فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی - سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 67، تابستان 1400)

پژوهشنامه تربیتی
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 67، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا چناری*، سیده فاطمه روحانی، کورش پارسا معین صفحات 1-36

    این پژوهش با هدف شناسایی عوامل اثرگذار بر توانمندسازی سازمانی بر اساس مدیریت دانش در میان کارکنان شعب بانک سپه شهر تهران انجام شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهش های آمیخته (کیفی- کمی) است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و سازمانی شامل مدیران ارشد بانک سپه شهر تهران و آشنا با مدیریت منابع انسانی، و در بخش کمی شامل کلیه کارمندان شعب بانک سپه شهر تهران بود. حجم نمونه در بخش کیفی با اشباع نظری (20 نفر) و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران 343 نفر برآورد شد.. ابزار گردآوری داده ها، در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای مقیاس 5 گزینه ای بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آلفای کرونباخ، میانگین واریانس استخراج شده (AVE)، ماتریس جذر AVE، کولموگروف اسمیرنف، تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی و t تک نمونه ای استفاده شد. نتایج به دست آمده به شناسایی 14 مولفه اثرگذار شامل اعتماد، انگیزش، تعهد، هوش هیجانی، مشارکت، ارتباطات، ساختار، آموزش، فرهنگ، رهبری، تکنولوژی و پاداش منجر شد. نتایج دیگر نشان داد که وضعیت موجود مولفه های شناسایی شده در توانمندسازی سازمانی بر اساس مدیریت دانش مطلوب است. علاوه بر این، با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی مولفه ها به سه دسته فردی، سازمانی و میان فردی دسته بندی گردید. در این میان عوامل فردی با ضریب مسیر (0.88) رتبه اول، عوامل سازمانی (0.87) رتبه دوم و در نهایت عوامل بین فردی با ضریب مسیر (067) رتبه آخر را به خود اختصاص داد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی سازمانی، عوامل فردی، عوامل سازمانی، عوامل میان فردی، بانک سپه
  • الهام فارسی مدان*، سودابه شیرانی بروجنی، طیبه شریفی صفحات 37-54

    هدف پژوهش حاضر مقایسه افراد مبتلا به اختلال پرخوری و افراد غیر مبتلا از لحاظ، سبک های مقابله ای، بامدادگرایی، خودکارآمدی در زمینه خوردن، استرس، اضطراب و افسردگی با کنترل شاخص توده بدنی بود. روش این پژوهش، توصیفی از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری را کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهرستان اردبیل تشکیل می دادند که 53 نفر از افراد مبتلا به اختلال پرخوری با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه تشخیصی، مطابق با پنجمین راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی به عنوان گروه بیمار و 61 نفر نیز به عنوان گروه غیر بیمار انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های شاخص افسردگی اضطراب و استرس لویندا (1995) ، مقیاس بامدادگرایی اسمیت، ریلی و میدکیف (1989)، پرسشنامه پرخوری گورمالی و همکاران (1982)، مقیاس خودکارآمدی در کنترل وزن کلرک و همکاران (1991) و سبک های مقابله ای بیلینگنز و موس (1981) بود و داده ها با استفاده از روش تحلیل کواریانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بعد از کنترل شاخص توده بدنی، افراد مبتلا به اختلال پرخوری اضطراب و افسردگی بیشتر و خودکارآمدی کمتری در کنترل خوردن داشتند. آنها از سبک مقابله ای هیجان-مدارتری استفاده می کردند و تمایلات عصرگرایانه آنها نسبت به افراد غیر بیمار بالاتر بود. بنابراین توجه به پریشانی هیجانی، خود کارآمدی در مدیریت تغذیه، نوع شخصیت بامدادگرایی و سبک های مقابله ای می تواند نقش مهمی در مدیریت پرخوری این بیماران داشته باشد.

    کلیدواژگان: اختلال پرخوری، خودکارآمدی، شاخص توده بدنی، بامدادگرایی، روانشناسی سلامت
  • سمیه فلاح تفتی، رضا جعفری هرندی*، مینا سادات طباطبایی صفحات 65-95

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل تطبیقی روش های تدریس و ارزشیابی در برنامه درسی هنر دوره ابتدایی ایران، برزیل، یونان و کره جنوبی انجام شد. روش پژوهش تطبیقی کیفی و انتخاب کشورها هدفمند بود. داده ها از طریق اسناد بالادستی و مدارک ملی آموزش و پرورش، گزارش های پژوهشی و مقالات فصلنامه های علمی گردآوری گردید. تحلیل داده ها بر اساس الگوی چهار مرحله ای بردی انجام شد. نتایج مربوط به روش های تدریس نشان داد به طور مشترک هر چهار کشور بر استفاده از روش قصه گویی، بحث و گفتگو، موسیقی و سرودها، اجرای نمایش، بازدید از گالری های هنری و موزه ها و بهره گیری از سایت های اینترنتی تاکید دارند، حال آن که ارایه مدل برای نقاشی، سرمشق دادن برای خوشنویسی و تعریف پروژه فردی و گروهی مختص به ایران، بازی با خاک رس و توده های کاغذ، ساختن اشیا با چوب، ساختن عروسک های بومی و گردش در طبیعت مختص به برزیل، بازی های آموزشی مختص به یونان، روایت-گری، برگزاری نمایشگاه از فعالیت های هنری دانش آموزان و استفاده از رسانه های اینترنتی مختص به کره جنوبی می-باشد. نتایج مربوط به روش های ارزشیابی نیز مشخص کرد که ترجیح رویکرد کیفی، استفاده از پوشه کار، ثبت گزارش و مشاهده و قضاوت معلم از جمله اشتراکات است، در حالی که از نمایشگاه کاردستی، مباحثه با دانش آموزان درباره کیفیت آثار هنری و سنجش نگرش های هنری دانش آموزان در ایران، از پرسشنامه های انشایی و نظرخواهی از والدین در برزیل، از ارزشیابی اقدامات درون کلاسی و ارزشیابی فعالیت های خارج از کلاس در یونان و از فرایندمحوری و استفاده از چک لیست های مصوب در کره جنوبی استفاده می شود.

    کلیدواژگان: دوره ابتدایی، برنامه درسی هنر، روش های تدریس، روش های ارزشیابی، تحلیل تطبیقی
  • رضا هراتیان، علی رضا چناری*، فتاح ناظم صفحات 87-112
    هدف

    با هدف ارایه مدل عوامل موثر بر ارزیابی توانمندی های حرفه ای روسای دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس تراز جهانی با بهره گیری از مولفه مدیریت دانش انجام شد.

    روش

    روش پژوهش بر حسب هدف کاربردی و از نظر روش گرداوری داده ها توصیفی- پیمایشی، همین طور از نظر نوع داده آمیخته اکتشافی بود. در بخش کمی نیز به منظور گرداوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از پرسشنامه های استاندارد و نتایج حاصل از مصاحبه های بخش کیفی بهره گرفته شد. برای محاسبه روایی پرسشنامه از روایی محتوا و سازه استفاده شد که یافته ها بیانگر روا بودن ابزار اندازه گیری بود و همین طور به منظور سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که به دلیل بیشتر شدن مقادیر ضرایب از 0.7 می توان گفت که پرسشنامه مذکور از پایایی لازم برخوردار است. همین طور داده های گردآوری شده حاصل از بخش کمی از طریق آمار استنباطی (آزمون تی تک نمونه ای،تی جفتی و مدل سازی معادلات ساختاری) و با استفاده از نرم افزار لیزرل تحلیل شد. عوامل موثر عبارتند از زیرساخت فناوری اطلاعات، سیاست های اقتصادی،عامل آموزشی و پژوهشی، سیاست سازمانی مدلی با توجه به عوامل ذکر شده معرفی شده است که به خوبی متناسب است. با توجه به پژوهش انجتم شده از وضعیت فعلی خوبی برخوردار هستند. اما بین وضعیت فعلی و مطلوب عوامل تاثیرگذار بر ارزیابی توانمندی های حرفه ای روسای دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس تراز جهانی با بهره گیری از مولفه مدیریت دانش تفاوت وجود دارد.

    کلیدواژگان: زیرساخت فناوری اطلاعات، سیاست های اقتصادی، عامل آموزشی و پژوهشی، سیاست سازمانی
  • سجاد نامور*، حامد بخشی، مسعود ایمانیان صفحات 125-150

    بخش اعظم شناخت انسان از محیط بر اساس سوابق یادگیری اش است.سرقت از انحرافات اجتماعی پرتکرار است که با تحمیل خسارت های جانی موجب شکل گیری ترس و ناامنی در شهروندان می شود. در این تحقیق به تبیین رابطه خسارت های جانی سرقت با نگرش به ترس و ناامنی شهروندان بر اساس نظریه یادگیری پرداخته شده است. این تحقیق از نوع مطالعات کمی و توصیفی از نوع پیمایشی است که به شیوه ی همبستگی اجرا شده است. جامعه آماری شامل همه شهروندان استان خراسان شمالی است که نمونه بر اساس فرمول کوکران به تعداد 384 نفر به دست آمد و پرسش نامه محقق ساخته به روش طبقه ای متناسب با حجم توزیع شد. روایی پرسشنامه مورد تایید چند تن از متخصصان و خبرگان این حیطه قرار گرفت و پایایی آن به روش آلفای کرون باخ به میزان 82/. تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 18 تحلیل شد. بر اساس نتایج مشاهده شد از نظر شهروندان خسارت های جانی ناشی از سرقت در معابر و اماکن، جیب بری و سرقت منزل به ترتیب به نسبت سایر سرقت ها بیشترین رابطه را با نگرش ایشان به ترس و ناامنی دارند. از آنجا که تنها 8.6 درصد پاسخگویان مورد سرقت قرار گرفته اند؛ بر اساس نظریه یادگیری اجتماعی این طور استنباط می شود که مکانیزم های دیگری مانند مشاهده و تقلید به جز تجربه مستقیم سرقت، تعیین کننده نگرش به ترس و ناامنی ایشان بوده است از این رو پیشنهاد می شود جهت طراحی برنامه های مداخله ای برای ارتقا امنیت اجتماعی علاوه بر اجرای طرح های پیشگیری از جرم می توان از مکانیزم های مشاهده و تقلید مثبت بهره گرفت.

    کلیدواژگان: خسارت های جانی، سرقت، نگرش به ترس و ناامنی، نظریه یادگیری اجتماعی
  • رقیه سامی*، موسی پیری، بهنام طالبی صفحات 137-160

    هدف این مطالعه کشف سطوح، پیامدها و عوامل تسهیل کننده توانمندسازی مبتنی بر درس پژوهی به شیوه کیفی و بررسی نقش میانجی عوامل تسهیل کننده در تاثیرگذاری سطوح بر پیامدهای توانمندسازی به شیوه کمی بوده است. در بخش کیفی با استفاده از راهبردهای نمونه گیری هدفمند، از بین دستورالعمل های آموزش و پرورش، مبانی نظری و پیشینه عملی و مصاحبه با صاحب نظران (13نفر)، اقدام به استخراج متون مرتبط گردید. سپس با تحلیل محتوای استقرایی متون سطوح، پیامدها و تسهیل کننده های توانمندسازی مشخص گردید. در بخش اول کمی پژوهش، داده-های کیفی به پرسشنامه تبدیل گردید و روایی صوری و محتوایی آن با استفاده نظر صاحبنظران تایید گردید و با توزیع آن در بین 676 نفر از معلمان دوره ابتدایی، روایی سازه، آن نیز با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی محاسبه گردید. در قسمت دوم کمی برای تعیین نقش میانجی عوامل تسهیل کننده، پرسشنامه ی استاندارد شده در بین 223 نفر از معلمان مجری درس پژوهی، سرگروه های آموزشی، کارشناسان اداری و برخی از صاحب نظران شرکت-کننده در بخش کیفی پژوهش توزیع گردید که همگی به صورت نمونه گیری قضاوتی انتخاب شده بودند. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که اثر متغیرهای پیش بین (سطوح توانمندسازی و تسهیل کننده ها) بر متغیر وابسته (پیامدها) مثبت و معنادار (05/0≥P) بود. برازش کلی مدل با استفاده از معیارGOF در حد قوی (583/0) بوده و نقش میانجی عوامل تسهیل کننده با استفاده از آزمون سوبل (18/9) به طور کامل تایید گردید. نتیجه آزمون VAF نشان داد که متغیر میانجی، شدت اثر متوسط در مدل دارد.

    کلیدواژگان: درس پژوهی، توانمندسازی، معلمان دوره ابتدایی
  • کبری کاظمیان مقدم*، همایون هارون رشیدی صفحات 145-161

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه الگوهای ارتباطی، انسجام و انعطاف پذیری خانواده با بهزیستی روان شناختی دانش آموزان با واسطه گری سرسختی روانشناختی بود. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل تمامی دانش آموزان مقطع دوم متوسطه شهر دزفول و نمونه پژوهش شامل 390 نفر از این دانش آموزان بود که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی (ریف، 1989)، الگوهای ارتباطی خانواده (ریچی و فیتزپاتریک، 1998)، انعطاف پذیری (شاکری، 1382)، انسجام خانواده (سامانی، 1381) و سرسختی روانشناختی اهواز (کیامرثی، 1377) استفاده شد. نتایج نشان داد الگوهای ارتباطی، انسجام و انعطاف پذیری خانواده و سرسختی روانشناختی با بهزیستی روان شناختی دانش آموزان رابطه معناداری وجود دارد. نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که روابط مستقیم و غیر مستقیم در مدل پیشنهادی معنادار بودند و روابط بین متغیرهای مذکور از برازش قابل قبول برخوردار بود. بنابراین بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که سرسختی روانشناختی در رابطه بین الگوهای ارتباطی، انسجام و انعطاف پذیری خانواده با بهزیستی روانشناختی دارای نقش میانجی می باشد.

    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی، انسجام، انعطاف پذیری، بهزیستی روان شناختی، سرسختی روانشناختی
  • سهیلا حسین پور*، فرهاد سعیدی، حیدر عبدی صفحات 179-200

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه خودکارآمدی و تعهد شغلی معلمان دارای تدریس در حوزه تخصصی و غیرتخصصی در مقطع ابتدایی ناحیه یک آموزش و پرورش شهرستان سنندج بود. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقایسه ای است. جامعه ی آماری شامل 1102 نفر (810 نفر زن و 292 نفر مرد) از معلمان مقطع ابتدایی آموزش و پرورش ناحیه یک شهرستان سنندج بوده که در سال تحصیلی 97-96 مشغول به فعالیت بودند. از این تعداد 95 نفر از معلمان مقطع ابتدایی که در حوزه ی غیرتخصصی خود، مشغول به تدریس بودند، به روش تمام شماری و همچنین 262 نفر از معلمان که دارای تدریس در حوزه تخصصی خود بودند، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. از پرسشنامه های استاندارد خودکارآمدی تشانن- موران و وولفولک هوی (2001) و تعهد شغلی بلاو (2009)، جهت گردآوری داده-ها استفاده شد. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون t دو گروه مستقل استفاده گردید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که خودکارآمدی معلمان دارای تدریس در حوزه تخصصی و خارج از حوزه تخصصی، تفاوت معناداری دارد. همچنین تعهد شغلی معلمان دارای تدریس در حوزه تخصصی و خارج از حوزه تخصصی نیز، تفاوت معناداری دارد.

    کلیدواژگان: تدریس، حوزه غیرتخصصی و تخصصی، خودکارآمدی، تعهد شغلی، معلمان
  • پویا حیدری، زهرا امین فلاح، حسن مومنی*، صدیقه جعفری صفحات 201-218

    هدف مطالعه حاضر، بررسی رابطه کیفیت زندگی و سلامت روانی دانش آموزان دختر متوسطه دوم است. روش مطالعه حاضر کمی- پیمایشی و با ابزار پرسشنامه و بر روی جامعه دانش آموزی روستایی متوسطه شهرستان دهلران در سال تحصیلی 1397 صورت گرفته است. جامعه آماری 1176 نفر و حجم نمونه نیز بر اساس جدول مورگان 308 نفر است. اعتبار پرسشنامه از طریق توزیع مقدماتی تعدادی پرسشنامه (25 مورد) و بر اساس آزمون آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفته است. برای بررسی فرضیات تحقیق از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است. همچنین پرسشنامه های مورد استفاده شامل ترکیب پرسشنامه استاندارد سلامت روانی گلدبرگ (1978) و پرسشنامه کیفیت زندگی ویلیامز و باتن (1981) است. نتایج نشان دادند سطح کیفیت زندگی دانش آموزان روستایی در حد بالا و سطح سلامت روان نیز متوسط است. بین متغیر کیفیت زندگی و سلامت روان رابطه معناداری وجود دارد و میزان این همبستگی (70/0=r) و (05/0 ≥ P) حاصل شد. نتایج رگرسیون نیز نشان داد که متغیر کیفیت زندگی به میزان 49/0 متغیر سلامت روان را پیش بینی می کند. با توجه به اثرگذاری کیفیت زندگی بر سلامت روان دانش آموزان، وزارت آموزش و پرورش باید بیش از هر اقدام دیگری بر موضوع ارتقاء کیفیت زندگی دانش آموزان دختر روستایی که بر سلامت روان آنان نقش به سزایی دارد تمرکز نماید.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت روان، دانش آموزان دختر روستایی، حمایت اجتماعی
  • مجتبی ملااحمدی، احمدعلی فروغی ابری صفحات 219-252

    پژوهش حاضر تحت عنوان تحلیل عوامل سه گانه توسعه ایده پردازی بر پیامدهای توسعه کیفی مراکز رشد با رویکرد آمیخته به مرحله اجرا درآمد. روش پژوهش از نظر هدف، بنیادی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات در دو سطح کیفی، رویکرد اشتراوس وکوربین (1998) و کمی (توصیفی از نوع پیمایشی) بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران شرکت های دانش بنیان مستقر در دانشگاه‌های استان تهران و اصفهان در سال 1398 بود. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه ساختاریافته بود که تحلیل اطلاعات آن به شیوه کد گذاری (باز، محوری و انتخابی) روی نمونه ای مشتمل بر15 نفر صورت گرفت و در بخش کمی ابزار اصلی سنجش، پرسشنامه محقق ساخته بود. بر مبنای حداقلی نرم افزار کمترین مربعات جزیی هوشمند حجم نمونه در بخش کمی پژوهش 50 نفر در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که عوامل سه گانه توسعه ایده پردازی شامل شرایط علی با6 مولفه (بستر سازمانی،عوامل آموزشی، عوامل مالی، الگوهای ارتباطی، کار تیمی اثربخش، تحقیقات بازار)، شرایط زمینه ای با 3 مقوله اصلی (کارکرد، اقتصاد، قوانین) و شرایط مداخله گر با4 مقوله(حمایت، توانمندسازی، نگرش،تحلیل رفتار متقابل) برپیامدهای توسعه کیفی مراکز رشد در 5 مقوله اصلی (اشتغال غنی و تقویت شده، رشد کارآفرینی، مدیریت استعداد، بازاریابی علمی و هم افزایی ملی) تاثیر داشته و نظریه اولیه مدل توسعه کیفی مراکز رشد دانشگاه‏های کشور بر اساس مقوله های یاد شده به صورت الگوی مفهومی تدوین و تفسیر گردید.

    کلیدواژگان: پیامدها، توسعه کیفی، ایده پردازی، رویکرد آمیخته، مراکز رشد
|
  • Alireza Chenari *, Seyede Fatemeh Rohani, Korosh Pparsa Moein Pages 1-36

    The purpose of this study was to identify the factors affecting organizational empowerment based on KM among employees of Sepah Bank branches in Tehran. The present study is applied in terms of purpose and qualitative-quantitative in terms of information gathering. The statistical population in the qualitative section consisted of academic and organizational experts including senior managers of Sepah Bank in Tehran and familiar with human resources management, and in the quantitative section included all employees of Sepah Bank branches in Tehran. The sample size was 343 in qualitative section with theoretical saturation (20 persons) and in quantitative section by Cochran formula. Data were analyzed using Cronbach's alpha, AVE, AVE matrix, Kolmogorov-Smirnov test, exploratory factor analysis, confirmatory factor analysis, and one-sample t-test. The results led to the identification of 14 influential components including trust, motivation, commitment, emotional intelligence, participation, communication, structure, education, culture, leadership, technology, and reward. Other results showed that the existing status of identified components in organizational empowerment based on knowledge management is desirable. In addition, the components were categorized into three categories: individual, organizational, and interpersonal using factor analysis. Among the individual factors with path coefficient (0.88) ranked first, organizational factors (0.87) ranked second and finally interpersonal factors with path coefficient (067) ranked last.

    Keywords: Organizational Empowerment, Individual Factors, Organizational Factors, Interpersonal Factors, Sepah Bank
  • Elham Farsimadan *, Sodabeh Shirani Brojeni, Tayebeh Sharifi Pages 37-54

    The aim of present study was comparison coping styles, morningness, self-efficacy in eating, stress, anxiety and depression in binge eating disorder patients with normal people by controlling body mass index. In this study 53 student out of 392 with binge eating disorder selected by diagnostic questionnaire and interview according to Fifth Edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders also 64 normal students were selected by simple random method. The tools that used in this study was Composite Scale of Morningness (CSM), Lynda's Depression Anxiety Stress Scales (DASS), Weight efficacy Life Style Questionnaire, Binge Eating Scale and Coping Styles Questionnaire. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance. The results showed that after controlling BMI, patients with binge eating disorder had more anxiety and depression and less self-control. They used the more emotion-focused coping strategies and eveningness tendencies was higher than non-patients. Therefore, attention to emotional distress, self-efficacy in nutrition management, morningness, and coping styles, can play an important role in the management of these patients.

    Keywords: Eating Disorders, Self-efficacy, Body Mass Index, morningness, health psychology
  • Somayeh Fallah Tafti, Reza Jafari Harandi *, Mina Sadat Tabatabaei Pages 65-95

    This study aimed at comparative analysis of teaching and evaluation methods in the art curriculum of elementary school in Iran, Brazil, Greece and South Korea. The qualitative comparative research method and choice of countries was purposeful. data were collected through upstream and national education documents, research reports and articles in scientific journals. data analysis was performed based on Bereday's four-step model. Results in teaching methods show The four countries jointly emphasize the use of storytelling, discussion, music and anthems, performances, visits to art galleries and museums, and the use of Internet sites, while presenting models for painting, setting an example for calligraphy and defining individual and group projects specific to Iran, playing with clay and piles of paper, making objects with wood, making native dolls and walking in nature specific to Brazil, Educational games specific to Greece, storytelling, exhibitions of student art activities and the use of online media specific to South Korea. The results in evaluation methods also showed that the preference of the qualitative approach, the use of the workbook, recording the report and observation and judgment of the teacher, including subscriptions There are commonalities between the four countries, while from the handicraft exhibition, a discussion with students about the quality of works of art and measuring the artistic attitudes of students in Iran, from essay questionnaires and polls from parents in Brazil, from evaluating in-house actions Class and evaluation of extracurricular activities in Greece and the process-oriented use of approved checklists in South Korea.

    Keywords: elementary school, Art curriculum, Teaching methods, Evaluation Methods, Comparative Analysis
  • Reza Haratian, Alireza Chenari *, FATAH NAZEM Pages 87-112
    Objective

    The aim of presenting a model of factors affecting the evaluation of professional competencies of the heads of Islamic Azad University based on the global level was done using the knowledge management component.

    Method

    The research method was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection method, as well as exploratory in terms of mixed data type. In the quantitative section, a researcher-made questionnaire based on standard questionnaires and the results of qualitative section interviews were used to collect data. To calculate the validity of the questionnaire, the validity of content and structure was used. The findings indicated the validity of the measurement tool. Also, Cronbach's alpha coefficient was used to assess the reliability. Also, the collected data obtained from the quantitative part were analyzed through inferential statistics (sample t-test, paired t-test and structural equation modeling) and using LISREL software. The effective factors are information technology infrastructure, economic policies, educational and research factor, organizational policy, a model has been introduced according to the mentioned factors, which is well-suited. Due to their association, they are in good current condition. However, there is a difference between the current and favorable situation of the factors affecting the evaluation of the professional competencies of the heads of the Islamic Azad University on a global level using the knowledge management component.

    Keywords: Information technology infrastructure, economic policies, educational, research factor, organizational policy
  • Sajad Namvar *, Hamed Bakhshi, Masod Imanian Pages 125-150

    Much of a person's knowledge of the environment is based on his or her learning record. Stealing from social deviations is recurring, causing fear and insecurity in citizens by inflicting casualties. In this study, the relationship between the loss of life and theft is explained by the attitude towards fear and insecurity of citizens based on learning theory. This research is a quantitative and descriptive survey study that has been conducted in a correlational manner. The statistical population includes all citizens of North Khorasan province. The sample was obtained based on Cochran's formula to 384 people and the researcher-made questionnaire was distributed in a stratified manner according to the volume. The validity of the questionnaire was confirmed by several experts in this field and its reliability by Cronbach's alpha method was 82.. Confirmed. Data were analyzed using SPSS software version 18. Based on the results, it was observed that from the citizens' point of view, the loss of life due to theft in the streets and places, pickpocketing and home theft, respectively, have the highest relationship with other attitudes towards fear and insecurity compared to other thefts. Because only 8.6% of respondents have been robbed, Based on social learning theory, it is inferred that other mechanisms such as observation and imitation, in addition to the direct experience of robbery, have determined their attitudes toward fear and insecurity. Implementation of crime prevention plans can use positive observation and imitation mechanisms.

    Keywords: Physical damages, Theft, attitudes toward fear, insecurity, social learning theory
  • Roghaieh Sami *, Moosa Piri, Behname Talebi Pages 137-160

    This study aimed at discovering,qualitatively, levels, consequences, and facilitating factors of lesson-study-based empowerment , and investigating, quantitatively, intervening role of facilitating factors on consequences of primary school teachers' empowerment . During qualitative stage, using purposeful sampling strategies, related texts were extracted from upper-hand documents, bylaws, theoretical backgrounds , and interviews with participants (n=13). Then, levels, consequences, and facilitators of empowerment were detected through inductive content analysis . In quantitative stage, first, the qualitative data were turned into a questionnaire, face and content validity of which were approved based on scholarly remark. Construct validity was calculated by distributing the questionnaire among 676 teachers. Second , to determine the intervening role of facilitating factors, a standardized questionnaire was distributed among some teachers , head teachers, administrative experts and scholars participating in the qualitative phase (n=223), all being selected based on judgmental sampling. The results of structural equations modeling revealed that the effect of predictive variables (levels of empowerment and facilitators) on dependent variable (consequences) was statistically positive and significant (p≤05). Based on the GOF standard, the general fitness of the model was calculated to be strong (0.583). The intervening role of facilitators, was completely confirmed based on the results of Sobel Test (9.18). Furthermore, the results of the VAF Test showed that the intervening variable had an intermediate effect intensity in the model.

    Keywords: Lesson Study, empowerment, Primary school teachers
  • Kobra Kazemianmoghadam *, Homayoon Haroon Rashidi Pages 145-161

    The aim of the present study was to investigate the relationship between Family communication patterns family, coherence and flexibility with Psychological well-being by mediating of hardiness in students. The research method was descriptive-correlational. The research population consisted of all secondary school students in Dezful and a sample of 390 students who were selected by cluster random sampling method. To measure variables, psychological well-being questionnaires (Riff 1989), family communication patterns (Rithchie and Fitzpatrick, 1998), family flexibility (Shakeri, 2003), family cohesion (Samani, 2002), and Ahvaz's Hardiness (Qumarsi, 1998) were used. The results showed that communication patterns, coherence and family flexibility and hardiness with psychological well-being of students were significant. The results of path analysis showed that direct and indirect relationships in the proposed model were significant and the relationships between these variables had acceptable fit. Therefore, based on the findings of this research, it can be concluded that psychological hardiness has a mediating role in the relationship between communication patterns, family coherence and flexibility with psychological well-being.

    Keywords: Family Communication Patterns Family, coherence, Flexibility with Psychological Well-Being, hardiness
  • Soheila Hosein Pour *, Farhad Saeidi, Heidar Abdi Pages 179-200

    The purpose of this study was to compare self-efficacy and job commitment among teachers with teaching "in the field" and teaching "out-of-field" teachers in elementary school district of Sanandaj city education. The research method is descriptive-comparative. The population included 1102 people (810 females and 292 males) from elementary school teachers in a district of Sanandaj city who were engaged in the academic year of 2017-2018. Of these, 95 non-specialized elementary teachers were selected through a simple random sampling method using a total of 262 teachers who only had specialized teaching. Tschannen-Moran and Woolfolk Hoy standard self-efficacy questionnaires (2001) and Blau job commitment (2009) were used to collect data. Also, for data analysis, independent t-test was used. The results show that there is a significant difference between the self-efficacy of teachers who teaching out-of-field and teaching in the field. There is also a significant difference between the job commitment of teachers who teaching out-of-field and teaching in the field.

    Keywords: teaching, Teaching out-of-field, Self-efficacy, Job Commitme
  • Pouya Hedari, Zahra Amin Falah, Hasan Momeni *, Sedigheh Jafari Pages 201-218

    The purpose of the present study was to investigate the relationship between quality of life and mental health in high school students. This quantitative correlational research used the questionnaire tool on the rural high school student community in Dehloran city in the school year 2017-2018.The statistical population consisted of 1176 students and, based on Morgan’s table, the sample size was 308.Validity and reliability of the questionnaire were determined through preliminary distribution of a number of questionnaires (25)and by employment of Cronbach’s alpha test. Statistical tests (Pearson correlation, independent t-test, and regression) were used to examine research hypotheses. Moreover, the employed questionnaire was a combination of Goldberg’s General Health Questionnaire (1978) and the Quality of Life scale by Williams and Batten (1981). Results showed that the students had a high quality of life and an average level of mental health. There was a significant correlation between quality of life and mental health (correlation coefficient r=0.70, and p≤0.05).Regression results indicated that the independent variable (quality of life) could explain 49% of the variation in the dependent variable (mental health). Given the substantial effect that quality of life has on students’ mental health, the first step that the Ministry of Education should take is to concentrate on improving the quality of life of high school students through teaching them life skills.

    Keywords: quality of life, mental health, high school students, social support
  • mojtaba mollaahmadei, ahmadali foroughi Pages 219-252

    The present study was conducted under the title of analysis of the three factors of ideation development on the consequences of qualitative development of growth centers with a mixed approach. The research method was fundamental in terms of purpose and in terms of how to collect information at two levels of quality, the approach of Strauss and Corbin (1998) and quantitative. The statistical population of the study included all managers of knowledge-based companies located in the universities of Tehran and Isfahan in 1398. The data collection tool was structured in the qualitative part of the interview, which was analyzed by coding on a sample of 15 people, and in the quantitative part of the main assessment tool, a researcher-made questionnaire. Based on the software minimum, the smallest partial intelligent squares of the sample size in the quantitative part of the research was considered to be 50 people. The results showed that the three factors of ideation development include causal conditions with 6 components (organizational context, educational factors, financial factors, communication patterns, effective teamwork, market research), contextual conditions with 3 main categories (function, economy, rules). And intervention conditions with 4 categories (support, empowerment, attitude, analysis of interaction behavior) affect the quality development outcomes of growth centers in 5 main categories (rich and enhanced employment, entrepreneurial growth, talent management, scientific marketing and national synergy) and theory The initial model of qualitative development of the growth centers of the country's universities was developed as a conceptual model based on the mentioned categories.

    Keywords: Implications, Qualitative Development, Ideation, Blended Approach, Growth Centers