فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال نوزدهم شماره 5 (پیاپی 142، امرداد 1400)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال نوزدهم شماره 5 (پیاپی 142، امرداد 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه مطیعی، سیما رفیعی، خلیل کلوانی* صفحات 359-365
    پیش زمینه و هدف

    اقدامات مامایی از مراقبت های مهم و اساسی در خدمات زنان و زایمان محسوب می شود که در بهبود وضعیت سلامت مادر و نوزاد نقش مهمی دارد. با افزایش نگرانی های جهانی در مورد اقدامات زایمانی و اهمیت این فرایند، هرگونه خطای انسانی در این خصوص غیرقابل اغماض است. بنابراین با توجه به میزان قابل توجه مرگ ومیر و عوارض نامطلوب، کنترل ایمن و موثر زایمان موضوعی حساس و مهم است. این مطالعه باهدف شناسایی و ارزیابی خطاهای کارکنان مامایی بیمارستان کوثر انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی به منظور شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی در کارکنان مامایی بیمارستان کوثر قزوین در سال 1397 انجام شد. روش های مختلفی برای شناسایی، ارزیابی و پیش بینی خطاهای انسانی وجود دارد. از این میان فن SHERPA یکی از متداول ترین روش های بررسی این خطاها است. در این مطالعه 15 نفر از کارکنان بخش مامایی بیمارستان، به صورت تصادفی مشارکت داشتند. جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه و مشاهده مستقیم و نیز بر اساس خطاهای اتفاق افتاده، اسناد و گزارش های مکتوب خطای پزشکی بیمارستان انجام شد. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار Excel استفاده شد.

    یافته ها

     وظایف اصلی مورد مطالعه پس از آنالیز سلسله مراتبی، به 68 زیروظیفه تقسیم شد. نهایتا 65 خطا مربوط به فعالیت های کارکنان مامایی شناسایی شد که به ترتیب خطاها از نوع خطاهای عملکردی 57 درصد، خطاهای بازبینی 25 درصد، خطاهای بازیابی 6 درصد، خطاهای ارتباطی 9 درصد، خطاهای انتخابی 3 درصد بود. و کمترین آن ها، خطای انتخابی بود.

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به اینکه بیشترین درصد خطاهای این مطالعه، خطای عملکردی هست لذا مسیولان بیمارستان باید توجه بیشتری به این خطاها داشته و آن را در اولویت ایمنی بیمارستان قرار دهند.

    کلیدواژگان: شناسایی خطا، ارزیابی خطا، خطای انسانی، ایمنی بیمار، SHERPA
  • اسدالله محسن زاده، لیلا آلیلو*، حسین حبیب زاده، جواد رسولی، فروزنده دشتی صفحات 366-377
    پیش زمینه و هدف

    بحث تروما در جوامع مدرن و صنعتی امروز، یکی از مباحث و معضلات مهمی است که در اکثر کشورها موردتوجه قرار گرفته است. ازآنجایی که مراقبت های پیش بیمارستانی اولین جزء نظام مراقبت درمانی تروما را تشکیل می دهند، انجام صحیح و مطلوب آن می تواند مشکلات ناشی از ناتوانی های طولانی مدت و همچنین مرگ ومیر ناشی از تروما را کاهش دهد. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر آموزش به روش یادگیری مبتنی بر تیم تعدیل شده، بر مهارت مدیریت بیمار ترومایی توسط پرسنل فوریت های پزشکی ارومیه انجام شد.

    مواد و روش ها

     پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی از نوع قبل و بعد، در دو گروه بود که طی آن تعداد 98 نفر از تکنسین های مرکز اورژانس ارومیه به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. اعضای نمونه به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله، مهارت مدیریت بیمار ترومایی به روش یادگیری مبتنی بر تیم تعدیل شده آموزش داده شد. ولی برای گروه شاهد هیچ آموزشی داده نشد. ابزارهای مورداستفاده جهت جمع آوری اطلاعات شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و چک لیست سنجش مهارت مدیریت بیمار ترومایی بود. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر گویای تفاوت معنی دار میان گروه های مداخله و کنترل در یادگیری مهارت مدیریت بیمار ترومایی بود (001/0>P) که با توجه به بررسی اثر تکرار آزمون و اثر تعامل مشخص شد که تغییرات متغیر موردبررسی در گروه های مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بیشتر بوده است (001/0>P).

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش نشان داد که آموزش به روش یادگیری مبتنی بر تیم تعدیل شده بر مهارت مدیریت بیمار ترومایی توسط پرسنل فوریت های پزشکی ارومیه موثر بوده و باعث ارتقاء آمادگی پرسنل در این زمینه می شود. همچنین با عملکرد صحیح، دقیق و علمی، باعث کاهش مرگ ومیر بعد از وقوع تروما و نیز کاهش عوارض جبران ناپذیر در خانواده و جامعه می گردد.

    کلیدواژگان: تروما، مهارت بالینی، فوریت های پزشکی، یادگیری مبتنی بر تیم
  • ژاله غلامی* صفحات 378-386
    پیش زمینه و هدف

    سقط جنین همواره تحت الشعاع عوامل مختلف ازجمله عوامل روانی، اجتماعی و زیستی هست. در ایران هنوز آمار سقط القایی جنین در بارداری های ناخواسته بالا است و با توجه به اینکه در دین مبین اسلام اقدام به سقط مجاز نیست و همواره مذموم و مورد نکوهش بوده است، مطالعه حاضر باهدف بررسی ارتباط بین میزان اعتقادات مذهبی بر کاهش اقدام به سقط جنین در بارداری های ناخواسته انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- تحلیلی مقطعی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهرستان کازرون در سال 1398-1395 هست. انتخاب نمونه به روش نمونه های در دسترس از بین زنانی که بارداری ناخواسته داشتند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک و اقدام یا عدم اقدام به سقط بوده و سنجش اعتقادات دینی است. جهت سنجش اعتقادات مذهبی از پرسشنامه دینداری گلاک و استارک استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد. به این منظور در سطح آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی از ضریب همبستگی اتا و آزمون تی مستقل استفاده شد. برای کلیه آزمون ها حداکثر خطا 5 درصد بود.

    یافته ها

    در بین دو گروه زنان دارای اقدام و عدم اقدام به سقط عمدی ازنظر مقایسه خصوصیات دموگرافیک اختلاف معنی داری پیدا نشد (05/0 <P). در موردبررسی میزان ناخواسته بودن بارداری، میزان بارداری ناخواسته زمانی، در گروه 2 (عدم اقدام به سقط) بیشتر از گروه 1(اقدام به سقط) بوده است ولی میزان ناخواسته کلی در گروه 1 بیشتر از گروه 2 بوده است. نمره دینداری در گروه 2 در ابعاد مختلف دینداری و دینداری کل بالاتر از گروه 1 می باشد و همبستگی میان اعتقادات مذهبی و اقدام و یا عدم اقدام به سقط بالا می باشد همچنین بین میزان دینداری در دو گروه تفاوت آماری معنی داری دیده شد (001/0> P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق بین میزان اعتقادات مذهبی افراد و عدم اقدام به سقط در بارداری های ناخواسته ارتباط و همبستگی بالایی وجود دارد. آموزش و آگاهی، علیرغم فراهم نمودن زمینه پیشگیری امری بسیار حیاتی در جهت کاهش عوارض ناشی از سقط های غیربهداشتی است و در همین راستا توجه بیشتر به آموزش مبانی نظری و عملی دینی و لزوم ایجاد باورهای قلبی و عمیق امری ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: اعتقادات مذهبی، سقط جنین، بارداری های ناخواسته، سقط القایی
  • وحید زمان زاده، اکرم قهرمانیان، لیلا ولی زاده، فرزانه باقریه* صفحات 387-397
    پیش زمینه و هدف

     علی رغم اهمیت توانایی های شناختی در متقاضیان پرستاری، متاسفانه ارزیابی آن به هنگام انتخاب دانشجویان پرستاری مورد غفلت قرار گرفته است. با توجه به اهمیت و تاثیر نهایی آن در کیفیت مراقبت های پرستاری و از طرفی کمبود شواهد پژوهشی در دسترس در رابطه با نحوه ارزیابی این معیار، این مطالعه باهدف شناسایی مولفه های ارزیابی توانایی شناختی متقاضیان پرستاری بر اساس تجارب پرستاران بالینی و مدرسین پرستاری با رویکرد کیفی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه با روش تحقیق کیفی و با رویکرد تحلیل محتوا قراردادی انجام شد. مشارکت‎کنندگان شامل 25 پرستار و مدرسین پرستاری بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند جمع آوری گردید و در تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار MAXQDA10 کمک گرفته شد.

    یافته ها

    بر اساس تجزیه وتحلیل داده‎ها سه طبقه اصلی و استخراج گردید. طبقه "ژرف نگری در موقعیت های چالشی" شامل زیرطبقات توانایی تحلیل یک موقعیت، بررسی علل ریشه ای مسایل، طبقه "سازمان دهی ذهنی" شامل زیرطبقات توجه آگاهانه، حفظ تمرکز ذهنی، مدیرت زمان و اولویت بندی کارها و طبقه "سرعت پردازش ذهنی" شامل زیرطبقات سرعت عمل همراه با دقت و ادراک سریع می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه، مولفه های ارزیابی توانایی شناختی متقاضیان پرستاری را بر اساس تجارب پرستاران و مدرسین پرستاری مشخص نمود. یافته های این مطالعه می تواند توسط موسسات آموزش پرستاری جهت توسعه روش های فعلی خود به منظور ارزیابی توانایی شناختی متقاضیان پرستاری در فرایند انتخاب دانشجو مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: توانایی های شناختی، انتخاب دانشجو، پرستاری، آموزش پرستاری
  • اعظم شهباز، فریده نمدی، رحیم بقایی*، معصومه مهدی اخگر صفحات 398-407
    پیش زمینه و هدف

    سبک رهبری در مدیریت بیمارستان ها و در افزایش اثربخشی و کیفیت خدمات مراقبتی درمانی اهمیت به سزایی دارد و شجاعت اخلاقی نیز مولفه ای ضروری در رفتار پرستاران هست و تاثیرات مهمی بر کیفیت مراقبت های ارایه شده توسط آن ها دارد که متاثر از عوامل مختلفی است. لذا این مطالعه باهدف بررسی ارتباط سبک رهبری سرپرستاران با شجاعت اخلاقی پرستاران انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    این مطالعه یک مطالعه همبستگی است که در آن 300 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مختلف مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد چندعاملی رهبری بس و آولیو (MLQ[1]) و پرسشنامه شجاعت اخلاقی حرفه ای بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS19 و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    مطابق با نتایج همبستگی پیرسون، نفوذ آرمانی اسنادی (45/0=r)، نفوذ آرمانی رفتاری (44/0=r)، مدیریت بر مبنای استثنا (فعال) (44/0=r)، همبستگی مثبت و متوسط با شجاعت اخلاقی داشت و مولفه های انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی، ملاحظات فردی، پاداش مشروط، مدیریت بر مبنای استثنا (منفعل) همبستگی ضعیف با شجاعت اخلاقی دارند. مولفه های نفوذ آرمانی اسنادی، مدیریت بر مبنای استثنا (فعال)، نفوذ آرمانی رفتاری، انگیزش الهام بخش از بین مولفه های سبک رهبری، 0.27= 2R، 27 درصد واریانس شجاعت اخلاقی پرستاران را پیش بینی می کنند. درصد واریانس شجاعت اخلافی را پیش بینی می کنند.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده بین سبک رهبری سرپرستاران و شجاعت اخلاقی پرستاران ارتباط معناداری وجود دارد و انتخاب ترکیبی از سبک رهبری تحول گرا و تبادلی و ارتقای مهارت های رهبری سرپرستاران می تواند منجر به ارتقای شجاعت اخلاقی پرستاران و درنتیجه ارتقا کیفیت مراقبت پرستاری شود.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، شجاعت اخلاقی، پرستار، سرپرستار
  • فاطمه غفاری، سپیده محمدی، وجیهه آتشی، مروارید قصاب شیرازی * صفحات 408-418
    پیش‌ زمینه و هدف

    سالخوردگی واژن و علایم مرتبط با آن پس از دوران یایسگی یکی از شکایات بسیار رایج زنان یایسه است. پرداختن به تغییرات زندگی زنان یایسه پس از تجربه علایم سالخوردگی واژن از اهداف اصلی این پژوهش بوده است و با توجه به کمبود مطالعات در این حیطه خاص، محققین بر آن شدند تا مطالعه‌ای باهدف تبیین تغییرات در سیر طبیعی زندگی زنان یایسه به دنبال مواجهه با علایم سالخوردگی واژن را انجام دهند.

    مواد و روش‌ها

    این تحقیق یک مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوا در سال 1398 بوده است. محیط پژوهش این مطالعه شامل شهرهای رامسر، تنکابن، رشت و لنگرود بود. مشارکت‌کنندگان پژوهش 34 زن یایسه واجد معیارهای ورود به مطالعه بوده‌اند. جمع‌آوری داده‌ها از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند صورت گرفت. تحلیل محتوای قراردادی هم‌زمان با جمع‌آوری داده‌ها انجام شد. جهت ارزیابی اعتبار یافته‌ها از معیار چهارگانه‌ی Goba و Lincoln استفاده شد.

    یافته‌ها

    تحلیل داده‌ها منجر به شناسایی سه درون‌مایه " تغییر در سیر طبیعی فعالیت‌های روزانه، " کاهش رفاه روحی و روانی " و " مواجه با مشکلات در بعد جنسی" شد.

    نتیجه‌گیری

    تجربه زنان یایسه در این مطالعه نشان از نقش گسترده اختلالات واژینال بر حیطه‌های مختلف زندگی آن‌ها دارد که توجه خاص نظام سلامت و درمان را طلب می‌کند. در چنین شرایطی، نظارت و حمایت از آن‌ها برای تطابق با تغییرات طبیعی، باید مدنظر برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرد.

    کلیدواژگان: یائسگی، آتروفی واژینال، مطالعه کیفی
  • ژیلا حیدرپور، جواد دهقان نژاد*، روزبه رجایی غفوری، فرزاد رحمانی، ندا گیلانی، عباس داداش زاده صفحات 419-426
    پیش زمینه و هدف

    تروما به عنوان یکی از مهم ترین معضلات جهان در سراسر دنیا قربانیان فروانی به همراه دارد. پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی اولین مراقبینی هستند که بر بالین مصدومان ترومایی حاضر می شوند و توانمندی این افراد در نحوه مراقبت از افراد ترومایی در نجات جان بسیاری از مصدومان حایز اهمیت است. مطالعه حاضر باهدف بررسی تاثیر برگزاری دوره مراقبت های پایه تروما بر دانش و مهارت پرسنل فوریت های پزشکی انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی تک گروهی قبل- بعد می باشد که با شرکت 520 نفر در گروه های 8 نفره از پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی استان آذربایجان شرقی در طول سال 1397 انجام گرفت. مداخله به صورت جلسات آموزشی تیوری و عملی در ایستگاه ها در طی 12 جلسه 2 ساعته برای هر گروه انجام شد و دانش و مهارت پرسنل قبل و بعد از انجام مداخلات از طریق آزمون تیوری و آزمون عملی در ایستگاه ها با حضور بیمار نماها بررسی شد ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه دانش و چک لیست مهارت سنجی دوره مراقبت های پایه تروما بود که هر دو ابزار، از ابزارهای استاندارد جهانی در این زمینه می باشند. در مطالعه حاضر روایی این ابزارها توسط صاحب نظران حوزه تروما مورد تایید قرارگرفته و پایایی آن ها با آلفای کورنباخ به ترتیب 85/0 و 79/0 محاسبه شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار نسخه 19 SPSS انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دانش و مهارت مشارکت کنندگان قبل و بعد از برگزاری دوره آموزشی تفاوت آماری معناداری داشت (05/0>P). برگزاری این دوره باعث افزایش دانش و مهارت شد، چنانچه که اختلاف میانگین و انحراف معیار نمرات دانش و مهارت قبل و بعد از برگزاری دوره، به ترتیب 46/19±38/11 و 23/22±60/12 محاسبه شد و بیشترین افزایش مهارت مشارکت کنندگان در زمینه ارزیابی ثانویه بیمار با اختلاف میانگین و انحراف معیار 82/10±47/30 بود (03/0=P).

    نتیجه گیری

    دوره های آموزشی مراقبت از بیماران ترومایی به روش های جدید مثل استفاده از ایستگاه های آموزشی و آزمونی بیمار نماها در افزایش دانش و مهارت پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی موثر می باشد.

    کلیدواژگان: تروما، اورژانس، پیش بیمارستانی، دانش، مهارت
  • کلثوم رئیس پور، سلیمان احمدی، زهره سادات میرمقتدایی صفحات 420-429
    پیش‌ زمینه و هدف

    مدیران پرستاری نقشی اساسی و مهمی بر نحوه ارایه خدمات بهداشتی درمانی دارند. آموزش و توسعه این مدیران یک امر ضروری است. هدف این مطالعه، تعیین و اولویت‌بندی نیازهای آموزشی مدیران پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

    مواد و روش‌ها

     این پژوهش به روش توصیفی مقطعی انجام شد و جامعه آماری شامل 57 نفر از مدیران پرستاری شاغل در بیمارستان‌های دولتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با استفاده از نمونه‌گیری مبتنی بر هدف بود. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته بود که مشتمل بر اطلاعات مبتنی بر شرح وظایف مدیران پرستاری مصوب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و بررسی متون و مستندات علمی با تعداد 50 سوال در هفت حیطه طبقه‌بندی و تنظیم گردید. پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ 96/0 به دست آمد. برای تحلیل داده‌ها علاوه بر آزمون‌های توصیفی از روش‌های آمار استنباطی شامل آزمون t تک گروهی و آزمون t مستقل به‌واسطه نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    یافته‌ ها

     بررسی‌های انجام‌شده بر روی یافته‌های دموگرافیک مدیران پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داد که بیشترین افراد دارای سابقه خدمت بالای 25 سال و ازنظر تحصیلات کارشناس پرستاری بودند. اولویت اول نیازهای مدیران پرستاری حیطه ایمنی و کنترل عفونت با میانگین (2.49) سپس حیطه ارتباطات، اخلاق و قوانین حرفه‌ای با میانگین (2.48) و پایین‌ترین اولویت نیز مربوطه به حیطه آموزش با میانگین (2.16) بوده است.

    بحث و نتیجه‌گیری

     با توجه به نقش مهم مدیران پرستاری در بیمارستان‌ها و ضرورت آموزش مداوم و تاثیر آن بر مهارت‌های شغلی آنان، بایستی برنامه‌ریزی آموزشی بر اساس نیازهای آموزشی صورت گیرد. بر اساس فرآیند نیازسنجی و تعیین اولویت نیازها در این مطالعه می‌توان این انتظار را داشت که با تکیه بر نتایج حاصل می‌توان برنامه‌ریزی دقیق و واقع‌بینانه‌ای در زمینه آموزش مدیران پرستاری انجام داد.

    کلیدواژگان: نیازسنجی، آموزش، مدیران پرستاری، اولویت بندی، نیاز
|
  • Mahdieh Motie, Sima Rafie, Khalil Kalavani* Pages 359-365
    Background & Aims

    Midwifery activity is one of the most essential cares in obstetrics and gynecology services, which plays an important role in improving maternal and neonatal health. With increasing global concern about the effects of childbirth and the importance of this process, any human error in this regard is non-negligible. Therefore, given the significant mortality and adverse effects, safe and effective delivery control is a critical issue.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was performed to identify and evaluate midwifery staff errors of Kowsar Hospital of Qazvin in 2018. There are various ways to identify, evaluate, and predict human errors. Among these, the SHERPA technique is one of the most common methods to detect these errors.

    Results

    After hierarchical analysis, the main tasks were divided into 68 sub-tasks. Finally, 65 errors were identified for midwifery staff activities )57% action errors, 25% revision errors, 6% retrieval errors, 9% communication errors, and 3% selective errors). Therefore, the highest percentage was the action errors and the least was the selective errors.

    Conclusion

    Hospital authorities should pay more attention to action errors and prioritize these errors in patient safety. It is recommended that appropriate actions be taken to establish a culture of patient safety.

    Keywords: Error Identification, Error Evaluation, Human Error, Patient Safety, SHERPA
  • Assadollah Mohsenzadeh, Leyla Alilu*, Hossein Habibzadeh, Javad Rasouli, Forouzandeh Dashti Pages 366-377
    Background & Aims

    The issue of trauma in modern and industrial societies today is one of the most important issues and problems that have been considered in most countries. Because pre-hospital care is the first component of a trauma care system, doing it right can reduce the problems of long-term disability as well as deaths from trauma. Therefore, the present study was conducted to determine the effect of training based on a modified team-based learning method on trauma patient management skills by Urmia emergency medical personnel in 2020.

    Materials & Methods

    The present study was a before and after clinical trial study in two groups during which 98 technicians of Urmia Emergency Center were selected by stratified random sampling method. Sample members were randomly divided into intervention and control groups. In the intervention group, trauma patient management skills were taught by a modified team-based learning method. The tools used to collect information included two sections: demographic information and a trauma assessment skills checklist. The results were analyzed using SPSS software version 17.

    Results

    The results of analysis of variance test with repeated measures showed a significant difference between intervention and control groups in learning trauma patient management skills (p <0.001) which was determined by examining the effect of test repetition and the effect of interaction. The changes of the studied variable in TBL groups were significantly more than the control group (p <0.001).

    Conclusion

    The results of the current study showed that training based on a modified team-based learning method is effective and improves personnel readiness in this field.

    Keywords: Trauma, clinical skills, medical emergencies, team-based learning
  • Zhaleh Gholami* Pages 378-386
    Background & Aims

    Abortion is always overshadowed by different factors and influenced by psychological, social, and biological factors. Induced abortion rate in unwanted pregnancies is still high in Iran. Due to the fact that induced abortion has always been condemned and unauthorized in Islamic societies, the current study aims to investigate the relationship between the levels of religious beliefs on reducing induced abortion in unwanted pregnancy.

    Materials & Methods

    The current study is a cross-sectional descriptive analytical study about women visiting Health-Care Centers in Kazerun city during 2018-2019. The contributors were chosen among the women who had unwanted pregnancies. The selection of samples was done by available sampling method and data collection tool has been questionnaire including demographic information and have an induce abortion or not to have an abortion and asses religious beliefs. To assess religious beliefs, Glock and Stark's questionnaire was used. To analyze the data, descriptive and inferential statistics were utilized using the SPSS 22. For this purpose, mean and standard deviation (descriptive statistics) and Eta coefficient and independent T-test (inferential statistics) were used. For all tests the maximum error was 5%.

    Results

    Based on the findings there was no significant difference between the two groups of women (have an intentional abortion or have no intentional abortion) in terms of demographic characteristics (p›0.05). The rate of unwanted pregnancies and the rate of time unwanted pregnancies in group 2 (have no abortion) were higher than group 1 (have an abortion).Religion Score in group 2 in different dimensions of religiosity and total religiosity is higher than group 1. The correlation between religious beliefs and having an intentional abortion or no intentional abortion was high. There was a significant difference between two groups in terms of religious belief (p ‹0.001).

    Conclusion

    Based on the results of this research, there is a strong correlation between women's religious beliefs and non-induced abortion in unwanted pregnancies. Despite providing the ground for prevention, training and awareness are critical for reducing the complications of unhealthy abortion. In this regard, it is necessary to provide training about the theoretical, practical, and religious principles.

    Keywords: Religious beliefs, Abortion, Unwanted pregnancies, Induced abortion
  • Vahid Zamanzadeh, Akram Ghahramanian, Leila Valizadeh, Farzaneh Bagheriyeh* Pages 387-397
    Background & Aims

    Cognitive ability is an important criterion in selecting a nursing student, but unfortunately, this criterion is not considered among nursing applicants. There is a lack of clarity about the components which would signify appropriate cognitive abilities among nursing student candidates. This study was conducted to identify such components based on the experiences of clinical nurses and nursing instructors.

    Materials & Methods

    This qualitative research was conducted using conventional content analysis approach. Participants were 25 nurses and nursing instructors. They were selected through purposive sampling. Data were collected in audio-recorded and transcribed semi-structured interviews and were analyzed using MAXQDA10 software.

    Results

    Analysis revealed three main categories and seven subcategories: having a deep insight into challenging situations (Investigating the root causes of problems, the ability to analyze a situation), mind organizing (Conscious attention, Maintaining the mental focus, Time management and work prioritization), and speed of mental processing (Fast operation along with accuracy, Quick perception).

    Conclusion

    This study identified core components for future investigations into the cognitive ability of nursing applicants. Findings of this study can be used by nursing education institutions to develop their current methods to assess the cognitive ability of nursing applicants in the student selection process.

    Keywords: Cognitive Abilities, Student Selection, Nursing, Nursing Education
  • Azam Shahbaz, Farideh Namadi, Rahim Baghaei*, Masoumeh Mehdi Akhgar Pages 398-407
    Background & Aims

    Leadership style is very important in hospital management and in increasing the effectiveness and quality of health care services, and moral courage is an essential component in the behavior of nurses and it has an important effect on the quality of care provided by them, which is affected by various factors. Therefore, this study was conducted to investigate the relationship between head nurses' leadership style and nurses' moral courage.

    Materials & Methods

    In this correlational study performed in 2020, the research population consisted of all the nurses in educational-treatment centers of Urmia University of Medical Sciences (n=300) that were selected by stratified random sampling. Data collection tools were the standard Bus and Olivier Leadership Multi-Factor Questionnaire (MLQ) and the Professional Moral Courage Questionnaire. Data were analyzed using SPSS v.19 software using descriptive and inferential statistics, Pearson correlation, and linear regression tests.

    Results

    According to Pearson correlation results, ideal characteristics (r = 0.45), ideal behaviors (r=0.44), and exception-based management (active) (r = 0.44) had positive and moderate correlation with moral courage. The components of inspirational motivation, subjective persuasion, individual considerations, conditional reward, and exception-based (passive) management had a weak correlation with moral courage. The variables of ideal characteristics, exception-based (active) management, ideal behaviors, and inspirational motivation predicted 27 % of variance in nurses' moral courage. 

    Conclusion

    Based on the results, there is a significant relationship between head nurses' leadership style and nurses' moral courage, and choosing the right leadership styles and improving the leadership skills of head nurses can help promote nurses' moral courage and thus improve the quality of nursing care.

    Keywords: leadership style, moral courage, Nurse, Head Nurse
  • Fatemeh Ghaffari, Sepideh Mohammadi, Vajihe Atashi, Morvarid Ghasab Shirazi * Pages 408-418
    Background & Aims

    The aging of the vagina and its associated symptoms after menopause are one of the most common complications in postmenopausal women. Considering the changes in the life of postmenopausal women after experiencing the vaginal problems was the main objective of this study. Due to the lack of studies in this particular area, the researchers conducted a study with the aim of explaining the changes in the natural course of life in postmenopausal women who face vaginal aging symptoms.

    Materials & Methods

    This research is a qualitative study with a content analysis approach that took place in 2019. The research participants were selected from Ramsar, Tonekabon, Langroud, and Rasht. Participants in the study were 34 postmenopausal women who have inclusion criteria. Data collection was conducted through semi-structured interviews. Conventional content analysis was performed simultaneously with data collection. Four-dimension criteria (Lincoln & Guba) were used to evaluate the rigor of the findings.

    Results

    Data analysis led to the identification of the three themes "changes in the daily activities", "reduction of psychological well-being", and "facing sexual problems".

    Conclusion

    The experience of postmenopausal women in this study indicates the widespread role of vaginal disorders in the various areas of life, which requires specific attention of health system. Consequently, monitoring and supporting them to adapt to natural changes should be considered during the planning phase.

    Keywords: Menopause, Vaginal Atrophy, Qualitative Study
  • Zhilla Heydarpoor, Javad Dehghannezhad*, Rouzbeh Rajaei Ghafouri, Farzad Rahmani, Neda Gilani, Abbas Dadashzadeh Pages 419-426
    Background & Aims

    Trauma as one of the most important problems throughout the world is accompanied by high mortality. Every year, a large number of people die as a result of trauma. Pre-hospital emergency personnel are the first caregivers to arrive at the bedside of a trauma victim, and their ability to care for the injured is crucial in saving the lives of many injured. This study was conducted to investigate the effect of pre‐hospital trauma life support (PHTLS) course on knowledge and skill of emergency medical personnel.

    Materials & Methods

    The present study is a quasi-experimental study that was conducted in 2018 with the participation of 520 pre-hospital emergency personnel from the East Azerbaijan, Tabriz, Iran. The knowledge and skills of the staff were assessed before and after the course through the objective structured clinical training stations. The data collection tools included a knowledge questionnaire and a basic skills checklist for trauma care, both of which are global standard tools in this field. In the present study, the validity of these instruments has been confirmed by experts in the field of trauma and their reliability was calculated with a Cronbach's alpha of 0.85 and 0.79, respectively. Data analysis was performed with SPSS version 19 software.

    Results

    The findings of this study showed that the knowledge and skills of the participants before and after the training course were statistically significant (p <0.05). The mean difference and standard deviation of the knowledge and skills scores before and after the course were 11.38 ± 19.46 and 12.60±22.23, respectively. The highest increase in the skills of the participants was in the secondary evaluation of patients with mean difference and standard deviation of 30.47 ± 10.82 (p= 0.03).

    Conclusion

    Training courses in trauma patient care with new methods, such as objective structured clinical training stations, are effective in increasing the knowledge and skills of pre-hospital emergency personnel.

    Keywords: Trauma, Emergency, Pre-hospital, Knowledge, Skill
  • Kolsoum Raispour, Soleiman Ahmady, Zohrehsadat Mirmoghtadaie Pages 420-429
    Background & Aims

    Nursing managers have a significant and important role in the delivery of health services. It is essential to educate and develop these managers. The purpose of this study was to determine and prioritize the educational needs of nursing managers in Shahid Beheshti University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This was a descriptive cross-sectional study. All the nursing managers employed in governmental hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences were studied. The data collection tool was a questionnaire. Data were analyzed using SPSS22 software.

    Results

    The results of this study on the demographic findings of nursing managers in Shahid Beheshti University of Medical Sciences showed that most of the subjects had a more than 25 years of service experience in nursing education. The priority of the needs of nursing managers was the safety and control of infection (with the mean of 2.49), followed by the domain of communication, ethics, and professional rules (with the mean of 2.48) and the lowest priority was related to the average education (2.16).

    Conclusion

    Regarding the important role of nursing managers in hospitals and the necessity of continuing education and their impact on their job skills, educational planning should be based on educational needs. Based on the results, accurate and realistic planning could be done in the field of training nursing managers.

    Keywords: Needs Assessment, Education, Nursing Managers prioritization, Needs