فهرست مطالب

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 66، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • انسیه اصغری*، نوروز هاشم زهی، بهرام قدیمی صفحات 1-21

    پدیده جهانی شدن ازجمله موضوعاتی است که کلیه کشورهای درحال توسعه از جمله ایران را به خود مشغول داشته است. هدف پژوهش حاضر شناخت و ارزیابی پدیده جهانی شدن زندگی فرهنگی و سیاسی شهروندان تهرانی و تاثیر آن براعتماد اجتماعی است. روش پژوهش حاضر پیمایش، ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه و شیوه نمونه گیری خوشه ای بوده است ، با این روش حجم نمونه  300 نفری از شهروندان در مناطق یک، هفت و هفده کلانشهر تهران مطالعه شده اند. نتایج نشان می دهد، میزان اعتماد اجتماعی و جهانی شدن زندگی فرهنگی شهروندان تهرانی درحد متوسط و جهانی شدن زندگی سیاسی درحد بالا است. متغیر جهانی شدن زندگی فرهنگی با اعتماد اجتماعی دارای همبستگی بوده و ارتباط معناداری میان این دو وجود دارد، لیکن میان جهانی شدن زندگی سیاسی با اعتماد اجتماعی رابطه معناداری وجود ندارد. ضریب رگرسیون نشان می دهد که 0/03= R2 می باشد. بنابراین رابطه علی بین اعتماد اجتماعی و جهانی شدن زندگی فرهنگی و سیاسی ضعیف است. با توجه به مدل تحلیل مسیر، جهانی شدن زندگی فرهنگی تاثیرمستقیم و جهانی شدن زندگی  سیاسی تاثیر غیر مستقیم بر اعتماد اجتماعی داشته است.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، جهانی شدن زندگی فرهنگی، جهانی شدن زندگی سیاسی، اعتماد اجتماعی، شهروندان تهران
  • سعید باغخانی، مجید کفاشی*، سروش فتحی، مهرداد نوابخش صفحات 22-45
    امروزه اهمیت نفت بر کسی پوشیده نیست و پیامدهای ناشی از درآمدهای حاصل از آن در همه حوزه های مختلف زندگی اجتماعی کشورهای صادر کننده تاثیر می گذارد، بررسی این پیامدها بدون در نظر گرفتن شرایط سیاسی- اجتماعی مرتبط با دولت بیهوده می باشد. ایران کشوری است که اقتصاد آن همواره متکی به نفت بوده و از همین رو در این پژوهش سعی شده است با یک روش دلفی به بررسی رانتیریسم و توسعه سیاسی جمهوری اسلامی ایران با چهار هدف شناسایی تهدیدها، فرصت ها، نقاط ضعف و نقاط قوت پرداخته شود که با استفاده از روش دلفی به میدان تحقیق رفته و از صاحبنظران طی مراحل دلفی سوالاتی پرسیده شد تا توافق نظر صورت پذیرد، که اهم نتایج این تحقیق بدین شرح می باشد: فرصت های رانتیریسم: تقویت بنیه نظامی، فراهم شدن راه های خروج از وابستگی سیاسی و اقتصادی و امکان برقراری روابط بین المللی مناسب از طریق درآمدهای ناشی از فروش نفت، تهدیدهای رانتیریسم: مداخله گسترده کشورهای خارجی،کاهش امنیت ملی و عدم تعامل با اقتصاد جهانی نقاط قوت رانتیریسم: شکل گیری طبقه متوسط، نهاد سازی اجتماعی، نظم و دولت مدرن، نقاط ضعف رانتیریسم: عدم جدیت در دریافت مالیات، تمرکز منابع در دست دولت، عدم تشکیل گروه های مستقل.
    کلیدواژگان: رانت، دولت رانتیر، رانتیریسم، توسعه سیاسی
  • عزیز پورمهدی، امیرحسین محمد داودی*، کامران محمدخانی صفحات 37-54

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل اجتماعی تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی با استفاده ازرویکرد اخلاق پژوهشی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان اردبیل انجام پذیرفته است. پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش بصورت آمیخته از نوع اکتشافی است. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی، متخصصان و خبرگان دانشگاهی و افراد ذی صلاح دارای پست های اجرایی در زمینه تجاری سازی و اخلاق پژوهشی هستند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جامعه آماری پژوهش در بخش کمی، شامل کلیه اساتید هییت علمی و حق التدریس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل می باشد. ابزار پژوهش در بخش کیفی، شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و در بخش کمی، از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی پژوهش از طریق کد گذاری انجام پذیرفت و در بخش کمی در دو قسمت توصیفی و استنباطی (مدل سازی معادلات ساختاری) انجام پذیرفت. یافته ها نشان داد که ابعاد ارتقای اخلاق پژوهشی در راستای تجاری سازی تحقیقات دانشگاه آزاد، به ترتیب، شامل مولفه های درون سازمان (19 شاخص)، برون سازمانی (14 شاخص) و فردی (12 شاخص) است. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که وضعیت موجود مولفه های مدل ارتقاء اخلاق پژوهشی در راستای تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی پایین تر از متوسط جامعه است. در نهایت مدل ارایه شده شامل مولفه های پژوهش نظیر فردی، درون سازمانی و برون سازمانی و اهداف و فلسفه، مبانی نظری، راهکارهای ارتقاء اخلاق پژوهشی در راستای تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی بود. همچنین، درجه تناسب مدل از نظر متخصصین تایید شد.

    کلیدواژگان: عوامل اجتماعی، تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی، اخلاق پژوهشی
  • فاطمه رشید*، شهلا کاظمی پور ثابت، حسین آقاجانی مرساء صفحات 55-72

    هدف تحقیق حاضر سنجش رابطه کیفیت زندگی زناشویی با عوامل جمعیت شناختی، می باشد. این پژوهش با توجه به ماهیت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری کلیه ی زنان متاهل 15 تا 65 سال شهر کرج هستند که با توجه به فرمول کوکران حجم نمونه برابر با 465 نفر بدست آمد و نمونه آماری به روش خوشه ای و سپس تصادفی ساده تعیین شدند. در مبانی نظری از نظریه های کیفیت زندگی، پارسونز، صافی، همسان همسری و... استفاده شده و در پایان مدل نظری تحقیق، طراحی گردیده است. این تحقیق با استفاده از روش پیمایشی انجام گرفته و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است. پایایی پرسشنامه توسط آلفای کرونباخ برای تمامی ابعاد پرسشنامه بالاتر از 0/7 بدست آمد که قابل قبول می باشد. پس از گردآوری داده ها، بر اساس آمارهای توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار spss، داده ها مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته اند. نتیجه آزمون  فرضیه ها نشان می دهد که بین کیفیت زندگی و سن، سن ازدواج، فاصله سنی با همسر، مدت ازدواج، درآمد، تحصیلات و سن باروری رابطه معناداری وجود دارد. و طبق آزمون رگرسیون و تحلیل مسیر در بیشترین و قوی ترین تاثیر بر کیفیت زندگی زناشویی، می توان به ترتیب به تاثیر مستقیم متغیرهای مدت ازدواج(0/572)، فاصله سنی با همسر(0/381)، سن ازدواج(0/404) اشاره نمود.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی زناشویی، زنان متاهل، سن، سن ازدواج، مدت ازدواج
  • محبوبه عبدالصمدی، خدیجه سفیری*، یعقوب موسوی صفحات 73-95

    مقاله حاضر با هدف نگرش زنان تهرانی به تغییر در آگاهی به حقوق شهروندی خود و رابطه آن با سرمایه فرهنگی انجام شد. روش تحقیق پیمایش از نوع تحلیلی می باشد. جامعه آماری شامل زنان بالای 18 سال شهر تهران در سال 1395 می باشد که به صورت تصادفی خوشه ای چند مرحله ای از بین مناطق 22 گانه شهر تهران و با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بود. چارچوب نظری برای سرمایه فرهنگی طبق نظریه بوردیو شامل سرمایه فرهنگی تجسم یافته- عینیت یافته و نهادینه شده و برای نگرش به حقوق شهروندی نیز از مدل ژانوسکی در ابعاد سیاسی و مشارکتی- مدنی- اجتماعی است. وضعیت نگرش به حقوق شهروندی زنان 55 درصد و میزان سرمایه فرهنگی آنها 59 درصد بود. نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد؛ بین مولفه های سرمایه فرهنگی با نگرش به حقوق شهروندی رابطه متوسط و مستقیم 0/52=r وجود دارد (0/05>P). نتایج حاصل از رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که در مجموع شاخص های سه گانه سرمایه فرهنگی به میزان 27 درصد نگرش به حقوق شهروندی زنان را تبیین می کنند که بیش ترین سهم مربوط به سرمایه فرهنگی عینیت یافته می باشد.

    کلیدواژگان: نگرش به حقوق شهروندی، سرمایه فرهنگی، شهر تهران، زنان
  • اسلام قاسم زاده اجیرلو، سید رضا معینی، روزا کرم پور صفحات 96-115

    وندالیسم یا تخریب ارادی اموال و متعلقات عمومی جامعه، آسیبی اجتماعی- فرهنگی است که همواره خسارات هنگفتی بر جوامع وارد می سازد و مدارس به عنوان یکی از متعلقات عمومی و فرهنگی جامعه به صورت مداوم در معرض این آسیب می باشد. در همین راستا ؛ هدف تحقیق حاضر «بررسی عوامل اجتماعی موثر بر وندالیسم دانش آموزان دبیرستان های شهر پارس آباد» می باشد. روش تحقیق، پیمایش و ابزارگردآوی اطلاعات، پرسشنامه ای محقق ساخته است. جامعه آماری تحقیق، شامل دانش آموزان دبیرستان های دولتی و غیردولتی شهر پارس آباد بوده که تعداد 362 نفر از آنها با استفاده از فرمول کوکران به عنوان حجم نمونه تعیین و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای برای پاسخگویی به پرسشنامه انتخاب شدند. یافته ها با استفاده از آزمون ضریب همستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چند متغیره و تحلیل مسیر نشان داد که به ترتیب احساس اجحاف، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، ارتباطات و همنشینی ها، میزان جامعه پذیری و عوامل فردی بر رفتارهای وندالیستی دانش آموزان فوق تاثیر دارد. نیز؛ 63 درصد از تغییرات میزان وندالیسم، ناشی از رابطه بین یک ترکیب خطی از متغیرهای مستقل بوده و 37 درصد باقیمانده، ناشی از سایر عواملی است که در این تحقیق مد نظر نبوده اند.

    کلیدواژگان: وندالیسم، احساس اجحاف، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، همنشینی، جامعه پذیری
  • سهیلا مبارک، زهرا حضرتی صومعه*، باقر ساروخانی صفحات 116-139

    این پژوهش با هدف «مطالعه کیفی انتقال فرهنگ دینی از طریق خانواده به فرزندان دهه 80-60» انجام شده است. این مطالعه با پذیرش این پیش فرض که فرهنگ دینی به مثابه امری متغیر که در طول چند دهه اخیر با تغییرات اساسی روبرو بوده به شناسایی و تفسیر انتقال فرهنگ دینی از سوی خانواده ها به فرزندان پرداخته است. بدین منظور با مروری بر مطالعات پیشین، در قالب رویکرد تفسیری و با استفاده از روش پژوهش کیفی و انتخاب تکنیک مصاحبه نیمه ساختار یافته به عنوان تکنیک پژوهش اطلاعات جمع آوری شد. جامعه آماری شامل متولدین دهه 60 تا 80 شهر تهران است که با 32 نفر به اشباع نظری رسید. یافته های پژوهش بیانگر آن است که در نسل های دهه 80-60 ، فرهنگ دینی که در قالب اعتقادات، باورها، مناسک و عواطف مورد بررسی قرار گرفته است به امری فردی، شخصی، کمتر الزامی، آزادانه و مبتنی بر تعقل و خردورزی تبدیل شده است؛ همچنین انتقال فرهنگ دینی تاثیرپذیری کم تری از نهادهای رسمی دینی و اجباری دارد. در بعد اعتقادی انتقال فرهنگ دینی، خانواده ها موفقیت نسبی داشته و توانسته اند فرهنگ دینی را نهادینه سازند. هم چنین در بعد پیامدی، هنوز دین به مثابه یک امر دینی، نقش بازدارنده ای در پیشگیری از آسیب های فردی و اجتماعی دارد.

    کلیدواژگان: انتقال فرهنگ دینی، خانواده، دین داری، نسل، فرزندان
  • فرنگیس مجرد تاکستانی، سید محمد سیدمیرزایی*، رضا عمانی سامانی، علیرضا کلدی صفحات 140-159

    انتخاب جنسیت جنین به معنی توانایی گزینش جنس فرزند قبل از باردار شدن است. با ظهور تکنولوژی های پیشرفته در امر باروری، بسیاری از والدین در رسیدن به آرزوی دیرینه خویش که همانا انتخاب جنسیت فرزندان پیش از تولد است نزدیک تر شده اند. در پژوهش حاضر به تبیین جامعه شناختی تجربه زیسته زوجین متقاضی انتخاب جنسیت قبل از بارداری پرداخته ایم. هدف از انجام این پژوهش؛ شناسایی تجربیات، درک و تصور این پدیده از دیدگاه زوجین متقاضی انتخاب جنسیت؛ و هم چنین شناخت راهبردها و استراتژی های زوجین در مواجهه با این پدیده و پیامدهای حاصل از آن از طریق ساختن یک الگوی پارادایمی بود. این مطالعه به روش کیفی گراندد تیوری، با استفاده از نمونه گیری هدفمند و با مشارکت بیست زوج متقاضی انتخاب جنسیت که قبل از شروع باروری به پژوهشکده رویان مراجعه داشتند، صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده ها؛ استفاده از مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته بود. در تجزیه و تحلیل داده ها از سه شیوه کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده گردید و مقوله های به دست آمده با توجه به مبانی نظری و تجربی مرتبط با مساله پژوهش تبیین شدند. در مجموع داده های پژوهش بیانگر رهیافت گزینش مقنعی است. منطبق بر یافته های مدل پارادایمی انتخاب جنسیت دریافتیم که زوجین متقاضی امر انتخاب جنسیت جنین بدون دلایل پزشکی، بر این تلاشند تا با استفاده از راهبردهای گزینش مقنعی(استفاده از راه حل های رضایت بخش و قانع کننده)، به اهداف خود که داشتن فرزند با جنسیت دلخواه است نایل گردند.

    کلیدواژگان: انتخاب جنسیت، تجربه زیسته، گراندد تئوری، گزینش مقنعی
  • سیده زهرا محمودی، ابوالقاسم بریمانی* صفحات 160-174

    هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین مطلوبیت اجتماعی و خودکارآمدی با شادکامی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد بوده است. پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از نوع مطالعات کاربردی می باشد جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا به تعداد 190 نفر بود. نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، به تعداد 127 نفر و به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب جنسیت انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسش نامه‏ استاندارد مطلوبیت اجتماعی، خودکارآمدی و شادکامی استفاده شده است. روایی صوری ابزار توسط صاحب نظران و متخصصان مربوطه مورد تایید قرارگرفته است. پایایی آن ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای هر یک به ترتیب برابر 0/87، 0/81 و 0/88 به دست آمد. جهت بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین مطلوبیت اجتماعی (0/256=r) و خودکارآمدی (0/321=r) با شادکامی دانشجویان رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد؛ و سهم هر یک از مولفه های خودکارآمدی در پیش بینی شادکامی دانشجویان متفاوت است. هم چنین میزان مطلوبیت اجتماعی، خودکارآمدی و شادکامی دانشجویان مرد و زن متفاوت نیست.

    کلیدواژگان: مطلوبیت اجتماعی، خودکارآمدی، شادکامی
  • سمیه سادات مهدوی، سید وحید عقیلی*، نوروز هاشم زهی، علی اکبر فرهنگی صفحات 175-196

    مدیران امروزی به این نتیجه دست یافته اند که تنها با قوانین و مقررات نمی توان بنگاه های کسب و کار را اداره کرد بلکه در کنار آن ها به ابزار دیگری بنام مهارت های ارتباطی نیاز دارند. هدف این مقاله، نقش مهارت های ارتباطی مدیران بر کارآمدی محیط کار از دیدگاه کارکنان می باشد. بحث های نظری با استفاده از نظریه های متقاعد سازی (هاولند)، سلسله مراتب نیازها (مازلو)، موفقیت (مک کللند)، انگیزش وبهداشت روانی (هرتزبرگ)، التون مایو، نفوذ اجتماعی، آدامز رویکرد رضایت مردم و رویکرد دستیابی به هدف استفاده شده است. ابعاد مهارت های ارتباطی؛ خودگشودگی، حمایت اجتماعی، همدلی و گوش دادن می باشد. ابعاد کارآمدی در محیط کار: انعطاف پذیری، رعایت عدالت، زیبایی فضای ارایه، احترام قایل شدن به نظرات و توجه به سرمایه انسانی می‎باشد. جامعه آماری 34 فروشگاه شهر کرمان، با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و از تعداد 182 نفر کارکنان آن ها تحقیق به عمل آمد. ابزار گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه و روش تحلیل داده ها از طریق معادلات ساختاری می باشد. با توجه به نتایج تحقیق، ابعاد مهارت های ارتباطی (خودگشودگی، حمایت اجتماعی، همدلی و گوش دادن) بر میزان کارآمدی در محیط کار تاثیرگذار می باشد،  یعنی پیش بینی می شود در یک نمونه بزرگ تر از همان جامعه این رابطه علی تایید شود.

    کلیدواژگان: خودگشودگی، همدلی، حمایت گری، گوش دادن، کارآمدی
|
  • Ensieh Asghari *, Nourouz Hashemzehi, Bahram Ghadimi Pages 1-21

    The globalization phenomena is the matter that has occupied all the developing countries mind including Iran. The main goal of this research is the recognition and assessment of Globalization phenomena in cultural and political life of Tehran citizens and its effects to social trust. The method of present research is tool calibration, data collection, questionnaire, and Cluster sampling. This method has studied by 300 citizens of regions 1, 7, 17, of metropolises. The consequences has declared that the level of social trust and globalization in cultural life of Tehran citizens is in mediocre and in political life is high. There is a correlation and cohesion between the variable of globalization in cultural life and social trust. Thus it’s vice versa between globalization in political life and social trust. The regression coefficient is shown R2 = 0.03. Therefor there is a weak causal relationship between the social trust and the globalization of cultural and political life. According to path analysis, the globalization of cultural life has direct effect and political life has indirect effect in social trust.

    Keywords: Globalization, globalization in cultural life, globalization in political life, Social trust, Tehran’s citizens
  • Said Baghkhani, Majid Kaffashi *, Soroush Fathi, Mehrdad Navabakhsh Pages 22-45
    Nowadays, the importance of oil is no secret to anyone, and the consequences of its income are influential in the different areas of the social life of the exporting countries; therefore, it is futile to investigate these consequences regardless of the social and political conditions associated with the governments of the above-mentioned countries. Thus, this study has attempted to study rentierism and the political development of the Islamic Republic of Iran in order to identify threats, opportunities, weaknesses and strengths using a Delphi method. the Delphi method was used in the field of research and using the open-ended questionnaire, the experts in political sociology, economics and politics were asked questions in six stages of Delphi. In this regard, The most important opportunities: strengthing military power, providing ways to be independent politically and economically, appropriate international relations through income derived from natural resources; Threats: widespread intervention of foreign countries, reduction of national security, and lack of interaction with global economy; Strengths: formation of the middle class, social institutionalization, order and modern state; Weaknesses: lack of seriousness in receiving tax, concentration of resources in the hands of the government, and non-formation of indepdent social groups can be mentioned.
    Keywords: Rentierism, Rentier Government, political development, Islamic Republic of Iran
  • Aziz Pourmahdi, Amir Hossein Mohammad Davood *, Kamran Mohammadkhani Pages 37-54

    The present study aimed to provide a model for promoting research ethics in line with commercialization of academic research (case: Islamic Azad universities of Ardabil province). This research is applied in terms of its purpose. The method of data collection was mixed with a sequential exploratory type. The statistical population in the qualitative part, included the experts and academic experts and the individuals with executive posts in the field of commercialization and research ethics who were selected through purposeful sampling. The statistical population of quantitative part consisting of faculty members of Islamic Azad University of Ardebil. The research instrument in the qualitative part included interviewing and content analyses. Data analysis was done through codecs in the qualitative part of the research and in the quantitative section in two parts descriptive (mean, standard deviation ...). The findings showed that the dimensions of research ethics promotion in the commercialization of Azad University research, respectively, included components within the organization (19 indicators), out of organization (14 indicators) and individual (12 indicators). Also, the results showed that the existing status of components of the research ethics promotion model in the commercialization of academic research is lower than the average of society. Finally, the presented model included the research components (within the organization, outside of organization, individual components, goals and philosophy, theoretical foundations, strategies for promoting research ethics in the commercialization of academic research, and also the results showed that the proposed model had a suitable fit.

    Keywords: Research Ethics, commercialization of academic research, Social Factors
  • Fatemeh Rashid *, Shahla Kazemipoursabat, Hossein Aghajani Marsa Pages 55-72

    The purpose of this study is Measuring the relationship between the  quality of marital life with demographic factors. This research is based on the descriptive-correlation nature. The statistical population contains all married women between the ages of 15 and 65 years living in Karaj, according to the Cochran formula, the sample size is 465 people. The sample was determined by cluster sampling and then by simple random sampling. In theoretical foundations, theories of quality of life, Parsons, Safi, homogeneous, and the like are used. Finally, theoretical model of the research is designed. This research was conducted using a survey method. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire . Reliability of the questionnaire was obtained by Cronbach's alpha for all dimensions of the questionnaire above 0.7, which is acceptable. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics and analyzed using SPSS software. The result of the hypothesis with related tests shows that there is a significant relationship between quality of life and age, marriage age, age interval with spouse, duration of marriage, number of children, fertility age. According to regression and path analysis, the most and the strongest influence on the quality of marital life can be directly related to the direct effect of the variables of the marriage period (0.772), the age difference with the spouse (0.381), the marriage age (0.440).

    Keywords: quality of marital life, married women, marriage age, number of children, ethnicity
  • Mahbube Abdosamadi, Khadijeh Safiri *, Yaghoub Mousavi Pages 73-95

    The present article was done with the aim to investigate Women`s attitude toward Change in Awareness to Civil Rights and its Correlation with Cultural Capital. The method was survey analytic and the statistical population were all women above 18 in Tehran city in 2017; among them 384 women were selected in random clustered multilevel way through Cochran formula from 22 regions of Tehran city. The instrument of the study was researcher- made questionnaire. The theoretical framework of cultural capital was developed through Bourdieu`s theory consisting of embodied, objective and institutional cultural capital; and the attitudes toward civil rights was based on Zoanveski`s model in political, participatory- urban- social dimensions. According to the results, women`s attitude toward civil rights status was 55 percent and their cultural capital was 59 percent. The findings of Pearson correlation coefficient test also revealed an average direct relationship between cultural capital components with the attitude toward civil rights (r=0.52, P<0.05). The obtained results of multiple regression test also revealed that three cultural capital components can predict 27 percent of women`s attitude toward civil rights and among them, objective cultural capital was the most affective element.

    Keywords: Attitude toward civil rights, Cultural capital, Tehran City, Women
  • Islam Gasemzadeh Ajirloo, Seyed Reza Moeini, Roza Karampour Pages 96-115

    Vandalism or destruction of public property and belongings of society is a socio-cultural damage that always causes great costs to communities and schools as one of the public and cultural belongings of society is constantly exposed to this damage. In this regard; The aim of this study is to " Investigating of the effective social factors on vandalism of Parsabad city high school students". Research method is survey and data collection tool is a researcher made questionnaire. The statistical population of the study included students of governmental and non-governmental high schools in Parsabad that 362 of them were determined as the sample size using the Cochran's formula and were selected by stratified random sampling to answer the questionnaire. Findings using Pearson correlation coefficient test, multivariate regression analysis and path analysis showed that feelings of descrimination, socio-economic status,communication and companionship, socialization and individual factors affect the vandalism behaviors of these students, respectively. Also; 63% of the changes in vandalism were due to the relationship between a linear combination of independent variables and the remaining 37% were due to other factors that were not considered in this study.

    Keywords: Vandalism, feelings of discrimination, socio-economic status, companionship, Socialization
  • Soheila Mobarak, Zahra Hazrati Someeh *, Bagher Saroukhani Pages 116-139

    The purpose of this study was to conduct a "qualitative study of the transmission of religious culture through the family to the children of the 60s and 80s".This study identifies and interprets the transmission of religious culture from families to children by accepting the assumption that religious culture as a change has been undergoing major changes over the past few decades. For this purpose, a review of previous studies was conducted in the form of an interpretive approach using qualitative research method and the selection of semi-structured interview technique as the research technique. The statistical population consists of those born in the 60s and 80s of Tehran who reached theoretical saturation with 32 people. The findings of the study indicate that in the generations of the 80s and 60s, the religious culture that has been examined through beliefs, beliefs, rituals and emotions has become individual, personal, less obligatory, free and rational، The transfer of religious culture is also less effective than formal religious and compulsory institutions. In the religious dimension of religious culture transmission, families have had relative success and have been able to institutionalize religious culture. Also in the aftermath, religion as a religion still has a deterrent role in preventing personal and social harm.

    Keywords: religious culture transferring, Family, religious, Generation, Children
  • Farangis Mojarad Takestani, Seyed Mohammad Seyedmirzaie *, Reza Omani-Samani, Alireza Kaldi Pages 140-159

    The The fetal sex selection is the ability of child sex selection before pregnancy .With the advent of advanced fertility technologies, many parents have become closer to their long-term dream, which is selection of the gender of their off spring. In this research we studied the couples experience who demand for children sex selection before pregnancy. In the present study, we have investigated the sociological explanation of the life of couples living in the pre-pregnancy sex selection process.The aim of this study is to recognize experiences, apperception and imagination of couples who demand this technology and also recognize couple guidelines and strategies when encounter this phenomenon and its consequences by design paradigm model .This study was done in Rooyan institution through quality grounded theory and using targeted sampling and taking part of twenty couple who demand children sex selection. The data gathering was through deep and semi – structured interview. According to Compelling Choice paradigm model, we recognize that the couples who demand for sex selection without medical reasons wants to reach their aim to have child with their desired gender .‏‏

    Keywords: Sex selection, Lived experience, Grounded Theory, Compelling Choice. ‎
  • Seyedeh Zahra Mahmoodi, Abolghasem Barimani * Pages 160-174

    The aim of this study is to determine the relationship between social desirability and self-efficacy with happiness graduate students. This research is a descriptive and correlational study. The statistical population consisted of all 190 undergraduate students at the Islamic Azad University of Neka. Sample size According to Krejcy and Morgan table, 127 individuals were selected randomly (gender).The tools that have been used in this research are: Social Desirability questionnaire, general self-efficacy questionnaire and happiness questionnaire. The validity of the tool is confirmed by the experts and Specialists. Their reliability for each respectively was 0.87, 0.81 and 0.88, using Cronbach's alpha test. The data has been analyzed by using the statistical methods of Pearson correlation and multiple regressions. The results have shown that the level of social desirability, self-efficacy and happiness of male and female students was not different. Also there is a positive relationship between social desirability and self-efficacy with Happiness of students. And the share of each dimension of the self-efficacy is different in predicting the happiness of the students.

    Keywords: social desirability, Self-efficacy, happiness
  • Somayeh Sadat Mahdavi, Seyed Vahid Aqili *, Norooz Hashemzehi, Ali Akbar Farhangi Pages 175-196

    Today's executives have come to the conclusion that business can not be run only by laws and regulations Rather, they need other tools called communication skills. The purpose of this article is to investigate the role of managers 'communication skills on the efficiency of the workplace from the employees' perspective. The purpose of this article is to investigate the role of managers 'communication skills on the efficiency of the workplace from the employees' perspective. Theoretical discussions using the theories of persuasion (Holland), Needs Hierarchy Theory (Maslow), Success Theory (McClelland), Theory of Motivation and Mental Health (Hertzberg), Elton Mayo Theory, Social influence theory, Adams Theory, People Satisfaction and Goal Approach. The dimensions of communication skills are self-reliance, social support, empathy, and listening, and the dimensions of work efficiency include: flexibility, fairness, The beauty of the service space is to respect the client's views and to pay attention to human capital. Statistical community of 34 stores of Kerman city, were selected by random sampling and 182 employees were surveyed. The data collection tool was a questionnaire and the data were analyzed through structural equations. According to the results of the research, the dimensions of communication skills (self-openness, social support, empathy and listening) have an impact on the efficiency of the workplace, That is to say, this causal relationship is predicted to be confirmed in a larger sample of the same community.

    Keywords: Self-openness, empathy, Support, listening, Efficiency