فهرست مطالب

مجله علوم سیاسی
پیاپی 54 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدیه حیدری* صفحات 1-23
    ایران - عربستان، دو قدرت برخوردار از مولفه های متعدد قدرت همواره در تلاش برای تاثیر گذاری حداکثری بر معادلات منطقه ای و کسب بالاترین جایگاه قدرت در خاورمیانه بوده انداین پژوهش با روش توصیفی تحلیلی، در صدد پاسخگویی به این پرسش است که الزامات رقابت ایران و عربستان برای کسب جایگاه قدرت منطقه ای در خاورمیانه چیست ؟ پاسخ موقتی این است که کسب جایگاه قدرت منطقه ای، مستلزم برخورداری و کاربرد دو بعد قدرت مادی و غیرمادی این دو، در سیاست خارجی و نیز نوع رفتارها و سیاست ها سایر دولت های منطقه ای و فرامنطقه ای در تعامل با این دو بازیگراست. یافته های تحقیق با کاربست تیوری ریالیسم نیوکلاسیک، بیانگر آن است که وجود مقدورات ملی متفاوت، و نیز تکیه بر، یا تقابل با نظم موجود به صورت همزمان فرصت ها و چالش های متعارضی را برای این دو بازیگر در تحقق این هدف مهم به وجود آورده است به گونه ای که این تعارض، مانع از صدر نشینی یکی از این دو بر فراز معادلات قدرت منطقه گشته است. شیوه گردآوری داده ها، مبتنی بر روش کتابخانه ای که مشتمل بر استفاده از کتب و مقالات داخلی و خارجی معتبر است
    کلیدواژگان: قدرت منطقه ای، خاورمیانه، واقع گرایی، واقع گرایی نئوکلاسیک، ایران، عربستان
  • فوزیه کشاورز، حمید ضرابی*، کورش استوار سنگری، بابک باصری صفحات 25-43
    حقوق زنان بیش از گذشته، امروزه در کانون توجه جوامع بشری و نهادهای سیاسی و اجتماعی قرار گرفته است که اگر بدان توجه نشود صرف نظر از لطمه به سلامت جسمی و روانی زنان، مشکلات عدیده ای را در جوامع ایجاد خواهد کرد، به هر حال زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند. ستم ها و نارواهایی که در طول تاریخ بر جامعه زنان تحمیل شده قانونگذار بین المللی و داخلی را به سمت وضع قوانین و مقرراتی برای جلوگیری از این ستم ها و حمایت از حقوق زن در تمامی زمینه ها سوق داده است ؛ ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست . در ایران ، با انقلاب مشروطه در سال 1304 هجری شمسی اولین قانون اساسی نوشته شد و علی رغم تلاش زنان در ظهور این جنبش، در اولین قانون اساسی و متمم آن نامی از زنان برده نشد و لیکن بعدا قوانین عادی جسته گریخته در خصوص زنان قوانینی را وضع کردند. با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران توجه بیشتری به حقوق زنان شد و خانواده واحد بنیادین و نهادی مقدس تلقی شد و همچنین مجلس شورای اسلامی بیشتر از قبل در خصوص حقوق سیاسی و اجتماعی زنان قوانینی را وضع کرد و رفته رفته نیز شاهد تغییرات مثبتی در قوانین ایران در خصوص زنان هستیم؛ در این مقاله با روش تحقیق توصیفی - تحلیلی تلاش شده است که تحولات قانونگذاری کشور ایران در خصوص زنان، از قاجاریه تا به امروز بیان شود.
    کلیدواژگان: زنان، حقوق سیاسی، حقوق اجتماعی، تاریخ مشروطه، قانون مداری
  • بابک علی اصغرزاده*، فرامرز عطریان، غلامحسین مسعود صفحات 45-73

    توسعه ی پایدار، که بازگویی نوعی دیدگاه «نیو مالتوسی» است، دربرگیرنده ی رویکردی از بهره مندی از محیط زیست است که اولا با استفاده از منابع، محیط زیست، پیوستگی و پایداری را حفظ نموده باشد.ثانیا با قابلیت تجدید پذیری، بهره مندی و بهره برداری از آن منبع، ظرفیت محیط زیست و آن منبع برای تولید همان سطح از برداشت، هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی در آینده حفظ گردد.مفهوم پایداری، مفهومی پویا است.پایداری اساسا به معنی« ثبات تعادل در طول زمان» است. تعادل تنها در صورتی می تواند حاصل شود که تمام نیروهای برهم زننده ی تعادل حذف شوند یا نیروهای مخالف بر خنثی کردن آن بپردازند. به علاوه درپایداری، نیاز به رهیافت کلی نگرانه است. همان طور که جزییات را مورد نظر قرار می دهد به کل نیز توجه نماید. از طرفی پایداری دلالت بر « نگهداری منابع و ثروت ها توسط هر نسل یا هر سطح از توسعه ی انسانی». در حقیقت نوع نظام حاکم در قالب ارتباط دولت و مردم بر میزان و گستره ی توسعه ی پایدار در آن نظام نقش به سزایی را ایفا می نماید.

    کلیدواژگان: حق برتوسعه پایدار، محیط زیست، حقوق بشر، حق بر محیط زیست سالم، توسعه پایدار
  • رضا پارسای، علی مرتضویان*، محمدرحیم عیوضی صفحات 75-98
    زمینه و هدف

    آینده نامعلوم است و سناریوها به ما می آموزند که درباره نامعلومی ها بیندیشیم و فرض های دست و پاگیر امروزی را از دست و پای ذهن باز کنیم و بتوانیم گسست هایی را که ممکن است جهان ما را دگرگون سازند، شناسایی کنیم. بر این اساس، برای پیش بینی وضعیت امنیتی کشور در سال های آتی و طراحی سناریوهای امنیتی مناسب توجه به وضعیت قومی و چالش های قومی کاملا ضروری است. هدف از انجام این تحقیق شناسایی پیشران های مولد اندیشه پان کردیسم در ارتباط با امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است.

    روش

    این تحقیق از نظر ماهیت و هدف، کاربردی و از نظر نوع روش، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری آن با توجه به رویکرد آینده پژوهی به شکل پنل خبرگان است. شناسایی پیشران های این تحقیق به روش ماتریس متقاطع و با استفاده از نرم افزار میک مک صورت گرفت.

    یافته ها

    یافته های حاصل از این تحقیق نشان داد هفت متغیر: دخالت عوامل بیگانه، فعالیت های شبکه های ماهواره ای کردزبان، توسعه شبکه های مجازی، توسعه نیافتگی، جایگزینی زبان فارسی به جای زبان بومی، رقابت های منطقه ای و تاثیرات کردستان عراق به عنوان متغیرهای کلیدی مستخرجه از نرم افزار میک مک، در قالب سه پیشران اقتصادی، سیاسی و فرهنگی شناسایی گردیدند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این تحقیق نیز مبین این مطلب هستند که هر هفت متغیر شناسایی شده توسط نرم افزار میک مک با واقعیت ها و وضعیت پان کردیسم در منطقه منطبق هستند.

    کلیدواژگان: پان کردیسم، پیشران، امنیت ملی، جمهوری اسلا می ایران
  • مریم ولی زاده، یوسف الماسی*، فرهاد زرشکی صفحات 99-119

    تروریسم از جمله جرایم بین المللی است که به عنوان پدیده ای نه چندان نو ظهور توانسته با بهره گیری از عامل ترس و حمله علیه جمعیت غیر نظامی نظم و امنیت بین المللی را بر هم بریزد. این امر ضرورت مقابله با آن را نشان می دهد. از جمله این اقدامات تدوین کنوانسیون رم توسط دولتها به منظور مقابله با جرایم بین المللی و موارد فاحش نقض معاهدات مرتبط با حقوق بشردوستانه می باشد. بر این اساس این سوال مطرح است که آیا دیوان کیفری بین المللی در چارچوب اساسنامه خود، امکان رسیدگی به جرایم تروریستی را دارد؟ نگاهی به اعمال تروریستی انجام شده توسط گروه های تروریستی می تواند به ما لیستی از مصادیق اعمال تروریستی ارایه نماید که امکان تطبیق آن با جرایم داخل در صلاحیت دیوان وجود دارد و بر این اساس اگر چه جرم تروریسم در صلاحیت دیوان (ماده5) قرار ندارد اما در مقایسه با سایر جرایم مندرج در این ماده قابلیت پیگرد دارد. اما در خصوص صلاحیت سرزمینی، زمانی، شخصی و تکمیلی محدودیت هایی برای مقابله کیفری توسط دیوان کیفری بین المللی وجود دارد.

    کلیدواژگان: تروریسم، دیوان کیفری بین المللی، صلاحیت، مقابله با بی کیفرمانی، جرائم بین المللی
  • احمد ساجدی، روح الله رحیمی*، حسین علائی، خدیجه کریمی اصفهانی صفحات 121-140

    انسان براساس گرایش طبیعی خود موجودی اجتماعی است و همین ضرورت باعث شکل گیری روابط اجتماعی و تشکیل جوامع می شود. جامعه سیاسی با در دست داشتن قدرت سیاسی به اداره ی امور می پردازد. یکی از مسایل مهم در نظام های سیاسی، وجود احزاب است. احزاب و گروه های سیاسی از طریق کوشش برای افزایش سطح مشارکت مردمی می توانند امنیت جامعه را حفظ نمایند. امروزه همه ی نظام های سیاسی، نیازمند احزاب هستند به دلیل این که احزاب به ثبات سیاسی کمک می کنند. لذا در این تحقیق به بررسی نقش فراحقوقی احزاب در نظام سیاسی ایران می پردازیم. در ایران احزاب در اصل 26 قانون اساسی مورد شناسایی قرار گرفته اند اما به دلایل مختلف جامعه شناسی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از گسترش کیفی و عملکردی مناسبی برخوردار نبوده اند. در جریان توسعه سیاسی یکی از وظایف مهم نظام سیاسی، چگونگی به کارگیری توانایی ها و بهره-گیری صحیح از قابلیت های نظام است. از آنجا که احزاب از عمده الگوهای مشارکت توزیع قدرت سیاسی و به طور کلی از عمده معیارهای توسعه سیاسی به شمار می آیند، لذا بالا بودن توانایی سازوکارهای نظام سیاسی جهت توسعه احزاب سیاسی را باید از عوامل مهم پایداری احزاب بر شمرد. نظر می رسد از مهم ترین عوامل در نقش فراحقوقی موثر بر کارامدی احزاب در نظام سیاسی ایران، علاوه بر ثبات سیاسی و همسان سازی فرهنگ عمومی در کنار تعدیل کنترل دولت، قدرت سیاسی احزاب و نهادینه سازی مشارکت نهادهای مدنی در تصمیم گیری های غیر سیاسی است.

    کلیدواژگان: احزاب، نهادهای مدنی، دموکراسی، سازمان های شبه حزبی، نظام سیاسی
  • مظاهر خواجوند، مینا جعفری* صفحات 141-160

    یکی از معظلات مقابله با تروریسم اختلاف نظر در خصوص مفهوم و ماهیت این پدیده است. عناصر تشکیل‌دهنده تروریسم مورد وفاق جهانی نبوده و همین امر سبب برداشت‌های مختلف از تروریسم و درنتیجه عدم هماهنگی در مقابله با آن شده است. سوال اساسی که در این خصوص مطرح می‌شود این است که ویژگی‌ها و عناصر مورد تاکید در جرم تروریسم کدامند؟ در تعریف جرایم تروریستی انگیزه و ایدیولوژی در حقوق ایران در مقایسه با اسناد بین‌الملل چه جایگاهی دارد؟ مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش کتابخانه‌ای به بررسی سوال مورد اشاره پرداخته است. نتایج تحقیق بیانگر این امر است که خشونت نظام وار، انگیزه (ایدیولوژی)، سازماندهی و فقدان مشروعیت مهمترین ویژگی‌های جرم تروریسم است. در اسناد بین‌المللی ازجمله تعریف مجمع عمومی سازمان ملل از تروریسم، بر انگیزه به‌عنوان یکی از ویژگی‌های تروریسم یادشده است اما در حقوق کیفری ایران، اساس، عنوان مجرمانه مستقلی برای تروریسم پیش‌بینی‌نشده و تاکید بر خشونت نظام وار تروریسم در ایجاد رعب و وحشت عمومی است. در حقوق کیفری ایران، تروریسم عمدتا تحت عنوان محاربه رسیدگی می‌شود. تروریسم در اسناد بین‌الملل و یا به‌عنوان یک جنایت بین‌المللی فی‌نفسه تلقی شود.

    کلیدواژگان: انگیزه، ایدئولوژی، تروریسم، حقوق ایران، اسناد بین المللی
  • زهرا آریاکیان، علی اکبر امینی*، اهورا راهبر، اصغر کیوان حسینی صفحات 161-184

    در این مقاله، با کاربرد روش توصیفی تحلیلی و شیوه گردآوری اسنادی، تلاش بر این است تا توسعه نیافتگی ایران در عصر قاجار با توجه به نقش سیاست و ویژگی های دولت از دیدگاه میردال مورد تامل قرار گیرد و به این سوال اساسی پاسخ داده شود که توسعه نیافتگی ایران در دوران قاجار، چگونه با توجه به نقش و مختصات دولت نرم از دیدگاه میردال قابل تبیین است؟یافته ها حاکی از این است که جامعه ایران در عصر قاجار که مصادف با توسعه صنعتی در غرب بود، در حال مواجهه فزاینده با خارج و تحولات مذکور بوده و در عین حال در درون نیز، مشکلات فراوانی داشته است که از مهم ترین آنها می توان به سلطنت دلبخواهی شاهان، نقص وضع واجرای قانون در کشور، عدم اطاعت گروه های قدرتمند جامعه از جمله خاندان قاجار، اشراف زمیندار، خوانین و روسای قبایل و طبقه بازرگان از قوانین و مقررات موجود و نیز فساد دیوانسالاری فراگیر اشاره کرد که نشان دهنده وجود شاخص های دولت نرم میردال در ساختار سیاسی ایران است و این امر باعث شد تا دولت در دوران قاجار ، توانایی وضع قانون، کنترل اوضاع داخلی و به تمکین واداشتن گروه های مختلف برای اجرای قوانین و مقررات دولتی و نیز اقدام جدی در جهت برکندن ریشه ای فساد در سطوح مختلف را نداشته باشد و لذا موانع زیادی بر سر راه توسعه و اجرای برنامه های مدرنیزاسیون در این دوران ایجاد گردد.

    کلیدواژگان: ایران، عصرقاجار، توسعه نیافتگی، نهادگرایی، دولت نرم میردال
  • سودابه نامداریان، لیلا رئیسی دزکی* صفحات 185-207

    حقوق بین الملل آب زیرمجموعه حقوق بین الملل محیط زیست است که از حیث قواعد قابل اعمال همپوشانی و اختلاط فراوانی دارند. از آنجایی که حوزه حقوق بین الملل آب حوزه ای بسیار جدید است در ابعاد وسیعی از آن همچنان خلاء تحقیقاتی وجود دارد و پرداختن به هر بعدی از آن می تواند کاری نوین و جذاب باشد. دولتها در معاهدات و کنوانسیون های مختلف تعهداتی را می پذیرند که بواسطه آن موظف به ایفای آنها می باشند، مسئله آبها که مهمترین آنها آبراه های بین المللی می باشند و همچنین آبهای شیرین که در موقعیت بین المللی قراردارند می تواند بسیار حایز اهمیت باشند. مدیریت و حفاظت از این آبها از منظر حقوق بین الملل چالشهایی را برای کشورهای حوزه آبراه های بین المللی ایجاد نمود که این امر ناشی از چندپارگی در حقوق بین الملل آب می باشد. برخی معقتد به نظامندی بی کم و کاست این حوزه از حقوق بین الملل هستند اما برخی دیگر با تاسی از نظریه چندپارگی حقوق بین الملل، باور دارند که حقوق بین الملل آب نیز متاثر از چندپارگی است. در این مقاله سعی ما بر این است که با توجه به تعهدات زیست محیطی دولتها نسبت نظامندی و یا چندپارگی قواعد موجود بررسی اظهار نظر نماییم.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل آب، نظامندی، چندپارگی، تعهدات، آبراه های بین المللی
  • محمدجواد پورحسینی* صفحات 209-228

    رقابت پنهان و آشکار روسیه و آمریکا در سال های پس از جنگ جهانی دوم همچنان تداوم یافته است. کشور های جداشده از اتحاد جماهیر شوروی از کانون های رقابت راهبردی دو کشور در قبال یکدیگر هستند ، از یک سو آمریکا نفوذ و سیطره خود را در این جمهوری ها در چارچوب هدف های کلان خود مبتنی بر ورود به حیات خلوت روسیه از طریق گسترش ناتو به منطقه و کاهش نفوذ روسیه در منطقه می دانندو از سوی دیگر این راهبرد آمریکا منافع سیاسی و اقتصادی روسییه را در منطقه مورد تهدید قرار داده است و همین مسله سبب شده است که روسیه تلاش کند تا با ایجاد منطقه حایل ، مانع گسترش حضور آمریکا در منطقه شود تلاش والایمیر پوتین برای به کار گیری ساز و کارهای نظامی از سوی دیگر نشانه ناکامی غرب به ویژه آمریکا و پیش بینی پیامدهای منفی اش در مورد خارج نزدیک و همچنین ایجاد روابط با کشورهای خاور میانه از جمله ایران و روسیه شده است . غرب ستیزی ایران در سال های اخیر به فعالیت هسته ای ایران ، ایران هراسی ، جنگ روانی غرب علیه ایران را شامل می شود و همین ماهیت غرب ستیزی ایران و روسیه باعث روابط متقابل در سال های اخیر در قالب بحران در کشور سوریه شود و حمایت از دولت بشار اسد که در قالب تضاد با غرب وجود دارد به خوبی گسترش روابط این دو کشور را در خود منعکس کرده است.

    کلیدواژگان: غرب ستیزی، روسیه، ایران، هویت سیاسی، روابط سیاسی
|
  • Mahdieh Heydari * Pages 1-23
    Iran - Saudi Arabia, the two most powerful powers have always sought to maximize power equations and gain the highest position in the Middle East. Although these two actors have managed to showcase their strength in the region at some point in history, they have always faced many challenges due to the inconsistency of national requirements and international requirements. For example, before the Islamic Revolution, with the backing of the United States, Iran succeeded in asserting its power in the region; Could not. Now, with this descriptive-analytical research method, this research seeks to answer the question of what are the requirements of the Saudi-Iranian competition for a regional power plan in the Middle East? The provisional hypothesis is that gaining regional status in the Middle East requires both actors to have both material and immaterial power, as well as the behavior and policies of other regional and transnational governments. The findings of the study, by applying neoclassical realism theory, and analyzing the requirements of the power plan, at two levels of micro and macro analysis, suggest that the existence of different national capacities, relying on, or opposing the existing order, prevents one of these two states from topping. Over the Middle East's power equations. The method of gathering data and data is based on the library method.
    Keywords: Regional power, middel east, realism, neo realism clasical, iran . saudi arabia
  • Foziye Keshavarz, Hamid Zarabi *, Korush Ostovarsangari, Babak Baseri Pages 25-43
    Women's rights are more in the spotlight today than ever before in human societies and political and social institutions, which, if not addressed, will create many problems in societies, regardless of the damage to women's physical and mental health. They make up half of the world's population. The oppression and injustice that has historically been imposed on women's society has led international and domestic legislators to enact laws and regulations to prevent such oppression and to protect women's rights in all areas; Iran is no exception to this rule. In Iran, with the Constitutional Revolution in 1304 AH, the first constitution was written and despite the efforts of women in the emergence of this movement, the first constitution and its amendment did not mention women, but later ordinary laws were passed on women. They laid down. With the victory of the Islamic Revolution in 1978, the constitution of the Islamic Republic of Iran paid more attention to women's rights and the family was considered a fundamental and sacred institution, and the Islamic Consultative Assembly passed more and more laws on women's political and social rights. We are also witnessing positive changes in Iranian laws regarding women; In this article, with the method of descriptive-analytical research, an attempt has been made to express the changes in the legislation of Iran regarding women, from Qajar to the present day.
    Keywords: Women, Political Rights, Social Rights, constitutional history, Rule of law
  • Hamze Abdollahipour *, Faramarz Atrian, GholamHosein Masuod Pages 45-73

    Sustainable development, which has become a kind of "neo-Malthusian" view, involves an approach to the benefit of the environment that fully preserves the environment, cohesion and sustainability through the use of resources. The use of resource, environment and resource to produce the same level of harvest, both quantitatively and qualitatively, has been preserved in the future. "Time". Equilibrium can only be achieved in the form that all those who upset the balance are eliminated or the opponents work to neutralize it. Increasing sustainability requires a holistic approach. As you can consider the dreams, you can also pay attention to the whole. On the sustainable side, it implies "the maintenance of resources and wealth by every generation or every level of human development." In fact, the type of system governing the relationship between the government and the people on the extent and scope of sustainable development in that system plays an important role.

    Keywords: Right to sustainable development, Environment, Human rights, Right to a healthy environment, sustainable development
  • Reza Parsay, Ali Mortazavian *, MohammadRahim Eyvazi Pages 75-98
    Background and Aim

    The future is uncertain, and scenarios teach us to think about the unknown, to unravel today's cumbersome assumptions, and to be able to identify the discontinuities that may change our world. Accordingly, in order to predict the security situation of the country in the coming years and design appropriate security scenarios, it is absolutely necessary to pay attention to the ethnic situation and ethnic challenges. The purpose of this study is to identify the drivers of pan-Kurdish ideology in relation to the national security of the Islamic Republic of Iran.

    Method

    This research is applied in terms of nature and purpose and descriptive-survey in terms of method. Its statistical population is in the form of a panel of experts according to the futures research approach. The drivers of this research were identified by cross-matrix method using Mick Mac software.

    Findings

    The findings of this study showed seven variables: the involvement of foreign factors, the activities of Kurdish-language satellite networks, the development of virtual networks, underdevelopment, the substitution of Persian instead of the native language, regional competition and the effects of Iraqi Kurdistan. They were identified as key variables extracted from Mick Mac software in the form of three economic, political and cultural drivers.

    Conclusion

    The results of this study also indicate that all seven variables identified by Mick Mac software are consistent with the realities and situation of pan-Kurdism in the region.

  • Maryam Valizadeh, Yosef Almasi *, Farhad Zereshki Pages 99-119

    Terrorism is one of the international crimes that as a not-so-emerging phenomenon has been able to disrupt international order and security by using the factor of fear and attacking the civilian population. This shows the need to deal with it. These include the drafting of the Rome Convention by governments to combat international crimes and gross violations of humanitarian law. Based on this, the question arises whether the International Criminal Court, within the framework of its statute, has the possibility of dealing with terrorist crimes? A look at the terrorist acts committed by terrorist groups can provide us with a list of examples of terrorist acts that can be applied to domestic crimes within the jurisdiction of the Court. Accordingly, although the crime of terrorism is not within the jurisdiction of the Court (Article 5) Compared to other crimes mentioned in this article, it can be prosecuted. However, in terms of territorial, temporal, personal and complementary jurisdiction, there are limitations for criminal proceedings by the International Criminal Court.

    Keywords: terrorism, International Criminal Court, jurisdiction, countering impunity, International Crimes
  • Ahmad Sajedi, Rohollah Rahimi *, Hosein Alaee, Khadijeh Karimi Esfehani Pages 121-140

    Man is a social being according to his natural tendency, and this necessity causes the formation of social relations and the formation of societies. Political society governs affairs with political power. One of the important issues in political systems is the existence of parties. Political parties and groups can maintain the security of society through efforts to increase the level of po. In Iran, parties have been recognized in Article 26 of the Constitution, but for various sociological, political, economic, cultural and social reasons, they have not had a proper qualitative and functional development. During political development, one of the important tasks of the political system is how to use its capabilities and make proper use of the system's capabilities. Since parties are one of the main models of participation in the distribution of political power and in general one of the main criteria of political development, so the high ability of the mechanisms of the political system to develop political parties should be considered as important factors of party stability. It seems to be one of the most important factors in the extra-legal role affecting the efficiency of parties in the Iranian political system, in addition to political stability and assimilation of public culture along with moderating government control, political power of parties and institutionalizing the participation of civil society in non-decision making.

    Keywords: parties, civic institutions, democracy, quasi-party organizations, Political System
  • mazaher khajevand, mina jafari * Pages 141-160

    One of the obstacles to countering terrorism is disagreement about the concept and nature of this phenomenon. The constituent elements of terrorism have not been universally agreed upon, and this has led to different perceptions of terrorism and, as a result, a lack of coordination in the fight against it. The fundamental question that arises in this regard is what are the characteristics and elements emphasized in the crime of terrorism? What is the place of motive and ideology in the definition of terrorist crimes in Iranian law compared to international documents? The present article is a descriptive-analytical and examines the question using the library method. The results of the study indicate that systemic violence, motivation (ideology), organization and lack of legitimacy are the most important characteristics of the crime of terrorism. International documents, including the UN General Assembly definition of terrorism, mention motive as a feature of terrorism, but in Iranian criminal law, the basis is not an independent criminal title for terrorism and emphasizes the systematic violence of terrorism in creating public terror. In Iranian criminal law, terrorism is mainly dealt with as moharebeh. Terrorism is considered in international documents or as an international crime in itself.

    Keywords: Motivation, ideology, terrorism, Iranian law, international documents
  • Zahra Aryakian, Aliakbar Amini *, Ahoura Rahbar, Asghar Keivan Hosseini Pages 161-184

    In this paper, using the descriptive-analytical method and the method of documentary collection, it is attempted to delineate the underdeveloped Iran in the Qajar era with respect to the role of government policy and characteristics from the viewpoint of Myrdal. How can Iran's underdevelopment in the Qajar era be explained by the role and peculiarities of the soft government from Myrdal's point of view?Findings indicate that the Iranian society in the Qajar era, which coincided with industrial development in the West, was increasingly exposed to the outside and the aforementioned developments, while at the same time having many problems within it, most notably Referring to the arbitrary rule of kings, the failure to enforce the rule of law in the country, the disobedience of powerful community groups including the Qajar dynasty, landlord aristocrats, tribal elders and merchants of existing laws and regulations, as well as widespread bureaucratic corruption. The soft government of Myrdal is in the political structure of Iran, which led to the Qajar era Lack the ability to enforce law, control internal affairs, and compel various groups to enforce state laws and regulations, as well as to take serious action to root out corruption at various levels and thus impede the development and implementation of modernization programs in the country. Let this era be created.

    Keywords: Iran, Qajar Era, underdevelopment, institutionalism, soft government of Myrdal
  • Sodabeh Namdariyan, Leila Resisi Dozdaki * Pages 185-207

    International Law of water is a subcategory of International environment law which they overlap in terms of applicable laws. While the field of international law of water is a brand-new field and many of its aspects face research gap dealing with each aspect can be regarded untapped. States accept obligations through different treaties and conventions by which they are obliged to perform, the field of water which the most important parts are international watercourses and freshwater at the international arena are of high significance. Managing and protecting such waters brings up challenges from the perspective of international law for the watercourses states which it is due to fragmentation of international law. Some believe in coherence and systematic aspect of this field, but some others bearing in mind fragmentation of international law, believe that international law of water is also affected by fragmentation. In this article we attempt, regarding environmental obligations of states, to examine fragmentation and coherence aspects of the existing rules.

    Keywords: international law of water, fragmentation, coherence, international watercourses, Freshwater
  • Pages 209-228

    The covert and overt rivalry between Russia and the United States continued in the years following World War II.The breakaway countries of the Soviet Union are among the centers of strategic rivalry between the two countries.On the one hand, the United States has exerted its influence and dominance in these republics within the framework of its grand goals.On the other hand, this US strategy has threatened Russia's political and economic interests in the region And that is why Russia is trying to prevent the expansion of the US presence in the region by creating a buffer zone Iran's anti-Westernization in recent years includes Iran's nuclear activity, Iranophobia, Western psychological warfare against Iran And the very nature of Iran-Russia anti-Westernism has led to mutual relations in recent years in the form of a crisis in Syria And support for the government of Bashar al-Assad, which exists in the form of conflict with the West It has well reflected the expansion of relations between the two countries.

    Keywords: anti-Westernism, Russia, Iran, political identity, political relations