فهرست مطالب

فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان - سال نهم شماره 1 (بهار 1400)

فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
سال نهم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مریم آذین، نرگس امراللهی بیوکی، محمدشریف رنجبر* صفحات 1-18
    شقایق های دریایی (راسته Actinaria) از متنوع ترین و موفق ترین اعضای رده Anthozoa، زیر رده Hexacorallia هستند. با توجه به اهمیت شگرف شقایق های دریایی به عنوان جوامع سوسپانسیون خوار و موفقیت اکولوژیکی این جانداران به واسطه گرایش به شرکت در روابط همزیستی و همچینین کاربردهای اخیر آن ها در بیوتکنولوژی و استخراج مواد زیستی فعال و ترکیبات دارویی، مطالعه ساختار درونی و شناخت بخش های مختلف بدن این  آبزیان لازم و ضروری است. از این رو، در مطالعه حاضر از دو گونه شقایق دریایی Anthopleura buddemeieri و Stichodactyla haddoni برش های بافتی با ضخامت 5 میکرومتر تهیه و با هماتوکسیلین و ایوزین رنگ آمیزی شدند. با بررسی نتایج تصاویر میکروسکوپ نوری در این دو گونه دیواره بدن و حفره گوارشی به راحتی قابل رویت بودند. دیواره بدن حاوی سه لایه اکتودرم، مزوگله و گاسترودرم بود و اجزای حفره گوارشی شامل مزانتری، عضله طولی انقباضی و عضله قاعده ای کناری قابل ملاحظه بودند. در گونه A. buddemeieri با تهیه برش بافتی از تمام عرض حفره گوارشی این جانور اکتینوفارینکس و سیفونوگلیف مشاهده و نوع و تعداد مزانتری ها مشخص شد. همچنین در هر دو گونه عضلات طولی انقباضی با توسعه و قدرت بیشتر به انتهای مزانتری های اولیه و ثانویه نسبت به عضلات قاعده ای کناری واقع در نزدیکی دیواره بدن متصل بودند.
    کلیدواژگان: بافت شناسی، حفره گوارشی، دیواره بدن، شقایق دریایی
  • سهراب کلانتری، رضا طاعتی*، ذبیح الله پژند صفحات 19-38

    در مطالعه حاضر، رشد، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب کرم نرییس (Hediste diversicolor) تغذیه شده با مواد دفعی و غذای فیل ماهی در سیستم های باز و نیمه مداربسته ارزیابی شدند. این مطالعه در سه تیمار با سه تکرار شامل تیمار1: پرورش فیل ماهی و هدایت پساب به مخزن کرم و استفاده از آب برگشتی (نیمه مداربسته)، تیمار2: پرورش فیل ماهی و هدایت پساب به مخزن کرم و خروج آب از سیستم (باز) و تیمار3: پرورش کرم با غذای کنسانتره انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که شاخص های رشد و درصد زنده مانی در کرم های تغذیه شده از غذای کنسانتره در مقایسه با بقیه تیمارها بیشتر بود (05/0>P). بالاترین میزان اسیدهای چرب چند غیراشباع (SPUFA) و نسبت w-3/w-6 در کرم های تغذیه شده با غذای کنسانتره مشاهده شد (05/0>P). کرم های پرورش یافته در سیستم نیمه مداربسته بیشترین اسیدهای چرب تک غیراشباع (SMUFA) و نسبت DHA/EPA را داشتند (05/0>P). در میزان پروتئین و چربی لاشه و مواد معلق خروجی مخازن کرم اختلافات معنی دار ثبت شد (05/0>P). با توجه به نتایج به دست آمده، این کرم ها به دلیل داشتن پروتئین بالا و نیز نسبت های مناسب DHA/EPA و w-3/w-6 از ارزش غذایی بالایی برای ماهیان خاویاری و مولدین میگو برخوردار هستند. از نظر اقتصادی، به دلیل عدم هزینه برای غذا می توان از کرم به عنوان تولید ثانویه بهره برداری کرد.

    کلیدواژگان: : کرم نرئیس، فیل ماهی، اسیدهای چرب، سیستم نیمه مداربسته
  • احمد رخشانی، ابراهیم علیزاده دوغیکلایی، احسان احمدی فر*، محسن شهریاری مقدم صفحات 39-56

    هدف این مطالعه بررسی تاثیر جیره حاوی پودر گیاه گلدر (Otostegia persica) بر شاخص های خونی، آنتی اکسیدانی و ایمنی کپور معمولی (Cyprinus carpio) است. برای این منظور، ماهیان با میانگین وزنی 12/2±32/28 گرم طی مدت 45 روز با جیره غذایی حاوی 0/0 (شاهد)، 5/0 (T1)، 0/1 (T2) و 5/1 (T3) درصد پودر گیاه گلدر مورد تغذیه قرار گرفتند. در انتهای دوره از ماهیان خون گیری انجام شد و شاخص های خونی و ایمنی و آنزیم های آنتی اکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد اضافه کردن پودر گیاهی به جیره غذایی موجب تغییر معنی داری در شاخص های خون شناسی (تعداد گلبول قرمز و سفید و هماتوکریت) و شاخص های گلبول قرمز (MCV، MCH و MCHC) بین تیمارهای آزمایشی نشد (05/0<P). همچنین آنزیم های کبدی آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) دارای تفاوت معنی داری نبودند (05/0<P). بیشترین میزان پروتئین کل در تیمار T2 مشاهده شد و گروه شاهد دارای کمترین مقدار عددی بود و بین تیمارهای حاوی 1 و 5/1 درصد پودر گیاهی با دیگر تیمارها  تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0P<). در مقایسه مقادیر آلبومین، کلسترول و تری گلیسرید سرم خون ماهیان کپور تغذیه شده با پودر گلدر در پایان آزمایش با تیمار شاهد اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0<P). کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 1 و 5/1 درصد پودر گلدر بالاترین میزان را داشتند (05/0P<). با افزایش میزان گلدر درجیره غذایی میزان مالون دی الدهید به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>P). به طور کلی می توان نتیجه گرفت که استفاده از پودر گیاه گلدر اثرات مثبتی بر آنزیم های آنتی اکسیدانی سرم خون داشته است.

    کلیدواژگان: شاخص های خونی، شاخص های آنتی اکسیدانی، ایمنی، گیاه گلدر، کپور معمولی
  • امین مخلص آبادی فراهانی، فاطمه پیکان حیرتی*، سالار درافشان صفحات 57-76
    تولید و استفاده روزافزون از نانوذرات نقره می تواند باعث رهایش این مواد در بوم سازگان آبی و آسیب به آبزیان شود. در این مطالعه اثرات یون نقره و نانوذرات نقره محلول در آب بر برخی از شاخص های بیوشمیایی خون ماهی پرت مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، تعداد 60 قطعه ماهی پرت با میانگین وزنی 5/6±5/25 گرم، به مدت 5 روز در سه تیمار  شاهد (بدون تنش)، نانوذرات نقره (مواجه شده با غلظت 250 میکروگرم در لیتر نانوذرات نقره) و یون نقره (مواجه شده با غلظت 250 میکروگرم در لیتر یون نقره) تحت تنش قرار گرفتند و در طی این مدت تغذیه نشدند. اثر یون نقره بر شاخص های اکسیداتیو و سطوح آنزیم های کبدی پلاسما به صورت معنا داری بیشتر از اثر نانوذرات نقره بود و با این وجود هر دو تیمار به صورت معنی داری منجر به افزایش شاخص ها نسبت به تیمار شاهد شدند (05/0P<). تنش یاد شده منجر به افزایش پروتئین کل، آلبومین و گلوبولین نسبت به گروه شاهد شد، با این وجود تفاوت معنی داری در مقادیر این شاخص ها در بین دو گروه در معرض قرارگرفته با یون یا نانوذره نقره وجود نداشت (05/0<P). در مجموع می توان بیان کرد که هر دو ترکیب یون و نانوذره نقره منجر به اختلالات فیزیولوژیک در ماهی پرت شد، با این وجود اثر یون نقره به مراتب شدیدتر از نانوذره نقره بود.
    کلیدواژگان: یون نقره، نانو ذرات نقره، ماهی پرت خونی، تنش اکسیداتیو
  • شقایق رضاخانی، فلورا محمدی زاده، حسین خارا*، امیرهوشنگ بحری، محدثه احمدنژاد صفحات 77-96

    ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) یکی از با ارزش ترین ماهیان دریای خزر است و بازارپسندی، شکل ظاهری و طعم گوشت آن سبب شده تا از ارزش بالایی برخوردار باشد. این مطالعه به منظور تعیین اثر تنش های اکسیژنی روی بقا، برخی شاخص های خونی، ایمنی و استرس بچه ماهی آزاد دریای خزر انجام شد. از این رو، 210 قطعه بچه ماهی آزاد (10±50 گرم) به طور کاملا تصادفی انتخاب شدند و در وان های مجهز به هواده و کپسول اکسیژن قرار گرفتند. ماهیان در سه تیمار هیپوکسی (2 تا 3 میلی گرم در لیتر اکسیژن)، شاهد یا نرموکسی (7 تا 8 میلی گرم در لیتر اکسیژن) و هیپراکسی (12 تا 14 میلی گرم در لیتر اکسیژن) با سه تکرار تقسیم شدند. خون گیری در دو نوبت 12 و 24 ساعت انجام گرفت. نتایج نشان داد که در تیمارهای مختلف اکسیژنی بچه ماهیان آزاد فاقد هر گونه تلفات بودند. اثر اکسیژن نشان داد که تعداد گلبول های سفید و قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، نوتروفیل، لمفوسیت، کورتیزول، گلوکز، لاکتات، لیزوزیم، ایمنوگلوبین کل، IgM، آلبومین و پروتئین کل دارای اختلاف معنی دار بودند (05/0P<). در کل، سطح اکسیژنی 7 تا 8 میلی گرم در لیتر، مطلوب ترین شرایط برای پرورش بچه ماهی آزاد دریای خزر بود. چرا که مناسب ترین مقادیر شاخص ها بیشتر در این گروه مشاهده شد که با تیمارهای دیگر اختلاف معنی داری را نشان داد.

    کلیدواژگان: : ماهی آزاد دریای خزر، Salmo trutta caspius، تنش اکسیژنی، شاخص های خونی، ایمنی، استرس
  • حسین اسکندرنیا، مهدی شمسایی مهرجان*، هومن رجبی اسلامی، مهدی سلطانی، ابوالقاسم کمالی صفحات 97-123

    تغییر در غلظت مواد مغذی یکی از راهکارهای موثر در بهبود زیست توده و ارزش غذایی ریزجلبک ها محسوب می شود. در مطالعه حاضر اثر غلظت های مختلف کبالت (001/0، 01/0 (شاهد)، 1/0، 1 و 10 میلی‏گرم در لیتر) بر تراکم سلولی، کلروفیل های a و b، چربی، پروفایل اسیدهای چرب، عددهای یدی و صابونی ریزجلبک Isochrysis galbana به مدت دو هفته مورد بررسی قرار گرفت. افزودن 001/0 میلی گرم در لیتر کبالت موجب بهبود معنی دار در کلروفیل های‏a  (2118/3 میلی‏گرم در لیتر) و b (001/2 میلی‏گرم در لیتر)، محتوای چربی (09/24  درصد) و پروتئین (91/ 53 درصد) در مقایسه با تیمارهای دیگر شد (05/0P<). بیشترین میزان اسید چرب اشباع (83/47 درصد) در تیمار 10 میلی گرم در لیتر کبالت مشاهده شد، در حالی که کاهش کبالت تا مقدار 001/0 میلی گرم در لیتر سبب افزایش اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) و چند غیراشباع (PUFA) شد. همچنین، بیشترین و کمترین میزان عدد یدی و عدد صابونی نیز به ترتیب در غلظت های 001/0 و 10 میلی‏گرم در لیتر کبالت مشاهده شد. به طور کلی، غلظت 001/0 میلی گرم در لیتر کبالت میزان کلروفیل، محتوای چربی، پروتئین و PUFA ریزجلبک I. galbanaرا ارتقا بخشید، با این وجود تغییر غلظت بهینه کبالت تاثیر منفی بر رشد داشت.

    کلیدواژگان: کبالت، Isochrysis galbana، چربی، اسید چرب، ترکیبات بیوشیمیایی
  • محمد اسدی، احسان کامرانی، مرتضی یوسف زادی*، ایمان سوری نژاد صفحات 125-150
    نظر به تاثیرات منفی رنگ های سمی ضد چسبندگی موجودات مزاحم، تولید رنگ های غیرسمی به وسیله محصولات طبیعی و استفاده از آن ها در صنایع دریایی اهمیت زیادی دارد. مطالعه حاضر به بررسی خواص ضدچسبندگی زیستی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) در فرمول رنگ اپوکسی می پردازد. فعالیت ضد چسبندگی زیستی اسانس با سنجش فعالیت های ضدباکتری، ضدریزجلبکی، ضدبارناکل و ضدآرتمیا ثابت شد. حداقل غلظت بازدارنده اسانس در باکتری هایStaphylococcus aureus و Escherichia coli به ترتیب 125/0 و 250/0 میلی گرم در لیتر بود. در آزمایش ضدریزجلبک، اسانس آویشن باعث محدودیت رشد جلبک Isochrysis galbana به میزان 50 درصد در غلظت 67/17±19/52 میلی گرم در لیتر شد. غلظت نیمه کشنده اسانس برای بارناکل و آرتمیا به ترتیب 28/1±72/8 و 37/2±21/35 میلی گرم در لیتر بود. به منظور بررسی عملکرد ضدچسبندگی زیستی، اسانس به نسبت های 0 (شاهد)، 1، 2 و 3 درصد به رنگ اضافه شد و پس از رنگ آمیزی روی صفحات فایبرگلاس به مدت سه ماه در محیط دریا قرار گرفت. در پایان ماه اول و دوم، پنل های حاوی 3 درصد اسانس دارای کمترین وزن (به ترتیب 2/22±81/78 و 58/65±44/178 گرم) و کمترین درصد پوشش موجودات مزاحم (به ترتیب 92/1±52/63 و 34/3±05/92 درصد) بودند و با شاهد اختلاف معنی داری نشان دادند (05/0 >P). بر اساس نتایج، فعالیت ضد چسبندگی زیستی اسانس آویشن شیرازی به میزان اسانس موجود در رنگ و میزان شستشوی آن ها در آب دریا بستگی دارد.
    کلیدواژگان: رنگ ضد چسبندگی زیستی، Zataria multiflora، ترکیبات طبیعی، فعالیت زیستی
|
  • Maryam Azin, Narges Amrollahi Biuki, Mohammad Sharif Ranjbar * Pages 1-18
    Sea anemones (order Actiniaria) are among the most diverse and successful members of class Anthozoa, subclass Hexacorallia. According to the wonderful role of sea anemones as a benthic suspension feeding community and their ecological success by a propensity for engaging in symbiotic relationships and also their recent applications in biotechnology and the extraction of active biological substances and drug compounds, a study of internal structure of this aquatics is necessary. In this study, the histological sections with 5 µm thick were prepared from two species Anthopleura buddemeieri and Stichodactyla haddoni and stained with hematoxylin and eosin. By investigation of light microscope images, in both species the body wall and gastrovascular cavity were easily visible. Body wall significantly contained 3 layers of epidermis, mesoglea and gastrodermis and gastrovascular cavity structure included mesentery, longitudinal retractor muscles and parietobasilar muscles. In the species A. buddemeieri with making a histological section from all of the gastrovascular cavities of this animal, actinopharynx and siphonoglyphs were observed and the types and numbers of mesenteries were determined. Also in both species the longitudinal retractor muscles were stronger and wider attached to the end of primary and secondary mesenteries than pareitobasilar muscles placed near the body wall.
    Keywords: Histology, gastrovascular cavity, body wall, sea anemone
  • Sohrab Kalantari, Reza Taati *, Zabiollah Pajand Pages 19-38

    In this study, growth, carcass composition and fatty acid profile were evaluated in Hediste diversicolor fed faeces and food of beluga in open and semi-closed systems. This research was carried out based on three treatments in three replicates consisting of treatment 1: Nereis worm fed by beluga wastewater and using recycling water (semi-closed), treatment 2: Nereis worm fed by beluga wastewater without recycling water (open) and treatment 3: Nereis worm fed by concentrated food. Results showed that growth indices and survival rate in worms fed by concentrated food were higher than in comparison with other treatments (P<0.05). The highest content of SPUFA and w-3/w-6 ratio were observed in Nereis worms fed concentrated food (P<0.05). Reared worms in semi-closed system had the maximum content of SMUFA and DHA/EPA ratio (P<0.05). Significant differences were recorded in protein and lipid of carcass and TSS contents of worm tanks outlet (P<0.05). According to the results, because of having high content of protein as well as suitable ratios of DHA/EPA and w-3/w-6, these worms have high nutritional value for sturgeons and shrimp broodstocks. Economically, because of the lack of expense on food, the worm can be exploited as secondary product.

    Keywords: Nereis worm, Beluga, Fatty acids, Semi-closed System
  • Ahmad Rakhshani, Ebrahim Alizadeh, Ehsan Ahmadifar *, Mohsen Shahriari Moghadam Pages 39-56

    The aim of this study was to investigate the effect of a diet containing golder powder (Otostegia persica) on blood parameters, antioxidant and immunological responses in common carp (Cyprinus carpio). For this purpose, fish with a mean weight of 28.32±2.12g were distributed in aquariums and were fed with 0 (control), 0.5 (T1), 1 (T2) and 1.5% (T3) of golder powder for 45 days. At the end of the period, blood samples were collected from fish and immunological parameters and antioxidant enzymes evaluated. The results showed that the addition of plant powder to the diet did not cause significant changes in hematological indices (RBC and WBC count and hematocrit) and RBC indices (MCV, MCH and MCHC) between experimental treatments (P>0.05). Also, liver enzymes alanine transaminase (ALT), alkaline phosphatase (ALP) and aspartate transaminase (AST) were not significantly different (P>0.05). The highest total protein was observed in fish fed with T2 and the control group has the lowest level, and there was a significant difference between treatments containing 1 and 1.5% of plant powder and other treatments (P<0.05). Albumin, triglyceride and cholesterol of fish fed with golder powder were not significantly different at the end of the experiment with control treatment (P>0.05). Catalase, glutathione peroxidase and superoxide dismutase had the highest levels in fish fed with diets containing 1 and 1.5% of golder powder (P<0.05). The amount of malondialdehyde decreased significantly with increasing the amount of plant powder in the diet (P<0.05). Generally, golder powder has a positive effect on serum antioxidant parameters in this study.

    Keywords: blood parameters, Antioxidant parameters, Immunity, Golder, Cyprinus carpio
  • Amin Mokhlesabady Farahany, Fatemeh Paykan Heyrati *, Salar Dorafshan Pages 57-76
    The effects of water-borne silver ions and nanoparticles on oxidative stress responses, plasma liver enzymes and some other biochemical characteristics of blood parrot fish were investigated. For this study, 60 parrot fishes (average weight 25.5±6.5g) were randomly distributed into three different treatments including control, silver nanoparticles (250 μg/L) and silver ions (250 μg/L) for 5 days, without feeding during stress. The results showed that the effect of silver ions on plasma oxidative indices and liver enzyme levels was significantly higher than silver nanoparticles, meanwhile, they were significantly higher than control (P<0.05). Silver ion and nanoparticles also induced significant elevation on plasma protein, albumin and globulin levels in comparison to the control, but the effects of both chemicals on the recently mentioned characteristics were the same (P>0.05). In general, the results showed that both nano silver and ion could affect some physiological aspects of the blood parrot, but silver ions showed the highest effects.
    Keywords: silver ion, Silver Nanoparticles, Blood parrot fish, Oxidative stress
  • Shaghayegh Rezakhani, Flora Mohammadizadeh, Hossein Khara *, Amir Hooshang Bahri, Mohaddeseh Ahmadnezhad Pages 77-96

    Caspian brown trout (Salmo trutta caspius) is one of the most valuable fishes in the Caspian Sea and has great value due to its marketability, appearance and taste of meat. This study was carried out to determine the effects of oxygen changes on survival, some stress indices and hematological and immunological factors in Caspian Sea salmon (Salmo trutta caspius). 210 fish (50 10g) were randomly selected and placed in tanks with aerator and oxygen capsule. Fish were divided in 3 treatments with 3 replications including treatment hypoxia (2-3 mg/L oxygen), treatment control or normoxia (7-8 mg/L oxygen) and treatment hyperoxia (12-14 mg/L oxygen). Blood sampling were performed for 12 and 24 hours. The results showed that fish had no mortality in the different oxygen treatments. The effect of oxygen showed that there were significant differences in WBC, RBC, hemoglobin, hematocrit, neutrophil, lymphocyte, cortisol, glucose, lactate, lysozyme, total immunoglobulin, IgM, albumin, and total protein (P<0.05). In general, 7-8 mg/L oxygen is the most favorable condition for Caspian brown trout. Because the most appropriate values of factors were observed more in this group, which showed a significant difference with other treatments.

    Keywords: Caspian brown trout, Salmo trutta caspius, Oxygen stress, Hematological factors, Immunity, Stress
  • Hossein Skandarnia, Mehdi Shamsaie Mehrgan *, Houman Rajabi Islami, Mehdi Soltani, Abolghasem Kamali Pages 97-123

    Manipulation in the concentration of the nutrients of microalgae is one of the effective strategies to improve biomass and nutritional value. In this study, the effect of different concentrations of cobalt (0.001, 0.01 (control), 0.1, 1 and 10mg/L) on cell density, chlorophyll a and b, lipid, fatty acid profile, iodine and soap numbers of Isochrysis galbana were studied for two weeks. Adding 0.001 mg/L cobalt significantly improved chlorophyll a (3.2118mg/L) and b (2.001mg/L) and lipid (24.09%) and protein (53.91%) content of I. galbana compared to other treatments (P<0.05). The highest level of saturated fatty acid (47.83%) was observed in 10mg/L cobalt treatment, while the reduction of cobalt to 0.001mg/L caused an increase in monounsaturated fatty acid (MUFA) and polyunsaturated fatty acids (PUFA). Also, the maximum and minimum iodine and soap numbers were observed at concentrations of 0.001 and 10mg/L cobalt, respectively. Overall, a concentration of 0.001 mg/L cobalt provided the nutritional value of this microalgae in terms of chlorophyll a and b, protein, lipid and PUFA, although an alteration in the optimal concentration had a negative effect on biomass.

    Keywords: Cobalt, Isochrysis galbana, lipid, fatty acid, Biochemical composition
  • Mohammad Asadi, Ehsan Kamrani, Morteza Yousefzadi *, Iman Sourinejad Pages 125-150
    Regarding the negative impacts of using toxic antifouling paints to solve the problem of biofouling, the development of non-toxic paints from natural products and their application in marine industries has gain importance. In the present study, the antifouling properties of Zataria multiflora essential oil in antifouling epoxy paint were investigated. Antibiofouling activity of essential oil was proved by antibacterial, antimicroalgal, antibarnacel and antiartemia activities. The minimum inhibitory concentration was 0.125 and 0.250 mg/L against two bacteria Staphylococcus aureus and Escherichia coli, respectively. According to antimicroalgal adherence assay, essential oil had inhibited the average specific growth rate of Isochrysis galbana with effective concentration of 52.186±17.67mg/L and LC50 was 8.720±1.28 and 35.210±2.37mg/L against antibarnacel and antiartemia, respectively. The essential oil was added to epoxy paint and coated on the fiberglass panel exposed to seawater for three months. At the end of the first and second months, the coated panels containing 3% essential oil had the lowest weight (78.81±22.2 and 178.44±6.58 g, respectively) and lowest fouling cover percentage (63.52±1.92% and 92.05±3.34%, respectively) (P<0.05). Results showed that the effectiveness of antifouling activity of Z. multiflora essential oil depends on the amount of essential oil in the paint and its wash rate in seawater.
    Keywords: Antibiofouling Paint, Zataria multiflora, Natural Compound, Biological activity