فهرست مطالب

مجله طب نظامی
سال بیست و سوم شماره 7 (پیاپی 104، مهر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین شیروانی، علیرضا دلپسند، بهزاد بازگیر* صفحات 564-572
    زمینه و هدف

     رسیدن به سطح مطلوب آمادگی جسمانی در رزم، سنجش و حفظ آن از مهم ترین اولویت های نیروهای نظامی کشورها می باشد. هدف پژوهش سنجش آمادگی جسمانی در رزم نیروهای نظامی رسته پیاده بود.

    روش ها

    در تحقیق توصیفی-مقطعی تعداد 50 نفر از داوطلبان یک مرکز نظامی با میانگین سنی 5/27 سال، و شاخص توده بدنی 23/5 (کیلو گرم بر متر مربع) به صورت غیر تصادفی و هدفدار به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. بعد از جلسه آشناسازی با مراحل آزمون، آزمون شامل حرکات 23 متر دو سرعت، پیچ جی هوک ، 23 مترسینه خیز و نیم خیز رفتن، 69 متر حمل مصدوم، 69 متر حمل دو جعبه مهمات، پرتاب نارنجک به علاوه سه شنای سویدی و دویدن 600 متر انجام شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد در زمان کل آزمون و دویدن استقامت 600 متر به ترتیب رکورد 3/01 و 1/43 دقیقه کسب کردند. در آزمون حمل جعبه مهمات 17/9 ثانیه، حمل مصدوم 26/77 ثانیه، دو سرعت 4/97 ثانیه و همچنین اجرای سینه خیز 17/56 ثانیه را به دست آوردند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطلوب و مناسب آزمودنی ها در زمان کل و آزمون استقامت و رکورد افراد در آزمون های استقامت در قدرت مانند آزمون حمل جعبه مهمات و حمل مصدوم و آزمون های جابجایی با سرعت بالا مانند دویدن 23 متر یا سینه خیز رفتن می توان نتیجه گرفت که مولفه های استقامت قلبی عروقی و عضلانی آمادگی جسمانی در رزم افراد در سطح مطلوب قرار دارد و در سایر مولفه های مورد بررسی مثل استقامت در قدرت، سرعت پایین عملکرد پایین تر از سطح مطلوب است. پیشنهاد می شود در برنامه ریزی جامع برای تمرین بدنی نیروهای نظامی، بر تمرینات استقامت در قدرت و تمرین های سرعتی تاکید بیشتری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آمادگی رزم، آمادگی جسمانی، استقامت در قدرت، نیروهای نظامی، تمرینات سرعتی
  • مهدی رضایی، محمدجواد احمدی زاده* صفحات 573-583
    زمینه و هدف

     تحریک الکتریکی جریان مسقیم فراجمجمه ای (tDCS) یک روش درمانی غیرتهاجمی است. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی tDCS و مقایسه آن با حساسیت زدایی حرکات چشم و پردازش مجدد (EMDR) بر کاهش نشانه های اختلال استرس پس از ضربه (PTSD) بود.

    روش ها

    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی دوسوکور با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل بیماران مبتلا به PTSD بودند که به مرکز علوم اعصاب شناختی آتیه و بیمارستان بقیه الله الاعظم (1396 تا 1397) مراجعه کرده بودند. از میان آن ها 44 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (14=EMDR، 15=tDCS فعال) و گروه کنترل (15=tDCS ساختگی) جایگزین شدند. ابزار پژوهش شامل فهرست اختلال استرس پس از ضربه (PCL-5) بود. گروه های tDCS فعال و کنترل به مدت 10 جلسه تحریک دوجانبه واقعی و ساختگی (2Am، ناحیه خلفی-جانبی پیش پیشانی) را دریافت کردند. گروه EMDR نیز 5 جلسه درمان EMDR را دریافت کرد. داده ها نیز به وسیله روش آماری تحلیل کووواریانس چندمتغیری (مانکووا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نشانه های PTSD در گروه های آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون و پیگیری به طور معناداری بیشتر کاهش یافته بود (0/05>P). در حالی که بین دو گروه آزمایش در مرحله پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود نداشت (0/05>P).

    نتیجه گیری

    از روش tDCS می توان به عنوان روش درمانی غیرتهاجمی برای کاهش نشانه های PTSD استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی جریان مستقیم فراجمجمه ایی (tDCS)، اختلال استرس پس از ضربه (PTSD)، حساسیت زدایی حرکات چشم و پردازش مجدد (EMDR)
  • مرادعلی زارعی پور*، احسان موحد، زهرا خزیر، محمدسعید جدگال صفحات 584-586
  • سید ولی کاظمی رضایی، محمدرضا ابراهیمی*، امیرمحسن راه نجات، فرهاد آوخ کیسمی، حسن شاهمیری، ارسیا تقوا، فهیمه قهوه چی الحسینی، محمد مجدیان صفحات 587-598
    زمینه و هدف

     تشخیص به موقع و زودهنگام پریشانی های روان شناختی و اطمینان از سطوح سلامت روان شناختی کارکنان نظامی با استفاده از ابزارهای غربالگری از اهمیت زیادی در افزایش عملکرد و توان رزم نیروهای مسلح برخوردار می باشد. لذا هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه ایرانی سیاهه سلامت روان (MHI-38) در کارکنان نظامی و تدوین مقیاس دروغ سنج برای آن بود.

    روش ها

    پژوهش حاضر در چارچوب طرحی توصیفی و روان سنجی مبتنی بر همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که 420 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای از بین آن ها انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از سیاهه سلامت روان (MHI-38)، مقیاس اضطراب بک (BAI)، مقیاس افسردگی بک ویرایش دوم (BDA-II) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) استفاده شد. جهت بررسی روایی صوری سیاهه از روش کیفی، همسانی درونی از ضریب آلفای کرونباخ و جهت بررسی پایایی بازآزمایی، روایی همزمان، روایی واگرا و روایی همگرا از ضریب همبستگی پیرسون از طریق نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.

    یافته ها

    مقدار همسانی درونی سیاهه سلامت روان برحسب آلفای کرونباخ برای بهزیستی و درماندگی روان شناختی و کل مقیاس به ترتیب 0/79، 0/80 و 0/81 به دست آمد. همچنین ضریب پایایی بازآزمایی نیز به همین ترتیب 0/79، 0/76 و 0/75 محاسبه شد. روایی همزمان سیاهه سلامت روان برای بهزیستی روان شناختی 0/55- و برای درماندگی روان شناختی 0/65 به دست آمد. همچنین روایی واگرا برای بهزیستی و درماندگی روان شناختی به ترتیب 0/59- و 0/64- و روایی همگرا نیز به همین ترتیب 0/65 و 0/51 به دست آمد. همه ضرایب در سطح 0/01>P معنادار بودند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصل شده از این مطالعه، می توان گفت که سیاهه سلامت روان از پایایی و روایی مناسبی برخوردار است و می تواند برای هدف های پژوهشی و بالینی در حوزه سلامت روان نیروهای نظامی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سیاهه سلامت روان، کارکنان نظامی، دروغ سنج، پایایی، روایی
  • حجت الله میرزایی نیا، شهرام مولوی نژاد*، عبدالعلی شریعتی، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 599-609
    زمینه و هدف

    شغل پرستاری به دلیل ماهیت وظایف از جمله مشاغلی که شیوع اختلالات اسکلتی و عضلانی در آن بالا بوده که همین امر سبب دردهای عضلانی اسکلتی و خستگی روزانه می گردد. این مطالعه با هدف تاثیر رفلکسولوژی پا بر شدت دردهای اسکلتی و عضلانی و خستگی کادر پرستاری انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، تمام پرستاران نزاجا جنوب غرب کشور در فاصه زمانی مرداد تا دی ماه سال 1397 با توجه به معیارهای ورود انتخاب و سپس به روش گمارش تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. برای گروه مداخله با توجه به محل درد، پروتکل رفلکسولوژی کف پا در طی 9 جلسه به مدت 3 هفته و هر هفته 3 جلسه 30 دقیقه ای اعمال شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، اختلالات اسکلتی و عضلانی نوردیک، مقیاس عددی شدت درد و خستگی بود.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که از 9 قسمت بدن، شدت درد در قسمت های گردن (0/001<p)، کمر (0/003=P)، زانو (0/010=P)، پا (0/002=P)، ران (0/001<p) و دست (0/001<p) به طور معناداری درگروه مداخله نسبت به گروه کنترل کاهش یافت. همچنین رفلکسولوژی باعث کاهش خستگی در گروه مداخله شده بود ولی این کاهش در مقایسه با گروه کنترل از نظر آماری معنادار نشده بود (0/129=P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که رفلکسولوژی باعث کاهش شدت دردهای عضلانی اسکتی در اکثر قسمت های بدن و کاهش خستگی گردید. لذا پیشنهاد می شود رفلکسولوژی پا به عنوان یک روش ساده و هزینه اثربخش در جهت کاهش شدت دردهای اسکلتی و عضلانی در پرستاران مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: رفلکسولوژی، خستگی، درد عضلانی اسکلتی، پرستاران
  • صدرا طاهری ملکی، حسام الدین شریف نیا، امیر نوروزی، عبدالمجید چراغعلی* صفحات 610-617
    زمینه و هدف

     فرآیند "خرید راهبردی" خدمات سلامت می تواند بین منابع تخصیص یافته و ارایه موثر خدمات در نظام های سلامت ارتباط موثری ایجاد کند. خرید راهبردی برای به حداکثر رساندن کارآیی سیستم سلامت کشورها، به معنای جستجوی مستمر، فعال و مبتنی بر شواهد برای پاسخ به سوالات که چه چیزی خریده شود؟ از چه کسی خریده شود؟ چگونه خریده شود و برای چه کسی خریده شود طراحی شده است.

    روش ها

    این مطالعه در چهار گام اصلی انجام گرفت. در گام اول مفهوم خرید راهبردی در نظام سلامت با استفاده از روش مرور نقادانه شناسایی شد. در گام بعدی به بررسی سیاست های خرید راهبردی در سازمان بیمه درمانی نیروهای مسلح با بررسی دستورالعمل ها و گزارش های موجود و با روش تحلیل محتوای متنی پرداخته شد. در مرحله سوم فاکتورهای اصلی سیاستگذاری خرید راهبردی دارو توسط بیمه از منظر کارشناسان و خبرگان این حوزه در سازمان های بیمه و مراکز آموزشی دانشگاهی از روش کیفی تحلیل محتوای مضمون با استفاده از مصاحبه بود که این جمع آوری تا مرحله اشباع داده ها ادامه داشت. در نهایت نیز ارزیابی نهایی خرید راهبردی در بیمه و ارایه راهکارها و پیشنهادات انجام گرفت که از روش مرور هدفمند منابع، توسعه مصداقی آن و یافته های مراحل قبل استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش شامل شناسایی مفهوم اصلی خرید راهبردی در نظام بیمه سلامت کشور و سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها با کارشناسان درباره پرسش های مورد مطالعه بود که نشان داد فاکتورهای موثر بر خرید راهبردی دارو در سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح به پاسخ 4 سوال بنیادی چه چیزی بخریم، از چه کسی بخریم، چگونه بخریم و برای چه کسی بخریم وابسته است. همچنین 21 فاکتور تاثیرگذار در روند خرید راهبردی خدمات سلامت شناسایی شده اند.

    نتیجه گیری

    باتوجه به مشکلات موجود در نظام ارایه خدمات سلامت از جمله افزایش هزینه ها، بهره وری نامناسب خدمات و بروز بی عدالتی در ارایه خدمات، بازنگری، اصلاح، برنامه ریزی و پیشبرد روش های تامین خدمات سلامت بر پایه روش خرید راهبردی خدمات سلامت می تواند به صورت بارزی باعث بهبود ارایه خدمات سلامت به بیمه شدگان شود.

    کلیدواژگان: خرید خدمات سلامت، سازمان بیمه، خرید راهبردی، منابع مالی
  • مهرزاد گیاهی، منصور بابایی*، محمد محمدیان صفحات 618-626
    زمینه و هدف

     منابع انسانی مهمترین منبع در هر سازمانی هستند. لذا توجه به کیفیت زندگی کاری آن ها از آنجا که بخش اعظمی از زندگی کارکنان را در بر می گیرد بسیار حیاتی است. این پژوهش، با هدف مطالعه نقش کیفیت زندگی کاری بر عملکرد کارکنان در یک دانشگاه نظامی صورت گرفت.

    روش ها

    این پژوهش یک پژوهش کمی و از نظر هدف کاربردی است. استراتژی پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی و علی-معلولی است. جامعه آماری شامل کارکنان ستادی یک دانشگاه نظامی در شهر تهران بود که 262 نفر به کمک شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در مدل ارایه شده کیفیت زندگی کاری به عنوان متغیر تاثیرگذار در نظر گرفته شد که دارای 8 بعد; پرداخت منصفانه و کافی، محیط کاری ایمن و بهداشتی، تامین فرصت رشد و امنیت مداوم، قانون گرایی در سازمان کار، وابستگی اجتماعی زندگی کاری، فضای کلی زندگی، یکپارچگی و انسجام در سازمان، توسعه قابلیت های انسانی بوده و همچنین عملکرد کاری به عنوان متغیر تاثیرپذیر در نظر گرفته شد که دارای 3 بعد مهارت و دانش، کیفیت، مسئولیت پذیری بود. متغیرها به کمک ابزار پرسشنامه دارای سه بخش سوالات جمعیت شناختی، سوالات کیفیت زندگی کاری و سوالات عملکرد کارکنان مورد سنجش قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد پرداخت منصفانه با ضریب 0/81، تامین فرصت رشد با ضریب 0/76، قانون گرایی با ضریب 0/74، توسعه قابلیت انسانی با ضریب 0/69، محیط کاری ایمن با ضریب 0/64، یکپارچگی و انسجام با ضریب 0/6، وابستگی اجتماعی با ضریب 0/59 و فضای کلی زندگی با ضریب 0/57 واحد عملکرد کارکنان را تحت تاثیر قرار می دهد.

    نتیجه گیری

    دانشگاه ها نیروی محرکه علمی کشور در عرصه ملی و بین المللی هستند و پویایی و ارتقای عملکرد کارکنان آن می تواند نتایج مثبتی در عرصه های ملی به همراه داشته باشد، این در حالی است که ارتقای عملکرد کارکنان در گروی توجه به کیفیت زندگ کاری آن ها است. نتایج این پژوهش نشان داد که پرداخت منصفانه، تامین فرصت رشد و قانون گرایی به عنوان ابعاد کیفیت زندگی کاری به ترتیب بیشترین تاثیر را بر عملکرد کارکنان داشته و باید توجه بیشتری به آن ها شود. همچنین نتایج ارتباط مثبت و معنادار سایر ابعاد کیفیت زندگی کاری بر عملکرد کارکنان را نیز نشان می دهد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، عملکرد، دانشگاه نظامی
|
  • Hossein Shirvani, Alireza Delpasand, Behzad Bazgir* Pages 564-572
    Background and Aim

    Achieving the optimum levels of combat readiness, its assessment and maintenance have great priority in countries' military forces. This research was carried out with the aim of assessing the combat physical fitness of the military forces army center.

    Methods

    In the cross-sectional descriptive study, 50 volunteers aged 27.5 years, 176.7 cm height; 73.2 kg body weight and 23.5 body mass index were selected non-randomly and intentionally as study samples and voluntarily take part in the study. After familiarization the main test session including 23-meter-two-speed movements, J-Hook scrolls, 23 meters of crawling, 69 meters causality drag, 69 meters carrying two ammunition boxes, a grenade launcher + Swedish push-up and running 600 meters accomplished. Statistical analysis of data carried out with SPSS version 24 using descriptive statistics (mean, standard deviation, standard score).

    Results

    Results showed that at the total test time and 600-meter endurance running test participants gained 3.01 min and 1.43 min respectively. In addition, subjects have a record of 17.9 seconds in carrying two ammunition boxes, 26.77 seconds in causality drag, 4.97 seconds in 23 meters and 17.56 seconds in crawling.

    Conclusion

    Based on the optimum results of the total test time, endurance running, subjects’ records in strength endurance tests. It could be concluded that in cardiovascular and muscular endurance components of combat physical fitness studied armies were in optimum levels but in other elements such as in strength endurance and speed they had suboptimum performance. It suggested that greater emphasis should be focused on strength endurance or speed training in the comprehensive planning of army physical training.

    Keywords: Combat readiness, Physical fitness, Army forces, Strength endurance, Sprint training
  • Mehdi Rezaei, MohammadJavad Ahmadizadeh* Pages 573-583
    Background and Aim

    Transcranial Direct Current Electric Stimulation (tDCS) is a non-invasive treatment. The purpose of the current study was to compare the effectiveness of Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) on PTSD symptoms.

    Methods

    This was a double-blind, controlled randomized with pretest-posttest design. The statistical population included patients with PTSD in Atieh clinical neuroscience center and Baqiyatallah University of Medical Science (1396 to 1397), in which 44 subjects were selected using a purposive sampling method and then randomly divided into two experimental (EMDR=14, tDCS=15) and one control (n=15). Active and sham tDCS groups received bilateral active and sham stimulation (2mA) on dorsolateral prefrontal cortex (DLPFC) during 10 sessions. The EMDR group also received 5 sessions of EMDR treatment. The research tool was included the PTSD-Checklist for DSM-5 (PCL-5). The data were analyzed by multivariate analysis of covariance (MANCOVA).

    Results

    Symptoms of PTSD were significantly reduced in the experimental groups compared to the control group in the post-test and follow-up periods (P<0.05) While there was no significant difference between the two experimental groups in the post-test and follow-up stages (P>0.05).

    Conclusion

    The tDCS method can be used as a non-invasive treatment to reduce the symptoms of PTSD.

    Keywords: Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS), Post-traumatic Stress Disorder (PTSD), Eye Movement Desensitization, Reprocessing (EMDR)
  • Moradali Zareipour*, Ehsan Movahed, Zahra Khazir, MohammadSaeed Jadgal Pages 584-586
  • Seyed Vali Kazemi Rezaei, MohammadReza Ebrahimi*, AmirMohsen Rahnejat, Farhad Avakh Kisemi, Hasan Shahmiri, Arsia Taghva, Fahimeh Ghahvehchi Alhosseini, Mohammad Majdian Pages 587-598
    Background and Aim

    Early and early detection of psychological distress and ensuring the psychological health levels of military personnel using screening tools is of great importance in increasing the performance and combat capability of the armed forces. Therefore, the purpose of this study was to investigate the psychometric properties of the Iranian version of the Mental Health Inventory (MHI-38) in military personnel and to compile a lie detector scale for it.

    Methods

    The present study was a descriptive and correlational psychometric design. The statistical population included all the employees of the Army of the Islamic Republic of Iran, from which 420 people were selected by cluster sampling. The Mental Health Inventory (MHI-38), the Beck Anxiety Scale (BAI), the Beck Depression Inventory (BDA-II) and the General Health Questionnaire (GHQ-28) were used to collect data. Face validity and internal consistency were assessed using qualitative method and Cronbach's alpha coefficient, respectively. Pearson correlation coefficient was also used to evaluate the reliability of retest, concurrent validity, divergent validity and convergent validity.

    Results

    The internal consistency values of the Cronbach's alpha mental health checklist for well-being and psychological distress and the whole scale were 0.79, 0.80 and 0.81, respectively. Also, the reliability coefficient of the retest was calculated to be 0.79, 0.76 and 0.75, respectively. Simultaneous validity of the mental health inventory was -0.55 for psychological well-being and 0.65 for psychological helplessness. Also, divergent validity for well-being and psychological helplessness was -0.59 and -0.64, respectively, and convergent validity was 0.65 and 0.51, respectively. All coefficients were significant at the level of P<0.01.

    Conclusion

    Based on the results of this study, it can be said that the mental health inventory has good reliability and validity and can be used for research and clinical purposes in the field of mental health of the military.

    Keywords: Mental health inventory, Military personnel, Polygraph, Reliability, Validity
  • Hojatollah Mirzaeenia, Shahram Molavynejad*, Abdolali Shariati, MohammadHosein Haghighizadeh Pages 599-609
    Background and Aim

    Due to the nature of tasks, nursing is a job with a high prevalence of skeletal and muscular disorders, which increased skeletal muscle pain and fatigue. The aim of this study was to determine the effect of foot reflexology on the severity of skeletal and muscular pain and fatigue of nursing staff.

    Methods

    In this clinical trial study, all nurses in NEZAJA in the southwest of Iran (60 nurses) were selected between August and January 2017 according to the entry criteria and then randomly assigned to two groups of intervention and control. For the intervention group, according to the location of the pain, the foot reflexology protocol was administered during 9 sessions for 3 weeks and 3 sessions of 30 minutes per week. Data collection tools included a demographic information questionnaire, Nordic Musculoskeletal Questionnaire, numerical scale of pain intensity and fatigue.

    Results

    The results of our study also showed that out of 9 parts of the body, the intensity of pain in the neck (P=<0.001), back (P=0.003), knees (P=0.010), feet (P=0.002), thigh (P=<0.001) and hand (P=<0.001) after reflexology was significantly reduced in the intervention group compared to the control group. Reflexology also reduced fatigue in the intervention group, but this reduction was not statistically significant compared to the control group (P=0.129).

    Conclusion

    The results showed that reflexology reduced the severity of musculoskeletal pain in some parts of the body and reduced fatigue. Therefore, it is recommended that foot reflexology be used as a simple and cost-effective method to reduce the severity of skeletal and muscular pain in nurses.

    Keywords: Reflexology, Fatigue, Musculoskeletal Pain, Nurses
  • Sadra Taherimaleki, Hesamaldin Sharifnia, Amir Norouzi, Abdol Majid Cheraghali* Pages 610-617
    Background and Aim

    After the World Health Organization (WHO)'s 2000 report, views shifted in that direction of strategic purchasing in medical services. WHO stated that adequate funding for health is an important issue, but financial resources alone cannot lead to universal health coverage. WHO defines "Strategic purchasing" as a measure to maximize the efficiency of countries' health systems to answer these questions: what to buy / from whom to buy/how to buy and for whom to buy.

    Methods

    This study was conducted in four main stages, including identifying the concept of "strategic purchasing" in the health system using the critical method and review resources, review of strategic purchasing policies in the Iran Armed Forces Health Insurance Organization, identifying the main policy factors of strategic purchasing by insurance from the perspective of experts in this field and finally evaluation of strategic purchasing in insurance and providing solutions and suggestions for its implementation. A validated questionnaire was developed and the Likert technique was used to score the results.

    Results

    The results were presented in sub-categories, which included identifying the concept of "strategic purchasing" in the health system and the Iran Armed Forces Health Insurance Organization, effectiveness and contracting for the supply of medicine with the lowest price and quality of the product is a top priority for policymakers. In response to the four basic questions of strategic procurement, various factors and their contributions were measured.

    Conclusion

    Strategic procurement of health services is very necessary for health insurance organizations. Therefore, it is better to take steps to implement it as soon as possible. In addition to the findings of this study, including determining the factors for the strategic drug purchasing process, one of the most important policy findings of this study in interviews and discussions with experts was that theoretically, we all know what strategic purchasing is and what are the steps involved, but in practice, there is not any plan to implement it or we do not have the ability to implement it due to the existing infrastructure and policies. So, in addition to raising awareness, a proper understanding of the process must be established so that policy-making and implementation can follow, which requires integrated decisions.

    Keywords: Health services purchasing, Health insurance, Strategic purchasing, financial resources
  • Mehrzad Giahi, Mansour Babaei*, Mohammad Mohammadian Pages 618-626
    Background and Aim

    Human resources are the most important resource in any organization. Therefore, it is very important to pay attention to the quality of their working life, since it covers a large part of the employees' lives. The aim of this study was to study the role of quality of work-life on staff performance in a military university.

    Methods

    This research is a quantitative research and is applied in terms of purpose. In terms of strategy, it is a descriptive survey and causal research. The statistical population included the staff of a military university in Tehran, 262 people were selected as a sample using the available sampling method. In the proposed model, the quality of work-life was considered as an effective variable that has 8 dimensions of fair and adequate payment, safe and healthy work environment, providing opportunities for growth and continuous security, legalism in the labor organization, social dependence of working life, general space Life, integration and cohesion in the organization was the development of human capabilities and also job performance was considered as an influential variable that had three dimensions of skill and knowledge, quality, responsibility. Variables were assessed using a questionnaire with three sections: demographic questions, quality of work-life questions and employee performance questions.

    Results

    The research findings showed that fair payment with a coefficient of 0.81, provision of growth opportunity with a coefficient of 0.76, legalism with a coefficient of 0.74, development of human capability with a coefficient of 0.69, safe work environment with a coefficient of 64. 0, integration and cohesion with a coefficient of 0.6, social dependence with a coefficient of 0.59 and the overall living space with a coefficient of 0.57 affect the performance of employees.

    Conclusion

    Universities are the scientific driving force of the country in the national and international arenas and the dynamism and promotion of its staff can have positive results in the national arena. However, improving the performance of staff depends on the quality of their working life. The results of this study showed that fair payment, growth opportunity and legalism as dimensions of quality of working life have the greatest impact on employee performance, respectively, and more attention should be paid to them. The results also show a positive and significant relationship between other dimensions of quality of work-life and employee performance.

    Keywords: Quality of working life, Performance, Military University