فهرست مطالب

میکروب شناسی مواد غذایی - سال هشتم شماره 1 (بهار 1400)

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال هشتم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اسماعیل ترک آبادی، زینب فتوحیان، فاطمه شهدادی* صفحات 1-13

    امروزه استفاده از گیاهان در سنتز نانوذرات فلزی که خاصیت ضدمیکروبی دارند، مورد توجه قرار گرفته است. هدف مطالعه حاضر بیوسنتز نانوذرات نقره از عصاره آبی گیاه رزماری و سپس بررسی تاثیر این نانوذرات و سم مانکوزب بر علیه باکتری های عامل پوسیدگی نرم جدا شده از هویج، سیب زمینی و پیاز در طی دوره انبارداری بود. آنالیز نانوذرات نقره بیوسنتز شده بر اساس طیف سنج ماوراءبنفش و FTIR (طیف سنج مادون قرمز) انجام گردید. باکتری های عامل پوسیدگی نرم با استفاده از محیط های کشت انتخابی و اختصاصی از هویج، سیب زمینی و پیاز جداسازی و شناسایی شد. یک جدایه بیمارگر از هر نمونه سبزی با شدت بیماری زایی بیشتر جهت انجام آزمون ها انتخاب شد و حداقل غلظت بازداری (MIC) آنها در برابر تیمارهای آزمایشی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که MIC ایزوله های بیمارگر در برابر غلظت 2580 میلی گرم در میلی لیتر نانوذرات نقره و 1000 پی پی ام سم مانکوزب به ترتیب برابر با 88/88 درصد و 100 درصد بود. میانگین درصد آلودگی سبزیجات به جدایه بیمارگر در حضور نانوذرات نقره در ماه سوم انبارداری به ترتیب برای پیاز، سیب زمینی و هویج 70، 80 و 70 درصد و میانگین درصد آلودگی سبزیجات به جدایه بیمارگر در کنترل تلفیقی باکتری ها با نانوذرات نقره و سم مانکوزب در سه ماه انبارداری برای پیاز، سیب زمینی و هویج به ترتیب برابر با 45، 40 و 40 درصد بود. با توجه به نتایج می توان از کنترل تلفیقی نانوذرات نقره بیوسنتز شده و سم مانکوزب در کنترل باکتری های عامل پوسیدگی نرم هویج، سیب زمینی و پیاز استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اثر ضد میکروبی، باکتری های عامل پوسیدگی نرم، عصاره آبی رزماری، نانوذرات نقره
  • علی شریف زاده*، فرانک عالی، سایه وهابی صفحات 14-24

    علیرغم پیشرفت های سه دهه گذشته در درمان سرطان (شیمی درمانی پرتودرمانی و...)، مقاومت به شیمی درمانی هنوز به عنوان یک معضل اصلی در درمان بیماران مبتلا به سرطان است. هدف از این تحقیق بررسی مقایسه ای عصاره های برخی گیاهان بر مهار رشد سلول های رده سلولی سرطان پستان انسان (MCF7) در مقایسه با سلول فیبروبلاست پوست انسان (HDF) وتعیین میزان مهار رشد باکتری های بیماریزای جداشده از مواد غذایی بود.در این تحقیق اثر عصاره های هیدروالکلی رزماری، اسپند و قهوه با غلظت های متفاوت 250 و 120 و 60 میکروگرم در هر میلی لیتر)بر رده های سلولیMCF7 وHDFبررسی گردید. رده های سلولی در محیط کشت RPMIکشت و از روش استانداردMTT برای برآورد توانایی زیستی سلول ها در مجاورت عصاره های فوق بهره گرفته شد. هم چنین از روش MICنیز برای تعیین حداقل غلظت مهاری عصاره ها بر باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس واشریشیا کلی جدا شده از مواد غذایی استفاده گردید .بر اساس نتایج MTT، عصاره های رزماری، اسپند و قهوه بر حسب غلظت و زمان دارای فعالیت ضدسرطانی بر علیه رده سلولی MCF7می باشد. در حالی که روی سلول سالم HDF اثر خاصی نشان ندادند. هم چنین عصاره های این گیاهان در غلظت های مختلف دارای اثر مهاری بر رشد باکتری ها بود . با توجه به یافته های این تحقیق می توان پیشنهاد نمود که عصاره این گیاهان با غلظت مناسب قابلیت استفاده به عنوان یک مکمل غذایی مناسب برای سلول های سرطانی را دارا می باشد .

    کلیدواژگان: رزماری، اسپند، قهوه، رده سلول سرطانی، باکتری بیماری زا
  • حسین هوشیار*، فرشته چهرازی، محسن اربابی، رضا شرافتی چالشتری، مهدی ناظری صفحات 25-32

    سارکوسیستیس تک یاخته بسیار شایعی است که انسان و طیف وسیعی از حیوانات را در سرتاسر جهان آلوده می کند.. گاو به عنوان یکی از منابع مهمی غذایی انسان در معرض آلودگی به این انگل می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان شیوع آلودگی به سارکوسیستیس در گاو های کشتار شده در منطقه کاشان در سال 1398 می باشد. در این مطالعه مقطعی تعداد162 نمونه بصورت تصادفی از 54 گاو (هر گاو سه نمونه شامل عضله، دیافراگم و مری) تهیه گردید. پس از ثبت مشخصات حدود 20-15 گرم از هر نمونه طبق روش دابی و همکاران در طول شب در محلول هضمی و در دمای 27درجه قرار گرفت. سپس نمونه ها سانتریفوژ شدند و از رسوب حاصل دو گسترش تهیه و با روش گیمسا رنگ آمیزی گردید و از نظر وجود سیستی زویت مورد بررسی میکروسکپی قرار گرفتند. در مجموع در %4/94لاشه مورد بررسی سیستی زویت های سارکوسیستیس مشاهده گردید. میزان آلودگی در عضله، دیافراگم و مری به ترتیب %7/90،% 87 و%5/81 بود اما اختلاف مشاهده شده از نظر آماری معنی دار نبود در بررسی ماکروسکپی تنها در یک مورد کیست های ماکروسکپی مشاهده شد.این مورد همزمان از نظر میکروسکپی نیز آلوده بود.بررسی حاضر نشان داد که میزان آلودگی به سارکوسیستیس در گاوهای کشتار شده در کاشان مانند سایر نقاط ایران از میزان بالایی برخوردار است لذا اقدامات بهداشتی جهت کاهش آلودگی در دام و نیز دقت در پخت کامل گوشت و فراورده های گوشتی جهت جلوگیری از آلودگی انسان توصیه می شود..

    کلیدواژگان: سارکوسیستیس، گاو، گوشت، کاشان
  • پریسا بهشود، الهه تاج بخش*، حسن ممتاز صفحات 33-44

    استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متی سیلین یک پاتوژن مهم است که باعث بیماری های عفونی که درمان آن ها بسیار مشکل است می شود. انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس با اثر بروی سلول های اپی تلیال روده می توانند باعث ایجاد مسمومیت غذایی در افراد شوند. هدف از این مطالعه، شناسایی سویه های MRSE مرتبط با شیوع مسمومیت غذایی در اصفهان می باشد. در یک بازه زمانی 6 ماهه،60 نمونه بالینی جهت جداسازی سویه های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مورد بررسی قرار گرفتند. پس از شناسایی جدایه ها، ایزوله های MRSE با روش PCR جداسازی شدند و سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها با استفاده از روشKirby - Bauer تعیین شد. حضور ژن های انتروتوکسین sea، seb، sed و sei با روش PCR مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از 60 نمونه مورد بررسی، 45 ایزوله استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس جداسازی شد که 30 جدایه (6/66 درصد) MRSE بودند. جدایه های MRSE بالاترین میزان مقاومت به پنی سیلین (80 درصد) و سفوکسیتین (6/56 درصد) را نشان دادند، درحالی که کمترین مقاومت را به لووفلوکساسین (3/13 درصد) و ریفامپیسین (6/6 درصد) نشان دادند. علاوه براین شیوع فراوانی ژن های انتروتوکسین sea، seb، sed و sei در جدایه ها به ترتیب برابر با 60 درصد، 3/63 درصد،3/13 درصد و 6/76 درصد بود. در این مطالعه درصد بالایی از سویه های MRSE، مقاوم به آنتی بیوتیک بودند و انتروتوکسین تولید کردند. با توجه به این که این توکسین ها سوپرآنتی ژن می باشند و می توانند عوارض عفونت های بالینی و بیمارستانی را شدیدتر نمایند، تشخیص و درمان سریع این عفونت ها ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متی سیلین، مسمومیت غذایی، PCR
  • لیلا بندیان، محمد مقدم*، معصومه بحرینی صفحات 45-57

    هدف ازاین مطالعه، بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره های اتانولی آویشن شیرازی (Zataria multiflora)، مریم گلی بنفش (Salvia verticillata) و اناریجه (Froriepia subpinnata) برروی باکتری Pectobacterium carotovorum وPseudomonas aeruginosa که عامل اصلی پوسیدگی باکتریایی می باشند.اثر ضدمیکروبی عصاره ها با استفاده از تکنیک میکرو براث دایلوشن و باتعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC) و همچنین خاصیت سینرزیستی آنها با استفاده از روش رقت ردیابی اصلاح شده (FIC) بررسی شد.حداقل غلظت بازدارندگی برای عصاره آویشن شیرازی علیه باکتری های مورد بررسی بین 12/3 تا 25/6 میلی گرم در میلی لیتر، عصاره مریم گلی بنفش بین 12/3 تا 25 میلی گرم در میلی لیتر، وبرای عصاره اناریجه 5/12 تا 25 میلی گرم در میلی لیتر بدست آمد.بین دو عصاره آویشن شیرازی و مریم گلی بنفش در حالت ترکیبی در باکتری P. carotovorum خاصیت آنتاگونیستی و در باکتری P. aeruginosa اثر افزایشی مشاهده شد. نتایج کاربرد توام عصاره آویشن شیرازی و اناریجه و بررسی روش رقت ردیابی اصلاح شده شان داد که در باکتری P. carotovorum بین این دو عصاره اثر افزایشی و در باکتری P. aeruginosa خاصیت آنتاگونیستی وجود دارد.کاربرد توام عصاره مریم گلی بنفش و اناریجه نشان داد که در باکتری های مورد بررسی بین این دو عصاره اثر افزایشی (0.54) وجود دارد.بررسی نتایج اثرات بازدارندگی عصاره ها نشان دادکه در مجموع عصاره آویشن شیرازی خاصیت ضد باکتریایی قوی تری نسبت به عصاره مریم گلی بنفش و اناریجه داشت و باکتری پکتوباکتریوم حساسیت بیشتری نسبت به سودوموناس از خود نشان داد. بررسی FIC نشان داد که در باکتری های مورد بررسی کاربرد توام عصاره مریم گلی بنفش و اناریجه نتایج بهتری را از سایر عصاره های ترکیبی داشت.

    کلیدواژگان: پکتوباکتریوم، اناریجه، آویشن، MIC، MBC
  • مهسا سلطانی، محمدباقر حبیبی نجفی*، رضا حاجی محمدی فریمانی صفحات 58-72

    چکیدهبرای تولید ماست معیارهای متعددی مورد توجه است که انتخاب آغازگر و کمک آغازگر مناسب یکی از مهمترین این معیارها می باشد. هدف از این پژوهش اندازه گیری میزان پروتیولیز، مهار ACE، خاصیت میکروبی و آنتی اکسیدانی ماست تولیدشده توسط آغازگر تجاری به همراه کمک آغازگرهای بومی جداشده از ماست های سنتی و مقایسه آنها بود. ابتدا با استفاده از پنج سویه لاکتوباسیلوس لاکتیس، دو سویه لاکتوباسیلوس هلویتیکوس، یک سویه لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه دلبروکی، دو سویه پدیوکوکوس پنتوساسیوس و یک سویه ویسلا سیباریا، 40 نمونه ماست تولید شد و به مدت 20 روز در دمای 5 درجه سلسیوس نگهداری شد. سپس، ماست های حاصل از نظر خصوصیات فیزیکوشیمیایی (pH و اسیدیته) و میکروبی، درجه پروتیولیز، خاصیت مهار ACE و خاصیت آنتی اکسیدانی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که استفاده از کمک آغازگرهای بومی به طور معنی داری (05/0>P)، موجب افزایش میزان پروتیولیز، خاصیت مهار ACE و فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها گردید. میزان پروتیولیز در ماست با افزایش زمان نگهداری تا روز پانزدهم افزایش یافت (05/0>P)، اما پس از آن این روند شروع به کاهش نمود. همچنین با گذشت زمان نگهداری، تاثیر مشابهی برای خاصیت مهار ACE و فعالیت آنتی اکسیدانی مشاهده شد. بر اساس نتایج حاصل، نمونه های ماست حاوی سویه های لاکتوباسیلوس لاکتیس و لاکتوباسیلوس هلویتیکوس دارای بیشترین امتیاز از نظر خاصیت مهارکنندگیACE (47 درصد) و خاصیت آنتی اکسیدانی (58 درصد) نسبت به سایر سویه ها بودند. در کل، آغازگرهای همراه با تاثیر زیادی که بر میزان فعالیت مهار ACE و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، می توانند برای تولید محصولات لبنی فراسودمند مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: ماست، پروتئولیز، ACE-inhibitory، کمک آغازگرهای بومی
  • شیما پورجعفر، زهره مشاک*، محسن میرزایی صفحات 73-87

    به دلیل مصرف روزافزون اغذیه آماده خوردن و اهمیت شیوع بیماریهای غذازاد ناشی از مصرف این اغذیه, تغییرات میکروبی در انواع اغذیه آماده خوردن در درب کارخانه و درفروشگاه های مواد غذایی در استان البرز مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور شمارش کلی باکتریها، استافیلوکوکوس آریوس، کلی فرم، کپک و مخمر وشناسایی و شمارش، اشریشیا کلی، در 200 نمونه غذای نیم پخته (فلافل، فیش فینگر، ماهی سوخاری، مرغ سوخاری، کتلت گوشت، کوردن بلو، کوکو سبزی، میگو سوخاری، ناگت مرغ، شنسل-مرغ، شنسل فورمینگ)[A]، خام منجمد (جوجه کباب، بازو مرغ منجمد، مرغ برگر، همبرگر30، 60، 75% و 85%، کباب لقمه 85%) [B]و پخته یخچالی (کوکتل 55% ، هات داگ 55%، سوسیس آلمانی) [C] بررسی شد .درکلیه گروه ها میزان میکروبها پس از نگهداری محصول در فروشگاه بیشتر از درب کارخانه بود (05/0 P≤). شمارش کلی باکتریایی و کلی فرم در گروه C از همه گروه ها کمتر و بین دو گروه دیگر تفاوتی وجود نداشت. گروه C فاقد باکتری اشریشیا کلی بوده و این باکتری در گروه B در مقایسه با گروه A بیشتر بود و بیشترین و کمترین میزان کپک و مخمر به ترتیب مربوط به نمونه های B و A بود. بیشترین تعداد باکتری استافیلوکوکوس اریوس نیز متعلق به گروه B بود (05/0 P≤). افزایش تغییرات میکروبی پس از نگهداری در فروشگاه های بزرگ در مقایسه با زمان تولید و درب کارخانه می تواند نماینگر عدم رعایت نگهداری اغذیه آماده خوردن در شرایط مناسب زمان-دمایی باشد. همچنین علاوه بر خصوصیات اکولوژیکی میکروبهای نامبرده، انتقال متقاطع توسط دستکاری پرسنل، حمل نادرست، پخت کم غذا، (خصوصا در مورد اغذیه نیم پخته) و عدم کاربرد صحیح سیستم انجماد می تواند در این افزایش میکروبی نقش بسیار مهمی را ایفا کند.

    کلیدواژگان: اغذیه آماده خوردن، تغییرات میکروبی، کارخانجات مواد غذایی، فروشگاه های بزرگ مواد غذایی، استان البرز
  • صدیقه یزدان پناه*، فاطمه شیروانی برازجانی صفحات 88-101

    عصاره میوه نسترن کوهی با دارا بودن میزان بالایی از ترکیبات فعال زیستی مانند ویتامین C، کاروتنوییدها و ترکیبات پلی فنلی، می تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی در محصولات گوشتی مورد استفاده قرار گیرد .این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره میوه نسترن کوهی جهت بهبود ماندگاری گوشت مرغ در دمای یخچال انجام شد. به این منظور عصاره اتانولی میوه نسترن کوهی بوسیله ماکروویو در سه سطح غلظتی (5/0، یک و دو درصد) تهیه و به نمونه های مرغ افزوده شد. یک نمونه بدون عصاره به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. تمامی نمونه ها به مدت ده روز در دمای چهار درجه سلسیوس نگهداری شدند. ویژگی های میکروبی شامل: شمارش کلی باکتریایی، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت و سالمونلا، ویژگی های فیزیکوشیمیایی شامل: اکسیداسیون چربی، مهار رادیکال آزاد، میزان جذب مت میوگلوبین،pH و مواد ازته فرار در طی روزهای اول، چهارم، هفتم و دهم مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصاره نسترن باعث کاهش معنی داری (05/0>P) در شمارش بار میکروبی کل، باکتری های استافیلوکوکوس و اشرشیا کلی نسبت به نمونه شاهد مشاهده شد. جستجوی سالمونلا در تیمارها منفی گزارش شد. میزان اکسیداسیون چربی، مهار رادیکال آزاد، جذب مت میوگلوبین،pH و مواد ازته فرار به صورت معنی داری در تیمارها نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. غلظت دو درصد عصاره به عنوان تیمار منتخب معرفی گردید. با توجه به نتایج به دست آمده، عصاره میوه نسترن کوهی دارای پتانسیل بالایی درجهت افزایش زمان ماندگاری گوشت مرغ نگهداری شده در دمای یخچال می باشد و به عنوان جایگزین مناسبی برای نگهدارنده های شیمیایی قابلیت استفاده صنعتی شدن را خواهد داشت.

    کلیدواژگان: ترکیبات ضدمیکروبی، زمان ماندگاری، میوه نسترن کوهی، گوشت مرغ
|
  • Esmaiil Torkabadi, Zeinab Fotoohiyan, Fatemeh Shahdadi * Pages 1-13

    Nowadays, use of plants in the synthesis of metal nanoparticles, which have antimicrobial activity, is considered. The aim of present study was evaluating biosynthesis of silver nanoparticles from aqueous extract of rosemary and then investigating the effect of these nanoparticles and mancoseb toxin on soft rot bacteria isolated from carrots, potatoes and onions during storage. The biosynthesized silver nanoparticles were analyzed by ultraviolet and FTIR spectroscopy. Soft rot bacteria were isolated and identified using selective and specific culture media from carrots, potatoes and onions. A pathogenic isolate from each sample with the highest pathogenicity was selected for the tests and their minimum inhibitory concentration (MIC) was evaluated against the experimental treatments. The MIC of the pathogen isolates against the 2580 mg/ml of silver nanoparticles and 1000 ppm of mancoseb were 88.88% and 100%, respectively. The mean percentage of vegetable contamination with pathogen isolate in the presence of silver nanoparticles in the third month of storage was 70%, 80% and 70% for onions, potatoes and carrots, respectively, and average percentage of vegetable contamination with pathogenic isolates in the combined control of bacteria with silver nanoparticles and mancoseb toxin at the third month of storage for onion, potato and carrot were 45, 40 and 40%, respectively. According to obtained results, the combined control of biosynthesized silver nanoparticles and Mancoseb can be used to control of soft rot bacteria in carrot, potato and onion.

    Keywords: antimicrobial effect, Soft rot bacteria. Aqueous extract, of Rosemary, silver nanoparticles
  • Ali Sharifzadeh *, Faranak Aali, Sayeh Vahhabi Pages 14-24

    Despite significant advances in radiation therapy and cancer treatments in the past 30 years, resistance to chemotherapy is a major obstacle in the recovery of patients with cancer. Resistance to chemotherapy drugs inhibits the recovery process. This study aims to evaluate the anticancer activity of the hydroalcolic extracts of Rosemary, Peganum, and Coffee on growth inhibition of MCF-7 cell line and determine the rate of growth inhibition of pathogenic bacteria isolated from food. We examined cytotoxicity effects of three different concentrations (60,120,250 μg/ml) of Rosemary, Peganum, and Coffee extracts on MCF-7and HDF cell lines. The cell lines were grown in RPMI supplemented with 10% FBS, 1% penicillin, and streptomycin. The cells were allowed to incubate at 37ºC in an atmosphere that contained 5% CO2 and 95% humidity. The standard MTT assay was performed to estimate cell viability after treatment by Rosemary, Peganum, and Coffee extracts. The extracts were also used with MIC on Staphylococcus aureus and E. coli bacteria isolated from food. The results of the MTT assay showed that the Rosemary, Peganum and Coffee extracts had time-and concentration-dependent anticancer activities on the MCF-7cell line compared to HDF cells statistically significant (p<0.01). As the Rosemary extract had more effect on the control of cell proliferation than the other two extracts. Also, these extracts at different concentrations had an inhibitory effect on food pathogenic bacterial growth. Our results have suggested that these plants extract is a potential candidate, either alone at pre-determined doses, for the dietary supplement suitable for the inhibitory effect on food pathogenic bacterial growth and cancer cell lines.

    Keywords: Rosemary, Peganum, coffee, Cancer Cell Line, Pathogenic bacteria
  • Hossein Hooshyar, Fereshteh Chehrazi, Mohsen Arbabi, Reza Sharafti-Chaleshtori, Mahdi Nazeri Pages 25-32

    Sarcocystis is one of the most prevalent protozoan parasite that infected humans and many animals worldwide. Cattle as one of the sources of meat products for the human is exposed to contamination with these parasites.The aim of this study was the determination of prevalence of sarcocystis in slaughtered cattle in Kashan region, 2019. In this cross-sectional study, 162 meat samples from 54 slaughtered cattle ( three samples from muscle, esophagus, and diaphragm of each cattle) were collected. After recording of data, about 15-20 gram of each samples were digested in digestion solution overnight at 27 °C according to Douby method. Two smears prepared from sediment and stained by Giemsa stain, and microcopy observed for Sarcocystis cystizoite. Totally, 94.4% of samples were positive for sarcocystis spp. Microscopic cysts were positive in 90.7%, 87% and 81.5% of muscle, esophagus, and diaphragm samples, respectively. The results showed no significant difference between different muscles. Only one case of the macroscopic positive sample was seen that simultaneous was infected microscopic. The present study showed a high prevalence of infection to Sarcocystis in cattle slaughtered in Kashan similar to another region of Iran. So conduct of preventive measures for the reduction of animal infection and Properly cooked meat before consumption are recommended for the prevention of human infection.

    Keywords: Sarcocystis, Cattle, Meat, Kashan
  • Parisa Behshod, Elahe Tajbakhsh *, Hassan Momtaz Pages 33-44

    Methicillin-Resistant Staphylococcus epidermidis is an important pathogen that causes infectious diseases whose treatment is extremely formidable. Staphylococcus epidermidis enterotoxins with effects on intestinal epithelial cells can are be causing Create food poisoning in people. The aim of current study is to the identification of MRSE strains associated with food poisoning outbreaks in Isfahan. During six- months, 60 clinical specimens to isolated from strains of Staphylococcus epidermidis were screened. Following identification strains, MRSE isolates were isolated by PCR method and, and then antibiotic resistance pattern of them was determined by Kirby – Bauer method. The presence of the sea, seb, sed and, sei genes was analyzed by PCR. 45 isolates of Staphylococcus epidermidis were isolated from 60 samples, 30 isolate (66.6 percent) were MRSE. MRSE isolates exhibited the highest rates of resistance to penicillin (80 percent), and cefoxitin (56.6 percent), while they showed the lowest resistance to levofloxacin (13.3 percent), and rifampicin (6.6 percent). The prevalence rate of Moreover, the frequency of enterotoxin genes sea, seb, sed and, sei was 60 percent, 63.3 percent, 13.3 percent and, 76.6 percent respectively, in the isolate. In this study, high percentage of MRSE isolates were antibiotic resistant and produced enterotoxin. Considering that these toxins are superantigen and can more intense the complications of clinical and nosocomial infections, detecting and rapid treatment of these infections are essential.

    Keywords: Methicillin-Resistant Staphylococcus epidermidis (MRSE), Food poisoning, PCR
  • Leila Bandian, Mohammad Moghaddam *, Masomeh Bahraini Pages 45-57

    The aim of this study was to investigate the antimicrobial activity of ethanolic extract Zataria multiflora, Salvia verticillata, Froriepia subpinnata on Pectobacterium carotovorum and Pseudomonas aeruginosa.An experiment was conducted at the in vitro condition. The extracts were prepared by the maceration method.The antimicrobial activities were investigated using the micro broth dilution method and by determining the minimum inhibitory concentration(MIC), minimum bactericidal concentration (MBC) and also their synergistic properties.Variables included extract types, different concentrations of extracts and bacterial strains.The minimum inhibitory concentration of Z. multiflora varied between 3.12 to 6.25 mg/mL; that of S. verticillata extract was between 12.3 and 25 mg/mL, and for the F. subpinnata was 12.5 to 25 mg/mL.The combined use of the extract of Z. multiflora and S. verticillata showed that there was an antagonistic effect between the two extracts in the case of P. carotovorum and synergic effect for P. aeruginosa.The results of the combined use of extracts of Z. multiflora and F. subpinnata and checkerboard dilution Modified(FIC) assay showed a synergic effect on P. carotovorum and antagonistic effect on P. aeruginosa.The combined use of the S. verticillata and F. subpinnata showed a synergic effect on both bacterial strains (0.54). A comparison of the results of inhibitory effects revealed that Z. multiflora extract had more potent antibacterial activity than S. verticillata and F. subpinnata. P. carotovorum was more sensitive than P. aeruginosa.FIC analysis showed that in the studied bacteria the combined application of S. verticillata and F. subpinnata extracts had better results than other combined extracts.

    Keywords: Pectobacterium, Froriepia subpinnata, Zataria multiflora, MIC, MBC
  • Mahsa Soltani, Mohammad B. Habibi Najafi *, Reza Hajimohammadi Farimani Pages 58-72

    Several factors are considered during production of yogurt, among which selecting the accurate starter and or adjunct culture is one of the most important factors. This study was aimed to measure the degree of proteolysis, ACE-inhibitory, microbial and antioxidant activity of yogurt produced by a commercial starter supplemented with native co-cultures isolated from traditional yogurts during a 20-days of storage. All treatments were also compared with the commercial culture as control. Initially, five strains of Lactobacillus lactis, two strains of Lactobacillus helveticus, one strain of Lactobacillus delbrueckii, one strain of Pedicucus pentosaseus and one strain of Vissella sibaria used to inoculate into 40 yogurt samples in a completely randomized factorial design with two replications. The samples were kept at 5 ˚C for 20 days and investigated for their physicochemical properties (pH and acidity), degree of proteolysis, ACE-inhibitory, microbial antioxidant activity. The results of statistical analyses showed that application of native co-cultures was significantly increased the degree of proteolysis, ACE-inhibitory, and antioxidant activity of the samples. Our findings showed that, yogurt inoculated with the native strains of Lactobacillus lactis had the highest scores for ACE-inhibitory and antioxidant activity. In all co-cultures, ACE-inhibitory (47%) and antioxidant activity (58%) exhibited a positive correlation with proteolysis. Our results show that co-cultures greatly affect the ACE-inhibitory and antioxidant activity, which can be used in the production of functional food stuffs.

    Keywords: Yogurt, Proteolysis, ACE inhibitory, Adjunct cultures
  • Shima Pourjafar, Zohreh Mashak *, Mohsen Mirzaee Pages 73-87

    Due to developing consumption of ready-to-eat food and influence of them on foodborne diseases, microbial changes in the various kinds of the foods at the factories and food markets in Alborz province were examined. For this purpose S.aureus bacteria, coliforms, E.coli, molds and yeasts, and bacterial total counts, in 200 samples of semi-cooked (falafel, fishfinger, fried-fish, fried-chicken, meat-cutlet, cordon-bleu, kookoo-sabzi, fried-shrimp, chicken nugget, schnysel chicken , schnysel forming) [A], frozen raw (chicken-kebab, frozen chicken arm, chicken burger, 30%hamburger, 60%hamburger, 75%hamburger, 85%hamburger, 85%finger kebab)[B], and cocked refrigerated (55%cocktail sausage, 55%hot dog, German sausage)[C] were studied. The amount of the bacteria after storage in the stores were more than the factories, in all groups (P≤0/05). Total bacterial count and coliforms, in the C group was less than other groups and between the A and B groups didn’t find any statistical difference. The C group didn’t contain the Escherichia coli, and it was higher in B group than A group. The highest and lowest molds and yeast were founded in B and A samples, respectively. The highest number of Staphylococcus aureus bacteria was related to the B group (P≤0/05). The increase of microbial changes in hyperstores compared to factories can indicate that ready to eat storage has done in abuse time-temperature conditions. In addition to the ecological characteristics of these microbes, cross-contamination by personnel manipulation, improper handling and transportation, undercooked cooking, (especially in semi-cooked food) and improper use of the freezing system can play a significant role in this microbial increase.

    Keywords: Ready to eat foods, Microbial Changes, Food Factories, Hypermarkets, Alborz Province
  • Sedigheh Yazdanpanah *, Fatemeh Shirvani Pages 88-101

    Rosa canina fruit extract with its high content of bioactive compounds such as vitamin C, carotenoids, and polyphenolic compounds, can be used as a natural preservative in meat products. This study aimed to investigate the antimicrobial and antioxidant activity of Rosa canina fruit extract to improve durability at refrigerator temperature. For this purpose, ethanolic extract of Rosa canina fruit was prepared by microwave at three concentration levels (0.5%, 1%, and 2%) and added to chicken samples. An extract-free sample was considered as a control. All specimens were kept at 4°C for 10 days. Microbial properties including Total bacterial count, Escherichia coli, Staphylococcus coagulase-positive, and Salmonella, physicochemical properties including fat oxidation, free radical inhibition, methemoglobin absorption, pH, and volatile nitrogen during the first, fourth, seventh, and tenth days were tested. The results showed that Rosa canina Fruit extract significantly reduced the mean (P<0.05) in Total microbial load count, Staphylococcus and Escherichia coli bacteria compared to the control sample. Salmonella's search results were negative. The amount of fat oxidation, free radical inhibition, methemoglobin absorption, pH, and nitrogen volatility decreased significantly (P<0.05) in the treatments compared to the control sample. In this regard, the concentration of 2% (highest concentration) of the extract was introduced as the selected treatment. According to the results, Rosa canina fruit extract has a high potential to increase the shelf life of chicken meat kept at refrigerator temperature and as a suitable alternative for chemical preservatives will be able to be used for industrialization.

    Keywords: : Antimicrobial compounds, Chicken Meat, Rosa canina Fruit, shelf life