فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی کودکان ایران
پیاپی 31 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/02
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سها جعفر طهرانی، سمانه بدخش، سبا آقایی* صفحات 1-8
    مقدمه

    تزریق بیحسی بافت پالاتال یکی از دردناکترین اعمال دندانپزشکی است که می تواند تبدیل به تجربه ای ناخوشایند برای کودکان شود. تاکنون مطالعه ای به بررسی میزان موثر بودن سرد کردن ناحیه ی تزریق بیحسی پالاتال در کودکان با استفاده از یخ، نپرداخته؛ پژوهش حاضر کوشید تا به مقایسه ی تاثیر سرما و ژل بیحسی سطحی بر میزان درد ناشی از تزریق پالاتال در کودکان بپردازد.

    مواد و روش ها

    مطالعه به روش کارآزمایی بالینی از نوع split mouth  انجام گرفت. 14 کودک 7 تا 10 ساله که نیاز به تزریق دو طرفه ی پالاتال برای درمان های روتین دندانپزشکی در یک جلسه داشتند، انتخاب و هر نیم فک آنها به طور تصادفی به گروه مورد (سرما) و شاهد (ژل) تخصیص داده شد. تزریق در گروه سرما پس از استفاده از کارپول یخ و در گروه شاهد پس از استفاده از ژل بی حسی بنزوکایین 20%، هر کدام به مدت 1 دقیقه، توسط عمل کننده ی یکسان انجام شد. میزان درد ناشی از تزریق با دو روش SEM و Wong-Baker Faces اندازه گیری و ثبت شد و توسط آزمون آماری Mann-U-Whitney مورد بررسی قرار گرفت. سطح معناداری بر مبنای P<0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میزان درد احساس شده با مقیاس SEM در گروه ژل بی حسی سطحی؛ 42/1 و در گروه سرما 57/1 بود و آزمون نشان داد که این اختلاف به لحاظ آماری معنادار نبود (P<0.9).همچنین، از نظر شاخص Wong-Baker Faces  در گروه شاهد، ژل بی حسی سطحی؛ 86/2 و در گروه سرما نیز 86/2 بود که بر اساس آزمون معنادار نبود (P<0.9).

    نتیجه گیری

      به نظر می رسد که استفاده از سرما و ژل بی حسی سطحی در مقایسه با یکدیگر، تفاوتی در کاهش درد ناشی از تزریق پالاتال در کودکان نداشته باشند.

    کلیدواژگان: تزریق پالاتال، سرما، ژل بی حسی موضعی، درد ناشی از تزریق، مقیاس Wong-Baker
  • نیوشا اباذریان، حسین افشار، مسلم خیری، شهرام مشرفیان* صفحات 9-20
    مقدمه و هدف

    کنترل رفتار کودکان کم سن و کودکان ناتوان ذهنی و یاجسمی در کلینیک دندانپزشکی همیشه یکی از چالش های بزرگ فرا روی درمانگران این رشته بوده است. لذا دندانپزشکی بیمارستانی دندانپزشکی تحت بیهوشی یا آرام بخشی به عنوان راه حلی موثر برای درمان این کودکان مطرح می باشد. هدف این مطالعه تعیین نقطه نظرات والدین کودکان کاندید دندانپزشکی بیمارستانی قبل و بعد از درمان بود

    روش اجرا: 

    در این مطالعه کیفی   ، 64 نفر از والدین کودکانی که تجربه دندانپزشکی بیمارستانی داشته اند به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. والدین از دو مرکز  در سال 1395 انتخاب شدند،گروه اول بیمارانی بودند  که در شهرستان پذیرش شده بودند و درمان آنها در یکی ازبیمارستانهای شهرستان کرمان انجام شده بود و گروه دوم بیمارانی بودند که در یکی از مناطق تهران، با سطح اجتماعی و اقتصادی بالا پذیرش،  و درمان آنها در یکی از بیمارستانهای شهر تهران انجام شده بود.سپس   با آنان مصاحبه صورت گرفته و اظهارات آنان [H1] [L2] ثبت شد. مصاحبه از تمام مراحل درمان، جزء به جزء ، از زمان تصمیم به درمان کودک تا پایان مرحله بیهوشی صورت گرفت. [H3]  سپس اظهارات افراد ثبت گردیده و کدبندی شدند. و بر اساس آنالیز Content ارزیابی گردیدند.

    نتایج

    یافته های پژوهش حاکی از این بود که، در این مطالعه علت اصلی مراجعه برای درمان، پوسیدگی دندانها بوده است90) درصد در گروه اول [H4] و 100 درصد در گروه دوم.(عوارض داروهای بیهوشی بیشترین علت 80) درصد در هر دو گروه (نگرانی والدین از درمان تحت بیهوشی عنوان شد که اغلب (70%)،  [H5] اظهار می کردند این نگرانی ها از اطرافیان منتقل شده است . والدین اظهار داشتند مشورت با دندانپزشک و متخصص بیهوشی ، نگرانی های آنها را تا حدی کاهش داده و آنها را راضی به درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی عمومی کرده است. 18 درصد از والدین بی قراری کودک را از مشکلات پس از درمان بیان کردند.45درصد از والدین دلجویی پرسنل از آنها را کاری شایسته و مفید در کاهش اضطراب آنها در زمان عمل دانستند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که عوارض داروهای بیهوشی  و به هوش نیامدن کودک ، وجود بیماری سیستمیک در کودک، احتمال طولانی شدن عمل در زمان بیهوشی و آسیب های احتمالی در اتاق عمل به ترتیب  مهمترین علل  نگرانی والدین از درمان بیهوشی بوده و افزایش آگاهی ازطریق مشورت با دندانپزشک و متخصصین بیهوشی در کاهش این نگرانی موثر می باشد. بنابراین از  آنجا که دندانپزشکی بیمارستانی یکی از بهترین شیوه های درمانی برای درمان کودکان خردسال و بیماران دارای ناتوانی ذهنی و جسمی می باشد می توان با آگاهی رسانی در سطح جامعه نسبت به مزایا و مضرات درمان دندانپزشکی بیمارستانی، نگرانی والدین را کاهش داد تا بتوانند با آگاهی نسبت به چنین گزینه درمانی اقدام کنند.

    کلیدواژگان: دندانپزشکی بیمارستانی، پوسیدگی دندان، والدین، دندانپزشکی کودکان
  • رویا غفوری فرد، فاطمه کبریایی، فائزه فتوحی، سید محمد مخلصین*، علیرضا میرزائیان صفحات 21-29
    مقدمه و هدف

    کنترل رفتار کودکان کم سن و کودکان ناتوان ذهنی و یاجسمی در کلینیک دندانپزشکی همیشه یکی از چالش های بزرگ فرا روی درمانگران این رشته بوده است. لذا دندانپزشکی بیمارستانی)دندانپزشکی تحت بیهوشی یا آرام بخشی(به عنوان راه حلی موثر برای درمان این کودکان مطرح می باشد. هدف این مطالعه تعیین نقطه نظرات والدین کودکان کاندید دندانپزشکی بیمارستانی قبل و بعد از درمان بود

    روش اجرا: 

    در این مطالعه کیفی   ، 64 نفر از والدین کودکانی که تجربه دندانپزشکی بیمارستانی داشته اند به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. والدین از دو مرکز  در سال 1395 انتخاب شدند،گروه اول بیمارانی بودند  که در شهرستان پذیرش شده بودند و درمان آنها در یکی ازبیمارستانهای شهرستان کرمان انجام شده بود و گروه دوم بیمارانی بودند که در یکی از مناطق تهران، باسطح اجتماعی و اقتصادی بالا پذیرش،  و درمان آنها در یکی از بیمارستانهای شهر تهران انجام شده بود.سپس   با آنان مصاحبه صورت گرفته و اظهارات آنان [H1] [L2] ثبت شد. مصاحبه از تمام مراحل درمان، جزء به جزء ، از زمان تصمیم به درمان کودک تا پایان مرحله بیهوشی صورت گرفت.[H3]  سپس اظهارات افراد ثبت گردیده و کدبندی شدند. و بر اساس آنالیز Content ارزیابی گردیدند.

    نتایج

    یافته های پژوهش حاکی از این بود که، در این مطالعه علت اصلی مراجعه برای درمان، پوسیدگی دندانها بوده است 90  درصد در گروه اول [H4] و 100 درصد در گروه دوم.(عوارض داروهای بیهوشی بیشترین علت 80) درصد در هر دو گروه (نگرانی والدین از درمان تحت بیهوشی عنوان شد که اغلب (70%)،  [H5] اظهار می کردند این نگرانی ها از اطرافیان منتقل شده است . والدین اظهار داشتند مشورت با دندانپزشک و متخصص بیهوشی ، نگرانی های آنها را تا حدی کاهش داده و آنها را راضی به درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی عمومی کرده است. 18 درصد از والدین بی قراری کودک را از مشکلات پس از درمان بیان کردند.45 درصد از والدین دلجویی پرسنل از آنها را کاری شایسته و مفید در کاهش اضطراب آنها در زمان عمل دانستند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که عوارض داروهای بیهوشی  و به هوش نیامدن کودک ، وجود بیماری سیستمیک در کودک، احتمال طولانی شدن عمل در زمان بیهوشی و آسیب های احتمالی در اتاق عمل به ترتیب  مهمترین علل  نگرانی والدین از درمان بیهوشی بوده و افزایش آگاهی ازطریق مشورت با دندانپزشک و متخصصین بیهوشی در کاهش این نگرانی موثر می باشد. بنابراین از  آنجا که دندانپزشکی بیمارستانی یکی از بهترین شیوه های درمانی برای درمان کودکان خردسال و بیماران دارای ناتوانی ذهنی و جسمی می باشد می توان با آگاهی رسانی در سطح جامعه نسبت به مزایا و مضرات درمان دندانپزشکی بیمارستانی، نگرانی والدین را کاهش داد تا بتوانند با آگاهی نسبت به چنین گزینه درمانی اقدام کنند.

    کلیدواژگان: دندانپزشکی بیمارستانی، پوسیدگی دندان، والدین، دندانپزشکی کودکان
  • سعیده مختاری، سپیده مختاری، زهرا حسینی پور* صفحات 30-42
    مقدمه و هدف

    آموزش در حیطه رشته های علوم پزشکی روندی با اهمیت است که بخش مهمی از آن را  مهارت های عملی تشکیل می دهد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تاثیر دو روش نمایش فیلم و آموزش زنده توسط استاد در تدریس مباحث فیشور سیلنت و PRR، تراش SSC، پالپوتومی و پالپکتومی بر یادگیری و میزان رضایت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. این مطالعه در پاسخ به این سوال که آیا روش آموزشی نمایش فیلم با در نظر گرفتن نیاز های آموزشی دانشجویان می تواند به اندازه آموزش زنده موثر واقع شود، انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی دانشجویان ترم 9 دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران که 62 نفر بودند به دو گروه تقسیم و بصورت داوطلبانه وارد مطالعه شدند. جهت ارزیابی سطح دانش دانشجویان، از تمام دانشجویان آزمونpre test  و post test در ابتدا و انتهای دوره گرفته شد. در گروه اول مهارت مورد نظر، توسط استاد بر روی مدل دندانی یا دندان های شیری کشیده شده آموزش داده شد و در گروه دوم برای آموزش همان مباحث فیلم آموزشی مناسب که شامل همان موارد آموزشی بود، نمایش داده شد. در پایان دوره ، هر کدام از دانشجویان با انجام مهارت های مذکور روی مدل دندانی و در شرایط یکسان مورد ارزیابی قرار گرفته و توسط چک لیستی نمره دهی شدند. با پر کردن پرسشنامه  طراحی شده نیز میزان رضایت دانشجویان سنجیده شد.

    یافته ها

    در نتایج آزمون های پیش و پس از دوره افراد دو گروه ، بجز در دو سوال، تفاوت معنا داری یافت نشد.(P Value>0.05)  بنابراین سطح دانش دو گروه پیش و پس از دوره بسیار  به هم نزدیک بود. میانگین نمرات دانشجویان دو گروه در بخش های مختلف و نیز در قالب نمره کل بسبار به هم نزدیک بوده و تفاوت قابل توجهی نداشت. نتایج پرسشنامه رضایت نیز بیشتر از 85%  رضایمتندی از روش نمایش فیلم را نشان می داد.

    نتیجه گیری

      یافتیم که روش نمایش فیلم  به اندازه آموزش مستقیم در کسب مهارت دانشجویان  کارآمد و مفید است.

    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، فیلم آموزشی، یادگیری، مهارت بالینی، دندان پزشکی
  • لیلا افتخار*، قاسم انصاری صفحات 43-50

    رابدومیوسارکوما نیوپلاسم بدخیم بافت نرم و شایعترین سارکوم بافت نرم در کودکان و نوجوانان می باشد. رویکرد درمانی رابدومیوسارکوما استراتژی درمانی چندگانه شامل جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی می باشد. پرتودرمانی طی ادنتوژنز می تواند با عوارض دهان-دندانی تاخیری مانند هیپودنشیا، میکرودنشیا یا دندان های با ریشه ناقص همراه باشند. این مطالعه تکامل غیرطبیعی ریشه در بیماری با سابقه ابتلا به رابدومیوسارکوما را گزارش می کند. هدف از این گزارش مورد بیان تظاهرات دهانی تاخیری بدنبال استراتژی های درمانی چندگانه در رابدومیوسارکوما و برجسته کردن نقش دندانپزشک کودکان در موارد رابدومیوسارکوما بدلیل عوارض جانبی ثانویه دهانی-دندانی می باشد.

    کلیدواژگان: مراقبت دندانی، کودکان، پرتودرمانی، رابدومیوسارکوما، ریشه دندان
  • مریم شفیع زاده، خدیجه ابدال*، حسن عباداللهی صفحات 51-61
    سابقه و هدف

    آموزش بهداشت در پشگیری از پوسیدگی های دندانی اهمیت ویژه ای دارد و والدین نقش مهمی در بهداشت و سلامت دهان کودکان خود دارند.اطلاعات آنها می تواند رفتارهای سالم بهداشتی را در فرزاندانشان تثبیت نماید.این مطالعه به منظور ارزیابی آگاهی و عملکرد والدین در زمینه سلامت و بهداشت دهان و دندان کودکان 7-6 شهر ایلام  در سال 1398 انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 100 نفر از والدین کودکان 7-6 ساله شهر ایلام که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند , انجام شد.ابزار جمع آوری اطلاعات ،پرسشنامه پژوهشگر ساخت بود که روایی و پایایی آن تایید شده بود.این پرسشنامه شامل سه بخش بود:بخش اول اطلاعات دموگرافیک , بخش دوم شامل 23 سوال سنجش آگاهی و بخش سوم شامل 9 سوال سنجش عملکرد .داده ها وارد کامپیوتر شده و توسط نرم افزار آماری  24  SPSS با استفاده از آزمون های آماری t و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 0.05 =α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در این تحقیق میانگین نمره عملکرد مادران  2.52±7.77و میانگین نمره عملکرد پدران 2.55±6.64بود. میانگین نمره آگاهی پدران 4.41±27.3 ومیانگین نمره آگاهی مادران 2.55±29.68 بود . بین میانگین نمره آگاهی پدران ومادران ارتباط آماری معناداری مشاهده شد. (0.007=p) . بین میزان آگاهی و عملکرد با میزان تحصیلات پدران با آگاهی و عملکرد تحصیلات مادران ارتباط آماری معناداری مشاهده شد. (0.007=p) .

    نتیجه گیری

    سطح آگاهی والدین کودکان 6 تا 7 ساله شهر ایلام از وضعیت سلامت دهان و دندان کودکانشان مناسب بود , اما عملکرد ضعیفی در کنترل بهداشت دهان و دندان فرزندانشان داشتند .

    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، والدین، بهداشت دهان و دندان، کودکان
  • سیده هدیه دانشور*، رضا محمدزاده صفحات 62-73
    زمینه و هدف

    ویروس HIV یکی از میکروارگانیسم های بیماری زا منتقل شونده از راه خون هست که به عنوان یک عامل خطر شغلی عمده در میان کارکنان مراقبت های بهداشتی مطرح می گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، پردیس انزلی در سال 1399 انجام شد.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی میباشد که به صورت تمام شماری، تمامی دانشجویان رشته دندانپزشکی پردیس بین المل انزلی شامل ورودی های سال 1393 تا 1395 که به تعداد  150نفر بودند، وارد مطالعه شدند و به و سیله پرسشنامه محقق ساخته، میزان آگاهی دانشجویان، نوع نگرش آنان و همچنین عملکردشان در رابطه با ماهیت بیماری ایدز، راه های انتقال و روش های پیشگیری از این بیماری  با حضور پژوهشگر مورد سنجش قرار گرفت. سوالات پرسشنامه دارای چهار بخش مشخصات فردی و دموگرافیک، سوالات سنجش آگاهی، نگرش و  عملکرد بود.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد 55.3% نفر از افراد شرکت کننده در مطالعه آگاهی متوسط و 44.7% آگاهی خوب داشتند. 76% از افراد مورد مطالعه از نگرش منفی،21.3% از نگرش متوسط و 2.7% از نگرش مثبت  برخوردار بودند. 3.3% از افراد مورد مطالعه از عملکرد ضعیف، 29.3% از عملکرد متوسط و 67.4 % از عملکرد خوب برخوردار بود . نتایج آزمون Spearman Correlation نشان داد ارتباطی بین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد با سن شرکت کنندگان وجود ندارد (P>0.05) . نتایج آزمون T- test نشان داد اختلاف مشاهده شده در نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد در دو جنس و در افراد با و بدون سابقه شرکت در دوره  های آموزشی از لحاظ آماری معنی دار نیست .(P>0.05) نتایج آزمون   ANOVAنشان داد اختلاف مشاهده شده در نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد بر حسب سال ورودی از لحاظ آماری معنی دار هست  .(P<0.05)

    نتیجه گیری: 

     نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که میزان آگاهی و عملکرد دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان پردیس بین الملل انزلی در مورد بیماری ایدز وضعیت خوبی دارد ولی اکثر دانشجویان نگرش مثبتی  در مورد این بیماری ندارند. آموزش مداوم تا حدود زیادی در افزایش آگاهی و تبدیل نگرش منفی به مثبت در مورد این بیماری مفید خواهد بود.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، دانشجویان دندان پزشکی، ایدز
|
  • S .Jafar Tehrani, S. Badakhsh, S .Aghaei* Pages 1-8
    Introduction

    The Palatal injection is one of the most painful procedures in dentistry which could establish an unpleasant experience for pediatric patients. No study has been carried out to assess the effects of pre-cooling with ice during palatal injection for children yet. The present research is focused on comparison of the efficacy of pre-cooling and topical anesthetic gel on the pain perception of pediatric patients during the palatal injection.

    Materials and Methods

    This study is a randomized clinical trial with Split Mouth design. Fourteen 7-10 year-old Children who required bilateral Palatal anesthesia administration for routine dentistry procedures in one session had been selected and randomly categorized under two groups: Case Group(cooling) and control Group(Gel). Palatal injection was applied in the case group after using ice for one minute, and in the control group after consuming Benzocaine 20% anesthetic topical gel for one minute by one operator. The pain perception was assessed using SEM & Wong-Baker Faces pain rating scale. Mann-U-Whitney test was used for statistical analysis. P <0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The means of SEM scales were 1.42 and 1.57 for the study and the control group, respectively which was insignificant (p<0.9). The means of Wong-Baker pain rating scales for both the study and the control group were 2.86 which was not significant (p<0.9).

    Conclusion

    There seem to be no difference between using ice precooling and topical anesthetic gel for children receiving palatal anesthesia injection.

    Keywords: Palatal Anesthesia, Precooling, Topical Anesthetic Gel, Pain perception, Wong- Baker Scale
  • N .Abazariyan, H .Afshar, M .Kheiri, Sh .Mosharafiyan* Pages 9-20
    Introduction & Objective

    Behavioral managment of young children and  mentally or physically handicapped children in dental clinic is one of the major challenges for dentists. Therefore hospital dental services(general anesthesia or sedation) is an effective solution for the treatment of these children, so we we decided to evaluate the oponions of parents of children who have had dental experience in hospital services. The results will lead to have better consultation with the parents of these children, to accept this type of treatment.

    Methods

    In this descriptive study, 64 parents of children with hospital dental experience were selected as the sample. The parents were selected from two centers, the first group were patients admitted from Kerman city and was treated in one of the hospitals of the city and the second group consisted of patients who were admitted from one of Tehranchr('39')s areas with high socioeconomic status and  they were treated at a hospital in Tehran. They were then interviewed and their statements recorded. Interviews were conducted from all stages of treatment, part to part, from the decision to treat the child until the end of the anesthesia phase. Subsequently, individualschr('39') statements were recorded and coded. And were evaluated based on content analysis.

    Results

    The findings of this study indicated that the main cause of treatment in this study was dental caries (90% in the first group and 100% in the second group). Complications of anesthesia were the most common cause of  parentschr('39') concerns ( 80% in both groups) about anesthesia, with most (70%) reporting that these concerns were transmitted from  those people around them. Parents said consulting with a dentist and anesthesiologist has reduced their concerns and made them satisfied with dental treatment under general anesthesia. 18 percent of parents described child malaise as a post-treatment problem. 45 percent of parents found staff apprehension to be suitable and a useful tool in reducing their anxiety during practice.

    Conclusion

    The results showed that complications of anesthesia and non-awareness of the child, systemic disease of the child, probability of prolongation of operation during anesthesia, and possible injuries in the operating room were the most important causes of parental concern about anesthesia treatment, and increased awareness through consultation with the dentist and anesthesiologists are effective in reducing this concern. Therefore, since hospital dental services is one of the best therapeutic approaches for the treatment of young children and patients with mental and physical disabilities, it can be possible to reduce parental concern by raising awareness of the benefits and disadvantages of hospital dental treatment in society,to be aware of such treatment options.

    Keywords: hospital dental services, dental caries, parents, pediatric dentistry
  • R. Ghafouri Fard, F. Kebriyayi, F .Fotouhi, SM. Mokhlesin*, A. Mirzaeeian Pages 21-29
    Introduction

    Implementing informed strategies along with changing the attitude of general dentists can lead to many improvements in child behavioral management skills. . Therefore, the present study was conducted to evaluate the attitude of general dentists toward pediatric behavior guidance techniques

    Materials and Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 160 dental practitioners in Yazd city in 2018 were randomly selected and the attitude of them regarding pediatric behavior guidance techniques Collected by a valid and reliable set up questionnaire about five non-pharmacological and two pharmacological pediatric behavioral management techniques. Data were analyzed by SPSS23 software, and T-test.

    Results

    There was a significant difference between the mean scores of attitude of men and women in using " hand-over-mouth " method (P = 0.034) and also in "sedation" method (P = 0.035) and " General Anesthesia  "(P = 0.041) There was a significant difference between the mean attitude score of under 35 years old and over 35 years old groups. Using behavioral control techniques among  general dentists who visit less than 10 children per month with general dentists who visit more than 10 children per month in attitude toward using voice control methods (P = 0.008), Positive reinforcement (P = 0.002) Tell-Show-Do (P = 0.016) General anesthesia (P = 0.029) There was a statistically significant difference.

    Conclusion

    the most acceptable methods for behavior guidance in children were Tell-Show-Do, positive reinforcement, general anesthesia, and sedation. Respectively female general dentist were more inclined to use non-invasive methods, and younger general dentists tended to use non-pharmacological methods.

    Keywords: behavior guidance, Dentist, Pediatric
  • Saeedeh Mokhtari, Sepideh Mokhtari, Z Hosseinipour* Pages 30-42
    Background and aim

    Education in the field of medical sciences is an important process which practical skills is an important part of it. The purpose of this study was to compare the effect of two methods of live demonstration and videotape methods, for teaching Fissure Sealant and PRR, SSC, pulpotomy and pulpectomy on learning and satisfaction of 9th-semester dental student of Tehran University of Medical Sciences.The study was conducted to answer the question of whether the videotape methods can be as effective as live demonstration considering the educational needs of students.

    Methods

    In this experimental study, 62 undergraduate students of 9th-semester dental student of Tehran University were divided into two groups and voluntarily enrolled in the study. To assess studentschr('39') level of knowledge, pre-test and post-test were taken from all students at the beginning and at the end of the course. In the first group the skills was taught by the professor on the dental model or extracted deciduous tooth. and in the second group for teaching the same topics, appropriate educational films that included the same training items, was shown. At the end of the course, each student was evaluated on the dental model doing the same skills and scored by a checklist. Studentschr('39') satisfaction was also measured by filling out a designed questionnaire.

    Results

    No significant differences were found in the pre- and post-test scores of the two groups except for the two questions (P Value> 0.05). The mean scores of the students in the two groups were similar in different sections and in terms of total score, and there was no significant differences. The results of the satisfaction questionnaire also showed more than 85% satisfaction in videotape methods.

    Conclusion

    We found that videotape methods was as effective and useful as live demonstration in acquiring studentschr('39') skills and knowlage.

    Keywords: Medical education, Educational Videos, Learning, Clinical skill, Dentistry
  • L. Eftekhar*, Gh. Ansari Pages 43-50

    Rhabdomyosarcoma is a malignant neoplasm and the most common soft tissue sarcoma in children. The current frontline treatment for rhabdomyosarcoma is a multi-modal approach, comprising chemotherapy, surgical resection, and/or radiation therapy. Radiation therapy during odontogenesis can lead to delayed sequel such as hypodontia, microdontia, and dwarfed teeth with underdeveloped roots. This case reports an abnormal root development due to a history of rhabdomyosarcoma. The aim of this report is to describe delayed oral manifestations following treatment strategies in rhabdomyosarcoma and to highlight the role of pediatric dentist in rhabdomyosarcoma cases due to secondary oral and dental complications.

    Keywords: Dental Care, Pediatrics, Radiotherapy, Rhabdomyosarcoma, Tooth root
  • M. Shafizadeh, Kh. Abdal*, H .Ebadollahi Pages 51-61

    Aim & abjects :

    Health education is one of the most important factor in the prevention of dental caries and parents have an important role in the oral health of their children. Their information can establish appropriate health behaviors in their children. This study aims to evaluate the awareness and performance of parents in the field of health. And oral health of 6-7 year old children in Ilam city in 1398.

    Materials and methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 100 parents of 6-7 year old children in Ilam who was selected by multi-stage cluster sampling. The data collection tool was a researcher-made questionnaire which validity and reliability were confirmed. The questionnaire consisted of three parts: the first part of demographic information , the second part consisted of 23 awareness assessment questions and the third part consisted of 9 performance assessment questions. SPSS 24 statistical software were analyzed using t-test and Pearson correlation coefficient at a significance level of P = 0.05

    Results

    In this study , the mean performance score of mothers was 7.77 ±2.52 and the mean performance score of fathers was 6.64± 2.55.The mean score of fathers chr('39')awareness was 27.3 ± 4.41 and the mean score of motherschr('39') awareness was 29.68 ±2.55. There was a statistically significant relationship between the mean score of parentschr('39') knowledge ( P=0.05) . A statistically significant relationship was observed between the level of knowledge and performance  of education  fathers with the level of knowledge and performance  of education  mothers.( P=0.05).

    Conclusions

    The results of this study showed that in general the level of parental awareness about oral health of children aged 6-7 years is appropriate but their performance in this area is poor.

    Keywords: Knowledge, Performance, Parents, Oral Health, Children
  • S.H .Daneshvar*, R .Mohammadzadeh Pages 62-73
    Background

    HIV is one of the blood-borne pathogens that is a major occupational risk factor among health care workers. The aim of this study was to determine the knowledge, attitude and practice of dental students of Guilan University of Medical Sciences, Anzali Campus in 2020.

    Materials and Methods

    This is a descriptive cross-sectional study in which all dental students, including the entrants of Anzali International Campus from2014-2016, who were 150 students, were included in the study. A researcher-made questionnaire was used to assess studentschr('39') knowledge and type of attitude as well as their performance in relation to the nature of AIDS, ways of transmission and methods of prevention of this disease in the presence of the researcher. Questionnaire questions had four sections: demographic characteristics, knowledge, attitude and practice assessment questions.

    Results

    The results of the present study showed that 55.3% of the participants in the study had moderate knowledge and 44.7% had good knowledge. 76% of the participants had negative attitude, 21.3% had moderate attitude and 2.7% had positive attitude. 3.3% of the participants had poor practice, 29.3% had moderate practice and 67.4 % had good practice. The results of spearman correlation test showed that there is no relationship between knowledge, attitude and practice scores with participantschr('39') age. (P> 0.05). The results of T- test showed that the observed differences in the scores of knowledge, attitude and practice in two genders and in individuals with and without a history of participation in the education courses were not statistically significant (P> 0.05). The results of ANOVA test showed that the observed differences in knowledge, attitude and practice scores in terms of entry year were statistically significant (P <0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that the level of knowledge and practice of dental students of Guilan University of Medical Sciences, Anzali International Campus about AIDS is in a good level, but most studentschr('39') attitude about this disease was not positive. Continued education will be very helpful in increasing awareness and turning a negative attitude into a positive one about this disease.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Dental students, AIDS