای دانش و آموزش مهارت های ارتقای سلامت (بیماران، کارکنان، جامعه)، ارتقای مراکز بهداشتی و تبدیل آن به محیط کار سالم، همکاری، هماهنگی و تعامل با همه ذی نفعان (داخلی و خارجی) است.

    کلیدواژگان: ارتقای سلامت، بیمارستانها، استانداردها، فعالیته
  • حمید بابایی میبدی، هدی مرادی *، مهدی عباس زاده صفحات 19-26

    مقدمه:

     اگرچه شیوع بیماری کووید 19 مساله جدیدی است، اما به یکی از مهم ترین چالش های جهانی تبدیل شده است؛ به طوری که به گفته سازمان بهداشت جهانی، یک نبرد بلندمدت پیش رو می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی عملکرد کشورهای منتخب در مدیریت بیماری کووید 19 در دو حوزه کنترل شیوع و درمان بیماری انجام گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی بود و با استفاده از داده های سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی، در بازه زمانی سه ماهه (از 1 آوریل تا 30 ژوین سال) در کشورهای منتخب (شامل کشور ایران) انجام شد. پس از تعیین متغیرهای ورودی و خروجی، مدل تحلیل پوششی داده های DEA (Data Envelopment Analysis) دو مرحله ای جهت محاسبه کارایی کشورها انتخاب گردید. علاوه بر آن، با استفاده از نمودار منطقه ای، کشورهای منتخب بر اساس عملکردشان به چهار گروه تقسیم شدند.

    یافته ها:

    در سه ماه تحت بررسی، کشورهای چین و ایسلند حداکثر نمره کارایی را کسب کردند و اندونزی، پایین ترین سطح عملکرد را در هر دو زمینه کنترل شیوع و درمان بیماری به خود اختصاص داد. همچنین، نتایج استفاده از نمودار منطقه ای نشان داد که چین، ایسلند و لوکزامبورگ تنها کشورهایی بودند که در هر سه ماه متوالی، در منطقه یک که معرف بالاترین سطح عملکرد می باشد، حضور داشتند.

    نتیجه گیری: 

    با مشخص شدن وضعیت کارایی کشورهای منتخب، اقدامات و سیاست های اجرایی کشورهای کارا، می تواند الگوهای مناسبی برای سایر کشورها در راستای حرکت به سمت کارایی بیشتر باشد.

    کلیدواژگان: کووید 19، کارایی، تحلیل پوششی داده ها
  • مصطفی محمدی، اباسط میرزایی صفحات 27-32
    مقدمه

    یکی از کارکردهای اصلی نظام سلامت، ارایه خدمات باکیفیت می باشد. رضایت مشتری در قلب هر سازمانی وجود دارد و هدف نهایی هر استراتژی سازمانی به شمار می رود. رضایتمندی بیمار، مفهومی است که امروزه اهمیت بسیار ویژه ای در مراقبت های پزشکی یافته است و در فرایند مراقبت بهداشتی- درمانی نقش مهمی را ایفا می کند. سنجش کیفیت خدمات، پیش شرط اساسی برای بهبود کیفیت می باشد. پژوهش حاضر با هدف سنجش کیفیت خدمات با بهره گرفتن از تحلیل اهمیت- عملکرد در مراکز خدمات جامع سلامت انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری آن شامل کلیه افراد مبتلا به پرفشاری خون تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان پاکدشت (تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) بود. 320 نفر با سن 30 سال و بالاتر مبتلا به پرفشاری خون، به روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای سیستماتیک کلاسیک انتخاب شدند. به منظور مقایسه اختلاف میانگین عملکرد و اهمیت، از آزمون t با سطح معنی داری 95 درصد استفاده گردید.

    یافته ها:

    بین اهمیت و عملکرد در کلیه ابعاد اختلاف معنی داری وجود داشت (050/0 > P). ابعاد احترام (89/2)، استمرار خدمت (68/2)، میزان دسترسی و اعتماد (57/2)، بالاترین میزان اهمیت و ابعاد اختیار (72/2)، میزان دسترسی و اعتماد (33/2) و ایمنی و پیشگیری (19/2) بالاترین میزان عملکرد را به خود اختصاص دادند. میانگین اهمیت خدمات مورد تقاضا به افراد مبتلا به پرفشاری خون، 70 درصد و میانگین عملکرد خدمات دریافت شده به آنان نیز 59 درصد گزارش شد. در مجموع، کیفیت مراقبت های ارایه شده به افراد دارای پرفشاری خون، پایین بود.

    نتیجه گیری:

    بین انتظارات و توقعات بیماران مبتلا به پرفشاری خون از خدمات و ادراک آن ها از خدمات دریافت شده (عملکرد)، فاصله زیادی وجود دارد. تمام ابعاد کیفیت نشان می دهد که ارتقای کیفیت در همه ابعاد لازم و ضروری می باشد. نتایج به دست آمده می تواند به منظور بهبود کیفیت ارایه خدمات، در سیاست گذاری های سلامت مفید باشد.

    کلیدواژگان: پرفشاری خون، بیماران، کیفیت مراقبتهای بهداشتی، ایران
  • زیور صباغی نژاد، فاطمه باجی*، مریم وجدانی صفحات 33-38
    مقدمه

    زنان باردار برای رفع نیازهای اطلاعاتی خود از اینترنت بهره می گیرند. به دلیل وجود اطلاعات متناقض در فضای وب و افزایش اضطراب و اثرات منفی ناشی از آن بر رشد جنین و سلامت مادر، اهمیت جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت آشکار می شود. بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین رفتار جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا (س) شهر اهواز بود.

    روش بررسی

    این مطالعه به روش پیمایشی انجام شد. جامعه تحقیق را زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا (س) شهر اهواز در سال 1398 تشکیل داد. بر اساس فرمول Cochran، حجم نمونه 357 نفر محاسبه گردید و به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه محقق ساخته بود که نسخه اولیه آن با 34 سوال تهیه شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

    جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت در میان زنان باردار شرکت کننده با میانگین بالاتر از 3 در همه مولفه های مورد بررسی، مطلوب گزارش گردید. متغیرهای سهولت، اعتماد و سودمندی در سطح بالاتر از 50 درصد، تبیین کننده نگرش و در نهایت، جستجوی اطلاعات سلامت در میان زنان باردار بود.

    نتیجه گیری:

    زنان باردار مشارکت کننده در خصوص جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت نیازهای اطلاعاتی یکسانی با سایر زنان در پژوهش های داخلی و خارجی دارند. بالا بودن میزان اعتماد به اطلاعات اینترنتی، لزوم توجه به آموزش سلامت و سواد اطلاعات سلامت در دوره بارداری توسط مراکز بهداشتی را بیش از پیش آشکار می سازد.

    کلیدواژگان: رفتار اطلاع یابی، اطلاعات سلامت، زنان باردار
  • ملیحه دلیلی صالح، مریم سلامی*، فرامرز سهیلی، ثریا ضیائی صفحات 39-47
    مقدمه

    تاکنون فن آوری های زیادی به جهان کتابخانه ها وارد شده اند و برای کتابداران ضروری است تا بدانند چگونه این ابزارها را برای ارتقای بیشتر خدمات کتابخانه استفاده نمایند. هدف از انجام پژوهش حاضر، استخراج مولفه های فن آوری واقعیت افزوده جهت استفاده موثر در کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی و ارایه مدلی جهت توسعه کارایی کتابخانه ها بود.

    روش بررسی:

    این مطالعه از نظر رویکرد، کیفی بود و طبق نظریه برخاسته از داده ها انجام شد. مشارکت کنندگان را 20 نفر از خبرگان حوزه واقعیت افزوده تشکیل دادند. داده ها بر اساس مصاحبه نیمه ساختار یافته و عمیق جمع آوری گردید و تا زمان اشباع نظری ادامه یافت. داده ها پس از کدگذاری باز، شکل گیری مقولات و طبقات اصلی، در قالب مدل ارایه شد.

    یافته ها:

    14 مقوله شامل «تقویت آموزش، بهبود سواد اطلاعاتی کاربران، جستجوی منابع، هدایت کاربر، بازی وارسازی، اشتراک دانش در شبکه های پژوهشی، تعیین موقعیت مکانی کاربر، عدالت آموزشی، مدیریت منابع، استغنای محتوای منابع، ارایه خدمات نوین، کمک به افراد کم توان، صرفه جویی اقتصادی و بهبود حرفه ای فعالیت کتابداران» استخراج گردید.

    نتیجه گیری:

    بر اساس نتایج به دست آمده، استفاده از فن آوری واقعیت افزوده در کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی در راستای دستیابی به کتابخانه های نسل 4، حایز اهمیت است. کتابخانه ها می توانند با اجرای سیاست گذاری های صحیح، استفاده از فن آوری و غنی سازی محتوای منابع، کاربران زیادی را جذب نمایند. کاربرد فن آوری واقعیت افزوده در راستای کمک به مدیریت کتابخانه، بهبود فعالیت حرفه ای کتابداران و کاربران می باشد.

    کلیدواژگان: فن آوری، واقعیت افزوده، کتابخانه ها
|
  • Elham Pourjani*, Sara Najafzadeh, Nader Jafarnia Dabanloo Pages 1-6
    Introduction

    Imputation of missing values in a medical data set is one of the important challenges in data mining. Therefore, this study was performed with the aim of imputation the missing values of some features of the diabetes and breast cancer datasets.

    Methods

    In this descriptive study, a breast cancer dataset consisting of 699 specimens including 458 benign and 241 malignant specimens, along with a diabetes dataset consisting of 768 specimens including 500 non-diabetic specimens and 268 other specimens with diabetes, were used. For the purpose of the imputation of missing values in these two datasets, a model based on a two-layer perceptron neural network was developed, and for the purpose of assessment, support vector machine (SVM) and t test were used.

    Results

    The mean squared errors (MSEs) obtained in the two-layer perceptron neural network model, in the diabetes dataset about 0.03 and in the breast cancer dataset about 0.04, were less than the MSEs obtained in the imputation method with the mean value. The values imputed by the model were closer to the actual value than the values imputed with the mean value. Accuracy and sensitivity of disease classification in the case of missing values imputed by the perceptron neural network increased in comparison with the two conventional methods of mean value and the method of deleting missing values, about 2, 4, 2, and 4 percent in the diabetes dataset, and about 1, 3, 2, 5 percent in the dataset breast cancer, respectively. There was a significant difference between the two methods of imputation of missing values with the mean value and imputation by the model.

    Conclusion

    The imputation of the missing values in the medical data set by the two-layer perceptron neural network showed better results in the classification of the disease than the two methods of imputation with the mean value and the method of deleting missing values.

    Keywords: Data Mining, Neural Network Models, Support Vector Machine
  • Mahboobeh Hojati, Vajiheh Hojati*, Asadolah Shams Pages 7-11
    Introduction

    Today, the implementation of electronic health records has caused great changes in the implementation of health industry services. Experts believe that use of electronic health records is the appropriate way to improve the quality of health services and reduce medical faults. Accordingly, this study endeavored to determine the role of electronic health records in quality of services of health centers in Najafabad City, Iran.

    Methods

    This observational study was cross-sectional in terms of time. The population included the recipients of Najafabad health network services. 400 individuals were selected via Morgan table, and the quality (accuracy) of services, speed of service delivery, waiting time, and service continuity (percentage of services provided) were recorded for them in paper and electronically. Data were analyzed using t and ANOVA tests.

    Results

    The comparison of paper and electronic services revealed that with the implementation of electronic health records, there had been no change in the speed of service delivery and continuity; however, it reduced the quality (accuracy) of the services provided and increased the waiting time for receiving services.

    Conclusion

    The two factors of speed of service delivery and waiting time have fundamental role in the satisfaction of service recipients; the implementation of electronic health records has not changed speed of service delivery, but has increased waiting time. Plans should be made to reduce waiting time and increase recipient satisfaction.

    Keywords: Health Services, Electronic Health Records, Community Health Centers
  • Shiva Onegh, Shaghayegh Vahdat* Pages 12-18
    Introduction

    Health promotion services has a significant impact on health system, and hospitals are the best places for health promotion and preventive services. Therefore, this study aimed to determine the level of implementation of standards and activities of health promotion in hospitals (HPH) in four areas of health promotion.

    Methods

    This was a descriptive-survey study, and the research environment of hospitals in Golestan Province, Iran. The managers, authorities, and experts being in contact with the process of HPH standards and activities (n = 80) were our sample population. A researcher-made questionnaire was employed to gather data, and analysis was performed using one-sample t-test.

    Results

    Standards and activities were implemented in hospitals with good and desirable level in the dimensions of staff (6.01) and patients (5.60), and moderate level in the dimensions of environment (4.22) and society (4.03); the efficacy was in a significant level (P < 0.01). Moreover, the comparison of dimensions with Friedman test showed that the dimension of the staff and society had the highest and lowest level of implementation.

    Conclusion

    Some of the standards and activities of the health promotion hospital are being carried out in hospitals. Therefore, achieving and fully implementing of these standards and activities for improving the quality of health services and improving the situation of hospitals require to encourage policymakers and healthcare managers, create consistent policies for the knowledge promotion and train of health promotion skills (patients, staff, and community), and promote health centers and turn it into a healthy work environment, cooperation, coordination, and interaction with all stakeholders (internal and external).

    Keywords: Health Promotion, Hospitals, Standards
  • Hamid Babaei-Meybodi, Hoda Moradi, Mehdi Abbaszadeh Pages 19-26
    Introduction

    The outbreak of coronavirus disease 2019 (COVID-19) has become one of the important global challenges. According to World Health Organization (WHO), a long-term challenge is ahead. This study endeavored to investigate the performance of distinguished countries in the management of Covid-19 in two areas of disease control and treatment.

    Methods

    This was a descriptive study using WHO and World Bank databases carried out in the distinguished countries (including Iran) for three months from April 1 to June 30, 2020. After determining the input and output variables, the two-stage data envelopment analysis model was selected to calculate the proficiency of the countries. Besides, they were classified into four groups based on their performance in outbreak control and medical treatment.

    Results

    During the study period, China and Iceland had the most performance, while Indonesia had the least in both aspects. Besides, the results of using area chart showed that China, Iceland, and Luxembourg were the only countries in the first area in each of the three consecutive months, which represented the highest level of performance.

    Conclusion

    By identifying the efficiency trend of the selected countries, actions and executive policies of the proficient countries can be good benchmarks for other countries to promote their performance.

    Keywords: COVID-19, Efficiency, Data Envelopment Analysis
  • Mostafa Mohammadi, Abaset Mirzaei Pages 27-32
    Introduction

    One of the main functions of the health system is to provide quality services. Customer satisfaction is at the heart of any organization, and is the ultimate goal of any organizational strategy. Patient satisfaction is a concept that has become very important in medical care today, and plays an important role in the health care process. Measuring the quality of services is a basic precondition for improving quality. The aim of this study was to evaluate the quality of services, using the analysis of the importance of performance in comprehensive health service centers.

    Methods

    This study was a descriptive survey, and its statistical population included all people with hypertension under the auspices of Pakdasht Comprehensive Health Service Centers (under the auspices of Shahid Beheshti University of Medical Sciences), Tehran, Iran. 320 people aged 30 years and older with hypertension were selected using classical systematic two-stage cluster sampling method. To compare the difference between mean performance and importance, t-test with a significance level of 95% was used.

    Results

    There was a significant difference between importance and performance in all dimensions. (P < 0.050). Dimensions of respect (2.89%), continuation of service (2.68%), access and trust (2.57%), importance and proportions of authority (2.72%), access and trust (2.33%), and safety and prevention (2.19%) had the highest level of performance. The average importance of the requested services to people with hypertension was 70%, and the average performance of the received services was 59%. Overall, the quality of care provided to people with hypertension was low.

    Conclusion

    It seems that there is a large gap between the expectations of patients with hypertension from services and their perceptions of services received (i.e., performance). All dimensions of quality show that quality improvement in all dimensions is necessary. The results of this study can be useful in health policies to promote the quality of service delivery.

    Keywords: : Blood Pressure, Patients, Quality of Health Care, Iran
  • Zivar Sabaghinejad, Fatemeh Baji*, Maryam Vejdani Pages 33-38
    Introduction

    Pregnant women use the Internet to meet their information needs. Despite the contradictory information on the web, the increase in anxiety and its negative effects on fetal growth and maternal health, the importance of online search for health information becomes apparent. Therefore, the aim of this study was to determine online health information search behavior among pregnant women referred to Fatemeh Alzahra hospital in Ahvaz City, Iran, based on the Davis technology admission model.

    Methods

    The present study was conducted using survey method. The study population consisted of pregnant women referring to Fatemeh Alzahra hospital in year 2019. Based on Cochran's formula, a sample size of 357 people was calculated. The research tool was a researcher-made questionnaire; the initial version of it was prepared with 34 questions. Research data were analyzed using correlation test and regression analysis.

    Results

    Health information seeking behavior among the studied pregnant women was desirable, with an average of higher than 3 in all variables. The variables of convenience, trust, and usefulness at the level of more than 50% explained the attitude and ultimately the search for health information among pregnant women.

    Conclusion

    The pregnant women of current study had the same information needs as other women in domestic and foreign research. An important issue in this regard is the high level of trust in online information, which highlights the need for health centers to pay attention to health education and health information literacy during pregnancy.

    Keywords: Information Seeking Behavior, Health Information, Pregnant Women
  • Maliheh Dalili Saleh, Maryam Salami, Faramarz Soheili, Soraya Ziaei Pages 39-47
    Introduction

    So far, many technologies have entered the world of libraries, and it is essential for librarians to know how to employ these tools to enhance library services. This study aimed to extract the components of augmented reality (AR), and to present a model for the use of it in the libraries of universities of medical sciences.

    Methods

    This study adopted a qualitative approach, had an applied goal, and was based on data theory. The participants comprised 20 experts of AR, and the data were collected based on in-depth, semi-structured interviews until achieving theoretical saturation. A model was proposed after open coding and the formation of the main categories.

    Results

    The category of application included strengthening education, promoting user’s information literacy, finding resources, user guidance, gamification, knowledge sharing, educational justice, helping management, enriching resources, providing new services, helping individuals with disabilities, promoting the professionalism of librarians, and economic savings.

    Conclusion

    The results of this study seem to be essential for achieving fourth-generation libraries. Libraries can attract many users by implementing the right policies, using technology, and enriching the content of resources. AR is employed to help library management, improve the professional activities of librarians, and users.

    Keywords: Technology, Augmented Reality, Libraries
  • Masoud Ferdosi Pages 48-50

    Recently, I have visited two local hospitals in two small cities in Isfahan Province, Iran. Both cities had a population of about 50000, and both hospitals had about 60 beds. The development paths of the two hospitals were almost identical, involving the integration and downsizing of inpatient wards, the development of laboratory and imaging units, and the purchasing of High Tech, yet inefficient equipment. In view of these, it seems that most local hospitals in Iran are developing in a similar path. This development path seems to be costly and technology-oriented. Experts who look at it from a macro view will not approve it, since this path will tend to a costly competition among hospitals. Meanwhile, software development (such as process improvement) is a less costly and more cost-effective path toward the quality of healthcare, but is usually underestimated. Using unique standards for the accreditation of the hospitals, the ambiguity of a local hospital role, and the misinterpretation of distributive justice about the health services can be considered as the main reasons for choosing this development path. It seems that local hospitals would have a better development path if we agree on a better definition of distributive justice (and accept that health services are among multilayer services that need to be regionalized), set appropriate roles for hospitals (depending on their size and location), and have rational expectations from each hospital in the accreditation plan. After all, some people still may prefer a gold plate, rather than a cheaper and even healthier meal!