فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 155 (مهر و آبان 1400)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 155 (مهر و آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نگین محمدی، معصومه اصل روستا*، مهدی رهنما، رحیم امینی صفحات 1-10
    مقدمه و هدف

    مطالعات نشان داده است که قبل از بروز نقص حافظه در بیماری آلزایمر، اضطراب و افسردگی ظاهر می شود و مهار این اختلالات، احتمالا از پیدایش و پیشرفت اختلال حافظه جلوگیری می کند. مورین نوعی فلاونول طبیعی است که دارای اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و محافظت کنندگی عصبی است. در این مطالعه، اثر مورین بر رفتارهای اضطرابی و افسردگی القاشده توسط پپتید آمیلویید بتا در موش های بزرگ آزمایشگاهی بررسی شد.

    مواد و روش ها

    40 سر موش بزرگ آزمایشگاهی نر نژاد ویستار به گروه های کنترل، مورین، آمیلویید بتا و آمیلویید بتا-مورین تقسیم شدند. آمیلویید بتا 42-1 به صورت درون هیپوکامپی (هر طرف 4 میکروگرم) تزریق شد و مورین (20 mg/kg) نیز به صورت گاواژ به مدت 14 روز متوالی تیمار شد. در پایان دوره به ترتیب از ماز بعلاوه مرتفع و تست شنای اجباری برای بررسی رفتارهای اضطرابی و افسردگی استفاده شد.

    نتایج

    تزریق درون هیپوکامپی آمیلویید بتا موجب کاهش معنی دار درصد ورود به بازوی باز و درصد زمان ماندن در بازوی باز در ماز بعلاوه مرتفع شد (001/0>P). مجموع زمان بی حرکتی این حیوانات نیز در تست شنای اجباری به طور چشمگیری افزایش یافت (001/0>P). مورین تا حد زیادی از بروز این تغییرات در موش های بزرگ آزمایشگاهی دریافت کننده آمیلویید بتا ممانعت نمود.

    نتیجه گیری

    مورین از بروز رفتارهای اضطرابی و افسردگی در موش های بزرگ مدل بیماری آلزایمر جلوگیری می کند و احتمالا اثرات محافظت کنندگی عصبی در برابر آمیلویید بتا دارد.

    کلیدواژگان: مورین، اضطراب، افسردگی
  • مجید کاشف، مجتبی صالح پور، فرشته شهیدی، مجتبی صادق قمی* صفحات 11-21
    مقدمه و هدف

    آپوپتوز بافت عصبی خصوصا هیپوکمپ، به عنوان یک عامل احتمالی در بروز بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر شناخته شده است. شواهد نشان می دهند که فعالیت ورزشی، جنبه های گوناگونی از فعالیت سلول های عصبی را تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است که از مرگ سلول های عصبی جلوگیری نماید. هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرین ورزشی مقاومتی بر BAX و BCL2  بافت هیپوکمپ در موش های بزرگ آزمایشگاهی نر بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور تعداد 16 سر موش بزرگ آزمایشگاهی نر به طور تصادفی در 2 گروه هشت تایی (تمرین مقاومتی و کنترل) تقسیم شدند و گروه تمرین ورزشی مقاومتی برای هشت هفته و هر هفته سه روز با هشت تکرار و فواصل استراحتی دو دقیقه بین تکرارها با نردبان مقاومتی به طول یک متر و زاویه  85 درجه به فعالیت ورزشی پرداختند. برای اندازه گیری غلظت های BCL2 و BAX از روش الایزای ساندویچی و برای آزمون فرضیه ها از آزمون یومن ویتنی و آزمون ویلکاکسون استفاده شد.

    نتایج

    تفاوت معنی داری در میزان پروتئین BCL2 و BAX هیپوکمپ در گروه تمرین مقاومتی در مقایسه با گروه کنترل وجود داشت؛ به طوری که هشت هفته تمرین مقاومتی باعث افزایش معنی دار BCL2 نسبت به گروه کنترل شد، علاوه بر این هشت هفته تمرین مقاومتی باعث کاهش معنی دار BAX نسبت به گروه کنترل شد. بیشتر اینکه هشت هفته تمرین مقاومتی باعث کاهش معنی دار نسبت BAX به BCL2 نسبت به گروه کنترل شد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد، به دلیل اینکه هشت هفته تمرین مقاومتی باعث افزایش معنی دار BCL2 و کاهش معنی دار BAX و نسبت BAX به BCL2 می شود می تواند باعث کاهش آپوپتوز سلول های بافت هیپوکمپ موش های بزرگ آزمایشگاهی نر شود.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی مقاومتی، موش بزرگ آزمایشگاهی، هیپوکمپ، BCL2، bax
  • هانیه ایرانی*، زهرا پیشکارمفرد، علی نویدیان، علیرضا راحت دهمرده صفحات 22-32
    مقدمه و هدف

    ترکیب فلور میکروبی دهان و حلق بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه در عرض 48 ساعت پس از پذیرش به راحتی از استرپتوکوک های گرم مثبت به پاتوژن های غالب گرم منفی تغییر پیدا می کند و این موضوع می تواند باعث افزایش بروز عفونت و مرگ بیماران شود. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین کارایی چوب مسواک در برابرکلرهگزیدین بر روی باکتری های گرم منفی دهان بیماران تحت تهویه مکانیکی اجرا شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی بیماران با نمونه گیری دردسترس انتخاب وبه روش تصادفی ساده در دو گروه قرار گرفتند. بیماران در گروه مداخله مراقبت از دهان با چوب مسواک ودر گروه کنترل با دهانشویه کلرهگزیدین دریافت کردند. ارزیابی وضعیت کلونی باکتری های گرم منفی دهان بیماران قبل از شروع مداخله و نهایتا در پنجمین روز مطالعه با نمونه گیری از ترشحات دهان انجام واطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون آماری فیشر دقیق مورد مقایسه قرارگرفت.

    نتایج

    میانگین وانحراف معیار سن بیماران در دو گروه 13.6±34.2 سال بود که اختلاف معناداری نداشتند (72/0=P). بین دو گروه از نظر جنسیت تفاوت معنادار آماری وجود نداشت. (28/0= P). به عنوان هدف اصلی، کلونی باکتری های گرم منفی دهانی قبل ازمداخله در دو گروه با یکدیگر اختلاف معنادار آماری نداشت (16/0 =p) ولی بعد ازمداخله، از نظر کلونی های باکتری های گرم منفی دوگروه با یکدیگر اختلاف معنادار آماری داشتند (0001/0 <p).

    نتیجه گیری

    چوب مسواک نسبت به کلرهگزیدین تاثیر بیشتری روی باکتری های گرم منفی دهانی داشته است.

    کلیدواژگان: چوب مسواک، کلرهگزیدین، باکتری دهانی
  • علیرضا شبان نیا، اشرف پیراسته، زهرا جوهری* صفحات 33-41
    مقدمه و هدف

    زمان برای نجات جان فردی که دچار ایست قلبی-ریوی شده، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.  هدف از مطالعه حاضر مقایسه تاثیر آموزش احیا قلبی-ریوی به روش آموزش مانکن و فیلم آموزشی بر آگاهی کارکنان دانشگاه شاهد می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه ی نیمه تجربی در سال 1400 و روی 60 نفر از کارکنان دانشگاه شاهد انجام شد. در دو گروه 30 نفری آموزش از طریق فیلم و از طریق مانکن انجام گرفت.  ارزیابی دانش افراد پژوهش با پرسشنامه محقق ساخته که اعتبار و پایایی آن سنجیده شده بود انجام شد. داده ها با استفاده از آمارتوصیفی و تحلیلی، تی مستقل و تی زوجی در نرم افزار SPSS v 18 تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    میانگین نمره آگاهی قبل و بعد از آموزش در گروه فیلم آموزشی به ترتیب 55/17±02/48 و 10/9±48/57 بود. میانگین نمره آگاهی قبل و بعد از آموزش در گروه مانکن به ترتیب 11/18±24/ 46 و 03/13 ±03/66 بود. با توجه به نتایج ازمون تی زوجی بین میانگین نمره آگاهی قبل و بعد از هر دو آموزش در جمعیت مورد مطالعه اختلاف معنادار آماری مشاهده شد . آزمون تی مستقل بین میانگین نمره آگاهی در پس آزمون دو گروه  تفاوت آماری معنادار را نشان داد.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که آموزش با مانکن و  فیلم آموزشی می تواند آگاهی کارکنان نسبت به احیای قلبی-ریوی را افزایش دهد و آموزش عملی از طریق مانکن اثر بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: احیاء قلبی-ریوی، آموزش، مانکن، فیلم آموزشی
  • مصطفی بارانچی، حمید آقا علی نژاد* صفحات 42-54
    مقدمه و هدف

    بیماری کلیه دیابتی (DKD) یکی از اختلالات بسیار مهم دیابت است. پروتئین شوک گرمایی 72 (HSP72) و فاکتور رشد تغییردهنده بتا (TGFβ) به عنوان نشانگرهای راهبردی در حفاظت کلیه مورد توجه می باشند. تمرین تناوبی شدید (HIIT) نیز اثرات مثبتی بر مدیریت دیابت دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر HIIT بر بیان ژن های HSP72 و TGFβ در بافت کلیه موش های صحرایی دیابتی نوع 2 بود.

    مواد و روش ها

    بیست و یک سر موش صحرایی به طور تصادفی در سه گروه (7=تعداد) تقسیم شدند: کنترل، دیابت و دیابت+HIIT. القای دیابت نوع 2 با تزریق درون صفاقی نیکوتین آمید و استرپتوزتوسین انجام شد. گروه دیابت+HIIT چهار هفته برنامه ورزشی داشتند. بیست و چهار ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، همه حیوانات تشریح شدند. نمونه های خونی برای سنجش سطح گلوکز، انسولین، کراتینین، اوره و اسید اوریک پلاسما جمع شد. کلیه چپ جدا و هموژنایز شد و بیان ژن های مذکور با استفاده از Real-time PCR صورت گرفت.

    نتایج

    دیابت به طور معنی داری بیان ژن TGFβ را افزایش و بیان HSP72 را کاهش داد. در مقایسه با گروه دیابت، HIIT سطح گلوکز پلاسما را اندکی کاهش داد که معنی دار نبود؛ با این حال، HIIT شاخص مقاومت به انسولین را بهبود داد (03/0=p). تغییرات کراتینین معنی دار نبود اما اسید اوریک در گروه دیابت+HIIT کاهش معنی داری داشت (02/0=p). همچنین، HIIT بیان ژن TGFβ را کاهش و HSP72 را افزایش داد (001/0=p).

    نتیجه گیری

     یافته های ما نشان داد HIIT به عنوان روش مداخله غیردارویی، احتمالا اثرات محافظتی بر کلیه موش های صحرایی دیابتی نوع 2 دارد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، دیابت نوع 2، کلیه، HSP72، TGFβ
  • رخساره عابدی، سعید نقیبی*، مجید قلی پور برزگر صفحات 55-65
    مقدمه و هدف

    تمرینات ورزشی اثرات بسیاری بر سلامتی افراد دارند که یکی از این اثرات کمک به آنژیوژنز و جلوگیری از بیماری های قلبی-عروقی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر سه شیوه ی تمرینی هوازی پر شدت (HIT)، هوازی با شدت متوسط (MIT) و هوازی تناوبی پر شدت (HIIT) بر روی بیان دو ژن HGF و PlGF که از فاکتورهای مهم دخیل در آنژیوژنز هستند، بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تعداد 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن میانگین 300 گرم به طور تصادفی به چهار گروه شامل کنترل، تمرین MIT، HIT و HIIT (8=n) تقسیم شدند و در یک دوره ی هشت هفته ای تحت تمرینات ورزشی قرار گرفتند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه ی تمرینی، نمونه برداری از بافت چربی موش ها انجام شد و میزان بیان دو ژن HGF و PlGF در آن ها با استفاده از روش Real time PCR تعیین گردید. تحلیل آماری داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های کروسکال والیس و هاجز-هولمز انجام شد.

    نتایج

    نتایج حاصل نشان داد که هر سه شیوه ی تمرینی MIT، HIT و HIIT سبب افزایش بیان ژن های HGF و PlGF می شوند (P<0.05) با این حال بین سه شیوه ی ورزشی مذکور تفاوت معناداری از این جهت مشاهده نشد (P>0.05).

    نتیجه گیری

     تمرینات ورزشی MIT، HIT و HIIT تغییرات مطلوبی در افزایش بیان ژن های HGF و PlGF دارند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، بیان ژن، فاکتور رشد جفتی، فاکتور رشد هپاتوسیتی
  • مسلم اسدپور، فرهاد دریانوش*، محسن ثالثی، جواد نعمتی، نگار کورش فرد صفحات 66-77
    مقدمه و هدف

    پروتئین های مایوستاتین و فولیستاتین، پروتئین های کلیدی در تنظیم بافت عضلانی هستند. سارکوپنیا می تواند منجر به اختلال در مکانیسم های سلولی و فعالیت این پروتئین ها شود. بنابراین هدف از انجام تحقیق حاضر، تاثیر تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر محتوای بافت عضلانی پروتئین های مایوستاتین و فولیستاتین در موش های صحرایی پیر می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 12 سر موش صحرایی ماده 20 ماهه از نژاد اسپراگوداولی با میانگین وزن 30±250 گرم انتخاب و به روش تصادفی به 2 گروه، تمرین HIIT    (6 سر) و کنترل (6 سر) تقسیم ‏شدند. برنامه تمرینHIIT، 3 روز در هفته و به مدت 8 هفته اجرا شد. برنامه تمرینی با شدت 90-85 درصد VO2max برای تناوب های با شدت بالا و شدت 50-45 درصد VO2max برای شدت های پایین بود. محتوای پروتئین ها از طریق روش آزمایشگاهی وسترن بلات اندازه گیری شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون t مستقل استفاده‏ شد.

    نتایج

    به دنبال هشت هفته تمرین HIIT، تغییر معنی داری در محتوای پروتئین مایوستاتین بین گروه های تمرین و کنترل وجود نداشت (49/0=p). در مقابل، محتوای پروتئین فولیستاتین (01/0=p) تفاوت (افزایش) معنی داری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه هشت هفته تمرین HIIT نتوانست محتوای پروتئین مایوستاتین را تغییر معنی داری دهد؛ اما محتوای پروتئین فولیستاتین را افزایش داد که این افزایش می تواند منجر به هیپرتروفی عضلانی در موش های صحرایی سالمند شود. با این حال، تمرین HIIT به عنوان یک مداخله ورزشی برای سالمندان هنوز ناشناخته است و نیاز به تحقیقات بسیار در زمینه انواع، مدت زمان، شدت ، تکرار و زمان ریکاوری تمرینات HIIT دارد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، پروتئین مایوستاتین، پروتئین فولیستاتین، عضله دو قلو
  • مهدی بوستانی*، محمدرضا بگدلی صفحات 78-87
    مقدمه و هدف

    ملاتونین نقش مهمی در فرآیندهای ریتمیک بدن دارد که بر اثر سالمندی میزان ترشح آن کاهش می یابد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی بر سطوح پلاسمایی ملاتونین مردان مسن غیر فعال بود.

    مواد و روش ها

    در پژوهش نیمه تجربی حاضر 20 مرد مسن غیرفعال به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به شیوه نمونه گیری تصادفی به دو گروه تجربی (10نفر) و کنترل (10نفر) تقسیم شدند. جهت بررسی تاثیر سالمندی بر سطوح ملاتونین، 10 مرد جوان غیرفعال به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. پروتکل تمرینی شامل 8 هفته تمرین تناوبی با شدت 50 درصد ضربان قلب ذخیره (وهله فعالیت) و 30 درصد ضربان قلب ذخیره (وهله استراحت) بود. سطوح پلاسمایی ملاتونین در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون به روش الایزا مورد اندازه گیری قرار گرفت. جهت مقایسه پیش آزمون سه گروه از آزمون تحلیل واریانس یک راهه (آنوا) و برای مقایسه پس آزمون دو گروه مسن تمرین و مسن کنترل از آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معناداری 05/0 استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که سالمندی منجر به کاهش معنی دار  سطوح پلاسمایی ملاتونین می شود (05/0>p). بین افزایش سن و سطوح ملاتونین نیز رابطه معکوس و معنی داری یافت شد (824/0-=r و 001/0=p). همچنین هشت هفته تمرین تناوبی باعث افزایش معنی دار سطوح ملاتونین در مردان گروه مسن تمرین شد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    فعالیت های ورزشی بویژه از نوع تناوبی با افزایش سطوح ملاتونین در سالمندی، می توانند تغییرات ناشی از کاهش ترشح ملاتونین در سالمندی و تغییرات وابسته به آن بر سیستم های بدن را کاهش دهند یا روند آن را کند کنند.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، ملاتونین، سالمندی
|
  • Negin Mohammadi, Masoumeh Asle Rousta *, Mehdi Rahnema, Rahim Amini Pages 1-10
    Background and Objective

    Studies have shown that anxiety and depression appear before memory impairment in Alzheimer's disease and controlling these dysfunctions may prevent the onset and progression of memory deficit. Morin is a natural flavonol that has antioxidant, anti-inflammatory, and neuroprotective effects. In this study, we investigated the effect of morin on anxiety and depression behaviors induced by amyloid-beta peptide in rats.

    Materials and Methods

    Forty male Wistar rats were divided into control, morin, amyloid-beta, and amyloid-beta-morin groups. Amyloid-beta 1-42 was injected into the hippocampus (4 micrograms on each side) and morin (20 mg/kg) was treated by gavage for 14 consecutive days. At the end of the period,  elevated plus maze (EPM) and forced swimming tests were used to evaluate anxiety and depressive behaviors, respectively.

    Results

    Intrahippocampal injection of amyloid-beta significantly reduced the percentage of entry into the open arm and the percentage of time remaining in the open arm in the EPM (P < 0.001). Also, the total immobility time of these animals in the forced swimming test was significantly increased (P < 0.001). Morin largely prevented these changes in amyloid-beta injected rats.

    Conclusion

    Morin prevents anxiety behaviors and depression in Alzheimer's disease model rats and may have neuroprotective effects against amyloid-beta.

    Keywords: Morin, anxiety, Depression
  • Majid Kashef, Mojtaba Salehpour, Fereshteh Shahidi, Mojtaba Sadegh Ghomi * Pages 11-21
    Background and Objective

    Nervous tissue apoptosis, especially of the hippocampus, has been identified as a potential contributor to neurological diseases such as Alzheimer's disease, and evidence suggests that exercise affects various aspects of nervous cell activity and may prevent the death of neurons cells. The aim of this study was to determine the effect of eight-week of resistance training on BAX and BCL2 in hippocampal tissue in male rats.

    Materials and Methods

    For this aim, 16 male rats were randomly divided into 2 groups of eight (resistance training  and control) and resistance training group exercised for 8 weeks and 3 days per weeks with eight frequency and 2 minutes rest between them with resistance ladder with 1 meter length and 85 degree angle. Sandwich Elisa method was used to measure BCL2 and BAX concentrations and U Mann-Whitney and Wilcoxon tests were used to test the hypotheses.

    Results

    There was significant difference in BCL2 and BAX of hippocampus tissue in compared to control group, so that eight week resistance training causes significant increase in BCL2 level in resistance exercise group as compared to control group. Also eight week resistance training causes significant decrease in BAX level of resistance exercise group as compared to control group. Furthermore, eight week resistance training cause significant decrease in BAX/BCL2 ratio in resistance groups as compared to control group (p<0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed eight-week resistance training causes significant increase in BCL2 and significant decrease in BAX and BAX/BCL2 ratio. Thus, it can cause decrease hippocampus tissue apoptosis in male rats.

    Keywords: Resistance training, Hippocampus, BCL2, bax
  • Haniye Irani *, Zahra Pishkar Mofrad, Ali Navidian, Alireza Rahat Dahmarde Pages 22-32
    Background and Objective

    The composition of the oral and pharyngeal microbial flora of patients admitted to the intensive care unit within 48 hours after admission easily changes from gram-positive streptococci to dominant gram-negative pathogens and this can increase the incidence of infection and death of patients. Therefore, the aim of this study was to evaluate the efficacy of salvadora presica (Miswak) against chlorhexidine on Gram-negative oral bacteria.

    Materials and Methods

    In this clinical trial study, patients were selected by available sampling and divided into two groups by simple random sampling. Patients in the intervention group received oral care with a Miswak and the control group received chlorhexidine mouthwash. Colony status of Gram-negative bacteria in patients' mouths before the intervention and finally on the fifth day of the study were evaluated by sampling oral secretions and the obtained information were compared using Fisher's exact test.

    Results

    The mean and standard deviation of age were 34.2±13.6 years which did not differ significantly (P=0.72). There was no statistically significant difference between the two groups regarding gender (P=0.28). As the main target, no significant difference was observed between the two groups before treatment (P=0.16). However, after treatment the two groups had a statistically significant difference in the Gram-negative bacteria colonies (P<0.0001).

    Conclusion

    Salvadora presica (Miswak) had more effect on oral bacteria than chlorhexidine.

    Keywords: Salvadora presica (Miswak), Chlorhexidine, Oral Bacteria
  • Alireza Shabannia, Ashraf Pirasteh, Zahra Jouhari * Pages 33-41
    Background and Objective

    Time is of the essence to save the life of a person with cardiopulmonary arrest. Therefore, this study was designed and conducted to evaluate the effectiveness of cardiopulmonary resuscitation (CPR) training using mannequin training and educational video on the awareness of control university staff..

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was conducted in 2021 on 60 employees of Shahed University. Training in two groups of 30 people was done through videos and mannequins. To assess the knowledge of participants, a researcher-made questionnaire which its validity and reliability were measured before, was used. Data were analyzed using descriptive and analytical statistics, independent t-test and paired t-test in SPSS v 18 software.

    Results

    The mean score of knowledge before and after training in the educational film group was 48.02±17.55 and 57.48±9.10, respectively. The mean score of knowledge before and after training in the mannequin group was 46.24±18.11 and 66.03±13.03, respectively. According to the results of paired t-test, there was a statistically significant difference between the mean score of knowledge before and after training in the study population in both groups. Also, comparing the mean score of knowledge after training between the two groups of educational videos and mannequins showed a statistically significant difference.

    Conclusion

    The result showed that both mannequin training and video training can increase staff awareness of CPR and practical training through mannequins is more effective.

    Keywords: Cardiopulmonary resuscitation, Training, mannequins, training videos
  • Mostafa Baranchi, Hamid Agha Alinejad * Pages 42-54
    Background and Objective

    Diabetic Kidney Disease (DKD) is one of the most significant complication of diabetes. Heat Shock Protein 72 (HSP72) and Transforming Growth Factor beta (TGF-β) are regarded as biomarkers for renoprotective strategies. High-intensity interval training (HIIT) may have beneficial effect on diabetes management. The purpose of the present study was to investigate the effects of HIIT on kidney expression of HSP72 and TGF-β in type-II diabetic (T2D) rats.

    Materials and Methods

    21 rats were randomly divided into three groups as follows: control (Con), diabetic (Dibt), diabetic HIIT (Dibt-HIIT). Nicotinamide and streptozotocin were used intraperitoneally for diabetes induction. The Dibt-HIIT received four-week HIIT training. 24 hours following the last training session, all animals were anesthetized. Blood samples were collected for measuring the glucose, insulin, creatinine, urea and uric acid concentrations. The left kidney was removed and homogenized for measuring of HSP72 and TGF-βgene expression (through Real-Time PCR).

    Results

    Diabetes significantly increased gene expression of TGF-β and suppressed HSP-72 gene expression. Compared to Dibt group, HIIT decreased plasma glucose level but these changes were not significant. However, HIIT improved HOMA-IR (p=0.03). Creatinine change was not significant but Uric acid decreased in Dibt-HIIT group significantly (p=0.02).  Also, HIIT reduced kidney expression of TGF-β and increased HSP72 expression in Dibt-HIIT group (p=0.001).

    Conclusion

    Our findings indicated that HIIT, as a non-pharmacologic approach, may have protective effect on kidney of rats with T2D.

    Keywords: High-Intensity interval training, Type-II diabetes, Kidney, HSP72, TGFβ
  • Rokhsareh Abedi, Saeed Naghibi *, Majid Gholipour Barzegar Pages 55-65
    Background and Objective

    Exercise has many effects on human health, one of which is to help angiogenesis and prevent cardiovascular disease. The aim of this study was to investigate the effect of three training methods Moderate-Intensity Aerobic Exercise Training (MIT), High Intensity Training (HIT) and High-intensity interval training (HIIT) on the expression of HGF and PlGF genes, which are important factors involved in angiogenesis.

    Materials and Methods

    In this study, 32 male Wistar rats with an average weight of 300 grams were randomly divided into four groups including control, MIT, HIT and HIIT (n=8) and underwent exercise for an eight-week period. 48 hours after the last training session, samples were taken from adipose tissue of rat and the expression of HGF and PlGF genes in them was determined using Real time PCR. Statistical analysis of data was performed using SPSS and Kruskal-Wallis and Hodges-Holmes tests software.

    Results

    The results showed that all three training methods MIT, HIT and HIIT increase the expression of HGF and PlGF genes (P <0.05). However, there is no significant difference between the three exercise methods (P> 0.05).

    Conclusion

    MIT, HIT and HIIT exercises have favorable effects in increasing the expression of HGF and PlGF genes.

    Keywords: Aerobic exercise, Gene expression, Placenta Growth Factor, Hepatocyte Growth Factor
  • Seyed Moslem Asadpour, Farhad Daryanoosh *, Mohsen Salesi, Javad Nemati, Negar Kooroshfard Pages 66-77
    Background and Objective

    Myostatin and follistatin proteins are key proteins in the regulation of muscle tissue. Sarcopenia can lead to disruption of cellular mechanisms and the activity of these proteins. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of high intensity interval training (HIIT) on muscle tissue content of myostatin and follistatin proteins in elderly rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, twelve female 20-month-old Sprague Dawley rats with an average weight of 250±30 g were selected and randomly divided into 2 groups: HIIT (n=6) and control (n=6). The HIIT program was performed 3 days a week for 8 weeks. The training protocol was 85-90% VO2max for high intensity intervals and 45-50% VO2max for low intensity intervals. Proteins content was measured by Western blotting laboratory method. Independent samples t-test was used to analyze the data.

    Results

    After eight weeks of HIIT, there was no significant change in myostatin protein content in the training and control groups (P=0.49). In contrast, follistatin protein content (P=0.01) showed a significant difference (Increase).

    Conclusion

    Considering that eight weeks of HIIT could not significantly change the protein content of myostatin, but it increased the protein content of follistatin which could lead to muscle hypertrophy in elderly rats. However, HIIT as an exercise intervention for the elderly is still unknown and a lot of research on the types, duration, intensity, repetition and recovery time of HIIT is required.

    Keywords: High Intensity Interval Training (HIIT), Myostatin Protein, Follistatin Protein, Gastrocnemius Muscle
  • Mehdi Bostani *, MohammadReza Bagdeli Pages 78-87
    Background and Objective

    Melatonin plays an important role in rhythmic processes that decreases its secretion due to aging. The aim of this study was to investigate the effect of eight-week of interval training on plasma levels of melatonin in inactive elderly men.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 20 inactive elderly men were selected by available sampling and randomly divided into experimental (n=10) and control (n=10) groups. For evaluation of the effect of aging on melatonin levels, 10 inactive young men were selected by purposive sampling. The training protocol consisted of eight weeks of interval training with an intensity of 50% reserve heart rate (activity period) and 30% reserve heart rate (rest period). Plasma melatonin levels were measured by ELISA method in pre and post test. To compare the pre-test of the three groups the ANOVA test was used and to compare the post-test of the two groups of training elderly and control elderly the analysis of covariance at a significance level of 0.05 was used.

    Results

    The results showed that aging leads to a significant reduction in plasma melatonin levels (p<0.05). There was a significant inverse relationship between age and melatonin levels (r=-0.824 and p=0.001). Also, eight weeks of interval training significantly increased melatonin levels in older men in the training group (p<0.05).

    Conclusion

    Physical activities especially interval training with increasing the melatonin levels, can reduce or slow down the changes caused by decreased melatonin secretion and related changes in the body systems in old age.

    Keywords: interval exercise, melatonin, Aging