فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 66، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدنقی ایمانی*، فاطمه قربان، فریبا حنیفی صفحات 1-20
    پژوهش حاضر باهدف ارایه مدل پیش بینی عملکرد تیمی مبتنی بر مولفه های یادگیری تیمی، رهبری تحول گرا و انعکاس گری تیمی انجام پذیرفت. روش تحقیق ازنظر هدف کاربردی و ازنظر نوع داده (کمی) بود. همچنین این پژوهش ازلحاظ گردآوری داده ها، از نوع پژوهش های توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل، کلیه کارکنان وزارت آموزش وپرورش در کل کشور به تعداد 1700 نفر بود. برای تعیین حجم نمونه، از روش کوکران استفاده شد و تعداد 313 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. گردآوری داده ها به دو روش اسنادی و میدانی(پرسشنامه استاندارد و محقق ساخته) انجام پذیرفت. در تحقیق کنونی، به منظور تعیین روایی پرسشنامه از روایی ظاهری ، محتوایی و سازه استفاده شد و برای تعیین پایایی،از آلفای کرونباخ(عملکرد تیمی، 75/0،یادگیری تیمی، 81/0، رهبری تحول گرا، 79/0، و انعکاس گری تیمی، 87/0) و پایایی ترکیبی استفاده شده که همگی مورد تایید قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها، از آزمون های الگو یابی معادلات ساختاری و آزمون t تک گروهی استفاده شد. نتایج نشان داد که مولفه های یادگیری تیمی، رهبری تحول گرا، انعکاس گری تیمی ، عوامل پیش بینی کننده عملکرد تیمی می باشند.
    کلیدواژگان: عملکرد تیمی، یادگیری تیمی، رهبری تحول گرا و انعکاس گری تیمی
  • امنه جمال لیوانی، معصومه باقرپور* صفحات 21-36
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ساختار مدارس با جامعه پذیری و مشارکت کاری معلمان دوره اول متوسطه شهرستان بندرگز صورت گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری نیز شامل تمامی معلمان دوره اول متوسطه شهرستان بندرگز به تعداد 300 نفر می باشند که براساس جدول کرجسی و مورگان 169 نفر از معلمین زن و مرد با روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها نیز شامل پرسشنامه های استاندارد ساختارسازمانی رابینز و ایوانسویچ (1998)، جامعه پذیری بیگلیاردی و همکاران (2005) و مشارکت کاری توماس لاداهل وکنجر(1965) می باشد. از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام با استفاده از نرم افزار spss 20 استفاده شد. یافته ها نشان داد: بین رسمیت و تمرکز در ساختار مدرسه با جامعه پذیری و مشارکت کاری معلمان متوسطه شهرستان بندرگز رابطه مثبت و معناداری وجوددارد. بین مولفه پیچیدگی در ساختار مدرسه با جامعه پذیری و مشارکت کاری معلمان رابطه معکوس و معناداری وجود ندارد. بین مولفه های رسمیت و تمرکز بیشترین سهم را در پیش بینی جامعه پذیری و مشارکت کاری معلمان متوسطه شهرستان بندرگز دارا بودند .
    کلیدواژگان: ساختارمدارس، جامعه پذیری، مشارکت کاری
  • معراج درخشان*، سلمان یوسفی، علی نجارپوریان صفحات 37-56
    هدف پژوهش حاضر تبیین سرزندگی تحصیلی در قالب یک مدل علی بود. روش پژوهش از نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر و پسر ابتدایی شهرستان فسا در استان فارس در سال تحصیلی 97-96 تشکیل دادند که تعداد 209 نفر (96 دختر و 131 پسر) از راه نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس جوعاطفی خانواده هیل برن (1964)، خودپنداره تحصیلی چن و تامپسون (2004) و سرزندگی تحصیلی دهقانی زاده و حسین چاری (1391) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و آزمون معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد، جو عاطفی خانواده دارای تاثیر مثبت و معنادار بر خودپنداره تحصیلی بود و خودپنداره تحصیلی نیز دارای تاثیر مثبت و معنادار بر سرزندگی تحصیلی بود. هم چنین جو عاطفی خانواده با واسطه گری خودپنداره تحصیلی دارای تاثیر معنادار بر سرزندگی تحصیلی بود. نتیجه گیری: به طور کلی می توان نتیجه گرفت که برای ارتقاء سرزندگی تحصیلی دانش آموزان لازم است به جو عاطفی خانواده و خودپنداره تحصیلی آنان توجه شود. نتایج بر مبنای شواهد نظری و پژوهشی مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: جو عاطفی خانواده، خودپنداره، سرزندگی تحصیلی
  • صمد رحمتی*، ریحانه جباری، طاهره ثمین صفحات 57-80
    چکیده هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش اشعار ریتیمیک بر بهبود کارکرد حافظه فعال، کاهش لکنت و اضطراب کودکان مبتلا به لکنت زبان بود. طرح پژوهش نیمه آزمایشی، با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری بود. جامعه آماری، کودکان 12-6 ساله مبتلا به لکنت زبان مراجعه کننده به مراکز گفتار درمانی شهر اهواز در سال 1396 بود که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 30 نفر از آنان انتخاب و با جایگزینی تصادفی در گروه های آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) قرار گرفتند و به مقیاس سنجش شدت لکنت کودکان (رایلی، 2009)، آزمون تکرار ناکلمه (باریک رو و همکاران، 1390) و مقیاس اضطراب آشکار کودکان (رینولدز وریچموند، 1985) پاسخ دادند. گروه گواه در انتظار ماند و آموزش اشعار ریتمیک برای گروه آزمایش طی 16 جلسه 90 دقیقه ای به صورت هر هفته 2 جلسه اجرا شد؛ در پایان مداخلات درمانی و 2 ماه بعد، مجددا آزمودنی های گروه های آزمایش و گواه، توسط پرسشنامه های پژوهش ارزیابی شدند. داده های با استفاده از تحلیل واریانس مختلط با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. نتایج نشان داد که آموزش اشعار ریتیمیک باعث بهبود کارکرد حافظه فعال و کاهش شدت لکنت زبان و اضطراب کودکان مبتلا به لکنت زبان می شود (01/0>p) و این تاثیر در مرحله پیگیری پایدار می ماند (01/0>p). آموزش اشعار ریتیمیک با تقویت نقش نیمکره راست در کنترل زبان و افزیش شاخه های عصبی از طریق شکل دادن و فعال کردن قشر مغز منجر به بهبود کارکرد حافظه فعال و کاهش لکنت و اضطراب کودکان مبتلا به لکنت زبان می شود.
    کلیدواژگان: آموزش اشعار ریتمیک، حافظه فعال، اضطراب، لکنت زبان
  • فرشته رحمتی، محمد یمینی*، حسین مهدیان صفحات 81-94
    چکیدهپژوهش حاضر باهدف تعیین نقش میانجی انگیزش تحصیلی در رابطه بین باورهای هوشی و تاب آوری تحصیلی انجام گرفت. این پژوهش از نوع پژوهش های پیمایشی با مطالعه همبستگی (معادلات ساختاری) بود. نمونه مورد مطالعه پژوهش حاضر شامل 350 نفر از دانش آموزان دختر متوسطه شهر بجنورد در سال تحصیلی 1396-1395 بود که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای, انتخاب شدند. اعضای نمونه پرسشنامه های تاب آوری تحصیلی ساموتلز (2004), انگیزش تحصیلی هارتر (1981) و باورهای هوشی عبدالفتاح و ییتس (2006) را تکمیل نمودند. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS-21 وAMOS-21 و روش مدل یابی معادلات ساختاری انجام گرفت. نتایج نشان داد که بین انگیزه تحصیلی, باورهای هوشی و تاب آوری تحصیلی روابط معناداری وجود دارد (01/0˂P)؛ اما انگیزه تحصیلی نقش میانجی معناداری بین باورهای هوشی و تاب آوری تحصیلی ایفا نمی کند (05/0<P). با توجه به نتایج حاصله می توان گفت باورهای هوشی وو انگیزش تحصیلی از اهمیت بالایی در شکل گیری تاب آوری تحصیلی برخوردارند اما انگیزش تحصیلی به تنهایی قادر به ایفای نقش میانجی گرانه بین باورهای هوشی و تاب آوری تحصیلی و لازم است تا در این خصوص تاثیر سایر متغیرهای مداخله گر روانی و زمینه ای مورد بررسی قرار گیرد. واژگان کلیدی: انگیزش تحصیلی, باورهای هوشی, تاب آوری تحصیلی, دانش آموزان.
    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، باورهای هوشی، تاب آوری تحصیلی، دانش آموزان
  • مرضیه حیدری*، سجاد رضایی زاده صفحات 95-118
    هدف پژوهش حاضر تبیین رابطه هوش هیجانی و رفتارشهروندی سازمانی با نقش میانجی اعتماد مدیران و همبستگی ارزش می-باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه معلمان مدارس شهرستان بوانات در سال تحصیلی97-98 بودند که تعداد 160 نفر به عنوان نمونه و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های هوش هیجانی هوچلید(1983)، ادلمن(1989)، رفتار شهروندی سازمانی پودساکف(1991)، اعتماد (گابارو و آتوس(1976) و همبستگی ارزش کیبل و درو(2002) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS20 وPLS استفاده گردید. نتایج نشان داد بین هوش هیجانی و همبستگی ارزش و اعتماد مدیران با رفتار شهروندی سازمانی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین هوش هیجانی مدیران و هوش هیجانی معلمان با همبستگی ارزش؛ و بین هوش هیجانی معلمان و اعتماد مدیران رابطه معناداری وجود دارد، به علاوه اعتماد مدیران و همبستگی ارزش ها نقش میانجی در رابطه بین هوش هیجانی و رفتار شهروندی دارد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رفتار شهروندی سازمانی، همبستگی ارزش، اعتماد مدیران
  • پویا زمانیان*، مجید عبدالهی صفحات 119-140
    هدف پژوهش،امکان سنجی اجرای آموزش به شیوه ی یادگیری ترکیبی در رشته عکاسی و ارزشیابی اثربخشی آموزشی اجرای این شیوه در دانشگاه پیام نور است. تحقیق ازنوع توسعه- کاربردی بوده و با روش شبه آزمایشی انجام شده است. برای حصول منظور ابتدا 80 نفر از این دانشجویان بعنوان اعضای گروه نمونه انتخاب و به دو گروه 40 نفره آزمایش و کنترل، تفکیک شدند. در شروع مداخله یک پرسشنامه محقق ساخته برای سنجش آمادگی شرکت در دوره ی آموزش الکترونیکی طراحی و در بین دانشجویان گروه آزمایش توزیع شد. نتایج نشان داد امکان برگزاری این شیوه ی آموزشی در میان این گروه از دانشجویان وجود دارد. سپس یک نرم افزار آموزش الکترونیکی طراحی شده و این گروه از دانشجویان به مدت یک ترم تحصیلی یکی از دروس رشته ی خود که (6 واحد عملی و 2 واحد تیوری) بود را با بهره گیری از این نرم افزاره، به شیوه ی یادگیری ترکیبی گذراندند. در انتهای پژوهش، نمرات پایان ترم دانشجویان دو گروه با یکدیگر مقایسه شد. نتایج حاصل نشان داد بین نمرات نهایی گروه دانشجویان حاضردرطرح ودانشجویان گروه شاهد، تفاوت آماری معنی داری وجود دارد. نمرات دانشجویان شرکت کننده در طرح به صورت معناداری از نمرات دانشجویان گروه شاهد پایینتر بود. پرسشنامه ای شامل 20 سوال نیز در اختیار دانشجویان گروه آزمایش قرار گرفت تا میزان رضایت آن ها را از این شیوه ی آموزش مورد بررسی قرار دهد ونتایج نظرسنجی نهایی نشان داد که اکثر دانشجویان از فایل آموزشی راضی بوده و از طریق آن اطلاعات مورد نظرشان را بدست آوردند و برای دروس دیگر نیز تمایل به استفاده از چنین نرم افزاری را دارند.
    کلیدواژگان: امکان سنجی، ارزشیابی آموزش از راه دور، آموزش الکترونیکی عکاسی
  • سید مرتضی ساداتی کیادهی، محمد صالحی*، کیومرث نیازآذری صفحات 130-138

    هدف کلی پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی ابعاد مدارس پژوهش محور در آموزش و پرورش استان مازندران بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است که با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) با طرح اکتشافی انجام شد. در بخش کمی از روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری آن را در بخش کیفی، مدیران و خبرگان آموزش و پرورش استان مازندران به تعداد 20 نفر و در بخش کمی، معلمان و کارکنان مدارس آموزش و پرورش استان مازندران به تعداد 39220 نفر تشکیل دادند که در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع تعداد 10 نفر و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران، تعداد 380 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای- طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته مدارس پژوهش محور با 81 سوال استفاده شد. روایی صوری و محتوایی ابزار به تایید متخصصان رسید و پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ آن ها نیز بالای 7/0 محاسبه شد که مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. نتایج نشان داد که؛ مدارس پژوهش محور دارای 13 بعد «فرهنگ پژوهش، ساختارحمایتی، منابع و امکانات، ارتباطات، خلاقیت، تدریس و آموزش، زیرساخت ها، شایستگی های منابع انسانی، تفکر انتقادی، یادگیری و تکالیف پژوهش محور، محتوای آموزشی، یادگیری مشارکتی و جمعی و برنامه ریزی» است و بعد فرهنگ پژوهش با بارعاملی 796/0 دارای رتبه بیشتر و بعد محتوای آموزشی با بارعاملی 453/0 دارای رتبه کمتر است.

    کلیدواژگان: مدرسه پژوهش محور، آموزش و پرورش، ابعاد مدارس پژوهش محور
  • سمانه سادات جعفر طباطبایی، خدابخش خارایی، تکتم سادات جعفر طباطبایی* صفحات 141-158
    مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی فرزندپروری مثبت به مادران برکاهش نشانه های لجبازی-نافرمانی و اختلال سلوک در کودکان انجام گرفت.روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی و از نوع طرح های پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود.جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان مقطع ابتدایی پسرانه مدارس شهر کهنوج 980 دانش آموز به همراه مادران آنها بود.40 نفر از کودکان که براساس پرسشنامه درجه بندی اسنپ چهار فرم والدین(1980) از لجبازی-نافرمانی بالا و براساس مقیاس پرسشنامه علایم مرضی تشخیص اختلال سلوک داده شده بودند ، به شیوه نمونه گیری در دسترس ، به عنوان حجم نمونه انتخاب و به دو گروه آزمایش (نفر20) و کنترل (20نفر) تقسیم شدند.گروه آزمون در 8 جلسه 90 دقیقه ای فرزندپروری مثبت شرکت کردند.نتایج تحلیل ها نشان داد که آموزش گروهی فرزند پروری مثبت بر کاهش لجبازی-نافرمانی واختلال سلوک آزمودنی های گروه آزمایش موثر بوده و در مورد لجبازی - نافرمانی دارای ماندگاری تاثیر است . می توان نتیجه گرفت آموزش گروهی فرزند پروری مثبت به مادران بر نشانه های لجبازی-نافرمانی و اختلال سلوک تاثیر دارد و باعث کاهش علایم آنها می شود.
    کلیدواژگان: فرزندپروری مثبت، لجبازی-نافرمانی، اختلال سلوک، کودکان
  • حامد صبوری، حسن گیوریان*، فریده حق شناس کاشانی صفحات 168-190

    پژوهش حاضر با هدف تبیین الگوی فرایند خط مشی گذاری در نظام آموزش و پرورش ایران صورت گرفته است. روش تحقیق آمیخته اکتشافی و نوع تحقیق توصیفی پیمایشی بوده و داده ها به صورت مصاحبه و میدانی -گردآوری گردید. جامعه آماری مدیران، خبرگان و اساتید در حوزه خط مشی گذاری آموزش و پرورش بودند که در بخش کیفی با رویکرد نمونه گیری هدفمند، تعداد 14 نفر جهت مصاحبه و در بخش کمی برای گردآوری داده های مورد نیاز، تعداد 120 نفر از خبرگان و مدیران ستادی و استانی آموزش و پرورش و مراکز خط مشی گذاری آموزش و پرورش به روش نمونه گیری با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی شامل مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته با طیف پنج گزینه ای لیکرت استفاده گردید. برای تعیین روایی از روایی محتوایی و همزمان و برای تعیین پایایی و اعتبار ابزار اندازه گیری نیز از آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل داده های کیفی از روش تحلیل مضمون و برای داده های کمی از شاخص های توصیفی، آزمون فریدمن نرم افزارSmart PLSو SPSS24 استفاده شد. تحلیل داده ها در نهایت به احصای 63 مضمون پایه، 13 مضمون سازمان دهنده، 3 مضمون فراگیر و شکل گیری الگوی نظری انجامید.

    کلیدواژگان: خط مشی، فرایند خط مشی گذاری، آموزش و پرورش
|
  • Mohamadnaghi Imani *, Fatemeh Ghorban, Fariba Hanifi Pages 1-20
    The aim of this study was to provide a predictive model of team performance based on team learning components, transformational leadership and team reflection. The research method was applied in terms of purpose and in terms of data type (quantitative). Also, this research was a descriptive-correlational research in terms of data collection. The statistical population included all 1,700 employees of the Ministry of Education in the whole country. To determine the sample size, Cochran's method was used and 313 people were selected as a multi-stage cluster sampling method. Data were collected by documentary and field study (standard and researcher-made questionnaire). In the present study, apparent, content and structural validity were used to determine the validity of the questionnaire and to determine the reliability, Cronbach's alpha (team performance, 0.75, team learning, 0.81, transformational leadership, 0.79, and reflectivity Team (0.87) and combined reliability were used, all of which were approved. To analyze the data, structural equation modeling and T-group sampling tests were used. The results showed that the components of team learning are transformational leadership, team reflection, and factors predicting team performance.
    Keywords: team performance, Team Learning, Transformational Leadership, and Team Reflection
  • Amene Jamal Lyvani, Masumeh Bagherpur * Pages 21-36
    The purpose of this study was to investigate the relationship between school structure and socialization and work participation of primary school teachers in Bandar-e-Gaz. The research method was descriptive-correlational and the statistical population also includes all 300 primary school teachers in Bandar-e-Gaz city. According to Krejcie and Morgan table, 169 male and female teachers were selected by stratified sampling method. Were. Data collection tools also included the standard Robins and Evanswich organizational structure questionnaire (1998), the socialization of Billiards et al. (2005), and the work partnership of Thomas Ladahl and Kenger (1965). Pearson correlation coefficient test and stepwise regression were used using SPSS 20 software. Findings showed: There is a positive and significant relationship between formality and focus in school structure with socialization and work participation of high school teachers in Bandar-e-Gaz. There is no significant inverse relationship between the component of complexity in the school structure and the socialization and work participation of teachers. Among the components of formality and focus, they had the largest share in predicting the socialization and work participation of high school teachers.
    Keywords: high school teachers, schools structure, sociability, occupational cooperation
  • Merj Derakhshan *, Salman Yousefi, Ali Najarporyan Pages 37-56
    The aim of this study was to explain academic Buoyancy in the form of a causal model. The research method was correlation and structural equations Modeling. The statistical population of the study consisted of all primary school girls and boys in Fasa city in Fars province in the academic year of 1396-97, in which 209 people (96 girls and 131 boys) were selected through cluster sampling. To collect the data, the hill Burn's Family emotional atmosphere scale (1964), Chen and Thompson's Self- Concept scale (2004), and Dehghanizade's and Husseinchary's Academic Buoyancy (2012) scales were used. Descriptive statistics, Pearson correlation coefficient and structural equation modeling test were used to analyze the data. The findings showed that the Family emotional atmosphere had a positive and significant effect on academic self-concept, and academic self-concept also had a positive and significant effect on Academic Buoyancy. Also, the Family emotional atmosphere had a significant effect on academic Buoyancy through the mediation of academic self-concept.
    Conclusion
    Generally, it can be concluded that in order to promote students' academic Buoyancy, it is necessary to pay attention to the Family emotional atmosphere and their academic self-concept. The results are discussed based on research and theoretical evidence.
    Keywords: family emotional atmosphere, self-concept, Academic buoyancy
  • Samad Rahmati *, Reyhaneh Jabbari, Tahereh Samin Pages 57-80
    The purpose of this study was to the effectiveness of rhythmic poetry training on improving of working memory and decreasing of severity of stuttering and anxiety in children with stuttering. The experimental design was semi-experimental with pre-test, post-test and follow-up with the control group. The statistical population included all children 12-6 year old with stutterers referring to speech therapy centers in Ahvaz in the year 1396. Among the statistical population of this study were selected 30 people using convenience sampling, and were placed randomly in experimental (n=15) and control (n=15) groups; and responded to Stuttering Severity Instrument (Reynolds & Richmond, 1985),Nonword Repetition test (Barikroo et al., 2011) and Revised Children's Manifest Anxiety Scale (Riley, 1994). The control group was awaited and rhythmic poetry training for the experimental group was carried out in 16 sessions of 60 minutes each week for 2 sessions; Then, at the end of the therapeutic interventions and again 2 months later, the subjects of the experimental and control groups were evaluated by questionnaires. Data were analyzed using mixed variance analysis with repeated measures. The results showed that rhythmic poetry training improved the function of active memory and decreased stuttering and anxiety in children with stuttering and this effect remained stable at follow up stage. rhythmic poetry training by strengthen the role of the right hemisphere in language control and increase nerve branches by forming and activating the cerebral cortex leads to improved the function of active memory and reduced stuttering and anxiety in children with stuttering.
    Keywords: Rhythmic Poetry Training, working memory, anxiety, Stuttering
  • Fereshte Rahmati, Mohammad Yamini *, Hossein Mahdian Pages 81-94
    This study aimed to determine the mediating role of academic motivation in the relationship between IQ and academic resilience. This research was a survey research with correlation study (structural equations). The sample consisted of 350 high school female students in Bojnourd in the academic year of 2015-2016 who were selected by multistage cluster sampling. Sample members completed the Samutelz Resilience Questionnaire (2004), Harter Academic Motivation Questionnaire (1981), and Abdul Fattah and Yates (2006) Intelligence Beliefs. Data analysis was performed using SPSS-21 and AMOS-21 software and structural equation modeling method. The results showed that there was a significant relationship between academic motivation, IQ and academic resilience (P˂0.01), but academic motivation did not play a significant mediating role between IQ and academic resilience (P <0.05). According to the results, it can be said that IU beliefs and academic motivation are very important in the formation of academic resilience, but academic motivation alone can play a mediating role between IQ beliefs and academic resilience and it is necessary to influence others. Psychological and contextual variables to be examined.Keywords: Academic Motivation, Intelligence Beliefs, Academic Resilience, Students.
    Keywords: Academic motivation, IQ beliefs, academic resilience, Students
  • Marzieh Heydari *, Sajad Rezaei Pages 95-118
    The aim of the present research is to explain the relationship of emotional intelligence and organizational-citizenship behavior to managers' trust and value congruence. This study was conducted using descriptive-correlational method. The statistical population of this research consisted of all teachers of Bavanat county schools in 2018-2019 academic year. Of which, 160 ceases were selected using stratified random sampling method. In order to collect data, Hochschild (1983) and Adelman (1989) Emotional Intelligence Questionnaires, Podsakov's Organizational Citizenship Behavior (OCBs, 1991), Trust Inventory of Gabaro and Athos (1976), and Cable and DeRue's (2002) value congruence were used. The obtained data were analyzed using SPSS20 and PLS software. Results showed that there is a significant relationship between emotional intelligence and value congruence and managers' trust and organizational citizenship behavior. Additionally, there is a significant relationship between managers' emotional intelligence and teachers' emotional intelligence and value congruence, and between teachers' emotional intelligence and managers' trust. Moreover, managers' trust and value congruence play a mediatory role in the relationship between emotional intelligence and citizenship behavior.
    Keywords: emotional intelligence, Organizational Citizenship Behavior, Value congruence, Managers' trust
  • Pouya Zamanian *, Majid Abdellahi Pages 119-140
    The purpose of this study was to evaluate the feasibility of applying blended training in photography and to evaluate the educational effectiveness of implementing this method in Payame Noor University. The research is developmental-applied and has been done in a quasi-experimental manner the statistical population of the project was the fourth year undergraduate students of photography in Payam Noor University of Isfahan (n = 95). For this purpose, 80 students were selected as sample group and divided into two groups of 40 person : test and control groups. At the beginning of the intervention, it was designed a researcher-made questionnaire to measure e-learning readiness and was distributed for the students of the experimental group. The results showed that it is possible to hold this training for them then an e-learning software was designed and the students for one semester completed one of their courses (6 practical and 2 theoretical units) using the software in a blended training manner. At the end of the study, the end-of-semester scores of the two groups were compared. The results showed a significant difference between the final scores of the Students present and students in the control group. The scores of the participating students in the project were significantly lower than those of the control group. A questionnaire including 20 questions was given to the students of the experimental group to evaluate their satisfaction with this teaching method. Final survey results showed that most of the students were satisfied with the educational file.
    Keywords: Feasibility, evaluation distance education, e-learning photography
  • Seyed Morteza Sadati Kiadehi, Mohammad Salehi *, Kiumars Niazazari Pages 130-138

    The overall purpose of this study was to identify and rank the dimensions of research-based schools in education in Mazandaran province. In terms of purpose, this research is practical that was done with a mixed_ method (qualitative and quantitative) with an exploratory design. In a quantitative part, a descriptive survey method was used. The statistical population consisted of 20 people in the qualitative section, principals and educational experts of Mazandaran province and in the quantitative section, 39220 people of teachers and school staffs in Mazandaran province. in a quantitative part, based on Cochran's formula, 380 people were selected as a sample by cluster-stratified random sampling method. A researcher-made questionnaire with 81 questions was used to collect data. The face and content validity of the instrument was confirmed by experts and their combined reliability and Cronbach's alpha were calculated above 0.7 which was confirmed. Exploratory and confirmatory factor analysis tests were used to analyze the data. the results showed that; Research-oriented schools have 13 dimensions: " culture of research, support structure, resources and facilities, communication, creativity, teaching and learning, infrastructure, human resource competencies, critical thinking, learning and research-oriented tasks, educational content, collaborative and collective learning" And planning "and then the culture of research with a factor of 0.796 has a higher rank and then the educational content with a factor of 0.453 has a lower rank.

    Keywords: Research-oriented school, education, dimensions of research-oriented schools
  • Samaneh Sadat Jafar Tabatabaei, Khodabakhsh Kharaei, Taktom Sadat Jafar Tabatabaei * Pages 141-158
    The present study aimed to determine the effectiveness of group positive parenting education to mothers on symptoms of pertinacity, disobedience and conduct disorder in children. The method of this study was semi-experimental and pre-test-post-test designs and follow up with the control group. Statistical society of this study includes all elementary school children in Kohnuj city schools and 980 boys with their mothers. Symptoms of conduct disorder were diagnosed in 40 of these children according to the parents' Snape rating form (1980) which is about high pertinacity –disobedience and based on the scale of the questionnaire. This was done using the available sampling method and the sample size was divided into experimental group (n = 20) and control group (n = 20). Experimental group learned positive parenting in 8 sessions with 90 minute per sessions. The results of the analysis show that group positive parenting education was effective on reducing of pertinacity and disobedience of conduct experimental group subjects and the case of stubbornness - disobedience had a lasting impact. It can be concluded that group positive parenting education for mothers affects on the symptoms of pertinacity-disobedience and conduct disorder and reduce their symptoms.
    Keywords: Positive Parenting, Pertinacity - Disobedience, Conduct Disorder, Children
  • Hamed Sabouri, Hasan Givarian *, Farideh Haghshenas Kashani Pages 168-190

    The aim of this study was to explain the pattern of the policy-making process in the Iranian education system. The research method was exploratory and the type of research was descriptive-survey and the data were collected through interviews and fieldwork. The statistical population was managers, experts and professors in the field of education policy-making. In the qualitative section with targeted sampling approach, 14 people for interviews and in the quantitative section to collect the required data, 120 experts and managers Headquarters and provincial education and education policy-making centers were selected by sampling method using Cochran's formula. Data collection tools were used in the qualitative part including semi-structured interviews and in the quantitative part a researcher-made questionnaire with a five-point Likert scale was used. Cronbach's alpha, content validity and concurrency were used to determine the reliability and validity of the measurement tool. For qualitative data, content analysis method was used and for quantitative data, descriptive indicators, Friedman test, Smart PLS and SPSS24 software were used. The data analysis eventually led to the enumeration of 63 basic themes, 13 organizing themes, 3 comprehensive themes and the formation of a theoretical model.

    Keywords: Policy, policy making process, education