فهرست مطالب

مطالعات آموزشی نما - پیاپی 18 (نیمسال دوم 1400-1399)

نشریه مطالعات آموزشی نما
پیاپی 18 (نیمسال دوم 1400-1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید هداوند* صفحات 1-15
    مقدمه

    روند تحولات جهانی از زمان شیوع بحران کرونا وارد مراحل جدیدی شده و نظام های آموزشی را تحت تاثیر خود قرار داده است. مطالعه حاضر با هدف تحلیل تاثیرات بحران کرونا بر وضعیت نظام های آموزشی به این سوال مهم که بر هم کنش شیوع کرونا و نظام های آموزش سازمانی در تحولات ناشی از بحران کرونا چگونه است پاسخ می دهد.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع مروری است که به روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است. در این پژوهش با استفاده از روش مطالعات اسنادی، روند آموزش های سازمانی در سال 2020 و پس از آن با توجه به شیوع بحران کرونا تحلیل لازم انجام گرفته است. به منظور تحلیل داده ها و فهم تغییرات نوظهور حاصل از بر هم کنش نظام های آموزش سازمانی و شیوع کرونا از مدل مفهومی STEEPV استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بحران کرونا بر ابعاد اجتماعی، فناورانه، اقتصادی، زیست محیطی، سیاسی و ارزشی نظام های آموزش سازمانی تاثیراتی بر جای گذاشته و عملکرد های آموزشی را عمیقا تحت تاثیر قرار داده است.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش، نابسندگی دانش کنونی و ناتوانی ساختارهای موجود را در مواجهه با تهدیدهای نوین نشان داد و کنشگران آموزشی را با این واقعیت که وضع کرونایی و پساکرونایی آموزش را با همان انگاره های پیشاکرونایی نه می توان دید و نه می توان فهمید روبرو کرد. اگرچه ممکن است هنوز برای نظام های آموزش زود باشد، اما به مرور ناگزیر از تفکر جدی درباره آموزش پساکرونا و تحول سازوکارها، نقش ها و فرآوردهای آن از جمله دگرگونی در فرایندهای آموزشی خواهند شد.

    کلیدواژگان: ویروس کرونا، نظام آموزش سازمانی، مراکز آموزش سازمانی
  • مریم قاسمی*، حسن رستگارپور صفحات 16-28
    مقدمه

    امروزه هم زمان با فراگیر شدن آموزش مبتنی بر وب در عصر دیجیتال، طراحی صحیح و اصولی محیط آموزش مبتنی بر وب با توجه به کلیه ابعاد تاثیرگذار ضروریست؛ یکی از این ابعاد مورد توجه، بعد زیبایی شناسی است. پژوهش حاضر، به معرفی ملاک های زیبایی شناسی در طراحی آموزش مبتنی بر وب می پردازد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، از نوع مروری است. جامعه مورد پژوهش، کلیه اسناد چاپی و دیجیتالی است. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پایگاه داده های معتبر Science Direct , ISI , Google Scholar, Scopus, Magiran, Civilica, Noormags, Irandoc, در بازده زمانی 1399-1380 یا 2020-2001 گردآوری شد، طی این فرایند 100 منبع انتخاب شد که با استفاده از روش تحلیل محتوا و محدود نمودن نتایج جستجو بر اساس مشابهت با برخی منابع دیگر و قرار نگرفتن تعدادی از پژوهش ها در راستای هدف پژوهش، 60 منبع به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    طراحی آموزش مبتنی بر وب بر اساس بعد زیبایی شناسی، از طریق ترکیب بندی عناصر بصری با استفاده از فنون بصری و روش های متعدد ترکیب بندی می تواند متضمن و مکمل ارایه صحیح محتوا، ایجاد محیط یادگیری جذاب و یادگیری بیشتر یادگیرندگان در محیط آموزش مبتنی بر وب گردد.

    بحث و نتیجه گیری

    به کارگیری عناصر و فنون بصری زیبایی شناسی با استفاده از روش های متعدد ترکیب بندی می تواند رهنمودها و پیشنهادات مفیدی جهت طراحی محیط آموزش مبتنی بر وب برای مدرسان و طراحان آموزشی فراهم سازد.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر وب، عناصر بصری، زیبایی شناسی، طراحی آموزشی
  • مریم صف آرا، مجتبی سلم آبادی*، علی طیرانی راد صفحات 29-38
    مقدمه

    سازه کیفیت زندگی را سازه ای تحلیلی، سیاستی و عنصری کلیدی در سیاست گذاری و بررسی سیاست های حوزه عمومی به حساب می آورند که از آن به عنوان شاخص توسعه اجتماعی یاد می شود. از سویی سواد اقتصادی یکی از عوامل موثر در توسعه اقتصادی محسوب می شود. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی نقش سوادآموزی در کیفیت زندگی و سواد اقتصادی زندانیان بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر به روش علی مقایسه ای انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی والدین باسواد و بی سواد مجتمع آموزشی سوادآموزی زندان مرکزی بیرجند در شش ماه نخست سال 1397 بودند که از جامعه مذکور 120 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه استاندارد فرم کوتاه کیفیت زندگی بهداشت جهانی (2002) و پرسش نامه محقق ساخته سواد اقتصادی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون تحلیل واریانس دوراهه (ANOVA) انجام شد.

    یافته ها

    از120 نفر نمونه شرکت کننده در مطالعه، 60 نفر افراد بی سواد (30 زن و 30 مرد) و 60 نفر افراد باسواد (30 زن و 30 مرد) بودند. بر اساس نتایج، میانگین و انحراف معیار کیفیت زندگی در گروه والدین دارای سواد و والدین بی سواد به ترتیب (520/19±10/78 و 898/16±05/67) بود. میانگین و انحراف معیار سواد اقتصادی در گروه والدین دارای سواد و والدین بی سواد به ترتیب (811/13± 97/60 و 883/12±53/50) به دست آمد. همچنین نتایج نشان داد بین میزان کیفیت زندگی و سواد اقتصادی والدین دارای سواد و والدین بی سواد، تفاوت معناداری وجود داشت (004/0=P)، به عبارتی میزان کیفیت زندگی و سواد اقتصادی والدین دارای سواد بیش از والدین بی سواد بود.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد که بین سطح سواد با کیفیت زندگی و سواد اقتصادی رابطه وجود دارد. لذا نتایج پژوهش، نیازمند توجه بیشتر دست اندرکاران تعلیم و تربیت و مسیولین را به امر سواد آموزی افراد جامعه است.

    کلیدواژگان: سوادآموزی، سواد اقتصادی، کیفیت زندگی
  • حمیدرضا سوداگر*، محبوبه سلیمان پور عمران، فرانک معصومیان صفحات 39-50
    مقدمه

    در سال های اخیر استفاده از فناوری های نوین، آموزش های سنتی را به سمت و سوی آموزش های الکترونیکی هدایت نموده و آن را به ابزار یادگیری مهمی تبدیل کرده است. این مهم، پژوهش حاضر را به سمت ارایه مدل آموزش الکترونیکی در حوزه محیط زیست سوق داده است.

    مواد وروش ها

    روش تحقیق آمیخته با رویکرد کیفی و کمی بود. این مطالعه در سال 1397 در ادارات کل محیط زیست شمال شرق کشور انجام گرفته است. در مرحله نخست (مطالعه کیفی)، مصاحبه نیمه ساختاریافته، 20 نفر از خبرگان محیط زیست با روش هدفمند انتخاب شدند و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی، به تبیین شناسایی مولفه های آموزش الکترونیکی پرداخته شد. سپس در مرحله دوم (مطالعه کمی) با استفاده از گویه های استخراج شده از مرحله اول، پرسشنامه محقق ساخته طراحی گردید که روایی صوری با توجه به نظر متخصصان مناسب گزارش شد و پایایی آن با آلفای کورنباخ، 76/0 به دست آمد و بین 132 نفر از کارکنان ادارات کل محیط زیست شمال توزیع شد. به منظور تحلیل داده ها از آزمون t و تحلیل عامل اکتشافی با کمک نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    در بخش تحقیق کیفی 93 گزاره مفهومی اولیه و 8 مقوله اصلی و 55 مقوله فرعی در 3 بخش عوامل علی، زمینه ای و محیطی شناسایی گردید. نتایج حاصل از تحلیل اکتشافی نشان داد از میان 33 شاخص موجود، 9 عامل اصلی شامل آموزشی، سواد نیروی انسانی، تکنولوژی، فرهنگ سازی، مسئولیت پذیری اجتماعی، انگیزشی، مدیریت داده، اخلاق حرفه ای و محیط سازمانی شناسایی گردید. نتایج بخش کمی، نشان داد بیشترین ضریب مربوط به بعد عوامل آموزشی با مقدار 877/19و کمترین آن مربوط به بعد محیط سازمانی با مقادیر 416/3 است که همگی ضرایب بیشتر از 3/0 بوده و معنی داری بالای رابطه ابعاد آموزش الکترونیکی را با آن نشان داد.

    بحث و نتیجه گیری

    آموزش های الکترونیکی پارادایم جدید و محصول فناوری اطلاعات می باشند که سازمان ها را به سمت یک انقلاب آموزشی بزرگ سوق می دهند. در این راستا پژوهش حاضر تلاش کرده است تا نسبت به ارایه مدل و چشم اندازی جامع درخصوص آموزش الکترونیکی سازمان و اعمال مدیریت صحیح در ارایه آموزش الکترونیکی و راهبردهای مناسب جهت پیاده سازی آن کمک نماید.

    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، آموزش سنتی، فناوری اطلاعات، محیط زیست
  • بیژن رضاخانیها، سهیلا سیروس بخت* صفحات 51-58
    مقدمه

    سوندگذاری راه حل مناسبی برای رفع مشکلات ادراری می باشد، اما اگر به درستی اندیکاسیون آن لحاظ نگردد، می تواند منجر به عوارض جبران ناپذیر برای بیمار گردد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آموزش کارگاه سوندگذاری مبتنی بر شواهد بر میزان آگاهی و رضایت دستیاران بالینی و دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آجا بوده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مشاهده ای- تحلیلی است که در مرکز آموزشی- درمانی امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی آجا در سال تحصیلی 99- 1398 انجام شده است. جامعه مورد هدف، دستیاران بالینی و دانشجویان پزشکی (اطفال، داخلی و جراحی) بودند، 64 نفر دستیار بالینی و 51 نفر دانشجوی پزشکی به روش نمونه گیری آسان در مطالعه وارد شدند از ابزار پرسشنامه محقق ساخته برای بررسی میزان آگاهی و رضایت دانشجویان و دستیاران استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی و استنباطی t-test و chi-square با کمک نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گردید.

    یافته ها

    بررسی نتایج، نشان داد برگزاری کارگاه، باعث افزایش آگاهی و رضایت در دستیاران داخلی، جراحی و اورژانس گردید (05/0<P) اما برای دستیاران بیهوشی و دانشجویان پزشکی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بر اساس نتایج، 38 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه در مورد سوند گذاری مبتنی بر شواهد اطلاعات کافی داشتند. 86 درصد از شرکت کنندگان در لزوم انجام سوندگذاری بیماران به مشکل برخورد کرده بودند. 5/52 درصد آنها اطلاعات علمی کافی برای رفع عوارض ناشی از سونداژ نداشتند. فراگیران پس از آموزش، معتقد بودند 5/66 درصد از بیماران سوند گذاری شده، نیازی به سوند نداشته اند. 90 درصد از فراگیران اظهار داشتند آموزش سوند گذاری مبتنی بر شواهد، الزامی است و تقاضای برگزاری مجدد این کلاس را نموده اند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، ارایه آموزش سوندگذاری مبتنی بر شواهد در میان دستیاران و دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آجا، موجب افزایش اطلاعات علمی و رضایت فراگیران گردید. توصیه می گردد مسیولین آموزشی نسبت به برگزاری دوره ای این کارگاه ها اقدامات لازم را انجام دهند.

    کلیدواژگان: سوند فولی، اندیکاسیون، عوارض، دستیار، دانشجو
  • فرانک امیدیان*، فریبا مولایی صفحات 59-68
    مقدمه

    نارساخوانی شایع ترین نوع ناتوانی یادگیری در میان دانش آموزان به ویژه دوره ابتدایی می باشد. هدف پژوهش حاضر، تعیین میزان فراوانی نارساخوانی دانش آموزان دوره اول ابتدایی و ارایه راهبردهای آموزشی برای اصلاح نارساخوانی دانش آموزان می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش به روش ترکیبی (کمی و کیفی) انجام شد. جامعه آماری بخش کمی شامل دو گروه معلمان و دانش آموزان دوره ابتدایی درسال 97-1396 در شهر دزفول بودند که به صورت هدفمند دانش آموزان دارای مشکلات نارساخوانی به تعداد 93 و 115 معلم در مطالعه وارد شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه نارساخوانی کرمی و همکاران (1384) بود. در بخش کیفی 21 نفر از معلمان و اساتید مجرب برای ارایه راهبردهای آموزشی در مطالعه شرکت کردند.

    یافته ها

    یافته های بخش کمی پژوهش نشان داد که میزان نارساخوانی دانش آموزان در دوره اول ابتدایی دزفول با میزان 3/84 درصد در سطح زیاد قرار دارد. حاصل نتایج کیفی پژوهش بیش از 160 راهبرد آموزشی به دست آمد. مفاهیم اصلی حاصل از راهبردهای آموزشی شامل بازی درمانی، موسیقی درمانی، برنامه درسی تلفیقی، آموزش انفرادی، یادیارها، روشهای بالینی، تقویت فرایندهای شناختی و فراشناختی، فناوری اطالعات و ارتباطات، اصالح کتب درسی و.. بود. 

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر، برای پیشگیری از نارساخوانی و اصلاح نارساخوانی توصیه می گردد از آموزش مبتنی بر هنر، آموزش طبیعی با توجه به شرایط اقلیمی و بومی، یادگیری الکترونیکی، آموزش انفرادی و یادگیری مشارکتی استفاده شود.

    کلیدواژگان: نارساخوانی، دوره ابتدایی، راهبردهای آموزشی، دانش آموزان
  • کیومرث تقی پور* صفحات 67-78
    مقدمه

    تحت تاثیر پیشرفت‌های تکنولوژی آموزشی، کاربست الگوی طراحی آموزش وارونه (به‌عنوان یکی از جدیدترین الگوهای سازنده‌گرایی) در آموزش عالی توسط متخصصان تعلیم و تربیت مورد تاکید قرار گرفته است. هدف از این پژوهش معرفی الگوی طراحی آموزشی وارونه و چگونگی کاربست آن در آموزش عالی است.

    مواد و روش‌ها

     در مطالعه حاضر از روش مروری- تحلیلی استفاده شده است. مقالات مرتبط با موضوع پژوهش در بازه زمانی 2009-2021 در پایگاه‌های اطلاعاتی موردنظر براساس کلید واژه‌ها مورد جستجو و بررسی اسنادی قرار گرفتند.

    یافته‌ ها

    یافته‌های مطالعه نشان داد، طراحی آموزش براساس الگوی طراحی کلاس وارونه در دو سطح دوره، و درس (آنلاین، و چهره- به- چهره) می‌تواند اثربخشی آموزش دروس مختلف را ارتقاء دهد.

    بحث و نتیجه‌گیری

     با توجه به نتایج پژوهش‌های انجام شده مرتبط‌، الگوی طراحی آموزشی کلاس وارونه به عنوان از الگوهای طراحی آموزشی سازنده‌گرایانه برای تمام یادگیرندگان در سطوح مختلف دانش، و انواع محتوا (کاربرد مفاهیم، اصول، روش کار، حل مسیله، و...) در آموزش عالی کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: طراحی آموزشی، کلاس وارونه، رویکرد سازندهگرایی
  • لیلا جویباری*، فرشته عراقیان مجرد، اکرم ثناگو صفحات 79-80
|
  • Saeed Hadavand* Pages 1-15
    Introduction

    The trend of global developments from the time of outbreaking Corona crisis has entered new stages and it has been affected the educational systems. The aim of the present study is to analyze the effects of the corona crisis on the status of educational systems.

    Methods

    This review article is a descriptive-analytical research. According to the prevalence of coronary crisis, the trend of organizational training in 2020 and the following years has been analyzed using the method of documentary studies. The STEEPV conceptual model has been used in order to analyze the data and understand the emerging changes resulting from the interaction of organizational training systems and the prevalence of coronation.

    Results

    The results showed that the corona crisis has affected the social, technological, economic, environmental, political and value dimensions of organizational education systems and It has profoundly affected educational practices.

    Conclusion

    The research findings showed the lack of current knowledge and the inability of existing structures to face new threats. Moreover, educators faced with the fact that the coronary and post-coronary status of education cannot be seen with the same preconceived notions. Although it may still be too early for education systems, serious thinking about post-corona education and the evolution of its mechanisms, maps, and products will inevitably lead to changes in educational processes.

    Keywords: corona virus, organizational education system, organizational training centers
  • Maryam Ghasemi*, Hassan Rastegarpour Pages 16-28
    Introduction

    Today, with the pervasiveness of web-based education in the digital age, it is necessary to pay attention to the correct and principled design of web-based education environments with regard to all the effective dimensions in designing these environments. The present study introduces the aesthetic criteria in web-based education design.

    Methods

    The present research is a review article. The required information has been collected through all printed and digital documents using a valid database including Science Direct, ISI, Google Scholar, Scopus, database Trip, Magiran, Civilica, Noormag, Irandoc during the period of 1380-1398 or 2000-2019. 100 sources were selected during this process. Using content analysis method and limiting search results based on similarity and overlap with some other sources, as well as the lack of a number of researches in line with the purpose of the research, a total of 60 valid sources were selected as research samples.

    Results

    In designing web-based education based on the aesthetic dimension, if combining visual elements are performed using Multiple Composition Methods and Diversification, it can ensure and complete the correct presentation of content. Additionally, it creates an engaging and exciting learning environment for learners in a learning environment.

    Conclusion

    Applying visual elements in accordance with the rules and visual techniques of aesthetics, using various compositional methods in the design of text-based web education, among other factors, can realize useful guidelines and suggestions in designing a web-based learning environment.

    Keywords: web-based education, visual elements, aesthetic criteria, educational design
  • Maryam Safara, Mojtaba Salmabad*, Ali Tayarani rad Pages 29-38
    Introduction

    The structure of quality of life is considered as an analytical, political and key element in the policy-making and review of public sector policies and it is referred to as the social development index. On the other hand, economic literacy is considered as one of the effective factors in economic development. Therefore, the aim of this study was to investigate the role of literacy in quality of life and economic literacy of prisoners.

    Methods

    The present research was performed in comparative method. The statistical population included all literate and illiterate parents of Birjand Central Prison Literacy Training Complex in the first six months of 2018, 120 people from the mentioned population were selected by available sampling method. The research instruments included a standard questionnaire for the World Health Organization’s Short Quality of Life Form (2002) and a researcher-made questionnaire on economic literacy. Two-way analysis of variance (ANOVA) was used to analyze the data by SPSS software version 19.

    Results

    According to the results, out of 120 samples, 60 were illiterate (30 women and 30 men) and 60 were literate in prison (30 women and 30 men). The results showed that the mean and standard deviation of quality of life in the group of literate parents and illiterate parents were (78.10 ± 19.520 and 67.05 ± 16.898) respectively. Moreover, the mean and standard deviation of economic literacy in the group of literate parents and illiterate parents (60.97 ± 13.811 and 50.53 ± 12.883). The results also showed that there was a significant difference between the quality of life and economic literacy of literate parents and illiterate parents (P <0.004). In other words, the quality of life and economic literacy of literate parents were more literate than illiterate parents.

    Conclusion

    The research findings showed that there is a relationship between the level of literacy and the quality of life and economic literacy. Therefore, the results of the research require more attention from education officials and literacy officials.

    Keywords: literacy, Economic literacy, Quality of life
  • Hamid Reza Sodagar*, Mahboubeh Soleimanpour Omran, Franak Masoumian Pages 39-50
    Introduction

    In recent years, the use of new technologies has led traditional education to e-learning and made it as an important learning tool. This has led the present study to provide an e-learning model in the field of environment.

    Methods

    The research has been performed with the mixed qualitative and quantitative approach. This study was conducted in the General Department of Environment (North, South and Razavi Khorasan) in 2019.In the first (qualitative) stage, 20 environmental experts were selected by purposeful method. The components of e-learning were explained using the qualitative content analysis method. Then, in the second (qualitative) stage, a questionnaire was designed using the items extracted from the first stage and it was distributed among 132 employees of the General Department of Environment in the Northeast of the country.The research tool in the quantitative part included a researcher-made e-learning questionnaire with a reliability of 0.76. Formal validity was reported according to the opinion of appropriate experts. The tools in the qualitative part of the interviews were semi-structured. T-test, heuristic factor analysis and content analysis were used in order to analyze the data. It should be noted that in both stages of the research, a complete explanation of the study and its objectives were provided to the participants and written consent was obtained from the participants.

    Results

    The results show that in the qualitative research section, 93 primary conceptual propositions, 7 main categories and 36 sub-categories have been identified in 3 sections: causal, contextual and environmental factors. The results of exploratory analysis show that among the 33 available indicators, 9 main factors (dimension) including education, manpower literacy, technology, culture building, social responsibility, motivation, data management, professional ethics and organizational environment are identified. The highest coefficient is related to the dimension of educational factors with the value of 19.877 and the lowest is related to the dimension of organizational environment with the values ​​of 3.416, which all coefficients are greater than 0.3 and it showed the high significance of the relationship between the dimensions of e-learning.

    Conclusion

    E-learning is a new paradigm and production of information technology that leads organizations to a major educational revolution. In this regard, the present study tries to provide a comprehensive model and perspective on e-learning of the organization and, proper management practices in providing e-learning and appropriate strategies for e-learning implementing.

    Keywords: e-learning, traditional education, environment, information technology
  • Bijan Rezakhaniha, Soheila Siroosbakht ⃰ Pages 51-58
    Introduction

    Catheterization is a suitable solution in necessary cases; however, if its indication is not considered properly, it can lead to irreparable complications for the patient. The purpose of this study was to investigate the effect of catheterization workshop training on the knowledge and attitude of medical students and clinical residents.

    Methods

    The present study was an observational-analytical study in Imam Reza hospital, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran in 2019-2020. Sampling method was simple and the study participants were 64 clinical residents and 51 medical students (pediatrics, internist and surgery). First, a lesson plan on catheterization was prepared. In addition, real patients who had been admitted to the ward and catheterization were used for the study. Finally, multiple choice questionnaire prepared as pre-test and post-test. A self-design questionnaire was prepared to evaluate the opinions and views of learners. The results were analyzed by t-test and chi-square statistical tests using SPSS software version22.

    Results

    The pre and post test results were useful in the majority of residents and they increased their awareness and knowledge. Only 38% of the participants had enough information about academic catheterization. 86% of them had decisions–making problems about catheterization and 52.5% of learners did not have enough scientific information to solve the complications of catheterization. After training, participants believed that 66.5% of patients who had catheterization did not need it at all. 90% of the learners declare that evidence base training is essential and they asked to participate in these classes.

    Conclusion

    The catheterization program is useful for students and clinical residents and it has added to their scientific information. It is recommended that educational authorities take steps toward holding periodic workshops.

    Keywords: catheterization, indication, complication, resident, medical student
  • Faranak omidian*, Fariba Molaei Pages 59-68
    Introduction

    Dyslexia is the most common type of learning disability among students, especially elementary students. Dyslexia includes problems and inability to read, write and spell words. Therefore, the aim of this study was to determine the frequency of dyslexia in elementary school students and to provide educational strategies to correct students› dyslexia.

    Methods

    The research was conducted by mixed method (quantitative and qualitative). The statistical population included two groups of teachers and primary school students in 2017-2018 in Dezful. 93 and 115 teachers who had students dyslexic problems were purposefully studied. 93 elementary school students were identified. The number of teachers in the process of identifying students› reading problems was 115. Data was collected through a questionnaire by Karami and Nouri and Moradi (2005) dyslexia. The number of experienced teachers and professors to provide educational strategies was 21.

    Results

    The findings of the quantitative part of the research showed that the rate of dyslexia of students in the first elementary school of Dezful was high with 84.3%. Deprived schools with a high rate of 90% had the highest level of dyslexia. Also, the highest rate of dyslexia with 89.7% in high level was related to second grade elementary students. The result of qualitative research results was more than 160 educational strategies. The main concepts of educational strategies included play therapy, music therapy, integrated curriculum, individual education, reminders, clinical methods, strengthening cognitive and metacognitive processes, information and communication technology, textbook correction, collaborative learning, strengthening hand muscles, attractiveness of homework.

    Conclusion

    The results of a quantity study indicated a high rate of dyslexia in first grade students of Dezful, especially in deprived areas. Based on the research findings of elementary teachers, to prevent dyslexia and motivate students with dyslexia and correct dyslexia, use art-based education, natural education according to local and climatic conditions, e-learning, individual education and participatory learning. The practical solutions of this research should be presented in the form of a circular to the elementary schools for beginning teachers and other interested teachers. The findings of this study should be used in reading disorder centers.

    Keywords: Dyslexia, elementary school, educational srategies
  • Kiumars Taghipour* Pages 67-78
    Introduction

    Under the influence of advances in educational technology, the use of filliped educational design model as one of the newest models of constructivism in higher education has been emphasized by education professionals. The purpose of this study is to introduce an filliped educational design model and its application in higher education.

    Methods

    The present study used a review-analytical method. Articles related to the research topic in the period of 2021-2009 were searched and documented in the databases based on keywords.

    Results

    The findings of the study showed that the presentation of education is designed and implemented based on the filliped educational design model in two levels of the course and the lesson (online, and face-to-face).

    Conclusion

    According to the research results, educational design model is useful for all learners (at different levels of knowledge) and all types of content (application and solution), unlike many constructive educational design models that are effective for some learners and certain types of content.

    Keywords: Systematic Approach, Constructivist Approach, Model, Educational Design, Filliped