فهرست مطالب

مطالعات سیاسی - پیاپی 52 (تابستان 1400)

نشریه مطالعات سیاسی
پیاپی 52 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مسعود تیموری*، محمدرحیم عیوضی، سوسن صفاوردی، علی اکبر امینی صفحات 1-25

    نومحافظه کاران طراح برنامه های گسترده جدیدی در سیاست خارجی آمریکا و نیز تحولات بسیار مهمی در سیاست های داخلی این کشور بوده اند که در مجموع چهره سیاسی این کشور را در داخل و خارج متحول کرده است. آمریکا در دوران ریاست جمهوری جورج دبلیوبوش بر این نظر بوده که مداخله گسترده در مسایل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جهان نیازمند قدرت نظامی و خشونت است. پس از یازده سپتامبر،آمریکا با بزرگ نمایی خطر تروریسم توانست افکار عمومی را در مسیر سیاست های خود همراه نماید و رویکرد تهاجمی را دنبال کند. بنابراین پرسش اصلی تحقیق این است که چگونه تاثیر اندیشه نومحافظه کاری در آمریکا بر دولت جورج دبلیو بوش پس از یازده سپتامبر 2001 میلادی قابل ارزیابی است؟ در پاسخ به پرسش اصلی مطرح شده، فرضیه این است که تاثیر اندیشه نومحافظه کاری در آمریکا پس از یازده سپتامبر 2001 میلادی، منجر به داروینیسم اجتماعی، دولت گرایی، نخبه گرایی، نظامی گری، جنگ طلبی، امپریالیسم، جهانی سازی و نقض حقوق بشر در سیاست های دولت جورج دبلیو بوش گردید و سیاست های این دولت در بعد خارجی منجر به تشدید میزان آنارشی در نظام بین الملل شد. در این رابطه، اجرای سناریوی یازده سپتامبر 2001 میلادی، فرصت مناسبی را برای عملیاتی کردن طرح ها، برنامه ها و سیاست های دولت جورج دبلیو بوش در راستای هژمونی و نظم نوین جهانی موردنظر آمریکا فراهم نمود. در این پژوهش از چارچوب نظری ریالیسم و ریالیسم تهاجمی و از روش شناسی انتقادی استفاده شده است.

    کلیدواژگان: محافظهکاری، نومحافظهکاری، دولت، یازده سپتامبر، رئالیسم تهاجمی
  • علی کاوه*، علیرضا رضایی صفحات 27-52
    یکی از روش های تحلیل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تبیین راهبردهای محوری است که بر محور آن بسیاری از کنش و واکنش های سیاست خارجی قابل فهم و قابل بررسی است. راهبرد تنش زدایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از سال 1368 تا 1384 و همچنین از سال 1392 تاکنون، یکی از این راهبردهاست که با عناوین مختلفی نظیر سیاست "توسعه گرای تعاملی" و"اعتدال گرایی تعامل محور" به عنوان مهم ترین راهبرد سیاست خارجی ج.ا.ایران در آن دوره های زمانی قلمداد شده است. لذا نحوه شناخت و تبیین تیوریک این راهبرد می تواند ما را در فهم بیش از پیش سیاست خارجی ایران یاری کند. در این مقاله در پی تبیین این دغدغه هستیم که تنش زدایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را بر اساس چه رویکرد نظری می توان مورد تجزیه و تحلیل قرار داد؟ یافته های ما برآنست که رویکرد هرمنوتیک انتقادی بر مبنای کنش ارتباطی می تواند به عنوان چارچوب نظری مفید برای مطالعه تنش زدایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی، تنش زدایی در سیاست خارجی ایران بر مبنای هرمنوتیک انتقادی با محوریت مباحثی نظیر عقلانیت ارتباطی و نظریه کنش ارتباطی هابرماس، گفتمان پراگماتیستی هاشمی رفسنجانی، گفتمان خاتمی مبتنی بر عقلانیت و اخلاق ارتباطی، دیپلماسی گفتگوی تمدن ها، و گفتمان روحانی مبنی بر اعتدال گرایی و تعامل سازنده با جهان و... در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: هرمنوتیک انتقادی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، هاشمی رفسنجانی، خاتمی، روحانی
  • سعید بشیری*، مهدی ساعی صفحات 53-79
    امروزه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بر همه عرصه های زندگی بشر سایه افکنده و فرصت هایی چون دسترسی دایم، تعاملی بودن، فرازمانی و فرامکانی، فراگیری و سرعت برای جوامع به وجود آورده است. فضای مجازی نقش مهمی در بهبود مدیریت، پاسخگویی و شفافیت، نظارت اجتماعی و بهبود حکمرانی خوب در جوامع ایفا نموده است. حکمرانی خوب باهدف ارتقای بهبود عملکرد دولت ها در عرصه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و مدیریتی به توسعه جوامع توجه نموده است. یکی از شاخص های مهم در حکمرانی خوب، کنترل فساد به معنای جلوگیری از سوءاستفاده از اختیارات و وظایف رسمی برای رسیدن به نفع شخصی می باشد. این پژوهش باهدف بررسی نقش شبکه های اجتماعی بر مبارزه با فساد اداری مالی به عنوان یکی از مولفه های مهم در رویکرد حکمرانی خوب انجام شده است. روش این پژوهش توصیفی و پیمایشی بوده که در بخش نخست از منابع اسنادی و کتابخانه ای و در بخش پیمایش از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری مورداستفاده این پژوهش تعداد 389 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران و از نمونه گیری تصادفی ساده و تعداد 17 سوال بسته در قالب طیف لیکرت و از نرم افزارspss21 برای تجزیه وتحلیل داده استفاده شده است. مهم ترین یافته های این پژوهش حاکی از این نکته است که شبکه های اجتماعی از طریق تاثیر بر افکار عمومی، برجسته سازی و افشاگری فساد، تقویت فعالیت سازمان های مردم نهاد و تقویت شفافیت و پاسخگویی موجب پیشگیری و مبارزه با فساد ادرای مالی می شود. نتیجه گیری این پژوهش نشان می دهد شبکه های اجتماعی نقش سازنده و موثری در پیشگیری و مبارزه با فساد اداری مالی ایفا می کند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، فساد، برجسته سازی، افشاگری، افکارعمومی
  • هادی مسعودی فر*، علیرضا آرش پور، مسعود راعی دهقی صفحات 81-100
    چکیدهبا توجه به تحولات روابط بین المللی درجهان مدرن و به ویژه، با توسعه نیازهای متقابل جامعه بشری در زمینه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و همچنین توسعه مفهوم امنیت ملی از رویکردی صرفا نظامی به رویکرد زیست محیطی و اقتصادی، و با توجه به ورود جوامع بشری به عرصه رقابت های تجاری و فن اورانه، به نظر می رسد که لازم است طبقه بندی جدیدی از مفهوم امنیت انسانی که با واقعیات موجود در توسعه تجارت بین الملل سازگار تر است، ارایه شود. بر همین اساس لازم است ابتدا گذر از مفهوم امنیت ملی به سمت مفهوم امنیت اقتصادی را مورد بررسی قرارداد و سپس مفاهیم نوین در حوزه امنیت انسانی را پیشنهاد و تشریح نمود. بر همین اساس در این تحقیق، مفهوم امنیت انسانی از ضروریات صرفا نظامی و زیست محیطی عبور کرده و با رویکردی نوین در قالب مفهوم امنیت تجاری با هدف محافظت از داده های تجاری مطرح می گردد. همچنین در این نوشتار که مبتنی بر روش استقرایی و مطالعات کتابخانه ای تدوین شده است، اصل پیشگری به عنوان روشی نوین جهت جلوگیری از درز داده های اطلاعت تجاری و مالکیت معنوی با هدف تحقق امنیت تجاری مطرح شده است.
    کلیدواژگان: امنیت انسانی، امنیت اقتصادی، امنیت ملی، روابط بین الملل، مالکیت معنوی
  • محمدرضا توانگر، احمد آذین*، مسعود جعفری نژاد صفحات 101-126

    مهم ترین دغدغه ی هر حکومت و نظام سیاسی، دست یابی به ثبات و امنیت پایدار است. کسب مشروعیت و حفظ پایداری، سوای از منشاء حاکمیت، مبانی، شکل، ماهیت و نوع رژیم، مستلزم تکامل و تعالی ثبات سیاسی می باشند. این پژوهش با هدف اصلی تبیین ثبات سیاسی؛ به دنبال شناخت و ارایه شاخص های بومی، کاربردی و منطبق با ساختار نظام جامعه است. در راستای دستیابی به این هدف از نمونه و مطالعه ی موردی تاثیر نظام بانکداری بر ثبات سیاسی- اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و بررسی چگونگی رابطه بین آن ها استفاده شده است. در پاسخ به سوالات و اثبات فرضیه ها این نتیجه حاصل شد، که به رقم ابهام، ناسازنمایی شاخص ها و دشواری سنجش میزان تاثیرگذاری متقابل متغیرها؛ در راستای حفظ ثبات سیاسی پایدار، تحول در نظام بانکداری و انطباق عملی با اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی ایران و مکتب اقتصاد اسلامی ضرورت دارد. زیرا در حال حاضر عملکرد نظام بانکداری با شاخص تاثیرگذار بر ثبات اقتصادی و متعاقب آن ثبات سیاسی از عملکرد مطلوب برخوردار نبوده و نوع خاص بانکداری منطبق با ارزش های نظام جمهوری اسلامی ایران، با نمونه فعلی تفاوت دارد.

    کلیدواژگان: نظام سیاسی، نظام بانکداری، ثبات اقتصادی، ثبات سیاسی
  • موسی الرضا رضایی شرف، مسعود راعی دهقی* صفحات 127-161
    نظام سیاسی حاکم بر جمهوری اسلامی ایران، ویژگی های خاصی دارد که در بین نظام های سیاسی موجود در جهان، منحصربه فرد است. بارزترین ویژگی این نظام، ابتنای آن بر اصل ولایت فقیه است. فارغ از همه بحث هایی که در ارتباط با این نظریه مطرح شده، یک موضوع مهم، آن است که آیا در فرضی که این اصل، جوهره نظام سیاسی جمهوری اسلامی را تشکیل می دهد و تمام شیون این نظام بر اساس این اصل استوار می گردد، کدام یک از مدل های سنتی نظام های سیاسی یعنی ریاستی یا پارلمانی یا نیمه ریاستی- نیمه پارلمانی در جمهوری اسلامی قابل شناسایی هستند؟ این سوال می تواند در کنار سوال دیگری مطرح شود و آن اینکه اساسا نظام سیاسی فعلی در ایران، ریاستی است یا پارلمانی یا نیمه ریاستی- نیمه پارلمانی؟. در پاسخ می توان گفت بر اساس آنچه در قانون اساسی مذکور شده، نظام سیاسی حاکم بر ایران، ریاستی است و نه پارلمانی. اما سوالی که شاید از هر دو مهم تر باشد و این نوشتار، قصد ارایه پاسخ به آن دارد، این است که آیا در فرض استقرار و ابتنای نظام سیاسی بر اصل ولایت فقیه، می توان از تغییر حاکمیت در ایران از ریاستی به پارلمانی سخن گفت یا خیر؟ به عقیده نگارندگان این امکان وجود دارد و چه بسا در فرض تغییر نظام سیاسی ایران از ریاستی به پارلمانی، کارکردهای این نظام ارتقا یافته و بیشتر به سمت «کارآمدی» آن پیش برود.
    کلیدواژگان: نظام سیاسی، حقوق اساسی، ولایت فقیه، نظام ریاستی، نظام پارلمانی
  • گارینه کشیشیان سیرکی*، حامد مهرعلی صفحات 163-185

    مکتب فرانکفورت با مشاهده‌ی وضع انسان در قرن بیستم میلادی، جامعه‌ی موجود را یکسره تهی از عقلانیت و اجزاء آن را مانع رهایی انسان ارزیابی می‌کند، فلذا مشخص می‌سازد که این ساخت بریده از حقیقت، بحرانی را پدید آورده که در مبادی غرب مدرن ریشه دارد. پرسش اساسی پژوهش توصیفی – تحلیلی حاضر این است که مکتب فرانکفورت در جامعه‌ی مدرن چه بحرانی را شناسایی می‌کند و برای برون‌رفت از آن چه راه‌حلی را ارایه می‌دهد؟ فرضیه‌ی پژوهش توضیح می‌دهد که فرانکفورتی‌ها با مطالعه‌ی مدرنیته متوجه بحران «ازخودبیگانگی» شدند و گزاره‌هایی از جمله ماشینیسم، تکنولوژی، عقل ابزاری، صنعت فرهنگ، هنر مستحیل، رسانه، کاپیتالیسم، ساینتیسم، پوزیتیویسم، بوروکراسی و ایدیولوژی‌های به‌ظاهر متضاد را - به شکل تمثیلی و نه حصری- علل موجده‌ی بحران مزبور دانستند. مواردی که در دو دسته‌ی علل عالی و علل تالی (عللی که هم‌زمان مولود و مولد ازخودبیگانگی هستند) نیز قابل طرح است. راه حل مورد نظر آن ها منتهی به آرمان‌‌‌‌شهری است منهای ویژگی‌های جامعه‌ی موجود و مقرون به شناخت دیالکتیکی، یعنی جامعه‌ای عقلانی و به غایت آزاد. جامعه‌ای که در آن، تکنولوژی در شان اصلی خود یعنی ابزارگونگی قرار می‌گیرد تا از این رهگذر، انسان از وضعیت شیءگشتگی خارج و با فطرت اصیل خویش یگانه شود.

    کلیدواژگان: نظریه ی انتقادی، مدرنیته، الیناسیون، شیءوارگی، رسانه، دیالکتیک منفی
  • عبدالعزیز مولودی*، مجید توسلی رکن آبادی، محمدمهدی مجاهدی صفحات 187-211

    اعلام جمهوری کردستان در مهاباد در سال 1324بعد از اینکه در جریان جنگ جهانی دوم، روسها از ترک خاک ایران سرباز زدند، یک رویداد مهم آن دوران، و موثر بر تحولات کشور بود و برای آینده نیز بار معنایی ایجاد کرد. روزنامه ی کردستان، زبان حال جمهوری و ارگان حزب دمکرات کردستان ایران به رهبری قاضی محمد و از منابع ارزشمند بررسی، تحلیل و نقد رویدادهای این دوره است. مقاله بر اساس روش کیفی و بر مبنای الگوی تحلیل گفتمان انتقادی نورمن فرکلاف، با بررسی مقالات منتشره در روزنامه کردستان، به تحلیل گفتمان دولت ستیز در تجربه جمهوری کردستان می پردازد. سوال اصلی این است که آیا گفتمان سیاسی دولت ستیز در جمهوری کردستان شکل گرفت؟ بر اساس نتایج بدست آمده، جمهوری کردستان، بخشی از نتایج استبداد حاکم بر ایران در دوران قاجاریه و پهلوی است. گفتمان اصلی جمهوری، آزادی و دمکراسی و بعد از آن، خواست خاص گرایانه ناسیونالیستی کرد بود که در کسب خودمختاری با اختیارات مشخص قانونی و در چهارچوب سیاسی دولت ایران مطرح شده است. لذا، جهت گیری جمهوری کردستان، دولت ستیزانه نبوده است، بلکه استبداد و مقابله با آن، محور فکری جمهوری بوده که خواستی عام گرایانه است و در راستای جنبش اجتماعی مردم ایران علیه استبداد سیاسی حاکم بر ایران بوده است.

    کلیدواژگان: جمهوری کردستان، تحلیل گفتمان انتقادی، کردها، دولت ستیزی، استبداد
  • علیرضا حمزه سیاه بیل، مجتبی معظمی*، اسمعیل کاوسی، رشید ذالفقاری زعفرانی صفحات 213-227

    تحلیل و فهم تعارض منافع در سیاستگذاری و ساختار آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران با محوریت قرار دادن نهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یکی از 19 وزارتخانه دولت ایران و مسوول انسجام بخشیدن به امور اجرایی، سیاست گذاری نظام علمی، تحقیقاتی و فناوری کشور میسر می شود. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یک ابرسازمان دارای بخش های متنوعی در حوزه ی تصمیم سازی و اجراست که موقعیت های تعارض منافع بسیاری را شامل می شود.  در تحقیق توصیفی- تحلیلی حاضر و در پاسخ به بنیان های تعارض منافع در ساختار آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران این فرضیه مطرح می شود که تعارض منافع در حوزه آموزش عالی ایران اغلب حاصل قواعد و قوانینی است که بر اعضای دانشگاه ها و هیات علمی حاکم است. نتایج و یافته های پژوهش حاضر بر این تآکید دارند که تعارض منافع در حوزه آموزش عالی می تواند منجر به کاهش کیفیت آموزش، ایجاد انواع و اقسام تقلب های علمی و برتری یافتن مسایلی مانند پول و درآمد نسبت به دانش شود.

    کلیدواژگان: تعارض منافع، مدیریت تعارض، آموزش عالی، دانشگاه
|
  • Masoud Teymouri *, MohammadRahim Eyvazi, Sousan Safaverdi, Aliakbar Aminiamini Pages 1-25

    The neoconservatives have designed a wide range of new programs in American foreign policy, as well as major developments in US domestic politics that have revolutionized the country's political image at home and abroad. During the presidency of George W. Bush, the United States believed that widespread intervention in the world's political, social, and economic affairs required military might and violence. After 9/11, the United States was able to mobilize public opinion and pursue an aggressive approach by magnifying the threat of terrorism. So the main question of the research is how to assess the impact of neoconservative thinking in the United States on the administration of George W. Bush after 9/11? In answer to the main question, the hypothesis is that the influence of neoconservative thought in the United States after 9/11 led to social Darwinism, nationalism, elitism, militarism, belligerence, imperialism, Globalization and human rights abuses were part of the policies of the George W. Bush administration, and its foreign policy has exacerbated anarchy in the international system. In this regard, the implementation of the scenario of September 11, 2001, provided a good opportunity to implement the plans, programs and policies of the George W. Bush administration in line with the hegemony and the new world order that the United States seeks. In this research, the theoretical framework of realism and aggressive realism and critical methodology have been used.

    Keywords: Conservatism, neoconservatism, 9, 11, realism, Aggressive realism
  • ALI KAVEH *, Alireza Rezaei Pages 27-52
    One of the methods of foreign policy analysis of the Islamic Republic of Iran is to explain the central strategies on the basis of which many actions and reactions of foreign policy can be understood and examined. The strategy of detente in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran from 1989 to 2005 and also from 2013 until now, is one of these strategies with different titles such as "interactive developmentalist" policy and "interaction-oriented moderation" as important. The most foreign policy strategy of the Islamic Republic of Iran in those periods is considered. Therefore, the way of recognizing and theoretically explaining this strategy can help us to understand Iran's foreign policy more than before. In this article, we seek to explain the concern that de-escalation in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran can be analyzed on the basis of what theoretical approach? Our findings suggest that the critical hermeneutic approach based on communicative action can be used as a useful theoretical framework for the study of detente in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran. In this article, with descriptive-analytical method, de-tensioning in Iranian foreign policy based on critical hermeneutics focusing on topics such as communicative rationality and Habermas theory of communicative action, Hashemi Rafsanjani pragmatic discourse, Khatami discourse based on communicative rationality and ethics, discourse diplomacy , And the spiritual discourse of moderation and constructive interaction with the world, etc. are discussed in this article.
    Keywords: Critical Hermeneutics, Foreign policy of the Islamic Republic of Iran, Hashemi Rafsanjani, Khatami, Rouhani
  • Saeed Bashiri *, Mahdi Saei Pages 53-79
    Today, cyberspace and social networks have overshadowed all areas of human life and created opportunities such as constant access, interactivity, extra-temporality, learning and speed for societies. Cyberspace has played an important role in improving management, accountability and transparency, social oversight and improving good governance in communities. Good governance has focused on the development of societies in order to improve the performance of governments in the economic, social, political and managerial fields. One of the important characteristics of good governance is controlling corruption means preventing the abuse of official powers and duties for personal gain. This study aims to investigate the role of social networks in combating financial corruption as one of the important components in the good governance approach. The method of this research is descriptive and survey, in the first part of documentary and library sources and in the survey part, a questionnaire was used. The statistical population used in this research is 389 students of Azad University of Tehran Science and Research Branch and simple random sampling and 17 closed questions in the form of Likert scale and SPSS21 software were used for data analysis. The most important findings of this study indicate that social networks prevent and fight financial corruption by influencing public opinion, highlighting and exposing corruption, strengthening the activities of non-governmental organizations and strengthening transparency and accountability. Conclusion This study shows that social networks play a constructive and effective role in preventing and combating financial corruption.
    Keywords: Social networks, Corruption, prominence, Disclosure, public opinion
  • Hadi Masoudifar *, Alireza Arashpoor, Masoud Raei Dehaghi Pages 81-100
    Considering the evolutions of international relationships in modern world, development of the related needs of human society in social, economic, political, and cultural grounds in particular, and human societies entering trade and technological competitions, it seems necessary to provide a new classification of the concept of human security to be more compatible with current realities in the development of international trade. Accordingly, it is necessary, first, to examine transition from the concept of national security towards economic security, then, suggest and explain modern concepts in the field of human security. Accordingly, in the present research, the concept of human security has transited from merely military and environmental necessities and, in a modern approach, is considered in the form of the concept of international trade with the aim of protecting the trade data. Also, in this research, edited based on inductive method and library studies, the prevention principle is considered, as a modern method, to prevent trade data and intellectual property from being leaked to trade security to be realized.
    Keywords: international relationships, National Security, Human Security, Economic security, Intellectual Property
  • MohammadReza Tavangar, Ahmad Azin *, Masoud Jafari Nejad Pages 101-126

    This article, while analyzing economic stability and its indices, explains the variables and components influenced by the policies and functions of the banking system as the most important of the political-economic system that influences the economic stability of the IR.I. This influences are due to the widespread communication at the community, the impact on cash flow, capital in the society; the possibility of corruption, rents, bribery, embezzlement, money laundering, financing of terrorism; payment of bank facilities and provision of production capital and trade, transfer the funds of trading transactions, managing and directing resources allocation in the form of various contracts, direct and indirect effects on the exchange rate, interest, inflation and etc, play a role in stabilizing or stimulating economic instability. In this research, while confirming that, there is a direct and cross-correlation relationship between the implementation of financial-economic policies of the banking system and the economic stability of the IR.I, the results investigated by using integrated methods by qualitative content analysis method to identify and select the variables of economic stability, and the impact and effect of the banking system in order to improve quantitative methods and then use the Delphi technique and group consensus.

    Keywords: Banking system, economic stability, Political stability, IRI, Islamic Banking
  • Mousal Reza Rezaee Sharaf, Masoud Raei Dehaghi * Pages 127-161
    Political systems in a traditional division are called the presidential system, the parliamentary system and the semi-presidential system (or semi-parliamentary system). Each of these political systems has its own characteristics and functions. At the same time, they suffer from some disadvantages, so that political theorists and public law have emerged as the ones who offer new solutions and models. The current political system that rules Iran, the Islamic Republic, in itself, has certain characteristics that are unique among the political systems in the world. . The most prominent feature of this political system is its basis on the principle of Velayat-e-Faqih as a model of governance and the political theory of Islam. Regardless of all the controversy surrounding this theory, An important issue to consider is whether, assuming that this principle constitutes the essence of the political system of the Islamic Republic and that all aspects of this system are based on this principle, which of the traditional models of political systems is the presidency or Can they be recognized as parliamentary or semi-presidential (semi-parliamentary) in the Islamic Republic?
    Keywords: Political system, presudantal, parlemantal, velayat, faghih
  • Garineh Keshishyan Siraki *, Hamed Mehrali Pages 163-185

    The Frankfurt School, by observing the human condition in the twentieth century, considers the existing society as completely devoid of rationality and its components as an obstacle to human liberation, thus making it clear that this truth-free construction has created a crisis rooted in the foundations of the modern West. The fundamental question of the research is what crisis does the Frankfurt School identify in modern society and what solution does it offer to get out of it? The research hypothesis explains that the Frankfurters studied the crisis of "alienation" by studying modernity, and made statements such as mechanism, technology, instrumental reason, the culture industry, impossible art, media, capitalism, scientism, positivism, bureaucracy, and various ideologies. No exclusion-they knew the causes of the crisis. Cases that can be considered in two categories of higher causes and causal causes (causes that are both born and the cause of alienation). Their opinion leads minus the characteristics of the existing society and is worthy of dialectical cognition, that is, rational and extremely free societies. Technology is placed in its main dignity, that is, instrumentality, so that through this, man can get out of the state of objectification and become one with his original nature. Also, in the forthcoming research, Thomas Spragen’s Crisis Theory, the theoretical framework and the basis of discussion have been established.

    Keywords: Critical Theory, Modernity, Elimination, Technique, Mechanism, Utopia, Objectivity, Art, Media
  • ABDOLAZIZ MOLOUDI *, Majid Tavasoli roknabadi, Mohamadmahdi Mojahedi Pages 187-211

    Formation of the Republic of Kurdistan in Mahabad in 1946, after the Russians refused to leave Iran during World War II, was an important event at that time that had a significant impact on both the country's developments and on the future. The Kurdish newspaper, was the Official language of the Republic of Kurdistan and the KDPI, that led by Ghazi Mohammad, and are therefore one of the valuable sources for reviewing, analyzing, and criticizing the events of this period. Based on the qualitative discourse analysis model of Norman Fairclough, this article analyzes the discourse of Anti- government in the experience of the Republic of Kurdistan by examining articles published in the Kurdistan newspaper. The main question is whether is there a political discourse of anti-government in the Republic of Kurdistan? According to the results, the experience of the Kurdistan Republic is a part of the results of the despotism in Iran during the Qajars and Pahlavi regimes. Hence, the main discourse of the republic is freedom and democracy, and, then there is Kurdish nationalism in the pursuit of autonomy within the political framework of the Iranian government. The approach of the Republic of Kurdistan has not been an anti- government. Rather, it was a confrontation with despotism, a popular demand that coincided with the social movement of the Iranian people against the political despotism of Iran.

    Keywords: Kurdistan Republic, Discourse analysis, Kurds, anti-government, Despotism
  • Alireza Hamzeh Siah Bill, Mojtaba Moazzaim *, Ismail Kavousi, Rashid Zolfgari Zafarani Pages 213-227

    Analysis and understanding of conflict of interest in the policy and structure of higher education of the Islamic Republic of Iran with the focus on the Ministry of Science, Research and Technology as one of the 19 ministries of the Iranian government and responsible for integrating administrative affairs, policy, science, research and technology Is possible. The Ministry of Science, Research and Technology, as a super-organization, has diverse departments in the field of decision-making and implementation, which include situations of conflict of interest. In the present descriptive-analytical research and in response to the foundations of conflict of interest in the structure of higher education in the Islamic Republic of Iran, it is hypothesized that conflict of interest in the field of higher education in Iran is often the result of rules and regulations that govern university members and faculty. The results and findings of the present study emphasize that conflicts of interest in the field of higher education can reduce the quality of education, create all kinds of scientific frauds and make issues such as money and income superior to knowledge.

    Keywords: Conflict of Interest, conflict management, Higher Education, University