فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، بهار 1400)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ابوالحسن رضایی*، مسعود قانع، شیدا اخشابی صفحات 1-23
    زمینه وهدف

    عصاره رازیانه در درمان بسیاری از ناهنجاری های تولید مثلی و ناباروری ها موثر می باشد هدف از تحقیق حاضر افزودن عصاره رازیانه به محیط کشت و بررسی میزان باروری مگس سرکه و تاثیر آن بر تراکم پروبیوتیک های موجود در روده مگس سرکه  از طریق تکنیک ریل تایم می باشد.

    روش کار

    در تحقیق حاضر از سه غلظت 25، 50 و 75 میکروگرم بر میلی لیتر و گروه فاقد عصاره رازیانه (کنترل) استفاده شد. پارامترهای زمان تاخیر در جفتگیری و طول مدت جفتگیری با کمک کرونومتر اندازه گیری و تعداد تخم ها و تعداد تخم های به دنیا آمده نیز با شمارش آن ها در روی محیط کشت به کمک لوپ صورت گرفت. مگس های سرکه طی دوماه مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت بررسی میزان بیان ژن 16SrDNA از qRT-PCR استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد زمانی که از غلظت75 میکروگرم بر میلی لیتردر محیط کشت استفاده شد ، زمان تاخیر در جفتگیری کاهش معنی داری داشته است، هم چنین طول جفتگیری، تعداد تخم ریزی و تعداد تخم های به دنیا آمده به طور معنی داری بیشتر بوده است. نتایج PCR صحت وجود باکتری را تایید نمود و میزان بیان بالایی از ژن مورد مطالعه درباکتری ها مشاهده شد.

    نتیجه گیری:

    با توجه به تحقیق حاضر عصاره گیاه رازیانه بر میزان بیان ژن در پروبیوتیک ها و هم چنین بر میزان باروری مگس ها موثر بوده است.

    کلیدواژگان: مگس سرکه، گیاه رازیانه، پزوبیوتیک ها، بیان ژن
  • رضا سید شریفی*، فاطمه علاء نوشهر، نعمت هدایت ایوریق، جمال سیف دواتی صفحات 25-36
    زمینه و هدف

    عدم تعادل پیوستگی (LD) و طرح ساختار بلوک های هاپلوتیپ سطح جمعیت پارامترهایی هستند که برای مدیریت مطالعات گسترده ژنومی (GWAS) و درک ماهیت رابطه غیر خطی بین فنوتیپ ها و ژنوتیپها مفید هستند. در مقایسه با چند شکلی تک نوکلیوتیدی (SNp)، استفاده از آللهای هاپلوتیپ در پیشبینی ژنومی و بهبود صحت پیش بینی کارآمدتر هستند. اما میزان افزایش صحت به چگونگی طراحی بلوکهای هاپلوتیپ بستگی دارد. این مطالعه با هدف آزمون اندازه بهینه برای طول هاپلوتیپ در پیش بینیهای ژنومی صورت گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه آللهای هاپلوتیپ با توجه به آللهای SNp در بلوکهای kb 125، kb 250، kb 500 و Mb 1 تعریف و آللهای هاپلوتیپ با فرکانسهای کمتر از 1، 5/2، 5 یا 10 درصد حذف شدند. از دو روش بیزA و بیزB برای پیش بینی اثرات ژنومی SNp ها و هاپلوتیپها در سه صفت با سه سطح وراثتپذیری (تولید شیر (1/0=h2)، وزن لاشه (3/0=h2) و وزن بدن در بلوغ (h2=45/0) استفاده شد.

    یافته ها

    بیشترین صحت پیش بینی ژنومی در صفت وزن بدن در زمان بلوغ توسط روش بیز B (652/0) در طول بلوک هاپلوتیپی kb 250 و کمترین توسط روش بیزA در صفت تولید شیر (407/0) در طول بلوک هاپلوتیپی Mb 1 حاصل گردید. بلوکهای هاپلوتیپی به طول kb 250 با آستانه فرکانس 1 درصد، بالاترین میزان صحت پیشبینی ژنومی را ارایه دادند. در مقایسه دو روش بیزA و بیزB، روش بیزB صحت برآورد بالاتری هم در مدلهای بر پایه SNp و هم بر پایه آللهای هاپلوتیپ ارایه داد.

    نتیجه گیری

    قرار دادن آللهای هاپلوتیپ به جای SNp ها در مدل آماری، درصورت تعریف مناسب طول هاپلوتیپ، سبب بهبود صحت پیشبینی ژنومی میشود.

    کلیدواژگان: مطالعات گسترده ژنومی، عدم تعادل پیوستگی، بلوک های هاپلوتیپ، SNP، بیزA، بیزB
  • الهام مقتدایی*، داوود ملکی صفحات 37-47
    زمینه و هدف

    امروزه آسیب های اسکلتی از موارد شایع درحیوانات و حتی انسان می باشد. روش های گوناگونی برای درمان و ترمیم شکستگی ها به کار گرفته شده است. شیوع بالای شکستگی های استخوانی، پژوهشگران در پی یافتن روش های نوین برای درمان نقایص استخوانی هستند.لذا هدف از این مطالعه بررسی اثر صمغ کتیرا در ترمیم نقص استخوانی می باشد.

    روش کار

    تعداد 12سر خرگوش نر نیوزیلندی با وزن 2-5/1 کیلوگرم انتخاب و به مدت شش هفته نگهداری شد و درمان انگلی و آنتی بیوتیک درمانی انجام گرفت. پس از تراشیده شدن مو های اندامهای قدامی، خرگوشها وارد فاز بیهوشی شدند. سپس در شرایط استریل با برش پوست و کنار زدن عضلات استخوان رادیوس در معرض دید قرار گرفت، با مینی فرز جراحی قطعه استخوان برداشت و صمغ کتیرای استریل شده در حفره استخوان قرار داده و پوست بخیه زده شد. پس از دریافت آنتی بیوتیک، خرگوش ها به دو گروه شاهد و نمونه تقسیم و در طی هفته های 2 و 6 هفته مورد بررسی رادیولوژی و هیستوپاتولوژی قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    نتایجی که در هفته دوم و ششم طی بررسی به دست آمد مشخص نمود که تشکیل بافت استخوان بین گروه کنترل و تیمار اختلاف معنا داری را نشان داده است (05/0> P). هم چنین بین گروه کنترل و تیمار در متغیر فیبروپلازی در هفته دوم و ششم اختلاف معنادار آماری وجود دارد (05/0> P). بررسی مقایسه ای ارزیابی رادیوگرافی متغیرهای مورد بررسی بین گروه ها در روزهای مختلف، اختلاف معنی دار ی نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که صمغ کتیرا اثر قابل توجهی بر میزان ترمیم استخوان دارد و قابلیت استفاده در موارد مشابه و اختلالات مرتبط را دارا می باشد.

    کلیدواژگان: استخوان رادیوس، خرگوش، صمغ کتیرا، رادیولوژی، هیستوپاتولوژی
  • فاطمه پورولی*، سید مهدی بانان خجسته، مسعود دل آشوب صفحات 42-62
    زمینه و هدف

    روده ها به دلیل هضم و جذب مواد غذایی و جذب آب، هضم گوارشی، انجام فعالیت میکروبی، تولید ایمونوگلوبین در بدن جوندگان عضو مهمی می باشند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی بافت شناسی روده همسترطلایی و سلول های جامی شکل آن با استفاده از تکنیکهای هیستولوژی و هیستوشیمیایی میباشد.

    روش کار

    تعداد پنج سر همستر طلایی نر بالغ و سالم با میانگین وزنی 120 گرم ازمرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی تهیه شد. بعد از نمونه برداری از بخش های مختلف روده و تهیه مقاطع بافتی، نمونه های بافتی با روش های هماتوکسیلین-ایوزین، پریودیک اسید شیف و آلشین بلو رنگآمیزی شدند و سپس توسط میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند و میکروگراف های لازم جهت مطالعات هیستولوژیک تهیه گردید.

    یافته ها

    در بررسی بافتی، روده باریک و بزرگ در نمای کلی دارای چهار لایه مخاط، زیرمخاط، لایه عضلانی و سروز است. بافت پوششی روده ها متشکل از سلولهای استوانه ای ساده با هسته بیضی شکل قاعده ای است که در بین سلولهای استوانه ای، تعداد زیادی سلولهای جامی  شکل ترشح کننده موکوس دیده می شود که هر دو نوع مواد موکوسی اسیدی و خنثی توسط این سلول ها ترشح میشودکه در رنگ آمیزی پاس و آلشین بلو واکنش مثبت نشان دادند.
     

    نتیجه گیری

    نتایج نشان میدهدکه ساختمان آناتومیکی و بافتی روده همستر طلایی با وجود تفاوتهای جزیی، تشابه زیادی با سایر جوندگان دارد.

    کلیدواژگان: همستر طلایی، هیستولوژی، هیستوشیمیایی، سلول های جامی شکل، موکوس
  • میثم رامشگر*، محمدرضا قمی، سید مسعود هاشمی، سید مهدی حسینی فرد، سید رضا طبری پور صفحات 63-76
    زمینه و هدف

    گروه های مختلف باکتری های اسیدلاکتیک باکتری هایی می باشند که در اکوسیستم های مختلف وجود داشته با تولید انواعی از فرآورده های میکروبی به اشکال مختلف اثرات مثبت زیادی در اکوسیستم های زیستی دارند که از مهم ترین آن ها می توان به نقش آن ها در درمان بیماری های عفونی و دخالت در رشد و تولید فاکتورهای مهم زیستی اشاره کرد. بنابراین نیاز به شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک دارای پتانسیل پروبیوتیکی در اکوسیستم های مختلف می باشد. هم چنین از آن جایی که در صنعت آبزی پروری اعمال مدیریت در رشد و بهداشت و پیش گیری از بروز بیماری های عفونی از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است، استفاده از ترکیبات محرک سیستم ایمنی می توانند موجب تقویت سیستم ایمنی گردند و توان موجود را برای رشد بیشتر و مواجهه با شرایط نامساعد محیطی بالا ببرند. این ترکیبات شامل انواع پروبیوتیک ها می باشند، لذا هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی لاکتوباسیل های دارای پتانسیل پروبیوتیکی از دستگاه گوارش سیاه ماهی Capoeta.razii و تاثیر آن بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio بوده است.

    روش کار

    برای رسیدن به این منظور از دستگاه گوارش سیاه ماهی Capoeta.raziiلاکتوباسیل های دارای پتانسیل پروبیوتیکی با انجام تست های میکروبی و مولکولی جداسازی و شناسایی شدند. در نتیجه 3 باکتری شناسایی شد که 2گونه از آن L.plantarum و یک گونه از آن L.brevis بوده است. تعداد240 قطعه ماهی کپور معمولی با وزن 2±15 گرم بین 12مخزن فایبرگلاسی500 لیتری با تراکم ذخیره سازی 20 عدد ماهی در چهار تیمار (3 تکرار) که این تیمارها شامل گروه شاهد، گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به باکتری لاکتو باسیل برویس به تعداد 106 ، گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به باکتری لاکتو باسیل پلانتاروم به تعداد 106 و گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به پروبیوتیک پریمالاک بودند.توزیع و تغذیه شدند.

    یافته ها

    در پایان آزمایش، درگروه ماهیانی که لاکتوباسیل و پریمالاک دریافت کرده بودند، شاخص های رشد آن ها مانند افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذا و درصد بقا سطح بالاتر و مطلوب تری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آن ها فاقد لاکتوباسیل و پریمالاک بودند نشان دادند. هم چنین در فاکتورهای ایمنی نیز تعداد RBC و WBC ، پرتیین تام، آلبومین، گلوبولین، C3 افزایش و میزان کورتیزول کاهش یافت.

    کلیدواژگان: کپور معمولی، شاخص های رشد، شاخص های ایمنی
  • مریم جلاهی، مجید غلامی آهنگران* صفحات 77-89
    زمینه و هدف

    سندرم کاهش کمی و کیفی تخم مرغ علل عفونی و غیر عفونی زیادی دارد اما معمولا این حالت به کرونا ویروس عامل بیماری برونشیت عفونی نسبت داده می شود. در این بررسی سهم کرونا ویروس برونشیت عفونی در این سندرم مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش کار

    از بهار 1398 تا بهار 1399 از 9 فارم مرغ تخم گذار با سابقه کاهش کمی و کیفی تولید تخم مرغ و 10 فارم تخم گذار به ظاهر سالم نمونه گیری شد. علاوه بر آن، از 6 فارم مبتلا به اویداکت کیستیک در مرغداریهای تخم گذار استان اصفهان نمونه گیری شد. پس از استخراج ژنوم قطعه 1200 جفت بازی ژن S1 کروناویروس عامل برونشیت عفونی تکثیر شد.

    یافته ها

    از 9 فارم تخم گذار مبتلا به سندرم کاهش کمی و کیفی تخم مرغ و 10 فارم به ظاهر سالم، به ترتیب، 7 و 4 فارم (78 و 40 درصد)، با وجود حداقل یک نمونه مثبت، آلوده به کرونا ویروس عامل برونشیت عفونی شناسایی شدند. از مجموع 59 نمونه از فارم های مبتلا به سندرم کاهش کمی و کیفی تخم مرغ 32 نمونه (2/54 %) و از 66 نمونه گرفته شده از فارم های به ظاهر سالم 7 نمونه (6/10 %) مثبت ارزیابی شدند. در این بررسی، تمام 6 فارم مبتلا به اویداکت کیستیک دارای حداقل یک نمونه مثبت از نظر کرونا ویروس برونشیت عفونی بودند و 31 نمونه از مجموع 41 نمونه (17/73 %) آلوده به کرونا ویروس برونشیت عفونی شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    کرونا ویروس برونشیت عفونی سهم بالایی در سندرم کاهش کمی و کیفی تولید تخم در مرغهای تخم گذار دارد اما نمیتوان تمامی موارد را به این ویروس نسبت داد و باید سایر عوامل عفونی و تغذیه ای را نیز پایش نمود. با توجه به فراوانی بالای این ویروس در موارد اویداکت کیستیک لازم است تیپهای ویروسی القا کننده این اختلال شناسایی و برای کنترل آنها برنامه مناسب تدوین شود.

    کلیدواژگان: اویداکت کیستیک، سندرم کاهش کمی و کیفی تولید تخم مرغ، برونشیت عفونی، اصفهان
  • مزدک جمشید ی، فاطمه کشاورزی*، صبریه امینی، علی قیصرزاده، کامبیز داوری صفحات 91-102
    زمینه و هدف

    کارسینوم های پستان ، تومورهای بسیار مهاجم با پیش آگهی ضعیف هستند که با فراوانی بیشتر زنان جوانتر (سن کمتر از50  سال) را درگیر می کنند. گرچه در ابتدا بسیار حساس به شیمی درمانی هستند، ولی به طور قابل توجهی مهاجم تر از تومورهای دیگر زیرگروه های مولکولی می باشند. مطالعه حاضر با هدف یافتن یک روش درمانی جدید این سرطان ها انجام شد.

    روش کار

    اساس روش در مرحله اول ساخت یک مهار کننده گیرنده های سطح سلولی بود. سپس اثر این مهار کننده بر رده های سلولی سرطانی پستان با استفاده از تست های معمول بررسی شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که در غلظت های مناسب مهار کننده ، حیات رده های سلولی مربوطه به طور قابل توجهی تغییر می یابد.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از این روش ها می تواند زمینه ساز درمان های آینده باشد.

    کلیدواژگان: تومورهای بسیار مهاجم پستان، روش درمانی، مهار کننده
|
  • Masood Ghane, Sheida Akhshabi Pages 1-23
    Inroduction & Objective

    The aim of this study, was additive extraxted fennel in the medium  for increasing  reproductive performance, concentration of probiotices by using qRT-PCR technique.

    Materials and Methods

    In the present study, fennel extracted was divided into different concentrations. Concentrations including 25, 50 and 75 µg /ml were added to the culture medium. In addition, a control sample was used to confirm the results. Parameters of mating latency and copulation duration, was measured by coronometr instrument. Fecundity and fertility also were count by Loop on the medium. The flies were studied for two months.

    Results

    In this study, concentration of 25,50,75 µg/ ml and control group was used.  The results showed concentration of 75µg/ml was significant decreasing mating latency and increasing copulation duration, fecundity and fertility parameters were showed. Moreover were confirmed lactobacilus brevis by PCR technique  In addition using qRT-PCR technique and confirmed higher expression in 16srDNA when used 75µg/ml concentration.

    Conclusion

    According to the present study, the higher fennel extracted  has been effective on gene expression in probiotics and also on the reproductive performance of flies showed.

    Keywords: Drosophila melanogaster, probiotics, Fennel extraction, expression
  • Reza Seyedsharifi *, Fatemeh Ala Noshahr, Nemat Hedayat Evrigh, Jamal Seif Davati Pages 25-36
    Inroduction & Objective

    Linkage disequilibrium (LD) advancement map and the specification of population-level haplotype block structures are parameters that are helpful for managing the study of the Genome wide Association (GWAS), and to comprehend the nature of non-linear relationship among phenotypes and genotype. Compared with single nucleotide polymorphisms (SNP), genomic prediction fitting haplotype alleles and improve prediction accuracy; but the increase in accuracy belong how the Haplotype block are characterized. The aim of this study was to test the optimal size for haplotype length in genomic predictions.

    Material and Method

    The Haplotype alleles were defined according the SNP alleles in not covering blocks 125 Kb, 250 Kb, 500 Kb, and 1 Mb. The Haplotype alleles with frequencies below 1, 2.5, 5 or 10% are eliminated. Two methods, Bayes A and Bayes B, were used to predict the genomic effects of SNPs and haplotypes. From Bayes A and B methods to predict the genomic effects of SNPs and haplotypes in three traits with three levels of heritability (milk production (h2 = 0.1), carcass weight (h2 = 0.3) and body weight in Maturity (h2 = 0.45) was used.

    Results

    The highest genomic prediction obtained in body weight at maturity by Bayesian method B (0.652) during 250 kb haplotypic block and the lowest by Bayesian method A in milk production (0.407) during haplotypic block 1 Mb. Haplotype blocks of 250 kb with a frequency threshold of 1% provided the highest genomic prediction accuracy. Comparing Bayes A and Bayes B methods, Bayes B method provided higher estimation accuracy in both SNP-based and haplotype allele-based models.

    Conclusion

    : Placing haplotype alleles instead of SNPs in the statistical model, if the haplotype length is properly defined, improves the accuracy of genomic prediction.

    Keywords: GWAS, linkage disequilibrium, Haplotype Block, SNP, BayesA, BayesB
  • Davoud Maleki Pages 37-47
    Inroduction & Objective

    Skeletal injuries are common in animals and even humans today. Various methods have been used to treat and repair fractures. The prevalence of fractures and the and time-consuming methods used today have led us to sick a new way to treat bone defects.

    Material and Methods

    Twelve new zealand rabbits weighing 1.5-2 kg were selected and kept for six weeks. Antiparasitic therapy and antibiotic therapy were performed. The rabbits' anterior limbs were shaved and entered the anesthesia phase. Then, in sterile conditions, the skin was exposed by cutting the skin and removing the radius muscles. The bone piece was removed with a mini-surgical mill and the sterilized tragacanth gum was placed in the bone cavity,  the skin was sutured. After receiving antibiotics, rabbits were divided into control and sample groups and underwent radiology and histopathology during 2 and 6 weeks.

    Results

    The results of the sixth week showed significant differences in bone tissue formation between the control and treatment groups (P <0.05). there was a statistically significant difference between the control and treatment groups in the fibroplasia variable in the sixth week (P <0.05). Comparative study of radiographic evaluation of the studied variables did not differ significantly between groups on different days.

    Conclusion

    The results showed that tragacanth gum has a significant effect on bone repair and can be used in related disorders.

    Keywords: Radius bone, Rabbit, Tragacanth gum, Radiology, Histopathology
  • Fatemeh Pourvali *, Seyed Mehdi Banan. Khojasteh, Masood Delashoob Pages 42-62
    Inroduction & Objective

    The intestines are an important organ in the body of rodents due to the digestion and absorption of food and water, digestive digestion, microbial activity, production of immunoglobulin. The aim of this study was to investigate the histology of the golden hamster intestine and its goblet cells using histological and histochemical techniques.

    Material and Methods

    Five adult and healthy male golden hamsters with an average weight of 120 g were prepared from experimental animal. After sampling from different parts of the intestine and preparing tissue sections, tissue samples were stained by Hematoxylin-Eosin, Periodic Acid Schiff and Alcian Blue methods and then studied by light microscope and the necessary micrographs for Histological studies were prepared .

    Results

    In histopathological study, small and large intestine have 4 layers of mucosa, submucosa, muscular layer and serosa. The intestinal epithelium was consisted of simple columnar cells with a basal oval nucleus, that Mucus secreting goblet cells were seen among the columnar cells which both acidic and neutral mucus were secreted by these cells. It should be noted that the number of goblet cells increased from duodenum to colon and it was positive in PAS and Alcian Blue.

    Conclusion

    The results show that the anatomical and histological structure of the golden hamster intestine, despite minor differences, is very similar to that other rodents.

    Keywords: Golden hamster, Histology, Histochemical, Goblet cells, mucus
  • Meysam Rameshgar *, Mohammadreza Ghomi, Seyed Masoud Hashemi Karoui, Syed Mahdi Hoseini Fard, Seysd Reza Tabari Pour Pages 63-76

    Different groups of lactobacilli have probiotic potential of bacteria that have many positive effects on biological ecosystems in various forms. Also, in intensive fish farming, their use is one of the ways to improve growth, nutrition and survival indices. In the meantime, various researches have been done on probiotics as practical supplements in fish nutrition. Therefore, the need to identify lactobacilli with probiotic potential seems to be very important. Therefore, the aim of this study was to isolate and identify lactobacilli with probiotic potential from the gastrointestinal tract of Capoeta.Razii and its effect on growth and safety indices of common carp Cyprinus carpio. To achieve this, lactobacilli with probiotic potential were isolated and identified from the gastrointestinal tract of Capoeta.Razii by microbial and molecular tests. Of the 3 bacteria identified, 2 were L.Pantarum and one was L. Brevis. 240 pieces of common carp weighing 15 2 2 g were distributed and fed among 12 fiberglass tanks of 500 liters with a storage density of 20 fish in four treatments (3 replications). At the end of the experiment, in the group of fish that received Lactobacillus and Primalak, their growth characteristics such as weight gain, specific growth rate, feed conversion ratio and survival percentage showed a higher and more desirable level than the group of fish whose diet did not contain Lactobacillus and Primalak. (0.05). Also in immune factors, the number of RBC and WBC, total protein, albumin, globulin, C3 increased and the amount of cortisol decreased.

    Keywords: Common carp, Growth indices, Safety indices
  • Maryam Jalahi, Majid Gholami Ahangarn * Pages 77-89
    Background and Aim

    In this study, the contribution of IB coronavirus in egg quantitative and qualitative reduction syndrome was investigated.

    Methods

    nine laying hen flocks attected to egg quantitative and qualitative reduction syndrom and 10 laying farms with a healthy appearance were sampled. In addition, 6 farms with cystic oviduct were sampled in laying flocks, in Isfahan province. After extracting the genome, a fragment of 1200 bp of coronavirus S1 gene was amplified for identification of IB.

    Results

    Out of 9 laying farms with quantitative and qualitative egg reduction syndrome and 10 apparently healthy farms, respectively 7 and 4 farms (78 and 40%) were infected with IB coronavirus based at least one positive sample. Out of 59 samples from farms with egg quantitative and qualitative reduction syndrome, 32 samples (54.2%) and out of 66 samples taken from apparently healthy farms, 7 samples (10.6%) were evaluated positive for IB coronavirus. In this study, all 6 farms with cystic oviduct had at least one positive sample for IB coronavirus and 31 samples out of 41 samples (73.17%) infected with IB coronavirus.

    Conclusion

    IB coronavirus has a high share in the syndrome of quantitative and qualitative reduction of egg production in laying hens, but not all cases can be attributed to this virus and other infectious and non-infectious factors should be monitored. Due to the high frequency of this virus in cystic oviduct, it is necessary to identify the viral types that induce this disorder and to develop an appropriate control program.

    Keywords: Cystic oviduct, Quantitative, qualitative reduction of egg production syndrome, Infectious Bronchitis, Isfahan
  • Mazdak Jamshidi, Fatemeh Keshavarzi *, Sabrieh Amini, Ali Qeisarzadeh, Kambiz Davari Pages 91-102
    Inroduction & Objective

    Breast carcinomas are very invasive tumors with poor prognosis that are more common in younger women (less than 50 years old). Although initially sensitive to chemotherapy, they are significantly more aggressive than other tumors of the molecular subgroup. The aim of this study was to find a new treatment for these cancers.

    Materials and Methods

    The basis of the method was the construction of an inhibitor of cell surface receptors, in the first stage. Then, the effects of this inhibitor on breast cancer cell lines were examined by the routine tests.

    Results

    The results showed that at appropriate concentrations of inhibitor, the life of the respective cell lines is significantly altered.

    Conclusion

    The present study showed that the use of these methods can pave the way for future treatments.

    Keywords: Highly Invasive Breast Tumors, Treatment, inhibitors