فهرست مطالب

مجله دانشکده پرستاری ارتش
سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 44، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مونا اسماعیلی*، مریم خسروجردی، ملیحه رنجبر، نازنین اسماعیلی، زهرا طالب نیا، حامد طاهری، فریبا معصومی صفحات 1-6
    مقدمه

    اختلال دو قطبی به عنوان یک بیماری مزمن پیچیده به دنبال تغییرات خلقی، دچار درد ذهنی و به دنبال آن رفتارهای آسیب زننده مثل تجربه اقدام به خودکشی می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط افکار خودکشی با درد ذهنی افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی در سال1400 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک پژوهش توصیفی مقطعی بوده که در آن تعداد 200 نفر از بیماران با تشخیص اختلال دو قطبی از میان بیماران بستری در بخش های بیمارستان روانپزشکی ایران به روش سرشماری انتخاب شده و پس از اخذ رضایت کتبی مورد ارزیابی با ابزار پرسشنامه درد ذهنی Orbach & Mikulincer و افکار خودکشی بک قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و روش های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    درد ذهنی با خودکشی در بیماران مبتلا به اختلال خلقی رابطه مستقیم داشت. چنانکه بین افکار خودکشی با تمامی ابعاد درد ذهنی به غیر از فاصله گیری اجتماعی و پوچی همبستگی مستقیم و معنی داری وجود داشت. بیشترین میزان همبستگی افکارخودکشی با بعد آشفتگی هیجانی (882/0=r) و کمترین همبستگی با بعد سردرگمی (182/0=r) بود.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر بیانگر همیستگی و رابطه مستقیم دردذهنی با افکار خودکشی در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی و لزوم اهمیت و ضرورت لحاظ کردن این مورد در درمان این بیماران می باشد.

    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، درد ذهنی، خودکشی
  • مجید حق شناس، زهرا فارسی*، هنگامه حبیبی صفحات 7-16
    مقدمه

    سوختگی یکی از مهمترین و رایج ترین علتهایی است که به دنبال آن یک فرد ممکن است متحمل زخم پوستی با ضخامت پارشیال گردد. محل برداشت پوست با ضخامت پارشیال بسیار دردناک می باشد و تا زمان ترمیم زخم، دارای ترشح می-باشد و مستعد عفونت است. لذا باید جهت جلوگیری از آسیب فیزیکی و عفونت، پانسمان مناسب در محل استفاده نمود. هدف از تدوین این مقاله بررسی تعدادی از پانسمانهای موثر بر زخم ناحیه دهنده پوست و میزان کارایی آنها می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مروری حاصل جستجو و تحلیل مطالعات در متون چاپی و منتشر شده در داده پایگاه های الکترونیک PubMed, Medline، Scopus، SID، Cochrane و جستجو با موتور جستجوی Google Scholar بین سالهای 2000 تا 2021 به زبان فارسی و انگلیسی می باشد.

    یافته ها

    هدف از مدیریت محل برداشت پوست، تسریع زمان بهبودی بدون بروز عوارض جانبی می باشد. امروزه، از پانسمانهای مختلفی مانند گاز وازلین، عسل، گاز ساده مرطوب، برگ درخت موز و طیف متنوعی از پانسمان های مدرن جهت ترمیم زخم محل برداشت پیوند پوست با ضخامت پارشیال استفاده می گردد. ولی همچنان یکی از چالشهای درمانی پیدا کردن پانسمانی ایده آل می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    در حال حاضر نمی توان نقش پانسمانهای مدرن در بهبود محل برداشت پوست را نادیده گرفت. به هر حال هر پانسمانی که بتواند باعث تسریع در زمان ترمیم در محل دهنده پوست با ضخامت پارشیال گردد و درد هنگام برداشت پانسمان را کاهش دهد و از عوارضی چون عفونت جلوگیری کند و از لحاظ هزینه ای نیز مقرون به صرفه باشد انتخاب مناسبی است.

    کلیدواژگان: سوختگی، پیوند پوست، پانسمان، ترمیم زخم، محل دهنده
  • بهمن عدلی، نسرین جعفری گلستان*، عفت آفاقی، محمدحسن کاظمی گلوگاهی صفحات 17-27
    مقدمه

    بهبود و ارتقاء عملکرد شغلی پرستاران به دلیل شرایط حرفه ای سخت و پرتنش آنان در مراکز درمانی حایز اهمیت است؛ درحالی که آموزش و یا به کارگیری مهارت های مثبت اندیشی، سبب بهبود عملکرد شغلی پرستاران می شود. در مطالعه ی حاضر به مرور پژوهش های انجام شده در زمینه تاثیر مهارت های مثبت اندیشی یا به کارگیری آن در زمینه های مختلف عملکرد شغلی پرستاران پرداخته شده است.

    مواد و روش ها

    مقاله حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی PubMed, Science Direct, Magiran, SID, CINAHL و استفاده از موتورهای جستجوی متداول با کلمات کلیدی آموزش، مثبت اندیشی، عملکرد شغلی، پرستاران و معادل انگلیسی آن ها Positive thinking، Nurses، Job performance، Education در بازه زمانی سال های 2011 تا 2021 انجام شده است. معیارهای ورود مقالات مرتبط با موضوع تاثیر مثبت اندیشی و آموزش مهارت های آن در عملکرد شغلی پرستاران بود و مقالاتی که دارای شواهد کافی نبودند (از قبیل ؛گزارش کنفرانس ها و سخنرانی ها)، کنار گذاشته شدند که از میان 12 مقاله، 7 مقاله مرتبط با موضوع، استخراج شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بیشتر مطالعات انجام شده در زمینه تاثیر مثبت اندیشی یا به کارگیری مهارت های مثبت اندیشی در مباحث شادکامی، تاب آوری، مهارت ارتباطی، کیفیت زندگی کاری، فرسودگی شغلی، سخت رویی، استرس کاری درک شده پرستاران بوده که با نتایج مثبت در بهبود هر یک از موارد ذکرشده در عملکرد شغلی پرستاران همراه بود.

    بحث و نتیجه گیری

    دارا بودن تفکر مثبت و یا آموزش مهارت های مثبت اندیشی در بهبود و ارتقاء زمینه های مختلف عملکرد شغلی در پرستاران تاثیر داشته است؛ لذا به مسیولین توصیه می شود به جنبه های مختلف عملکرد شغلی پرستاران توجه بیشتری کرده و در بهبود آن ها برنامه های آموزشی مبتنی بر مثبت اندیشی داشته باشند تا بتوانند در راستای بهبود عملکرد شغلی پرستاران کیفیت خدمات خود را بهبود بخشند.

    کلیدواژگان: پرستار، عملکرد شغلی، مثبت اندیشی
  • الهام آجرلو، سیمین تاج شریفی فر*، هنگامه حبیبی، امیرحسین پیشگویی، رقیه سیدی صفحات 28-39
    مقدمه

    در دو دهه اخیر اپیدمی بیماری های واگیر در سراسر جهان رو به افزایش بوده است. اپیدمی های سندرم تنفسی و پاندمی اخیر کووید-19، مدیریت بخش بهداشت را با چالش های فراوانی روبرو کرده است. یکی از مهارت های مهم در مواجهه با طغیان بیماری ها، توانایی اولویت بندی بیماران برای دسترسی به مراقبت، درمان و تخصیص منابع است. این مقاله با هدف مرور مباحث مرتبط با تریاژ در رویدادهای بیولوژیک نگاشته شده است.

    مواد و روش ها

    این مقاله حاصل یک مرور روایتی می باشد که با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی SafetyLit، PubMed، Science Direct، Web of Science، و Scopus، با استفاده از کلیدواژه های Epidemic، Pandemic، Biological disaster، Bio event، Bioterrorism، Triage، Sorting، Priority و Treatment و معادل فارسی آنها در موتورجستجوهای داخلی در بازه زمانی 2006 تا 2019 انجام شد.

    یافته ها

    یکی از دشواری های پاسخ به بلایای بیولوژیک، هجوم افراد برای دریافت خدمات درمانی است. تریاژ به منظور اولویت بندی اینگونه مراجعات استفاده می شود. توسعه ابزار تریاژ در رویدادهای بیولوژیک، مستلزم همکاری بین رشته ای شامل متخصصان بیماری های عفونی، سلامت عمومی، اپیدمیولوژی، و مدیران بیمارستان می باشد. این ابزار ممکن است در نهایت به شکل غربالگری تلفنی و یا ارسال پیام به منظور خود ارزیابی در مناطق تحت تاثیر، به کار برده شود.

    بحث و نتیجه گیری

    تعدد افراد درگیر، نیاز به مدیریت چندسازمانی و هماهنگی های درون و برون بخشی، و جلب حمایت مردم از ویژگی های مدیریت بلایای بیولوژیک است تریاژ راه موثری به منظور مدیریت بیماران و مراجعان انبوه حوادث بیولوژیک می باشد.

    کلیدواژگان: تریاژ، بیولوژیک، اپیدمی، پاندمی، بلایا، حوادث پر مصدوم
  • سپیده فریدی، زهرا فارسی*، ناهید رجایی، مجید نجفی کلیانی صفحات 40-50
    مقدمه

    خطاهای پزشکی و توجه ناکافی به فرهنگ ایمنی و اصول ایمنی بیمار یک مشکل جدی و یکی از عوامل اصلی مرگ و میر بیماران می باشد. پژوهش های بسیاری بر لزوم انجام اقدامات موثر جهت افزایش فرهنگ ایمنی و رعایت اصول ایمنی بیمار در پرستاران تاکید داشته اند. این مطالعه با هدف مروری بر مطالعات انجام شده در خصوص نقش آموزش چهره به چهره و الکترونیک در ارتقای فرهنگ ایمنی و رعایت اصول ایمنی بیمار توسط پرستاران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مقاله مروری با جست و جوی منظم در داده پایگاه های فارسی و انگلیسی از جمله SID، Irandoc، PubMed، Elsevier، Science Direct و همچنین استفاده از موتور جستجوی Google Scholar بین سال های 2022 -2013 و با کلید واژه های «ایمنی بیمار»، «اصول ایمنی»، «فرهنگ ایمنی»، «آموزش حضوری»، «آموزش الکترونیک»، «آموزش» و «پرستار» انجام شد.

    یافته ها

    در مجموع چهارده مطالعه یافت شد که دوازده مورد آن به بررسی آموزش چهره به چهره یا آموزش الکترونیکی و دو مطالعه به بررسی مقایسه ای آموزش چهره به چهره و الکترونیکی پرداخته بودند. هر دو روش آموزش چهره به چهره و الکترونیکی بر ارتقا فرهنگ ایمنی بیمار و رعایت اصول ایمنی آنان توسط پرستاران موثر بوده و نتایج دو مطالعه مقایسه ای نشان دهنده تاثیر بهتر ارتقا فرهنگ ایمنی و رعایت اصول ایمنی بیمار در گروه تحت آموزش الکترونیکی بود.

    بحث و نتیجه گیری

    براساس نتایج مطالعات هر دو روش آموزش چهره به چهره و الکترونیکی می تواند در بهبود و ارتقاء فرهنگ ایمنی و رعایت اصول ایمنی در بیماران تاثیر داشته باشد که با توجه به کمبود مطالعه در زمینه بررسی مقایسه ای دو روش آموزش چهره به چهره و الکترونیک پیشنهاد می شود جهت دستیابی به مطلوب ترین سطح کیفیت خدمات پرستاری و ارتقا ایمنی بیماران، مطالعات بیشتری در این زمینه در بین پرستاران انجام شود.

    کلیدواژگان: آموزش چهره به چهره، آموزش الکترونیکی، پرستار، اصول ایمنی، فرهنگ ایمنی
  • فاطمه قویدل، یزدان احمدی * صفحات 51-57
    مقدمه

    پرستاری، حرفه ای اخلاقی محسوب می شود و مسیولیت اخلاقی بودن تصمیمات و اقدامات بر عهده پرستاران است. از این رو پرستاران نیازمند شجاعت اخلاقی و حساسیت اخلاقی می باشند تا بتوانند در فرایند اجرای مراقبت پرستاری، از موارد غیراخلاقی اجتناب کنند. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی عوامل موثر بر شجاعت اخلاقی و حساسیت اخلاقی پرستاران می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است. جستجو با استفاده از کلید واژه های انگلیسیEducation, Ethics moral courage,Nurses Nursing Ethics, و مشابه فارسی آن ها از داده پایگاه های معتبر علمی PubMed، Science Direct و Ovid، Web of sciencesو موتور جستجویScholar Google در محدوده زمانی بین سالهای 2000 تا 2023 انجام شد. مقالاتی که همراستا با هدف تحقیق نبوده و یا به صورت نامه به سردبیر چاپ شده بودند، از مطالعه حذف شدند. از 35 مقاله جستجو شده، 15مقاله مرتبط با حساسیت اخلاقی و شجاعت اخلاقی انتخاب شدند.

    یافته ها

    نتایج مطالعات بررسی شده نشان داد که عواملی مانند سن، سطح تحصیلات، نوع استخدام، نوبت کاری، سابقه کاری، وضعیت تاهل، اعتقادات مذهبی و آموزش اخلاق در افزایش حساسیت اخلاقی و شجاعت اخلاقی پرستاران نقش مهمی دارند.

    بحث و نتیجه گیری

    ارتقاء سطح آگاهی پرستاران از اصول اخلاقی و افزایش حساسیت اخلاقی، باعث گسترش رفتارهای شجاعانه-ی اخلاقی در پرستاران می شود. لذا پیشنهاد می شود پژوهشهایی در زمینه ی تاثیر مداخلات آموزشی مختلف بر توسعه ی حساسیت اخلاقی و شجاعت اخلاقی پرستاران و یا بررسی ارتباط حساسیت و شجاعت اخلاقی با کیفیت مراقبت های پرستاری انجام گیرد.

    کلیدواژگان: :شجاعت اخلاقی، حساسیت اخلاقی، پرستاران
  • الهام زنگویی سوم، منیره عبادی*، سید امیرحسین پیشگویی صفحات 58-65
    مقدمه

    رخ دادن وضعیت های خطرناک و ناپایدار به صورت ناگهانی باعث به وجود آمدن شرایطی می شود که برای برطرف کردن آن نیاز به اقدامات اساسی و فوق العاده است. پرستاران اورژانس یکی از اولین و موثرتربن گروه های امدادی در بحران ها هستند. کاربرد همزمان دانش و مهارت های خاص توسط پرستاران باعث به حداقل رساندن مخاطرات سلامتی و خطرات تهدید کننده حیات ناشی از بحران ها می شود. هدف از این مقاله، مروری بر تاثیر آموزش مخاطرات پرستاری بر دانش و نگرش پرستاران اورژانس در بلایا است.

    مواد و روش ها

    این مقاله یک مطالعه مروری است که با جستجوی کلید واژه های مخاطره (Hazard)، آموزش (Education)، پرستار (Nursing)، بیمارستان (Hospital)، اورژانس (Emergency)، دانش (Knowledge) و نگرش (Attitude) در بانک های اطلاعاتی معتبر و منایع کتابخانه ای و در بازه زمانی 2000 تا 2019 تدوین شده است.

    یافته ها

    بیشترین احتمال وقوع مخاطرات بیمارستانی به ترتیب مربوط به مخاطرات زمین شناختی، مخاطرات آب و هوایی، مخاطرات زیستی مانند اپیدمی و مخاطرات انسان ساخت می باشد. آموزش مخاطرات بیمارستانی می تواند بر دانش و نگرش پرستاران اورژانس موثر باشد. دوره های آموزش مداوم در زمینه بحران و مدیریت حوادث و بلایا ضروری است. انتخاب شیوه های مناسب آموزش مخاطرات در رابطه با ارایه آموزش های تخصصی مدیریت بحران در پرستارن اورژانس در افزایش دانش و آگاهی آنها بسیار تاثیر گذار است.

    بحث و نتیجه گیری

    به منظور ایجاد و حفظ آمادگی پرسنل پرستاری، لازم است آموزش و اجرای برنامه های آمادگی مقابله با بلایا جزء مباحث آموزش مداوم این افراد قرار گیرد. برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی می تواند در افزایش مهارت، دانش و نگرش پرسنل درمانی در مقابله با بحران نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، بیمارستان، پرستار، مخاطرات، اورژانس
  • تجربه نگاری
|
  • M Ranjbar, N Esmaeeli, Z Talebnia, H Taheri H, F Masumi, M Esmaeeli *, M Khosrojerdi Pages 1-6
    Introduction

    Bipolar disorder as a complex chronic disease is characterized by mood changes, mental pain followed by harmful behaviors such as suicide attempts. The present study was conducted with the aim of determining the relationship between suicidal thoughts and mental pain of people with bipolar disorders in 2022.

    Material and methods

    This study is a cross-sectional descriptive study on 200 patients with bipolar disorder selected from patients admitted to psychiatric wards in Iran hospital by continuous sampling. After obtaining written consent, mental pain and Beck suicidal ideation questionnaires were completed. Descriptive data were analyzed and reported using tables of frequency, mean and standard deviation and quantitative data by inferential statistics using independent t-test, chi-square and analysis of variance in SPSS-v.16 software.

    Results

    Mental pain has a direct relationship with suicide in patients with mood disorders (0.653>0.001), as there was a direct and significant correlation between suicidal thoughts and all dimensions of mental pain except social distancing and emptiness. The highest correlation of suicidal thoughts was with the dimension of emotional disturbance (r=0.882) and the lowest correlation was with the dimension of confusion (r=0.182). Discussion and

    conclusion

    The findings of the present study indicate the association and direct relationship between mental pain and suicidal thoughts in patients with bipolar disorder and the importance and necessity of considering this case in the treatment of these patients.

    Keywords: Bipolar Mood disorder, Mental pain, Suicide
  • M Haghshenas, Z Farsi *, H Habibi Pages 7-16
    Introduction

    Burns are one of the most important and common causes for a person to suffer from skin lesions with partial thickness. The partial thickening site of the skin is very painful and has a discharge until the wound heals and it is prone to infection; therefore, to prevent physical injury and infection, a suitable dressing should be used on the spot. This study aimed to evaluate the effectiveness of some of the dressings that affect the wounds of the skin.

    Material and methods

    This narrative review study was conducted in 2020-2021.The printed and the electronic literature published in electronic database such as PubMed, Medline, Scopus, SID, and Cochrane Library between 2000 until 2021 in Persian and English were searched and assessed. Also, the Google Scholar search engine was used to search literature.

    Results

    To accelerate the healing time without side effects is the most important aim of managing the skin removal site. Today, various dressings such as Vaseline, honey, plain moist gas, banana leaves, and a variety of modern dressings are used to repair wounds at the skin graft site with partial-thickness; but still one of the therapeutic challenges is finding the ideal dressing. Discussion and

    conclusion

    To now, the role of modern dressings in improving the skin removal site cannot be ignored. However, any dressing that can accelerate the healing time of the skin donor with partial thickness and reduce the pain when removing the dressing and prevent complications such as infection and is also cost-effective is a good choice.

    Keywords: Burns, Skin grafts, Dressings, Wound healing, Donor site.
  • B Adli, N Jafari-golestan *, E Afaghi, MH Kazemi-Galougahi Pages 17-27
    Introduction

    Improving the job performance of nurses is important due to their difficult and stressful professional conditions in medical centers; while training or applying positive thinking skills, it improves nurses' job performance. In the present study, a review of research on the impact of positive thinking skills or its application in various areas of nurses' job performance has been reviewed.

    Material and methods

    This article is a review study that uses data collection from library resources and searches in PubMed, Science Direct, Magiran, SID, CINAHL databases and using common search engines with keywords Education, positive thinking, job performance, nurses and their English equivalent have been done in the period of 2021-2011. Inclusion criteria were related to the topic of the impact of positive thinking and skills training on nurses' job performance, and articles that did not have sufficient evidence (such as conference reports and lectures) were excluded. Out of 12 articles, 7 articles related to the subject were extracted and analyzed.

    Results

    Most of the studies were done on the effect of positive thinking or positive thinking skills on the topics of happiness, resilience, communication skills, quality of work life, burnout, hardiness, perceived work stress of in the nurses which were associated with positive results in improving each of the mentioned cases in the professional performance of nurses. Discussion and

    conclusion

    Positive thinking skills has had an effect on improving and promoting various areas of job performance in nurses. Therefore, it is suggested to the authorities to pay more attention to the different dimensions of nurses' job performance and to improve them by having educational programs based on positive thinking so that they can improve the quality of their services in order to improve the professional performance of nurses.

    Keywords: Job performance, Nurse, Positive thinking
  • E Ajourlou, S Sharififar *, H Habibi, R Pishgooie SAH, Seyedi Pages 28-39
    Introduction

    In the last two decades, the epidemics of infectious diseases have increased worldwide. The epidemics of Severe Acute Respiratory syndrome (SARS), Middle East Respiratory Syndrome (MERS), and the recent pandemic of the COVID-19 have confronted the health sector management with several challenges. One of the vital skills in natural or man-made outbreaks is the ability to prioritize patients and injured people in accessing care and treatment and resources allocation. Although numerous articles and researches have been published about hospital triage and traumatic events, but there are few comprehensive and scientific texts on triage of biological events. So the aim of this article was the overview of triage in biological disasters.

    Material and methods

    The present study is a narrative review. The references were searched in credible databases. Such as Web of science, Scopus, Science Direct, PubMed, and Safety Lit. Search keywords included Bioterrorism, Bio event, Biological disasters, Epidemic, pandemic, Treatment, Priority, Sorting, triage. The search period ranged from January 2006 to September 30, 2019.

    Results

    One of the difficulties of responding to biological disasters is the influx of people to receive medical services. Triage is used to prioritize such referrals. The development of triage tools in biological events requires interdisciplinary collaboration including infectious disease specialists, public health, epidemiology, and hospital administrators. This tool may eventually be used in the form of telephone screening or sending messages for self-assessment in affected areas. Discussion and

    conclusion

    The multiplicity of people involved, the need for multi-organizational management and internal and external coordination, and attracting people's support are the characteristics of biological disaster management. Triage is an effective way to manage patients and clients of mass biological disasters. 

    Keywords: Biological disasters, Triage, Epidemic
  • S Faridi, Z Farsi *, N Rajaee, M Najafi Kalyani Pages 40-50
    Introduction

    Medical errors and insufficient attention to safety culture and patient safety principles are serious public health problems and critical factors of patient mortality. Many studies have emphasized to the necessity of effective measures to increase safety culture and to observe the safety principles by nurses. Because of education of nurses had done by various methods, thus the aim of this review study was to comparing the effect of face-to-face and e-learning education on promoting safety culture and patient safety principles by nurses.

    Material and methods

    A literature review was conducted through a comprehensive search in the following Persian and English databases: SID, Irandoc, PubMed, Elsevier, PMC, and Science Direct between 2013-2022. “Patient safety”, “safety culture”, “safety principles”, “e-learning”, “electronic education”, “education”, and “nurse” were used for the search.

    Results

    Fourteen studies were found that twelve of them were studied effect face-to-face education or e-learning and two of others related to comparison between face-to-face and e-learning in safety culture and patient safety principles by nurses. Both face-to-face and e-learning had been effective in promoting patient safety culture and safety principles by nurses. In two comparative studies, the results showed the promotion of safety culture and better patient safety principles in the group under e-learning. Discussion and

    conclusion

    Based on the results of studies, both face-to-face and e-learning education can be effective in improving and promoting safety culture and safety principles in patients that lack of study in a comparative study of two learning methods, it is suggested to conduct more studies in this field among nurses in order to achieve the most desirable level of quality of nursing services and improve patient safety.

    Keywords: E-learning, Education, Electronic education, Face to face education, Nurse, Patient safety, Safety culture, Safety principles
  • *F Ghavidel, Y Ahmadi Pages 51-57
    Introduction

    Nursing is considered an ethical profession and the ethical responsibility of decisions and actions rests with nurses. Therefore, nurses need moral courage and moral sensitivity to be able to perform humane care, stability and resist doing unethical things. Therefore, the purpose of this present study is to investigate the factors affecting moral courage and moral sensitivity.

    Materials and methods

    This review article done by using the English keywords "Education, Ethics, Moral Courage, Nurses, Nursing Ethics", and their Persian equivalents from the databases of reliable scientific databases, PubMed, Science Direct, and Ovid. Web of sciences and Google Scholar search engine were conducted in the time range between 2000 and 2023. Articles that were not in line with the purpose of the research or were published in the form of a letter to the editor were excluded from the study. From the 35 searched articles, 15 articles related to moral sensitivity and moral courage were selected.

    Results

    The results showed that factors such as age, education level, and type of employment, shift work, work experience, marital status, religious beliefs and moral education play an important role in increasing the moral sensitivity and moral courage of nurses. Discussion and

    conclusion

    increasing the level of nurses' awareness of ethical principles and moral sensitivity will lead to the expansion of morally courageous behaviors in nurses. Therefore, it is suggested to carry out research on the effect of various educational interventions on the development of moral sensitivity and moral courage of nurses, or to investigate the relationship between moral sensitivity and courage with the quality of nursing care.

    Keywords: moral courage, moral sensitivity, nurses
  • E Zangooei Sevom, M Ebadi *, SAH Pishgooie Pages 58-65
    Introduction

    The sudden occurrence of dangerous and unstable situations creates the conditions for which fundamental and extraordinary measures are needed to resolve them. Emergency nurses are one of the first and most effective relief teams in crisis. The application of specific knowledge and skills by competent nurses minimizes health risks and life-threatening risks caused by crises. The purpose of this article is to review of the effect of hospital hazards training on the knowledge and attitude of emergency nurses in times of crisis.

    Material and methods

    This review article use of library resources and databases in search of the keywords " hospital risks", "hazard", "education", "nurse" and "emergency".

    Results

    The most likely hospital hazards are geological hazards (earthquakes, landslides, and psychoticism), weather hazards (storms, tornadoes, extreme heat and cold, dust), and epidemiological hazards (infested animals). Choosing the right training methods for hospital hazard education is effective on the knowledge and attitudes of emergency nurses. Continuous training courses in crisis and accident management are essential. Discussion and

    conclusion

    In order to create and maintain the readiness of nursing staff, training and implementation of disaster preparedness programs should be among the topics of continuous training. Conducting training courses and workshops can increase the knowledge and attitude of military personnel in the face of crisis.

    Keywords: Hazard of nursing, Education, Nurse, Emergency