فهرست مطالب

دانشکده پرستاری ارتش - سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 40، تابستان 1400)

مجله دانشکده پرستاری ارتش
سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 40، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات مروری
  • نیلوفر میکائیلی، مهسا مسلمان *، علی مهدوی، همتا مهربان اسکی صفحه 1
    مقدمه

    مرگ از اساسی‌ترین مسایل زندگی است که افکار، احساسات و رفتار فرد را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. مواجهه با مرگ و اضطراب ناشی از اجتناب‌ناپذیر بودن آن یک کیفیت روان‌شناختی جهان‌شمول برای تمامی انسان‌ها محسوب می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع در بین جوانان، لازم است این مفهوم در دانشگاه‌ها و در دانشجویان به عنوان قشری تاثیرگذار بر جامعه، همواره موردتوجه قرار گیرد.

    مواد و روش‌ها:

    پژوهش حاضر باهدف پیش‌بینی اضطراب مرگ بر اساس حیطه‌های ناسازگار شخصیت در بین دانشجویان انجام شد. نوع مطالعه حاضر ‌از نوع توصیفی- مقطعی و جامعه‌ی آماری کلیه دانشجویانی بودند که در سال تحصیلی 98-97 در موسسه آموزش عالی آمل تحصیل می‌کردند. تعداد 146 نفر از دانشجویان به روش نمونه‌گیری در دسترس موردمطالعه قرار گرفتند. از دو پرسشنامه اضطراب مرگ و نسخه کوتاه پرسشنامه شخصیت DSM-5 (PID-5) به‌ عنوان ابزار جمع‌آوری داده‌ها استفاده شد.

    یافته‌ها:

    داده‌های پژوهش با استفاده از روش‌های آمار توصیفی (میانیگین و انحراف معیار) و ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه در سطح معنی‌داری 05/0 تجزیه‌وتحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که بین عاطفه منفی با اضطراب مرگ (259/0r=) و مهارگسستگی با اضطراب مرگ (204/0r=) رابطه مثبت معنی‌داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه در سطح (11/0) نشان داد که از بین متغیرهای پیش‌بین عاطفه منفی توانست اضطراب مرگ را تبیین کند.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    بر اساس یافته‌های پژوهش، میزان اضطراب مرگ می‌تواند از حیطه‌های ناسازگار شخصیت تاثیر بپذیرد.

    کلیدواژگان: اضطراب مرگ، حیطه های ناسازگار شخصیت، دانشجویان
  • مهناز عباسی لعل آبادی، شهلا علیاری*، زهرا فارسی، مرضیه خلجی صفحه 12
    مقدمه

    شغل یکی از مولفه‌های تاثیرگذار بر بروز و میزان استرس والدگری است، بنابراین استفاده از شیوه‌های پیشگیرانه و مدیریت صحیح و مناسب استرس والدگری برای والدین شاغل، ضروری به نظر می‌رسد. هدف این مقاله، مروری بر مطالعات انجام‌شده در مورد تاثیر آموزش فرزند پروری مبتنی بر ذهن آگاهی بر استرس والدگری مادران بود.

    مواد و روش‌ها:

    این مرور روایتی با جستجو در منابع فارسی و انگلیسی با کلیدواژه‌های فارسی استرس، والدگری، آموزش، ذهن آگاهی، پرستار و معادل انگلیسی آن‌ها (Sterss، Nurse، Mindfulness، Education، Parenting) در پایگاه‌های داده PubMed، Science Direct، Sid، Scopus، Iran doc و Magiran در بازه زمانی 2010 تا 2021 انجام شد. هم‌چنین از موتور جستجوی Google Scholar نیز جهت جستجوی مقالات استفاده گردید. در کل از 450 مقاله استخراج‌شده، 11 مقاله مرتبط موردبررسی قرار گرفت. معیارهای ورود شامل نگارش مقاله به زبان فارسی و انگلیسی و همخوانی باهدف مطالعه و معیارهای خروج شامل عدم دسترسی به نسخه کامل بود.

    یافته‌ها:

    آموزش فرزند پروری ذهن آگاهی دارای ابعادی چون گوش دادن با توجه کامل، پذیرش بدون قضاوت خود و فرزند، آگاهی هیجان نسبت به خود و کودک، خودتنظیمی در رابطه فرزند پروری و شفقت در مورد خود و کودک می‌باشد که این ابعاد سبب تاثیر مثبت بر استرس والدگری مادران، افزایش آرام‌بخشی عضلانی، کاهش نگرانی، تنیدگی و اضطراب، کاهش هیجانات منفی و پرخاشگرانه در والدین، افزایش هیجانات مثبت در رابطه فرزند والد، افزایش سلامت عمومی و خود اثرمندی والدین و بهبود روابط والد-فرزندی و زناشویی (ارتقا کیفیت فرزند پروری) شده است.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    پیشنهاد می‌گردد که با توجه به شرایط کاری پرستاران و استرس‌هایی که در محیط کارم تحمل می‌شوند، به‌منظور کاهش استرس والدگری آن‌ها، از این روش آموزشی استفاده شود. این نوع از روش آموزشی را در قالب برنامه بازآموزی در فواصل منظم می‌توان تکرار نمود.

    کلیدواژگان: آگاهی، آموزش، استرس، ذهن پرستار، والدگری
  • مریم رمضانی، مرجان سیدمظهری*، امیرحسین پیشگویی صفحه 24
    مقدمه

    حوادث بیولوژیک یکی از تهدیدات دنیای کنونی به شمار می‌رود. پیشرفت‌های اخیر در علوم زیستی و سوء استفاده از نتایج پژوهش‌های علمی توسط گروه های تروریستی، منجر به این امر شده است که عوامل بیولوژیک به سلاحی مهلک تبدیل شوند تا به طور هم زمان امنیت ملی و سلامت عمومی جوامع را مورد تهدید جدی قرار دهند. از آنجا که در حوادث بیولوژیک، کارکنان اورژانس‌ها و ارایه دهندگان خدمات بهداشتی از جمله پرستاران به عنوان خط اول درمان در مواجهه با بیماران تلقی می‌شوند لذا ضروری است که آگاهی کافی نسبت به خطرات حوادث بیولوژیک جهت امداد و درمان مصدومین حوادث احتمالی را داشته باشند که این امر مستلزم آموزش مداوم است. صاحب نظران معتقدند که مهمترین نکته در مدیریت یک بحران ایجاد آگاهی و آموزش مستمر و پویا در افراد می‌باشد تا با انتقال آموخته‌های خود به سایر افراد باعث ایجاد محیطی امن برای جامعه گردند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ضرورت آگاهی پرستاران برای رویارویی با حملات بیولوژیک می‌باشد.

    مواد و روش‌ها:

    مقاله حاضر یک مطالعه مروری است که با بررسی و جمع‌آوری اطلاعات از طریق جستجو در منابع کتابخانه‌ای و پایگاه‌های الکترونیک PubMed و Scienec Direct و SID در سال‌های 2000 - 2019 با استفاده از کلیدواژه‌های بیوتروریسم، حملات بیولوژیک، سلاح بیولوژیک، آگاهی و پرستار انجام شد.

    یافته‌ها:

    نتایج حاکی از آن است که آگاهی کادر درمان و پرستاران از مدیریت بحران حوادث بیولوژیک و عوامل مرتبط با آن، حملات بیولوژیک و روش‌های درمان عفونت‌های ناشی از آن در سطح پایین قرار دارد. پایین بودن میزان دانش و آگاهی منجر به عملکرد ضعیف در مواجهه با حوادث و ناکارآمدی سیستم پاسخگویی و مدیریت بحران می‌شود. لذا جهت تضمین سلامت و امنیت جامعه در راستای مدیریت انواع بلایای انسان ساخت، تربیت نیروی پرستاری کارآزموده و متبحر امری بدیهی است که لازمه آن ارتقاء دانش و آگاهی پرستاران می‌باشد.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    بیمارستان‌ها نقش مهمی در مدیریت بحران انواع بلایا به خصوص حوادث بیولوژیک دارند و در این بین نقش پرستاران به‌عنوان اکثریت ارایه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی جامعه بسیار حایز اهمیت است. در یک نظام بهداشتی-درمانی مناسب ارتقاء دانش و آگاهی در زمینه علل و عوارض حوادث بیولوژیک و مدیریت بحران آن یک ضرورت است. لذا اهتمام به بحث آموزش حوادث بیولوژیک و تدوین برنامه‌های آموزشی مختلف جهت ارتقاء سطح دانش و مهارت پرستاران امری ضروری به نظر می‌رسد.

    کلیدواژگان: آگاهی، بیوتروریسم، پرستار، سلاح بیولوژیک، حملات بیولوژیک
  • سعیده آقایی بجستان، عفت آفاقی، سید امیر حسین پیشگویی * صفحه 31
    مقدمه

    هموویژیلانس یک سیستم نظام‌مند جهت کاهش خطا در زنجیره انتقال خون و فرآورده‌های خونی می‌باشد. بخش مهمی از ایمنی و اثربخشی این فرآیند، وابسته به دانش و مهارت پرستاران است که نقش حیاتی در کاهش عوارض مرتبط با تزریق خون و فرآورده‌های خونی دارند. این مطالعه باهدف مروری بر مطالعات انجام‌ شده در حوزه فرآیند هموویژلانس با تاکید بر دانش و عملکرد پرستاران انجام‌شده است.

    مواد و روش‌ها:

    در این مطالعه مروری، مقالات منتشرشده بین سال‌های 1399-1390 (2021-2011) موردبررسی قرار گرفتند. محقق در این مرحله برای بررسی متون، با مراجعه به پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر مانند Pubmed, Medline, Science Direct, ProQuest, Iran Medex مطالعات انجام‌شده در ارتباط بادانش و عملکرد پرستاران درزمینه هموویژلانس را بررسی نمود. برای جستجو از کلید واژه‌های knowledge، Nurses، Hemovigilance، Blood transfusion و ترکیبی از آن‌ها و برای منابع فارسی از کلیدواژه‌های دانش، پرستاران، هموویژلانس و ترانسفوزیون خون استفاده گردید.

    یافته‌ها:

    مطالعات انجام‌شده نشان‌دهنده‌ی کامل نبودن دانش و عملکرد پرستاران در مورد ترانسفوزیون خون می‌باشد که همین مسئله مشکلات زیادی را در انجام مراقبت‌های پرستاری و افزایش مرگ‌ومیر ایجاد می‌کند.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    با توجه به نقش مهم دانش و عملکرد پرستاران در پیشگیری و کنترل عوارض ترانسفوزیون خون و لزوم ارتقا سطح آگاهی و عملکرد آن‌ها در سیستم نظام‌مند هموویژلانس لازم است با استفاده از برنامه‌ریزی و روش‌های جدید حوزه آموزش پرستاری و ملی سازی این روش‌ها با تاکید بر الگوی‌های مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سبب تقویت دانش و عملکرد پرستاران شد.

    کلیدواژگان: پرستاران، ترانسفوزیون خون، دانش، هموویژلانس
  • زینب دانیالی پور، سیده اعظم سجادی*، زهرا فارسی، فایضه بنی یعقوبی صفحه 39
    مقدمه

    برای انجام مداخلات مناسب و موثر جهت ارتقای میزان آمادگی پرستاران شناسایی عوامل موثر بر آمادگی پرستاران در بلایا ضروری است. هدف این مقاله، مروری بر مطالعات انجام‌شده در مورد عوامل موثر بر آمادگی پرستاران در پاسخ به بلایای طبیعی می‌باشد.

    مواد و روش‌ها:

    این مقاله به روش مروری با جستجو در مقالات فارسی با کلیدواژه‌های آمادگی، مهارت بالینی، صلاحیت، حوادث و بلایا، پرستاران و عوامل موثر و معادل انگلیسی آن‌ها Nurses, Disasters, Readiness, Preparedness و Affecting Factors در پایگاه‌های معتبر Google Scholar، SID، IranDoc، Iran Medex و Magiran و Web of Sciences، PubMed، ProQuest، Science Direct و Scopus در بازه زمانی 2011 تا 2021 انجام شد و درمجموع تعداد 1203 مقاله یافت شد. از بین آن‌ها 18 مقاله استخراج گردید. معیارهای ورود شامل اصیل بودن، نگارش به زبان فارسی و انگلیسی و هم‌خوانی باهدف مطالعه و معیارهای خروج شامل عدم دسترسی به نسخه‌ی کامل مقاله بود.

    یافته‌ها:

    بر اساس نتایج پرستارانی که تجربه‌ی قبلی مواجهه با بلایا داشتند، از سن بالا و تجربه‌ی کاری بالاتری برخوردار بودند و سطح تحصیلات و دانش آن‌ها نسبت به بلایا بالاتر بود میزان آمادگی در پاسخ به بلایای طبیعی بیشتری داشتند.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    بر اساس نتایج می‌توان گفت که برای دستیابی به میزان آمادگی پرستاران در پاسخ به بلایای طبیعی باید به تمام جوانب ازجمله تجارب قبلی، موارد جمعیت شناختی پرستاران، آموزش‌های دریافتی و ماهیت بلایا توجه نمود و مداخلات مربوطه بر اساس آن‌ها طراحی و اجرا شود.

    کلیدواژگان: آمادگی، پرستار، حوادث و بلای
  • زهرا عباسی، ناهید رجایی*، سید امیرحسین پیشگویی، فاطمه تیموری صفحه 48
    مقدمه

    درد و اضطراب ناشی از بیماری‌های مختلف تا حد زیادی مطلوبیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نقش اضطراب و استرس در افزایش عوارض بیماری در انسان، به تایید رسیده است. این مسیله، ضرورت استفاده از مداخلات درمانی را برای کاهش اضطراب، درد و افزایش کیفیت زندگی بیماران ایجاب می‌کند. در مطالعه حاضر، اثربخشی روش طب فشاری در کاهش اضطراب، درد و کیفیت زندگی بیماران، بررسی‌ شده است.

    مواد و روش‌ها:

    مقاله حاضر، یک مطالعه مروری است که با استفاده از مرور سیستماتیک مطالعات پیشین انجام‌شده است. جستجو در منابع و پایگاه‌های اطلاعاتی با استفاده از کلیدواژه‌های فارسی طب فشاری، اضطراب، درد، کیفیت زندگی و بیماری در پایگاه‌های فارسی‌زبان و کلیدواژه‌های لاتین، Acupressure، Anxiety، Pain، Quality of life، Disease در پایگاه‌های داده انگلیسی‌زبان بین سال‌های 2010 تا 2021 انجام شد. ارزیابی کیفی مقالات جستجو شده با استفاده از گایدلاین 32 عاملی COREQ برای افزایش غنای تعداد مقالات بازیابی شده، جستجو شد و از نتایج مقالاتی که ارتباط بیشتری با موضوع مورد مطالعه داشتند، استفاده گردید.

    یافته‌ها:

    درمان‌های فعلی برای کنترل درد و اضطراب، خطرات و محدودیت‌هایی را به همراه دارد. تشدید دارودرمانی یا جراحی اکتشافی برای درد می‌تواند عوارض جانبی ایاتروژنیک، تشدید فعالیت بیماری، پریشانی روان‌شناختی و بدتر شدن کیفیت زندگی را برای بیماران به همراه داشته باشد. طب فشاری، یک مداخله بدون خطر و درعین‌حال ارزان است و می‌تواند جایگزین داروهای ضد اضطراب باشد. همچنین یادگیری و انجام آن در خانه آسان است و مطالعات انجام‌شده، حاکی از اثرات مثبت طب فشاری در مداخلات پرستاری و مراقبت از بیماران است.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    طب فشاری، یک مداخله راحت و ایمن است و نتایج مثبت آن در بیماری‌های مختلف به ثبت رسیده است؛ بنابراین، می‌توان از طب فشاری به‌منظور کاهش رنج بیماران به‌عنوان یک روش غیر دارویی و مکمل دارودرمانی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اضطراب، بیماری، طب فشاری، کیفیت زندگی
  • فایضه بنی یعقوبی*، فاطمه قویدل صفحه 60
    مقدمه

    سلامت روانی پرستاران، عامل تعیین کننده‌ای در افزایش بهره وری نیروی کار و درنتیجه، ارایه‌ی خدمات بهتر و موثرتر یه بیماران است. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی عوامل موثر بر سلامت روان پرستاران و ارایه راه کارهای مرتبط می‌باشد.

    موادوروش‌ها:

    این مطالعه از نوع مطالعات مروری بوده که پژوهشگران برای بررسی متون، با مراجعه به پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر مانند PubMed, Medline, Science Direct, SID, ProQuest, Iran Medex مطالعات انجام شده در طی 26 سال (2021-1995) اخیر و مرتبط با هدف مطالعه را با استفاده از کلید واژه‌های فارسی سلامت روان، پرستار، عوامل خطر، شغل و انگلیسیMental health, Nurse, Risk factors, Occupation جستجو و بررسی نمودند.

    یافته‌ها:

    در بررسی متون مشخص شد که پرستاران دارای اختلال در سطح سلامت روان می‌باشند که عوامل مختلفی در آن دخیل هستند که از مهم‌ترین دلایل می‌توان به ماهیت استرس زای این حرفه، فشارکاری، مواجه شدن با موقعیت‌های غیرمترقبه، نوبت کاری، عوامل سازمانی و همچنین عوامل فردی اشاره کرد.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    با توجه به وجود اختلال سلامت روان در پرستاران، پیشنهاد می‌شود پیشگیری و مداخلات ارتقادهنده سلامت روان، برنامه ریزی و اجرا شود تا سلامت و رفاه پرستاران و به دنبال آن دستیابی به اهداف اصلی مراکز بهداشتی که ارایه خدمات با بهترین کیفیت به بیماران است تامین گردد.

    کلیدواژگان: سلامت روان، پرستار، عوامل خطر، شغل
  • مرضیه خلجی*، بهمن عدلی صفحه 70
    مقدمه

    بروز اختلالات روان‌شناختی و کاهش استفاده از راهبردهای مقابله‌ای به دنبال شرایط اپیدمی، از عوارض روانشناختی بحران کووید-19 می‌باشد. تشخیص وضعیت سلامت روان و میزان بروز اختلالات روان‌شناختی در گروه سالمندان در طی دوران اپیدمی کووید-19 حایز اهمیت است؛ به همین منظور این مطالعه به ‌مرور پژوهش‌های انجام‌شده درزمینه تاثیرات روانشناختی بحران کووید-19 بر وضعیت سلامت روان سالمندان می‌پردازد.

    مواد و روش‌ها:

    مقاله حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از جمع‌آوری اطلاعات از منابع کتابخانه‌ای و جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed, Science Direct, Magiran, SID, CINAHL و استفاده از موتور جستجوی Google Scholar با کلمات کلیدی کووید-19، ویروس کرونا، سلامت روان، سالمند و سالمندی و معادل لاتین آن COVID-19, Mental Health, Eged Elderly در محدوده زمانی 2019-2021 انجام شد که از میان 63 مقاله، 10 مقاله مرتبط با موضوع، استخراج و مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها:

    سالمندان دارای علایم روانشناختی در بحران کووید-19 آسیب‌پذیر می‌باشند. سالمندان مبتلا به اختلالات شناختی نظیر دمانس به دلیل شرایط قرنطینه در معرض خطر آسیب‌های جسمی و روانی هستند. بیشترین اختلالات روانی گزارش‌شده احساس تنهایی، انزوا، اختلالات خلقی، احساس نگرانی، اضطراب و افسردگی بود. همچنین بهزیستی روانشناختی سالمندان تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

    بحث و نتیجه‌گیری:

    با توجه به نتایج این مطالعه؛ سالمندان بیش از سایر گروه‌های سنی خطر ابتلا به کووید-19 را با توجه به شرایط جسمانی دارند. در این شرایط سالمندان از لحاظ روانشناختی آسیب‌پذیر هستند. این موضوع می‌تواند منجر به بروز اختلالات روان در سالمندان شود. بنابراین مراقبت در جهت حمایت روانی از این گروه سنی یکی از اصول اساسی در شرایط اپیدمی کووید-19 می‌باشد.

    کلیدواژگان: کووید-19، سلامت روان، سالمند
|
  • Mikaeili N, Mosalman M, Mahdavi A, Mehrabanaski H Page 1
    Introduction

    Death is one of the most basic life issues that affects the thoughts, feelings, and behavior of the individual. Confrontation with death and anxiety due to its inevitability is a universal psychological quality for all human beings. The present study was conducted aiming to predict Death anxiety based on incompatible domains of personality among students.

    Materials and Methods

    This descriptive study was performed on 146 students referring to a selected students studying at Amol Institute of Higher Education in the 2018-2019 academic year. The death anxiety questionnaire and a short version of the DSM-5 Personality Questionnaire (PID-5) were used as a data collection tool. Data were analyzed using descriptive statistics (mean ± standard deviation), Pearson correlation coefficient, and multiple linear regression analysis.

    Results

    There was a positive and significant correlation between Negative affective and Disinhibition with death anxiety. The results of multiple regression analysis at the level (0.011) showed that among the negative predictive variables, negative affective could explain death anxiety.

    Discussion and Conclusion:

    According to research findings, it can be said that the rate of death anxiety can affect incompatible domains of personality.

    Keywords: Death anxiety, Incompatible domains of personality, Students
  • Abbasi Lalabadi M, Aliyari Sh, Farsi Z, Khalaji M Page 12
    Introduction

    Job is one of the affecting factors in the incidence and extent of parenting stress, so the use of preventive methods and proper management of parenting stress for working parents, seems necessary. The purpose of this article was to review the studies on the effect of mindfulness-based parenting education on maternal parenting stress.

    Materials and Methods

    In this narrative review, data collection was carried out through PubMed, Science Direct, Sid, Scopus, Iran doc and Magiran databases according to use Persian keywords like Parental stress, Education, Parents, Mother, Nurse and Parenting Education based on mindfulness and their English equivalents in the period 2010 to 2021. The Google Scholar search engine was also used to search for articles. Out of a total of 450 articles extracted, 11 related articles were reviewed. Inclusion criteria included originality, writing in Persian and English, and consistency with the purpose of the study, and exclusion criteria included not having access to the full version of the article.

    Results

    Mindfulness parenting education has dimensions such as listening with full attention, accepting without judgment of self and child, awareness of emotion towards self and child, self-regulation in parenting relationship and compassion for self and child, which causes Positive effect on maternal parenting stress, increase muscle relaxation, reduce anxiety, stress, and anxiety, reduce negative and aggressive emotions in parents, increase positive emotions in the parent-child relationship, increase parental health and self-efficacy and improve parent-child and marital relationship ( Has improved the quality of parenting).

    Discussion and Conclusion:

    According to the results of the present study, it is suggested that this educational method be used to reduce parental stress by examining the working conditions of nurses. If necessary, repeat in the form of a retraining program at regular intervals.

    Keywords: Education, Mindfulness, Nurse, Parenting, Stress
  • Ramezani Vishki M, *Seyed Mazhari M, Pishgooie A Page 24
    Introduction

    Biological events are one of the threats in today’s world. Recent advances in the life sciences and the misuse of scientific research by terrorist groups have led to biological agents becoming a deadly weapon that poses a serious threat to both national security and public health. Because in biological disasters, emergency personnel and health care providers, including nurses, are considered as the first line of treatment in the face of patients, it is essential to have sufficient knowledge of the risks of biological disasters to help and treat casualties. This requires continuous training. Experts believe that the most important point in managing a crisis is to create awareness and continuous and dynamic education in people to transfer their knowledge to other people to create a safe environment for society. The purpose of this study was to investigate the need for nurses’ awareness to deal with biological attacks.

    Materials and Methods

    This article is a review study that examines and collects information by searching the library resources and electronic databases of PubMed, Scienec Direct and SID in the years 2000-2019 using keywords. Bioterrorism, biological attacks, biological weapons, awareness and nursing were performed.

    Results

    The results indicate that the knowledge of medical staff and nurses about crisis management of biological events and related factors, biological attacks and methods of treatment of infections caused by it is low. Low level of knowledge and awareness leads to poor performance in the face of disasters and inefficiency of the crisis response and management system. Therefore, in order to ensure the health and safety of the society in order to manage all kinds of man-made disasters, training an experienced and skilled nursing staff is an obvious thing that is necessary to improve the knowledge and awareness of nurses.

    Discussion and Conclusion:

    Hospitals have an important role in crisis management of various disasters, especially biological disasters, and in this regard, the role of nurses as the majority of community health care providers is very important. In a proper health care system, promoting knowledge and awareness about the causes and effects of biological events and crisis management is a necessity. Therefore, it seems necessary to discuss biological disaster education and develop various training programs to improve the level of knowledge and skills of nurses.

    Keywords: Bioterrorism, Biological warfare, Biological weapons, Awareness, Nurse
  • Aghaei Bajestan S, Afaghi E, Pishgooie A Page 31
    Introduction

    Hemovigilance (blood care) is a systematic system to reduce errors in the chain of blood transfusion and blood products. An important part of the safety and effectiveness of this process depends on the knowledge and skills of nurses who play a vital role in reducing complications associated with blood transfusions and blood products. The aim of this study was to review the studies conducted in the field of hemovigilance process with emphasis on the knowledge and practice of nurses.

    Materials and methods

    In this review study, articles published between 2021-2011years were reviewed. At this stage, the researcher, in order to review the texts, by referring to reputable databases such as Pub med, Medline, Science Direct, ProQuest, Iran Medex, reviewed the studies conducted in relation to nurses’ knowledge and practice in the field of homeovigilance. The keywords knowledge, Nurses, Hemovigilance, Blood transfusion and a combination of them were used to search, and for Persian sources, the keywords knowledge, nurses, hemovigilance and blood transfusion were used.

    Results

    The studies show that the knowledge and practice of nurses about blood transfusion is incomplete, which causes many problems in nursing care and increases mortality.

    Discussion and Conclusion:

    Considering the important role of knowledge and practice of nurses in the prevention and control of blood transfusion complications and the need Improving the level of knowledge and their performance in the systematic system of homovigilance is necessary by using new planning and methods in the field of nursing education and nationalization of these methods by emphasizing the models approved by the Ministry of Health and Medical Education, strengthens knowledge and The performance of nurses.

    Keywords: Blood transfusion, Homovigilance, Knowledge, Nurses
  • Danialipour Z, Sajadi A, Farsi Z, Baniyaghoubi F Page 39
    Introduction

    To perform appropriate and effective interventions to improve nurses ‘preparedness, it is necessary to identify the factors affecting nurses’ preparedness in disasters. The purpose of this study was to review the effects of the factors affecting nurses’ preparedness in response to natural disasters.

    Materials and Methods

    This systematic review by searching Persian articles with the keywords of Preparedness, clinical skills, competence, disasters, nurses and contributing factors in valid databases such as SID, Iran Medex, Magiran, Web of Sciences, PubMed, ProQuest, Google Scholar, Science Direct and Scopus from 2011 to 2020. A total of 1203 articles were found. 18 articles were extracted from them. Inclusion criteria included originality, writing in Persian and English, and compliance with the purpose of the study, and exclusion criteria included not having access to the full text of the article.

    Results

    Previous experience of disasters (30%), age, work experience, male gender and higher education level (about 28%) and knowledge of disasters (about 16.66%) are the most important predictors the level of preparedness of nurses in response to natural disasters, respectively.

    Discussion and Conclusion:

    Based on the results, it can be said that in order to achieve the level of preparedness of nurses in response to natural disasters, all aspects should be considered, including previous experiences, nurses’ demographics, training received and the nature of disasters, and relevant interventions designed and implemented based on them.

    Keywords: Disasters, Nurse, Preparedness
  • Abbasi Z, Rajaei N, Pishgooi A, Teymouri F Page 48
    Introduction

    Pain and anxiety caused by various diseases majorly affect the patient’s quality of life. The role of anxiety and stress in increasing the human’s disease morbidity have been confirmed. This necessitates applying different form of therapeutic interventions to reduce anxiety and pain and increase the quality of life of patients. In the present study, the effectiveness of acupressure to reducing anxiety, pain and increasing the patient’s life quality was investigated.

    Materials and Methods

    This is a review study, which evaluated previous researches using systematic review method. We searched keywords including Acupressure, Anxiety, Pain, Quality of Life and Disease in Persian and English language scientific Databases between 2010 and 2021. Qualitative evaluation of searched articles was applied the 32-factor COREQ guideline to increase the richness of the retrieved articles numbers, and the results of articles that were more relevant to the subject were excluded.

    Results

    Current therapies to control pain and anxiety have different forms of risks and limitations. Intensification of drug therapy or exploratory surgery for pain can have iatrogenic side effects, exacerbation of disease activity, psychological distress, and patients’ quality of life deterioration. Acupressure is a safe yet inexpensive intervention and can be a substitute for anti-anxiety drugs. It is also easy to learn and applicable at home, and studies showed its positive effects on nursing interventions and patient care.

    Discussion and Conclusion:

    Acupressure is a comfortable and safe intervention and its positive results were recorded in various diseases. Therefore, acupressure can be used as a non-pharmacological method alongside drug therapy to reduce patients’ suffering. 

    Keywords: Anxiety, AcupressurePain, Iillness, Quality of life
  • Baniyaghoobi F, GHavidel F Page 60
    Introduction

    The successful implementation of medical affairs depends on the job performance of nurses, which will guarantee the quality of medical services provided to patients.

    Methods

    This study is a review study that researchers use to study the texts, by referring to reputable databases such as PubMed, Medline, Science Direct, SID, ProQuest, Iran Medex, studies conducted during the last 26 years (1995-2021) and related to the purpose of the study. They searched and checked Keywords included mental health, nurse, risk factors, occupation.

    Results

    In the literature review, it was found that nurses have a disorder in the level of mental health which various factors are involved, the most important reasons being the stressful nature of the profession, work pressure, facing unexpected situations, work shifts, factors Organizational as well as individual factors noted.

    Discussion and Conclusion:

    Due to the existence of mental health disorders in nurses, it is suggested that prevention and mental health promotion interventions be planned and implemented to ensure the health and well-being of nurses and thus achieve the main goals of health centers that provide the best quality services to patients.

    Keywords: Mental health, Nurse, Risk factors, Occupation
  • Khalaji M, Adli B Page 70
    Introduction

    The occurrence of psychological disorders and the reduction of the use of coping strategies following epidemic conditions are among the psychological effects of the Covid-19 crisis. It is important to diagnose mental health status and the incidence of psychological disorders in the elderly during the Covid-19 epidemic; finally, this study reviews research in the field of Psychological Impacts of Covid-19 Crisis on Mental Health Status of Elderly.

    Material and Methods

    This article is a review study that uses data collection from library resources and searches in PubMed, Science Direct, Magiran, SID, CINAHL databases and using Google Scholar search enginer with Covid-19, Corona virus, mental health, elderly keywords and its Latin equivalent were performed in the period 2019-2011, 10 related articles were extracted and analyzed.

    Results

    A review of studies showed that older people with psychological symptoms are vulnerable to Covid-19 crisis. This group is at risk of physical and psychological damage if they suffer from cognitive disorders such as dementia due to quarantine conditions. The most commonly reported mental disorders were feelings of loneliness, isolation, mood disorders, feelings of worry, anxiety, and depression. It also affects the psychological well-being of the elderly.

    Discussion and Conclusion:

    According to the results of this study; Older people are more at risk for Covid-19 due to their physical condition than other age groups. In this situation, the elderly are psychologically vulnerable. This can lead to mental disorders in the elderly. Therefore, care for psychological support of this age group is one of the basic principles in the context of the Covid-19 epidemic.

    Keywords: COVID-19, Elderly, Mental Health