فهرست مطالب

نشریه تحقیقات دندانپزشکی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید حسین طباطبایی، الهام شادلو* صفحات 412-423
    مقدمه

    استفاده از اینترنت امکان دسترسی به جدیدترین اطلاعات علمی را فراهم می کند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی استفاده از اینترنت توسط دانشجویان دانشکده دندانپزشکی یزد در سال1393 انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- مقطعی در بین 384 نفر از دانشجویان دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1393 به روش سرشماری صورت گرفت. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای محقق ساخته که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت، استفاده شد. آزمون های آماری t-test، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون برای آنالیز آماری داده ها بکار گرفته شد.

    نتایج

    درمطالعه حاضر 384 دانشجوی دندانپزشکی شامل167مرد (5/43%) و 217 زن (5/56%) با میانگین سنی 09/5±88/25 شرکت داشتند. کمترین میزان استفاده اینترنت در طول روز 5/0 و بیشترین 8 ساعت با میانگین 54/2±67/2 ساعت و بیشترین میزان استفاده از اینترنت در طول هفته بین 1 تا 7 روز با میانگین 7/1±39/5 روز بود میانگین نمره موارد استفاده از اینترنت 08/8±28/39 از 70 بود. میانگین نمره مهارت استفاده از اینترنت 53/3±37/13 از 25 بود. بین موارد استفاده از اینترنت برحسب تحصیلات سرپرست خانوار (014/0=P) اختلاف معنی داری وجود داشت، همچنین بین مهارت استفاده از اینترنت برحسب سن (165/0=r 001/0=P)، سطح اقتصادی خانوار (001/0=P)، سهمیه ورودی (03/0=P) و محل استفاده از اینترنت (002/0=P) اختلاف معنی داری مشاهده شد. در رابطه با محدودیت و مشکلات استفاده از اینترنت سرعت پایین اینترنت توسط 1/20% از دانشجویان به عنوان مهم ترین مشکل بیان شد.

    نتیجه گیری:

     پیشنهاد می گردد به منظور ارتقاء مهارت دانشجویان در استفاده از اینترنت، تدابیری مثل برگزاری کلاس های آموزشی منظم اندیشیده شود و مشکلات تکنیکی نظیرسرعت پایین حتی الامکان برطرف گردد.

    کلیدواژگان: تکنولوژی اطلاعات، اینترنت، دانشجوی دندانپزشکی، یزد
  • آرزو خبازیان، احمد حائریان، محمدحسن اخوان کرباسی، حسین اکابری* صفحات 424-432
    مقدمه

    حدود 40 درصد از بیماران سرطانی در جریان مداوای خود از پرتودرمانی استفاده می کنند، این نوع درمان ممکن است مانند سایر روش های درمانی عوارضی را به دنبال داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آگاهی بیماران تحت درمان رادیو تراپی سر وگردن از عوارض این درمان بر حفره دهان انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی،180 نفر از بیماران مراجعه کننده به مرکز پرتو درمانی شهید رمضان زاده شهر یزد، در سال 1393 به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن تایید شده و حاوی10سوال بود، جمع آوری گردید. نمره سوالات آگاهی می توانست حداقل صفر و حداکثر 20 باشد. نمرات 99/6-0، آگاهی ضعیف، نمرات 99/13-7، آگاهی متوسط و نمرات 20-14، آگاهی خوب در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS17 و آزمون هایANOVA  و T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    180 بیمار با محدوده سنی 88-21 و میانگین سنی 44/3±42/51 سال در این مطالعه شرکت داشتند.110 نفر (1/61%) از بیماران مرد و70 نفر (9/38%) زن بودند. میانگین نمره آگاهی 94/3±24/9 از 20 نمره بود. بین میانگین نمره آگاهی افراد بر حسب سن (005/0=P-Value) و میزان تحصیلات بیماران (0001/0P-Value=) ارتباط معنی داری وجود داشت، اما ارتباط معناداری بین میزان آگاهی بر حسب جنسیت بیماران مشاهده نشد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان آگاهی بیماران تحت درمان رادیوتراپی سر وگردن از عوارض این درمان بر حفره دهان در حد متوسط می باشد. اما نمره آگاهی بیماران با افزایش سن کاهش و با بالارفتن سطح تحصیلات افزایش یافته بود.

    کلیدواژگان: رادیوتراپی، عوارض دهانی، آگاهی
  • محمدحسین یوسفی، مهدی میرفخرایی، فتانه غلامضاد* صفحات 433-442
    مقدمه

    یکی از علل شکست درمان مجدد ریشه باقی ماندن مواد پرکننده قبلی روی دیواره کانال می باشد. حلال شیمیایی جهت حذف بهتر این مواد بکار می رود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه آزمایشگاهی میزان اثربخشی دو حلال شیمیایی Carvene و کلروفرم در درمان مجدد کانال های پرشده با گوتاپرکا انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مداخله ای به روش آزمایشگاهی، 50 دندان قدامی کشیده شده انسانی با روش Step back آماده سازی و با گوتاپرکا و سیلر AH26 به روش تراکم جانبی پر شد. دندان ها به دو گروه 25تایی تقسیم شده و با استفاده از حلال Carvene و کلروفرم مورد درمان مجدد قرار گرفت. برش باکولینگوالی نمونه ها انجام و جهت بررسی میزان ماده باقی مانده از استریومیکروسکوپ استفاده شد و نگاره دیجیتال تهیه گردید. سپس توسط نرم افزار Matlab، مساحت دبری های سیلر و گوتاپرکا به طور جداگانه در یک سوم های اپیکال، میانی و کرونال کانال تعیین شده و نسبت به مساحت کل به درصد بیان شد. داده های حاصل و زمان درمان مجدد توسط نرم افزار SPSS16 و T-test تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    میزان ماده بر جا مانده بین دو گروه در یک سوم های اپیکال، میانی و کرونال کانال تفاوت معنی دار نداشت (05/0>p) . میانگین زمان اثر در گروه  Carveneو کلروفرم به ترتیب 3/8 و 4 دقیقه به دست آمد که تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (000/0=P).

    نتیجه گیری: 

    اگر چه حلال شیمیایی Carvene و کلروفرم در حذف گوتاپرکا و سیلر مشابه بودند ولی کلروفرم در زمان کمتری این عمل را انجام داد.

    کلیدواژگان: حلال شیمیایی، گوتاپرکا، درمان مجدد، ریشه دندان
  • علیرضا دانش کاظمی، عبدالرحیم داوری، محمدعلی مروتی شریف آبادی*، فاطمه میرحسینی صفحات 443-453
    مقدمه

    امروزه رشته دندانپزشکی گستردگی خاصی پیدا کرده، این گستردگی دلیلی بر تخصصی شدن شاخه های مختلف دندانپزشکی و تمایل دانشجویان به گذراندن دوره دستیاری تخصصی است. مطالعه حاضر، به منظور بررسی میزان تمایل دانشجویان بالینی دندانپرشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به ادامه تحصیل در رشته های تخصصی طراحی گردید.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تمامی دانشجویان دوره بالینی دندانپزشکی (220نفر) در سال 1393 مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات به وسیله پرسشنامه های محقق ساخته، پایا و روا جمع آوری و داده ها توسط نرم افزار SPSS17 و آزمون های tset T ، Chi-square ،Fisher exact test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    2/76% از دانشجویان پاسخ دهنده مایل به ادامه تحصیل بودند. افزایش معلومات (72/1) و کسب موقعیت اجتماعی بهتر (66/1) و دستیابی به کار بهتر و بیشتر (58/1) مهمترین علل ادامه تحصیل ذکر شدند. خستگی از تحصیل (52/1) و تمایل به شروع کار بعد از تحصیل (48/1) از مهمترین علل عدم علاقه مندی به ادامه تحصیل بود. سه رشته تخصصی که بیشتر مورد علاقه دانشجویان بود  با توجه به میانگین نمره ها به ترتیب عبارت بودند از: ارتودنسی(77/3)، ترمیمی (34/4)، اندودنتیکس (37/4). در این مطالعه تنها بین سال ورودی دانشجویان با انگیزه محیطی آنان ارتباط معنی داری مشاهده شد(038/0= p)، تنها ارتباط بین سال ورودی با انگیزه تحصیلی معنی دار شد به این صورت که با بالا رفتن ترم تحصیلی دانشجویان، تمایل آنها به ادامه تحصیل بیشتر شد.

    نتیجه گیری: 

    مطالعه حاضر نشان داد که اکثریت دانشجویان برای افزایش معلومات و کسب موقعیت اجتماعی بهتر، اشتیاق به ادامه تحصیل دارند و این تمایل برای ارتودنسی بیشتر از سایر رشته ها است.

    کلیدواژگان: انگیزه، دانشجویان دندانپزشکی، ادامه تحصیل
  • صغری یاسایی، حسین عقیلی، عسگر شیخی* صفحات 454-461
    مقدمه

    بروز فقدان دندانی به طور مکرر در بیماران دندانپزشکی مشاهده می شود، با توجه به اینکه مقایسه شیوع مال اکلوژن در گروه های مختلف نژادی می تواند ما را به علت مال اکلوژن سوق داده و ما را به درمان های پیشگیرانه مناسبی هدایت نماید، هدف از این مطالعه بررسی ارتباط فراوانی فقدان دندانی با مال اکلوژن های مختلف است.

    روش بررسی

    در این مطالعه گذشته نگر 405 بیمار ارتودنسی، دارای مال اکلوژن های اسکلتال کلاس I ,II , III باشند انتخاب شدند، برای گروه بندی ملاک شاخص Wits و زاویه ANB سفالومتری مورد استفاده قرار گرفت، به طوری که درکلاس I (ABN>1-4 درجه) ، کلاس II (ANB>4 درجه) و کلاس III (ANB≤1 درجه) قرار گرفتند و برای بررسی missing های دندانی از رادیوگرافی پانورامیک و پرونده بیماران استفاده شد. پس از جمع آوری، با استفاده از نرم افزار SPSS17 و آزمون های T-test ،ANOVA  و Chi-square  آنالیز شدند.

    نتایج

    251 نفر (62%) زن و 154 نفر (38%) مرد با دامنه سنی 25-12 سال در مطالعه شرکت نمودند. میزان شیوع فقدان دندانی با در نظر گرفتن مولر سوم در بیماران ارتودنسی 56/14% و بدون در نظر گرفتن مولر سوم 16/5% بود. فراوانی انواع فقدان دندانی در مال اکلوژن کلاس یک به صورت معنی دار بیشتر از سایر مال اکلوژن ها بود (02/0=P)، همچنین بر اساس نتایج مطالعه حاضر دندان مولر سوم و پس از آن دندان لترال بالا بیشتر از سایر دندان ها دچار missing بودند.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس نتایج این مطالعه، هایپودنشیا یک ناهنجاری شایع در بیماران ارتودنسی است (بدون در نظر گرفتن مولر سوم 16/5%). فراوانی انواع فقدان دندانی در مال اکلوژن کلاس یک به صورت معنی دار بیشتر از سایر مال اکلوژن ها بود (02/ 0 P-value=).

    کلیدواژگان: هایپودنشیا، مال اکلوژن، ارتودنسی، فراوانی
  • علی توکلی، سید حسین طباطبایی، حسین عقیلی، حمید بیدبزرگ* صفحات 462-470
    مقدمه

    وضعیت تحصیلی دانشجویان یک بخش مهم از فعالیت های تحصیلی را تشکیل می دهد، مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر موفقیت تحصیلی دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی مقطعی در بین 200 نفر از دانشجویان دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1393 به روش سرشماری صورت گرفت. تمامی دانشجویان دارای معدل مساوی و بالای 15 به عنوان دانشجوی موفق و معدل کمتر از 14به عنوان دانشجو ناموفق در پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه روا و پایا جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون Chi-Square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد بین دو گروه دانشجویان از نظر مشخصات فردی مثل جنسیت، وضعیت و محل سکونت، اشتغال، مصرف سیگار، درآمد خانواده، تحصیلات مادر و بعضی مشخصات تحصیلی نظیر فاصله بین اخذ دیپلم و ورود به دانشگاه، معدل دیپلم، رتبه کشوری کنکور، تعداد واحد گذرانده و مشروطیت تحصیلی با پیشرفت تحصیلی تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد(05/0> P)، در حالی که بین دو گروه مورد بررسی بر حسب متغیرهای سن، وضعیت تاهل، تحصیلات و شغل پدر و شغل مادر با موفقیت تحصیلی اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (05/0<P).

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد دانشجویان موفق و ناموفق در بعضی مشخصات فردی و تحصیلی دارای اختلاف معنی داری می باشند. پیشنهاد می گردد در مطالعات آتی نقش سایر عوامل نظیر عوامل روانی- اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش دندانپزشکی، دانشجویان دندانپزشکی، یزد
  • فاطمه عزالدینی اردکانی، محمدجواد منصوری، علی دهقان، میلاد منصوری* صفحات 471-480
    مقدمه

    هدف از انجام این مطالعه بررسی رابطه بین تعداد ضایعات رادیولوسنت پری اپیکال و تراکم معدنی استخوان در زنان یایسه مراجعه کننده به کلینیک خاتم الانبیا یزد در سال 1393 بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه که به روش تحلیلی- مقطعی انجام شد، 50 زن یایسه با میانگین سنی 00/5±9/57 سال و متوسط سن یایسگی 49/2±6/49 سال و متوسط میزان تراکم استخوان 8/0±4/2- مورد مطالعه قرار گرفتند. تراکم معدنی استخوان با استفاده از dual-energy X-ray absorptiometry در سه گروه مورد بررسی؛ با استخوان سالم، دارای استیوپنی و دارای استیوپوروز بررسی شد. رادیولوسنسی های پری اپیکال رادیوگرافی های پانورامیک دیجیتال تشخیص و مورد ارزیابی قرارگرفته وداده های جمع آوری شده توسط نرم افزار آماری SPSS 17 و آزمون های ANOVA, Chi-squared, t-test, Fisher Exact تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد ارتباط آماری معنی داری بین میزان تراکم استخوان و نسبت ضایعات رادیولوسنت پری اپیکال به تعداد کل دندان ها وجود نداشت (131/0=p-value). همچنین ارتباط آماری معنی داری بین تعداد ضایعات رادیولوسنت پری اپیکال با سن یایسگی (428/0=p-value) و مدت زمان یایسگی (362/0=p-value) و میزان تراکم استخوان با سن یایسگی (916/0=p-value) مشاهده نشد. اما بین میزان تراکم استخوان با مدت زمان یایسگی رابطه معنی داری دیده شد (004/0=p-value).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج مطالعه، می توان از تعداد ضایعات رادیولوسنت پری اپیکال موجود در رادیوگرافی پانورامیک به عنوان یک ایندکس تراکم استخوان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: پریودونتیت پری اپیکال، یائسگی، استئوپوروز
  • سید امید مهدوی، مرضیه میرزایی*، ایمان توکلی، مینا سلطانیان زاده صفحات 481-490
    مقدمه

    دیابت از جمله بیماری های مزمن و شایع در جهان است که شیوع و بروز آن به خصوص در کشورهای در حال توسعه رو به افزایش است. با توجه به شیوع بالای دیابت در شهر یزد و از طرفی به دلیل نقش دیابت در ایجاد عوارض دهانی و تحت تاثیر قرار گرفتن طرح درمان دندانپزشکی، آگاهی افراد جامعه از این بیماری در به حداقل رساندن عوارض آن نقش مهمی دارد. هدف این مطالعه ارزیابی میزان آگاهی بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد در خصوص دیابت و عوارض آن بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی210 نفر از بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد در سال1390 مورد بررسی قرار گرفتند. روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای بود. اطلاعات به دست آمده به وسیله آزمون های آماری T وANOVA  و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    یافته ها نشان داد 7/35% نمونه ها را مردان و 3/64% را زنان تشکیل می دادند. میانگین سنی افراد 43/11±92/29 سال بود. میانگین نمره آگاهی 25/5±44/8 از 18 با سطح اعتماد 95% و میانگین نمره نگرش 16/5±09/46 از 100 با سطح اعتماد 95% بود.

    نتیجه گیری:

     این مطالعه نشان داد، میزان آگاهی و نگرش بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد در ارتباط با دیابت و عوارض دهانی آن پایین است. بنابراین باید راهکارهایی جهت افزایش آگاهی درباره علایم و عوارض دیابت در دانشکده های دندانپزشکی جهت بیماران مراجعه کننده در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عوارض، دیابت
|
  • S. H. Tabatabaei, E .Shadloo* Pages 412-423
    Introduction

    The use of internet makes it possible to access the newest scientific information. Hence, this study aimed at investigating university studentschr('39') use of internet in the dentistey school of Yazd in 2014.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted on 384 students of Shahid Sadoughi Dentisty School in Yazd via census method in 2014. In addition, to collect the required data, a researcher-made questionnaire was applied. Which its reliabitilty and validity were confirmed. ANOVA, T-test, and Pearson correlation coefficient, were applied to statisticeally analyze the collected data.

    Results

    A total of 167 men(43.5%) and 217women(56.5%)with a mean age of 25.88±5.9 years participated in this study. The lowest rate of daily internet use was 0.5 hour, and the maximum rate was 8 hours (2.67±2.54). The maximum rate of weekly internet use ranged from 1 to7 days with a mean of 5.39±1.7days. The study results demonstrated that the mean of  internet use was 39.28±08/8 out of 70 and mean of internet use skill score was  13.37±3.53 out of 25. Moreover, there was a significant difference (P=0.014) regarding the education level of the family head. A significant difference was also reported in terms of the internet use based on age(P=0.001), economic status(P=0.001),entry quotas(P=0.03), and the location of internet use(P=0.002). The low internet speed was expressed as the most important problem by 20.1% of students.

    Conclusion

    It is recommended to enhance the studentschr('39')skills by taking necessary steps such as attending related classes regularly. In addition, technical problems such as low speed shoud be solved

    Keywords: Dentisty students, Information technology, Internet, Yazd
  • A .Khabazian, A. Haerian, MH. Akhavan Karbasi, H .Akaberi* Pages 424-432
    Introduction

    Almost 40% of cancer patients undergo the radiation therapy during their treatment. Therefore, the present study aimed to evaluate the knowledge of patients referring to Shahid Ramazanzade radiotherapy center concerning oral side effects of head and neck radiation therapy in 2014.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 180 patients who referred to Shahid Ramazanzade radiotherapy center, were selected by a simple random sampling method. The study data were gathered via a researcher-made questionnaire that its and reliability and validity have been confirmed. This questionnaire included 10 questions related to the patient’s knowledge with the maximum and minimume scores of “0” and “2” respectively. Scores of 0-6.99, 7-13.99, 14-20, respectively, demonstrated a poor, moderate and good levels of knowledge. The study data were analyzed using SPSS software (ver 17),  using ANOVA and T-test.

    Results

    One hundred-eighty 21-88 years old patients with the mean age of 51.42±3.44 and age range of 21-88 attended in this study, of whome 110 (61.10%) were men and 70 (38.89%) were women. The knowledge mean score was 9.24±3.94  out of 20. Moreover, a significant statistical relationship was observed between the knowledge score of patients with their age (P=0.005) and education (P=0.0001), whereas no significant relationship was detected between the knowledge score and  gender of patients (P=0.502).

    Conclusion

    The findings of the present study revealed a moderate level of patients’ knowledge regarding the effects of radiotherapy on oral cavity. As a matter of fact, the knowledge level of patients was held to be lower in older patients, and patients with higher level of education gained a higher knowledge score.

    Keywords: Knowledge, Oral complications, Radiotherapy
  • MH .Yosefi, M. Mirfakhraei, F .Gholamzad* Pages 433-442
    Introduction

    Remaining of previous filling materials on the root canal walls can be stated as one of the reasons for retreatment failure. Chemical solvents are used for better  removal of the remaining materials. The present study aimed to compare the effectiveness of two solvents including Carvene and Chloroform in retreatment of root canals filled with Gutta-percha.

    Methods

    In this experimental in vitro study, 50 extracted human anterior teeth were prepared using step back technique and filled with Gutta-percha and AH26 using lateral condensation method. The teeth were divided into two groups of 25 and were retreated with Carvene and Chloroform. Bucco-lingual sections were prepared, the degree of remnant materials was evaluated by stereomicroscope and digital images were obtained. The amounts of Gutta-percha and sealer debris remnants on the one-third of the apical, middle and coronal areas of root canal were seperately calculated by Matlab software. The obtained data were analyzed using SPSS software (ver 16) applying t-test.

    Results

    As the study results indicated, no statistically significant difference (P>0.05) was observed in regard with amount of the remained material between the two groups in one-third of the apical, middle and coronal. The mean of retreatment time for Chloroform and Carvene was 8.3 and 4 minutes respectively, which the difference was held to be statistically significant (P=0.000).

    Conclusion

    Although the chemical solvents (Chloroform and Carvene) were demonstrated to be similar in removing the Gutta-percha and sealer, Chloroform performed this action in a shorter period of time.

    Keywords: Chemical solvent, Gutta-percha, Retreatment, Tooth root
  • AR. Danesh Kazemi, AR. Davari, MA .Morowati Sharifabad*, F. Mirhosseini Pages 443-453
    Introduction

    Today, dentistry is specially extended, which is due to the specialization of different branches of dentistry and students’ tendency toward specialty courses; ergo, the current study was designed to investigate the tendency of and Fisher exact test<span style="font-family:;" dir="RTL" new="" b="" roman";"="" "times="" roman";="" nazanin";="" 12pt;="" 11.0pt;="" lang="AR-SA">.

    Results

    The majority of students (76.2%) were interested in continuing their specialized education. The students mentioned that obtaining higher clinical skills and knowledge, higher social opportunities, and more and better job opportunities were the most important factors in their tendency toward continuing specialized education. Inclination to work after graduation and tiredness of education were the most important factors of disinterests in continuing specialized education. Specialty fields which seemed most interesting to the students involved: Orthodontics (3.77%), Operative dentistry (4.34%), Endodontics (4.37%).

    Conclusion

    The findings of the present study revealed that the majority of dentistry students are interested in higher education to obtain higher clinical skills and knowledge as well as better social opportunities; and orthodontics was the first choice for most of them.

    Keywords: Dentistry Students, Education Continuing, Motivation
  • S. Yassaei, H. Aghili, A. Sheikhi* Pages 454-461
    Introduction

    The incidence of hypodontia is frequently observed in the dental patients. Considering that a comparison of the prevalence of malocclusion in various racial and ethnic groups can lead us towards the etiology of malocclusion  and  guid us to appropriate prophylactic therapies, the current study aimed to investigate the relationship between hypodontia frequency and various malocclusions.

    Methods

    This retrospective study was conducted on 405 orthodontic patients with mean age of 15.8 and age range of 15-25 selected based on their diagnostic records who suffered from class I, II, and III skeletal malocclusions . Cephalometric Wits index and ANB angle criteria were used in order to divide the patients into class I (ANB>1-4 degrees), class II (ANB>4 degrees), and class III (ANB≤1 degree) malocclusion. To investigate the dental missing, panoramic radiographs and patientschr('39') records wereutilized. The gleaned data were submitted in to SPSS 17 and analyzed using T-test, ANOVA, and Chi-square tests.

    Results

    In the present study, out of 405 patients, 251 (62%) patients were females and 154 (38%) were males. The prevalence rate of hypodontia in orthodontic patients was 14.56% with inclusion of the third molar and 5.16% with exclusion of the third molar tooth. The frequency of various types of hypodontia in class I malocclusion was significantly greater than other types of malocclusion (P (P.V =0.02)<span style="font-family:;" dir="RTL" roman";"="" new="" "times="" roman";="" nazanin";="" b="" 11.0pt;="" 14pt;="" lang="AR-SA">.

    Keywords: Frequency, Hypodontia, Malocclusion, Orthodontics
  • A .Tavakoli, .S H.Tabatabaei, H .Aghili, H. Bidbozorg* Pages 462-470
    Introduction

    The academic status of the students is regarded as an important issue in the educational activities. Therefore, this study aimed to determine the effective factors on the academic achievement of dentistry students at Shahid Sadoughi University of Medical Sciences of Yazd.

    Methods

    This descriptive cross-Sectional study was carried out on 200 students from Shahid Sadoughi Dentistry School of Yazd in 2014 using the census method. All students with a GPA equal to or over 15 were considered as successful students and those with an average less than 14 were identified as unsuccessful students in regard with academic achievement. The study data were collected using a valid and reliable questionnaire, which were then analyzed using the SPSS software (ver 17) via Chi-Square test.

    Results

    The results showed, a significant difference was observed between the two groups of students in terms of individual characteristics (such as gender, student status, place of residence, employment, smoking, family income, mother’s education level) and academic characteristics (such as time gap between high school graduation and entering the college, high school GPA, student ranking in Concourse exam, number of educational units completed and the educational failures)(P<0.05), while no significant difference was detected between the two groups in age, marital status, education as well as parents’ occupation (P>0.05).

    Conclusion

    The findings of the present study revealed that   successful and unsuccessful students are significantly different  in regard with individual and academic features. Moreover, the role of such factors as psycho-social factors are recommended to be evaluated in the future studies.

    Keywords: Dental education, Dentistry students, Yazd
  • F. Ezoddini Ardakani, MJ. Mansouri, A. Dehghan, M. Mansouri* Pages 471-480
    Introduction

    To investigate the relationship between radiolucent periapical lesions and bone mineral density in post-menopausal women that was referred to the Yazd Khatam-Al-Anbiya clinic in 2014.

    Methods

    In this Cross-sectional study was conducted. Fifty postmenopausal women with a mean age of 57.9±5.00 years and the average age of menopause is 49.6±2.49 years, the average  of bone density of -2.4±0.8 were used for this study. Bone mineral density was measured using dual-energy X-ray absorptiometry in three groups: healthy bone, osteopenic and osteoporotic. Periapicalradiolucencies were diagnosed on the basis of examination of digital panoramic radiographs and data collected by the software SPSS 17 and statistical test ANOVA and chi-squared tests, and t-test, and Fisher Exact test analysis.

    Results

    The results showed a not significant relationship between bone mineral density and the ratio of the radiolucent periapical lesions to the total number of teeth (P-value=0.131). Also the relationship between the number of periapical radiolucent lesions with menopause age (P-value=0.428) and duration of menopause (P-value= 0.362) and bone mineral density with menopause age (P-value=0.916) was not significant. But the relationship between bone mineral density and duration of menopause was significant (P-value = 0.004).

    Conclusions

    The result of this study, cannot use the number of apical radiolucent lesions in panoramic radiography, as bone density index.

    Keywords: Periapical Periodontitis, Menopause, Osteoporosis
  • O. Mahdavi, M. Mirzaei*, I .Tavakoli, M. Soltanianzade Pages 481-490
    Introduction

    Diabetes is considered as one of the most common chronic diseases which this prevalence and incidence is increasing, particularly in the developing countries. Considering the high prevalence of diabetes in Yazd, its important role in oral complications and effect of dental treatment plans, community awareness to minimize the risk of complications plays an important role. Hence, this study aimed to evaluate the knowledge of patients referring to shahid sadoughi Dentistry school regarding diabetes and itchr('39')s complications.

    Methods

    In this cross-sectional study, 210 patients referring to the Dentistry school of shahid sadoughi were evaluated in 2011. In order to collect the study data, a questionnaire was applied, and then the collected data were analyzed by T-test, ANOVA by SPSS software (version 16).

    Results

    The study participants consisted of males (35.7%) and females (64.3%) with an average age of 29.92±11.43. Based on the study results, the mean score of awareness was 8.44±5.25 out of 18 with a confidence level of 95%, and the mean score of attitude was 46.09±5.16 out of 100 with a confidence level of 95%.

    Conclusion

    This study findings demonstrated that level of knowledge and attitude of the patients referring to the Dentistry school of shahid sadoughi was reported to be low in regard with diabetes and its compilations. Accordingly, some strategies are needed in order to be considered to increase awareness of the signs and symptoms of diabetes at the Dentistry School.

    Keywords: Attitude, Complication, Diabetes, Knowledge