فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال هشتم شماره 1 (بهار 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/03/08
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-9سابقه و هدف
رانندگان اتوبوس همچون دیگر رانندگان، مستعد خطاهای شناختی و رفتارهای ناایمن هستند. تصادفات رانندگی با رفتار نابه جا راننده ارتباط دارد. از آنجا که تصادفات رانندگی در دو مسیر درون شهری و بین شهری با هم تفاوت دارد، ممکن است دست کم بخشی از این تفاوت مربوط به رفتار راننده باشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه رفتار رانندگی خطرناک در رانندگان اتوبوس درون و بین شهری انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه توصیفی- تحلیلی، با استفاده از پرسشنامه ی ویژگی های دموگرافیکی و شاخص رانندگی خطرناک دولا، روی 107 راننده اتوبوس درون شهری و 99 و راننده اتوبوس بین شهری در شهر زنجان انجام شد. در نهایت پس از گردآوری داده ها از آزمون های t-test، کای دو و رگرسیون خطی در محیط SPSS19 و در سطح معنی داری 05/0 برای تحلیل آماری استفاده شد.
یافته ها:
میانگین ساعت کار در هفته برای رانندگان درون شهری به طور معناداری بیش از رانندگان بین شهری بود. همچنین میانگین شاخص رانندگی خطرناک و زیرشاخص های آن به جز زیرشاخص رانندگی تهاجمی در رانندگان درون شهری بیش از رانندگان بین شهری بود (05/0 > p). افزون بر آن، متغیر ساعت کار در هفته، در مسیر درون شهری بر نمره زیرشاخص RD اثر منفی و در مسیر بین شهری بر نمره دو زیرشاخص NCED و DD اثر مثبت داشت (05/0 > p).
نتیجه گیری:
با وجود تعداد جرایم و فوتی های کمتر در مسیرهای درون شهری لازم است اقدامات جدی تری برای کنترل رفتارهای بی پروا در نظر گرفته شود. این اقدامات می تواند شامل تدوین برنامه های مداخله ای برای مدیریت ساعت کاری رانندگان اتوبوس برای کاهش خستگی آنها و نیز افزایش آگاهی راننده ها برای کاهش رانندگی بی پروا باشد.
کلیدواژگان: راننده اتوبوس بین شهری، راننده اتوبوس درون شهری، ترافیک، رانندگی پرخطر، رانندگی بی پروا، شاخص رانندگی خطرناک دولا (DDDI) -
صفحات 10-18مقدمه
در زمینه روانشناختی محیط، رنگ به عنوان یکی از عوامل محیطی می باشد که تاثیر زیادی در ادراک و رفتار انسان دارد. در بررسی عملکرد روانی - ذهنی افراد، از شاخص هایی استفاده می شود که نشان دهنده وضعیت شناختی فرد می باشد. لذا هدف مطالعه مروری سیستماتیک حاضر بررسی تاثیر رنگ روی عملکردهای روانشناختی افراد می باشد.
روش کاراین مقاله یک مطالعه مروری سیستماتیک می باشد. مقالات منتشر شده تمام متن و انگلیسی در پایگاه های علمی ,PubMed, Scopus, Science Direct ISI Web of Knowledge با کلید واژه های رنگ، عملکرد، شناختی، روانشناختی بدون محدودیت زمانی جستجو شد و تعداد 60 مقاله واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته هادر ابتدا 312 مقاله از پایگاه های اطلاعاتی مختلف شناسایی شدند که 123 مقاله معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. 63 مقاله به دلیل عدم انجام مطالعات تجربی حذف شدند و 60 مقاله برای بررسی نهایی انتخاب شدند. در کل 6 مطالعه روی توجه انتخابی، 3 مطالعه روی هوشیاری، 4 مطالعه روی عملکرد ورزشی، 7 مطالعه روی عملکرد فکری، 7 مطالعه روی پرخاشگری/تسلط، 7 مطالعه روی احتیاط/اجتناب،6 مطالعه روی جذابیت، 5 مطالعه روی ارزیابی فروشگاه/شرکت، 7 مطالعه روی خوردن/آشامیدن، 4 مطالعه روی حافظه، 2 مطالعه روی برانگیختگی و 2 مطالعه روی درک زمان تمرکز کرده بودند. نتایج نشان داد که رنگ تاثیر قابل توجهی روی عملکردهای شناختی از جمله توجه انتخابی، هوشیاری، عملکرد ورزشی، عملکرد فکری، ارزیابی پرخاشگری/تسلط، احتیاط/اجتناب، جذابیت، ارزیابی فروشگاه/شرکت، خوردن/آشامیدن، حافظه، برانگیختگی و درک زمان دارد.
نتیجه گیریرنگ باید بعنوان یکی از راه های اصلی ارتقاء سلامت روانی، ادراک و رفتار افراد موردتوجه قرار گیرد.
کلیدواژگان: رنگ، عملکرد، شناختی، روانشناختی -
صفحات 19-25مقدمه
انواع خطرات طبیعی، انسان ساز و تکنولوژیک می تواند تاب آوری یک سیستم را تهدید نموده و باعث آسیب پذیری آن شود. این مطالعه با هدف ارزیابی آسیب پذیری در شبکه گازرسانی شهر تهران انجام شده است.
روشاین مطالعه مقطعی در ایستگاه های تقلیل فشار درون شهری در یکی از مناطق گازرسانی شهر تهران در سال 1398 انجام شده است. این مطالعه مبتنی بر رویکرد شناسایی کانون های خطر و تهدید و ارزیابی آسیب پذیری انجام شده است. ارزیابی آسیب پذیری با استفاده از ماتریس سه بعدی و متشکل از سه فاکتور احتمال وقوع، شدت آسیب و میزان آمادگی در برابر تهدید انجام شده است.
یافته ها:
در ایستگاه های تقلیل فشار مورد مطالعه شش منبع خطر یا تهدید شامل اتصال عایقی، شیرهای قطع کننده، لوله های خطوط ایستگاه، سنسینگ ها، رگولاتور و فیلتر شناسایی گردید. آسیب پذیری ناشی از این شش منبع خطر به ترتیب 36، 30، 120، 112، 40 و 140 برآورد گردید. این نتایج نشان داد تهدید سه منبع خطر اتصال عایقی، شیرهای قطع کننده و رگولاتور در تهدید سطح دو و متوسط و آسیب پذیری ناشی از سه منبع تهدید لوله های خطوط ایستگاه، سنسینگ ها و فیلتر در تهدید سطح سه و شدید شاخص آسیب پذیری در محدوده 215-101 می باشد.
نتیجه گیری:
یافته های این مطالعه بیانگر این بود که که شش منبع خطر بزرگ تاب آوری ایستگاه های تقلیل فشار درون شهری در این منطقه گازرسانی را تهدید نموده، بعلاوه نتایج ارزیابی آسیب پذیری این ایستگاه های تقلیل فشار نشان داد میزان تاب آوری در مقابل این تهدیدات به طور نسبی پایین بوده و نیازمند توجه ویژه در جهت کاهش آسیب پذیری در این بخش از شبکه گازرسانی می باشد.
کلیدواژگان: ارزیابی آسیب پذیری، تاب آوری، شبکه گازرسانی، ایستگاه های تقلیل فشار درون شهری -
صفحات 26-36سابقه و هدف
خواب یکی از نیازهای اساسی انسان است که در صورت عدم رفع این نیاز سبب بروز مشکلات جسمی و روانی در افراد می گردد. اختلالات اسکلتی - عضلانی و استرس شغلی یکی از مهمترین دغدغه های کارکنان در سازمان ها و به خصوص بیمارستان ها می باشند. هدف از این مطالعه تعیین کیفیت خواب پرستاران و ارتباط آن با شیوع اختلالات اسکلتی - عضلانی و استرس شغلی بود.
مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 218 نفر از پرستاران شاغل در دو بیمارستان شهر اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های کیفیت خواب پیتزبورگ، نوردیک و پرسشنامه استرس شغلی HSE بود. وضعیت بدن پرستاران با روش ارزیابی سریع مواجهه (QEC) بررسی شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 21، آنالیز شد.
یافته ها:
کیفیت خواب 31/67% پرستاران نامطلوب بود. از نظر آماری کیفیت خواب با شیوع اختلالات اسکلتی - عضلانی (514/0 = R و 002/0 =PValue)، نمره نهایی QEC (589/0=R و 001/0 >PValue) و استرس شغلی (793/0- = R و 001/0 > PValue) ارتباط معناداری داشت.
نتیجه گیری:
در این مطالعه کیفیت خواب در بروز ناراحتی های اسکلتی - عضلانی و استرس شغلی پرستاران پارامتری تاثیرگذار بود به طوری که عدم توجه به کیفیت خواب پرستاران علاوه بر کاهش سلامتی آنان در ارایه خدمات به بیماران نیز اثرات منفی دارد.
کلیدواژگان: کیفیت خواب، اختلالات اسکلتی - عضلانی، استرس شغلی، پرستاران، روش QEC -
صفحات 37-45مقدمه
سیستم مجوز کار یک سیستم رسمی ، مستند و مکتوب می باشد که هدف اصلی کنترل خطر مشاغلی است که بالقوه خطرناک تلقی می گردند. هدف مطالعه حاضر شناسایی و اولویت بندی معیار موثر بر عملکرد سیستم مجوز کار در یک پالایشگاه نفت بود.
روش کارپژوهش حاضر در سه گام طراحی و اجرا شد . درگام اول با بررسی مطالعات گذشته و انجام مصاحبه با خبرگان معیارهای اولیه پژوهش مشخص شدند . در گام دوم به منظور انتخاب معیارهای نهایی ، نظر 25 خبره در خصوص معیارهای اولیه با استفاده از روش دلفی فاز جمع آوری و تجمیع گردید. در نهایت به منظور وزن دهی و الویت بندی معیارهای شناسایی شده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی استفاده شد.
نتایجدلفی فازی نشان داد که شش معیار، شناسایی خطر و ارزیابی ریسک، آموزش و صلاحیت افراد، اقدامات پیشگیرانه ، ارتباطات، مسئولیت پذیری و هماهنگی بعنوان معیارهای موثر بر عملکرد سیستم مجوز کار می باشند. اولویت بندی معیارها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی نشان داد که معیار مسئولیت پذیری (وزن نهایی 191/0) و معیار هماهنگی و ارتباطات (وزن نهایی 134/0) دارای بیشترین و کمترین اهمیت در بین معیارهای شناسایی می باشند .
نتیجه گیریدر این مطالعه الگویی از تصمیم گیری بر مبنای روش های دلفی و تحلیل سلسله مراتبی فازی جهت شناسایی عوامل موثر بر عمکرد سیستم مجوز کار در یک پالایشگاه نفت معرفی گردید .
کلیدواژگان: دلفی فازی، سیستم مجوز کار، مقایسات زوجی، تحلیل سلسله مراتبی فازی -
صفحات 46-52زمینه و هدف
در سراسر دنیا، رفتارهای انحرافی از جمله خشونت در محیط کار به طور فزاینده ای به عنوان یک بحران جدی شناخته می شود که منجر به تنش های روحی- روانی شده و می تواند منجر به کاهش رضایتمندی در شغل و روابط اجتماعی گردد. هدف از این مطالعه بررسی عوامل فردی و شغلی موثر در بروز خشونت شغلی کارکنان در صنایع مختلف استان آذربایجان شرقی می باشد.
روش کاراین مطالعه توصیفی-تحلیلی در سال 1397 انجام پذیرفت. جامعه مورد پژوهش پرسنل پنج صنعت در استان اذربایجان شرقی بودند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که بر پایه اطلاعات پرسشنامه های استاندارد سازمان جهانی کار، سازمان جهانی بهداشت تهیه، روایی و پایایی آن تایید گردیده بود. داده ها پس از وارد شدن در نرم افزار SPSS v.22 با استفاده از آزمون های کای دو و آنالیز واریانس مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته هادر همه صنایع خشونت کلامی با درصد فراوانی 6/46% رایج ترین نوع خشونت بوده است. بعلاوه عوامل داخل سازمانی نقش مهمی در بروز خشونت داشته اند. تحلیل آماری وجود رابطه معنی دار بین خشونت با مراجعه به روانپزشک (005/0=P) ، جنسیت (01/0= P)، شیفت کاری (01/0 =P) را نشان داد.
بحث و نتیجه گیریبا توجه به شیوع خشونت کلامی بالا به نظر می رسد که تمهیداتی جهت کاهش آن بایستی به کار گرفته شود، لذا پیشنهاد می گردد برنامه ریزی و اجرای مداخلات ارگونومیکی و روانشناسی به منظور کاهش شرایط محیطی استرس زا و پیشگیری از خشونت در میان کارکنان انجام گیرد.
کلیدواژگان: خشونت شغلی، محیط کار، صنعت، پرسشنامه خشونت صنعتی -
صفحات 55-64زمینه و هدف
آمار تصادفات جاده ای و تلفات ناشی از آن در ایران به طور قابل ملاحظه ای بالا می باشد. از طرفی چراغ خودروها به ویژه در جاده های دوطرفه باعث ایجاد خیرگی در رانندگان طرف مقابل می گردد. این مطالعه با هدف تعیین سطح خیرگی آزاردهنده چراغ خودروها و تاثیرات برخی متغیرها در ایجاد خیرگی آزاردهنده انجام شد.
مواد و روش ها:
شدت روشنایی در سطح چشم رانندگان اندازه گیری شد و با استفاده از مدل Schmidt-Clausen and Bindels model میزان خیرگی آزاردهنده ناشی از چراغ خودروهای با استفاده از مقیاس عددی دی بور و با در نظر گرفتن فاصله جانبی بین دو وسیله نقلیه، فاصله طولی بین دو وسیله نقلیه و درخشندگی زمینه سطح جاده تعیین شد.
نتایجدر این خودروها در حالت نورپایین، از فواصل 100 متری تا 50 متری، دستگاه لوکس متر هیچ گونه روشنایی را ثبت نکرد. در حالت نوربالا نیز، از فاصله 100 متری با کاهش فاصله طولی بین دو خودرو سطح خیرگی آزاردهنده به طور تدریجی افزایش می یافت. افزایش سطح خیرگی برای خودرو سمند تا 30 متری، پراید صبا GTX تا 20 متری و خودرو Pride 131SL، مگان و پژو پارس تا 10 متری و همچنین خودرو پژو 405 بسته به درخشندگی زمینه تا 10 و 20 متری ادامه داشت و از این فواصل به بعد سطح خیرگی آزاردهنده کاهش می یافت.
نتیجه گیری:
فاصله جانبی بین خودروها، تنظیم بودن جهت و ارتفاع چراغ خودروها، ولتاژ لامپ و نوع لامپ خودرو در ایجاد خیرگی تاثیر گذار است که با تغییراتی در طراحی جاده ها و سیستم روشنایی وسایل نقلیه قابل کاهش می باشد.
کلیدواژگان: خیرگی آزاردهنده، درخشندگی، روشنایی، تصادفات جاده ای -
صفحات 65-73مقدمه
با توجه به محدودیت های زمانی، اجرایی و تامین منابع مالی در هر صنعت، یکی از راه کار های اساسی برای مدیریت کنترل صدا و انتخاب بهترین روش، استفاده از اولویت بندی روش های کنترل صدا می باشد. هدف از مطالعه حاضر، اولویت بندی روش های کنترل صدا دریک صنعت باتری سازی با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) بود.
روش کارمطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی بود. پس از اندازه گیری های تراز فشار صوت و شناسایی منابع عمده مولد آلودگی صوتی،جهت غربالگری معیار ها و روش های کنترل صدا از شاخص روایی محتوایی (CVI)و نسبت روایی محتوایی (CVR) استفاده شد. اولویت بندی روش های کنترل صدا بر اساس معیارهای مطالعه با محاسبه وزن نسبی هر یک از آنها توسط دو فاکتور مقدار ویژه و بردار ویژه انجام شد.
یافته هانتایج حاصل از مطالعه نشان داد که میزان ناسازگاری در مقایسات زوجی در تمام موارد کم تر از 10 درصد بوده و سازگاری پاسخ ها مورد تایید می باشد.بر اساس نتایج به دست آمده، از بین معیار های مطالعه، معیار کارایی آکوستیکی روش با وزن (0.1810) و از بین روش های پیشنهادی کنترل صدا، روش کنترل مدت زمان مواجهه با صدا و آموزش کارگران با وزن (0.1732) دارای بالاترین اولویت بودند.
نتیجه گیری:
به طور کلی یافته های مطالعه نشان داد که بهترین معیار جهت انتخاب وسیله کنترل صدا، معیار کارایی آکوستیکی روش می باشد. همچنین بر اساس نتایج، کنترل مدت زمان مواجهه با صدا و آموزش کارگران بهترین روش کنترل صدا برای کنترل صدای منابع عمده تولید صدا در صنعت باتری سازی بود.
کلیدواژگان: کنترل صدا، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی(AHP)، اولویت بندی، باتری سازی
-
Pages 1-9Background
Bus drivers, like other drivers, are prone to unsafe behaviors. Accidents are related to driver misbehavior. Because traffic accidents in intra-city and intercity routes are different, at least part of it may be related to driver behavior. The aim of this study was to compare the dangerous driving behavior intra-city and intercity bus drivers.
MethodsThis descriptive-analytical study was performed on 107 intra-city bus drivers and 99 intercity bus drivers in the city of Zanjan using demographic characteristics questionnaire and Dula Dangerous Driving Index. Finally, after data collection from tests t-test, chi-square and multiple linear regression were used in SPSS19 environment at a significance level of 0.05 for statistical analysis.
ResultsThe average weekly working hours of intra-city bus drivers are significantly higher than intercity bus drivers (p < 0.05). Also, the average of dangerous driving index and its factors, except for aggressive driving, were higher in intra-city bus drivers than intercity bus drivers (p < 0.05). In addition, the variable of weekly working hours had a negative effect on the score of RD in the intra-city drivers. Whereas it has a positive effect on NCED and DD in the intercity bus drivers (p < 0.05).
Conclusiondespite the lower number of fines and deaths on intra-city routes, it is necessary to take more serious control measures for risky behavior driving. These measures can include developing intervention programs to manage bus driverschr working hours to reduce fatigue, as well as raising driverschr awareness for less risky driving behaviors.
Keywords: intra-city bus driver, intercity bus driver, traffic, dangerous driving, risky driving, Dula Dangerous Driving Index (DDDI) -
Pages 10-18Background and Aim
In the psychological context of the environment, color is discussed as another environmental factor that has a great impact on human perception and behavior. In the study of psychological-mental performance of individuals, indicators are used that indicate the individualchr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))s cognitive status. Therefore, the aim of this systematic review study is to investigate the effect of color on Psychological functions of individuals.
MethodsThis article is a systematic review study. Published full-text and English articles were searched in PubMed, Scopus, Science Direct ISI Web of Knowledge databases with the keywords color, function, cognitive, psychological without time limit and 60 eligible articles were reviewed.
ResultsInitially, 312 articles were identified from various databases. Among them, 123 articles had inclusion criteria. After that, 63 articles were excluded from the study due to lack of experimental studies and 60 articles were selected for final review. A total of 6 studies on selective attention,3 studies on alertness,4 studies on sport performance,7 studies on intellectual performance,7 studies on aggressiveness/dominance Evaluation,7 studies on caution/avoidance,6 studies on attraction,5 studies focused on store/company evaluation,7 studies focused on eating/drinking,4 Studies on memory,2 Studies on arousal and 2 Studies on time perception. The results show that color has a significant effect on cognitive functions including selective attention, alertness, Sport performance, intellectual performance, aggressiveness/dominance Evaluation, caution/avoidance, attraction, store/company evaluation, eating/drinking, time perception, memory and arousal.
ConclusionColor should be considered as one of the main ways to promote mental health, perception and behavior of people.
Keywords: Color, Functioning, Cognitive, psychological -
Pages 19-25Introduction
A variety of natural, man-made and technological hazards can threaten the resilience of a system and make it vulnerable. This study was conducted to assess the vulnerability of the gas supply network in Tehran.
MethodThis cross-sectional study was performed in town board stations (TBS) in one of the gas supply areas of Tehran in 2019-2020. This study is based on the approach of identifying hazards and threats and assessing vulnerability. Vulnerability assessment was performed using a three-dimensional matrix consisting of probability of occurrence, severity of injury and degree of preparedness for the threat factors.
ResultsIn the studied town board stations, six hazard or threat sources including insulation connection, shut-off valves, station line pipes, sensors, regulators and filters were identified. Vulnerability from these six sources was estimated at 36, 30, 120, 112, 40 and 140, respectively. These results showed that the threat of three sources of insulation connection, shut-off valves and regulators in the second and middle level threat and the vulnerability caused by the three sources of threat of station line pipes, sensors and filters in the third and severe level threat is the vulnerability index in the range of 101-215.
ConclusionThe findings of this study indicated that six major sources threaten the resilience of TBSs in this area. Furthermore, the results of vulnerability assessment of these town board stations revealed that the resilience to these threats is relatively low. So, it needs special attention to reduce vulnerability in this area of the gas supply network.
Keywords: Vulnerability Assessment, Resilience, Gas supply network, town board stations (TBS) -
Pages 26-36Background and Objective
Sleep is one of the basic human needs that if not met, it can cause physical and psychological problems developing in people. Musculoskeletal disorders and job stress are one of the most important concerns of staff in organizations, especially hospitals. The aim of this study was to determine the nurses sleep quality and its relationship with musculoskeletal disorders prevalence and job stress.
Materials and MethodsIn this descriptive-analytical study, 218 nurses were studied in two of Isfahan city hospital. The used tools were the Pittsburgh sleep quality, Nordic questionnaires and HSE job stress questionnaire. The nurseschr(chr('39')39chr('39')) body posture was investigated with the Quick Exposure Check (QEC) method. The collected data were analyzed using SPSS 21 statistical software.
ResultsThe sleep quality of 67.31% of nurses was undesirable. Statistically sleep quality had a significant relation with the prevalence of musculoskeletal disorders (PValue=0.002, R=0.514), QEC final score (PValue<0.001, R=0.589) and job stress (PValue<0.001, R=-0.793).
ConclusionIn this study, sleep quality was effective parametric in the incidence of musculoskeletal discomforts developing and job stress of nurses, so that not paying attention to the sleep quality of nurses in addition to reducing their health, also has negative effects in providing services to patients.
Keywords: Sleep quality, Musculoskeletal disorders, Job stress, Nurses, QEC method -
Pages 37-45Introduction
Permit to work system is a formal, documented and written system that aim to control risk of occupations that are considered potentially dangerous. The porpuse of this study was to identify and prioritize the criteria affecting the performance of the permit to work systeam in an oil refinery.
MethodsThe present study was designed and implemented in three steps. In the first step, by reviewing previous studies and conducting interviews with experts, the perimarly criteria were identified. In the second step, fuzzy delphi methode was used for determine the final criteria , in this step opinions of 25 experts on the perimarly criteria were collected and combained . Finally, fuzzy hierarchical analysis method was used in order to weight and prioritize the identified criteria.
Resultsresult of Fuzzy Delphi methode was showed that six criteria, risk identification and risk assessment, training and competence of individuals, preventive actions , communication, responsibility and coordination as criteria affecting the performance of the permit to work systeam . Prioritization of criteria using fuzzy hierarchical analysis showed that the criterion of responsibility )final weight 0.191( and coordination and communication criteria )final weight 0.134( have the highest and lowest importance among the identification criteria.
ConclusionIn this study, a model of decision making based on Delphi methods and fuzzy hierarchical analysis was introduced to identify the factors affecting the performance of the permit to work system in an oil refinery.
Keywords: Delphi fuzzy, Permit to work system, Pair comparisons, FAHP -
Pages 46-52Introduction
In international organization, deviant behaviors such as occupational violence is known as a serious crisis. It can lead to mental stress and reduce the job satisfaction, social and family relationships. The aim of this study was to investigate the individual and job factors affecting the incidence of occupational violence among workers in different industries in East Azerbaijan.
Method and material:
This cross-sectional study was conducted in 2018. Research population consisted of all personnel in five industries, including chocolate factory, food industry, health products, steel and agricultural industry in East Azerbaijan. Data were collected by a researcher made questionnaire, provided based on ILO and WHO standard questionnaires which its validity and reliability were confirmed in previous studies. Data analysis was performed using multiple logistic regression tests by SPSS-V22.
ResultIn all the industries, verbal violence, with frequency 46.6%, was the most common type of violence. Internal organizational factors had the important roles in the incidence of occupational violence in these industries. Logistic regression showed statistically significant associations between referring to a psychiatrist (P=0.005), gender (P=0.001), work shift(P=0.001) and occupational violence.
ConclusionBecause verbal violence is prevalence in the industries, it seems that planning and measures should be taken to reduce it. So, deployment of ergonomics and psychology intervention are recommended to reduce the stressful environmental conditions and violence among employees.
Keywords: Occupational violence, Work Environment, Industry, Violence in industries questionnaire (VIQ) -
Pages 55-64Background and Objectives
road accidents and their casualties are considerably high. In addition, the headlights of cars, especially on two-way roads, leads to glare in the eyes of oncoming drivers. The purpose of this study was to determine the level of discomfort glare of car headlights and the effects of some variables on creating discomfort glare.
Materials and MethodsThe illuminance of the driverchr(chr('39')39chr('39'))s eye was measured using luxmeter and the discomfort glare caused by the carchr(chr('39')39chr('39'))s headlights was determined using the Schmidt-Clausen and Bindels model and with considering the lateral and longitudinal distance between the two vehicles and the background luminance of the road surface were determined.
FindingsIn cars, in low beam mode, from 100 meters to 50 meters, the luxmeter fails to record any illuminance. In the high beam mode, discomfort glare gradually increased from the distance of 100 meters by reducing the longitudinal distance between two vehicles. Increasing on the level of discomfort glare for Samand up to 30 meters, Pride Saba GTX up to 20 meters, Pride 131SL, Renault Megan and Peugeot Pars up to 10 meters and the Peugeot 405 depending on the background luminance up to 10 and 20 meters continued. The level of annoying dulling was reduced and from that interval onwards, the level of discomfort glare reduced.
ConclusionThe side distance between vehicles, headlights aiming, voltage and the type of headlightchr(chr('39')39chr('39'))s lamp are affecting in the discomfort glare which can be reduced by changes in road design and vehicle headlights.
Keywords: Discomfort glare, Luminance, illuminance, Road crashes -
Pages 65-73Introduction
Consideration to time constraints, implementation and funding in each industry, one of the essential strategies for managing noise control and selection the best method is to prioritize noise control methods. The aim of this study was to Prioritizing of Noise Control Methods in the battery making industry by the Analytical Hierarchy Process (AHP).
MethodsThe present study was a descriptive-analytical cross-sectional study.After measurement of sound pressure level and identifying the main sources of noise pollution, Content validity index (CVI) and content validity ratio (CVR) were used to sieve the criteria and methods of noise control. Prioritization of noise control methods based on the study criteria was done by calculating the relative weight of each of them by two factors of Eigenvalue and eigenvector.
ResultsThe results of the study showed that the inconsistency ratio(IR) in pairwise comparisons was less than )10%( in all cases and the consistency of the answers was confirmed. Based on the results, among the study criteria, the acoustic efficiency criterion of method with weight(0.1810), and Among the proposed methods of noise control, the method of controlling the exposure time to noise and training of workers with weight(0.1732) had the highest priority.
ConclusionFindings showed that in the studied battery making industry, the best criterion in noise control is the safety of the noise control device. Also based on the results, controlling the duration of exposure time to noise and training workers in conditions of high noise exposure was the best method to noise control in the battery making.
Keywords: Analytical Hierarchy Process, Prioritizing, Noise control-, battery making