فهرست مطالب

تغییرات اجتماعی - فرهنگی - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 68، بهار 1400)

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 68، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا اکبری، افسانه توسلی*، بهرام قدیمی صفحات 1-21

    برقراری تعامل اجتماعی بین افراد، از جمله نیازهای ذاتی انسان است. تعامل و ارتباط با دیگران، یکی از نیازهای اساسی در زندگی انسانی به شمار می آید. آدمی به دنبال کسی که در کنار ایشان احساس خوشبختی کرده و از تعامل با آن ها لذت و منفعت بیشتری را نصیب خود نماید. نیازهای مختلف انسان وی را در معرض ارتباطات مختلف قرار می دهد. نیاز به ارتباط با جنس مخالف، گهگاه روابطی را باعث می شود که خارج از عرف و فرهنگ اسلامی کشور ما می باشد. این پژوهش با هدف بررسی علل و پیامدهای بوجود آورنده روابط خارج از ازدواج، در میان زنان شهرستان رفسنجان، انجام شده است. روش پژوهش نظریه داده بنیاد می باشد که داده های مورد نیاز آن از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با 15 نفر از زنان انجام شده است. شیوه انتخاب مشارکت کنندگان، هدفمند و تعیین تعداد آنها با رسیدن به مرحله اشباع،  مشخص گردیده است. از مجموع 1127داده ی خام، 875 مفهوم، 125خرده مقوله و 54 مقوله اصلی از داده های اولیه استخراج گردید. در نهایت مفهوم محوری رویای ازدواج، به عنوان پدیده اصلی که بقیه مقولات را پوشش می داد، انتخاب گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که مهم ترین انگیزه زنان از گرایش به روابط خارج از ازدواج، تشکیل خانواده و ازدواج می باشد. استقلال یابی، و میل به رها شدن از قوانین و چارچوب های خانواده از جمله شرایط علی این گرایش به حساب می آید.

    کلیدواژگان: روابط خارج از ازدواج، تشکیل خانواده، استقلال یابی، نظریه داده بنیاد، رویای ازدواج
  • آسیه آقائی حسین آبادی، منصور حقیقتیان*، سید ناصر حجازی صفحات 23-39

    این پژوهش به منظور مطالعه تاثیر تغییر در فضاهای شهری مدرن بر بازاندیشی هویت زنان طراحی شده است. ایده اصلی تحقیق از نظریه گیدنز استخراج شده که مکان های جدید را بر گروه های مختلف موثر می‏داند. با توجه به این که باغ‏بانوان ها به تازگی در برخی از شهرهای ایران از جمله اصفهان تاسیس شده اند به نظر می رسد که این فضاها می توانند بر بازاندیشی و هویت نوین زنان موثر باشند. در این پژوهش 330 نفر زنان شهر اصفهان که طی یک دوره زمانی 30 روزه به باغ های این شهر مراجعه کرده اند به عنوان نمونه آماری از جامعه اماری شهر اصفهان انتخاب شده اند. شیوه نمونه گیری به صورت خوشه ای چند مرحله ای و سپس اتفاقی بوده و از میان 6 باغ بانوان شهر اصفهان، 4 باغ انتخاب و پاسخگویان سپس از میان این باغ ها برگزیده شده‏اند. یافته‏ها نشان داده‏اند که فضاهای نوین شهری تاثیرات موثری بر تغییر دیدگاه و بازاندیشی هویتی زنان داشته اند اگرچه این تغییرات به دلیل تازگی تاسیس باغ‏ها غالبا در حوزه نظری صورت گرفته و هنوز تا بروز تغییرات عملی ناشی از فضاهای نوین، راه زیادی در پیش است.

    کلیدواژگان: زنان، هویت، بازاندیشی، فضاهای نوین شهری
  • سید خلیل حسینی، حبیب صبوری خسرو شاهی*، سعید معدنی صفحات 40-52

    در این پژوهش تلاش گردیده تا تاثیر مولفه های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی بر مهاجرت نخبگان مورد ارزیابی قرار گیرد. مهاجرت نخبگان فرهنگی به کشورهای توسعه یافته همواره یکی از مسایل مورد توجه در جامعه بوده است به طوری که در دهه های اخیر این پدیده در ایران تشدید شده است با توجه به نقش نیروی انسانی متخصص و تحصیل کرده در توسعه و پیشرفت جامعه اهمیت آن بیش از پیش آشکار می شود. این پژوهش ابتدا، گرایش نخبگان فرهنگی به مهاجرت را به کشورهای توسعه یافته مورد بررسی قرار داده و در مرحله بعد به عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر آن می پردازد و همچنیین با استفاده از نظریه ها و رویکرد های متفاوت از جمله نظریه های جاذبه و دافعه، جهانی شدن، چرخش مغزها، نظریه مهاجرت بین المللی نیروی انسانی به تبیین این پدیده پرداخته است. تاکید این پژوهش بر روی نظریه جاذبه و دافعه بوده است و نهایتا چهارچوب نظری پژوهش در دو بعد عوامل اقتصادی و اجتماعی دیده شده است روش تحقیق کمی با محوریت پیمایش اجتماعی بوده است در این روش با انتخاب دانشگاه های دولتی و آزاد در سطح تهران و بصورت تصادفی با 405 نفر با استفاده از پرسشنامه ساختارمند متغیرهای تحقیق بررسی شده است. آزمون روایی و پایایی انجام شده مورد قبول بوده است. یافته های تحقیق نشان می دهد گرایش نخبگان فرهنگی به مهاجرت به کشورهای توسعه یافته در حد بالا وجود دارد و به ترتیب عوامل اجتماعی و سپس اقتصادی جامعه بسیار موثر بوده است. ضریب تعیین چند گانه نشان می دهد 17 درصد علل مهاجرت نخبگان به کشورهای توسعه یافته از ترکیب این دو عامل تشکیل شده است.

    کلیدواژگان: گرایش به مهاجرت، عوامل اقتصادی و فرهنگی، نخبگان فرهنگی
  • آفاق رستمیان، علی رحمانی فیروزجاه*، علی اصغر عباسی اسفجیر صفحات 53-73

    در جامعه ما پژوهش های تجربی پیرامون عوامل اجتماعی تاثیرگذار بر آزارهای جنسی از جمله آزار جنسی غیرکلامی (فیزیکی و غیرفیزیکی) در بین زنان معلول از فراوانی چندانی برخوردار نمی باشد؛ لذا در این پژوهش، آزار جنسی غیرکلامی در رابطه با زنان معلول استان مازندران مورد ارزیابی قرار گرفت. جمعیت پژوهش تمامی زنان و دختران معلول استان مازندران به تعداد 9417 نفر است که نهایتا 343 پرسشنامه مورد توصیف و تحلیل قرار گرفت. چارچوب نظری مبتنی بر نظریه فعالیت روزمره و       سبک زندگی بوده است. روش تحقیق، پیمایشی بوده و داده ها از طریق پرسشنامه گردآوری و در فضای spss تحلیل شد. نتایج آمارهای توصیفی بیانگر این امر بوده که 50/4 درصد پاسخگویان در سطح متوسطی مورد آزارجنسی غیرکلامی قرار گرفته اند. نتایچ آزمون رگرسیون نشان داد که متغیر سبک زندگی با مقدار ضریب رگرسیونی (0/445) و اثر مثبت و مستقیم بیش ترین تاثیر را بر آزار جنسی غیرکلامی زنان معلول استان مازندران داشته است. همچنین متغیرهای اهداف مناسب با میزان ضریب رگرسیونی 0/167 و اثر مثبت و مستقیم و نیز حضور محافظ توانمند با ضریب رگرسیونی 0/115 با دارا بودن اثر منفی و معکوس هرکدام به صورت جداگانه بر آزار جنسی غیرکلامی زنان معلول اثر معنادار داشته و در نتیجه فرضیه های مربوط به اثرگذاری هر یک از متغیرهای مذکور به لحاظ تجربی تایید شد. نتایج پژوهش حاکی از تایید مفروضات نظریه فعالیت روزمره و سبک زندگی بوده است.

    کلیدواژگان: آزار جنسی غیرکلامی، سبک زندگی، اهداف مناسب، حضور محافظ توانمند، معلولیت
  • شبنم زینالی*، حسین بنی فاطمه صفحات 74-94

    زنان امروزه با ورود به بازار و تحصیلات آکادمیک، به عنوان نیروی فعال در روند توسعه اجتماعی، سهمی انکارناپذیر در سرنوشت جامعه دارند. همچنین سلامتی افراد شاخصی مهم برای سنجش توسعه یافتگی جوامع می باشد. از ابعاد سلامت که در سالیان اخیر مورد توجه قرار گرفته و تاکید بیشتری روی آن برای نیل به توسعه وجود دارد، سلامت اجتماعی می باشد. این امر محقق را بر آن داشت تا به بررسی برخی عوامل فردی، اجتماعی و روانی (متغیرهای زمینه ای، سلامت روانی، خودکارآمدی، جامعه پذیری و قانون گرایی) مرتبط با سلامت اجتماعی زنان بپردازد. جامعه آماری پژوهش زنان (15-65 سال) شهر پارس آباد به تعداد 57528 نفر می باشد، نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران و واریانس داده های پیش آزمون 251 نفر می باشد. روش تحقیق پیمایش مقطعی بوده و اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه استاندارد کیز و محقق ساخته جمع آوری و با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد میزان سلامت اجتماعی زنان بر حسب اشتغال و تحصیلات متفاوت می باشد، همچنین نشانگر وجود رابطه معنادار بین سلامت روانی، خودکارآمدی و جامعه پذیری با میزان سلامت اجتماعی می باشد. مدل رگرسیونی سلامت اجتماعی نشان می دهد، متغیر های خودکارآمدی و سلامت روانی بیشترین تاثیر را بر سلامت اجتماعی دارند و 32/2 درصد تغییرات آن را پیش بینی می کنند.

    کلیدواژگان: زنان، سلامت اجتماعی، سلامت روانی، جامعه پذیری، خودکارآمدی، قانون گرایی
  • ایلمیرا ساسانپور*، افسانه ادریسی صفحات 95-115

    در این مقاله به موضوع بازنمایی ویژگی های رهبران جنبش های اجتماعی در فیلم های سینمایی (شجاع دل، گاندی، ماندلا: راه طولانی به آزادی، درباره چه) پرداخته می شود. جنبش اجتماعی با هدف دگرگونی اجتماعی یا تغییر بخشی از آن اجتماع صورت می گیرد و معمولا زمانی شکل می گیرد که شیوه ی توزیع قدرت، قوانین جامعه یا تصمیم اتخاذ شده از سوی سیاست گذاران و کسانی که در راس قدرت اند نتوانند مسایل عمده ی جاری را حل و نیازهای اکثریت اعضای جامعه را برآورده سازند و در این میان سینما ابژه های پژوهش جامعه شناختی را ابداع، تفسیر و در واقع جامعه را به نمایش می گذارند. در این مقاله نویسنده با رویکرد کیفی و با بهره گیری از روش نشانه شناسی چارلز سندرس پیرس و با نظریه کنش جمعی چارلز تیلی و نظریه تیوری رهبری می خواهد به این تحلیل برسد که فیلم های سینمایی تا چه حد در بازنمایی ویژگی های رهبران جنبش های اجتماعی موثر خواهد بود. یافته های تحقیق حاکی از آن بودند که معناهایی که در فیلم ها بازنمایی شده اند نشان می دهند: نقش رهبران در جنبش های اجتماعی جنبه ی حیاتی دارد، آن ها مشوق مسئولیت پذیری و سازمان دهنده ی منابع اند، فرصت ها را باز می شناسند و زمینه های آن را فراهم می آورند، به تدوین استراتژی می پردازند، خواست ها را مطرح می کنند و بر نتایج امور تاثیر می گذارند.

    کلیدواژگان: جنبش های اجتماعی، بازنمایی، فیلم های سینمایی، رهبران جنبش های اجتماعی، نشانه شناسی
  • میثم شمسیان، لیلا نیرومند*، سمیه تاجیک اسماعیلی، نوروز هاشم زهی صفحات 116-130

    سازمان ها مهم ترین نهادهای ارتباطی هستند که افراد آن اغلب هم قادرند و هم علاقه دارند تا با یکدیگر حرف بزنند. ارتباطات فرایندی مبتنی بروابستگی متقابل است که در آن رفتار هر فرد، نتیجه و پیامد رفتار دیگری است. ارتباطات میان فردی از عوامل کلیدی موفقیت سازمان ها به شمار می رود. ارتباطات میان فردی می تواند به صورت کلامی- غیرکلامی و هم به صورت رسمی- غیر رسمی برقرار شود.مقاله حاضر با هدف تحلیل تغییرات ساخت اجتماعی در ارتباطات میان فردی کارکنان دیوان عدالت اداری با تاکید بر عوامل اجتماعی انجام گرفته است. نوع پژوهش کاربردی است و با توجه به اهداف تحقیق از نوع روش پیمایشی به شمار می رود. جامعه آماری شامل هزار نفر از کارکنان دیوان عدالت اداری استان تهران بوده که با استفاده از جدول مورگان، تعداد 278 نمونه تعیین و با روش نمونه گیری منظم مورد مطالعه قرارگرفتند. پایایی ابزار جمع آوری داده ها با ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن با استفاده از نظرات اساتید و کارشناسان مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان می دهد، میزان تعارض ارتباطات میان فردی در حد متوسط است. همچنین نتایج ضریب پیرسون نشان می دهد که از میان عوامل اجتماعی مختلف بین سه متغیر مشارکت اجتماعی، اعتماد اجتماعی و پایگاه اجتماعی مادر با ارتباطات میان فردی کارکنان همبستگی معناداری وجود دارد. اما بین متغیر پایگاه اجتماعی پدر با میزان ارتباطات میان فردی کارکنان همبستگی معناداری وجود نداشته است. نتایج اجرایی رگرسیون چندمتغیره نشان داد که فقط اعتماد اجتماعی با ضریب بتای (0/52 -) ارتباطات میان فردی کارکنان را کاهش می دهد و در جهت معکوس عمل می کند.

    کلیدواژگان: تغییرات ساخت اجتماعی، ارتباطات میان فردی، مشارکت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، دیوان عدالت اداری
  • زهرا فریبرز، باقر ساروخانی*، زهرا حضرتی صومعه صفحات 131-158

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی بر تعارضات زناشویی در زوجین کاربر در شهر تهران انجام گرفته است. دراین پژوهش سعی شده است با مبنا قرار دادن نظریه کارکردگرایی ساختی پارسونز و استفاده از رویکرد ترکیبی، الگویی نظری تحلیلی پیرامون متغیرهای تاثیر گذار در این رابطه ارایه شود. روش انجام پژوهش پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است. جامعه آماری تحقیق کلیه ساکنین متاهل در سطح شهر تهران می باشد و نمونه مورد مطالعه شامل 403 نفر از متاهلینی است که به فضای مجازی دسترسی داشته اند که برای انتخاب این تعداد، از روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای استفاده شد. در تحلیل داده ها از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار متناظر با آن AMOS استفاده گردید. یافته های تحقیق حاکی از آن است بین متغیر مستقل اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی و متغیر وابسته تعارضات زناشویی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد؛ لیکن اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی از طریق متغیرهای واسط صمیمیت، از خودبیگانگی، دین داری، سلامت روانی و پایبندی به سنت ها و ارزش ها بر متغیر وابسته تعارضات زناشویی تاثیرگذار و دارای رابطه ای معنادار است که از این بین، متغیر صمیمت زناشویی (به میزان 0/36)، دارای بیش ترین مقدار ضریب تاثیر می باشد. همچنین نتایج حاصل از آزمون برازندگی مدل نظری تحقیق نشان داد مدل ساختاری ارایه شده، مدل مناسبی محسوب می شود.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، اعتیاد اینترنتی، تعارضات زناشویی، صمیمت
  • حسن کاظمی نیا، طهمورث شیری*، رضا صفری شالی صفحات 159-174

    این پژوهش با هدف بررسی و آسیب شناسی وضع موجود تقسیمات کشوری در ایران با استفاده از روش تحقیق اسنادی (کتابخانه ای) و میدانی (مبتنی بر مصاحبه با خبرگان و صاحب نظران) به بررسی موضوع می پردازد. یافته های این تحقیق حاکی از آن است که وضعیت موجود تقسیمات کشوری در ایران دارای آسیب های متعددی است که موانع عدیده ای را در مسیر تحقق امنیت پایدار مورد توجه سند چشم انداز 1404 رقم زده است؛ لذا نیازمند بازنگری اساسی است. این پژوهش در گامی نو 19 آسیب وضع موجود در تقسیمات کشوری را در دسته بندی های «سیاسی»، «اقتصادی» و «اجتماعی» احصاء و در پایان ضمن نتیجه گیری 23 الزام را در 4 دسته بندی بروکراتیک، اجتماعی فرهنگی، توسعه ای، و زیست محیطی ارایه می ‍ دهد.

    کلیدواژگان: تقسیمات کشوری، توسعه نامتوازن، امنیت پایدار، آمایش
  • زینب السادات مصطفوی، فاطمه نارنجی ثانی*، فاطمه تیزهوش جلالی صفحات 175-201

    پژوهش حاضر باهدف بررسی ارتباط بین مسئولیت اجتماعی، سرمایه اجتماعی و توسعه اجتماعی در آموزش عالی از منظر اعضای هییت علمی پردیس مرکزی دانشگاه تهران انجام شده است. روش پژوهش ازنظر هدف کاربردی و از منظر گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی به روش مدل معادلات ساختاری بوده است. جامعه پژوهش کلیه اعضای هییت علمی پردیس مرکزی دانشگاه تهران به تعداد 578 نفر بودند که تعداد 234 نفر به شیوه ی نمونه گیری تصادفی ساده از طریق فرمول کوکران انتخاب گردید. داده های پژوهش با استفاده از آزمون های t تک نمونه ای، ضریب رگرسیون و مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار لیزرل مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که: 1- وضعیت سرمایه اجتماعی، مسئولیت اجتماعی و توسعه اجتماعی دانشگاه تهران از منظر اعضای هییت علمی در سطح نسبتا مطلوبی قرار دارد. 2- توسعه اجتماعی به طور مستقیم از متغیرهای پیش بین مسئولیت اجتماعی و سرمایه اجتماعی تاثیر می پذیرد. هم چنین نتایج حاکی از آن است که تمامی متغیرها در حد مطلوب گزارش شده اند و مدل با داده ها برازش خوبی دارد و این بیانگر این است که رابطه خطی بین متغیرها و سازه های مکنون وجود دارد.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، توسعه اجتماعی، آموزش عالی، دانشگاه تهران
|
  • Reza Akbari, Afsaneh Tavassoli *, Bahram Ghadimi Pages 1-21

    Establishing social interaction between individuals is one of the innate needs of man. Interaction and communication with others is one of the basic needs in human life. Man is looking for someone who feels happier with them and gets more pleasure and benefit from interacting with them. Different human needs make him or her exposed to different communications. The need to communicate with the opposite sex sometimes causes relationships that are outside our country's Islamic culture and custom. The purpose of this study was to investigate the causes and contexts of extramarital relationships among women in Rafsanjan. The research method is the foundation data theory which data was collected through semi-structured interviews with 15 women. The method of selecting participants was targeted and quantified by reaching the saturation stage. Out of 1127 raw data, 875 concepts, 125 sub-categories and 54 main categories were extracted from the preliminary data. Finally, the central concept of the dream of marriage was chosen as the main phenomenon that covered the rest of the categories. Attention-seeking requires the attention and affection of the other party. This attention is more focused on the emotional aspects and emotional needs of participants. The results of this study showed that the most important factor in women's tendency to extramarital affairs is "attention seeking". The most important motivation for women is the tendency to have extramarital affairs, family formation and marriage. Independence, and a desire to break free from family rules and frameworks are among the causes of this tendency.

    Keywords: extramarital affairs, family formation, finding independence, Foundation Data Theory, dream of marriage
  • Asieh Agaii Hoseinabadi, Mansour Hagigatian *, Seyyed Naser Hejazi Pages 23-39

    The current research was designed with the aim to investigate the effect of modern urban spaces on the reflection on women's identity. The main idea of research was extracted from Giddens's theory indicating that the use of new spaces affects different groups of society. As women's gardens have been recently established in some cities of Iran, especially Isfahan, these spaces seem to affect the women's reflection and new identity. In this research, 330 cases of women of Isfahan, who referred to gardens of this city in a 120-day period, were selected as the statistical sample of the statistical population of Isfahan city using multi-stage random sampling method. Of the gardens located in different neighborhoods, 6 gardens were selected, and the respondents were then selected out of these gardens. Findings of the research showed that urban modern spaces have significant effects on changing the point of view and identity reflection of women. However, due to the recent establishment of gardens, these changes have occurred in the theoretical area and there is still a long way ahead before practical changes induced by modern spaces occur.

    Keywords: Women, Identity, Reflection, Urban modern spaces
  • Seyed Khalil Hosseini, Habib Sabori Khosroshahi *, Saied Maadani Pages 40-52

    In this research has been tried to study the impact of economic and social components on the tendency of cultural elites to migrate to developed countries. Immigration of cultural elites to developed countries has always been important issues in society of Iran. This research is designed to study the attitude of cultural elites for immigration to developed countries. The theoretical framework based on “Pull and Push” theory. This study tries to examine the theory in four aspects including economic, political, social and cultural dimensions of immigrant motivations. The methodology of the research is mixed of quantitative and qualitative methods. The statistical sample covered professors, Ph.D and M.A students of universities of Tehran and 405 cases has been chosen as a sample size from universities. In addition, 30 cases are selected for deep interview for qualitative method as well. The finding shows attitude of cultural elites are related to all four aspects of immigrant motivations. The cases evaluated the developed countries for immigration has been evaluated appropriate and besides their country of origin has been evaluated inappropriate situation. It hints the theory of pull and push as a suitable explanation of immigrant elites. The multiple coefficient certainty explained 23 percent variances of cultural elite attitudes as a dependent variable.

    Keywords: migrant tendency, economic, cultural facts, cultural elites
  • Afagh Rostamian, Aali Rahmani Firouzjah *, Aliasghar Abbasi Asafjir Pages 53-73

    In our society, empirical research on social factors affecting sexual harassment, including non-verbal (physical and non-physical) sexual harassment among women with disabilities is not very common; Therefore, in this study, non-verbal sexual harassment in relation to women with disabilities in Mazandaran province was evaluated. The study population is all women and girls with disabilities in Mazandaran province (9417 people) and finally 343 questionnaires were described and analyzed. The theoretical framework is based on the theory of routine activity and lifestyle. The research method was a survey and the data were collected through a questionnaire and analyzed in SPSS. The results of descriptive statistics show that 50.4% of the respondents have been moderately abused non-verbally. The results of regression test showed that the lifestyle variable with the value of regression coefficient (0.445) and a positive and direct effect had the greatest effect on non-verbal sexual harassment of women with disabilities in Mazandaran province. Also, appropriate goal variables with a regression coefficient of 0.167 and a positive and direct effect, as well as the presence of a powerful protector with a regression coefficient of 0.115, each with a negative and inverse effect, each had a significant effect on nonverbal sexual harassment of women with disabilities. The results of the hypotheses related to the effectiveness of each of these variables were confirmed experimentally. The results of the research indicate the confirmation of the assumptions of the theory of routine activity and lifestyle.

    Keywords: Non-verbal sexual harassment, lifestyle, Suitable targets, Presence of a capable guardian, Disability
  • Shabnam Zeynali *, Hossein Banifatemeh Pages 74-94

    Women today, by entering the market and academic education, as an active force in the process of social development, have an undeniable share in the fate of society. People's health is also an important indicator for measuring the development of communities. One of the dimensions of health that has been considered in recent years and there is more emphasis on it to achieve development is social health. This led the researcher to examine some individual, social and psychological factors (contextual variables, mental health, self-efficacy, sociability and legalism) related to women's social health. The statistical population of women's research (15-65 years old) in Parsabad is 57528 people, the statistical sample is 251 people based on Cochran's formula and variance of pre-test data. The research method was cross-sectional and the data were collected using the standard Keys and researcher-made questionnaire and analyzed by SPSS software. The results show that women's social health is different in terms of employment and education, and also show a significant relationship between mental health, self-efficacy and socialization with social health. The social health regression model shows that the variables of self-efficacy and mental health have the greatest impact on social health and predict 32.2% of its changes.

    Keywords: Women, social health, mental health, sociability, Self-efficacy, Legalism
  • Elmira Sasanpour *, Afsaneh Edrisi Pages 95-115

    This article, deals with the topic of representation of the characteristics of social movement leaders in cinematic films (Brave Heart, Gandhi, Mandela: A Long Way to Freedom, Che). The social movement is aimed at social transformation or the transformation of a part of that community, and it usually occurs when the method of distribution of power, the laws of society, or the decision taken by policymakers and those who are at the top of power can not solve the major current problems and the needs of the majority of members of society In the meantime, cinema introduces, interprets and subjects sociological research objects. In this article, the author,with a qualitative approach  and using the method of semiotics of Charles Sanderson Peirce, and with Charles Tilly's theory of collective action and leadership theory seek to analyze to what extent cinematic films will be effective in representing the characterstics of social movement leaders.The finding of the study indicated that , the meanings represented in the films show that: The role of leaders in social movements is crucial, they encourage social responsibility and resource organizing, recognize opportunities and provide context, formulate strategies, make demands and affect the results of affairs.

    Keywords: social movements, representations, cinematic films, social movement leaders, Semiotics
  • Meysam Shamsyan, Lila Niroomand *, Somayeh Tajik Ismaeili, Nourouz Hashemzehi Pages 116-130

    Organizations are the most important communication institutions that people are often able and willing to talk to each other. Communication is a process based on interdependence in which each person's behavior is the result and message of another behavior. Interpersonal communication is a key factor in organizational success. Interpersonal communication can be established verbally-non-verbally as well as formally-informally. Attention to the objectives of the research is in terms of survey method. The statistical population includes thousands of employees of the Court of Administrative Justice of Tehran province who used Morgan table to determine 278 samples and were studied by regular sampling method. Reliability of data collection tool with alpha coefficient Cronbach and its validity were confirmed by the opinions of professors and experts. The results show that the level of interpersonal communication conflict is moderate. Also, the results of Pearson coefficient show that among the various social factors, there are three variables. Social participation, social trust and mother's social status were significantly correlated with interpersonal relationships of employees. But there was no significant correlation between father social status variable and interpersonal relationships of employees. Multivariate regression results showed that only social trust with beta (52 / 0-) Reduces employees in interpersonal communication and acts in the opposite direction.

    Keywords: Changes in social construction, Interpersonal communication, Social Participation, Social trust, Court of Administrative Justice
  • Zahra Fariborz, Bagher Saroukhani *, Zahra Hazrati Someeh Pages 131-158

    The aim of this study was to investigate the effect of addiction to social networks on marital conflict among couples in Tehran. In this research, based on Parsons's theory of structural functionalism and using hybrid approach, is presented a theoretical-analytical model of influential variables in this regard. The research method was survey and data collection tool was a questionnaire. The statistical population of the study is all married residents in Tehran and the sample included 403 married people who had access to cyberspace. Also ,two-stage cluster sampling method was used to select this number. Structural equation modeling (SEM) and corresponding software (AMOS) were used to analyze the data. The findings indicate that there is a direct and significant relationship between independent variable of addiction to social networks and dependent variable of marital conflicts; But, addiction to social networks through variables of intimacy, alienation, religiosity, mental health and adherence to traditions and values affects the dependent variable of marital conflicts and has a significant relationship. Among these, the marital intimacy variable, with an impact factor of 0.36 has the highest value. The results of the fitness test of the theoretical model of the research showed that the proposed structural model is a suitable model.

    Keywords: Social networks, internet addiction, Marital conflict, intimacy
  • Hasan Kazeminia, Tahmoras Shiri *, Reza Safarishali Pages 159-174

    The aim of this study is to investigate and pathology of the current situation of the country's divisions in Iran using the method of professor (library and field) research based on interviews with experts and thinkers.‌ The current state of divisions in Iran has several disadvantages that have created many obstacles in the way of achieving sustainable security as considered in the Vision 1404 document; therefore, it needs a fundamental review.‌ The categories "political", "economic" and "social" are counted and in the end, while concluding, it presents 23 requirements in 4 categories: bureaucratic, social, cultural, developmental, and environmental.

    Keywords: Country divisions, unbalanced development, sustainable security, population planning
  • Zeinab Mostafavi, Fatemeh Narenji Thani *, Fatemeh Tizhoosh Jalali Pages 175-201

    The purpose of this study was to investigate the relationship between social responsibility, social capital, and social development in higher education from the viewpoint of faculty members of the Humanities Campus (Central campus) of University of Tehran. The study was an applicable one with the quantitative approach using the descriptive–correlative method. The population consisted of 578 faculty members among whom 234 ones were selected as the sample group, using a simple random sampling technique. The data were analyzed using the sample t-test, the regression coefficient, and the modeling of structural equations using LISREL. The results showed that: 1- The status of social capital, social responsibility, and social development of the University of Tehran from the perspective of faculty members is relatively desirable. 2. Social development is directly affected by the social responsibility and social capital. The results also indicate that all variables are reported to be desirable and the model fits well with the data, indicating that there is a linear relationship between the variables and the present structures.Keywords: Social Responsibility, Social Capital, Social Development, Higher Education, University of Tehran

    Keywords: Social Responsibility, Social capital, Social Development