فهرست مطالب

مدیریت در دانشگاه اسلامی - پیاپی 21 (بهار و تابستان 1400)

نشریه مدیریت در دانشگاه اسلامی
پیاپی 21 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/06
  • تعداد عناوین: 13
|
  • حسن زارعی متین صفحه 1
  • محمد شهبازی*، عبدالله توکلی، سعید کاظم پوریان صفحات 3-22
    هدف

     رهبری معنوی با ایجاد احساس عضویت و معنا در کار و بینش و بصیرت ایجاد شده ناشی از آن، از مهم ترین عوامل ارتقای بهره وری و سلامتی روانی کارکنان در دنیای پر تلاطم و ناپایدار کنونی محسوب می شود. هدف این مقاله، استخراج الگویی از رهبری معنوی بر پایه آموزه های اسلامی بود.

    روش

    روش این پژوهش، کیفی و با رویکرد استقرایی است. به منظور استخراج مطالب از منابع اسلامی- که در این پژوهش به طور خاص کتاب میزان الحکمه استفاده شده است- تکنیک تحلیل مضمون به کار رفته است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش در مرحله کیفی نشان داد که الگوی رهبری معنوی اسلامی مشتمل بر سه سطح فردی، گروهی و سازمانی بوده که مولفه های شخصیتی و اعتقادی در بعد فردی، مولفه های منشی و اعتقادی در بعد گروهی و مولفه های بینشی و کنشی در بعد سازمانی اجزای تشکیل دهنده آن است.

    نتیجه گیری

    الگوی نهایی این پژوهش می تواند مبنای مناسبی برای شناخت رهبران از جایگاه خود و همچنین سنجش و ارایه راهکارهای بهبود نقش مدیران سازمانی به عنوان رهبران معنوی در سازمان خویش باشد و بر اساس مولفه های تعریف شده در این الگو، آموزشهای متناسب برای ایفای هرچه بهتر آنها ارایه شود.

    کلیدواژگان: رهبری معنوی، معنویت، رهبری، میزان الحکمه، رویکرد اسلامی
  • رسول عاشری، حسن زارعی متین*، حمیدرضا یزدانی صفحات 23-42
    هدف

    هدف از این پژوهش، ارایه الگوی راهبرد منابع انسانی برای تحقق دانشگاه کارآفرین بود.

    روش

    با استفاده از تحلیل محتوای کیفی و از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 20 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه تهران که از طریق شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، مصاحبه عمیق صورت گرفت و با روش تحلیل مضمون کدگذاری شد.

    یافته ها

    با بررسی مصاحبه های به عمل آمده با خبرگان، 46 زیرمولفه، 11 مولفه در قالب سه بعد اصلی، شامل ابعاد الزام آور، بسترساز و تسهیلگر شناسایی شد. مولفه ها شامل تعریف و تعیین مضامین راهبردی، سیاستهای حاکم بر جامعه، عوامل مدیریتی، توسعه ظرفیتهای درونی دانشگاه، منابع مالی، منابع دانشی، ساختار کارآفرینانه، فرهنگ سازی و آموزش، سازوکارهای پشتیبانی فراسازمانی، سازوکارهای حمایتی- انگیزشی و شبکه سازی بود.

    نتیجه گیری

     با جمع بندی یافته ها و تحقیقات انجام شده از منظر ماهیت تاثیرگذاری، مدل نهایی در سه بعد، عوامل الزام آور، بسترساز و تسهیلگر تایید و طراحی شد.

    کلیدواژگان: الگو، راهبرد منابع انسانی، دانشگاه کارآفرین
  • اشرف رحیمیان* صفحات 43-58

    از آنجا که رقابت دانشگاه ها در سالهای اخیر فزونی یافته و آنها به برندسازی روی آورده اند و نیز یکی از عوامل مهم برند دانشگاه ها، برند اعضای هییت علمی آنهاست؛ هدف محقق در این پژوهش، بررسی و شناسایی عوامل موثر بر برندسازی شخصی اعضای هییت علمی در دانشگاه های ایرانی بود.

    روش

    برای انجام تحقیق، از روش پیمایش دلفی استفاده شده است و ابزار گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه و در سه راند از 20 نفر اعضای هییت علمی در رشته های مختلف، با سوابق متفاوت بوده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات بعد از هر راند صورت گرفت و مجدد برای اعضای پنل ارسال شد و تا رسیدن به اجماع ادامه پیدا کرد. نمونه گیری با بهره مندی از تکنیکهای هدفمند و گلوله برفی صورت گرفت.

    یافته ها

    برندسازی شخصی اعضای هییت علمی دانشگاه، شامل ابعاد دانشی (تخصص)، روان شناختی (ویژگی های شخصیتی)، ارتباطی (شبکه سازی در حوزه دانشی و عمومی)، سرشناسی (شناخته شده بودن در حوزه دانشی، رسانه ای و عمومی) و کنشی (فعالیتهای داوطلبانه در حوزه مسئولیت اجتماعی) است. در صورت به کارگیری مدل می توان انتظار افزایش کارکرد گروه مرجع اعضای هییت علمی دانشگاه های کشور و به تبع آن، افزایش کارایی نظام آموزشی و پژوهشی را داشت.

    نتیجه گیری

     بلوغ در پرورش سرمایه های انسانی که یکی از آنها بهبود نشان شخصی اعضای هییت علمی است، می تواند زمینه لازم را در راستای بهبود عملکرد دانشگاه متناسب با نیازهای محیطی ایجاد کند.

    کلیدواژگان: برندسازی شخصی، اعضای هیئت علمی، روش دلفی
  • محسن رضایی میر قائد*، سید علی اکبر افجه ء، حامد دهقانان، آصف کریمی، میثم دهقان توران پشتی صفحات 59-78
    هدف

    تصمیم گیری در مدیریت به منزله کلید مهم پیچیدگی های سازمان است. هدف پژوهش حاضر، شناسایی الگوی تصمیم گیری مدیریت جهادی بود.

    روش

    رویکرد این پژوهش، کیفی و راهبرد آن، تحلیل مضمون است. روش جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند بود. نوع انتخاب مشارکت کنندگان در پژوهش حاضر مبتنی بر هدف یا نظری بوده است.

    یافته ها

    پس از طی فرایند تحلیل داده ها، مدل پژوهش در پنج قسمت، منابع حمایت کننده مولفه های بعد محیط تصمیم گیری، ظرفیت و توان تصمیم گیری، ماهیت تصمیم، فرایند تصمیم گیری و تصمیم گیرنده به دست آمد.

    نتیجه گیری

     الگوی ارایه شده قابلیت تطبیق با شرایط تصمیم گیری در هر نظام مدیریتی را دارد و به عنوان الگوی مبتنی بر مدیریت جهادی و نظام ارزشی اسلام، می تواند در سازمانهای نظامی و غیر نظامی کشور استفاده شود.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری، مدیریت جهادی، دفاع مقدس، تحلیل مضمون، مدیریت اسلامی
  • محمد حکاک، محمدامین آئینی* صفحات 79-100
    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر دوره های آموزش الکترونیکی بر توانمندسازی استادان معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب بود.

    روش

    روش این پژوهش، توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه استادان معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در سال تحصیلی 98-1397 به تعداد 83 نفر است که به روش سرشماری مشارکت شده بود. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر و میشرا و پرسشنامه محقق ساخته اهمیت تدریس و مزایای آموزش الکترونیکی بود. تحلیل داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری، با روش کمترین مربعات جزیی اسمارت پی.ال.اس3 انجام شد.

    یافته ها

    تحلیل ساختاری آموزش الکترونیکی بر توانمندسازی استادان معارف و ابعاد آن، تاثیر مثبت و معناداری دارد (001/0>p).

    نتیجه گیری

     افزایش آموزش الکترونیکی، منجر به افزایش توانمندسازی استادان می شود. بنابر این، توجه به آموزش الکترونیکی حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، آموزش ضمن خدمت، توانمندسازی، استاد معارف
  • اکبر بهمنی*، حسین بلوچی صفحات 101-122
    هدف

    از عوامل موثر بر بروز رفتارهای اخلاقی کارکنان، وجود معنویت در فضای کاری و فروتنی رهبران است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فروتنی رهبران بر رفتارهای اخلاقی پیروان با نقش میانجی معنویت در کار بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش، 370 نفر از کارکنان دانشگاه پیام نور مازندران بودند که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، نمونه ای به حجم 113 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه استاندارد بود که روایی آن با استفاده از روش اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید شد. در این پژوهش برای تحلیل داده ها از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار آموس استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش مشتمل بر چهار فرضیه بود که تمامی آنها در سطح خطای 95 درصد تایید شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد فروتنی رهبران تاثیر مثبت و معناداری بر معنویت در محیط کار و اخلاق کاری پیروان دارد. همچنین معنویت در محیط کار، اثر مثبت بر اخلاق کاری کارکنان دارد؛ بنابر این، توصیه می شود مسیولان سازمانها برای ارتقای اخلاق کاری، به معنویت در محیط کار و فروتنی مدیران و سرپرستان در مقابل کارکنان توجه داشته باشند. همچنین با توجه به فرضیه حاضر می توان نتیجه گرفت که سازمانها می توانند با ارتقای مولفه های معنویت سازمانی، باعث افزایش رفتارهای اخلاقی کارکنان شوند.

    کلیدواژگان: فروتنی، رفتار اخلاقی، معنویت در کار
  • صدیقه بحیرایی، اکبر اعتباریان خوراسگانی*، مهربان هادی پیکانی صفحات 123-140
    هدف

    این پژوهش، شناسایی عوامل بنیادین(ژنوم) شکل‌دهنده اخلاق کار در بخش دولتی ایران بود.

    روش

    به کمک مدل هفت مرحله‌ای فراترکیب سندلوسکی و بارسو، در مجموع تعداد پنج بعد اصلی، 27 بعد فرعی و 109 گویه به عنوان عوامل بنیادین شکل‌دهنده اخلاق کار در بخش دولتی ایران از بخش نظری استخراج شد. برای کنترل گویه‌های استخراجی از شاخص کاپا با استفاده از نرم‌افزار اس.پی.اس.اس در سطح اطمینان 95 درصد، مقدار 849/0 به دست آمد که بسیار مطلوب ارزیابی شد. به کمک تکنیک دلفی، پانل 40 نفره خبرگان دانشگاهی و نخبگان اداری در سازمانهای دولتی تشکیل شد که در نهایت 32 نفر از آنها تا پایان مراحل دلفی در پانل باقی ماندند. خروجی نهایی دلفی مدل سه سطحی از پنج بعد اصلی، 24 بعد فرعی و 89 گویه را پیشنهاد کرد. به کمک نرم‌افزار اسمارت پی.ال.اس، تحلیل عاملی تاییدی سه مرحله‌ای روی مدل پیشنهادی پانل خبرگان انجام شد.

    یافته‌ ها و نتیجه‌ گیری

    با توجه به بارهای عاملی ابعاد اصلی به ترتیب نظام اجتماعی(92/0)، نظام فرهنگی(90/0)، نظام سیاسی(88/0)، نظام اقتصادی(85/0) و نظام علمی و فناورانه(81/0) تعیین شدند. شاخص برازش مطلق جی.او.اف، 62/0 به دست آمد که بیانگر برازش مناسب مدل آزمون‌شده است.

    کلیدواژگان: اخلاق کار، نظام اجتماعی، نظام فرهنگی، نظام سیاسی، نظام اقتصادی، نظام علمی و فناورانه، بخش دولتی، عوامل بنیادین(ژنوم)
  • مهدی امیری*، جعفر ترک زاده، رحمت الله مرزوقی، محمدجواد سلمانپور، جعفر جهانی صفحات 141-164
    هدف

    این پژوهش با هدف توسعه چارچوب مفهومی پاسخگویی مبتنی بر قرآن کریم و از طریق یک طرح ترکیبی چندمطالعه ای انجام شده است.

    روش

    در فاز اول پژوهش، با روش فرایند چرخه ای تحلیل که مشتمل بر چهار مرحله گردآوری داده ها و اطلاعات، تقلیل داده ها، سازماندهی داده ها و تفسیر بود، چارچوب مفهومی اولیه به دست آمد. جامعه آماری پژوهش در این مرحله، کلیه آیات قرآن کریم بود و پیامها و مفاهیم مرتبط با مفهوم پاسخگویی در آیات قرآن کریم بررسی شد. در فاز دوم، چارچوب مفهومی به دست آمده برای اعتباریابی در اختیار اساتید دانشگاهی قرار گرفت. جامعه آماری شامل 20 نفر از صاحب نظران متخصص و مجرب در حوزه آموزش عالی بود که با توجه به مشخص شدن حجم مشارکت کنندگان بالقوه، با استفاده از روش رویکرد نمونه گیری هدفمند از نوع معیار و با در نظر گرفتن ملاک اشباع یافته ها، از میان اعضای هییت علمی انتخاب شدند. در بخش کمی، 616 نفر از اعضای هییت علمی برای اعتباریابی چارچوب مفهومی به دست آمده انتخاب شدند و چارچوب مد نظر طی یک فرایند تحقیق کمی و کیفی همزمان و از طریق همسوسازی، اعتباریابی شد.

    یافته ها

     حاصل این بررسی، گردآوری و احصای 306 مفهوم فراگیر و سپس دسته بندی و مفهوم سازی این کدها و مفاهیم، ذیل 92 کد محوری بر اساس قرابت محتوایی و در نهایت شکل گیری طبقه بندی نهایی مبانی، موانع و عوامل زمینه ساز با 21 گویه پاسخگویی در سه حوزه شناختی (ادراکی ذهنی)، عاطفی (بینشی نگرشی) و رفتاری (عملی) به عنوان چارچوب مفهومی پاسخگویی در سیستم های اجتماعی مبتنی بر قرآن کریم شد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش چارچوب مفهومی جدیدی را پیش روی سازمانها و سیستم های اجتماعی مختلف ترسیم کرد که با توجه به دلایل عقلی و شواهد مرتبط با لزوم توسعه علوم انسانی اسلامی بومی و نیز تجربه حاصل از این پژوهش و چارچوب حاصل شده و قابلیتهای ساختاری و کارکردی آن می تواند برای پاسخگویی در سیستم های اجتماعی در طیف وسیعی از سازمانها، به خصوص دانشگاه ها به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: پاسخگویی، سیستم های اجتماعی، قرآن کریم، چارچوب مفهومی
  • مهدی ساعی، علی رجب زاده آلمالو* صفحات 165-186
    هدف

    امروزه موفقیت سیستم آموزش مجازی از مباحث مهم مدیریت آموزشی به شمار می رود. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی عوامل تاثیرگذار بر کیفیت آموزش مجازی در دانشگاه ها در پی شیوع ویروس کرونا در میان دانشجویان مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان بود.

    روش

    این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی و به صورت میدانی انجام شد. حجم نمونه از طریق فرمول کوکران برای جوامع نامعین، 384 نفر تخمین زده شد که تعداد 390 پرسشنامه صحیح و قابل استفاده تهیه شد. ارزیابی متغیرها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار آموس تحلیل شد و در ادامه به منظور رتبه بندی مولفه های اصلی پژوهش، از روش ای.اچ.پی فازی بهره گرفته شد.

    یافته ها

     یافته های پژوهش نشان می دهد که کلیه فرضیه های پژوهش، اعم از «کاربرپسندی سامانه»، «پاسخگویی بهینه کادر پشتیبانی»، «کیفیت محتوای تدریس»، «تعامل بین استاد و دانشجو» و «سرعت اینترنت»، به طور معناداری بر کیفیت آموزش مجازی دانشگاهیان تاثیرگذارند.

    نتیجه گیری

     با بررسی و اولویت بندی یافته ها مشخص شد مولفه کاربرپسندی سامانه، در رتبه اول اهمیت است.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی دانشگاهیان، کاربرپسندی سامانه، سرعت اینترنت، کیفیت محتوای تدریس، تعامل بین استاد و دانشجو
  • نسیم افشارکاوه، عبدالله توکلی* صفحات 187-204
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی نیازهای انسانی بر اساس دعاهای امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه تدوین شد.

    روش

    برای دستیابی به هدف تحقیق، با بهره‏گیری از روش کیفی- توصیفی و روش تحلیل مضمون، به بررسی داده‏های موجود پرداخته شد. بر این اساس، از نرم‏افزار MAXQDA برای کدگذاری و تخصیص کدها به مضامین استفاده شد.

    یافته‏ ها

    با بررسی کل 54 دعای امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه و تجزیه و تحلیل آنها، 402 کد توصیفی استخراج شد. کدهای استخراج‏شده در مرحله بعد، در قالب 18 کد تفسیری دسته ‏بندی و در نهایت، سه کد رابطه‏ای حاصل شد.

    نتیجه ‏گیری

     نیازهای اساسی انسان در سه دسته نیازهای معنوی (شامل توبه، عبادت، بخشش و آمرزش، عافیت،...)، نیازهای معنوی سطح بالاتر با عنوان نیازهای الهی (اعتقاد به توحید و اعتقاد به آخرت) و نیازهای مادی (رزق و روزی، سلامتی و باران) شناسایی و معرفی شدند.

    کلیدواژگان: انگیزش، نیاز، نیازهای معنوی، امام سجاد(ع)، صحیفه سجادیه
  • محمدحسین امیدخدا، وجه الله قربانی زاده*، داود حسین پور، حبیب رودساز صفحات 205-224
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش، شناخت چیستی رهبری فرهنگی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و شناسایی ابعاد آن بود.

    روش

    روش پژوهش حاضر، کیفی و از نوع پدیدارشناسی بود. برای دستیابی به هدف تحقیق، ابتدا ادبیات موجود، شامل تاریخچه، تعاریف، زمینه ها و ابعاد رهبری فرهنگی مطالعه شد. با بهره گیری از این مطالعات و انجام فرایند تعلیق پدیدارشناسانه و تنظیم پروتکل مصاحبه، با 21 نفر از خبرگان نهاد نمایندگی، مصاحبه عمیق صورت گرفت و سپس داده ها با استفاده از روش تحلیل مضمون، کدگذاری شد.

    یافته ها

    پس از برگزاری مصاحبه ها و پیاده سازی متون، از میان 66 مفهوم، 19 کد اولیه با عنوان مضامین پایه استخراج شد. در مرحله بعد، با دسته بندی کدهای اولیه، شش مضمون سازمان دهنده به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتیجه نهایی پژوهش، شناسایی ابعاد رهبری فرهنگی در دانشگاه ها بود که عبارتند از: ساختاری، ملجا و پناهگاه، گفتمان سازی، ارتباطی، حمایتی و تحول خواهی و نوآوری.

    کلیدواژگان: رهبری، فرهنگ، رهبری فرهنگی، فرهنگ دانشگاهی
  • سید حسین خاکسار، کرامت محمدی* صفحات 225-248
    هدف

    محیط های خاص سبک مدیریت و سایقه های انگیزشی متفاوتی دارند. انگیزش کارکنان دانشی در محیط های آموزشی، فرای تمامی نظریات موجود در زمینه انگیزش در رفتار سازمانی، می تواند دارای ابعاد و مولفه های خاص خود باشد. شرح این نوع انگیزه ها در توصیفات علم، علم آموزی، عالم و جویای علم در بیان روایات فراوان است؛ ضمن اینکه انسان شناسی اسلامی، انسان را موجودی نه تنها مادی، بلکه دارای ابعاد معنوی می داند. توجه به این مولفه ها در محیط های علمی و آموزشی، موجب زمینه سازی مدیریت اسلامی از یک سو و رخداد پیامدهای صحیح علم آموزی در جامعه اسلامی از سوی دیگر خواهد شد.

    روش

    در پژوهش پیش رو، با تکیه بر روش شناسی کیفی تحلیل مضمون با منبع قرار دادن روایات باب علم و رزق کتاب میزان الحکمه به احصای ابعاد و زمینه های انگیزش کارکنان دانشی و اساتید به دسته بندی آنها پرداخته شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد می توان پنج الگو را در انگیزش محیط های علمی و پژوهشی به کار بست.

    نتیجه گیری

     راهبردهای تجلیل، ترغیب، تکلیف، تبشیر و تنذیر و تحکیم، به عنوان راهکارهای موثر در انگیزش سه ساحت فردی، اجتماعی و ذی نفعان محیط علمی کشف و تبیین شده اند.

    کلیدواژگان: منابع انسانی، انگیزش، مدیریت دانشگاه، مدیریت اسلامی، مدل انگیزشی
|
  • Mohammad Shahbazi *, Abdollah Tavakoli, Saeed Kazempourian Pages 3-22
    Aim

    Spiritual leadership by inspiring sense of membership and meaning in work is one of the most important factors in promoting productivity and mental health of employees in the current turbulent and unstable world. The purpose of this article is to extract a model of spiritual leadership based on Islamic teachings.

    Method

    The method of this research is qualitative and with inductive approach. In order to extract the material from Islamic sources - which in this study has been used specifically the book Mizan al-Hikma - the content analysis technique has been used.

    Results

    The results of the research in the qualitative stage showed that the model of Islamic spiritual leadership consists of three levels: individual, group and organizational, with personality and belief components in the individual dimension, secretarial and belief components in the group dimension, and insight and action components in the Organizational dimension are its components.

    Conclusion

    The final model of this study can be a good basis for leaders to know their position and also to assess and provide solutions to improve the role of organizational managers as spiritual leaders and based on the components defined in this model, appropriate training could be planned.

    Keywords: spiritual leadership, spirituality, leadership, mizan al-hikma, Islamic approach
  • Rasoul Asheri, Hasan Matin * Pages 23-42

    The purpose of the present research  is to provide a model of human resources strategy for the realization of entrepreneurial university.

    Method

    In order to achieve this goal, using in-depth content analysis and through semi-structured interviews with 20 faculty members of the University of Tehran who were selected through purposive sampling, in-depth interviews were conducted and content analysis method. Was coded.

    Results

    By reviewing the interviews conducted with experts, 46 sub-components, 11 components in the form of 3 main dimensions including binding, bedding and facilitator dimensions were identified. Components include: definition and determination of strategic themes, policies governing society, management factors, development of internal capacities of the university, financial resources, knowledge resources, entrepreneurial structure, culture-building and education, extra-organizational support mechanisms, instrument It was supportive-motivational work and networking.

    Conclusion

    By summarizing the findings and research from the perspective of the nature of impact, the final model was approved and designed in three dimensions: binding, bedding and facilitating factors.

    Keywords: model, human resource strategy, entrepreneur university
  • Ashraf Rahimian * Pages 43-58

    The present research aims to investigate and identify the factors affecting the branding of faculty members in Iranian universities.

    Method

    The research method is qualitative and using the Delphi method, information was collected through a questionnaire and in three rounds of 20 faculty members in different fields, with different backgrounds. Data analysis was performed after each round and resubmitted to panel members and continued until consensus was reached. Sampling was performed using targeted and snowball techniques.

    Results

    Branding the personality of university professors including the dimensions of knowledge (expertise), psychological (personality traits), communication (networking in the field of knowledge and general), reputation (being known in the field of knowledge, media and public) and action (voluntary activities in the field of social responsibility). If the model is used, we can expect to increase the function of the reference group of faculty members of the country's universities and, consequently, increase the efficiency of the educational and research system.

    Conclusion

    Maturity in cultivating human capital, one of which is to improve the personal emblems of faculty members can create the necessary ground for improving the performance of the university in accordance with environmental needs.

    Keywords: personal branding, faculty members, delphi method
  • Mohsen Rezaee Mirghaed *, Mr.AliAkbar Afjahi, Hamed Dehghanan, Meysam Dehghan Toran Poshti Pages 59-78

    Decision making in management is an important key to the complexities of the organization. The purpose of this study is to identify the decision-making model of jihadi management.

    Method

    The approach of the present survey is qualitative research and its strategy was content analysis and the method of data collection was through semi-structured interviews. The type of selection of participants in the present study was based on purpose or theory.

    Results

    After the data analysis process, the research model in 5 parts, resources supporting the components of the environmental dimension Decision making, decision capacity and capacity, nature of decision, decision process and decision maker were obtained.

    Conclusion

    The presented model has the ability to adapt to the decision-making conditions in any management system and can be used as a model based on jihadi management and the Islamic value system in military and civilian organizations of the country..

    Keywords: decision making, jihadi management, holy defense, content analysis, islamic management
  • MohammadAmin Aeiny * Pages 79-100
    Objectives

    The aim of this study is to design a model of spiritual education for managers based on the teachings of Nahj al-Balaghah.

    Method

    The research method was applied in terms of purpose and in terms of paradigm was a type of research mixed with a survey approach. In the qualitative part, both documentary and thematic analysis methods have been used to identify the effective components in the training and spiritual growth of managers. In the quantitative part, using a questionnaire that was developed in accordance with the ISM approach, it was distributed among the professors of management at Lorestan University.

    Results

    The research findings indicated 20 important and effective components in the spiritual growth and training of managers, which has been extracted from the noble book of Nahj al-Balaghah. These components include; Thinking, faith, self-knowledge, love, self-respect, forgiveness and tolerance, patience, theology, belief in the hereafter, piety, self-improvement, humility, remembrance of death, justice, managerial ethics, wisdom, servitude, closeness to God, fulfillment of the covenant and They were trustees.

    Conclusion

    The results based on the designed model showed that the fifth level components include; Thinking, self-knowledge, faith, theology, belief in the hereafter are among the most basic components of managers' spiritual education. Also, the first level of the final model showed that managers can achieve the characteristics of love, self-respect, and managerial ethics and finally to God, which is the highest position of humanity, by acquiring the components of lower levels. Cause their salvation and sometimes the guidance and salvation of their followers.

    Keywords: Interpretive Structural Modeling (ISM), Spiritual Education, Nahj al-Balaghi
  • Akbar Bahmani * Pages 101-122
    Objectives

    One of the effective factors on the occurrence of employees' ethical behaviors is the existence of spirituality in the work environment and humility of leaders. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of leaders' humility on the moral behaviors of followers with the mediating role of spirituality in work.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose, descriptive in terms of data collection. The statistical population of the study include 370 employees of Payame Noor University of Mazandaran who use Cochran's formula and sampling method. A sample class of 113 people was randomly selected. The research tool was a standard questionnaire whose validity was confirmed by content validity method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha. In this research, the structural equation modeling approach and Amos software were used to analyze the data.

    Results

    The research findings consisted of four hypotheses that all hypotheses were confirmed at 95% error level.

    Conclusion

    The authors of the survey conclude that leaders 'humility has a positive and significant effect on spirituality in the workplace and work ethic of followers. Also, spirituality in the workplace has a positive effect on employees' work ethic. And paying attention to the humility of managers and supervisors towards employees; Therefore, according to the present hypothesis, it can be concluded that organizations can increase the ethical behaviors of employees by promoting the components of organizational spirituality.

    Keywords: Humility, moral behavior, spirituality at work
  • Seddigheh Bahiraei, Akbar Etebarian Khurasgani *, M h Pages 123-140
    Objectives

    The aim of this paper is to identify the basic factors (genome) that form work ethic in the Iranian public section.

    Method

    first of all by sing Sandelowski and Barroso meta-synthesis seven-step model, totally five main aspects, 27 minor aspects and 109 items were identified as the factors of forming work ethics in Iranian public section. To control extracted items, Kapa index was used in SPSS software package in confidence level of 95% which was 0.849 and is evaluated very ideal. In the second step, by using Delphi technique, a 40-member panel was shaped by academic experts and administrative experts in public organizations; finally, 32 experts remained in the panel to the end of Delphi steps. The final output of Delphi three-step model suggested 5 main aspects, 24 minor aspects and 89 items. By using SmartPLS software package, a three-step CFA was done on proposed model by expert panel. Risults/

    Conclusion

    Based on factor loads, main aspects were ranked as social system (0.92), cultural system (0.90), political system (0.88), economic system (0.85) and scientific/technological system (0.81). GOF was computed as 0.62 which indicates proper fitness of tested model.

    Keywords: work ethics, social system, cultural system, political system, economic system, scientific, technological system, genome
  • Mahdi Amiri *, RahmatAllah Marzoghi, Mohamadjavad Salmanpour, Jafar Jahani Pages 141-164
    Objective

    This study aims to develop a conceptual framework of accountability based on the Holy Quran and has been done through a multi-study combined design.

    Method

    In the first phase of the research, the initial conceptual framework was obtained through the method of cyclical analysis process, which allows the analysis of scattered and multidimensional qualitative data and includes four stages of data and information collection, data reduction, data organization and interpretation.

    Results

    The result of this study is the collection and enumeration of 306 comprehensive concepts and then the classification and conceptualization of these codes and concepts, under 92 central codes based on content similarity and finally the formation of the final classification of principles, barriers and underlying factors. With 21 items of accountability in three areas of cognitive (perceptual-mental), emotional (insight-attitudinal) and behavioral (practical) as a conceptual framework of accountability in social systems based on the Holy Quran.

    Conclusion

    This study drew a new conceptual framework as a beacon for the advancement of various organizations and social systems, which according to the rational reasons and evidence related to the need to develop indigenous Islamic humanities and the experience gained from this study. And the resulting framework and its structural and functional capabilities can be used to respond to social systems in a wide range of organizations, especially universities.

    Keywords: decision making, ethical decision making, educational ngos, grounded theory approach (gt)
  • Mahdi Saei, Ali Rajabzadeh Almaloo * Pages 165-186
    Objectives

    Following the widespread epidemic of coronavirus, higher education institutions in order to maintain continuity in the discussion of education tried to use new educational methods such as virtual education system. Today, the success of the e-learning system is one of the most important issues in educational management. The present study investigates the factors affecting the quality of e-learning in universities following the outbreak of coronavirus among students of the e-learning center of academics.

    Method

    This research was a descriptive-analytical survey and field study and from Cochran's formula for indeterminate communities, the sample size was estimated to be 384 people and 390 valid and usable questionnaires were prepared. The evaluation of variables was analyzed using structural equation modeling with AMOS software. Then, in order to rank the main components of the research, the fuzzy AHP method was used.

    Results

    The research findings show that all research hypotheses including "system usability", "optimal response of support staff", "quality of teaching content", "interaction between professor and student" and "internet speed" significantly affect the quality of academics' virtual education. It is effective.

    Conclusion

    By reviewing and prioritizing the findings, it was found that the user-friendliness component has the first rank of importance.

    Keywords: Virtual education of academics, system user friendliness, internet speed, quality of teaching content, interaction between professor, student
  • Nasim Afshar Kaveh, Abdollah Tavakkoli * Pages 187-204
    Objectives

    This study has been compiled with the aim of identifying human needs based on the prayers of Imam Sajjad in Sahifa Sajjadieh.

    Method

    In this regard, using the qualitative-descriptive method and using the content analysis method, the existing data were reviewed. In order to perform coding and assignment of the codes to the themes MAXQDA software was employed.

    Results

    In this study, the whole 54 prayers of Imam Sajjad in Sahifa Sajjadieh were evaluated and 402 descriptive codes were extracted. In the next step by grouping the initial codes, 18 interpretive codes were obtained and finally, by classifying the content of these themes, 3 Relational cods were obtained.

    Conclusion

    human needs was identified under the heading of spiritual needs (including: need for repentance, need for worship, forgiveness,...), divine needs (belief in monotheism and belief in the hereafter) and material needs (including: need for sustenance, the need for health and rain).

    Keywords: motivation, need, spiritual needs, imam sajjad ('a), al-sahifa al-sajjadiyya
  • Vajhollal Ghorbanizadeh *, Davood Hosseinpour, Habib Roodsaz Pages 205-224
    Objectives

    The purpose of this study is to identify what cultural leadership is in universities and higher education centers and to identify its dimensions.

    Method

    The method of the present study was qualitative and phenomenological. To achieve the purpose of the research, the existing literature including the history, definitions, contexts and dimensions of cultural leadership were studied. Then, using these studies and performing the phenomenological suspension process and setting the interview protocol, in-depth interviews were conducted with 21 experts of the agency and then the data were coded using the content analysis method.

    Results

    After conducting interviews and implementing texts, out of 66 concepts, 19 initial codes were extracted as basic themes. In the next step, by categorizing the initial codes, 6 organizing themes were obtained.

    Conclusion

    The final result of the research was to identify the dimensions of cultural leadership in universities, which are: structural, shelter, discourse, communication, support, and transformation and innovation.

    Keywords: leadership, culture, cultural leadership, academic culture
  • Sayed Hossain Khaksar, Karamat Mohammadi * Pages 225-248
    Objectives

    Specific environments have different management styles and incentives. The motivation of knowledge workers in educational institution, beyond all general theories of motivation in organizational behavior, can have its own dimensions and components. The description of such motivations in descriptions of knowledge, teaching, scientist and students is abundant in the Islamic traditions. In addition, at Islamic anthropology, human beings are not only material but also spiritual. Paying attention to these components in scientific and educational environments will give rise to Islamic management dialogue on the one hand, and on the other hand have excellent consequences in scientific workplace in Islamic society.

    Method

      In the present study, relying on qualitative methodology of content analysis with a focus on the source of narratives about knowledge and livelihood, dimensions and motivational fields of knowledge workers and professors are analysed.

    Results

    The findings show that five patterns can be applied to motivate scientific and research environments.

    Conclusion

      strategies of celebration, encouragement, God worship, Pleasure-warning and consolidation as effective strategies to motivate three areas: individual, social and stakeholder of the scientific workplace has been discovered and explained.

    Keywords: leadership, culture, cultural leadership, academic culture