فهرست مطالب

حقوق روزنامه نگاری و ارتباطات - پیاپی 4 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه حقوق روزنامه نگاری و ارتباطات
پیاپی 4 (پاییز و زمستان 1399)

  • بهای روی جلد: 700,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1400/07/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نسیم خداخواه *، امیرحسین نوربخش صفحات 9-18

    سال‌هاست که نیاز به تدوین لایحه و پس از آن تصویب قانونی جدید در حوزه مطبوعات ایران احساس می‌شد. مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه مطبوعاتی کشور در مورد آزادی بیان مطبوعات، تشکیل انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، توقیف رسانه‌ها و بازداشت روزنامه‌نگاران است که طی این سال‌ها مشکلات بسیاری برای این قشر فرهنگی جامعه به همراه داشته  و هرچه بیشتر نیاز به قانونی جدید در این حوزه احساس می‌شود. حال در این برهه از زمان خبری خوشایند مبنی بر تدوین لایحه جدید مطبوعات، نگاه روزنامه‌نگاران و خبرنگاران و جامعه مطبوعاتی را به خود جلب کرد اما آنها امید دارند که در این لایحه به مشکلات صنفی آنها بیشتر پرداخته شود و مشکلاتی از قبیل بازداشت روزنامه‌نگاران، توقیف رسانه‌ها و همچنین مشکلاتی مانند: بیمه و بازنشستگی روزنامه‌نگاران مرتفع شود. حال باید دید تا چه میزان لایحه جدید سعی در برطرف کردن این دغدغه‌ها داشته‌ و چه مقدار امنیت شغلی و روانی برای آنها تدارک دیده است. در این مقاله به این موضوع به شکل مفصل خواهیم پرداخت. 

    کلیدواژگان: قانون مطبوعات، لایحه ی جدید، امنیت قضایی، امنیت شغلی، آزادی رسانه ها
  • امیدعلی مسعودی، حامد طالبی صفحات 19-38

    امروزه جوامع با مجموعه‌ای از بحران‌های طبیعی و انسان‌ساز مواجه هستند که رسانه‌ها نقش مهمی در انعکاس اخبار و رویدادها بازی می‌کنند. روزنامه‌نگاران به عنوان پیشگامان توسعه ارتباطات آزاد در موارد بحرانی نقش مهمی در حفاظت و حراست از منافع عمومی با انتشار اخبار صحیح و امیدبخش دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی مسئولیت اجتماعی روزنامه‌نگار در قبال منافع عمومی جامعه در هنگام بحران صورت گرفت که نشان داد: تعهد در بیان حقایق، رعایت امانت و پای‌بندی به منافع عمومی، رعایت اصل بی‌طرفی، تجزیه و تحلیل درست مسایل سیاسی، امین و رازداربودن، کمک به تلطیف فضای ملتهب جامعه، و درک درست، قدرت تفکر و تحلیل مسایل از مسئولیت‌های اجتماعی روزنامه‌نگاران به ویژه در شرایط بحرانی است.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، رسانه، روزنامه نگاران، منافع عمومی
  • امیر بی پروا صفحات 39-70

    :رسانه به عنوان یک بازیگر موثر در حوزه روابط بین‌المللی و فعال در اجتماع نقش کلیدی در عرصه بین‌المللی دارند که این نقش در سطوح داخلی و بین‌المللی شفاف می‌باشد.رسانه‌ها در جلب توجه افکار عمومی و دولت‌ها به موضوعات مختلف،مشخص ساختن نواقص و کاستی‌های جوامع،جلب همکاری‌های نهادهای مدنی،جذب توجه سازمان‌های بین‌المللی،تسهیل ارتباطات حقوق بشری نقش برجسته ای ایفا می‌کنند.از موضوعات مهم و شاید مهم ترین موضوعی که رسانه‌ها در سطوح ملی و بین‌المللی با آن مرتبط هستند و نقش غیر قابل انکاری می‌توانند ایفاء کنند حقوق بشر می‌باشد به ویژه در عرصه بین‌المللی نقش رسانه‌ها در این حوزه بسیار بیشتر است.رسانه‌ها در راستای ارتقا حقوق بشر از طریق مشارکت در فراهم ساختن قواعد بین‌المللی حمایت از حقوق بشر به عنوان یک بازیگر فراملی و خارج از محدودیت‌های ملی دارای نقش هستند که کارکرد آنها را در تاثیرگذاری در فرایندایجاد اسناد بین‌المللی حمایت از حقوق بشر و نهاد‌های حامی حقوق بشر می‌توان یافت.رسانه‌ها در ترویج ارزش‌های انسانی و نهادینه سازی آنها و پذیرش آنها از طریق ارتباط بی واسطه و مستقیم با افکار عمومی و دولت‌ها دارای نقشی فعال می‌باشند که نتیجه آن در ترویج فرهنگ جهانی حمایت از حقوق بشر از طریق آگاه سازی افکار عمومی و گسترش دانش تجلی می‌یابد.

    کلیدواژگان: رسانه، توسعه، حقوق بشر، ارتقا
  • موسی کرمی صفحات 71-112

    از سویی، روزنامه نگاران از رهگذر اطلاع رسانی به عموم راجع به رویدادها، نقش چشمگیری در آگاهی افزایی در خصوص مسایل مرتبط با آدمیان و از جمله حقوق بشر بازی می کنند. از سوی دیگر، طبق تعریف سازمان ملل متحد، مدافع حقوق بشر هر کسی است که به ترویج حقوق بشر دست می زند. آن نقش و این تعریف، دست کم بخشی از روزنامه نگاران را با مفهوم مدافعان حقوق بشر می پیونداند؛ به گونه ای که می توان گفت برخی روزنامه نگاران با پرداختن به مسایل حقوق بشری و ترویج حقوق بشر، در قامت مدافعان حقوق بشر ظاهر می شوند. در نتیجه، می توان ادعا کرد که این دست روزنامه نگاران، افزون بر حمایت های اختصاصی صورت گرفته از ایشان در نظام حقوقی بین المللی و به ویژه در چارچوب نظام بین المللی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، شایسته ی برخورداری از حمایت های مقرر در نظام نوبنیاد حمایت از مدافعان حقوق بشر نیز هستند. به نظر می رسد، همکاری و همگرایی بازیگران بین المللی فعال در دو نظام حمایتی، می تواند موجب تقویت حمایت ها از دو قشر تاثیرگذار یعنی روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر گردد و از این رهگذر، به توسعه ی هنجارهای حقوق بشری به عنوان پاسدار منزلت و کرامت و زندگی شرافت مندانه برای انسان ، بینجامد. در این مقاله، که آمیزه ای است از ترجمه و تحقیق،[2] با روشی توصیفی-تحلیلی می کوشیم به مطالعه ی حمایت از روزنامه نگاران به سان مروجان و در نتیجه مدافعان حقوق بشر بپردازیم.

    کلیدواژگان: روزنامه نگاران، مدافع حقوق بشر، حقوق بین الملل، حقوق بشر، ترویج حقوق بشر
  • امین امیریان فارسانی صفحات 113-128

    کرونا به‌ عنوان یک بیماری نوظهور در عرصه جهانی و گسترش و شیوع آن در چند ماه اخیر جامعه بشری را با چالش بزرگ مواجه ساخته، هر روزه افراد بسیاری قربانی این بیماری میشوند، در این بین افرادی هستند که عامدانه یا غیر عامدانه به گسترش این بیماری و انتقال آن به دیگران مبادرت می‌‌‌ورزند، در حالی که در حال حاضر هیچ‌گونه قانون خاصی جهت مقابله با این پدیده دهشتناک در کشورما وجود ندارد و این بحث پیش می‌‌‌آید که آیا این قبیل افراد مسئولیت کیفری دارند و آیا سیاست کیفری خاصی در این مورد در کشور ما وجود دارد. مشکل اساسی در برخورد با این پدیده در حال گسترش، عدم پاسخگوی مناسب درنظام تقنینی ایران می‌‌‌باشد. لذا پس از مطالعه در این خصوص باید گفت انتقال ویروس کرونا و دیگر امراض مسری کشنده می‌‌‌تواند تشکیل دهنده رکن مادی جرایم علیه انسان قرار گیرد، اگر چه در متون گذشتگان نیز تحت عنوان سرایت بدان اشاره شده است ولی در شکل امروزی آن نمیتواند پاسخگو باشد.و به دلیل وجود خلاء قانونی، این نتیجه حاصل شد که جرم‌انگاری دقیق و روشن، می‌‌‌تواند نتایج مطلوبی را برای جامعه و حفظ حقوق بزه دیده، در بر داشته باشد ولی تا آن زمان می‌‌‌بایست با قوانین عام، انتقال دهندگان این بیماری را مسیول بشماریم.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، مسئولیت کیفری، مبانی جرم انگاری، انتقال بیماری، بزه دیده
  • علی اصغر کیا، حسینعلی کلهر، سعیده سنایی فر صفحات 129-154

    با پیشرفت تکنولوژی و اهمیت رسانه برای مردم جهت اطلاع رسانی ، یادگیری و آموزش، قانون گذاری و سیاست گذاری برای آن ضروری است. این فرایند به دلیل تاثیرگذاری در امور سیاسی، به حداکثر رساندن فرصت های رسانه ای و توجه به منافع عمومی ضرورت دارد، این ضرورت به این دلیل است که سیاست گذاری رسانه ای هنجارها و راهبردهایی کلی را در برمی گیرد که بر هدایت کلان رسانه ها در نیل به اهداف مشخص نظام حاکم است. سیاست گذاری رسانه ای باید نتیجه قابل مشاهده ای در پی داشته باشد که با آن بتوان ارزیابی کرد که آیا سازمان در سیاست گذاری موفق بوده است یا خیر. در صورت عدم موفقیت باید برای شناخت ایرادات تلاش کرد و به اصلاح آن ها پرداخت. هدف این مقاله نیز پرداختن به این مسئله است که سیاست گذاری رسانه ای در جمهوری اسلامی تا چه اندازه در جهت پاسخ دهی کارآمد بوده است و برای بهبود وضعیت چه راهکارهایی بهتر است در اولویت قرار بگیرد. باید به این نکته توجه کرد که همیشه در امر سیاست گذاری محدودیت ها، موانع و چالش هایی وجود دارد که بدون شناخت آن ها نمی توان به اصلاح پرداخت، از طرفی دیگر به این دلیل که حالا رسانه نقشی اساسی در زندگی مردم دارد و رکن اصلی توسعه فرهنگی، رکن چهارم دموکراسی، رکن اصلی ارتقای سطح سواد و ارتقای اعتماد عمومی است، سیاست گذاری در آن ضرورت دارد. در این مقاله به تعریف مفهوم سیاست گذاری و سیاست گذاری رسانه ای به طور خاص، ارتباط سیاست گذاری رسانه ای با سیاست گذاری فرهنگی، سیاست گذاری و منافع عمومی، آزادی و برابری، شفافیت و تکثرگرایی پرداخته می شود و به دنبال این ارتباط وضعیت موجود در ایران بررسی خواهد شد.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، رسانه، آزادی، تکثرگرایی، منافع عمومی، سیاست گذاری فرهنگی
  • مریم شجاعی نژاد صفحات 155-198

    کشورها با ظهور پدیده دیجیتال فرصت را مناسب دیدند و شرایطی را فراهم آوردند تا شهروندانشان بهتر بتوانند به داده های عمومی در ابعاد گسترده‌تری نسبت به گذشته دسترسی داشته باشند. از این رو یک گرایش جهانی به سمت پذیرش قانونگذاری در زمینه داده‌های عمومی، با هدف حمایت از حق دسترسی به اطلاعات، در جامعه بین الملل به وجود آمد و این امر منجر به ظهور قوانین جدید در عرصه ملی و بین المللی گردیده است. در همین راستا فرانسه به لحاظ اینکه کشوری دموکراتیک و قانونمند است با توجه به پیشرفت تکنولوژی های نوین در امر داده ها قدم های مثبتی بر داشته است از طرفی چون فرانسه عضو اتحادیه اروپا و شورای اروپا است و همچنین با توجه به اینکه عضو میثاق ها و کنوانسیون های جهانی (از جمله  G8،  (OGPشده است پیشرفت قابل ملاحظه ای در زمینه دسترسی به اطلاعات و داده‌های عمومی، به دست آورده است. همچنین در سال های اخیر، قانون جدید "جمهوری دیجیتال 2016" را تصویب کرده و اقدامات قابل ملاحضه ای برای دسترسی هرچه بهتر شهروندانش به داده‌های عمومی فراهم کرده است.

    کلیدواژگان: حق دسترسی به اسناد، رسانه، فرانسه، داده های عمومی، حقوق
  • علیقلی گنجی صفحات 199-216

    اینترنت به عنوان یک ابزار نوین و موثر در عصر ارتباطات در عرصه جهانی و در راستای روند جهانی شدن و حذف تدریجی مرزها و توجه به حقوق بنیادین بشریت به عنوان مبنا و اساس مناسبات بسیار موثر و موفق بوده است به گونه‌ای که سبب تغییر تابعان حقوق بین‌الملل و بازیگران در عرصه روابط بین‌المللی شده است. امروزه از اینترنت باید به عنوان اصلی‌ترین وسیله که در خدمت سازمان‌های بین‌المللی می‌باشد نام برد. دیوان کیفری بین‌المللی از طریق وب سایت خود و پست الکترونیک و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی چون فیس بوک، توییتر، یوتیوب در اینترنت به صورت گسترده فعالیت می‌نماید که این فعالیت‌ها در مسیر تحقق عدالت کیفری بین‌المللی موثر بوده است. بنابراین به منظور تحقق عدالت کیفری بین‌المللی، حمایت از قربانیان و تعقیب و محاکمه جنایت‌کاران بین‌المللی ضرورت دارد، گزارشات اینترنت به عنوان دلایل جنایات بین‌المللی تلقی گردد و قضات دیوان به جای ادله سنتی به ادله علمی جهت محکم کردن استنادات و تصمیمات خود و حمایت از حقوق طرفین روی آورند. دیوان باید از طریق اینترنت موجبات برقراری ارتباط با قربانیان جهت اطلاع از وضعیت‌ها، تظلم‌خواهی آنها و تکمیل تحقیقات را فراهم سازند. اینترنت را دیوان باید ابزاری موثر جهات تضمین علنی بدون محاکمات و تصمیمات دانست به طوری که حتی از طریق اینترنت می‌توان محاکمات را به صورت مستقیم برای عموم مردم به صورت علنی پخش کرد.

    کلیدواژگان: اینترنت، دیوان کیفری بین المللی، عدالت کیفری، جرایم
  • صالح حسن زاده صفحات 217-236

    یکی از ابزارها و عوامل مهم و ارزنده در بین ملت‌های متمدن و علاقه مند به حفظ حیات و بقا، قلم نویسنده است. زیرا قلم، منبع تغذیه و خاستگاه علوم، فنون و هنرها محسوب می‌شود، و در رشد و تعالی فرد و جامعه نقش به سزایی دارد. در واقع آشنایی با قلم و خط بود که راه پیشرفت و تکامل برای بشر را فراهم و امکان ثبت مطالب، خواسته‌ها، افکار و اندیشه‌های خود برای آیندگان را ممکن ساخت و اساسا، مبدا تاریخ زندگی انسان از زمان اختراع خط آغاز شد؛ همان زمانی که قلم انسان توانست زندگی او را به تصویر کشد. قلم از نگاه قرآن، نشانه تفکر و آگاهی انسان است و خدا برای تکریمش بدان قسم یاد فرموده است. ذکر قلم و تعلیم و تعلم در اولین سوره قرآن، حکایت از اهمیت و نقش قلم در زندگی و کمال یابی بشر می‌کند .هدف این مقاله به روش تحلیل محتوایی و مطالعه کتبخانه‌ای، بررسی و تبیین نقش کتابت و تالیف در رشد و تکامل انسان و بیان نشانه‌های قلم خدمت و قلم خیانت از منظر قرآن و حدیث است.

    کلیدواژگان: انسان، کتابت، حیات، تکامل، قرآن
  • آنتونیس کالوگروپولوس، جن سویتر، لیناردز اودریس، مارک ایسنیجر، امید جهانشاهی، حسن صادقی صفحات 237-267

    تغییر در الگوی مصرف خبری و ظهور منابع خبری دیجیتالی، رابطه بین مصرف خبری و اعتماد به آن را دوباره به موضوع تحقیقاتی تبدیل کرده است. تحقیقات قبلی حاکی از این بود که میزان اعتماد به اخبار رسانه‌های جایگزین کم است در حالی که میزان اعتماد به اخبار رسانه‌های جریان اصلی در سطح بالایی قرار دارد. تحقیق حاضر که بر مبنای نظر سنجی از کاربران اخبار در 35 کشور شکل گرفته نشان می‌دهد استفاده از منابع خبری جریان اصلی از سطح بالاتری از اعتماد برخوردار است. با این حال در می‌یابیم که استفاده از رسانه‌های اجتماعی به عنوان منبع اصلی خبر از سطح پایینی از اعتماد برخوردار است. وقتی به بررسی اثرات آن در کشورها می‌پردازیم متوجه می‌شویم که عوامل سیستمی مانند سطح آزادی رسانه‌ها یا سهم مخاطبان از سرویس پخش تلویزیونی عمومی در یک کشور با اعتماد به اخبار رابطه معنادار و قابل ملاحظه ای ندارد.

    کلیدواژگان: اعتماد به اخبار، رسانه های اجتماعی، مصرف خبری دیجیتال، آزادی رسانه ها، سرویس پخش تلویزیونی عمومی
|
  • Nasim Khodabakhsh, Dr. Amir Hossein Nourbakhsh Pages 9-18

    For years, there has been a need to draft a bill and then pass a new law in the Iranian press. The most important concerns of the country's press community about freedom of the press are the formation of a journalists' union, the closure of the media and the detention of journalists. At this point in time, good news about the drafting of a new press bill has caught the attention of journalists and journalists and the press community, but they hope that the bill will address more of their union problems and ban issues such as detaining journalists. Media as well as problems such as insurance and retirement of journalists to be eliminated. It remains to be seen to what extent the new bill seeks to address these concerns and how much job and psychological security is provided for them. In this article, we will address this issue in detail.

    Keywords: Press Law, New Bill, Judicial Security, Job Security, Media Freedom
  • Dr. Omid Ali Masoudi, Hamed Talebi Pages 19-38

    Today, societies face a series of natural and man-made crises in which the media plays an important role in covering news and events.As pioneers in the development of free communication in critical situations, journalists play an important role in protecting the public interest by publishing accurate and promising news. The aim of this study was to investigate the social responsibility of journalists in the public interest of society in times of crisis, which showed:Commitment to telling the truth, fidelity and adherence to the public interest, adherence to the principle of impartiality, correct analysis of political issues, honesty and confidentiality, helping to alleviate the inflamed atmosphere of society, and correct understanding, thinking power and analysis of the newspaper's special social responsibilities. In critical condition.

    Keywords: social responsibility, media, journalists, publicinterest
  • Amir Biparva Pages 39-70

    Media as effective actor in scope of international relations and active in society has effective role in different subjects.this role on international and domestic level is bvious.media is able in obserbing public opinions and states to different subjects for specify defects of society and attract international organizations and in facilitate human and humanitarian rights communication play important role.most important subject in international and national level that medias are engaged and have undeniable role is human rights.medias protection of human rights by development of these rights via cooperation in provide international role as international actor without domestic limitations and their role is obvious in creation of international documents and institutions for protection of human rights.medias have effective role in promotion of human values and creation of them via direct communication with public opinion and states.role of media is in promotion universal culture of protection of humanrighrs and development of knowledge.

    Keywords: media, development, humanrights, promotion
  • Mousa Karami Pages 71-112

    On the one hand, journalists play a notable role in awareness-raising as to issues regarding human beings including human rights through informing the public about the events. On the other, in accordance with the UN definition, human rights defender (HRD) is anyone who promotes human rights. That role and this definition, links at least a part of journalists to the concept of HRDs; in such a way that it could be said that some journalists appear as HRDs by dealing with human rights issues and promotion of human rights. As a result, it could be claimed that such journalists, in addition to specialized protections provided for them in the international legal system and in particular under IHRL and IHL, are entitled to protections of the newly-founded regime for protection of HRDs. It appears that, cooperation and convergence of the international actors engaged in these two protection regimes, can improve the protections laid down for the two influential groups namely the journalists and HRDs and whereby lead to the development of human rights norms as the preserver of human dignity and dignified life. This article, that is a mixture of translation and research, through a descriptive-analytic method attempts to deal with the protections provided for the journalists as promoters and consequently defenders of human rights.

    Keywords: Journalists, Human Rights Defenders (HRDs), International Law, Human Rights, Promotion of Human Rights
  • Amin Amiriyan Farsani Pages 113-128

    corona as an emerging disease in the global arena and spread its prevalence in the last few months, many corona people are victims of this disease, while there are no special laws to deal with this terrible phenomenon in our country, while there are currently no special laws to deal with this terrible phenomenon in our country. the main problem in dealing with this phenomenon is the lack of adequate response to the legislative In the system of iran. therefore, after studying this regard, the transfer ofcorona virus  virus and other deadly infectious diseases can constitute the material element of crimes against man, although it is noted that in the past, it cannot be held accountable. and because of the legal vacuum, it resulted in a clear and clear view that it could have desired results for the community and the protection of human rights, but by then the public law must be responsible for the disposal of this disease.

    Keywords: Coronavirus, Criminal liability, basics of criminalization, disease transmission, victimization
  • Dr. Ali Asghar Kia, Hossin ali Kalhor, Saeide Sanaeifar Pages 129-154

    Efficiency of media policy for accountability in the Islamic Republic of Iran With the advancement of technology and the importance of the media for people to inform, learn and educate, legislation and policy-making is essential for it. This process is necessary because of its influence in political affairs, maximizing media opportunities and paying attention to the public interest. This necessity is due to the fact that media policy-making includes general norms and strategies that govern the macro-direction of the media in achieving the specific goals of the system. Media policy-making should have an observable result that can be used to assess whether the organization has been successful in policy-making. If you do not succeed, you should try to identify the problems and correct them. The purpose of this article is to address the issue of how effective media policy-making in the Islamic Republic has been in responding and what strategies should be prioritized to improve the situation. It should be noted that there are always limitations, obstacles and challenges in policy-making that cannot be corrected without recognizing them. On the other hand, because the media now plays an essential role in people's lives, and the main pillar of cultural development, the fourth pillar of democracy, is the main pillar of raising literacy and public trust, policy-making is necessary. This article defines the concept of media policy-making and policy-making in particular, the relationship between media policy-making and cultural policy-making, policy-making and public interest, freedom and equality, transparency and pluralism. Following this connection, the current situation in Iran will be examined.

    Keywords: Policy Making, Media, Freedom, Pluralism, Public Interest, Cultural Policy Making
  • Maryam Shojaeinejad Pages 155-198

    With the advent of the digital phenomenon, countries saw an opportunity and provided conditions for their citizens to have better access to public data on a larger scale than in the past.Thus, a global trend towards the adoption of public data legislation, with the aim of protecting the right to access information, has emerged in the international community, and this has led to the emergence of new laws in the national and international arena. In this regard, France, as a democratic and law-abiding country, has taken positive steps due to the development of new technologies in the field of data, on the other hand, because France is a member of the European Union and the Council of Europe Global Covenants and Conventions (including the G8, OGP) have made significant progress in accessing public information and data.In recent years, it has also enacted the new Digital Republic 2016 Act, which has provided considerable measures for citizens to have better access to public data.

    Keywords: right of access to documents, media, France, publicdata, rights
  • Aliqli Ganji Pages 199-216

    The Internet as a new and effective tool in the age of global communication and in line with the process of globalization and the gradual removal of borders and attention to fundamental human rights as the basis of relations has been very effective and successful in changing the subjects of international law. And has become an actor in the field of international relations. Today, the Internet should be mentioned as the main tool in the service of international organizations. The International Criminal Court (ICC) has been active on the Internet through its website and email, and on social networks such as Facebook, Twitter, and YouTube, which have been instrumental in achieving international criminal justice.Therefore, in order to achieve international criminal justice, it is necessary to protect victims and prosecute international criminals. Internet reports should be considered as evidence of international crimes. The parties turn. The court should be able to communicate with victims via the Internet to find out about situations, their grievances and to complete investigations. The Internet should be seen as an effective tool for publicly securing trials and tribunals, so that even through the Internet, trials can be broadcast live directly to the public.

    Keywords: Internet, International Criminal Court, CriminalJustice, Crimes
  • Dr.Saleh Hassanzadeh Pages 217-236

    One of the most important and valuable tools and factors among civilized nations interested in preserving life and survival is the author's pen. Because the pen is the source of nutrition and the origin of science, technology and arts, and plays an important role in the growth and excellence of the individual and society. In fact, it was the familiarity with pen and calligraphy that provided the path of progress and evolution for human beings and made it possible for future generations to record their contents, desires, thoughts and ideas. At the same time, the human pen was able to depict his life. From the Qur'an's point of view, the pen is a sign of human thinking and awareness, and God has sworn to honor it. Mentioning the pen and teaching and learning in the first surah of the Qur'an indicates the importance and role of the pen in human life and perfection.The purpose of this article is to study and explain the role of writing in the growth and development of human beings and to express the signs of service pen and betrayal pen from the perspective of Quran and Hadith by content analysis and library study.

    Keywords: Man, Writing, Life, Evolution, Quran