فهرست مطالب

مجله نظارت و بازرسی
پیاپی 56 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدعلی مصطفی پور، روح الله سمیعی*، محمودرضا مستقیمی، محمودرضا چراغعلی صفحات 13-38

    هدف پژوهش طراحی الگوی سلامت نظام اداری با تاکید بر شایسته سالاری در ناجا است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی- پیمایشی است. در این پژوهش، گروه تصمیم شامل 28 نفر از استادان دانشگاه و فرماندهان و معاونان فرماندهی انتظامی استان گلستان هستند که به روش قضاوتی و گلوله برفی انتخاب شدند. برای شناسایی و غربالگری عوامل از مصاحبه نیمه باز و روش دلفی استفاده شد که نتایج نشان داد 44 مولفه در قالب هشت بعد قرار دارد. روایی به صورت روایی محتوایی و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده است. برای سطح بندی ابعاد از الگوسازی ساختاری- تفسیری و برای خوشه بندی از تحلیل MICMAC استفاده شد که نتایج نشان داد ابعاد "ذهنی، ارتباطی، تخصصی و محیطی" در سطح اول، ابعاد "شخصیتی، میان فردی و سازمانی" در سطح دوم و بعد "ارزشی" در سطح سوم و بعد "ارزشی" در خوشه مستقل و ابعاد "ذهنی و ارتباطی" در خوشه وابسته و ابعاد "شخصیتی، تخصصی، میان فردی، محیطی و سازمانی" در خوشه پیوندی قرار دارد. در نهایت مشخص شد، مهمترین بعد سلامت نظام اداری با تاکید بر شایسته سالاری در سطح سوم یعنی "عوامل ارزشی شامل مولفه های وجدان کاری، قانونگرایی، مدیریت بر خود، کمال جویی و تعهد به تعالی" است. توجه بر این بعد با عنایت به خروجی الگوی ساختاری نشان از اثرگذاری این بعد در حوزه سلامت نظام اداری با تاکید بر شایسته سالاری در ناجا دارد.

    کلیدواژگان: سلامت نظام اداری در ناجا، شایسته سالاری در ناجای استان گلستان، الگوسازی ساختاری تفسیری در ناجا، الگوی سلامت در مدیریت ناجا
  • فرهاد نظامی*، غلامرضا رضائیان، محمد قصری صفحات 39-78

    رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در بیانیه گام دوم در راستای عدالت و مبارزه با فساد، راهبردها و توصیه های لازم را ارایه نموده اند که به عنوان نقشه راهی می تواند ناجا را در رسیدن به اهداف خود رهنمون سازد. هدف این پژوهش، تبیین عدالت و مبارزه با فساد در ناجا بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب است. مقاله از نظر هدف، توسعه ای و با روش کیفی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش 178 نفر از معاونان بازرسی کل ناجا، استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم انتظامی و پژوهشگاه علوم انتظامی، پیشکسوتان و اعضای وابسته ناجا، معاونان و فرماندهان رده های مرتبط با موضوع عدالت و مبارزه با فساد از جمله "حفاظت اطلاعات، سازمان عقیدتی سیاسی، معاونت حقوقی، معاونت آموزش و..." و هم چنین استادان و خبرگان برون سازمانی، مسیولان و روسای سازمانهای مرتبط با حوزه عدالت و مبارزه با فساد هستند که با روش دلفی و بر اساس مصاحبه نیمه ساختارمند در قالب سوالات باز نظر خبرگان را در مورد مهمترین فرمان مقام معظم رهبری در حوزه ناجا در حوزه عدالت و مبارزه با فساد، وضعیت گذشته عدالت و مبارزه با فساد، دستاوردها، برکات، محدودیتها، امکانات، نقاط قوت، ضعف و تهدید و فرصتها، افقهای متصور و الزامات لازم برای رسیدن به افقها جویا شد. هم چنین از دیگر ابزار گردآوری داده ها، کتابها، مستندات، مقالات علمی استفاده شد که در حوزه فرمانهای مقام معظم رهبری در ارتباط با عدالت و مبارزه با فساد وجود دارد. متن مصاحبه ها و کلید منابع و متون مستخرج شده با استفاده از روش تحلیل محتوا بررسی شد. یافته های پژوهش نشان داد ده دستاورد در حوزه عدالت و مبارزه با فساد  در چله اول انقلاب برای ناجا مشخص شد. هم چنین تامین سلامت سازمان، استقرار نظام شایسته سالاری و مشارکت حداکثری مردم در راستای نظارت همگانی به عنوان افقهای متصور در نظر گرفته شد تا با نهادینه سازی الزامات مد نظر بتوان به افقهای مورد نظردست یافت.

    کلیدواژگان: بیانیه گام دوم انقلاب، عدالت، مبارزه با فساد، نیروی انتظامی
  • عباس عباس پور *، صالح ابوسعیدی مقدم، محمدتقی تقوی فرد صفحات 79-102

    هدف این تحقیق کیفی ارایه راهبردهای اثربخش مدل سلامت نظام مالی و جستجوی راهبردهای اثربخش برای بهبود سلامت نظام مالی بانکهای ایران است. افراد مورد مطالعه در این تحقیق شامل خبرگان حوزه پولی و بانکی هستند که اطلاعاتی از طریق مصاحبه با 16 نفر از خبرگان این حوزه از طریق مصاحبه نیم ساختاریافته، جمع آوری شد. در این تحقیق پس از مصاحبه با خبرگان حوزه نظام مالی و بانکی، داده های کیفی به روش داده بنیاد (کدگذاری باز، محوری و انتخابی) جمع آوری و تحلیل شد. افراد مورد مطالعه این تحقیق را 16 نفر از خبرگان حوزه پولی و بانکی تشکیل دادند که شرکت کنندگان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع نمونه گیری نظری انتخاب شدند. در این تحقیق با استفاده از روش داده بنیاد کوربین و استراوس در مرحله کدگذاری باز 16 مقوله و 35 مفهوم استخراج شد. در مرحله کد گذاری محوری بر اساس مفاهیم مقوله محوری، شرایط علی، راهبرد، بستر، شرایط مداخله گر و پیامدها، مدل پارادایمی ارایه شد و در مرحله کدگذاری انتخابی مدل نظری برخاسته از یافته های تحقیق معرفی و تشریح شد. نتایج نشان داد که به منظور شفاف سازی روش های مالی باید به سلامت نظام مالی به منظور اختلاس در بانکهای ایران توجه کرد و بر اساس شایستگی ها و اهداف و راهبرد مورد نظر سیاستهای نظام مالی عملیاتی شود. این بررسی نشان داد که در بیشتر فرایندهای سلامت نظام مالی به صورت نظام مند و دقیق این کارکردها و قابلیت ها پایش نمی شود که در این زمینه حتما باید بازنگریهای اساسی در کارکردهای سیاستهای نظام مالی و پولی صورت پذیرد. هم چنین نتایج نشان داد یکی از اساسی ترین راهبردهای مربوط به اعمال نظارت بر نظام بانکی، خصوصی سازی سازمانهای پولی و بانکی و بهبود مدیریت منابع سازمانی است.

    کلیدواژگان: سلامت نظام مالی، راهبردهای اثربخش، شفافسازی روشهای مالی، توسعه منابع انسانی
  • فاطمه قلی زاده، سامره شجاعی*، طیبه تجری صفحات 103-124

    رهبری همواره به عنوان نیاز اساسی در جوامع انسانی و سازمان ها مطرح بوده است. هدف این پژوهش شناسایی و تحلیل عوامل ایجاد کننده رهبری زهرآگین در فرماندهی انتظامی استان مازندران بود. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از حیث روش اجرا، توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی بود. در مرحله کیفی، جامعه آماری ده نفر از خبرگان دانشگاهی بودند که به روش هدفمند و شیوه گلوله برفی انتخاب شدند و در مرحله کمی، تمام کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران به تعداد480 نفر بودند که حجم نمونه مطابق جدول کرجسی و مورگان 214 نفر تعیین و از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. برای شناسایی عوامل از روش دلفی و برای تحلیل روابط متغیرها از روش معادلات ساختاری با نرم افزار SmartPLS3 استفاده شده است. نتایج نشان داد عوامل ایجاد کننده رهبری زهرآگین در فرماندهی انتظامی استان مازندران شامل 47 مولفه در قالب شش بعد (ویژگیهای روانشناختی رهبر، خودشیفتگی، رهبری خودکامه، سرپرستی توهین آمیز، رفتارهای غیرقابل پیش بینی، جاه طلبی) است. هم چنین نتایج معادلات ساختاری نشان داد ویژگیهای روانشناختی رهبر (390/0)، خودشیفتگی (362/0)، رهبری خودکامه (401/0)، سرپرستی توهین آمیز (337/0)، رفتارهای غیرقابل پیش بینی (315/0) و جاه طلبی (418/0) بر ایجاد رهبری زهرآگین تاثیر مثبت و معنی دار دارد. در نهایت پیشنهاد می شود از طریق اعمال شایسته سالاری، اصلاح نظام تشویقی و تنبیهی و نظارت و رفع ابهام از مشاغل، اهتمام ورزیده شود تا اگر مدیریت به رهبری زهرآگین تمایل نشان داد، محملی برای تحقق خواسته های خود نداشته باشد.

    کلیدواژگان: رهبری زهرآگین، جاه طلبی، رهبری خودکامه، فرماندهی انتظامی استان مازندران
  • سعید مطهری، اکرم تفتیان*، محمود معین الدین صفحات 125-146

    هدف اصلی این پژوهش، ارایه یک الگوی مدیریت و نظارت انضباط مالی برای شرکتهای دولتی است پژوهش، از نظر هدف، بنیادی است و از روش کیفی و راهبرد نظریهپردازی داده بنیاد بهره گرفته است خبرگان این پژوهش شامل 24 نفر از صاحبنظران مسایل مالی شرکتهای دولتی هستند که با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شده اند. تحلیل داده های مصاحبه ها نیز به صورت اکتشافی و با بهره گیری از نرم افزار مکس کیو دی ای انجام شده است. بر اساس یافته های پژوهش، انضباط مالی شرکتهای دولتی به عنوان مقوله محوری عمل می کند و عوامل علی در دو بخش درونی و بیرونی بر آن موثر است. عوامل مداخله گر درونی و بیرونی و عوامل زمینه ای فردی و محیطی نیز راهبردهای الگوی پژوهش را تحت تاثیر قرار داده و پیامدهای آن را ایجاد کرده است. الگوی این پژوهش، علاوه بر غنای ادبیات مفهوم انضباط مالی، می تواند به عنوان ابزاری برای بهبود انضباط مالی شرکتهای دولتی به کار گرفته شود و نهادهای نظارتی اعم از دیوان محاسبات، سازمان حسابرسی، سازمان بازرسی، سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و... را در ارزیابیهای خود یاری کند.

    کلیدواژگان: انضباط مالی، نهادهای نظارتی، مدیریت شرکتهای دولتی
  • قدیر بخشی جغناب*، حسین بجانی صفحات 147-176

    جلب رضایت اجتماعی از عوامل کلیدی موفقیت و اثربخشی سازمانها به شمار می آید و این مهم در سازمانی چون نیروی انتظامی با حجم ارتباط گسترده و مستقیم با اقشار مختلف جامعه، از اهمیت مضاعف برخوردار است. این پژوهش در صدد است عوامل موثر بر اثربخشی عملکرد کلانتریها (رضایتمندی اجتماعی) را شناسایی کند و سپس به وزن دهی و اولویت بندی آنها بپردازد و در قالب الگویی ارایه کند. این پژوهش با روش پیمایش به لحاظ هدف کاربردی، و از نظر سطح تعمیم به صورت پهنانگر اجرا، و به منظور سنجش روایی پرسشنامه از دو روش اعتبار محتوایی و روایی سازه و برای سنجش پایایی </sup>مقیاسها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده و مقدار آن برای همه مفاهیم تحقیق از 80/0 بزرگتر است. جامعه آماری پژوهش، شهروندان ساکن در غرب استان تهران در گروه سنی 15-64 سال هستند و 382 نفر با استفاده از روش نمونه گیری احتمالی خوشه ای به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. نتایج آزمونهای آماری نشان داد در مدل سنجش اثربخشی عملکرد کلانتریها (رضایت اجتماعی) به ترتیب عوامل "انجام وظایف انتظامی، قضایی و خدماتی، تجهیزات و امکانات فیزیکی، پاسخگویی، رفتار کارکنان و فرایندهای اطلاع رسانی" دارای بیشترین بار عاملی، و این مدل بر اساس شاخصهای موجود از برازش مناسبی برخوردار است. مدیریت حوزه کلانتریها با سنجش و رصد مستمر اثربخشی عملکرد کلانتریها (رضایت اجتماعی) و با برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر مناسب می توانند در رفع نیازها و پاسخگویی به خواسته ها و انتظارات فزاینده شهروندان موفق باشند و طرحها و برنامه های راهبردی و کلان خود را متناسب با شرایط متحول جامعه، روزامد و کارامد کنند.

    کلیدواژگان: رضایت اجتماعی، اثربخشی، عملکرد کلانتری
  • محمود مطهر پور*، اکبر وروایی، مرتضی صالحی صفحات 177-202

    هدف این مقاله بررسی میزان رعایت حقوق شهروندی متهمان در مرحله تحقیقات مقدماتی توسط ضابطان قضایی است که بدین منظور پس از مشخص کردن مصداقهای حقوق شهروندی متهمان در مرحله تحقیقات مقدماتی، میزان رعایت این حقوق از سوی کارکنان رده های مختلف ناجا در سراسر کشور مورد سنجش قرار گرفته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، و از نظر روش، توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری تمام کارکنان اجرایی و صف ناجا در بخش های مختلف در تمامی استان های کشور بوده است. تعداد نمونه، 539 نفر و با شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss انجام گرفت. حقوق شهروندی متهمان در مرحله تحقیقات مقدماتی به شش مولفه «اصول بنیادین حامی متهم»، «حقوق مربوط به حفظ امنیت جسمی و روانی و برخورداری از تدابیر حمایتی»، «حقوق مربوط به حفظ حریم خصوصی و حیثیت اجتماعی»، «حقوق مربوط به تضمین حقوق مالی»، «حقوق دفاعی متهم»، «حق برخورداری از معاضدتهای قضایی» تقسیم و گویه ها (مصداقهای مشخص شده از منابع قانونی) بر اساس آن تنظیم و با استفاده از تحلیل استنباطی داده های جمع آوری شده مشخص شد. در تمامی مولفه های ششگانه حقوق شهروندی متهمان، همبستگی معناداری بین میزان رعایت و میزان اهمیت وجود دارد و لیکن با توجه به ضریب همبستگی می توان گفت که رابطه قوی بین میزان اهمیت و رعایت وجود ندارد؛ یعنی میزان اهمیت و میزان رعایت حقوق شهروندی از دید ضابطان یکسان نیست و در تمامی مصداقهای مشخص شده، میزان رعایت از میزان اهمیت کمتر است. میزان رعایت حقوق شهروندی متهمان بر اساس دیدگاه جامعه آماری و از بیشترین به کمترین بدین ترتیب رتبه بندی شد: 1. حقوق مربوط به تضمین حقوق مالی 2. حقوق مربوط به حفظ حریم خصوصی و حیثیت اجتماعی 3. حقوق دفاعی متهم 4. حقوق مربوط به حفظ حریم خصوصی و حیثیت اجتماعی 5. اصول بنیادین حامی متهم 6. حق برخورداری از معاضدتهای قضایی. رسیدن به وضعیت مطلوب در رعایت حقوق شهروندی متهمان توسط پلیس به عنوان یکی از ضابطان، نیازمند اصلاحاتی در حوزه تقنین، سیاستگذاری، برنامه های آموزشی، تغییراتی در سامانه میزان ناجا و طراحی سامانه ای پایشی در حوزه های ستاد و صف به منظور سنجش مستمر میزان رعایت حقوق شهروندی متهمان است.

    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، متهمان، تحقیقات مقدماتی، پلیس و میزان رعایت حقوق شهروندی متهمان
|
  • Mohammadali Mostafapour, Roohallah Samiee *, MahmoudReza Mostaghimi, MahmoudReza Cheraghali Pages 13-38

    The purpose of this study is to design an administrative model of health system with emphasis on meritocracy in NAJA. This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method. In this study, the decision group consists of 28 university professors and commanders and deputies of the Golestan Province Disciplinary Command who were selected by the method of judgment and snowball. To identify and screen the agents, semi-open interview and Delphi method were used. The results showed that 44 components are in the form of eight dimensions. Validity was calculated in terms of content and reliability using Cronbach's alpha coefficient. Structural-interpretive modeling was used for dimension leveling and MICMAC analysis was used for clustering. The results showed that "mental, communication, professional and environmental" dimensions in the first level, "personality, interpersonal and organizational" dimensions in the second level and value dimension were used. At the third level and dimension, "value" is in the independent cluster and "mental and communication" dimensions are in the dependent cluster and "personality, professional, interpersonal, environmental and organizational" dimensions are in the link cluster. Finally, it was found that the most important dimension of the health of the administrative system with emphasis on meritocracy at the third level is "value factors including the components of work conscience, legalism, self-management, perfectionism and commitment to excellence." Paying attention to this dimension with regard to the output of the structural model shows the effectiveness of this dimension in the field of health of the administrative system with emphasis on meritocracy in NAJA.

    Keywords: Administrative system health in NAJA, Merit in Najai, Golestan Province, Interpretive structural modeling in NAJA, Health model in NAJA management
  • Farhad Nezami*, Gholamreza Rezaiean, Mohammad Ghasri Pages 39-78

    In the statement of the second step in the direction of justice and the fight against corruption, the Supreme Leader of the Revolution (may God bless him and grant him peace) has provided the necessary strategies and recommendations that can guide the NAJA in achieving its goals as a roadmap. The purpose of this study is to explain justice and the fight against corruption in the NAJA based on the statement of the second step of the revolution. The article has been developed in terms of purpose and with a qualitative method. The statistical population of the study was 178 NAJA Deputy Inspectors, professors and faculty members of the University of Law Enforcement and Law Enforcement Sciences, NAJA veterans and affiliated members, deputies and commanders of categories related to justice and the fight against corruption, including "information security, ideological-political organization, legal deputy, deputy minister of education, etc. "as well as professors and experts outside the organization, officials and heads of organizations related to the field of justice and the fight against corruption. The most important decree of the Supreme Leader in the field of NAJA in the field of justice and anti-corruption, the past state of justice and anti-corruption, achievements, blessings, limitations, facilities, strengths, weaknesses and threats and opportunities, envisaged horizons and necessary requirements to achieve horizons were sought. Other data collection tools, books, documents, and scientific articles were also used in the area of ​​the Supreme Leader's decrees on justice and the fight against corruption. The script of the interviews and the key sources and texts extracted were analyzed using the content analysis method. Findings showed that ten achievements in the field of justice and the fight against corruption were identified for the NAJA in the first half of the revolution. Also, ensuring the health of the organization, establishing a meritocracy system and maximum participation of the people in the direction of public oversight were considered as horizons in order to achieve the desired horizons by institutionalizing the requirements.

    Keywords: Statement of the second step of the revolution, justice, fight against corruption, law enforcement
  • Abbas Abbas Pour *, Saleh Abou Saiedi Moghadam, MohammadTaghi Taqhavifard Pages 79-102

    The purpose of this qualitative research is to present effective strategies for the financial system health model and to search for effective strategies to improve the health of the financial system of Iranian banks. The subjects in this study include monetary and banking experts who collected information through interviews with 16 experts in this field through semi-structured interviews. In this study, after interviewing experts in the field of financial and banking system, qualitative data were collected and analyzed using the data base method (open, centralized and selective coding). The subjects of this study were 16 experts in the field of money and banking that the participants were selected using purposive sampling method of theoretical sampling. In this research, 16 categories and 35 concepts were extracted using the Corbin and Strauss Foundation data method in the open coding stage. In the axial coding stage, based on the concepts of axial category, causal conditions, strategy, context, intervening conditions and consequences, a paradigmatic model was presented and in the selective coding stage, a theoretical model based on research findings was introduced and explained. The results showed that in order to clarify financial methods, the health of the financial system should be considered for embezzlement in Iranian banks and the policies of the financial system should be implemented based on the merits, goals and strategy. This study showed that in most of the health processes of the financial system, these functions and capabilities are not monitored systematically and accurately, and in this regard, fundamental revisions in the functions of the financial and monetary system policies must be made. The results also showed that one of the most basic strategies related to the supervision of the banking system is the privatization of monetary and banking organizations and the improvement of organizational resource management.

    Keywords: Financial system health, effective strategies, transparency of financial methods, human resource development
  • Fatemeh Gholizadeh, Samereh Shojaei *, Tayebeh Tajari Pages 103-124

    Leadership has always been a basic need in human societies and organizations. The purpose of this study was to identify and analyze the factors that cause poisonous leadership in the Disciplinary Command Center of Mazandaran Province. This research was applied in terms of purpose and in terms of implementation method, it was descriptive-survey and correlational. In the qualitative stage, the statistical population consisted of ten university experts who were selected by purposeful and snowball method. In the quantitative stage, all employees of the police command center of Mazandaran province were 480 people. Simple random sampling method was used. The Delphi method was used to identify the factors and the structural equation method with SmartPLS3 software was used to analyze the relationships of the variables. The results showed that the factors that create poisonous leadership in the police command center of Mazandaran province include 47 components in the form of six dimensions (psychological characteristics of the leader, narcissism, authoritarian leadership, offensive supervision, unpredictable behaviors, ambition). The results of structural equations also showed the psychological characteristics of the leader (0.390), narcissism (0.362), authoritarian leadership (0.401), offensive leadership (0.337), unpredictable behaviors (0.315) and ambition ( 0.418) has a positive and significant effect on the creation of poisonous leadership. Finally, it is suggested that through meritocracy, reforming the incentive and punishment system, and monitoring and removing ambiguity from jobs, efforts be made so that if the management shows a desire for poisonous leadership, it will not have a chance to fulfill its demands.

    Keywords: Poisonous Leadership, Ambition, Authoritarian Leadership, Mazandaran Disciplinary Command
  • Saeid Motahari, Akram Taftiyan*, Mahmoud Moeinaddin Pages 125-146

    The main purpose of this study is to provide a model of management and supervision of financial discipline for state-owned companies. The research is fundamental in terms of purpose and has used a qualitative method and data optimization strategy. Which were selected by snowball sampling method. Interview data analysis was also done exploratory using Max QDDA software. According to the research findings, financial discipline of state-owned companies acts as a central category and causal factors in both internal and external sectors affect it. Internal and external interfering factors and individual and environmental contextual factors have also influenced the strategies of the research model and created its consequences. The model of this research, in addition to the richness of the literature on the concept of financial discipline, can be used as a tool to improve the financial discipline of state-owned companies and supervisory institutions including the Court of Audit, Audit Organization, Inspection Organization, Country Program and Budget Organization, Ministry of Economic Affairs and Assist assets, etc. in their assessments.

    Keywords: Provide a model for managing, supervising the financial discipline of state, owned companies
  • Ghadir Bakhshi Jeghnab *, Hossein Bejani Pages 147-176

    Attracting social satisfaction is one of the key factors for the success and effectiveness of organizations and this is doubly important in an organization such as law enforcement with extensive and direct communication with different segments of society. This study seeks to identify the factors affecting the effectiveness of police stations (social satisfaction) and then to weigh and prioritize them and present a model. This research was carried out by survey method in terms of applied purpose, and in terms of level of generalization, and in order to assess the validity of the questionnaire, two methods of content validity and construct validity were used. Research concepts are greater than 0.80. The statistical population of the study is citizens living in the west of Tehran province in the age group of 15-64 years and 382 people were selected as the sample size using cluster probability sampling method. The results of statistical tests showed that in the model of measuring the effectiveness of police stations (social satisfaction), the factors "performing law enforcement, judicial and service duties, equipment and physical facilities, accountability, staff behavior and information processes" have the highest factor load, respectively. The existing indicators have a good fit. By managing and monitoring the effectiveness of police stations (social satisfaction) and by planning and taking appropriate measures, the management of police stations can be successful in meeting the needs and meeting the growing demands and expectations of citizens and tailoring their strategic and macro plans and programs to the appropriate community.

    Keywords: Social satisfaction, effectiveness, police performance
  • Mahmoud Motahar Pour *, Akbar Varvaie, Morteza Salehi Pages 177-202

    The purpose of this article is to investigate the degree of observance of civil rights of defendants in the preliminary investigation stage by judicial officers. This research is applied in terms of purpose, and descriptive and survey in terms of method. The statistical population was all executive staff and NAJA queues in different sections in all provinces of the country. The number of samples was 539 and they were selected by random sampling method. Data analysis was performed using SPSS software. Defendants' citizenship rights in the preliminary investigation stage are divided into six components: "Basic principles of defending the accused", "Rights related to maintaining physical and mental security and protection measures", "Rights related to privacy and social prestige", and "Rights related to guarantee". "Financial rights", "Defendant's defense rights", "Right to judicial assistance" were divided and the items (examples identified from legal sources) were adjusted accordingly and the collected data were determined using inferential analysis. In all six components of the defendants' citizenship rights, there is a significant correlation between the degree of observance and the degree of importance, but according to the correlation coefficient, it can be said that there is no strong relationship between the degree of importance and observance; That is, the degree of importance and the degree of observance of citizenship rights are not the same from the point of view of the officers, and in all the identified cases, the degree of observance is less than the degree of importance. Defendants' citizenship rights were ranked according to the statistical community and from highest to lowest: 1. Rights related to guaranteeing financial rights 2. Rights related to protection of privacy and social status 3. Defense rights of the accused 4. Rights related to protection privacy and social status 5. Basic principles of defending the accused 6. The right to judicial assistance. Achieving the desired situation in respecting the citizenship rights of the accused by the police as one of the officers, requires reforms in the field of legislation, policy-making, training programs, changes in the NAJA rate system and design of monitoring systems in the headquarters and queue areas to continuously measure defendants citizenship rights.

    Keywords: Citizens 'Rights, Defendants, Preliminary Investigations, Police, Defendants' Citizenship Rights