فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 77، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/17
  • تعداد عناوین: 11
|
  • شناسایی مولفه های مدیریت درس پژوهی در مدارس متوسطه
    فاطمه صباغ*، سعید علیزاده، حسینعلی جاهد، رضا سورانی، ماه منیر بیاناتی صفحه 1

    این مطالعه با هدف شناسایی مولفه های مدیریت درس پژوهی در مدارس متوسطه انجام شده است. روش پژوهش با رویکرد کیفی و به شیوه گرندد تیوری انجام شد. نمونه پژوهش برای مصاحبه های نیمه ساختاریافته تعداد 12 نفر از خبرگان فعال در حوزه مدیریت آموزشی به شناسایی شاخص های الگوی مدیریت درس پژوهی در مدارس متوسطه بود که به شیوه هدفمند انتخاب شدند. روایی بخش کیفی از نوع روایی سازه ای و همگرا بود و مورد تایید واقع شد. تحلیل داده های کیفی در این مطالعه با روش تحلیل داده بنیاد و با سه مرحله کدگذاری انجام شد. برای تحلیل محتوای کیفی از نرم افزار MAXQDA استفاده شده است. از تحلیل داده های کیفی پژوهش در مرحله کدگذاری باز کدهای مفهومی اولیه حاصل شدند. یافته ها نشان داد پارادایم های حاصل از تحلیل کیفی داده بنیاد عبارتند از: شاخص های مقوله های زمینه ای: شاخص های تشویق و ترغیب به نوآوری، تلاش جهت ارتقاء مهارت ها، ارتقاء مسیولیت پذیری معلمان، آموزش واقع گرایانه، آموزش اکتشافی، آموزش مبتنی بر حل مسیله و آموزش تفکر انتقادی.

    کلیدواژگان: مدارس متوسطه، آموزش متوسطه، مدیریت درس پژوهی، کلیدواژه ها: درس پژوهی
  • ارائه مدلی برای توان تصمیم گیری مدیران مدارس دوره اول مقطع متوسطه
    سارا کوراوند، لیلا بهمئی *، غلامحسین برکت صفحه 2

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدلی برای توان تصمیم گیری مدیران مدارس دوره اول مقطع متوسطه استان خوزستان با تاکید بر قدرت و اختیار می باشد. روش تحقیق حاضر آمیخته اکتشافی از نوع کیفی و کمی می باشد. جامعه آماری مورد نظر در بخش کیفی را خبرگان حوزه آموزش و پرورش در سمت های مدیریتی تشکیل دادند که با روش هدفمند تا 15 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و با آن ها مصاحبه صورت پذیرفت. همچنین در بخش کمی جامعه آماری شامل کلیه مدیران مقطع متوسطه اول در استان خوزستان (2147نفر) هستند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای به صورت تصادفی که با تقسیم مدارس متوسطه به چهار بخش و فرمول کوکران حجم نمونه 326 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از رویکردهای گرندد تیوری و معادلات ساختاری با نرم افزارهای MAXQDA,SPSS-PLS استفاده گردید. نتایج نشان داد که ابعاد اصلی مدل را عوامل علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها تشکیل می دهند و شامل 74 زیر مولفه هستند و نتایج مدل تحقیق نشان می دهد که بزارش مدل مناسب بوده، یعنی اینکه مدل ارایه شده با توجه به اهداف تدوین شده موجب افزایش توجه به توانمندسازی مدیران در تصمیم گیری می گردد . بنابراین عوامل علی، زمینه ای، راهبردها، مداخله گر و پیامدها، ابعاد مدل مورد نظر را تشکیل داده اند و مدارس باید به این مولفه های اصلی به همراه زیر مولفه-های تعیین شده توجه داشته باشند.

    کلیدواژگان: مدیران، تفویض اختیار، قدرت سازمانی، توان تصمیم گیری
  • بررسی رابطه بین سبک تفکر مدیران آموزشی با سبک رهبری تحولی مدیران مدارس غیر انتفاعی
    ساجده سرو، فاطمه حمیدی فر * صفحه 3

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر بین سبک تفکر مدیران آموزشی برسبک رهبری تحولی آنان در بین مدیران مدارس غیر انتفاعی دوره متوسطه منطقه یک شهر تهران، صورت گرفت. این پژوهش، از نظر هدف کاربردی است و از نظر استراتژی یک پژوهش همبستگی از نوع پیمایشی است. ابزار گردآوری داده های میدانی پرسشنامه استاندارد بوده است. جامعه آماری شامل شامل مدیران مدارس غیرانتفاعی دوره متوسطه منطقه یک شهر تهران می باشد که 250نفر بودند که حجم نمونه با کمک جدول مورگان 148 نفر شناخته شد. روش نمونه گیری به صورت طبقه ای تصادفی انجام شد. طبق نتایج بدست آمده مشخص شد بین سبک های تفکر قانونگذار، اجرایی و قضاوتی مدیران مدارس غیرانتفاعی دوره متوسطه منطقه یک شهر تهران با سبک رهبری تحولی آنان شامل ترغیب ذهنی، نفوذ آرمانی، انگیزش الهام بخش و ملاحظه فردی رابطه معنی داری وجود دارد. به این ترتیب که سبک تفکر قانونگذارانه رابطه مثبتی با سبک رهبری تحولی دارد و سبک تفکر اجرایی و قضاوتی رابطه منفی با سبک رهبری تحولی دارد.

    کلیدواژگان: سبک رهبری تحولی، سبک تفکرمدیران، مدیران مدرسه
  • اثربخشی بسته آموزش والدین مبتنی بر براون در واکنش پذیری هیجانی، تحول مثبت نوجوانی، مسئولیت پذیری و شادی نوجوانان 12 تا 15 سال خارج از کنترل والدین
    اعظم جلالی، منصوره بهرامی پور اصفهانی * صفحه 4

    هدف پژوهش حاضر اثربخشی مدل آموزش والدین مبتنی بر براون در واکنش پذیری هیجانی، تحول مثبت نوجوانی، مسیولیت پذیری و شادی نوجوانان 12 تا 15 سال خارج از کنترل والدین بود. روش پژوهش نیمه ازمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون و دوره ی پیگیری دوماهه همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه والدین دارای نوجوانان 12 تا 15 سال خارج از کنترل و فرزندانشان در شهر اصفهان در تابستان 1400 بود. بدین منظور از طریق درج فراخوان در مراکز مشاوره و دعوت به شرکت در پژوهش، به شیوه نمونه گیری در دسترس و با در نظر گرفتن ملاک های خروج و ورود، تعداد 40 نفر انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (20 نفر آزمایش، 20 نفر کنترل) گمارده شدند. افراد گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای در دوره آموزشی شرکت کردند؛ اما برای گروه کنترل، مداخله ای صورت نگرفت. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه های واکنش پذیری هیجانی ماتو و نوک (2008)، تحول مثبت نوجوانی گلدوف و همکاران (2014)، مسیولیت پذیری سالکوسکیس و همکاران (2000)، شادی آرگیل، مارتین و کرسلند (1989) و تعارض والد -فرزندی مورای و اشتراوس (1990) بودند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس امیخته در نرم افزار SPSS-24 استفاده شد. نتایج نشان داد، مدل آموزش والدین براون بر متغیرهای واکنش پذیری هیجانی، تحول مثبت، مسیولیت پذیری و شادی نوجوانان 12 تا 15 سال خارج از کنترل والدین تاثیر معنادار دارد و و اثرات آموزش در در طول زمان ثابت باقی مانده است (01/0<p).

    کلیدواژگان: شادی، مسئولیت پذیری، تحول مثبت نوجوانی، آموزش والدین براون، واکنش پذیری هیجانی
  • اعتبار یابی الگوی ارزشیابی برنامه درسی دین و زندگی متوسطه با تآکید بر نظریه سازنده گرایی
    شهلا حریری مقدم * صفحه 5

    ابزار اعتبار یابی جهت ارزشیابی برنامه درسی عواملی متفاوت دارد. با انتخاب رویکرد و شیوه های نوین می توان در اکثر عوامل تآثیر گذار بود . بر اساس نظریه سازنده گرایی همه دانش ها ساختنی و نسبی اند . یادگیری فرایند ساخت دانش است . هدف اثر بخشی ساختن گرایی در تقویت حل مسیله ، تفکر انتقادی ، تجزیه وتحلیل ، آفرینش و ارزشیابی است. نوع روش تحقیق :توصیفی و از نوع همبستگی است. نمونه آماری :کلیه معلمان درس دین وزندگی متوسطه دوم ومدیران مدارس قرآنی اعم از زن و مرد که در مدارس دوره دوم متوسطه شهر تهران درسال تحصیلی1402-1401 مشغول به فعالیت بودند،. روش نمونه گیری نمونه 213 نفری ازمشارکت کنندگان این دوره به روش خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته برگرفته از مبانی نظری انجام گرفته، شیوه تحلیل داده ها : آزمون معادلات ساختاری بوده روایی و پایایی با ازمون الفای کرونباخ تایید شد . روش تجزیه تحلیل داده های آزمون معادلات ساختاری بوده . نتایج بدست آمده : 1-عوامل علی موثر بر مدل شامل قابلیت برنامه درسی طراحی شده در تحقق اهداف برنامه، 2-عوامل مداخله گر: الزام وجود معلم راهبر، 3-عوامل راهبردی : ایجاد محیط سوال برانگیز، 4-عوامل زمینه ای : فراهم کردن فرصت های یادگیری در فراگیران، 5-پیامدها : ایجاد روحیه پرسشگری در فراگیران،می باشد. مسیرها و روابط علی بین سازه های بیرونی و داخلی در اعتبار سنجی با روش تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، اعتبار یابی ارزشیابی، دین و زندگی متوسطه، نظریه سازنده گرایی
  • اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی بر افزایش پیوند با مدرسه دانش آموزان پسر دوره متوسطه
    مهدی شریفی * صفحه 6

    هدف پژوهش تعیین اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی بر افزایش پیوند با مدرسه دانش آموزان بود. پژوهش از نوع نیمه آزمایشی (پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل) و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر دوره متوسطه اول شهر گرگان بود. به منظور انتخاب آزمودنی ها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای نمونه ای به حجم 50 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (25 نفر) و گروه کنترل (25 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش در طول هشت جلسه 90 دقیقه ای (هر هفته 1 جلسه) تحت آموزش مهارت های ارتباطی بر اساس دیدگاه هارجی و دیکسون قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه پیوند با مدرسه (اسپرینگر و همکاران،2009) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار استنباطی (تحلیل کواریانس چندمتغیره) و با کمک نرم افزار SPSS-19 انجام شد. نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مهارت های ارتباطی بر پیوند با مدرسه دانش آموزان در سه بعد روابط حمایتگرانه ی مدرسه، پیوند دانش آموز- مدرسه و پیوند معلم- دانش آموز تاثیر مثبت دارد (01/0>P). بنابراین شایسته به نظر می رسد که آموزش مهارت های ارتباطی در مدارس به صورت جدی تر، مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، دانش آموزان دوره متوسطه، پیوند با مدرسه
  • بررسی رابطه بهزیستی مدرسه و مطلوبیت اجتماعی با تاب آوری اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه
    فرانک موسوی*، شهین دارایی فتح آباد صفحه 7

    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بهزیستی مدرسه و مطلوبیت اجتماعی با تاب آوری اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان دلفان انجام شده است. پژوهش به روش توصیفی- همبستگی انجام شده است. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان دلفان در سال 1402-1401 به تعداد 650 نفر تشکیل داده اند. حجم نمونه با توجه به جدول کرجسی ومورگان ((01970) 365 برآوردشد؛ از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی استفاده شد و برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه های استاندارد بهزیستی مدرسه (AWBQ) تومینین سوینی و همکاران (2012)، هیجان های تحصیلی (AEQ) پکران و همکاران (2002) و مطلوبیت اجتماعی کراون و مارلو (1964) استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS26 استفاده شد. نتایج نشان داد بین متغیرهای بهزیستی مدرسه و مطلوبیت اجتماعی و تاب آوری اجتماعی همبستگی معنادار و مستقیمی وجود دارد.پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بهزیستی مدرسه و مطلوبیت اجتماعی با تاب آوری اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان دلفان انجام شده است. پژوهش به روش توصیفی- همبستگی انجام شده است. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان دلفان در سال 1402-1401 به تعداد 650 نفر تشکیل داده اند. حجم نمونه با توجه به جدول کرجسی ومورگان ((01970) 365 برآوردشد؛ از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی استفاده شد و برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه های استاندارد بهزیستی مدرسه (AWBQ) تومینین سوینی و همکاران (2012)، هیجان های تحصیلی (AEQ) پکران و همکاران (2002) و مطلوبیت اجتماعی کراون و مارلو (1964) استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS26 استفاده شد.

    کلیدواژگان: مطلوبیت اجتماعی، بهزیستی مدرسه، تاب آوری اجتماعی
  • نوشتار مبدااثربخشی آموزش خودشکوفایی بر رشد فردی و پایستگی تحصیلی دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان آمل
    خدیجه موسوی، شعبان حیدری*، سیده علیا عمادیان صفحه 8

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش خودشکوفایی بر رشد فردی و پایستگی تحصیلی دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان آمل انجام گردید. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با اجرای پیش آزمون پس آزمون و کنترل در دو گروه آزمایش و کنترل بوده است. از میان جامعه آماری پژوهش حاضر، نمونه آماری از طریق نرم افزار g power به تعداد 30 نفر دانشجوی دختر(15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل) در سال تحصیلی 1401-1400 انتخاب گردیدند. برای گردآوری داده ها پرسشنامه خودشکوفایی از برانیگان استفاده شده، جهت سنجش رشد فردی از پرسشنامه روبیتچک و همکاران وجهت سنجش پایستگی تحصیلی از پرسشنامه پایستگی تحصیلی مارتین و مارش استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی(تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر) استفاده شده است و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین میانگین نمره های متغیرها در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، تفاوت معناداری وجود دارد و همچنین می توان گفت میزان تغییرات این متغیرها در طی مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، در دو گروه کنترل و آزمایش یکسان نبوده است، لذا می توان نتیجه گرفت آموزش خودشکوفایی بر رشد فردی و پایستگی تحصیلی موثر بوده است.

    کلیدواژگان: پایستگی تحصیلی، دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، آموزش خودشکوفایی، رشد فردی
  • اثربخشی درمان مبتنی برپذیرش و تعهد واقعیت گرا بر اضطراب امتحان و تحمل پریشانی دانش آموزان
    مجید پورفرج عمران * صفحه 9

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی برپذیرش و تعهد واقعیت گرا بر اضطراب امتحان و تحمل پریشانی دانش آموزان پایه دهم شهرستان آمل بود. طرح پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با پیش آزمون - پس آزمون همراه با گروه کنترل بوده و به لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان پسر مشغول به تحصیل در پایه دهم شهر آمل در سال تحصیلی 1402-1401 بود. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمندو با توجه به ملاکهای ورود و خروج تعداد 32 نفر از دانش آموزانی که اضطراب امتحان بالاتر و تحمل پریشانی پایین تری داشتند انتخاب شدند و بصورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه استاندارد اضطراب امتحان و پرسشنامه تحمل پریشانی بود. گروه آزمایش 8 جلسه درمان مبتنی برپذیرش و تعهد واقعیت گرا را دریافت کردند. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که بین گروه آزمایش و کنترل به لحاظ اضطراب امتحان و تحمل پریشانی تفاوت معناداری وجود دارد (001/0p>). بنابراین می توان نتیجه گرفت که درمان مبتنی برپذیرش و تعهد واقعیت گرا برکاهش اضطراب امتحان وافزایش تحمل پریشانی دانش آموزان پایه دهم شهرستان آمل موثر بوده است و می توان از این مداخله بعنوان روشی مناسب دربهبود اضطراب امتحان وتحمل پریشانی بهره برد.

    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، دانش آموزان، تحمل پریشانی، درمان مبتنی برپذیرش و تعهد واقعیت گرا
  • عوامل موثر بر بهبود عملکرد مدیران آموزشی با مکانیزم تقویت اعتماد بین فردی
    حسن کوچک زاده، صابر خندان علمداری*، محمدمهدی موحدی صفحه 10

    هدف این پژوهش شاسایی عوامل موثر بر بهبود عملکرد مدیران آموزشی با مکانیزم تقویت اعتماد بین فردی است. روش پژوهش از نوع پدیدارشناسی و جامعه ی پژوهش حاضر شامل اساتید و خبرگان دانشگاهی و همچنین خبرگان و مدیران آموزشی ارشد شرکت صنایع شیر ایران (پگاه) انتخاب گردیده است. همچنین در این تحقیق با استفاده از روش هدفمند قضاوتی، از نظرات پانزده نفر خبره استفاده شده است لذا برای شناسایی عوامل موثر بر بهبود عملکرد مدیران آموزشی با مکانیزم تقویت اعتماد بین فردی از ابزار مصاحبه نیمه ساختار در آن مجموعه استفاده گردیده است.که با استفاده از روش تحلیل تم (مضمون) داده ها تحلیل و نتایج نشان داد که عوامل موثر بر بهبود عملکرد مدیران آموزشی با مکانیزم تقویت اعتماد بین فردی عبارتند از: برنامه ریزی مبتنی بر تقویت اعتماد بین فردی؛ سازماندهی مبتنی بر تقویت اعتماد بین فردی؛ رهبری مبتنی بر اعتماد بین فردی؛ و کنترل مبتنی بر تقویت اعتماد بین فردی می باشد.

    کلیدواژگان: عملکرد، اعتماد، اعتماد سازمانی، اعتماد بین فردی، عملکرد مدیریت آموزشی
  • بررسی تاثیر فناوری های نوین بر عناصر برنامه درسی مطلوب مدارس آینده
    یوسف نامور*، برات سلیمی، اعظم راستگو، توران سلیمانی صفحه 11

    هدف اصلی این پژوهش، بررسی مولفه های عناصر برنامه درسی مطلوب مدارس آینده متاثر از فناوری های نوین بود. در اجرای پژوهش، از رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) استفاده شد. تعداد 20 نفر از صاحب نظران در حوزه تعلیم و تربیت در استان اردبیل با روش نمونه گیری هدفمند، به شیوه قضاوتی و براساس اصل اشباع نظری انتخاب گردید. در مرحله اول، برای جمع آوری داده ها، از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد و تحلیل داده ها، با روش کدگذاری سیستماتیک سه مرحله ای (گراند تیوری) صورت گرفت ویژگی ها و مولفه های عناصر برنامه درسی مطلوب مدارس آینده متاثر از فناوری های نوین و محدودیت های فعلی، از نگاه مصاحبه شونده ها، در شش طبقه ساختاری نظریه مذکور (شرایط علی، مداخله گر، پدیده اصلی، زمینه، راهبردها و پیامدها) مقوله بندی شده است. در مرحله دوم با جامعه آماری کلیه مدیران مدارس متوسطه دوره دوم شهر اردبیل، داده های کمی به وسیله پرسشنامه محقق ساخته از روی داده های کیفی، گردآوری شده که در این مرحله ی فرآیند اجرا و تجزیه و تحلیل از روش تحقیق توصیفی پیمایشی و همبستگی تبعیت می کند. نتایج تحلیل داده ها نشان داد انجام اصلاحات مستمر درباره عناصر برنامه درسی (اهداف، محتوا، فعالیت، گروه بندی، زمان بندی و...) همراه با تغییر و تحول، در فناوری های نوظهور، از نظر صاحب نظران برای آینده نظام آموزشی ضرورت داشته و نتایج پژوهش نشان دهنده تاثیر معنادار عناصر برنامه درسی بر مدارس آینده است و تفاوت معناداری بین وضع موجود و وضع مطلوب وجود دارد.

    کلیدواژگان: عناصر برنامه درسی، برنامه درسی ملی، فناوری های نوظهور، مولفه های مطلوب
|
  • Identifying the components of study management in secondary schools
    Fatemeh Sabbagh*, Saeed Alizadeh, Hossein Ali Jahid, Reza Sourani, Mahmonir Byanati Page 1

    This study was conducted with the aim of identifying the components of learning management in secondary schools. The research method was conducted with a qualitative approach and grounded theory method. The research sample for the semi-structured interviews was 12 active experts in the field of educational management to identify the indicators of the study management model in secondary schools, who were selected in a targeted manner. The validity of the qualitative part was of construct and convergent validity and was approved. Qualitative data analysis in this study was done with the foundational data analysis method and with three stages of coding. MAXQDA software was used for qualitative content analysis. From the analysis of the qualitative data of the research, in the open coding stage, the initial conceptual codes were obtained. The findings showed that the paradigms resulting from the qualitative data analysis of the foundation are: indicators of contextual categories: indicators of encouragement and persuasion to innovation, efforts to improve skills, improving teachers' responsibility, realistic education, exploratory education, problem-solving education and critical thinking education.

    Keywords: Secondary schools, Secondary Education, Keywords: curriculum research, curriculum management
  • Presenting a model for the development of decision-making power of school principals of the first period of secondary school
    sara Koravand, Leila Bahmaee*, Gholamhossein Barekat Page 2

    The aim of the current research is to provide a model for developing the decision-making ability of school principals of the first year of secondary school in Khuzestan province with an emphasis on power and discretion. The current research method is a combination of qualitative and quantitative research. The intended statistical population in the qualitative section was formed by experts in the field of education in managerial positions, who were selected as a sample size with a targeted method, and interviews were conducted with them. Also, in the quantitative part, the statistical population includes all the principals of the first secondary level in Khuzestan province (2147 people) using the random cluster sampling method that divides the secondary schools into four sections (north, south, east and west) Kochran's formula, the sample size was determined to be 326 people. The tool of data collection in this research was a researcher-made questionnaire. To analyze the data, ground theory approaches and structural equations were used with MAXQDA, SPSS-PLS software. The results showed that the main dimensions of the model are causal, contextual, intervening factors, strategies and consequences, and they include 74 sub-components, and the results of the research model show that the model is appropriate, that is, the model presented According to the developed goals, it increases attention to empowering managers in decision-making. Therefore, causal factors, contextual factors, strategies, intervenors and consequences have formed the dimensions of the desired model, and schools should pay attention to these main components along with the determined sub-components.

    Keywords: Managers, Decision-Making Power, Delegation of Authority, organizational power
  • Investigating the Relationship between the Thinking Style of Educational Managers and their Transformational Leadership Style among Non-Government School Managers
    Sajedeh Sarv, Fatemeh Hamidifar* Page 3

    This research was conducted with the aim of investigating the effect of the thinking style of educational managers on their transformational leadership style among non-profit secondary school managers in the first district of Tehran. This research is based on quantitative methods, it is practical in terms of its purpose, and it is a survey-type correlational research in terms of strategy. The tool for collecting field data was a standard questionnaire. including the Sternberg Thinking Styles Questionnaire (1997) and the Transformational Leadership Questionnaire of Arin Bass and Avolio (2000). The statistical population includes principals of non-profit secondary schools in the first district of Tehran, which were 250 people, and the sample size was determined to be 148 people with the help of Morgan's table. The sampling method was done in a random stratified manner. According to the results obtained, it was found that there is a significant relationship between the legislative, executive and judgmental thinking styles of non-profit secondary school principals in the first district of Tehran with their transformational leadership style including mental persuasion, ideal influence, inspirational motivation and individual consideration. In this way, the legislative thinking style has a positive relationship with the transformational leadership style, and the executive and judgmental thinking style has a negative relationship with the transformational leadership style.

    Keywords: School Principals, Transformational leadership style, thinking style of managers
  • The Efficacy of Brown's Parent Education package on Emotional Responsivity, Positive Adolescent Development, Responsibility and Happiness in 12- to 15-Year-Old Adolescents Who Were Out of Parent Control
    Azam Jalali, Mansoureh Bahramipour Isfahani * Page 4

    The purpose of the present study was the efficacy of Brown's parent education model on emotional responsivity, positive adolescent development, responsibility and happiness in 12- to 15-Year-old adolescents who were out of parent control. The study method was quasi-experimental along with pre-test-post-test design and two-month follow-up period with the control group. The statistical population encompassed all parents who had 12- to 15-Year-old out of control adolescents and their children in Isfahan in the summer 1400. Therefore, 40 subjects were selected and assigned into two experimental and control groups (20 subjects in control group and 20 subjects in experimental group) randomly through inserting citation on consoling centers and inviting them to participate in the study and by using availability sampling method and by considering the exit and entry criteria. The experimental group participated in the training course for 8 sessions in 90 minutes; but there was no intervention for control group. The measurement instrument comprised of the Emotional Responsivity Questionnaire by Matuo & Nock, the Positive Adolescents Development by Goldof et al., the Responsibility by Salkowski et al, The Happiness by Argyle, Martin and Kresland (1989), and the Murray Parent-Child Conflict Questionnaire by Murray and Strauss (1990). To collect data, the mixed-design analysis of variance model was used. The result indicated that Brown's parent education has a significant effect on variables of emotional responsivity, positive development, responsibility and happiness in 12 to 15 years-old adolescents who were out of parent control and the effects of education has remained constant over time.

    Keywords: happiness, responsibility, positive adolescent development, Brown's Parent Education, emotional responsivity
  • Validation of secondary religion and life curriculum evaluation model with emphasis on constructivism theory
    shahla haririmoghaddam* Page 5

    The accreditation tool for curriculum evaluation has different factors. By choosing new approaches and methods, you can be influential in most factors. According to the theory of constructivism, all knowledge is constructive and relative. Learning is the process of building knowledge. The objective of the effectiveness of constructivism is to strengthen problem solving, critical thinking, analysis, creation and evaluation.

    Type of research method

    descriptive and correlational. Statistical sample: All secondary school religion and life teachers and Quranic school principals, both male and female, who were working in second secondary schools in Tehran in the academic year of 1402-1401. Sampling Method A sample of 213 participants of this course was selected by random cluster method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire based on the theoretical foundations, and the method of data analysis was the structural equation test, and its validity and reliability were confirmed by Cronbach's alpha test. The method of analyzing the test data is structural equations.

    The obtained results

    1- Causal factors affecting the model, including the ability of the curriculum designed to achieve the goals of the program, 2- Intervening factors: the requirement of a teacher leader, 3- Strategic factors: creating a questionable environment, 4- Background factors: providing opportunities Learning in learners, 5-consequences: creating a questioning spirit in learners. Paths and causal relationships between external and internal constructs were confirmed in validation by confirmatory factor analysis

    Keywords: Evaluation, Curriculum, accreditation, religion, secondary life. Theory of constructivism
  • The Effectiveness of Communication Skills Training on Increasing the school bonding on Secondary school male students
    Mehdi sharifi * Page 6

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of communication skills training on increasing the school bonding on Secondary school male students. The statistical population of this study included all male students of the first high school of Gorgan. 50 People was selected with two-step cluster sampling method and randomly assigned to experimental (25) or control group (25). The members of the experimental group received 8 sessions of 90 minutes receiving communication skills training according to Harji and Dixon's viewpoints, but the control group received no intervention. The data collection tool was a link to the school questionnaire (Springer & Associates, 2009). Multivariate covariance analysis (MANCOVA) was used to compare the averages. The results of covariance analysis showed that the communication skills increase the school bonding of students' in three dimensions: the supporting school relationships, student-school bonding, and student-student bonding. Therefore, it seems appropriate to consider communication skills in schools more seriously.

    Keywords: communication skills, school bonding, Secondary School Students
  • Examining the relationship between school well-being and social desirability with social resilience of secondary school students
    faranak Mosavi *, sahyn daraiy Page 7

    The present study was conducted with the aim of determining the relationship between school well-being and social desirability with social resilience of Delfan secondary school students. The research was done by descriptive-correlation method. The statistical population of all high school students of Delfan city in 1401-1402 was 650 people. The sample size was estimated according to the table of Krejci and Morgan (01970) 365; the stratified random sampling method was used and to collect data, the school well-being standard questionnaires (AWBQ) Tominin-Sweeney et al. (2012), academic emotions (AEQ) ) Pakran et al. (2002) and Crown and Marlowe's social desirability (1964) were used and SPSS 26 software was used to analyze the data. The results showed a significant and direct correlation between the variables of school well-being and social desirability and social resilience. There is.The present study was conducted with the aim of determining the relationship between school well-being and social desirability with social resilience of Delfan secondary school students. The research was done by descriptive-correlation method. The statistical population of all high school students of Delfan city in 1401-1402 was 650 people. The sample size was estimated according to the table of Krejci and Morgan (01970) 365; the stratified random sampling method was used and to collect data, the school well-being standard questionnaires (AWBQ) Tominin-Sweeney et al. (2012), academic emotions (AEQ) ) Pakran et al. (2002) and Crown and Marlowe's social desirability (1964) were used and SPSS 26 software was used to analyze the data. The results showed a significant

    Keywords: social desirability, Social resilience, School welfare
  • The effectiveness of self-actualization training on students' personal growth and academic persistence Daughter
    Khadijeh mossavi, Shaban Heidary*, Seyedeh Olia Emadian Page 8

    The present study was conducted with the aim of measuring the effectiveness of self-actualization training on personal growth and academic persistence of female students of Amol Farhangian University. The research method was semi-experimental with pre-test, post-test and control-test in two experimental and control groups. From among the statistical population of the present study, a statistical sample of 30 female students (15 in the experimental group and 15 in the control group) was selected through g power software in the academic year of 1400-1401. Brannigan's self-actualization questionnaire was used to collect data, Rubicchek et al.'s questionnaire was used to measure individual growth and Martin and Marsh's academic persistence questionnaire was used to measure academic persistence. Descriptive statistics and inferential statistics (repeated measurement variance analysis) were used for data analysis and the data were analyzed using SPSS software. The results showed that there is a significant difference between the average scores of the variables in the pre-test, post-test and follow-up stages, and it can also be said that the changes in these variables during the pre-test, post-test and follow-up stages were not the same in the two control and experimental groups, so we can conclude that self-actualization training has been effective on personal growth and academic persistence.

    Keywords: Farhangian University students, Teaching self-actualization, personal growth, academic persistence
  • Effectiveness of treatment based on realistic acceptance and commitment on exam anxiety and distress tolerance of students
    Majid Pourfaraj Omran* Page 9

    The aim of the present study was to investigate the effectiveness of treatment based on realistic acceptance and commitment on exam anxiety and distress tolerance of 10th grade students in Amol city. The current research design is semi-experimental with pre-test-post-test along with the control group and is practical in terms of purpose. The statistical population included all male students studying in the 10th grade of Amol city in the academic year of 1402-1401. Using the targeted sampling method, according to the entry and exit criteria, 32 students who had higher exam anxiety and lower distress tolerance were selected and randomly placed in the experimental and control groups. The research tools included standard test anxiety questionnaire and distress tolerance questionnaire. The experimental group received 8 sessions of therapy based on realistic acceptance and commitment. The data were analyzed using covariance analysis. The findings showed that there is a significant difference between the experimental and control groups in terms of exam anxiety and distress tolerance (p>0.001). Therefore, it can be concluded that the treatment based on realistic acceptance and commitment has been effective in reducing exam anxiety and increasing distress tolerance of tenth grade students in Amol city, and this intervention can be used as a suitable method to improve exam anxiety and distress tolerance.

    Keywords: Students, Distress Tolerance, Exam anxiety, realistic acceptance, commitment therapy
  • Effective factors on improving the performance of educational managers with the mechanism of strengthening interpersonal trust
    hassan koochakzadeh, saber khandaalamdari *, mohammadmehdi movahedi Page 10

    The purpose of this research is to determine the effective factors on improving the performance of educational managers with the mechanism of strengthening interpersonal trust. The research method is phenomenology and the current research community includes university professors and experts as well as experts and senior educational managers of Iran Milk Industries Company (Pegah). Also, in this research, by using the purposeful method of judgment, the opinions of fifteen experts have been used, therefore, in order to identify the effective factors on improving the performance of educational managers with the mechanism of strengthening interpersonal trust, a semi-structured interview tool has been used in that collection. Using the theme analysis method, data analysis and results showed that the effective factors on improving the performance of educational managers with the mechanism of strengthening interpersonal trust are: planning based on strengthening interpersonal trust; organization based on strengthening interpersonal trust; leadership based on interpersonal trust; And control is based on strengthening interpersonal trust.

    Keywords: performance, Trust, Organizational Trust, interpersonal trust, educational management performance
  • Investigating the impact of new technologies on the elements of the desired curriculum of future schools
    Yousef Namvar *, Barat Salimi, Azam Rastgoo, Toran soleimani Page 11

    The main purpose of this study was to investigate the components of the desired curriculum elements of future schools affected by new technologies. In conducting the research, a mixed approach (qualitative and quantitative) was used. A number of 20 experts in the field of education in Ardabil province were selected by purposive sampling, judgmental method based on the principle of theoretical saturation. In the first stage, to collect data Semi-structured interviews were used and data analysis was performed using a three-stage systematic coding method (grand theory). The structure of the theory (causal, intervening, main phenomenon, context, strategies and consequences) is categorized into six structural categories. In the second stage, with the statistical population of all secondary school principals in the second year of Ardabil, quantitative data were collected by a researcher-made questionnaire based on qualitative data. Slowly The results of data analysis showed that continuous improvement of curriculum elements (objectives, content, activities, grouping, scheduling, etc., along with change, in emerging technologies, is necessary for the future of the educational system from the experts' point of view and the research results show It gives a significant effect of curriculum elements on future schools and there is a significant difference between the current situation and the desired situation.

    Keywords: National Curriculum, curriculum elements, emerging technologies, desirable components