فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 51، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیدعلی خوش الحان، صمد صباغ* صفحات 7-25

    هدف این پژوهش بررسی رابطه تدین با سازگاری زناشویی در بین کارمندان تامین اجتماعی شهر تبریز در سال 1395 بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر روش اجرای پژوهش پیمایشی و از نظر جمع آوری داده ها میدانی می باشد.جامعه آماری کارکنان متاهل سازمان تامین اجتماعی شهر تبریز می باشد که طبق آمار اعلامی اداره مربوطه 450 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 207 مورد برآورد گردید که اعضای آن به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه ی سازگاری زناشویی گراهام بی اسپانیر (DAS) و پرسشنامه محقق ساخته انواع تدین استفاده گردید که دارای اعتبار و پایایی قابل قبول بودند. برای تجزیه تحلیل داده ها از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد ، نتایج پژوهش حاکی از ارتباط مثبت معنی دار بین میزان تدین و سازگاری زناشویی بود. از انواع تدین، نوع سنتی ، نوع تحقیقی و نوع دین جویان با سازگاری زناشویی ارتباط مثبت معنی دار داشت. همچنین از انواع تدین، بین نوع دین گریزان با سازگاری زناشویی ارتباط معنی داری وجود نداشت. همچنین از انواع تدین، نوع بی تفاوت ها و دین ستیزان با سازگاری زناشویی ارتباط معکوس معنی دار داشت.

    کلیدواژگان: سازگاری زناشویی، تدین، انواع دینداری
  • سید عیسی کریم پور، صمد عابدینی*، عزیزخانی اقباله صفحات 27-47

    هدف پژوهش حاضر مطالعه تاثیر حکمرانی خوب بر رفاه ملی است. روش تحقیق، تحلیل ثانویه است و از داده های حکمرانی خوب بانک جهانی و رفاه ملی موسسه لگاتیوم استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و آزمون پیرسون و رگرسیون استفاده شده است. یافته های پژوهش بیانگر آن است که در کشورهای عضو همکاری اسلامی و عضو همکاری اقتصادی و توسعه بین حکمرانی خوب و رفاه ملی همبستگی معنادار مستقیمی وجود دارد؛ به طوری که شدت همبستگی در کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه بیشتر از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است. پس از کنترل هم خطی بین ابعاد حکمرانی خوب، در بین کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه از بین ابعاد شش گانه متغیر حکمرانی خوب، ابعاد کنترل فساد و کیفیت قوانین و مقرارت تاثیر معنادار مستقیمی بر رفاه ملی دارد؛ به طوری که این دو متغیر توانسته اند 90 درصد از تغییرات رفاه ملی را تبیین کنند. در بین کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، فقط بعد کارآمدی و اثربخشی دولت توانسته است تاثیر معنادار مستقیمی بر رفاه ملی داشته باشد. همچنین کارآمدی و اثربخشی دولت با توجه به ضریب تبیین به دست آمده توانسته است 74 درصد از تغییرات رفاه ملی را تبیین کند. پس از تجمیع همه مولفه های حکمرانی در قالب یک متغیر واحد به نام حکمرانی خوب، این متغیر توانسته است در کشورهای عضو همکاری اقتصادی و توسعه (94/0) و در بین کشورهای عضو همکاری اسلامی (80/0) تاثیر مستقیم معناداری داشته باشد.

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، رفاه عمومی، سازمان همکاری اسلامی، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه
  • منیره دیزجی* صفحات 49-66
    یکی از معیارهای مناسب برای سنجش شرایط هر کشوری، ارزیابی وضعیت اجتماعی و رفاهی آن کشور بوده و بایستی بهبود وضعیت رفاه اجتماعی هر جامعه ای به عنوان یکی از اهداف کلان اقتصادی مد نظر قرار گیرد. مفهوم توسعه انسانی به جای تمرکز بر ابزار، به اهداف پیشرفت و توسعه تاکید دارد. توسعه انسانی به مفهوم فرایند گسترش حیطه انتخاب افراد و بهبود رفاه آنهاست. مهمترین ابعاد توسعه انسانی زندگی طولانی و سالم، دانش و استانداردهای زندگی آبرومندانه هستند. موضوع این تحقیق بررسی تاثیر ابعاد توسعه انسانی بر رفاه اجتماعی در ایران است. جامعه آماری متغیرهای کلان اقتصاد ایران در طی سالهای 1366 الی 1396 است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار ایویوز و روش خودرگرسیون برداری انجام شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که رابطه معناداری بین شاخص توسعه انسانی و رفاه اجتماعی در ایران  وجود دارد. به طوری که مقدار بردار نرمال شده برای متغیر شاخص آموزش (تحصیلات)، امید به زندگی و درآمد سرانه به ترتیب برابر 86547/2، 63574/2 و 28745/4 است. همچنین نتایج بررسی ها نشان داد شوک در شاخص توسعه انسانی از قبیل شوک های آموزش، شاخص امید به زندگی و درآمد سرانه به ترتیب 472/20، 645/0و 456/3 درصد در کوتاه مدت و 883/75، 986/0و 587/5 درصد از تغییرات بلندمدت رفاه اجتماعی در ایران را توضیح می د هند.
    کلیدواژگان: توسعه انسانی، رفاه اجتماعی، آموزش، امید به زندگی، درآمد سرانه
  • فرزانه یزدانخواه، حسن احمدزاده*، بشیر بیگ بابایی، علی پناهی صفحات 67-97

    کلان شهر تبریز ، با پدیده اسکان غیر رسمی و نقاط حاشیه نشین و ناکارامد شهری مواجه است . تحقیق حاضر با هدف توانمند سازی بافت های ناکارآمد شهری در راستای توسعه پایدار کلان شهر تبریز از منظر جامعه شناسی شهر به انجام رسید . چهار محله ناکارآمد در سطح کلان شهر تبریز شامل محلات چوخورلار، قازان داغی، ملاحسین باغی و شمس‏آباد جهت نمونه یه شیوه تصادفی خوشه ای انتخاب شدند . ابزار گرد‏آوری اطلاعات ، پرسشنامه و از روش دلفی برای سنجش متغیرهای استخراج شده استفاده ‏شد . نتایج بدست ‏آمده ، حکایت از وجود مشکلات و نارضایتی‏ هایی در محلات مورد مطالعه دارد. محله چورخولار دارای کمترین رضایت‏مندی از اصلی‏ترین شاخص‏های توسعه شهری شامل پایداری شهری، تاب‏آوری شهری و حکمروایی اجتماعات محلی است. میانگین بدست‏آمده برای پرسشنامه پایداری شهری 01/2، پرسشنامه تاب ‏آوری شهری 15/2 و حکمروایی اجتماعات شهری 05/2 است که کم‏ترین مقدار در بین محلات انتخابی است. پس از چورخولار، شمس‏آباد در متغیر پایداری شهری با میانگین 39/2، کم‏ترین میانگین را داراست و پس از آن محله قازان‏داغی با 42/2 و ملاحسین باغی با 86/2 در رده‏های بعدی قرار دارند.

    کلیدواژگان: توانمند سازی بافت های ناکارآمد شهری، توسعه پایدار کلان شهر تبریز، محلات تبریز
  • نازنین روزبهانی، سمیه تاجیک اسماعیلی* صفحات 99-128

    فضای مجازی در شکل دادن و تولید افکار، تفسیر، وقایع و تحلیل های چند بعدی آنها بویژه در انتقال اخبار هر چند کذب یا واقعی با از بین بردن فواصل جغرافیایی و فراملی گرایی، کاهش اهمیت زمان و مکان در بسترسازی اعتماد در کنار رسانه ملی قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف مطالعه عوامل موثر بر اعتماد کاربران به اخبار منتشره در فضای اینستاگرام از دیدگاه کارشناسان و خبرگان علوم ارتباطات اجتماعی و رسانه، طراحی و اجرا شده است.پژوهش حاضر از نوع کاربردی، به لحاظ روش پیمایشی و تکنیک آن پرسشنامه محقق ساخته است. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه کارشناسان و سردبیران خبرگزاری های ایرنا، ایسنا، مهر و باشگاه خبرنگاران است که حدود 300 نفر هستند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 168 نفر است. برای سنجش روایی ابزار اندازه گیری، از روایی صوری استفاده شده و برای سنجش پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده که آلفای بدست آمده، 982. است.مبانی نظری پژوهش حاضر، بر اساس نظریه های شکاف آگاهی جامعه اطلاعاتی دانیل بل، جامعه شبکه ای مانویل کاستلز، استفاده و رضامندی کاتز، اعتماد جیمز کلمن، اعتماد و تعاملات مورتن دوچ تنظیم شده است. یافته های حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داد که از دیدگاه کارشناسان و خبرگان مورد مطالعه، فرم و نوع اطلاع رسانی در اینستاگرام در مقایسه با رسانه ملی، ویژگی های فردی، سرعت ، دقت ، صداقت، حضور افراد سرشناس، عدم وابستگی اخبار به ارگان و نهادهای دولتی و تازگی اخبار دراینستاگرام از عوامل اثر بخش بر اعتماد به اخبار مختلف منتشره است.

    کلیدواژگان: خبر، رسانه، فضای مجازی، اینستاگرام، اعتماد
  • سوده عشقی، سید مصطفی مختاباد امرئی*، محمدرضا شریف زاده صفحات 129-143

    بحران پسا نیچه ای در غرب،موجب افول سوژه از مفهوم آن در دوره مدرن شد.همچنین به دلیل ظهور گفتمان های پساساختارگرایانه در پست مدرنیسم، نسبی گرایی و عدم قطعیت جایگزین مفاهیمی شد که زمانی با عینیت و قطعیت سنجیده می شدند. اما گونه های هنری، تصاویر مونتاژگون که از تلفیق و دوباره سازی واقعیت های گوناگون خلق می شوند،حاصل همان نگرش ساختارزدایی شدند که برسوژه سایه افکنده بود.هدف از پژوهش حاضربررسی بحران پست مدرنیستی در سوژه و تبیین نسبت آن با فهم تصویری از الگوی مونتاژ در جامعه شناسی هنراست.بنابراین داده های سندکاوی شده با رویکرد کیفی وروش توصیفی-تحلیلی و بر اساس متغیرهای موجود، تحلیل به مضمون می شوند.تا ازجمله؛ به این یافته های مهم دست یابد که مفاهیمی چون طنز،کنایه و تکثرگرایی معانی در خلق فضای پست مدرنیستی موجب پدید آمدن تصاویری چند وجهی می گردند که افول سوژه از موقعیت استعلایی خود را به تصویر می کشانند.

    کلیدواژگان: :اومانیسم روشنگری، پست مدرنیسم، تکثر هویت، هنر مونتاژ، مرگ سوژه
  • شاهرخ امیری، علیرضا خدامی*، کرامت الله راسخ صفحات 145-165

    یکی از پیش نیازهای موثر برگذار به دموکراسی فرهنگ سیاسی مولفه ای مهمی می باشد. به گمان برخی اندیشمندان فرهنگ سیاسی تابع شرایطی از جمله پشتوانه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی است. این پژوهش با فرضیه تاثیر سرمایه فرهنگی و اقتصادی بر فرهنگ سیاسی در شیراز پرداخته، جمع آوری داده ها از رویکرد اکتشافی و پیمایشی استفاده، پیماش بر روی 382 نفر متولدین قبل و 382 نفر بعد از دهه 60 با نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ی انجام و تجزیه و تحلیل با نرم افزار spss نشان می دهد، تفاوت معنی داری بین سرمایه فرهنگی و اقتصادی دو نسل وجود دارد، همین طور انواع فرهنگ سیاسی در بین دو نسل تفاوت معنی داری دارند. همچنین رابطه منفی معنا داری بین سرمایه فرهنگی و اقتصادی با فرهنگ سیاسی محدود و تبعی بین دو نسل وجود دارد. از سوی دیگر بر اساس آزمون فرضیات تقویت سرمایه فرهنگی، اقتصادی موجب رشد و شکوفایی فرهنگ سیاسی مشارکتی بین هر دو نسل می شود.

    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی، فرهنگ سیاسی محدود و تبعی و مشارکتی، نسل، شیراز
  • رسول یوسفی، مجیدرضا مقنی پور*، فتح الله زارع خلیلی، فریبا غروی منجیلی صفحات 167-187
    با وجود این که مصرف امری مختص جوامع انسانی است، اما تنها در قرن اخیر است که در یک مقیاس بزرگ به عنوان یکی از ویژگی های بنیادین جامعه ظهور کرده است. بسیاری مصرف را پدیده ای ایدیولوژیک می دانند که در نگهداشت روابط اجتماعی و همچنین حفظ روابط بین مردم و محیط فیزیکی شان نقشی بنیادین ایفا می کند. همچنین مصرف فرهنگی به عنوان یکی از اشکال مصرف، مستعد ایفای کارکردهای متفاوت اجتماعی می دانند. در مقاله حاضر نیز تاثیرگذاری ویژگی های اجتماعی و شخصی بر تنوع و فراوانی مصارف و عادات فرهنگی با استفاده از رهیافت «پرمصرفی» مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش که از لحاظ روش پیمایشی می باشد و با استفاده از ابزار پرسشنامه در شهر شیراز صورت پذیرفته، با استفاده از منابع موجود معیارهای لازم جهت تدوین پرسشنامه، استخراج و با تقسیم 376 پرسشنامه بررسی گردید که میان سرمایه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و متغیرهایی دیگر همچون سن، جنسیت، تحصیلات و غیره با تنوع و فراوانی عادات و مصارف فرهنگی چه رابطه ای وجود دارد. از جمله نتایج این تحقیق: تاثیر سرمایه های فرهنگی و اجتماعی بر روی تنوع و فروانی فعالیت ها و عادات فرهنگی، تاثیر جنسیت بر روی تنوع عادات فرهنگی، تاثیر وضعیت تاهل بر روی فراوانی فعالیت های فرهنگی و مواردی دیگر می باشند.
    کلیدواژگان: پرمصرفی، سیری ناپذیری، عادت فرهنگی، فعالیت فرهنگی، مصرف فرهنگی
|
  • Omidali Khosh Alhan, Samad Sabbagh * Pages 7-25

    The purpose of this study was to investigate the relationship between religiosity and marital adjustment in Social Security organization employees of Tabriz.This study is   Practical, From the perspective of the Method of the study is descriptive and data collection were Fieldwork.The study population, consisted of all Social Security organization employees in Tabriz, their number is 450 subjects. The sample size was 207 that estimated using Cochran formula then members were selected randomly. For data collection two questionnaire were used: Graham B. Spanier marital adjustment (DAS) questionnaire and Self-made Of religiosity questionnaires with the acceptable reliability and validity. For statistical analysis we used Spearman correlation tests. Results were obtained Suggests between religiosity and marital adjustment was a Positive relationship. Traditional, research and religion-seekers types of religiosity were positively associated with marital adjustment. There was no significant relationship between religion elusive with marital adjustment. Between indifferent and irreligion types of religiosity with marital adjustment there was a significant inverse relationship.

    Keywords: marital adjustment, religiosity, types of religiosity
  • Seyed Isa Karimpour, Samad Abedini *, Eghbaleh Azizkhani Pages 27-47

    One of the influential factors that differentiate between countries is welfare index. The promotion of public or national welfare is affected by various factors. In new development approaches, a model of good governance has been proposed to improve the national welfare. Therefore, the aim of this study is to study the impact of good governance on national welfare. The research method is secondary analysis and the available data of the good governance of the World Bank and the Legatum prosperity index have been used. The statistical population of the study includes the member countries of the Organization of Islamic Cooperation (41 countries) and members of the Organization for Economic Cooperation and Development (29 countries). SPSS software and Pearson correlation and regression tests were used to analyze the data. Findings indicate that among the countries of Islamic cooperation and economic cooperation and development, there is a significant direct correlation between good governance and national welfare; Thus, the intensity of solidarity in the member countries of the Organization for Economic Cooperation and Development is higher than that of the member countries of the Organization of Islamic Cooperation. Also, after controlling the alignment between the six dimensions of good governance, among the member countries of the Organization for Economic Cooperation and Development, it was proved that the dimensions of corruption control and the quality of laws and regulations have a significant direct impact on national welfare so that these two variables have been able to explain 90% of the changes in national welfare. But among the member countries of the Organization of Islamic Cooperation, only the dimension of efficiency and effectiveness of the government has had a significant direct impact on national welfare. Also, it was found that the efficiency and effectiveness of the government could explain 74% of the changes in national welfare. In addition, after collecting all the components of governance into a single variable called "good governance", it was proved that this variable was able to have a direct and significant impact 0.94 in the member countries of economic cooperation and development and 0.80 among the member states of Islamic cooperation

    Keywords: Good governance, Public Welfare, Organization of Islamic Cooperation, Organization of Economic Cooperation, Development
  • Monireh Dizaji * Pages 49-66
    One of the appropriate criteria for assessing the situation of any country is to assess the social status and welfare of that country and improving the social welfare status of any society should be considered as one of the macroeconomic goals. The concept of human development emphasizes the goals of progress and development instead of focusing on tools. Human development means the process of expanding people's choice and improving their Welfare. The most important dimensions of human development are a long and healthy life, knowledge and dignified living standards. The subject of this study is to investigate the impact of human development dimensions on social welfare in Iran. The statistical society is the macroeconomic variables of Iran during the years 1987 to 2017. Data analysis was performed using Eviews software and vector autoregression method. The results show that there is a significant relationship between human development index and social welfare in Iran. So that the value of the normalized vector for the variable of education index, life expectancy and per capita income are equal to 2.86547, 2.353574 and 4.28745, respectively. The results also showed that shocks in human development index such as education shocks, life expectancy index and per capita income were 20.472, 0.645 and 3.456 percent in the short term, respectively, and 75.883, 0.986 and 5.587% explain the long-term changes in social welfare in Iran.
    Keywords: Human Development, social welfare, education, Life expectancy, Per Capita Income
  • Farzaneh Yazdankhah, Hasan Ahmadzadeh *, Bashir Beyghbabaye, Ali Panahi Pages 67-97

    The metropolis of Tabriz is facing the phenomenon of informal settlement and suburban and inefficient urban areas. The present study was conducted with the aim of empowering dysfunctional urban contexts for the sustainable development of Tabriz metropolis from a sociological perspective. Four dysfunctional neighborhoods in the metropolitan area of Tabriz, including Chokhorlar, Kazan Daghi, Mollah Hossein Baghi and Shamsabad neighborhoods were selected as a sample of a cluster random method. Data collection tool was a questionnaire and Delphi method were used to measure the extracted variables. The results indicate problems and dissatisfaction in the study areas. Chokholar parish has the lowest satisfaction of the main indicators of urban development, including urban sustainability, urban resilience and governance of local communities. The average obtained for the urban sustainability questionnaire is 2.01, the urban resilience questionnaire is 2.15 and the governance of urban communities is 2.05, which is the lowest value among the selected parishes. After Chokholar, Shams Abad has the lowest average in the urban sustainability variable with an average of 2.39. After that, Kazan Daghi with 2.42 and Molla Hossein Baghi with 2.86 are in the next ranks.

    Keywords: : Empowerment of dysfunctional urban tissues, sustainable development of Tabriz metropolis, Tabriz parishes
  • Nazanin Rouzbahani, Somayeh Tajik Esmaeili * Pages 99-128

    The virtual space in shaping and producing thoughts, interpretation, events, and subsequent analyses, especially in conveying the news of all false or factual occurrences, is to reduce the importance of time and place in creating mistrust and confidence alongside the national media.Therefore, with the aim of examining the factors affecting users 'trust in Instagram news published among 168 experts and editors of IRNA, ISNA, Mehr and Mehr Reporters' Club, the researcher calculated the researcher-made questionnaire with validity method. Alpha Cronbach 982. Research.The theoretical framework of this research is: Daniel Bell's information society, Manuel Castells' network society, Katz's use and satisfaction, James Coleman's trust, Morten Doch's trust and interactions. Inferential findings from the hypothesis test are also the form and type of information on Instagram compared to the national media, personal characteristics, speed and accuracy and honesty and the presence of celebrities and the lack of dependence of news on government agencies and institutions, recent news on Instagram He trusts various published news.

    Keywords: News, Media, Cyberspace, Instagram, the trust
  • Soodeh Eshghi, Seyed Mostafa Mokhtabad Amrai *, Mohammadreza Sharfizade Pages 129-143

    The death of the Modern subject in Postmodern age and its impact on understanding the assembly pattern in the sociology of artAbstractThe post-Nietzschean crisis in the West caused the subject to decline from its concept in the modern period. Also, due to the emergence of poststructuralist discourses in postmodernism, relativism and uncertainty replaced concepts that were once measured with objectivity and certainty. But art forms, assembled images that are created by combining and reconstructing different realities, aim of the present study is to investigate the postmodernist crisis in the subject and to explain its relationship with a visual understanding of the assembly pattern in sociology from an artistic perspective. Therefore documented data are analyzed with a qualitative approach and descriptive-analytical method and based on the available variables. To include; Achieve these important findings that concepts such as humor, irony and pluralism of meanings in the creation of postmodernist atmosphere create multifaceted images that depict the decline of the subject from its transcendent position.

    Keywords: :Enlightement Humanism, Postmodernism, Multiplicity of Identity, Assembly Art, Death of the Subject
  • Shahrokh Amiri, Alireza Khoddami *, Keramatollah Rasekh Pages 145-165

    One of the prerequisites influencing the transition to democracy is the political culture which is a very important indicator. According to some thinkers, political culture is a function of conditions, including economic, social, and cultural supports. The present study deals with such presumption as the effectiveness of the cultural-economic capital in the political culture’s enhancement in Shiraz. The study method and the data collection method are respectively exploratory and survey. Use has been made of multistep cluster sampling herein. The survey was conducted on 382 individuals who had been born before the 1980s and 382 individuals who had been born after the 1980s. the study instrument is SPSS Software. The study findings and results indicated that there is a significant relationship between the cultural capital and economic capital of the two generations. Moreover, various types of political culture significantly differ between the two generations. Furthermore, there was found a negative and significant difference between cultural-economic capital and limited and subordinate political culture amongst the two generations. On the other hand, the corroboration of the cultural-economic capital brings about growth and blossoming in the participatory political culture between the two generations as evidenced in the hypotheses tests.

    Keywords: Cultural capital, economic capital, Limited Subordinate, Participatory Political Culture, Generation, Shiraz
  • Rasool Yusefi, Majid Reza Moghanipour *, Zarekhalili Fathollah, Fariba Garavi Manjili Pages 167-187
    Although consumption is a matter for human societies, it is only in the last century that it has emerged on a large scale as one of the fundamental features of society. Many consider consumption as an ideological phenomenon that plays a fundamental role in maintaining social relations as well as maintaining relationships between people and their physical environment. Cultural consumption is also considered as one of the forms of consumption, prone to perform different social functions. In the present article, the effect of social and personal characteristics on the diversity and frequency of cultural consumption and habits has been investigated using the "Voraciousness" approach. In this research, which is a survey method and was conducted using a questionnaire in Shiraz, by using the available resources, the necessary criteria for compiling a questionnaire were extracted then divided among 376 people and the relationship among the economic, cultural, social capital and other variables such as age, gender, education, etc. with the diversity and frequency of cultural habits and uses were investigated. The main results mentioned are the effect of cultural and social capital on the diversity and abundance of cultural activities and habits, the effect of gender on the diversity of cultural habits, the effect of marital status on the frequency of cultural activities and other cases.
    Keywords: Voraciousness, Cultural habits, Cultural activities, Cultural consumption