فهرست مطالب

تحقیقات بازاریابی نوین - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 40، بهار 1400)

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 40، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مینا قاسمی نژاد، شهناز نایب زاده*، سید حسن حاتمی نسب صفحات 1-26

    هدف :

    هدف از این پژوهش دسته بندی شاخص های عام زبان-شناسی مبتنی بر کارکردهای زبان در فعالیت های برندینگ می-باشد. در این زمینه پژوهشگر بر کارکردهای زبان در فعالیت-های برندینگ مرتبط با نام، تلفظ و لوگوی برند متمرکز بوده و تلاش داشته تا نقش شاخص های عام موجود در زبانشناسی را در زمینه کاربردهای زبان در فعالیت های برندینگ شناسایی نماید.

    روش پژوهش:

     در این پژوهش ابعاد مختلف کاربردهای زبان در فعالیت های برندینگ مرتبط با نام، تلفظ و لوگوی برند از ادبیات حیطه زبانشناسی برند استخراج گردید و با استفاده از رویکرد کیفی، شاخص های عام زبانشناسی در هر بعد دسته-بندی شد. در این پژوهش از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته به-منظور گردآوری داده ها استفاده شد. بدین منظور نظرات 6 تن از خبرگان حیطه زبانشناسی برند استفاده گردید. همچنین در راستای تحلیل داده های کیفی گردآوری شده از رویکرد تحلیل تم و نرم افزار مکس کیودا استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته اصلی پژوهش حاضر، دسته بندی شاخص های زبانشناسی در قالب ابعاد مختلف کاربرد زبان در فعالیت های برندینگ می باشد. به بیان دیگر، مبتنی بر تحلیل های صورت گرفته بر روی نظرات خبرگان، شاخص های زبانشناسی در قالب کاربردهای مختلف زبان در فعالیت های برندینگ دسته-بندی گردیدند. این مطالعه به عنوان یکی از اولین مطالعات صورت گرفته به منظور دسته بندی شاخص های زبان شناسی در فعالیت های برندینگ بوده و این شاخص ها را براساس کاربردهای مختلف زبان در این فعالیت ها، دسته بندی نموده است.

    کلیدواژگان: زبان شناسی برند، فعالیت های برندینگ، نام برند، تلفظ برند، لوگوی برند
  • علی بنیادی نائینی*، زهره مقیسه صفحات 27-43

    هدف:

     مطالعه حاضر با هدف مطالعه میزان حضور بروندادهای پژوهشی حوزه بازاریابی عصبی در رسانه های اجتماعی صورت گرفته است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر نوعی مطالعه توصیفی است که با استفاده از شاخص های علم سنجی و آلتمتریکس انجام شده است. جامعه پژوهش شامل 482 مقاله پژوهشی، مقاله مروری، یاداشت سردبیر، نامه به سردبیر و فصل کتاب است که طی سال-های مختلف در حوزه بازاریابی عصبی منتشر و در پایگاه استنادی وب آو ساینس نمایه شده است. داده های پژوهش از پایگاه های وب آو ساینس و آلتمتریک اکسپلورر استخراج و سپس با استفاده از نرم افزارهای اکسل و اس پی اس اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    بیشترین میزان اشاره به تولیدات علمی حوزه بازاریابی در توییتر، پتنت ها، فیسبوک اتفاق افتاده و میانگین نمره آلتمتریک این بروندادها برابر با 7/35 بوده است. همچنین این تولیدات 23204 بار در مندلی نشانه گذاری و خوانده شده است. ضمن این که نتایج آزمون همبستگی نشان دهنده وجود رابطه آماری معنادار و مثبت بین تعداد استنادهای دریافتی، و تعداد اشاره در توییتر، فیسبوک و تعداد خواننده در مندلی بود. به بیان دیگر بروندادهایی که استناد بیشتری دریافت کرده اند در توییتر، فیسبوک و مندلی نیز بیشتر حضور داشته و مورد توجه قرار گرفته اند.

    نتیجه گیری

    شاخص های آلتمتریکس می توانند در کنار شاخص های سنتی استنادی، جهت مطالعه اثرگذاری بروندادهای پژوهشی حوزه بازاریابی عصبی مورد استفاده قرار گیرد. از این رو آشنایی پژوهشگران این حوزه با سنجه های جایگزین و اهمیت حضور در رسانه های اجتماعی در افزایش رویت پذیری تولیدات علمی حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: بروندادهای پژوهشی، بازاریابی عصبی، رسانه های اجتماعی، علم سنجی، آلتمتریک
  • فراز صادق وزیری، الهام ابراهیمی*، علی شجاع صفحات 45-62

    هدف :

    هدف پژوهش حاضر آزمون الگوی مفهومی علل و پیامدهای تنفر از برند کالاهای ایرانی است. بر همین اساس مدل مفهومی متشکل از این عوامل و پیامدها در مورد کالاهای ایرانی و در بافتار مصرفی ایران مورد آزمون قرار گرفت.

    روش شناسی: 

    در این پژوهش پیمایشی، جامعه هدف شامل تمامی شهروندان استان مازندران و روش نمونه گیری، خوشه ای دومرحله ای بود. تعداد حجم نمونه 395 نفر، ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه و روش تحلیل داده ها مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزار SmartPLS2.6 بود.

    یافته ها

    مطابق نتایج پژوهش، علل تنفر از برند شامل فریبکاری آمیخته بازاریابی، قصور آمیخته بازاریابی و عدم مسئولیت پذیری اجتماعی است. از سوی دیگر، تایید شد که پیامدهای تنفر از برند، تبلیغات توصیه ای منفی، حمایت از رقیب و قطع رابطه با برند خواهد بود.

    نوآوری: 

    این پژوهش الگویی بومی از علل و پیامدهای تنفر از برند کالاهای ایرانی را که تا کنون مورد آزمون قرار نگرفته بود بررسی کرده است. نتایج فرضیات این پژوهش تعمیم پذیری الگوی مختص به بافت مصرفی ایرانی را تایید کرد. با استفاده از نتایج پژوهش حاضر می توان مفهوم تنفر از برند مصرف کننده ایرانی را به دقت واکاوی کرد؛ اینکه از چه عواملی نشات می گیرد و در صورت تشدید، به چه پیامدهایی می انجامد. همچنین در این پژوهش ترتیب اولویت ها و میزان اهمیت نسبی عوامل تاثیرگذار بر تنفر از برند و عوامل تاثیرپذیر از آن را مشخص شده که با توجه به محدودیت های سازمان ها، می تواند اهمیت بسزایی در مدیریت تنفر از برند داشته باشد.

    کلیدواژگان: تنفر از برند، تبلیغات توصیه ای منفی، فریبکاری آمیخته بازاریابی، قصور آمیخته بازاریابی، قطع رابطه با برند
  • آرش نقاش، حسین رضایی دولت آبادی*، سید فتح الله امیری عقدائی صفحات 63-85

    استفاده از تاییدکنندگان مشهور در بازاریابی برند یکی از روش های معروف بازاریابان در ترویج کالا، خدمت و برند آن ها می باشد اما به عنوان یکی از حوزه های در حال توسعه در ایران محسوب می شود. این رویکرد نوظهور، هزینه های هنگفتی را برای شرکت ها در پی خواهد داشت، لذا این موضوع اهمیت استفاده موثر از این روش را دوچندان می نماید. هدف پژوهش حاضر توسعه مدل تاییدکنندگان مشهور و بررسی تاثیر آن ها بر پاسخگویی مصرف کنندگان به بازاریابی برند می باشد. روش پژوهش حاضر، آمیخته دو روش کمی و کیفی می باشد که جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی شامل خبرگان تجربی و متخصصان دانشگاهی و در بخش کمی خریداران فروشگاه های زنجیره ای (مگامال) شهر تهران تعیین گردید. روش نمونه گیری و جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی، 30 نفر با استفاده از نمونه گیری هدفمند و مصاحبه ساختار یافته با سوالات باز و بخش کمی با توجه به تعداد متغیرها، 186 نفر با استفاده از ابزار پرسشنامه می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در بخش کیفی از روش تحلیل تم و در بخش کمی از روش های تحلیل عاملی و آزمون معادلات ساختاری استفاده شد. بر اساس نتایج حاصل از بخش کیفی، یازده تم (سه تم جدید) و سه مقوله اصلی (یک مقوله جدید) مورد شناسایی قرار گرفت. در بخش کمی نیز پس از تایید مدل در خصوص متغیرهای تاثیرگذار تاییدکنندگان مشهور بر پاسخگویی مصرف کنندگان بازاریابی برند، ضرایب اثرگذاری به ترتیب تناسب تاییدکننده، درگیری احساسی و اعتبار تاییدکننده تعیین گردید.

    کلیدواژگان: پاسخگویی مصرف کننده به بازاریابی برند، اعتبار تاییدکننده، تاییدکننده مشهور، تناسب تاییدکننده
  • سید محمدصادق اسحقی دروی، بهرام رنجبریان*، آذرنوش انصاری صفحات 87-110
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مهمترین معیارهای ارزیابی مشتری از یک بانک و روابط علی میان آنها صورت پذیرفته است.

    روش

    در این پژوهش استراتژی داده بنیاد و تاکتیک تحلیل محتوی پنهان مورد استفاده قرار گرفت. با اتخاذ روش نمونه گیری هدفمند، با 15 مشتری بانک های کشور با ویژگی های مختلف در مناطق مختلف کشور مصاحبه همگرا صورت پذیرفت. همچنین نرم افزار مکس کیو دی ای در واکاوی داده ها مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها:

     این پژوهش با شناسایی دو سازه جدید با عنوان رفاه شهروندی مشتری ناشی از عملیات بانکی و تصویرهای مقایسه ایی و همچنین معرفی مقیاسی بومی جهت سنجش تصویر برند بانک، سبب توسعه نظری ادبیات موضوع موجود شد. علاوه بر آن، 12 متغیر، 8 سازه و روابط علی میان آنها به کمک مرور ادبیات و رویکردی کیفی مورد بحث واقع شد. در نتیجه یک مدل مفهومی جامع پیشنهاد گردید که بر اساس آن پیشنهادهای اجرایی جهت تقویت رفاه مصرف کننده در صنعت بانکداری ارایه شد.

    نتیجه گیری:

     مشخص شد که مشخصه های یک بانک ناشی از سه سازه تبلیغات دهان به دهان، فعالیت های بازاریابی و تجربه مستقیم مشتری در قالب تصویر بانک سبب برانگیختگی احساسات و درک ارزش های اقتصادی و زمانی در مشتری می شود و مشتری بر اساس آن عملیات بانکی را در شش جنبه از زندگی خود مدنظر قرار می دهد.

    کلیدواژگان: تصویر برند، نظریه فضای روانی زندگی، تصویرهای مقایسه ایی، رفاه شهروندی ناشی از عملیات بانک، صنعت بانکداری
  • کبری سبزعلی یمقانی*، محمد احمدی، نادر غریب نواز، مهران کشتکار هرانکی صفحات 111-142
    مشخص نبودن چارچوب و عدم برنامه ریزی در امر مکان گزینی و مکانیابی فروشگاه های خرده فروشی باعث شده که اغلب فروشگاه بر اساس استانداردهای موجود مکانیابی نشوند و بیشتر امری اختیاری باشد تا کار علمی و بر اساس آگاهی؛ از دیگر سو معمولا روش هایی که در مکانیابی فروشگاه ها در نهادهای مسیول مورد استفاده قرار می گیرد در اغلب موارد با روش های سنتی صورت گرفته، از منطقی علمی پیروی نمی کند و بیشتر امری تجربی و ذهنی می باشد که از جمله پیامدهای آن دشواری دسترسی برای مشتریان و کاهش میزان فروش و سودآوری بوده است. هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر مکان یابی بهینه فروشگاه های خرده فروشی با رویکرد ژیومارکتینگ است. روش تحلیلی مورد استفاده در این مقاله تلفیقی از روش دلفی فازی و تحلیل سلسله مراتبی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارشناسان و خبرگان صنعت خرده فروشی شهر تهران در سال 1398 می باشند. در این پژوهش در بخش نخست ضمن تبیین لزوم پرداختن به موضوع مکان یابی فروشگاه های خرده فروشی و ضرورت مکان یابی این مراکز تشریح شده است. در بخش بعد مهمترین عناصر و مولفه های مکان یابی فروشگاه های خرده فروشی ارایه شده است. نتایج حاکی از آن است که عوامل اصلی موثر برمکانیابی بهینه فروشگاه های خرده فروشی به ترتیب اهمیت عبارت اند از: ساختار جمعیت، خصوصیات ناحیه تجاری و مشتریان؛ شرایط رقابت؛ سهولت دسترسی به فروشگاه؛ ویژگی های مکانی/فیزیکی فروشگاه؛ عوامل اقتصادی مشتریان؛ جذابیت بازار؛ شاخص های عملکردی؛ تعیین هزینه فروشگاه/فاکتور اقتصادی؛ جاذبه مکان برای فروشگاه؛ سطح اشباع. در نهایت می توان گفت که یافته های پژوهش در سطح کلان رهیافتی را برای مکان یابی فروشگاه های خرده فروشی ارایه می دهد.
    کلیدواژگان: مکان یابی بهینه، ژئومارکتینگ، فروشگاه های خرده فروشی زنجیره ای، خبرگان صنعت خرده فروشی، دلفی فازی
  • صادق علامه، مجید اسماعیلیان* صفحات 143-155

    یکی از مهم ترین عوامل بقای هر شرکت ارایه نوآوری وکالای جدید در زمان مناسب است. شرکت های نوپا نیز درآغاز فعالیت خود به ارایه به موقع کالا و برنامه ریزی دقیق نیاز دارند؛ تا بدین وسیله هزینه های خود را کاهش دهند. هدف این پژوهش ارایه راهکارهای پیش بینی دقیق فروش کالای جدید با در نظر گرفتن تاثیر مشخصه های مختلف آمیخته بازاریابی است؛ به همین منظور از مدل های انتشار کالای جدید در این پژوهش استفاده شده است. برای این منظور ابتدا مدل های مختلف انتشار کالای جدید و نحوه اجرای آن ها تبیین شده و با توجه به ضعف های موجود در مدل های پیشین در زمینه بررسی همزمان قیمت و هزینه تبلیغات، مدل پژوهش ارایه شده است که قیمت و تبلیغات را به صورت هم زمان در انتشار کالای جدید در نظر می گیرد. سپس با استفاده از داده های موجود در پژوهش های پیشین، مدل های انتشار پیشنهادی در این پژوهش اجرا می شود. برای تخمین ضرایب مدل های انتشار از روش تخمین OLS و الگوریتم بهینه سازی تجمع ذرات (PSO) استفاده شده است. در نهایت نقاط قوت و وجه تمایز استفاده از الگوهای انتشار برای پیش بینی کالای جدید با دیگر روش های پیش بینی تشریح شده و با بررسی ضریب تعیین الگوهای انتشار، برتری مدل ارایه شده در این پژوهش نشان داده می شود.

    کلیدواژگان: نوآوری، تبلیغات، کانال ارتباطی، ارتباطات کلامی، مدل انتشار
  • محمد طالاری*، محمدرضا فلاح، معصومه حسین خانی صفحات 157-178

    شرکت های دانش بنیان برای بهره برداری از فرصت های بازار و خلق محصولات جدید علاوه بر جهت گیری کارآفرینی نیازمند اتخاذ استراتژی های بازاریابی موثر هستند. با توجه تغییرات گسترده و پویایی مستمر محیط کسب وکار و نیز اهمیت تاب آوری کسب وکارهای نوپا به خصوص شرکت های دانش بنیان، یکی از استراتژی های موثر در این خصوص و کسب مزیت رقابتی پایدار، استفاده از بازاریابی دوسوتوان است. در این راستا هدف تحقیق آشکار ساختن نقش دوسوتوانی بازاریابی به عنوان یک استراتژی پیشرو که از طریق اکتشاف (مبتنی بر بازار و مبتنی بر محصول) و بهره برداری از فرصت ها تحقق می یابد، در موفقیت محصولات جدید شرکت های دانش بنیان است. این مطالعه ازنظر ماهیت کاربردی و ازنظر روش اجرا توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق را شرکت های دانش بنیان استان اصفهان تشکیل می دهند که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری دردسترس- قضاوتی تعداد 180 شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری و نرم افزار آموس استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد بازاریابی دوسوتوان موجب می شود جهت گیری کارآفرینی بر عملکرد محصول جدید در شرکت های دانش بنیان تاثیر گذاشته و میزان موفقیت محصولات جدید این شرکت ها را افزایش دهد. بنابراین با توجه به رابطه بین جهت گیری کارآفرینی و عملکرد محصول جدید، شرکت های دانش بنیان می بایست گام های موثری برای ارتقای شاخص های کلیدی کارآفرینانه جهت نهادینه شدن آثار و دستاوردهای آن بردارند؛ به طوری که این فعالیت های کارآفرینانه فرصتی برای دوسوتوانی بازاریابی و راه حلی برای تعادل بین اکتشاف و بهره برداری در بهبود عملکرد محصول جدید خواهد بود.

    کلیدواژگان: جهت گیری کارآفرینی، بازاریابی دوسوتوان، عملکرد محصول جدید، شرکت های دانش بنیان
  • یوسف محمدی فر*، معین سلیمانی صفحات 179-200
    در چند دهه اخیر شاهد افزایش گرایش در ترجیح خرید و مصرف محصولات سبز از یک سو و نگرانی های فزاینده از تغییرات آب و هوایی، آلودگی های زیست محیطی و تراکم پسماندهای مواد غذایی، از دیگر سو بوده ایم که زمینه ساز تغییراتی جدی در نگرش های زیست محیطی مردم و تغییر ترجیحات آن ها در تمایل به استفاده از محصولات دوست دار محیط زیست شده است؛ بالتبع بازتاب این مسئله در رفتار بنگاه های اقتصادی؛ افزایش تمایل روزافزون آن ها در بهره گیری از مفاهیم بازاریابی سبز است. بر این مبنا، پژوهش حاضر به دنبال طراحی چارچوب چندسطحی برای اجرای موفق بازاریابی سبز در شرکت های تولیدکننده مواد غذایی با نگرشی یکپارچه است که به عنوان پژوهشی کاربردی با رویکرد آمیخته (از نوع طرح های اکتشافی) صورت پذیرفته است. یافته های مدل نشان دهنده آن است که عوامل متعددی به صورت چندبعدی و درهم تنیده در اجرای بازاریابی سبز تاثیرگذارند. این عوامل در چهار سطح، قابل دسته بندی هستند. عوامل سطح چهارم زیربنایی ترین لایه را تشکیل داده و شامل رسوخ باور به بازاریابی سبز در فلسفه و چشم انداز شرکت است؛ سطح سوم شامل پشتیبانی مدیران ارشد و تغییر در رویه های داخلی سازمان؛ سطح دوم شامل، بهینه سازی ساختار سازمانی، بهبود فرهنگ سازمانی، بهسازی کارکنان و مدیریت روند تغییرات و سطح اول که در بالاترین و عملیاتی ترین لایه از سلسله مراتب مدل ساختاری تفسیری قرار گرفت شامل، تغییر در آمیزه بازاریابی، درک و اجرای ممیزی های بازاریابی سبز و توسعه زیرساخت فناوری اطلاعات است.
    کلیدواژگان: اجرای موفق بازاریابی سبز، عوامل تاثیرگذار، شرکت های تولیدکننده مواد غذایی، تکنیک DEMATEL-ISM یکپارچه
  • امیرحسین پناهنده، طهمورث حسنقلی پور، حسن بودلایی*، سید ابوالقاسم میرا صفحات 201-216
    با توجه به جایگاه ویژه رسانه های اجتماعی در حوزه کسب و کار، هدف از این پژوهش شناسایی دیدگاه های مدیران و کارشناسان فعال در حوزه گردشگری از ارزش و اهمیت رسانه های اجتماعی به عنوان ابزاری کارآمد در فرآیند کسب و کار به ویژه کسب و کارهای کوچک می باشد. این پژوهش از نوع کیفی و مبتنی بر مطالعه موردی چندگانه است. بر این اساس اقدام به بررسی و جمع آوری داده های پژوهش از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 10 نفر از مدیران و کارشناسان فروش سه مجموعه گردشگری مستقر در جزیره کیش شد که با روش نمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند. یافته های به دست آمده نشان داد که قابلیت های (پل ارتباطی و اطلاع رسانی، دایره گسترده دسترسی به مخاطبین، نمایش خدمات و محصول در قالب عکس و فیلم، تبلیغات و توسعه کانال های آن، هزینه پایین رسانه، سیال و منعطف بودن، نظرسنجی و دریافت بازخورد و بازوی قدرتمند استراتژی بازاریابی)؛ پیامدهای (ترغیب مشتری- اثربخشی بالا و نفوذ (اینفلوینسر))؛ چالش های (فیلترینگ و محدودیت های قانونی، ضعف در تشخیص روش های مناسب تبلیغی و کمبود منابع و امکانات) و راهکارهای (بکارگیری روش های جذاب و خلاق در جذب مشتری، تولید و تامین محتوای مناسب و استفاده از دانش و نیروی تخصصی) در شکل گیری استراتژی های بازاریابی مبتنی بر رسانه های اجتماعی در کسب و کارهای کوچک موثر می باشند. بنابراین نتایج به دست آمده حاکی از تاثیر هر یک از مقوله های مختلف بر در شکل گیری استراتژی های بازاریابی مبتنی بر رسانه های اجتماعی در کسب و کارهای کوچک می باشد، لذا برای موفقیت در این امر باید توجه ویژه ای به این مقوله ها شود.
    کلیدواژگان: استراتژی های بازاریابی، رسانه های اجتماعی، کسب و کارهای کوچک، گردشگری
|
  • Mina Ghaseminejad, Shahnaz Nayebzadeh *, Sayyed Hasan Hatami Nasab Pages 1-26
    Objective

    The purpose of this study is to categorize general linguistic indicators based on language functions in branding activities. In this regard, the researcher has focused on the functions of language in branding activities related to name, pronunciation and brand logo and has tried to identify the role of general indicators of linguistics in the field of language applications in branding activities.

    Methods

    In this study, different dimensions of language applications in branding activities related to brand name, pronunciation and logo were extracted from the literature of brand linguistics and using a qualitative approach, general linguistic indicators in each dimension were categorized. In this study, a semi-structured interview tool was used to collect data. For this purpose, the opinions of 6 experts in the field of brand linguistics were used. Also, in order to analyze the quality data, the theme analysis approach and MAXQDA software were used.

    Results

    The main finding of the present study is the classification of linguistic indicators in the form of different dimensions of using language in branding activities. In other words, based on the analysis of experts' opinions, linguistic indicators were categorized in the form of different uses of language in branding activities. This study is one of the first studies to classify linguistic indicators in branding activities and has categorized these indicators based on different usages of language in these activities.

    Keywords: Brand Linguistics, Branding Activities, Brand Name, Brand Pronunciation, Brand Logo
  • Ali Bonyadi Naeini *, Zohreh Moghiseh Pages 27-43
    Objective

    This research aims to investigate the presence of research outputs in the field of neuromarketing in social media.Research

    Method

    The current study is a descriptive study that has been done using scientometric and altmetric indicators. The research population includes 482 research articles, review, editorial material, letters to editor and book chapters that have been published in the field of neuromarketing during different years, and indexed in the Web of Science. Research data were extracted from the Web of Science and Altmetric Explorer databases and then analyzed using Excel and SPSS software.

    Results

    The highest rate of mentions to scientific research in the field of neuromarketing occurred on Twitter, patents, and Facebook, and the average altmetric score of these publication was 7.35. Also, these publications have been marked and read 23204 times in Mendeley. In addition, the results of running a series of correlation tests revealed statistically significant and positive associations among the number of citations, number of mentions on Twitter, Facebook, and the number of the reader in Mendeley. In other words, the most cited outputs on Twitter, Facebook, and Mendeley have also been more present and mentions.

    Conclusion

    Altmetrics indicators can be used along with traditional citation indicators to study the effectiveness of research outputs in the field of neuromarketing. Therefore, the familiarity of researchers in this field with alternative metrics and the importance of social media presence in increasing the visibility of scientific products is mandatory.

    Keywords: Scientific Publicatons, neuromarketing, Social Media, Scientometrics, Altmetric
  • Faraz Sadegh Vaziri, Elham Ebrahimi *, Ali Shoja Pages 45-62
    Objective

    The aim of the present study is to test a conceptual model of the causes and consequences of Iranian products brand hate. Accordingly, the conceptual model consisting of these factors and consequences on Iranian goods and in the context of Iran was tested.

    Methodology

    In this survey, the target population included all citizens of Mazandaran province and the sampling method was two-stage clustering. The sample size was 395 people, the data collection tool was questionnaire and the data analysis method was structural equation modeling with partial least squares approach using SmartPLS2.6 software.

    Results

    According to the research results, brand hate is affected by marketing fraud, marketing mix failure and social irresponsibility. On the other hand, the assumptions about the effect of brand hate on negative word of mouth, support for the competitor and disconnection from the brand were confirmed.

    Innovation: 

    This study examines a pattern of causes and consequences of Iranian products brand hate which has not been tested before. The hypotheses of this study confirmed the generalizability of the model for Iranian consumers. Using the results of the present study, the concept of Iranian consumer brand hate can be carefully analyzed; what causes it, and what are the consequences if it gets worse. Also, in this study, the priorities and the relative importance of the factors affecting and affected by brand hate have been determined which could be very important in brand hate management due to the limitations of organizations.

    Keywords: Brand hate, Negative word of mouth, Mixed Marketing Fraud, Marketing Mix Failure, Brand Disconnection
  • Arash Naghash, Hossein Rezaei Dolatabadi *, Seyed Fathollah Amiri Aghdaei Pages 63-85

    The use of celebrity endorsers in advertising is one of the famous methods of marketers in promoting their goods, services and brands, but it is a developing field in Iran. This emerging approach will incur huge costs for companies, so it increases the importance of using this method dramatically. The purpose of this study is to design a model to strengthen consumer response to the marketing of the brand through celebrity endorsers. The method of the present study is a mixture of two quantitative and qualitative methods. The study population in the qualitative section includes experimental experts and academic specialists and in the quantitative section, Buyers of chain stores (Megamall) in Tehran was determined. The method of sampling and data collection in the qualitative part is preferential or targeted sampling with 30 people using structured interviews with open-ended questions and the quantitative part according to the number of variables is 186 people using a questionnaire tool. Theme analysis method was used to analyze the research data in the qualitative part and factor analysis and structural equation testing methods were used in the quantitative part. Based on the results of the qualitative section, eleven codes (4 new codes) and 3 themes (one new theme) were identified. In the quantitative part, after approving the model, regarding the influential variables of famous endorsers on consumer’s response to brand marketing, the coefficients of effectiveness of the identified factors were determined as congruence, emotional involvement and celebrity credibility, respectively.

    Keywords: consumer response to the marketing of the brand, celebrity endorsers, endorser’s credibility, endorser’s congruency
  • Sayad MohammadSadegh Eshaghi Daravi, Bahram Ranjbarian *, Azarnoush Ansari Pages 87-110
    Objective

    The purposes of this research were to identify costumers’ critical criteria applied in bank selection process and thier causal relationships.

    Methods

    A qualitative study was conducted using grounded theory strategy. Following a purposive sampling method, data collected through a series of convergent interview with the 15 banks’ customers in ten cities of Iran who had different characteristics. MAXQDA software was applied in order to analyse the data.

    Results

    This paper has documented various findings including introducing a comprehensive scale in banking industry and identification of two new constructs namely Citizenship’s Well-being Originated from Banking Activities and Comparative Images is the contribution of the study. In addition, 12 variables, 8 constructs, and their relationships were discussed through a robust qualitative method by reviewing literature. As a result, an integrated conceptual model was developed. Managerial implications for amplifying customers’ quality of life through customer experiences, bank marketing activities and word of mouth were discussed.

    Conclusion

    This research shows that bank image can be influenced by word of mouth and marketing activity with the moderating role of customers’ age and impacts directly and indirectly on citizenship’s well-being originated from banking activities with the moderating role of comparative images.

    Keywords: Bank Image, Psychological Life Space Theory Comparative Images, Citizenship’s Well-being Originated from Banking Activities, banking
  • Kobra Sabzali Yamaqani *, Mohammad Ahmadi, Nader Gharibnavaz, Mehran Keshtkar Haranaki Pages 111-142
    Undetermined framework and the lack of planning in locating retail stores have caused most of the stores not to be located based on existing standards. Therefore, this process is more optional than scientific work based on knowledge. On the other hand, the methods applied by authorities to locate stores are often traditional and do not follow a scientific logic. These methods are more empirical and subjective, some consequences of which are difficult in accessing customers and reduction in sales and profitability. The purpose of the current study is to identify and prioritize the factors affecting the optimal location of retail stores using a geo-marketing approach. The analytical method used in this paper is a combination of the Delphi fuzzy method and the analytic hierarchical process. The statistical population consisted of experts and elites in the retail industry of Tehran in 2019. In this study, first, the necessity of addressing retail store location is explained. Next, the most significant components of retail store location are presented. The results indicate that the main factors influencing the optimal location of retail stores in order of importance are: population structure, trade zone ,and customer characteristics, competitive conditions, ease of access to stores, physical and location features of the store, customers economical factors, market attractiveness, performance indicators, determining store expenditures/ economical factor, the locational attraction of store, and saturation level. Finally, it can be said that macro research findings provide an approach to the optimal location of retail stores.
    Keywords: optimal location, Geo-marketing, Chain Retail Stores, Retail Industry Experts, Delphi Fuzzy
  • Adegha Allameh, Majid Esmaelian * Pages 143-155

    One of the important factors for every corporation is to present innovation and new product at the right time. New companies also need to provide timely delivery of goods and plan accurately at the beginning of their activity for reducing their cost. The purpose of this research is to provide strategies for accurate prediction of the sale of new product with consideration of the impacts of various marketing mix characteristics; for this purpose, new product diffusion models have been used in this research. The models presented in this study for prediction of sales and modeling new product diffusion have not been used in Iranian researches. First, various models for the diffusion of new products and their implementation have been explained. Then, due to the weaknesses in the presented models in the context of simultaneous price and cost analysis of advertising, a model is presented that considers prices and advertising simultaneously in the diffusion of new products. These models were run using library data. By examining the coefficient of determination of the diffusion models, it was shown that the model presented in this study is more suitable than the examined models. Finally, by analyzing the sensitivity to price and advertising, the proposed model is more sensitive to changes.

    Keywords: innovation, Advertising, communication channels, Word of Mouth, diffusion model
  • Mohammad Talari *, MohammadReza Fallah, Masomeh Hoseinkhani Pages 157-178

    The purpose of the present study was to investigate the impact of entrepreneurial orientation on new product performance with the role of ambidextrous marketing in knowledge based companies. The research method was applied in terms of nature and descriptive - correlational in terms of implementation. The statistical population of the research consisted of all knowledge-based companies of Isfahan province with 345 companies. 180 companies were selected using Cochran formula and simple random sampling. The research tools Questionnaire. Data analysis was done by factor analysis using SPSS and AMOS statistical software. The results showed that the direct impact Given the relationship between entrepreneurial orientation and new product performance, the more knowledge-based companies step in to improve key entrepreneurial indicators, the more potential they have to institutionalize their work and achievements. So these entrepreneurial activities will be an opportunity for marketing ambiguity and a solution for the balance between exploration and exploitation to improve new product performance.

    Keywords: Entrepreneurial Orientation, ambidextrous marketing, New product performance, knowledge based companies
  • Yousef Mohammadifar *, Moein Soleimani Pages 179-200
    In recent decades, we have witnessed an increase in the preference for buying and consuming green products on the one hand, and growing concerns about climate change, environmental pollution, and food waste density, on the other hand, which have led to serious changes in people's environmental attitudes and preferences. The tendency to use environmentally friendly products; Consequently, this issue is reflected in the behavior of economic enterprises; Their growing desire to use green marketing concepts. Based on this, the present study seeks to design a multilevel framework for the successful implementation of green marketing in food production companies with an integrated approach, which has been done as an applied research with a mixed approach (from the type of exploratory plans). The findings of the model indicate that several factors are multidimensional and intertwined in the implementation of green marketing. These factors can be categorized into four levels. The fourth level factors constitute the most fundamental layer and include the penetration of the belief in green marketing in the philosophy and vision of the company; The third level includes the support of senior managers and changes in the internal procedures of the organization; The second level includes optimizing the organizational structure, improving the organizational culture, improving the staff and managing the change process and the first level, which is at the highest and most operational level of the interpretive structural model hierarchy, includes changes in the marketing mix, understanding and implementation of green marketing audits, and the development of IT infrastructure.
    Keywords: Successful green marketing implementation, Affecting factors, Food Companies, Integrated DEMATEL-ISM technique
  • Amirehossein Panahandeh, Tahmoures Hassagholi Pour, Hasan Boudlaei *, Seyed Abolghasem Mira Pages 201-216
    Given the special place of social media in the field of business, the purpose of this study was to identify the perspectives of tourism executives and experts on the value and importance of social media as an effective tool in the business process, especially for small businesses. Present work is a qualitative study based on multiple case studies. Accordingly, semi-structured interviews were undertaken for data gathering with 10 executives and sales experts of three tourism complexes based in Kish Island. The samples were selected through a judgemental sampling method. The results showed that the capabilities (communication and information bridge, wide range of access to contacts, display of services and products in the form of photos and videos, advertising and development of its channels, low media cost, fluidity and flexibility, surveys and feedback and Powerful arm of marketing strategy); Consequences (customer persuasion - high effectiveness and influence (influencer)); Challenges (filtering and legal restrictions, weakness in identifying appropriate advertising methods and lack of resources and facilities) and solutions (using attractive and creative methods in attracting customers, producing and providing appropriate content and using knowledge and expertise) in shaping marketing strategies based on Social media is effective in small businesses. Therefore, the results indicate the impact of each of the different categories on the formation of social media-based marketing strategies in small businesses, so to succeed in this, special attention must be paid to these categories.
    Keywords: Marketing Strategies, Social Media, small businesses, Tourism