فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 65، بهار 1400)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 65، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سهیلا کوشا*، اعظم اریامنش، سمیه دانشجو صفحات 13-30
    زمینه و هدف

    امروزه بیماری کرونای جدید باعث به خطر افتادن حق حیات و امنیت فکری انسان ها شده است. ازهمین رو نقش دولت ها در تحقق حق بر سلامت با رعایت توصیه های سازمان بهداشت جهانی و مدیریت بحران ایجاد شده برای ارتقای امنیت اجتماعی اهمیت زیادی دارد.

    روش تحقیق:

    این مقاله با بهره مندی از روش تحقیق تحلیلی- توصیفی به این سوال پاسخ   می دهد که تاثیر تعهدات حقوق بشری دولت ها طبق معاهدات بین المللی در مدیریت شیوع ویروس کووید-[1]19و ارتقای امنیت اجتماعی چیست؟

    نتایج تحقیق:

    امروز همه انسان ها در سراسر جهان با شیوع  بیماری کرونای جدید و ضرورت رعایت «قرنطینه، کاهش تردد، ماسک زدن و فاصله اجتماعی» با مخاطرات شغلی و بحران اقتصادی فراگیر، افزایش بزه کاری، بروز خطر گرسنگی، کاهش میزان دسترسی به مراقبت های بهداشتی، آب آشامیدنی و غذای سالم مواجه شده اند. بهترین راه کار ایجاد اطمینان خاطر با تضمین بهره مندی برابر از خدمات بهداشتی و درمانی برای همه شهروندان با هدف تحقق تعهدات حقوق بشری دولت ها است. 

    کلیدواژگان: حق بر سلامت، امنیت اجتماعی، حقوق بین الملل بشر، حقوق بشردوستانه بین المللی، ویروس کووید-34، بیماری کرونای جدید
  • رضا نیکخواه *، سجاد عباسی، حمید علیزاده صفحات 31-48

    زمینه و هدف:

    احساس ناامنی ناشی از ظهور اشکال نوین بزه کاری به ویژه در جرایم علیه امنیت، موجب اتخاذ تدابیر پیشگیرانه شده که در لوای شعار حق بر امنیت مقررات حقوق بشری را نقض می کند. از این رو، متولیان عرصه پیشگیری از جرم برای مبارزه با مرتکبان این طیف از جرایم و جلوگیری از عملی شدن اقدامات خرابکارانه آن ها به هر حربه ای متوسل می شوند و رویکرد امنیت محور را سرلوحه اعمال خود قرار می دهند. از این رو است که گفتمان دشمن مداری در جرایم علیه امنیت حاکمیت یافته است.

    روش تحقیق:

     تحقیق حاضر توصیفی- تحلیلی با مطالعه کتابخانه به رویکرد قوانین کیفری در پرتو پیشگیری و حقوق بشر می پردازد.

    یافته ها

    نظارت های ویدیویی، شنود مکالمات تلفنی، کنترل ایمیل کاربران اینترنتی، پیام رسان ها، ارجح بودن حقوق عمومی، فراقوه ای بودن مصوبات شورای عالی امنیت ملی، نمونه هایی از این قبیل اقدامات پیشگیرانه هستند که زمینه را برای نقض برخی حقوق افراد نظیر حق بر حریم خصوصی و حقوق بشر فراهم آورده اند. از سوی الزامات حقوق بشری از قواعد آمره محسوب می شوند.

    نتیجه گیری

    معمولا موازنه میان پیشگیری از جرایم علیه امنیت و حقوق بشر، به نفع اقدامات پیشگیرانه خاتمه یافته است و جالب آنکه این اقدام نیز با توجیهی حقوق بشری، تحت عنوان تضمین حق برامنیت و ارجحیت حقوق عمومی انجام پذیرفته است که واقع بینانه نیست.

    پیشنهاد ها:

     پذیرش سیاست جنایی مشارکتی و اعمال اقدامات پیشگیرانه با ظن غالب به ارتکاب جرم تنها در جرایم تروریستی و اقدامات مجرمانه مشترک قابل توجیه است و این ضابطه می بایست به موجب قانون صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: حقوق بشر، پیشگیری از جرم، امنیت، تروریسم، حقوق شهروندی
  • جواد عینی پور*، اکبر رضازاده، علیرضا حمیدی فر صفحات 49-67

    زمینه و هدف :

    نظام شناختی- روانی دانشجویان پلیس به مثابه تولیدکننده رفتار اصلاح پذیر به وسیله تجارب، دارای ویژگی هایی است که شناسایی آن ها می تواند به تربیت مناسب روان شناختی دانشجویان پلیس منجر گردد. این تحقیق با هدف شناسایی ویژگی های این نظام انجام شد. 

    روش تحقیق:

    این تحقیق کیفی و از نظر هدف بنیادی است که با روش تحلیل مضمون تجزیه و تحلیل شد. جامعه آماری این پژوهش را اساتید گروه روان شناسی، کارشناسان و خبرگان تعلیم و تربیت پلیس تشکیل می دهند که تا رسیدن به حد اشباع 18 نفر از آن ها به صورت هدفمند در جلسات متعددی که به صورت نشست خبرگی برگزار شد، شرکت نمودند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که نظام شناختی- روانی دانشجویان با حفظ امنیت روانی- اجتماعی از دو مضمون اساسی هوش و ویژگی های شخصیتی تشکیل شده است. هوش حاوی دو خرده مضمون هوش منطقی و هوش هیجانی است درحالی که ویژگی های شخصیتی حاوی خرده مضامین برون گرایی، مسیولیت پذیری، انعطاف پذیری، سازگاری و تاب آوری است.

    نتیجه گیری

    مضامین هوش هیجانی (ارتباط موثر و حسن سلوک) را می توان با آموزش پیگیری کرد درحالی که بقیه مضامین نظیر دقت و قدرت تصمیم گیری (در هوش منطقی)، جمع گرایی، قاطعیت و هیجان جویی (در برون گرایی)، وقت شناسی و تکلیف گرایی (مسیولیت پذیری)، نوع دوستی، کنجکاوی، تمایل به یادگیری و نرمش با دیگران (در انعطاف پذیری)، همدردی و انتقادپذیری، اطاعت پذیری (در سازگاری) و پشتکار، امیدواری (در تاب آوری) را می توان با طراحی موقعیت های هدفمند توسعه و تعمیق بخشید. درحالی که هوش بهر منطقی و هوش هیجانی رابطه ای تعاملی با یکدیگر دارند، برون گرایی بر هوش هیجانی موثر است. هر دو نوع هوش، بر مضامین مسیولیت پذیری، انعطاف پذیری و سازگاری تاثیرگذارند و ترکیب این روابط بر تاب آوری موثر است.

    کلیدواژگان: نظام شناختی- روانی، هوش بهر منطقی، هوش بهر هیجانی، ویژگیهای شخصیتی
  • سعید شریفی رهنمو، آیت الله فتحی*، ابراهیم امرانی، مجید شریفی رهنمو، بهاره زارع کهن، مارال ابراهیمی صفحات 69-88
    زمینه و هدف

    امروزه ارتباطات و فضای مجازی نقش مهمی در فرهنگ و شکل دهی به امنیت ایفا می کند. در این ارتباط، دلبستگی به محتوای فضای مجازی با عرضه هنجارهای متعارض، آثار متفاوتی بر امنیت فرهنگی افراد دارد و امروزه نهادهای متولی امنیت مانند سازمان پلیس درگیر چنین ماموریت های هستند. از این رو پژوهش حاضر با هدف پیش بینی مولفه های امنیت فرهنگی براساس میزان دلبستگی دانشجویان به فضای مجازی انجام پذیرفت.

    روش تحقیق:

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه هدف دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد تبریز است که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، تعداد نمونه ها 384 نفر محاسبه و از طریق روش نمونه گیری طبقه ای نسبی به صورت تصادفی انتخاب و به پرسشنامه های امنیت فرهنگی و میزان استفاده از فضای مجازی پاسخ دادند که برای تعیین روایی ابزارهای موردنظر از روایی صوری و برای محاسبه پایایی نیز از آلفای کرونباخ بهره گرفته شد که مقدار آن ها به ترتیب 91/0 و 89/0 محاسبه گردید و در نهایت در جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از میانگین، انحراف معیار، آزمون های کالموگروف - اسمیرونوف، تحلیل واریانس و رگرسیون چندگانه استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد میزان استفاده دانشجویان از فضای مجازی بالاتر از حد متوسط است و امنیت فرهنگی براساس میزان دلبستگی به فضای مجازی رابطه معناداری داشته به این صورت که مولفه پایبندی به مذهب با مقدار 6/13%، آداب و رسوم 3/12%، احساس تعلق به هویت ملی 1/7%، عدالت اجتماعی 2/10%، اعتماد اجتماعی 5/8% و جامعه پذیری 2/8% براساس سبک دلبستگی مجازی قابل پیش بینی هستند.

    نتیجه گیری

    بنابراین انجام برنامه ریزی دقیق در رابطه با برنامه های امنیت فرهنگی جوانان،  به منظور آگاهی از وضعیت جدید نابسامان فضای مجازی در رشد و پویایی ابعاد مختلف هویتی می بایست مورد توجه دستگاه های اجرایی و متولی امر قرار گیرد و با اقدامات مناسب از جمله تقویت سرمایه و سواد رسانه ای-اجتماعی، از کاهش میزان امنیت اخلاقی و فرهنگی در بین جوانان پیشگیری کنند.

    کلیدواژگان: امنیت فرهنگی، پلیس، جوانان، دلبستگی، فضای مجازی
  • محدثه مایانی*، محمدباقر آخوندی صفحات 89-114
    هدف و زمینه

    پژوهش حاضر باهدف سنجش عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر احساس امنیت اجتماعی شهروندان دامغانی، به بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی، کنترل اجتماعی، نشاط اجتماعی به عنوان متغیرهای اجتماعی و دین داری و مصرف رسانه ای به عنوان متغیرهای فرهنگی و احساس امنیت اجتماعی به عنوان متغیر وابسته پرداخته است.

    روش تحقیق:

     رویکرد روش شناختی پژوهش حاضر، روش کمی از نوع پیمایش است. جامعه آماری را کلیه شهروندان 18 سال به بالای شهرستان دامغان تشکیل می دهند که بر اساس نرم افزار اس پی اس اس سمپل پاور[1] تعداد 330 نفر از شهروندان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. شیوه نمونه گیری به صورت خوشه ای چندمرحله ای و تصادفی می باشد. همچنین داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شده است.

    یافته ها:

     با توجه به نتایج پژوهش، ضریب تعیین تحلیل رگرسیون متغیرهای مستقل 56% می باشد. نتایج تحلیل مسیر متغیرهای مستقل نشان می دهد که مهم ترین متغیرهای مستقل در تبیین احساس امنیت، به ترتیب مصرف رسانه ای، دین داری و سرمایه اجتماعی می باشند. کمترین تاثیر را متغیرهای نشاط اجتماعی و کنترل اجتماعی در تبیین احساس امنیت داشته اند. متغیرهای مستقل مصرف رسانه ای، دین داری، نشاط اجتماعی بر احساس امنیت اجتماعی تاثیر مثبت داشته، همچنین متغیرهای مستقل سرمایه اجتماعی و کنترل اجتماعی تاثیر منفی داشته و تغییر آن ها تاثیرات معکوسی بر تغییر احساس امنیت دارند.

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج حاصل از پژوهش می توان با بسط و گسترش کنترل اجتماعی به وسیله پلیس جامعه محور و ایجاد ارتباط با شهروندان و مشارکت ایشان و همچنین ارتقای سطح نشاط اجتماعی، احساس امنیت اجتماعی را افزایش داد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، نشاط اجتماعی، سرمایه اجتماعی، دین داری، مصرف رسانه ای
  • حامد حیاتی، لیدا نورمحمدی ده بالایی * صفحات 115-140

    هدف و زمینه:

     یکی از مولفه ‎های اساسی در پیشرفت و توسعه اجتماعی احساس امنیت است و زنان به‎ عنوان بخشی از جامعه نقش موثری درپیشرفت جوامع دارند. رویکرد مهم مورد توجه در جوامع پیشرفته، افزایش امنیت محیطی در جهت بهبود پارک‎ها به عنوان یکی از مهم‎ترین مولفه‎ های فضای شهری می‎باشد. هدف از این پژوهش بررسی احساس امنیت زنان با تاکید بر بهره ‎وری اجتماعی و امنیت محیطی در پارک کودک که به عنوان پرترددترین و قدیمی‎ترین پارک در شهر ایلام شناخته شده است، می‎باشد.

    روش تحقیق: 

    روش پژوهش توصیفی- تحلیلی با هدف رتبه‎بندی متغیرها و شاخص‎های ایمنی در پارک کودک ایلام با استفاده از نرم ‎افزار ‎spps، است که با آزمون‎های فریدمن تست، کوراسکالوالیس اچ تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جمع‎ آوری اطلاعات از طریق پرسش‎نامه با هفت شاخص و 38 گویه براساس پاسخ زنان مراجعه‎ کننده به پارک که تعداد پرسشنامه‎ ها بر اساس فرمول کوکران 382 پرسشنامه تعیین گردید که به منظور پوشش خطای احتمالی، تعداد آن‎ها به 400 ارتقاء داده شد.

    یافته‎ ها و نتیجه‎ گیری:

      نتایج حاصل از آزمون کوراسکالوالیس اچ تست نشان داد که شاخص‎های امنیت محیطی، اجتماعی، محیطی، نظارت، مدیریت، دسترسی و مبلمان به ترتیب با میانگین  بیشترین تا کمترین تاثیر را در ایمنی پارک مورد مطالعه دارند. از نظر کاربران امنیت محیطی و رفتارهای اجتماعی و محیطی جز تاثیرگذارترین شاخص‎ها بر احساس امنیت بانوان در پارک است. سطح معناداری نیز برابر000/0 =sig است بنابراین معنادار در سطح بیش از 95 درصد است، و رابطه تایید شده و فرضیه پذیرفته می‎شود.

    کلیدواژگان: پارک‎های شهری، پارک بانوان، امنیت، امنیت محیطی، ایلام
  • اسماعیل حسنوند * صفحات 141-159

    زمینه وهدف:

     یکی از جنبه های موفقیت سازمان پلیس، میزان تایید آن توسط آحاد جامعه است. در واقع قدرت سازمان پلیس ناشی از حمایت و تایید جامعه و نیز توانایی عاملان این سازمان در جلب و حفظ اعتماد مردم به سازمان پلیس است. در این تحقیق به دنبال مطالعه عوامل موثر بر اعتماد اجتماعی به پلیس در شهر خرم آباد هستیم.

    روش تحقیق:

     این پژوهش از نوع پیمایش و جامعه آماری این تحقیق کلیه افراد بالای 75-15 سال این شهر به تعداد حجم نمونه 384 نفر و با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده اند.

    یافته ها و نتیجه گیری:

     نتایج تحقیق نشان می دهد که بین عملکرد پلیس، مصرف رسانه ای، احساس امنیت، تجربه جرم و عام گرایی پلیس با متغیر اعتماد به پلیس رابطه معناداری وجود دارد. نتایج جدول رگرسیون نشان می دهد که عملکرد پلیس، تجربه جرم، مصرف رسانه ای، احساس امنیت اجتماعی و عام گرایی به ترتیب از بیشترین توان در تبیین تغییرات متغیر اعتماد به پلیس برخوردارند. متغیرهای مستقل در مجموع توانستند که 63 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین کنند.

    کلیدواژگان: اعتماد به پلیس، مصرف رسانه ای، تجربه جرم، عملکرد پلیس، عام گرایی پلیس
  • سید امیرحسین سیدی*، سید محمدمهدی غمامی صفحات 161-181
    هدف و زمینه

    در بحران هایی مثل انتشار پاندومی کرونا که امکانات و منابع به دلایلی کمیاب می شوند، افراد برای استیفای منافع به ناهنجاری روی می آورند و به تبع بحران ها تشدید شده، تاب آوری اجتماعی مختل و ابعاد امنیتی پیدا می کند. در مقابل، دولت ها برای مدیریت بحران از ابزار اعلام شرایط اضطراری، حکومت نظامی، مجازات های قاطع و محدودیت های ضروری استفاده می کنند. در ایران، این مسئله در تصور تضییع برخی حقوق و دسترسی ها موجب بروز برخی درگیری های اجتماعی شد که بعضا به دادگستری خصوصی و اقدامات خودسر برخی انجامید. سوال مقاله عبارت است از این که: «چگونه می توان در یک نظام قانونمند، از بروز تزاحمات اجتماعی جلوگیری کرد و مانع ناهنجاری در جریان بحران ها از جمله بحران بیماری های واگیردار شد؟».

    روش تحقیق: 

    روش تحقیق در این مقاله، گردآوری کتابخانه ای است و روش تحلیل، توصیفی محسوب می شود. هدف این پژوهش «بررسی رابطه عملکرد دولت و بروز ناهنجاری های اجتماعی در ایام وضعیت های اضطراری سلامت از جمله کرونا» به جهت «ارایه راه کار های حقوقی (اعم از وضع یا اجرای قانون) پیشگیری از ناهنجاری های اجتماعی» است.

    یافته ها و نتیجه گیری: 

    تحقیقات نشان می دهد بروز ناهنجاری اجتماعی در شرایط مفروض، به دو عامل بازمی گردد: اول ادراکات اجتماعی مردم از دسترسی نابرابر ایجاد شده در اثر عملکرد دولت؛ و دوم نظام مدیریت وضعیت اضطراری مستقرشده توسط دولت.پیشنهاد مقاله این است که دولت باید با شفافیت خبری و وضع و اجرای قانون در برخی عرصه های ارایه حمایت های اقتصادی و خدمات اجتماعی، ضمن تضمین حقوق بنیادین افراد و دسترسی برابر افراد به امکانات اساسی، از تزاحمات اجتماعی جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: بحران، وضعیت اضطراری، بیماری همه گیر (پاندومی)، حق بر سلامت، حاکمیت قانون
  • اسماعیل نصیری هنده خاله*، حسن احمدی، محمدرضا سلیمی سبحان، سیده یاسمن محقق پور صفحات 183-207
    هدف و زمینه

    احساس امنیت اجتماعی گردشگران خارجی وتاثیراتی که بر وفاداری آنان دارد از مهمترین مباحثی است که روندهای گردشگری در فضای شهری را تحت تاثیر قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف تحلیل احساس امنیت اجتماعی بر وفاداری گردشگران خارجی در شهر سنندج صورت گرفته است.

    روش ها

    این پژوهش بارویکرد تبیینی مبتنی بر پیمایش تدوین شده است. جامعه آماری مورد مطالعه گردشگران خارجی است که در اماکن تاریخی و تفریحی شهر سنندج حضور داشته اند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss، تحلیل رگرسیون استفاده شده است.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان می دهد که احساس امنیت اجتماعی در وفاداری گردشگران خارجی تاثیر مثبت داشته است. همچنین ضریب تعیین (R²) نیز بیانگر آن است که 8/33 درصد واریانس کل تغییرات، میزان احساس امنیت اجتماعی در بین گردشگران به مولفه عملکرد پلیس اختصاص دارد. و از بین مولفه های عملکرد پلیس، مولفه حضور فعال پلیس تعمیم یافته و رابطه بیشتری با میزان احساس امنیت اجتماعی گردشگران خارجی دارد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج تحلیل رگرسیون بین متغیر پیش بین مولفه های امنیت فیزیکی فضاهای شهری و وفاداری گردشگران خارجی نشان داد که مولفه هایی همچون اطمینان از محل اقامت، فقدان جرم و جنایت در محل سکونت گردشگران خارجی، نظم در فضاهای گردشگری، بالاترین ارقام را به خود اختصاص داده اند. عملکرد پلیس، امنیت فیزیکی فضاهای شهری، امنیت تعامل و ارتباط با جامعه میزبان به عنوان سه عامل اصلی در تعیین احساس امنیت اجتماعی و تاثیرگذار بر وفاداری گردشگران تعیین شده است. با تقویت احساس امنیت اجتماعی می توان وفاداری گردشگران خارجی را افزایش داد.

    کلیدواژگان: شهر سنندج، گردشگری شهری، امنیت اجتماعی، وفاداری، گردشگران خارجی
|
  • soheyla Koosha *, Azam Azamaryamanesh, somayeh daneshjoo Pages 13-30
    Background and Aim

    Nowadays, new Corona disease has endangered the right to life and intellectual security of human beings. Hence, the role of governments in realizing the right to health by following the recommendations of the World Health Organization(WHO) and managing the emerged crisis, is of great importance to promoting social security.

    Method

    Applying analytical-descriptive research method, the present article attempts to answer this question: "what is the impact of human rights obligations of governments under international treaties in managing the outbreak of COVID-19 and promoting social security?"

    Findings and Conclusion

    Nowadays, as a result of the outbreak of new Corona disease and the need to observe "quarantine, reduced traffic, masking and social distancing" human beings around the world have faced with occupational hazards and the widespread economic crisis, escalation of delinquency rate, risk of hunger and starvation on one hand, and reduction of access to health care, drinking water and healthy food, on the other. The best way to build reassurance is to ensure equal access of all citizens to health care and treatment services to meet the human rights obligations of governments.

    Keywords: right to health, social security, International human rights, International Humanitarian law, COVID-19, new corona disease
  • reza nikkhah *, sajjad abbassi, Hamid Alizadeh Pages 31-48
    Background and Aim

    The insecurity feeling emanated from the emergence of new forms of delinquency, especially in crimes against security, has led to adoption of preventive measures that allegedly violate human rights regulations under the slogan of the right to security. Hence, to prevent perpetrators of this type of crime from implementation of their subversive actions, those in charge of crime prevention resort to any tactics and put the security-oriented approach at the forefront of their actions. That is why the hostile discourse has prevailed in crimes against security.

    Method

    Utilizing library study, the present descriptive-analytical study addresses the approach of criminal law in the light of prevention and human rights.
     

    Findings

    Instances of such preventive measures are: video surveillance, eavesdropping on telephone conversations, controlling Internet users' e-mails, messengers, prioritizing public rights, multiplicity of resolutions of the Supreme National Security Council. These measures have paved the way for the violation of individuals' certain rights, such as the right to privacy and human rights, which are considered mandatory rules, as far as human rights requirements are concerned.

    Conclusion

    The balance between the prevention of crimes against security and human rights is usually terminated in favor of preventive measures; and interestingly, this measure is also taken by the justification of human rights, as a guarantee of the right to security and the priority of public rights, which is not realistic.

    Suggestions:

     Acceptance of participatory criminal policy and enforcing preventive measures with a predominant suspicion of committing crime could be merely justified in terrorist crimes and joint criminal acts; and this criterion should be applied in accordance with the law.

    Keywords: Human Rights, Crime Prevention, Security, terrorism, citizenship rights
  • javad Einipour *, Akbar Rezazadeh, Alireza Hamidifar Pages 49-67
    Background and Aims

    Cognitive-psychological system of police students as producers of behavior modifiable by experiences has features that identification of them can lead to suitable psychological training of police students. This was done with the aim of identifying the features of this system.

    Method

    This is a qualitative research with a fundamental purpose that analyzed by thematic analysis method. The statistical population of this study consists of professors of psychology, experts and police education experts who until reaching to the saturation level, 18 of them purposefully participated in several meetings that were held as expert meetings.

    Findings

    The results showed that students' cognitive-psychological system, while maintaining psychosocial security, consists of two basic themes of intelligence and personality traits. Intelligence contains two sub-themes: logical intelligence and emotional intelligence. While personality traits contain sub-themes of extraversion, responsibility, flexibility, adaptability and resilience.

    Conclusion

    The themes of emotional intelligence (effective communication and good behavior) can be pursued by training in educating police students, while other themes such as accuracy and decision-making potency (in logical intelligence), collectivism, assertiveness and excitement (in extroversion), punctuality and task-orientation (Responsibility, altruism, curiosity, willingness to learn and be flexible with others (in flexibility), empathy and criticism, obedience (in adaptation) and perseverance, hope (in resilience) can be developed and deepened by designing purposeful situations. While rational intelligence and emotional intelligence are interactively related, extroversion affects emotional intelligence. Both types of intelligence affect the themes of responsibility, flexibility and adaptability, and the combination of these relationships is effective on resilience

    Keywords: ognitive-psychological system, Emotional Intelligence, Logic intelligence, Personality Traits
  • SAEID SHARIFI RAHNMO, ayatollah fathi *, ebrahim emrani, Majid sharif irahnmo, bahare zare kohan, maral ebrahimi Pages 69-88
    Background and Aim

    Nowadays, communication and cyberspace play an important role in culture and shaping security. In this regard, attachment to the content of cyberspace wherein conflicting norms are being presented, has different impacts on individuals' cultural security, and today agencies in charge of security such as the police are involved in such missions. Therefore, the present study was conducted with the aim of forecasting components of cultural security based on the degree of students' attachment to cyberspace.  

    Method

    The present research in terms of aim is of applied type and in terms of nature and method is of descriptive type. The target population is undergraduate students of Tabriz Azad University. Using Krejcie and Morgan table, the 384 samples people were randomly selected through relative stratum sampling method, and answered questions in questionnaires dealing with cultural security and the extent people use cyberspace. Face validity was used to determine the validity of the relevant instruments, and Cronbach's alpha was used in final calculation. Their values ​​ were calculated to be 0.91 and 0.89, respectively. Finally; mean, standard deviation, Kolmogorov–Smirnov, variance analysis and multiple regressions were used to analyze the data.

    Findings

    The findings indicated that the extent students used cyberspace was above average, and cultural security based on the degree of attachment to cyberspace has a significant relationship with the component of adherence to religion with a value of %13.6, conventions are %12.3, sense of belonging to national identity is %7.1, social justice is %10.2, social trust is %8.5 and sociability is %8.2 are foreseeable, based on virtual attachment style.

    Conclusion

    Therefore, precise planning in relation to youth cultural security programs, in order to be aware of the new unhealthy situation of cyberspace in the growth and dynamism of various dimensions of identity should be considered by the relevant executive and responsible bodies. And through taking appropriate measures, including strengthening capital and social media literacy, they need to prevent a decline in moral and cultural security level among youth.

    Keywords: Cultural Security, Police, Youth, attachment, Cyberspace
  • mohaddeseh mayani *, mohammadbagher akhondi Pages 89-114
    Background and aim

    The present study is aimed at evaluating the social capital and cultural factors impacting Damghani citizens' security feeling, and has addressed the relationship between social capital, social control, social vitality as social variables; and religiosity and media consumption as cultural variables, and social security feeling as a dependent variable.

    Method

    The methodological approach of the present study is of quantitative survey method type. The statistical population consists of all citizens over 18 years of age in Damghan city. Based on the SPSS sample power, 330 citizens were selected. The sampling method is multi-stage cluster and random. Data were also collected using a researcher-made questionnaire.

    Results

    According to the research results, the coefficient of regression analysis of independent variables is 56%. The results of path analysis of independent variables indicate that the most important independent variables in explaining security feeling are media utilization, religiosity and social capital, respectively. Independent variables of media utilization, religiosity and social vitality have had positive impact on social security feeling. In addition, independent variables of social capital and social control have had negative impact on social security feeling and their change has had reverse impact on changing security feeling.

    Conclusion

    Given the results of the study, social security feeling may be enhanced by expanding social control by community-oriented police and establishing relationship with citizens and through their participation, as well as promoting the level of social vitality.

    Keywords: security feeling, social vitality, social capital, religiosity, media utilization
  • hamed hayaty, lida nourmohamadi dehbalai * Pages 115-140
    Background and aim

    One of the basic components in social development is security feeling, and women as a part of the society have an effective role in the development of societies. An important approach considered in advanced societies is to enhance security of our surrounding in order to improve status of parks as one of the most important components of urban space. The present study aims at investigating women's security feeling, stressing social productivity and our surrounding security in "Koodak Park", which is known as the busiest and oldest parks in Ilam.

    Method

    Descriptive-analytical research method with the aim of ranking variables and indicators of security in Ilam "Koodak Park" using SPSS, which was analyzed by Friedman test, Kruskal-Wallis H test. Information was collected using a questionnaire with seven indicators and 38 items based on the responses of women visiting to the park. The number of questionnaires (382 questionnaires) was determined based on Cochran's formula, and in order to compensate for probable errors, the number was increased to 400.

    Findings and Conclusion

    The results of Kruskal-Wallis H test indicated that surrounding, social, surrounding, monitoring, management, access and furniture security indices, respectively have the highest to lowest impact on the safety of the under study park . From the users' point of view, surrounding security and social and surrounding behaviors are among the most influential indicators on women's sense of security in the park. The significance level stands at 0.000, so it is significant at the level of more than %95, and the relationship is confirmed and the hypothesis is accepted.

    Keywords: urban parks, Women's Park, Security, surrounding security, Ilam
  • esmail hasanvand* Pages 141-159

    Background and aim:

    One of the aspects of the police organization success is the degree it is trusted in by members of the community. In fact, its power highly depends on the support and approval of the society and also the ability of the members of this organization to attract and maintain people's trust in the police organization. The present study seeks to investigate the factors affecting social trust in the police in the city of Khorramabad.

    Method

    The present research is of survey type and the statistical population of the study (N=384) is all people ranging from 15 to 75 years old in this city. The people have been selected using multi-stage cluster sampling.

    Findings and Conclusion

    The results of the research indicate that there is a significant relationship between police performance, media utilization, security feeling, and crime experience and police populism with the variable of trust in the police. The results of the regression table show that police performance, crime experience, media utilization, social security feeling and universalism have the greatest power to explain the changing variables of trust in the police,  have respectively the highest potential in explaining changes in  the variable of trust in police . Independent variables, in total, could explain %63 of the changes in dependent variable.

    Keywords: Trust in police, media utilization, crime experience, police performance, police universalism
  • seyed amirhosein seyedi *, Seyed MohammadMahdi Ghamami Pages 161-181
    Background and aim

    In crises such as the spread of the Corona pandemic, where facilities and resources become scarce for various reasons, people turn to anomalies to pursue benefits, and consequently the crises are intensified, social resilience is disrupted and is associated with security dimensions. In contrast, governments use some tools to manage the crisis: declaring a state of emergency, curfew, decisive punishment, and essential restrictions. In Iran, this issue led to some social disputes in the notion of spoiling of some rights and accesses, some of which led to private justice and self-willed actions, while the government could prevent it. The question raised in the article is: "In a law-abiding system how could we prevent social unrest and how could we prevent anomalies during crises such as crisis of contagious diseases?"

    Method

    The research method in this article is library collection and the analysis method is of descriptive type. The present study aims to "investigate the relationship between government performance and emergence of social anomalies in times of health emergencies, including Corona" in order to "provide legal solutions (whether enacting law or enforcing law) to prevent social anomalies."

    Findings and Conclusion

    Researches show that the emergence of social anomalies under the assumed conditions goes back to two factors: first, people's social perceptions of unequal access created due to government performance; second, the emergency management system deployed by the government. The article proposes that the government should prevent social harassment through news transparency and enactment and enforcement of law in some areas of economic support and social services, while guaranteeing the fundamental rights of individuals and their equal access to basic facilities.

    Keywords: Crisis, emergency, Pandemic, right to health, Rule of Law
  • Esmael Nasiri Hendehkhaleh *, Hassan Ahmadi, MohammadReza Salimi Sobhan Pages 183-207
    Background and Aim

    Foreign tourists' social security feeling and its impacts on their loyalty are among the most important issues that influence tourism trends in the urban space. The present study aimed to analyze the impact of social security feeling on the loyalty of foreign tourists in Sanandaj.

    Method

    This research has been developed with an explanatory approach based on survey. The statistical population of the study is foreign tourists who have visited historical and recreational places in Sanandaj. SPSS and regression analysis were used to analyze the data.

    Findings

    The findings indicate that social security feeling has had a positive impact on the loyalty of foreign tourists. The coefficient of determination (R²) also indicates that %33.8 of the total variance of changes, the degree of social security among tourists is attributed to the component of police performance, and among the components of police performance, the component of police active presence is generalized and has more relationship with foreign tourists' social security feeling.

    Conclusion

    The results of regression analysis between predictor variables of physical security components of urban spaces and foreign tourists' loyalty indicated that components such as security of residence, safety of the accommodation of foreign tourists (crime-free), and order in places visited by tourists, account for the highest figures. Police performance, physical security of urban spaces, security of interaction and communication with the host community have been identified as the three main factors in determining the social security feeling and affecting the loyalty of tourists. Strengthening the social security feeling could enhance the level of loyalty of foreign tourists.

    Keywords: Sanandaj City, urban tourism, social security, loyalty, Foreign tourists