فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت انتظامی - سال شانزدهم شماره 1 (بهار 1400)

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال شانزدهم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید احمد موسوی، حسن بختیاری*، عبدالله هندیانی، عابدین صفری کاکرودی صفحات 9-28
    زمینه و هدف

    پدیده قاچاق و تاثیر مخرب آن در امر تولید و تجارت قانونی و سرمایه‌گذاری و اشتغال، امنیت اقتصادی را به خطر می اندازد و باید با جدیت با آن مبارزه کرد و مقدمه این مبارزه، الگوی پیشگیری و مبارزه است. این پژوهش به‌‌منظور شناسایی و ارایه الگوی پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز براساس اندیشه فرماندهی معظم کل قوا انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی است که با رویکرد کیفی انجام شد. در این پژوهش بیانات، احکام و فرمان‌های مقام معظم رهبری از خرداد سال 1368 تا پایان سال 1398 منبع پژوهش بودند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها فیش‌برداری و روش تحلیل داده‌ها، تحلیل محتوای کیفی و با رویکرد استقرایی بود. به‌ منظور ارزیابی قابلیت اعتماد پژوهش (پایایی پژوهش) از روش کدگذار دوم استفاده شد و ضریب توافق بین کدگذاران با استفاده از روش هولستی 95/0 به‌دست آمد.

    یافته‌ها

    براساس یافته‌های پژوهش، الگوی پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در چهار بعد مدیریتی و اجرایی، تقنینی، فرهنگی - اجتماعی و قضایی، با 25 مقوله اصلی و 63 مقوله فرعی طراحی شد. از مقولات اجرایی می‌توان به افزایش خطر قاچاق، استفاده از سامانه‌های هوشمند مبارزه با قاچاق، مبارزه با قاچاق سازمان یافته و انهدام کالای قاچاق اشاره کرد.

    نتایج

    یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که الگوی منبعث از اندیشه رهبر معظم انقلاب نگاهی همه جانبه به ابعاد اجرایی، تقنینی، فرهنگی - اجتماعی و قضایی دارد و می تواند متناسب با سیاست‌های به‌عنوان الگویی مناسب در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز باشد و پیاده‌سازی این الگو توسط سازمان‌های مسیول مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌تواند گامی موثر برای تحقق اهداف این مبارزه باشد.

    کلیدواژگان: الگو، پیشگیری از قاچاق کالا، مبارزه با قاچاق کالا، مقام معظم رهبری
  • ناصر بیات*، علیرضا عادلی، علی اصانلو صفحات 29-50
    زمینه و هدف

    با توجه به پیامدهای بارز بحران‌های طبیعی همچون زلزله در ایجاد اختلال در نظم و امنیت عمو‌می، نیروی انتظا‌می ‌همواره یکی از ارکان اصلی مدیریت چنین بحران‌هایی شناخته می‌شود. هدف اساسی این پژوهش، شناسایی شیوه‌های مدیریت انتظا‌می‌ در بحران ناشی از زلزله در چارچوب مراحل قبل، حین و بعد از بحران است.

    روش

    این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر ماهیت از نوع دلفی کلاسیک و در زمره پژوهش‌های اکتشافی و پیمایشی است. با بهره‌گیری از نمونه‌گیری هدفمند و گلوله‌برفی، از مشارکت 25 نفر از فرماندهان انتظامی که سابقه مسئولیت در مدیریت انتظا‌می ‌بحران‌های زلزله‌ کشور را در دهه‌های اخیر داشتند، در گروه دلفی بهره‌گیری شد. داده‌های نهایی حاصل از پرسشنامه دلفی با بهره‌گیری از آزمون‌های آماری توصیفی و آزمون استنباطی ضریب توافقی کندال تجزیه و تحلیل شد.

    یافته‌ها

    یافته‌های مرحله کیفی، 111 گزاره در زمینه مدیریت انتظا‌می ‌زلزله را آشکار ساخت که براساس ماهیت محتوایی آن‌ها به 15 بعد مختلف شامل 5 بعد مرحله پیش از بحران، 6 بعد مرحله حین بحران و 4 بعد مرحله پس از بحران، تقسیم شدند. طی دو مرحله اجرای پیمایش دلفی، اجماع قابل قبول بالاتر از 70 درصد در همه‌ ابعاد به‌دست آمد.

    نتایج

    براساس نتایج پژوهش، الگوی مدیریت انتظا‌می ‌پیش از بحران در 5 بعد، شامل تدابیر فرماندهی، آموزش و توانمندسازی کارکنان، اقدامات لجستیکی و پدافندی، بسترسازی تعامل درون و برون‌سازمانی؛ حین بحران در 6 بعد، شامل فرماندهی ‌بحران، آماده‌باش و اعزام نیرو و تجهیزات‌ پلیسی، مدیریت ترافیک درون‌شهری و برون‌شهری، کنترل و مقابله با جرم و بی‌نظمی، رسیدگی به کارکنان آسیب‌دیده از زلزله، اقدامات حفاظتی - تامینی و پس از بحران در 4 بعد، شامل عادی‌سازی شرایط انتظا‌می ‌منطقه زلزله‌زده، اقدامات کنترلی و نظارتی، ترمیم و بازسازی و تجزیه و تحلیل راهبردی، جای می‌گیرد.

    کلیدواژگان: مدیریت انتظامی، مدیریت بحران، بلایای طبیعی، بحران زلزله
  • ذبیح الله کرمی، علی دلاور *، پرویز شریفی درآمدی، شهناز نوحی صفحات 51-68
    هدف و زمینه

    پژوهش حاضر با هدف مشخص کردن میزان تاثیر مولفه‌های روان‌شناختی بر عملکرد روسای کلانتری‌های تهران بزرگ انجام شده است. با توجه به ماهیت شغل پلیسی مولفه‌های تنیدگی شغلی، تحمل پریشانی، دشواری تنظیم هیجان و سرمایه روان‌شناختی بر عملکرد شغلی بررسی شده است.

    روش

    تحقیق حاضر از لحاظ هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر نوع روش، پیمایشی است و در گروه طرح‌های علی غیرآزمایشی قرار دارد که تحلیل داده‌ها به روش تحلیل مسیر انجام گرفته و درنهایت مدل نهایی تحقیق ترسیم شده است. جامعه آماری پژوهش، همه روسای کلانتری‌های تهران بزرگ است که به روش نمونه‌گیری تصادفی 83 نفر از آن‌ها انتخاب شده و از چهار پرسش نامه‌های استاندارد برای سنجش مولفه‌های روان‌شناختی و پرسش نامه محقق ساخته برای عملکرد روسای کلانتری‌ها استفاده شده است.

    یافته‌ها

    یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که از بین مولفه‌های روان‌شناختی ضریب تاثیر تنیدگی شغلی بر عملکرد روسای کلانتری معنی‌دار نیست ولی سایر مولفه‌ها مانند تحمل پریشانی، دشواری تنظیم هیجانی و سرمایه روان‌شناختی بر عملکرد روسای کلانتری تاثیرگذار بوده است.

    نتیجه‌گیری

    همان‌طور که در مدل نهایی به‌دست آمده تاثیر معنی‌داری بین متغیر تحمل پریشانی و تنیدگی شغلی و تحمل پریشانی و دشواری تنظیم هیجانی با عملکرد روسای کلانتری وجود دارد؛ یعنی به هر میزان که تحمل پریشانی افزایش یابد میزان تنیدگی شغلی و دشواری تنظیم هیجان کاهش می‌یابد و درنتیجه عملکرد روسای کلانتری‌ها افزایش می‌یابد. ازآنجاکه نیروی انسانی در هر سازمانی باارزش‌ترین سرمایه محسوب می‌شود؛ درصورتی‌که در انتخاب روسای کلانتری به مولفه‌های روان‌شناختی تحمل پریشانی، دشواری تنظیم هیجانی و سرمایه روان‌شناختی آن‌ها توجه شود، باعث ارتقای عملکرد افراد و سازمان خواهد شد.

    کلیدواژگان: عملکرد روسای کلانتری، تنیدگی شغلی، تحمل پریشانی، دشواری تنظیم هیجان، سرمایه روان شناختی
  • صادق رضایی * صفحات 69-90
    زمینه و هدف

    استانداردسازی رفتار مدیران و فرماندهان یک سازمان در واقع همان نهادینه کردن رفتار سازمانی در قبال رفتار حرفه‌ای آنان است. تبیین رابطه مولفه‌های اخلاق حرفه‌ای مدیران و فرماندهان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با تمرکز بر فرماندهان و مدیران فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه، هدف پژوهش حاضر است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر روش توصیفی و از نظر نوع مطالعه، پیمایشی مقطعی است. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق‌ساخته است و به‌منظور بررسی روایی ابزار از روایی صوری با استفاده از نظر متخصصان و صاحب‌نظران و پایایی ابزار هم با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 829/0 به‌دست آمد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران و فرماندهان جایگاه 16 به بالا مشغول به خدمت در فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه است. حجم نمونه با توجه به رابطه کوکران، 92 نفر محاسبه شد. همچنین نمونه‌گیری به‌صورت تصادفی طبقه‌ای انجام شد. به‌منظور تجزیه و تحلیل داده‌های پژوهش از آزمون‌ همبستگی استفاده شد.

    یافته‌ها

    نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که اخلاق حرفه‌ای با ضریب 431/0 و تمام مولفه‌های آن شامل انضباط کاری (473/0)، مسئولیت‌پذیری (420/0)، رعایت عدالت و انصاف (382/0)، صداقت و امانت‌داری (359/0)، رعایت ادب و احترام (325/0) رابطه معناداری با عملکرد فرماندهان و مدیران دارند.

    نتایج

    با توجه به سطوح معناداری مشاهده شده در متغیر‌های مدنظر اعم از انضباط کاری، مسئولیت‌پذیری، رعایت عدالت و انصاف، صداقت و امانت‌داری و رعایت ادب و احترام، نرمال بودن داده‌ها تایید شد؛ بدان معنا که هریک از مولفه‌های یادشده اخلاق حرفه‌ای بر عملکرد فرماندهان و مدیران انتظامی استان کرمانشاه تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، عملکرد، مدیران و فرماندهان، نیروی انتظامی، کرمانشاه
  • مسعود صفایی پور، نگار رحیم پور * صفحات 91-126
    زمینه و هدف

     در مدیریت پیشگیری از جرایم، آینده‌پژوهی یکی از اصول مهم و تاثیرگذار در پیش‌بینی و آمادگی برای مواجهه با جرایم است. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی کمیت وقوع جرایم ضرب‌وجرح با رویکرد تلفیقی سناریونویسی و آینده‌پژوهی با استفاده از GIS در محیط شهر اهواز بوده است.

    روش

     این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی - تحلیلی و از بعد روش‌شناسی، ترکیبی از روش‌های کمی و کیفی می‌باشد. اطلاعات موردنیاز برای انجام آن به‌صورت کتابخانه‌ای و با مراجعه به سازمان‌ها گردآوری شده است. یکی از دقیق‌ترین روش‌های شناخت رخدادهای آینده، سناریونویسی است.

     یافته‌ها

    در این پژوهش، با استفاده از برخی پیش‌ران‌های تاثیرگذار در موضوع جرایم ضرب‌وجرح شهری (الگوی پراکنش توزیع جرایم ضرب‌وجرح، افزایش جمعیت و تراکم جمعیت، میانگین سطح سواد مجرمین) که با تکیه بر روش‌های سیستم اطلاعات جغرافیایی، دلفی و پنل خبرگان استخراج و سپس تحلیل شده است، سه سناریو محتمل برای شهر اهواز ترسیم شد که عبارت‌اند از: افزایش جرایم ضرب‌وجرح، کاهش جرایم ضرب‌وجرح و ثبات جرایم ضرب‌وجرح.

    نتیجه‌گیری

    نتیجه نهایی نشان داد که با توجه به وضع موجود متغیرهای بررسی و چشم‌انداز ترسیم‌شده، محتمل‌ترین سناریوی جرایم ضرب‌وجرح شهری مربوط به افزایش جرایم ذکرشده در شهر است که لزوم آینده‌نگری، پیشگیری از جرایم و درنهایت برنامه‌ریزی راهبردی را برای مدیریت صحیح و کنترل نرخ کمیت عددی جرایم در سال‌های آتی آشکار می‌کند.

    کلیدواژگان: جرم، ضرب وجرح، سناریونویسی، آینده نگری، سیستم اطلاعات جغرافیایی، شهر اهواز
  • مریم تقوایی یزدی * صفحات 127-150
    زمینه و هدف

    محیط‌های انتظامی از جمله محیط‌هایی است که به دلیل ماهیت شغلی و مخاطرات خاص خود و همچنین ضرورت حفظ آمادگی جسمی و روانی برای کارکنان، زمینه استرس و فشار روانی بالایی دارند؛ بنابراین پژوهش حاضر قصد دارد با ارایه مدل استرس شغلیو تاثیر آن بر عملکرد شخصی و خانوادگی کارکنان فرماندهی نیروی انتظامی استان مازندران، راهکارهایی برای کاهش استرس کارکنان پیشنهاد دهد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی - پیمایشی می‌باشد و با رویکرد ترکیبی یا آمیخته انجام شده است. جامعه آماری شامل فرماندهان، معاونان، کارشناسان، سرپرستان بخش‌ها و کارکنان نیروی انتظامی در سال 99-98 (4000 نفر) است و نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 351 نفر انتخاب شد. نویسندگان، از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای بهره بردند. در پژوهش، از پرسش‌نامه محقق‌ساخته ابعاد استرس‌زای شغلی (60 سوالی) در سه بعد (فردی، سازمانی و محیطی) و پرسش نامه 15 سوالی استاندارد عملکرد شغلی پاترسون (1390) و پرسش نامه 53 سوالی استاندارد عملکرد خانوادگی یوسفی (1390) استفاده شد. روایی و پایایی ابزار تایید شد. از آزمون‌های کولموگروف - اسمیرنوف، ویلکاکسون، یومان‌وینتی، رتبه‌بندی، همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS21 و Samartpls3 انجام گرفت.

    یافته‌ها

    ابعاد استرس‌زای شغلی از بیشترین به کمترین به ترتیب مربوط به ابعاد محیطی استرس‌زای شغلی، ابعاد سازمانی استرس‌زای شغلی و ابعاد فردی استرس‌زای شغلی است. همچنین کارکنان نیروی انتظامی از نظر عملکرد شخصی و عملکرد خانوادگی در سطح بالاتر از متوسط قرار داشتند.

    نتایج

    لازم است تدابیر و برنامه‌هایی برای کاهش و رفع این مسئله به منظور ارتقای کمیت و کیفیت و تحقق مسئولیت‌های اجتماعی سازمان به‌کار گرفته شود. این مسئله در سازمان نیروی انتظامی که با توجه به ماهیت ذاتی نقش و مسئولیت‌های حرفه‌ای اش با شرایط استرس‌زایی زیادی مواجه است، بسیار اهمیت دارد.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، عملکرد شخصی، عملکرد خانوادگی، نیروی انتظامی، استان مازندران
  • رسول فرجی *، سپیده شبانی صفحات 151-170
    زمینه و هدف

    عقیده بر این است که آشنایی تماشاگران با آداب و فرهنگ حضور در ورزشگاه‌ها در بهبود سطوح امنیت آن‌ها موثر است؛ ازاین‌رو هدف پژوهش پیش رو، بررسی نقش نیروی انتظامی در ارتقای فرهنگ و آداب حضور تماشاگران در ورزشگاه‌های فوتبال ایران بود.

    روش

    پژوهش کیفی حاضر، اکتشافی بوده و در آن، از روش تحلیل محتوای عرفی برای دستیابی به اهداف استفاده شد. شرکت‌کنندگان پژوهش، پنج نفر از افسران ارشد نیروی انتظامی و متخصص در تامین امنیت مسابقات فوتبال، ده نفر از متخصصان دانشگاهی در حوزه‌های مدیریت امنیت ورزشی، خشونت و پرخاشگری و جامعه‌شناسی ورزشی و سه نفر از کارشناسان فوتبال و متخصص در سازماندهی مسابقات بودند که بر اساس نمونه‌گیری هدفمند از نوع ملاکی انتخاب شدند. داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها، کدگذاری شد و دو نفر متخصص همکار، اعتبار کدگذاری‌ها را با بازبینی و کنترل صحت کدهای استخراج‌شده و کدگذاری مجدد مصاحبه‌ها تایید کردند.

    یافته‌ها

    نیروی انتظامی می‌تواند در قالب چهار مقوله اصلی و نه (9) مقوله فرعی ذیل آن‌ها؛ با عناوین بسترسازی فرهنگی (برنامه‌ریزی فرهنگی، محتواسازی فرهنگی، دانش‌افزایی و آگاهی‌بخشی)، فرهنگ‌پذیری (آموزش شهروندان و توانمندسازی نیروهای انتظامی)، خط‌مشی‌های کنترلی (تدابیر نظارتی و الزامات اجرایی) و مدیریت ارتباطات و تعاملات (هماهنگی و همکاری نظام‌مند و تعاملات فرابخشی) در ارتقای فرهنگ و آداب حضور تماشاگران در ورزشگاه‌های فوتبال نقش‌آفرین باشد.

    نتایج

    نیروی انتظامی یکی از بازیگران اصلی در بهبود فضا و محیط ورزشگاه‌های فوتبال است و می‌تواند با توسعه فرهنگ و آداب حضور در ورزشگاه‌ها، سطح خشونت و پرخاشگری تماشاگران و سایر افراد حاضر در ورزشگاه‌ها را کاهش دهد و موجب ارتقای سطح امنیت ورزشگاه و ایجاد احساس امنیت افراد حاضر در آن شود.

    کلیدواژگان: آداب حضور، احساس امنیت، فرهنگ، نیروی انتظامی، ورزشگاه های فوتبال
|
  • seyedahmad mousavi, hasan bakhtiari *, Abdollah hendiani, Abedin Safari Kakroudi Pages 9-28
    Background and Aim

    The phenomenon of trafficking and its destructive impact on legal production, trade, investment and employment endanger economic security and must be seriously combated, and the premise of this struggle is a model of prevention and struggle. This study was conducted in order to identify and present a model for preventing and combating smuggling of goods and currency based on the idea of ​​the Supreme Command of the Armed Forces.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of method, which was done with a qualitative approach. In this study, the statements, rulings and decrees of the Supreme Leader from June 1989 to the end of 2017 were the source of research. The data collection tool was phishing and the data analysis method was qualitative content analysis with inductive approach. In order to evaluate the reliability of the research (research reliability), the second coding method was used and the agreement coefficient between the coders using the Holstie method was 0.95.

    Results

    Based on the research findings, the model of prevention and fight against smuggling of goods and currency in four dimensions of management and implementation, legislative, cultural - social and judicial, was designed with 25 main categories and 63 sub-categories. Executive categories include increasing the risk of trafficking, the use of intelligent anti-trafficking systems, the fight against organized trafficking, and the destruction of smuggled goods.  

    Conclusion

    The research findings show that the model derived from the thought of the Supreme Leader of the Revolution has a comprehensive view of the executive, legislative, cultural, social and judicial dimensions and can be appropriate to policies as a suitable model in preventing and combating smuggling of goods and currency. This model by the organizations responsible for combating smuggling of goods and currency can be an effective step to achieve the goals of this fight.

    Keywords: Template, prevention of smuggling, Fight against Smuggling, Supreme Leader
  • Naser Bayat *, Alireza Adeli, ali Osanlu Pages 29-50
    Background and Aim

    Due to the obvious consequences of natural crises such as earthquakes in disrupting public order and security, law enforcement is always known as one of the main pillars of managing such crises. The main purpose of this study is to identify the methods of disciplinary management in earthquake crisis in the framework of pre-crisis, post-crisis and post-crisis stages.

    Method

    This research is of classical Delphi type in terms of practical purpose and in terms of nature and is among the exploratory and survey researches. Using targeted sampling and snowballs, the participation of 25 law enforcement commanders who had a history of responsibility in managing the country's earthquake crises in recent decades in the Delphi group was used. The final data obtained from the Delphi questionnaire were analyzed using descriptive statistical tests and Kendall's inferential inference test.

    Results

    The findings of the qualitative stage revealed 111 propositions in the field of earthquake management, which were divided into 15 different dimensions based on their content, including 5 pre-crisis stages, 6 intra-crisis stages and 4 post-crisis dimensions. During the two stages of the Delphi survey, an acceptable consensus of more than 70% was achieved in all dimensions.

    Conclusion

    Based on the results of the research, the pre-crisis police management model in 5 dimensions, including command measures, staff training and empowerment, logistical and defense measures, bedrock of internal and external interaction; During the crisis in 6 dimensions, including crisis command, preparedness and dispatch of police forces and equipment, urban and suburban traffic management, crime control and disorder, earthquake-affected staff, protection-security measures and post-crisis in 4 dimensions , Includes the normalization of regulatory conditions in the earthquake-stricken area, control and monitoring measures, repair and reconstruction, and strategic analysis.

    Keywords: Police Management, crisis management, Natural Disasters, Earthquake Crisis
  • Zabihollah Karami, Ali Delavar *, parviz sharifidaramadi, shahnaz nohi Pages 51-68
    Background and Aim

    The present study was conducted to determine the effect of psychological components on the performance of police chiefs in Greater Tehran. Due to the nature of police work, the components of job stress, distress tolerance, difficulty in regulating emotion and psychological capital on job performance have been studied.

    Method

    The present study is an applied research in terms of purpose and a survey in terms of method and is in the group of non-experimental causal designs. Data analysis was performed by path analysis method and finally the final research model was drawn. The statistical population of the study is all the heads of police stations in Greater Tehran. Eighty-three participants were selected by random sampling method and four standard questionnaires were used to assess the psychological components and a researcher-made questionnaire for the performance of police chiefs.

    Results

    The findings indicate that among the psychological components, the coefficient of effect of job stress on the performance of police chiefs is not significant, but other components such as stress tolerance, difficulty in emotional regulation and psychological capital have affected the performance of police chiefs.  

    Conclusion

    As in the final model, there is a significant effect between the variables of stress tolerance and job stress and stress tolerance and difficulty of emotional regulation with the performance of police chiefs; That is, as the tolerance of anxiety increases, so does the amount of job stress and difficulty in regulating emotion, and as a result, the performance of police chiefs increases. Whereas manpower is the most valuable asset in any organization; If the psychological components of stress tolerance, difficulty in regulating emotions and their psychological capital are taken into consideration in the selection of police chiefs, it will improve the performance of individuals and organizations

    Keywords: Performance of police chiefs, Job Stress, distress tolerance, difficulty in regulating emotion, Psychological Capital
  • Sadegh Rezaei* Pages 69-90
    Background and Aim

    Standardizing the behavior of managers and commanders of an organization is in fact the institutionalization of organizational behavior in relation to the behavior of their professions. The purpose of this study is to explain the relationship between the components of professional ethics of managers and commanders of the police force of the Islamic Republic of Iran with a focus on commanders and managers of the Kermanshah police command.

    Method

    The present study is a cross-sectional survey in terms of applied purpose, descriptive method and type of study. The data collection tool was a researcher-made questionnaire and in order to check the validity of the instrument, the face validity was obtained using the opinion of experts and the reliability of the instrument was calculated by calculating the Cronbach's alpha coefficient of 0.829. The statistical population of the study includes all managers and commanders of rank 16 and above serving in the Kermanshah police command. The sample size was calculated to be 92 according to the Cochran relation. Sampling was also done by stratified random sampling. Correlation test was used to analyze the research data.

    Results

    The results of Pearson correlation test showed that professional ethics with a coefficient of 0.431 and all its components including work discipline (0.473), responsibility (0.420), observance of justice and fairness (0.382), honesty and trustworthiness ( 0.359), observance of politeness and respect (0.325) have a significant relationship with the performance of commanders and managers.

    Conclusion

    According to the significant levels observed in the considered variables including work discipline, responsibility, observance of justice and fairness, honesty and trustworthiness and observance of politeness and respect, the normality of the data was confirmed; this means that each of the mentioned components of professional ethics affects the performance of commanders and law enforcement managers in Kermanshah province.

    Keywords: Professional Ethics, performance, Managers, commanders, police force, Kermanshah
  • masoud safaee pour, negar rahimpour * Pages 91-126
    Background and Aim

    In crime prevention management, futurology is one of the most important and effective principles in predicting and preparing for crime. The main purpose of the present study was to investigate the quantification of the occurrence of assault and battery crimes with a mixed approach of scenario writing and futurology using GIS in the city of Ahvaz.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in nature and in terms of methodology, it is a combination of quantitative and qualitative methods. The information needed to do this has been collected in the form of a library and by referring to organizations. One of the most accurate ways to identify future events is to write a scenario.  

    Results

    In this study, using some effective drivers in the field of urban assault and battery crimes (pattern of distribution of crimes, population growth and population density, average literacy level of criminals) based on the methods of GIS, Delphi and panel of experts extracted and then it was analyzed. Three possible scenarios were drawn for the city of Ahvaz, which are: increase in assault and battery crimes, decrease in assault and battery crimes and stability of assault and battery crimes.

    Conclusion

    The final result showed that according to the current situation of the studied variables and the outlined landscape, the most probable scenario of urban assault and battery crimes is related to the increase of the mentioned crimes in the city, which necessitates foresight, crime prevention and finally strategic planning for correct management and rate control reveals crimes numerically in the coming years.

    Keywords: Crime, Assault, Battery, Scenario Writing, Futurology, GIS, ahvaz
  • maryam taghvaeeyazdi* Pages 127-150
    Background and Aim

    Disciplinary environments are among the environments that have a high level of stress and psychological pressure due to their job nature and special risks as well as the need to maintain physical and mental fitness for employees; Therefore, the present study intends to propose solutions to reduce employee stress by presenting a model of job stress and its effect on personal and family performance of police personnel in Mazandaran province.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method and has been done via a mixed approach. The statistical population includes commanders, deputies, experts, heads of departments and law enforcement personnel in the year 1998-99 (4000 people) and the sample was selected based on Krejcie and Morgan table 351 people. The authors used stratified random sampling method. In the research, the researcher-made questionnaire of job stressful dimensions (60 questions) in three dimensions (individual, organizational and environmental) and the 151-item standard Patterson Job Performance Questionnaire (2011) and the 53-item standardized questionnaire of Yousefi Family Performance (2011) used. The validity and reliability of the instrument were confirmed. Kolmogorov-Smirnov, Wilcoxon, Mann–Whitney U test, rankings, Pearson correlation, confirmatory factor analysis and structural equations tests were used. Data analysis was performed using SPSS21 and Samartpls3 software.

    Results

    The most stressful dimensions of job stress are related to the environmental dimensions of job stress, the organizational dimensions of job stress and the individual dimensions of job stress. Also, law enforcement personnel were above average in terms of personal performance and family performance.

    Conclusion

    It is necessary to take measures and programs to reduce and eliminate this issue in order to improve the quantity and quality and fulfill the social responsibilities of the organization. This issue is very important in the organization of the police force, which, due to the inherent nature of its professional role and responsibilities, faces many stressful conditions.

    Keywords: Job Stress, Personal Performance, Family performance, police force, Mazandaran province
  • Rasoul Faraji *, Sepideh Shabani Pages 151-170
    Background and Aim

    It is believed that spectators' familiarity with the etiquette and culture of attending stadiums is effective in improving their security levels; therefore, the purpose of this research was to investigate the role of police in promoting the culture and etiquette of spectators in Iranian football stadiums.

    Method

    The present study is an exploratory qualitative research. The content analysis method was used to achieve the goals. The study participants were five senior police officers specializing in football security, ten academic experts in the fields of sports security management, violence and aggression, and sports sociology, and three football experts specializing in organizing matches. Purposeful sampling was used for population selection. The interview data was coded, and two fellow experts verified the validity of the coding by reviewing and checking the accuracy of the extracted codes and re-coding the interviews.

    Results

    The police force can be divided into four main categories and nine (9) subcategories; With the titles of cultural context building (cultural planning, cultural content creation, knowledge and awareness raising), cultural acceptability (training of citizens and empowerment of law enforcement forces), control policies (supervisory measures and executive requirements) and communication and interaction management (systematic coordination and cooperation and cross-sectoral interactions); these factors are influential in promoting the culture and etiquette of spectators in football stadiums should play a role.

    Conclusion

    The police force is one of the main players in improving the space and environment of football stadiums and can reduce the level of violence and aggression of spectators and other people present in stadiums by developing the culture and etiquette of attending stadiums and improving the level of stadium safety and sense of security participants.

    Keywords: Etiquette, sense of security, Culture, Police, football stadiums