فهرست مطالب

تغییرات اجتماعی - فرهنگی - سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 67، زمستان 1399)

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 67، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یاسمن توحیدیان، مهرداد نوابخش*، حسین آقاجانی مرساء صفحات 1-19

    در شهر تهران، علیرغم تنوع هویت های اجتماعی که در سطح محلات، وجود دارد. همبستگی اجتماعی نسبی وجود دارد که در برخی مناطق تهدید کننده هایی این انسجام را تهدید می کند. هدف این تحقیق" بررسی تاثیر آگاهی از حقوق شهروندی بر همبستگی اجتماعی در سطح محلات"، می باشد. در مبانی نظری از نظریه های مرتبط استفاده شده و در پایان مدل نظری تحقیق، طراحی گردیده است. این تحقیق با استفاده از مطالعات میدانی و روش پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری کلیه افراد بالای 15 سال در شهر تهران می باشد که 730 نفر به عنوان نمونه آماری تعیین شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته و بعد از برآورد اعتبار و پایایی در بین پاسخ گویان توزیع گردید. پس از گردآوری داده ها، بر اساس آمارهای استنباطی و با استفاده از نرم افزار spss، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته اند. نتایج بدست آمده، نشان می دهد که آگاهی از حقوق شهروندی بر همبستگی اجتماعی تاثیر معناداری وجود دارد. و طبق رگرسیون سعی شده در قالب تحلیل مسیر، به ترسیم نیکویی برازش مدل نظری پردا خته شود. در بیشترین و قوی ترین اثرات همبستگی اجتماعی، می توان به اثر مستقیم بر متغیرهای حقوق سیاسی به میزان(233/0) حقوق قانونی به میزان (160/0)، حقوق مشارکت به میزان(234/0) و حقوق اجتماعی به میزان(172/0) و بر متغیر همبستگی اجتماعی که جمعا وزنی برابر با 337/0 بر متغیر وابسته دارد.

    کلیدواژگان: آگاهی از حقوق شهروندی، حقوق سیاسی، حقوق مشارکت، حقوق قانونی، حقوق اجتماعی
  • زینب صدوقی، علیرضا تیموری*، علی پژهان صفحات 13-23

    یکی از مولفه های مهم در برنامه ریزی سلامت، دسترسی به داده های جمعیتی قابل اطمینان از جمله آمارهای مرگ و میر می باشد، این اطلاعات باید بطور مرتب مورد بررسی و از نظر کم ثبتی و بد ثبتی تصحیح گردند. مطالعه حاضر کاربردی و روش آن اسنادی و گذشته نگر است و اطلاعات آن از نوع سرشماری می باشد که با مراجعه به آمارهای مرگ در استان ایلام و داده های جمعیتی سرشماری نفوس سال 1395 انجام شده است. برای رسیدن به اهداف این مطالعه از روش براس برای ارزیابی پوشش داده های مرگ استفاده گردیده است. نتایج این مطالعه نشان داد، ضریب اصلاح موارد مرگ برای استان ایلام 1/68و پوشش ثبت 60 درصد است. همچنین این ضریب برای نقاط شهری، روستایی، مردان و زنان به ترتیب 1/72 ، 1/59 ،1/38، 2 و پوشش ثبت 58 ، 62، 73 و 47 درصد می باشد. یافته های این مطالعه بیانگر اختلاف زیاد امید زندگی قبل و بعد از تصحیح با استفاده از روش براس است. بطوریکه محاسبه امید زندگی برای کل جمعیت قبل از روش براس از 79/8 به 75/2 تغییر یافته است. این شاخص به ترتیب در جمعیت مردان و زنان از 78/9 به 75/1 و از 5/ 81 به 75/3 و در مناطق شهری و روستایی از 79/5 به 74/8 و از 80/1 به 75/9 کاهش یافته است.

    کلیدواژگان: داده های مرگ و میر، روش موازنه براس، پوشش ثبت، استان ایلام
  • رحیم حجتی سیبنی، علی مرادی، شهلا کاظمی پور ثابت*، حمید پوریوسفی صفحات 24-39

    این مطالعه با هدف بررسی مدل نظری رابطه سالمندی با از خود بیگانگی در بین سالمندان در سال 1398 انجام گرفته است. مطالعه حاضر یک بررسی مقطعی از روش آماری بر مبنای مدل رگرسیون چندگانه است. جامعه آماری این تحقیق نیز شامل سالمندان  زن و مرد ساکن در آسایشگاه های شهر رشت می باشد که شامل شش آسایشگاه، معلولین، کوثر شالیزار، مریم، رنگین کمان زندگی و ماندگار بود،که بصورت شبانه روزی اداره می شوند. بطور کلی تعداد 603 سالمند در این آسایشگاه ها ساکن بودند که بر اساس نمونه گیری مورگان و کریسی تعداد 235  نفر به نمونه  انتخاب شده و مورد پرسشگری قرار گرفتند. پس از توزیع پرسشنامه استاندارد سالمندی، داده های مورد نظر در مورد متغیرهای مستقل و شاخص های تاثیرگذار بر متغیر وابسته ، جمع آوری و بر اساس روش رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پس از آزمون متغیرهای فرضیه های تحقیق و کاربرد روش های آماری مناسب به این نتیجه رسیدیم که متغیر انزوای اجتماعی دارای بیشترین تاثیر در گرایش سالمندان به طرف از خود بیگانگی اجتماعی بود و شاخص هویت دینی دارای کمترین تاثیر بوده است. شاخص های مربوط به تنهایی و افسردگی از نظر تاثیر بر خود بیگانگی در مرتبه دوم و سوم  قرار گرفتند. درنتیجه اگر چه سالمندان به دلیل تمایل آنها انزوای اجتماعی، تنهایی  و سرانجام افسردگی به طرف از خودبیگانگی اجتماعی گرایش بیشتری دارند، اما هویت دینی سالمندان  و اعتقاد آنها  به خدا، مرگ و قیامت تاثیر بسیار کمتری بر از خود بیگانگی اجتماعی سالمندان مورد مطالعه داشته است. این نتیجه در حالی حاصل شد که اعضای جامعه آماری از سطح تحصیلات بالایی نیز برخوردار بودند و از لحاظ جنسیت در سطح تعادل بودند.

    کلیدواژگان: انزوای اجتماعی، هویت دینی، تنهایی، افسردگی، ازخود بیگانگی اجتماعی
  • محمود سلطانی عزت، ابراهیم متقی*، مهرداد نوابخش صفحات 40-58

    این پژوهش با هدف شناسایی علل ناپایداری تحولات دموکراتیک در ایران معاصرانجام شد. چهار موج گذار به دموکراسی در ایران عبارتند از: انقلاب مشروطیت، نهضت ملی شدن نفت، انقلاب اسلامی 57 و جنبش اصلاحات. اما در هر مقطع ما شاهد واقعه دموکراسی شکننده هستیم. جهت تبیین این مساله، صاحبنظران به طرح دیدگاه های خود پرداخته اند. تیوری تلفیقی سامویل هانتینگتون با تاکید بر نقش قابلیت رهبران به عنوان عاملیت و تاثیر ماهیت دولت، جامعه مدنی و شرایط بین المللی به عنوان شرایط ساختاری در ایران معاصر، به عنوان تیوری راهنما در تحلیل کیفی مطرح شده است. از روش تاریخی- تطبیقی با جبر بولی استفاده شده است. نتیجه تحلیل کیفی این پژوهش قدرت تبیین وجه ساختاری تیوری هانتینگتون را نشان می دهد. هرچند که قابلیت رهبری و نفوذ و دخالت قدرت های بزرگی چون آمریکا، انگلیس و روسیه در تاریخ معاصر اثرگذار بوده اند اما شرط کافی برای تحکیم دموکراسی نبوده اند. در تحلیل نهایی، ضعف جامعه مدنی و شکنندگی ماهیت دولت (پاتریمونیالی، رانتیر و ایدیولوژیک) به عنوان شرط لازم و کافی واقعه دموکراسی شکننده در ایران معاصر مطرح است.

    کلیدواژگان: دموکراسی شکننده، ماهیت دولت، جامعه مدنی
  • یاور عیوضی*، سعید سیف درخشنده صفحات 59-74

    این مطالعه با هدف تحلیل و تفسیر هویت یابی دانش آموزان شهر هیر اردبیل صورت گرفته است. جامعه مطالعه، شامل کلیه دانش آموزان پسر دوره متوسطه اول و دوم شهر هیر می باشند. از این تعداد، 42 دانش آموز به روش نمونه گیری نظری انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. روش تحلیل تماتیک به شیوه براون و کلارک (2006) بعنوان روش تحقیق این مطالعه استفاده شده است. یافته ها نشان می دهند که در"جهت گیری دانش آموزان نسبت به خود قومی" اغلب آن ها (69/05 درصدشان) نگاه منفی نسبت به قوم خودی و عناصر معنایی مرتبط به آن دارند. در نقطه مقابل فقط 11/91 درصد آن ها در تعریف خود قومی احساس تفاخر و عزتمندی بروز داده اند. بیش ترین تصور از "دیگری" یا جهت گیری دانش آموزان مورد مطالعه با 45/24 درصد مربوط به تهرانی ها و بعد از آن فارس ها با 40/48 درصد است. دانش آموزان در شخصیت پردازی های خویش، خود قومی را در ارتباط با تم های فرعی: مشاغل فرودست، سنتی و به روز نبودن، بی اخلاقی و ضعف شخصیتی، ترس از خوداظهاری قومی، اقتدارگرایی، دین فقیرانه، تفریح مصرفی، احساس محرومیت، روستامآبی، اسامی نامناسب، خشونت طلبی، نوکرصفتی و... معرفی کرده اند و در عین حال "دیگری" را با تم های متکبر، قانون گریز، پولدار و مشاغل فرادست، بی اعتماد، خوش گذران، اخلاق مدار و... معرفی کرده اند.

    کلیدواژگان: هویت قومی، شخصیت پردازی، تحلیل تماتیک
  • هرمز محمد پور لیما، علیرضا محسنی تبریزی* صفحات 75-92

    گرایش مردم به رفتارهای پرخطر، از مسایل اجتماعی مهمی است که کیفیت زندگی مردم، پیوندهای اجتماعی، سرمایه های انسانی و سلامت اجتماعی جوامع را متاثر ساخته است. این پژوهش با هدف تبیین میزان تاثیر عوامل جامعه شناختی در گرایش روستاییان به رفتار پرخطر سوء مصرف مواد با استفاده از نظریه های آنومی دورکیم، پیوند افتراقی ساترلند، بوم شناسی پارک و برجس، کنترل اجتماعی هرشی، سازگاری الکساندر، بیگانگی اجتماعی سیمن، خرده فرهنگ کوهن) انجام شد. روش پژوهش از نوع پیمایش است که داده ها با ابزار پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شده است. جامعه آماری پژوهش کلیه افراد بالای 18 سال روستاهای شهرستان رودسر می باشد که بر اساس سرشماری سال 1395 (6205 نفر) می باشند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران400 نفر تعیین شد. شیوه نمونه گیری از نوع خوشه ای می باشد. یافته های پژهش نشان داد میانگین گرایش روستاییان به رفتار پرخطر سوء مصرف مواد، پایین تر از میانگین فرضی می باشد. تحلیل استنباطی فرضیه ها، تاثیر عوامل فرهنگی، اجتماعی، بوم شناختی و فردی را در گرایش افراد به رفتارهای پرخطر را تایید کرد.

    کلیدواژگان: رفتار پرخطر، روستاییان، عوامل فرهنگی، عوامل بوم شناختی، عوامل اجتماعی
  • علی نظری شیخ احمد، سروش فتحی*، مصطفی ازکیا صفحات 93-116

    محیط بیرونی کسب و کار از عناصر بیرونی متعدد خارج از کسب و کار تشکیل یافته و عموما مدیران کسب و کارهای تولیدی از شناخت کامل و اعمال کنترل بر آن ها ناتوان هستند. با این وجود این محیط و مولفه های تشکیل دهنده آن بر تصمیمات کسب و کارها و عملکرد آنان تاثیرگذار هستند. در این تحقیق تلاش شد تاثیر مولفه های محیط بیرونی کسب وکار بر عملکرد واحدهای صنعتی استان اردبیل مورد بررسی قرار گیرد. مطالعه حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه ی آماری این پژوهش کلیه ی مدیران واحدهای صنعتی استان اردبیل بوده اند. حداقل حجم نمونه برای تکمیل پرسشنامه های این پژوهش 184 نفر از کارآفرینان در نظر گرفته شده و به روش تصادفی انتخاب گردید و پرسشنامه در میان آنان توزیع گردید. روایی ابزار تحقیق با استفاده از مدل تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شده است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و SMART PLS با روش آمار توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد. یافته ها نشان داد که محیط بیرونی کسب وکار تاثیر معنی داری و مثبتی بر عملکرد تولیدی- تجاری واحدهای صنعتی دارد. همچنین یافته های تحقیق حاکی از آن بود که مولفه-های محیط سیاسی/ قانونی، محیط اقتصادی، محیط فرهنگی/ اجتماعی و محیط فناوری تاثیر معنی داری بر عملکرد تولیدی- تجاری واحد های صنعتی دارد.

    کلیدواژگان: محیط بیرونی، کسب وکار، عملکرد تولیدی-تجاری، واحدهای صنعتی
  • یوسف هوشمندپور، مزین دهباشی شریف*، سید محمدرضا نصیرسلامی، محمد عدالتخواه صفحات 117-129

    بازارها غالبا فرصت هایی را برای توسعه اقتصادی و اشتغال محلی و همچنین امکان تعامل و ارتباط اجتماعی و آمیختگی فرهنگ های مختلف ایجاد می کنند. اما چرا برخی از بازارها از نظر اقتصادی و اجتماعی موفق و درحال رشد بوده و برخی دیگر نیستند. هدف کلی تحقیق این است که از میان مولفه های تاثیرگذار بر تعاملات اجتماعی در بازارهای سنتی در مقابل مراکز خرید امروزی، نقش مهمتر را به عنوان مساله اصلی تحقیق برگزینیم. تحقیق حاضر به روش پیمایشی می باشد از نظر زمانی مقطعی و باتوجه به حجم نمونه از نوع مطالعات پهنانگر و کاربردی محسوب می شود جامعه آماری این تحقیق شهروندان شهر تبریز، زنجان و ارومیه می باشد که از بین آنها باتوجه به جدول مورگان گرجسی 300 نفرانتخاب شد و پرسش نامه از آنها تکمیل گردید شیوه نمونه گیری در دسترس بوده و برای پایایی پرسش نامه از آلفای کرونباخ استفاده شد. عامل طراحی، ارزش های فرهنگی، تعلق مکانی و مسیر خرید بر میزان تعامل اجتماعی افراد در بازارهای سرپوشیده در سه شهر تاثیر معناداری داشتند. در این پژوهش، نقش و قابلیت طراحی محیط کالبدی، کیفیت عملکردی فضا و مولفه های انسانی در ارتقاء تعاملات اجتماعی تایید می شود. مکان و هویت مشترک، اهل بازار، حس آشنایی، همبستگی، رابطه شکل ساختمانی، نهاد و فضاهای معماری تشکیل دهنده بازار، هر چیز ملموس و مادی را آن چنان با معنویت در هم آمیخته و همگون به زندگی نشسته که این دو تبدیل به اجزایی جدایی ناپذیر شده اند و به صورت یک «کل» واحد در آمده اند.

    کلیدواژگان: تعامل اجتماعی، تعلق مکانی، فرهنگ، طراحی
  • مریم یزدان شناس، سید محسن بنی هاشمی*، حسن خیری، خلیل میرزایی صفحات 130-149

    مصرف مواد مخدر و پیامدهای ناشی از آن، از عمده ترین معضلات اجتماعی و اقتصادی جوامع به شمار می آید. پدیده تصادفات جاده ای و علل و پیامدهای ناشی از آن نیز، به عنوان دیگر معضلات جامعه کنونی ما به شمار می رود. صرف نظر از عواملی چون ایمنی و استاندارد خودروها و راه ها، عامل انسانی یکی از پر رنگ ترین عوامل بروز تصادفات جاده ای به شمار می رود. پژوهش حاضر با هدف تبیین علل گرایش رانندگان کامیون در استان کرمان به مصرف مواد مخدر و پیامدهای ناشی از آن انجام گردید. روش پژوهش کیفی و روش جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه با 20 نفر از رانندگان کامیون استان کرمان می باشد که با روش انتخاب هدفمند و تا رسیدن به مرحله اشباع مفهومی انجام گردیده است. یافته های این پژوهش نشان داد که نوعی همجواری شغلی بین مصرف مواد و شغل رانندگی کامیون احساس می گردد. این همجواری باعث تقویت باورهای کلیشه ای در مورد التزام مصرف مواد مخدر برای غلبه بر خستگی و افزایش توان جسمی می گردد. از جمله پیامدهای همجواری شغلی در مصرف مواد مخدر، تصادفات مرگبار جاده ای، معضلات شغلی و زندان می باشد.

    کلیدواژگان: همجواری شغلی، مصرف مواد، رانندگان، تصادف، مواد مخدر
  • جعفر یوسف پور*، مهدی محمودی کامل اباد، سیامک پناهی صفحات 150-160

    این پژوهش میکوشد با نگاهی نو به ارتباط سازه و معماری به منظور افزایش درک معماران، ادراک افراد و امنیت انسان ها به بازگو کردن فرآیند سیستم عاملی برای حل رابطه سازه و معماری، و سعی در تبیین مفاهیم سازه ای در جهت درک بهتر آنها بنماید. ادراک انسان از محیط جزو محوری ترین مقولات در روان شناسی محیطی و احساس امنیت، یک پدیده روان شناختی- اجتماعی است. این دو، فرآیندی هستند، که انسان از طریق آن داده های لازم را بر اساس نیازش و  تجربه های مستقیم و غیرمستقیم از شرایط و اوضاع محیط پیرامون خود بر می گزیند بدون شناخت عوامل موثر، تامین احساس امنیت اجتماعی برای حضور افراد در جوامع، امکان پذیر نخواهد بود. معماران، همواره با مشکل عدم درک مفاهیم سازه ای رو به رو بوده اند، زیرا مفاهیمی که بتوان از طریق آنها سازه را در بستر معماری کاربردی کرده وجود ندارند یا به صورت پراکنده اند. در پژوهش حاضر از روش تحقیقی توصیفی تحلیلی، از نوع پیمایشی با جامعه آماری متخصصین و افراد خبره و نمونه آماری 78 نفر استفاده شده و در نتایج به دست آمده مشخص گردیده که پایداری و مقاومت برروی امنیت روانی و امنیت کالبدی، فناوری برروی امنیت کالبدی، هندسه برروی ایمنی، تعادل برروی امنیت اجتماعی یکپارچگی برروی امنیت کالبدی، سازگاری برروی امنیت روانی را نمیتوان به اثبات رساند.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، ساختار سازه ای، راون شناسی محیط، ادراک افراد
|
  • Yasaman Towhidian, Mehrdad Navabakhsh *, Hossein Agha Jani Mera Pages 1-19

    In Tehran, despite the variety of social identities available at the local level. There is a relative social solidarity that in some areas threatens this coherence. The purpose of this research is to "investigate the impat of Awareness on social solidarity in the neighborhoods". In theoretical foundations, related theories are used and, at the end of the research theoretical model is designed. This research was carried out using field studies and survey method. The statistical population of all people over 15 years old in Tehran was 730 as a statistical sample. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire and distributed among respondents after validation and reliability. After data collection, data were analyzed based on inferential statistics and using spss software. The results show that awareness of citizenship rights It has a significant effect on social solidarity. And according to regression in the form of path analysis The goodness of fit of the theoretical model was investigated. In the most powerful effects of social solidarity The direct effect on political rights variables can be as high as 0.23 Legal rights amount to 0. 160 Participation rights at 0/234 and Social rights 0. 172 Impact on social covariate dependent variable, weight 0.337.

    Keywords: Citizenship awareness, Political Rights, Participation rights, Legal rights Social rights
  • Zinab Sadooghi, Alireza Teimouri *, Ali Pezhhan Pages 13-23

    Incompleteness Rate of Registered Mortality Data and the Impact of Reform in Life Expectancy Case Study: Ilam Province, Iran 1395 Zeinab Saddoghi ,Alireza Teimouri Ali Pezhhan Abstract One of the most important components of health planning is mortality. For this purpose, the mortality data accuracy has an important role. This study aimed to evaluate incompleteness rate of recorded mortality data and the Impact of reform mortality data on life expectancy in the province of Ilam in year of2016.This is a descriptive and analytical study. To achieve the objectives of this paper, the Brass method has been used on mortality data that recorded to evaluate the coverage in Ilam province,2016.Using brass growth balance method showed completeness rate of mortality data for total, male, female urban and rural population as, 60%, 73%, 47%, 58% and 62% respectively. For the population groups the adjust values are 1.68, 1.38, 2, 1.72, and 1.59 respectively. For the total population, life expectancy estimated as 79.8 and 75.2 before and after adjustment. The trends for males is 78.9 and 75.1, for females are 81.5 and 75.3, for urban are 79.5 and 74.8 and for rural population are 80.1 and 75.9. from the study concluded that the coverage of mortality has an important role in well estimated life expectancy.

    Keywords: mortality data, completeness rate, brass method, Ilam province
  • Rahim Hojati Siboni, Ail Moradi, Shahla Kazemipoursabat *, Hamid Pouryosefi Pages 24-39

    Abstract The aim of this study was to investigate the theoretical model of the relationship between aging and the dimensions of the sociological concept of their religious identity in the statistical community related to sanatoriums of Rasht, in 2019. The present study is a cross-sectional study of statistical methods based on multiple regression models. The statistical population of this study also includes elderly in the sanatoriums of Rasht, which included six sanatoriums: Maloulin, Kowsar, Shalizar, Maryam, Rangin Kaman Zandegi and Mandegar, which were managed around the clock. A total of 603 elderly people lived in those sanatoriums, of which 235 were selected based on Morgan and Chrissy sampling. After distributing the old age questionnaire, the data about the independent variables and the indicators affecting the dependent variable were collected and analyzed based on multiple regression method and path analysis. After testing the variables related to research hypotheses and using appropriate statistical methods, it was concluded that the social isolation variable had the greatest effect on the tendency of elderly people living in sanatoriums of Rasht to their social alienation and religious identity index had the least effect. Indicators of loneliness and depression were second and third. As a result, it can be stated that although elderly people living in Rasht sanatoriums were less inclined to social alienation due to their desire for solitude, depression, and ultimately social isolation, due to the profound influence of religious identity and religious beliefs in God,, they factors did not have much expansion and comprehensiveness;

    Keywords: Loneliness, social alienation, religious identity, Social Isolation
  • Mahmoud Soltani Ezat, Ebrahim Motaghi *, Mehrdad Navabakhsh Pages 40-58

    This study aimed to identify the causes of instability of democratic developments in contemporary Iran. The four waves of transition to democracy in Iran are: the Constitutional Revolution, the Oil Nationalization Movement, the Islamic Revolution 57, and the Reform Movement. But at every turn we are witnessing a fragile democracy. To explain this issue, experts have proposed their views. Samuel Huntington's integrated theory has been proposed as a guiding theory in qualitative analysis by emphasizing the role of leadership ability as a Agency And the influence of the nature of government, civil society and international conditions as structural conditions in contemporary Iran has been proposed as a guiding theory in qualitative analysis. The historical-comparative method with Boolean algebra has been used. The result of the qualitative analysis of this research shows the power of explaining the structural aspect of Huntington's theory. Although the ability to lead and influence the great powers such as the United States, Britain and Russia have been influential in contemporary history, But they have not been a sufficient condition for the consolidation of democracy. In the final analysis, the weakness of civil society and the fragility of the nature of the state (patrimonial, rentier and ideological) are considered as a necessary and sufficient condition for the event of fragile democracy in contemporary Iran.

    Keywords: Fragile democracy, the nature of government, Civil Society
  • Yavar Eivazy *, Saeed Seif Derakhshandeh Pages 59-74

    This study aims to analyze and interpret the identity of students in the city of Hir in Ardebil. The study population included all the first and second grade boys in Hirs city, Of these, 42 students were selected through theoretical sampling and evaluated. The method of research of the thematic analysis in the method of Brown and Clark (2006) has been used as a research method. The findings show that in "student orientation towards ethnicity", most of them (69.05%) have a negative attitude towards their own folk and related semantic elements. In contrast, only 11.91% of them express themselves in a self-defining sense of self-esteem. And the greatest perception of the "other" or orientation of the students studied is with 45.24% of the Tehranians and then the Persians (without mentioning the specific geography) with 40.48%. Students in their characterizations associate themselves with sub-themes: subordinate, traditional and not up-to-date, immoral and personality weaknesses, fear of ethnic self-expression, authoritarianism, poor religion, leisure use, deprivation, rural village Inappropriate, violent, unscrupulous, and so on at the same time, they have introduced the "other" with arrogant themes, escaping the law, and rich jobs, distrustfulness and ignorance of relatives, pleasure, ethics, and ....

    Keywords: Ethnical identity, characterizations, Thematic analysis
  • Hormoz Mohammadpoor Lima, Alireza Mohsenitabrizi * Pages 75-92

    People's tendency to risky behaviors is an important social issue that has affected the quality of life of people, social ties, human capital and social health of communities. The aim of this study was to explain the influence of rural sociological factors on the tendency to high-risk behaviors using Durkheim anomie theories, Sutherland differential linkage, Park and Bridges ecology, Hershey social control, Alexander adaptation, Seaman social alienation, Cohen subculture ) Done. The research method is survey type that the data were collected using a researcher-made questionnaire. The statistical population of the study is all people over 18 years of age in the villages of Rudsar city, which are based on the 2016 census (6205 people). The sample size was determined using Cochran's formula of 400 people. The sampling method is cluster sampling. The research findings showed that the average tendency of villagers to high-risk substance abuse behavior is lower than the hypothetical average. Inferential analysis of the hypotheses confirmed the influence of cultural, social, ecological and individual factors on people's tendency to risky behaviors.

    Keywords: high risk behavior, villagers, Cultural Factors, Ecological Factors, Social Factors
  • Ali Nazari Sheikh Ahmad, Fathi Soroush *, Mostafa Azkia Pages 93-116

    the external business environment is composed of numerous external elements outside the organization and generally business managers are incapable of fully recognizing and exercising control over them. However, this environment and its components influence the decisions of business managers and their performance. In this study, an attempt was made to investigate the effect of the components of the business external environment on the performance of industrial units in Ardabil province. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. The statistical population of this study was all managers of industrial units in Ardabil province. The minimum sample size for completing the questionnaires of this research was 184 entrepreneurs and was randomly selected and the questionnaire was distributed among them. The validity of the research instrument was calculated using the confirmatory factor analysis model and its reliability was calculated using Cronbach's alpha. Data analysis was performed using SPSS and SMART PLS software using descriptive statistics and structural equation modeling. Findings showed that the business external environment has a significant and positive effect on the production-commercial performance of industrial units. Also, the research findings indicated that the components of political and legal environment, economic environment, cultural and social environment and technological environment have a significant effect on the productive-commercial performance of industrial units.

    Keywords: cultural environment, Business, production-commercial performance, industrial units
  • Yousef Houshmandpour, Mozayyan Dehbashi Sharif *, Mohammadreza Nasir Salami, Mohammad Edalatkhah Pages 117-129

    Markets often provide opportunities for economic development and local employment, as well as the possibility of social interaction and fusion of different cultures. But why are some markets economically and socially successful and growing and others are not? The overall purpose of this study is to choose the most important role as the main issue of research among the components affecting social interactions in traditional markets versus today's shopping centers. The present research is a survey method in terms of cross-sectional time and according to the sample size is a wide-ranging and applied studies. The statistical population of this research is the citizens of Tabriz, Zanjan and Urmia, of which according to Morgan Georgian table 300 The subjects were selected and the questionnaire was completed. Sampling method was available and Cronbach's alpha was used for the reliability of the questionnaire. Design factor, cultural values, location and shopping route had a significant effect on the level of social interaction of people in indoor markets in the three cities. In this study, the role and capability of designing physical environment, functional quality of space and human components in promoting social interactions are confirmed. Common place and identity, people of the market, sense of familiarity, solidarity, relationship between building form, institution and architectural spaces that make up the market, everything tangible and material is so intertwined with spirituality and living in harmony that the two become components of separation They have become impenetrable and have become a whole.

    Keywords: Social Interaction, spatial belonging, culture, Design
  • Maryam Yazdan Shenas, Seyed Mohsen Banihashemi *, Hassan Khairi, Khalil Mirzaee Pages 130-149

    Using drugs and its consequences are included in one of the major social and economic problems in societies. The phenomenon of road accidents and also its causes and consequences, is considered as another problem in our current society. Regardless of the factors such as safety and standard of cars and roads, the human factor is considered as one of the most prominent causes of road accidents. So The purpose of doing this study was to determine the causes of Kerman truck driver’s tendency to drug abuse and also its consequences. The research method is qualitative and the method of gathering information is through interviewing with 20 truck drivers who works in Kerman province that is done through purposeful selection until the conceptual saturation stage is reached. The findings of this study showed that there are such feelings that in this case is a kind of business affinity between drug use and truck driving. This proximity reinforces stereotypes about the need to use drugs to overcome fatigue and increase physical strength. Among the consequences of job proximity in drug use are fatal road accidents, occupational problems and imprisonment.

    Keywords: Job Accompaniment, Drug use, drivers, accident, drugs
  • Jafar Yousefpour *, Mehdi Mahmoudi Kamel Abad, Siyamak Panahi Pages 150-160

    This study seeks to revisit the structure and architecture relationship to enhance architects' understanding, human perception, and human security by recounting the operating system process for resolving the relationship between architecture and architecture, and to try to explain structural concepts in order to better understand them. Human perception of the environment is one of the most central issues in environmental psychology and a sense of security is a social-psychological phenomenon. They are a process by which human beings select the necessary data based on their needs and direct and indirect experiences of the conditions of the environment around them. Without knowing the effective factors, it will not be possible to provide a sense of social security for people in the community. Was. Architects have always faced the problem of not understanding structural concepts, because concepts that can be applied to the structure of an applied architecture do not exist or are scattered. In this descriptive-analytical research, a survey was conducted with a sample of 78 experts and a sample of 78 people. The results showed that the stability and resistance to psychological and physical security, physical security technology, The geometry of safety, the balance of social security, the integration of physical security, the compatibility of psychological security cannot be demonstrated.

    Keywords: Sense of Security, Structural Structure, Environmental Psychology, People's Perception