فهرست مطالب

تحقیقات دندانپزشکی - سال سوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1393)

نشریه تحقیقات دندانپزشکی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد دانش اردکانی، حکیمه احدیان، سید حسین طباطبایی، علی احدی فر، فرنوش خاکساری* صفحات 206-211
    مقدمه

    انکیلوگلوسیا یک آنومالی تکاملی در زبان است که موجب محدودیت در حرکت زبان می گردد. این آنومالی می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در تکلم، بیماری های پریودنتال و ناهنجاری های ارتودنتیک گردد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع انکیلوگلوسیا در دانش آموزان 11-6 ساله شهر یزد می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1388 بر روی 1199 دانش آموز دختر و پسر در محدوده سنی 11-6 سال در شهر یزد انجام شد. نمونه گیری به صورت خوشه ای از میان دبستان های پسرانه و دخترانه یزد صورت گرفت. معیار تشخیص انکیلوگلوسیا کوتاه و ضخیم بودن فرنوم زبانی و محدودیت حرکتی در زبان بود. داده ها توسط نرم افزار آماریSPSS نسخه 15 و آزمون Chi-square تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    شیوع کلی انکیلوگلوسیا در میان 1199 دانش آموز 11-6 ساله شهر یزد (598 پسر و 601 دختر) 5/2% بود. انکیلوگلوسیا در پسران به طور معنی داری شایع تر از دختران بود (026/0=p).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع انکیلوگلوسیا در کودکان 11-6 ساله شهر یزد 5/2% و در پسران شایع تر از دختران بود.

    کلیدواژگان: انکیلوگلوسیا، فرنوم زبانی، آنومالی تکاملی
  • عبدالرحیم داوری، احمد حائریان، محمد کشوری* صفحات 212-218
    مقدمه

    مارجین های خارجی ترمیم ها، مکان مناسبی جهت تجمع پلاک باکتریال می باشد که به ایجاد و یا تشدید بیماری های پریودنتال کمک می کند. از آنجا که مواد و روش های مختلفی جهت انجام ترمیم ها وجود دارد، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آمالگام و کامپوزیت در ترمیم های صحیح کلاس II بر سلامت لثه در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی یزد در سال 1391 انجام شد.

    روش بررسی

    در این تحقیق مقطعی 60 بیمار به روش نمونه گیری آسان انتخاب شده و در دو گروه دندان ترمیم شده کلاس II با آمالگام و یا کامپوزیت، با دندان سالم مقایسه شدند. چهار سطح هر دندان، معاینه شده و برای بررسی وضعیت پریودنتال، از شاخص های وضعیت لثه ای، پلاک، خونریزی حین پروبینگ و عمق پروبینگ استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و آزمون آماری Mann-Whitney test تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    میانگین شاخص متغیرهای MGI، PI، BI و PDI در دندان ترمیم شده با کامپوزیت بیشتر از آمالگام بود. این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود(001/0=p). میانگین شاخص PDI، هر چند در گروه دندان های ترمیم شده با کامپوزیت کمی بیش از آمالگام بود اما از نظر آماری تفاوتی در دو گروه وجود نداشت (47/0=p).

    نتیجه گیری

    حتی دندان های با ترمیم صحیح نیز در ایجاد بیماری های پریودنتال نقش دارند، اما در این مورد تاثیر منفی ماده کامپوزیت بیش از آمالگام می باشد.

    کلیدواژگان: شاخص وضعیت لثه ای، شاخص پلاک، شاخص خونریزی حین پروبینگ، شاخص عمق پروبینگ، مواد ترمیمی
  • مونا بزاززاده، حکیمه احدیان، مرضیه ملک محمد* صفحات 227-235
    مقدمه

    ارتباط بین درمان دندانپزشکی و بروز اندوکاردیت عفونی تاحدی اثبات شده است، لذا تجویز صحیح نوع داروی مورد نیاز در پروفیلاکسی علیه اندوکاردیت عفونی، حایز اهمیت است. این مطالعه، با هدف تعیین میزان آگاهی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مورد تجویز صحیح آنتی بیوتیک پروفیلاکسی جهت پیشگیری از اندوکاردیت عفونی انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1392 در دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد بر روی 129 دانشجوی سال چهارم تا ششم انجام شد. نمونه ها با روش نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند. پرسشنامه استاندارد مورد استفاده شامل 15 سیوال آگاهی در خصوص نحوه صحیح تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی اندوکاردیت بود که به صورت خودایفا تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون های آماری توصیفی Mann-Whitney، Kruskal-Wallis و ضریب همبستگی تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    در این مطالعه 85 نفر (9/65%) دانشجویان زن و 44 نفر (1/34%) مرد بودند. 64/69% دانشجویان سال ششم، 14/67% سال پنجم و 12/62% سال چهارم در خصوص تجویز صحیح آنتی بیوتیک پروفیلاکسی آگاهی داشتند که این تفاوت بین سه گروه معنی دار نبود (61/0=p). بین آگاهی دانشجویان و جنسیت تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد(15/0=P). بین میزان آگاهی و معدل دانشجویان، ارتباط معنی داری گزارش شد(001/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، بیشترین آگاهی از نحوه صحیح آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در دانشجویان سال ششم دیده شد که نیاز است فرآیند آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در محیط کار دانشجویان آموزش داده شود و ضروری است که این آموزش ها طبق راهنما در جهت کاهش خطر بروز اندوکاردیت عفونی در بیماران انجام گیرد.

    کلیدواژگان: آگاهی، اندوکاردیت، آنتی بیوتیک پروفیلاکسی، دانشجویان دندانپزشکی
  • فاطمه اولیا، محمدحسن اخوان کرباسی، فاطمه کارگر شورکی* صفحات 229-236
    مقدمه

    زبان جغرافیایی و زبان شیاردار از شایع ترین اختلالات تکاملی زبان محسوب می شوند. یکی از علت های بروز این ضایعات، آلرژی است. آلرژی معمولا با ناهنجاری های مختلفی همچون تنفس دهانی و هایپرپلازی لنفوییدی همراه است. هدف از این مطالعه بررسی بروز همزمان لنفادنوپاتی سر و گردن و تنفس دهانی با زبان جغرافیایی و شیاردار بود.

    روش بررسی

    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 190 نفر از مراجعه کنندگان به بخش بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی یزد که از نظر سیستمیک سالم بوده، سینوزیت نداشته و در یک ماه اخیر هیچگونه دارویی مصرف نکرده بودند و هیچ منشا عفونت دندانی نداشتند به روش نمونه گیری آسان انجام گرفت. نمونه ها به دو گروه 95 نفره تقسیم شدند که یکی دارای زبان جغرافیایی یا شیاردار و گروه دیگر فاقد آن بود، همچنین بیماران از نظر حضور لنفادنوپاتی سر و گردن و تنفس دهانی معاینه شدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون Chi-square تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    در گروه مورد 67 نفر (6/70%) دارای لنفادنوپاتی سر و گردن بودند. از نظر حضور لنفادنوپاتی تفاوت معنی داری میان گروه مورد و شاهد دیده نشد(317/0=p)، همچنین 18 نفر (20%) از افراد گروه مورد، دارای تنفس دهانی بودند. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری میان گروه مورد و شاهد از نظر حضور تنفس دهانی وجود داشت(005/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به تفاوت معنی دار بروز تنفس دهانی در گروه مورد و شاهد، باید وجود نشانه های بعدی آلرژی را در این بیماران در نظر داشت تا با پیگیری مکرر این بیماران مستعد، احتمال تشخیص و درمان به موقع آنها فراهم گردد.

    کلیدواژگان: هایپرپلازی لنفوئیدی، تنفس دهانی، آلرژی، اختلالات تکاملی زبان، غدد لنفاوی سر و گردن
  • احسان توکلی حسینی، محمدرضا مهدی زاده* صفحات 236-243
    مقدمه

    کیست احتباسی موکوسی(MRC) یک بیماری نسبتا شایع سینوس های پارانازال است که به ندرت با علایم و نشانه های بالینی همراه می باشد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی نسبی کیست احتباسی موکوسی سینوس فک بالا و عوامل مرتبط با آن در بیماران مراجعه کننده به بخش رادیولوژی دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی، که به روش مقطعی انجام شد، رادیوگرافی های پانورامیک 750 بیمار از جهت وجود رادیواپسیته صاف و گنبدی شکل با حدودی مشخص و فاقد حاشیه کورتیکال در سینوس فک بالا به مدت یک سال به طور متوالی مورد بررسی قرار گرفت و شیوع این ضایعه و عوامل مرتبط با آن، همانند سن، جنسیت، سابقه آلرژی، آسم، مصرف دخانیات و دیابت بررسی شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون Chi-Square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    از 750 بیمار مورد بررسی، 77 نفر (27/10%) دارای کیست احتباسی موکوسی در سینوس فک بالا بودند که بیشترین سن درگیری، بالای 60 سال بود (001/0=p). در بروز این ضایعه، عواملی چون دیابت و آلرژی به صورت آشکاری نقش دارند (001/0=p)، عواملی چون مصرف دخانیات (007/0=p) و بیماری آسم (016/0=p) نیز در ایجاد این ضایعه موثرند. از طرف دیگر جنسیت در بروز MRC نقشی نداشت (057/0=p).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد حضور کیست احتباسی موکوسی با جنسیت ارتباطی نداشته و به طور معنی داری با سن، دیابت، آلرژی، مصرف دخانیات و آسم ارتباط دارد.

    کلیدواژگان: کیست احتباسی موکوسی، رادیوگرافی پانورامیک، سینوس فک بالا
  • افشین یادگاری، علیرضا نواب اعظم، صاحبه طالبی* صفحات 244-252
    مقدمه

    جراحی دندان عقل نهفته اغلب همراه با عوارض بعد از عمل، شامل درد، تورم، تریسموس و حفره خشک می باشد و با توجه به اینکه طراحی فلپ یکی از فاکتورهایی است که شدت این عوارض را تحت تاثیر قرار می دهد لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر فلپ مثلثی اصلاح شده در مقایسه با فلپ پاکتی بر میزان وجود حفره خشک انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه کارآزمایی بالینی به صورت دوسوکور و آینده نگر، در سال 1392 بر روی30 بیمار مراجعه کننده به بخش جراحی دانشکده دندانپزشکی یزد که اندیکاسیون خارج نمودن دندان عقل نهفته فک پایین به صورت دو طرفه با درجه سختی یکسان داشتند، انجام شد و تاثیر فلپ مثلثی اصلاح شده و فلپ پاکتی بر میزان وجود حفره خشک، یک هفته بعد از جراحی بررسی و ثبت گردید. تغییرات شاخص های فوق در دو گروه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 17 و آزمون های Fisher Exact Test و Mann-Witney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    مطالعه حاضر بر روی 15 زن (50%) و 15 مرد (50%) با میانگین سنی 97/3±46/24 سال انجام شد. میزان درجه سختی دندان ها براساس معیار Pederson ، 7-4 بود. فراوانی حفره خشک با فلپ پاکتی 7/16% و با فلپ مثلثی اصلاح شده 3/3% بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود (195/0=p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد، فلپ مثلثی اصلاح شده با شیوع پایین تری از حفره خشک همراه می باشد.

    کلیدواژگان: فلپ مثلثی اصلاح شده، فلپ پاکتی، حفره خشک، دندان عقل نهفته فک پایین
  • جلیل مدرسی، هنگامه زندی، فاطمه مختاری، شروین زندی* صفحات 253-261
    مقدمه

    معالجه ریشه، پاکسازی کانال و پر کردن آن برای جلوگیری از آلودگی مجدد می باشد. شستشو دهنده ها برای کاهش باکتری ها، از فضای کانال ریشه در درمان ریشه استفاده می شوند. این مطالعه با هدف مقایسه اثر ضدمیکروبی کلرامفنیکل با هیپوکلریت سدیم در شستشوی کانال ریشه انجام شد.

    روش بررسی

    جهت انجام این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی 44 دندان کشیده شده انسانی پس از قطع تاج، در اتوکلاو استریل شدند و پس از آن در محیط کشت حاوی باکتری انتروکوکوس فکالیس قرار گرفتند و به مدت 3 هفته داخل انکوباتور گذاشته شدند. دندان ها به دو گروه 20 تایی و یک گروه 4 تایی(کنترل) تقسیم شدند. سپس به روش Step back، کانال ها آماده سازی شد. در گروه 1 از هیپوکلریت سدیم 25/5%، درگروه 2 از کلرامفنیکل 5/0% و در گروه3(کنترل) از نرمال سالین به عنوان شستشودهنده کانال استفاده گردید، سپس با مخروط کاغذی از داخل کانال ها نمونه تهیه شده و درون لوله آزمایش محتوی محلولBHI) Brain Heart Infusion) قرار داده شد. پس از آن محتویات لوله آزمایش در پلیت های محتوی بلاد آگار کشت داده شد و تعداد کلونی میکروبی پس از 24 ساعت شمارش شد. داده ها با استفاده از SPSS نسخه 17 و آزمون های آماری Mann-Whiteny و Kruskal-wallis تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    در مقایسه آماری میانگین تعداد کلونی های رشد کرده در گروه هیپوکلریت سدیم و کلرامفنیکل تفاوت معنی دار وجود نداشت(264/0=p) و هر دو گروه به نحو معنی داری اثر ضدمیکروبی بالاتری نسبت به گروه کنترل داشتند(001/0<p).

    نتیجه گیری

    تعداد کلونی های رشد کرده در دو گروه تفاوت معنی دار نداشته است که بتوان در مورد اثرضدمیکروبی آنها بحث کرد. اثر ضدمیکروبی کلرامفنیکل قابل مقایسه با هیپوکلریت سدیم است و جهت استفاده کلینیکی از این ماده نیاز به انجام مطالعات بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: کلرامفنیکل، هیپوکلریت سدیم، انتروکوکوس فکالیس
  • عبدالرحیم داوری، صغری یاسایی*، مرضیه مومنی سروستانی، اکرم رهنما صفحات 262-271
    مقدمه

    یکی از ویژگی های شخصیت به هنجار، برخورداری از عزت نفس است. پیامدهای رفتاری بر عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانشجویان موثر است. هدف از انجام این مطالعه بررسی رابطه عزت نفس با وضعیت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی 257 نفر از دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ارزیابی شدند. پرسشنامه مورد استفاده شامل: اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد عزت نفس کوپر-اسمیت بود. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های تی تست مستقل و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    میانگین نمره عزت نفس دانشجویان 7/8 ±53/32(محدوده نمره 50-0) بود. 3/81 درصد از دانشجویان دارای عزت نفس بالا بودند. ارتباط معنی داری بین عزت نفس و پیشرفت تحصیلی، جنس، وضعیت تاهل و محل سکونت مشاهده نشد(P-value>0/05)

    نتیجه گیری

    اکثریت دانشجویان دارای عزت نفس بالا بودند، اما هیچگونه رابطه ای بین عزت نفس و پیشرفت تحصیلی وجود نداشت. به نظر میرسد وضعیت تحصیلی دانشجویان تحت تاثیر عوامل دیگر باشد.

    کلیدواژگان: وضعیت تحصیلی، عزت نفس، دانشجوی علوم پزشکی، یزد
|
  • M Danesh-Ardakani, H Ahadian, S.H Tabatabaei, A Ahadifar, F Khaksari* Pages 206-211
    Introduction

    Ankyloglossia is a developmental anomaly of tongue which causes a deficiency in tongue mobility. This anomaly can create speech problems, periodontal diseases and orthodontic disorders. Therefore, this study aimed to determine the prevalence of ankyloglossia in 6-11 year students in Yazd.

    Methods

    In this desciriptive cross-sectional study conducted in 2009, 1199 male and female students were selected via cluster sampling who aged 6-11 years and studied in primary schools of Yazd. Ankyloglossia diagnosis was based on presence of short and thick lingual frenum as well as deficiency in lingual mobility . The study data were analyzed via SPSS statistical software (ver.15) applying Chi-square test.

    Results

    The total prevalence of ankyloglossia among 1199 students (598 boys and 601 girls) was reported 2.5%, which was significantly higher within the boys than girls (P-value= 0.026).

    Conclusion

    The study results revealed that prevalence of ankyloglossia in students of 6-11 years in Yazd was 2.5% and as a matter of fact, it was more prevalent within boys than girls.

    Keywords: Ankyloglossia, Lingual frenum, Prevalence
  • AR Davari, A Haerian, M Keshvari* Pages 212-218
    Introduction

    The external margins of restorations involve appropriate places for plaque accumulation which assist in the creation or exacerbation of periodontal disorders. Since there are different materials and techniques for restorations, the present study aimed to determine the effect of restorative materials in correct class II restorations on the gingival health in patients referring to Shahid Sadoughi Dental School of Yazd in 2013.

    Methods

    In this study, 60 patients were selected via convenient sampling and classified into two groups of class II restored with amalgam and composite. Four surfaces of each tooth were examined and gingival status indices, plaque, bleeding on probing and the depth of probing were applied to check the periodontal status. In order to compare the two groups statically, SPSS software (ver.16) was utilized via applying non-parametric Man-Whitney test due to the ordinal nature of the variables.

    Results

    The study results demonstrated that the mean score of MGI, PI, BI and PDI indices were more in the composite restored teeth. The difference was statically significant in the level of 0.05 (P.value= 0.001). Although the mean score of PDI index was a little more in the group of composite restored teeth, there was no statically significant difference between the two groups (P.value=0.470).

    Conclusion

    The findings revealed that even correctly restored teeth have a role in causing periodontal diseases, though in this case the negative impact of composite material seems to be more than amalgam.

    Keywords: Bleeding on probing index, Gingival status index, Plaque index, Probing depth index, Restorative materials
  • M Bazazzadeh, H Ahadian, M Malek-Mohammad* Pages 227-235
    Introduction

    An association between dental treatment and Infective endocarditis (IE) incidence has been to some extent demonstrated, therefore, the appropriate prescription of the type of required drug for prophylaxis against IE is important. This study intended to evaluate dental students’ knowledge on the appropriate prescription of antibiotic prophylaxis to prevent IE in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd during 2013-2014.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted on 129 fourth to sixth-year students in Faculty of Dentistry, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, in Yazd during 2013-2014. The samples were enrolled by census sampling method and a standard questionnaire was used comprising 15 knowledge questions on the appropriate prescription of EI antibiotic prophylaxis. In fact, it was filled out by the students as a self-administered questionnaire after they were given information on the research purposes. The obtained data were analyzed by SPSS (Version,17) using descriptive statistical tests, Mann-Whitney, Kruskal-Wallis, and Spearman Correlation Coefficient.

    Results

    In this study, 65.9% (85) students were female and 34.1% (44) were male. 69.6% of the sixth-year students, 67.14% of the fifth-year students, and 62.12% of the fourth-year students revealed some knowledge on the appropriate prescription of antibiotic prophylaxis, with no significant difference among the three groups (p=0.61). Furthermore, no statistically significant difference was observed in regard with the students’ knowledge and gender (p=0.15). ), though a significant relationship was reported on the association between knowledge level and the students’ grade point average.

    Conclusion

    The study findings revealed that the highest knowledge on the appropriate prescription of antibiotic prophylaxis was observed in the sixth-year students. Hence, the process of antibiotic prophylaxis should be trained in the students’ working environment. These trainings need to be conducted as per the guidelines to decrease the risk of IE in the patients.

    Keywords: Antibiotic prophylaxis, Dental students, Endocarditis, Knowledge
  • F Owlia, MH Akhavan Karbassi, F Kargar Shouroki* Pages 229-236
    Introduction

    Geographic tongue and fissured tongue involve the most prevalent developmental tongue disorders, which allergy can be mentioned as one of its causes. Allergy is normally accompanied with different abnormalities such as mouth breathing and lymphoid hyperplasia. The purpose of this study was to assess the simultaneous occurrence of the head and neck lymphadenopathy and mouth breathing with geographic and fissured tongue.

    Methods

    This case control study was conducted on 190 patients referring to oral medicine department of Yazd dental school who were systemically healthy without sinusitis, taking no medication within the last month, or having any source of dental infection. The study participants were chosen via convenience sampling divided into two groups including geographic or fissured tongue patients and the control group. After filling out the consent form, all subjects were examined in regard with head and neck lymphadenopaty and mouth breathing. In order to compare the two groups, SPSS software (version, 17) was applied utilizing Chi-Square test.

    Results

    In the case group, 67 subjects had head and neck lymphadenopathy. No significant difference was observed between the case and control group in presence of lymphadenopathy (P-Value= 0.317). Moreover, 18 subjects in the case group demonstrated mouth breathing. The study results revealed a significant difference between the case and control group in presence of mouth breathing (P-Value= 0.005).

    Conclusion

    The study findings revealed that regarding the significant difference in occurrence of mouth breathing, the probable symptoms of allergy should be taken into account in these patients in order to provide a timely diagnosis and treatment via frequent follow-up of such predisposed patients.

    Keywords: Allergy, Developmental tongue disorders, Head, neck lymphatic glands, Lymphoid hyperplasia, Mouth breathing
  • E Tavakoli Hosseini, MR Mehdizadeh* Pages 236-243
    Introduction

    Mucous retention cyst (MRC) is the most common complication of paranasal sinuses, which rarely causes any signs or symptoms. The purpose of this study was to determine the prevalence and some associated risk factors of MRC in patients referring to the radiology department of Dental School of Shahid Sadoughi University of medical science in Yazd.

    Methods

    In this descriptive study, panoramic radiographs of 750 patients were continuously examined within one year in order to detect well defined, not corticated, smooth, dome-shaped radiopaque mass in maxillary sinus. In fact, MRC prevalence and its associated risk factors such as age, sex, allergy, Asthma, smoking habit and Diabetes were evaluated. In order to analyze the study data, SPSS software( version, 17) was utilized applying chi-square test.

    Results

    Out of 750 examined patients, 77 patients were reported to have mucous retention cyst in their maxillary sinuses. The study results showed that these cysts were most common in patients of over 60 (P-value=0.001). Regarding the appearance of this lesion, such items as Diabetes and allergy were clearly significant (P-value=0.001, P-value=0.001). Moreover, other items such as smoking habit and asthma had an effect on this leison (P-value=0.007, P-value=0.016). On the other hand, gender did not reveal any effects on the appearance of MRC (P-value=0.057).

    Conclusions

    The findings of the present study indicated that MRC had no relation with gender, though a relationship was observed in regard with allergy, age, diabetes, smoking habit and asthma.

    Keywords: Maxillary sinus, Mucous retention cyst, Panoramic radiography
  • A Yadegari, A.R Navab Azam, S Talebi* Pages 244-252
    Introduction

    Impacted Third molar surgery is often associated with postoperative complications such as pain, swelling and trismus and dry socket. As the flap design is one of the factors that affect the severity of these effects, this study sought to evaluate the influence of modified triangular flap on dry socket compared to the envelop flap in patients referring to the department of oral &maxillofacial surgery at yazd dental school in 2013.

    Methods

    In this double-blind prospective trial, 30 patients were examined who were candidates for extraction of bilaterally impacted lower third molar with the same difficultly index referring to the department of oral &maxillofacial surgery at yazd dental school in 2013. The influence of modified triangular flap and envelop flap on dry socket was investigated seven days after the surgery. In order to analyze the difference between the two groups statistically, SPSS software (version, 17) was utilized applying fisher exact and Man-Witney tests.

    Results

    This study was examined on 15 females (50%) and 15 males (50%) with an average age of 24.46±3.97. Difficulty index of the teeth was 4-7 and frequency of dry socket for envelop flap was 16.7% and for modified triangular flap it was reported 3.3%, though this difference was not statistically significant(p-value>0.05).

    Conclusion

    The findings of the present study demonstrated that the modified triangular flap design was associated with a lower incidence of dry socket.

    Keywords: Dry socket, Envelop flap, Impact lower third molar, Modified triangular flap
  • J Modaresi, H Zandi, F Mokhtari, SH Zandi* Pages 253-261
    Introduction

    Root canal therapy, root canal cleaning and its obturation are applied to prevent root canal reinfection. In the root canal treatment, irrigants are applied to reduce the bacteria in root canal spaces. Therefore, this study aimed to compare antimicrobial effects of chloramphenicol and sodium hypochlorite as root canal irrigants.

    Methods

    In this in-vitro study, after removing the crowns, 44 extracted human teeth were sterilized in autoclave and were also incubated in inoculated culture with Enterococcus faecalis for three weeks. The teeth were divided into two groups of 20 and one group of 4 (Control). Canals were then instrumentated with step back technique. Canals in group 1 were irrigated with NaOCL 5.25%, group 2 with Chloramphenicol 0.5% and group 3 with Normal Salin. Then the sample was obtained by paper cone from root canal and put in experimental tube containing BHI. The contents of tubes were cultured on plates of Blood agar. Colony forming units of bacteria were counted in 37C after 24h. The study data were analyzed via SPSS software (version,17) applying Mann-Whitney and Kruskal-wallis tests.

    Results

    There was no statistically significant difference between Sodium hypochlorite and Chloramphenicol(PV=0.264) groups in regard with the mean number of the grown colonies. In fact, both groups revealed more significant antimicrobial effects than that of the control group. (PV<0.001).

    Conclusion

    Antimicrobial effect of Chloramphenicol is comparable to Sodium Hypochlorite, though more investigations are needed for its clinical application.

    Keywords: Chloramphenicol, Enterococcus faecalis, Sodium hypochlorite
  • A Davari, S Yassaei*, M Momeni Sarvestani, A Rahnama Pages 262-271
    Introduction

    Self-esteem is regarded as one of the normal personality characteristics. Behavioral consequences are effective on the academic achievement and self-esteem of students. Therefore, the purpose of this study was to evaluate the relationship between university students' self-esteem and educational status at Shahid Sadoughi University of medical sciences in Yazd.

    Methods

    In this cross- sectional study, 257 students of different faculties of shahid Sadoughi University of medical sciences were evaluated. In order to glean the study data, a questionnaire was applied consisting of cooper-smith's self-esteem inventory as well as respondents' demographic information. The collected data were analyzed via the SPSS software(version 16) applying ANOVA and t-test.

    Results

    The self –esteem mean score was reported 32.52±8.7 (with range of 0-50) and 81/3% of students had high level of self-esteem. No statistically significant relationship was detected between self-esteem and university students' educational status at Shahid Sadoughi University of Medical sciences in Yazd (p>0/05).

    Conclusion

    The study findings revealed that the majority of students had a high level of self- esteem. Furthermore, no statistically significant relationship was observed between the students' self-esteem and educational status. as a result, it seems that students' educational status have been affected by other factors.

    Keywords: Educational status, Self- esteem, Student of medical sciences, Yazd