فهرست مطالب

مطالعات رسانه ای - پیاپی 51 (زمستان 1399)

نشریه مطالعات رسانه ای
پیاپی 51 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسن خلعتبری، افسانه مظفری* صفحات 7-18

    هدف پژوهش حاضر بررسی و ارزیابی پیامدهای احتمالی مثبت و منفی استفاده از شبکه کلاب هاوس در ایران است. اهمیت این بررسی در این است که رسیدن به شناخت درست از ابعاد مثبت و منفی استفاده از این شبکه می تواند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 1400 تهدیدها و فرصت های احتمالی که استفاده از این شبکه مجازی می تواند برای کشور داشته باشد را تبیین نماید و کارشناسان، تصمیم گیران و مسیولان کشور در حوزه فضای مجازی را در انتخاب یک مواجهه درست، علمی و اصولی نسبت به این شبکه اجتماعی یاری نماید. روش پژوهش با استفاده از روش کیفی انجام شده و از طریق مصاحبه عمیق با کارشناسان، اطلاعات و داده ها جمع آوری گردیده است. همچنین از روش مقایسه دایمی برای تجزیه وتحلیل داده ها استفادهرشده است. نتایج پژوهش نشان می دهد؛ مصاحبه شوندگان معتقدند وجود کلاب هاوس در ایران دارای ابعادی مثبتی از قبیل: از حاشیه به متن آمدن صدای گروه های غیررسمی جامعه و سیاست، کاهش خبر و محتوای جعلی با تاکید بر روی اعتبار منابع، ایجاد امکان گفتگو بدون هرگونه مداخله و جذابیت بصری (غلبه منطق بر فریب)، توسعه فرهنگ گفتگو با ایجاد فضای محترمانه برای آن، بروز و ظهور به عنوان یک رسانه نخبگانی، اثرگذار بودن در عین فراگیر نبودن، مرتفع کردن مشکل سایر پلتفرم ها با ایجاد امکان گفتگو بدون غلبه ابزار، ایجاد یک رسانه عمیق و واقعی برای نخبگان و فرصت هایی همچون: کاهش مخاطبین شبکه های معاند و سلطنت طلب،، ایجاد تحرک در رسانه های اصلی کشور از جمله صدا و سیما به منظور تسخیر مجدد مخاطبان تولیدات تحلیلی و عمیق، افزایش مودت و سرمایه اجتماعی است. همچنین این پلتفرم دارای ویژگی های منفی ای از جمله: فراگیر نبودن، فقدان قابلیت آرشیوی، دموکراتیک نبودن رسانه (در اتاق های گفتگو حق اقلیت به رسمیت شناخته نمی شود)، کم بودن تعداد کاربران آن نسبت به سایر پلتفرم های موجود، تک حسی بودن (پلتفرم صرفا صوتی - رادیو 24 ساعته)، آمریکایی بودن پلتفرم و تهدید اثرگذاری روی انتخابات 1400 (انتخابات مجازی - رسانه ای) و به چالش کشیدن صدا و سیما است.

    کلیدواژگان: کلاب هاوس، فضای مجازی، پلتفرم
  • عباس زمانی، فائزه تقی پور*، رضا اسماعیلی صفحات 19-35
    پژوهش حاضر با هدف "شناسایی پیامدهای شفافیت رسانه ای در ایران" انجام شد. بدین منظور تعداد 48 نفر از مدیران، متخصصان و اساتید ارتباطات، رسانه، جامعه شناسی و حقوق با استفاده از نمونه گیری هدفمند نظری انتخاب شده و با روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش، مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته بود و جمع آوری یافته ها تا اشباع نظری اطلاعات ادامه یافت. یافته ها شامل 19 مقوله: "ارتقای فرهنگ مطالبه گری و پاسخگویی"، "ارتقای سرمایه اجتماعی حاکمیت"، "افزایش قانون مداری فردی و جمعی"، "ارتقای شاخص های توسعه فرهنگی"، "ارتقای شاخص های توسعه اجتماعی"، "ایجاد رونق اقتصادی پایدار"، "تحقق محیط زیست پایدار"، "تحقق جامعه پایدار"، "پیشگیری و مقابله فساد و جرم"، "شکل گیری و توسعه جامعه مدنی"، "افزایش کارآمدی حاکمیت"، "سیاستگذاری و وضع قوانین کارآمد"، "زمینه سازی تحقق حکمرانی خوب"، "شفافیت عمومی و حذف رانت اطلاعاتی"، "زمینه سازی تحقق دولت هوشمند"و... بود. یافته ها نشان داد که شفافیت رسانه ای باعث می شود هم مردم، هم مسوولان و هم حاکمیت نسبت به نقش ها، وظایف و عملکرد خود آگاهی، مسوولیت پذیری و پاسخگویی کامل داشته و با حذف دست های پشت پرده قدرت که همواره منافع ملی را به صورت آشکارا و پنهان در انحصار خود قرار داده اند، شرایطی فراهم شود که همه افراد جامعه از حقوق برابری در ایفای مسوولیت ها و بهره گیری از فرصت های اجتماعی بهره مند شده و در نهایت شاخص های توسعه پایدار در جامعه ارتقا یافته و در سایه بهره مندی از حکمرانی خوب ادامه حیات دهند.
    کلیدواژگان: شفافیت، رسانه، شفافیت رسانه ای، شفافیت اطلاعات، پیامدها
  • هومن الوندی، شهناز هاشمی*، افسانه مظفری صفحات 37-57

    در سال های اخیر و همگام با توسعه وب 3، و گسترش شبکه های اجتماعی در سطح وب موضوع میزان نفوذ و اثرگذاری این شبکه های بر ابعاد مختلف جامعه به یکی از مباحث مهم در سیاست ها و خط مشی های کشورهای مختلف از جمله ایران تبدیل شده است. این توسعه و نفوذ بیش از پیش نسبت به رسانه های سنتی محدودیت های مکانی و زمانی ارتباطات و تعاملات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را درنوردیده است. هدف این مقاله استخراج مهمترین آثار اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ناشی از تحولات آتی شبکه های اجتماعی مجازی و دسته بندی آن ها از نظر اهمیت و عدم قطعیت در آینده است. برای این منظور مراکز آینده پژوهی، مقالات، پایان نامه ها، مصاحبه ها و شبکه تلگرام مهمترین منابع مورد بررسی در مورد موضوع مورد نظر بودند. از این رو از روش کمی و کیفی و و ابزار فیش برداری به گردآوری مهمترین آثار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شبکه های اجتماعی مجازی در افق 1404 در ایران پرداخته شد. چارچوب نظری احصاء آثار مبتنی بر ترسیم تطورات وب تا سال 2025 از سوی مرکز ترند وان بوده است. یافته ها نشان می دهد که مهمترین مسایل شبکه های اجتماعی مجازی در افق 1404 ایران اینگونه است: در حوزه سیاسی به مسایلی چون میزان مطالبات سیاسی بیشتر- شکل گیری تجمعات سیاسی مجازی- افشاگری و اطلاع از روابط پنهانی و زیرپوستی؛ در حوزه اجتماعی ظهور روابط جدیدی از روابط بین جنسیتی، ظهور هویت دیجیتالی، رشد سرگرمی دیجیتالی از جمله مسایل اصلی پیش رو خواهد بود و در حوزه اقتصادی مسایلی چون رشد کارآفرینی دیجیتال و فرصت های شغلی، ایجاد نیاز کاذب در مشتریان، افزایش تبادلات تجاری اینترنتی و ایحاد فضای رقابت تجاری مهمترین مسایل شناسایی شده می باشد.

    کلیدواژگان: مسائل، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، ایران
  • امیر ساکی* صفحات 59-76

    هدف کلی این پژوهش بررسی نقش شبکه استانی آفتاب در مشارکت سیاسی مردم شهر اراک است. روش تحقیق، پیمایشی و جامعه آماری شامل کلیه افراد واجد شرایط رای دادن شهر اراک می باشد که تعداد آنان براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1395 برابر با 458842 نفر است که از این میان، تعداد 400 نفر با استفاده از فرمول کوکران به روش نمونه گیری میدانی انتخاب شدند و در نهایت 400 پرسش نامه جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اعتبار صوری پرسش نامه با کسب نظر گروهی از متخصصان و اعتبار ساختاری آن با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی مورد بررسی قرار گرفت و اصلاحات لازم در آن به عمل آمد. پایایی پرسش نامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برابر93/0 به دست آمد. نتایج تحقیق نشان می دهد که: بین میزان تماشای شبکه آفتاب و میزان مشارکت سیاسی رابطه مثبت و معنی دار وجود داشته و شبکه آفتاب توانسته در افزایش میزان مشارکت سیاسی مردم شهر اراک موفق عمل نماید. لذا پیشنهاد می شود شبکه استانی آفتاب با تولید و پخش برنامه هایی به منظور تقویت باورهای مردم نسبت به افزایش مشارکت سیاسی آنان در اداره جامعه می تواند نقش موثری را ایفاء نماید.

    کلیدواژگان: مشارکت سیاسی، شهر اراک، شبکه استانی آفتاب
  • نیما بزاززادگان، سید علی رحمان زاده*، افسانه مظفری صفحات 77-92
    به باور توماس و زنانیکی نگرش ها فرآیندهای ذهنی مجزایی هستند که تعیین کننده پاسخ های واقعی و بالقوه هر شخص در دنیای اجتماعی محسوب می گردند. این پژوهش در صدد تحلیل تاثیرات فضای مجازی بر رفتارهای اقتصادی زنان تهرانی در دوره پسا تحریم، با استفاده از نظریات شبکه مجازی و رفتار اقتصادی است. نوع این پژوهش کاربردی است و روش اصلی پیمایش می باشد. جامعه آماری را زنان بالای بیست سال تهرانی تشکیل می دهند و با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه بوده است. پایایی ابزار جمع آوری داده ها با ضریب آلفای کرونباخ و با روایی محتوایی (روایی خبرگان) از طریق شاخص CVR یا ضریب لاوشه انجام شده است. نتایج نشان می دهد، رفتار اقتصادی که به عنوان متغیر وابسته و دارای بعدهای گرایش اقتصادی، کنش اقتصادی و شناخت اقتصادی است در حد متوسط رو به پایین بوده است. گرایش اقتصادی، کنش اقتصادی و شناخت اقتصادی زنان تهرانی مورد مطالعه در حد متوسط رو پایین است. ارتباط بین میزان استفاده از فضای مجازی و رفتار اقتصادی، کنش اقتصادی، گرایش اقتصادی معنادار بوده است و فرضیه مورد تایید قرار می گیرد ولی ارتباط بین میزان استفاده از فضای مجازی و شناخت اقتصادی معنادار نمی باشد و فرضیه مورد تایید قرار نمی گیرد. میزان مراجعه به وبلاگ ها، فروم ها و ویکی ها تاثیر مستقیمی بر رفتار اقتصادی دارند. میزان مراجعه به وبلاگ ها، به میکروبلاگ ها و فروم ها تاثیر مستقیمی بر کنش اقتصادی دارند.
    کلیدواژگان: کنش اقتصادی، شبکه مجازی، تحریم اقتصادی، رفتار اقتصادی، تصمیم اقتصادی، زنان تهرانی
  • میثم سام بند، علی اکبر فرهنگی*، جمشید صالحی صدقیانی، محمدرضا قائدی صفحات 93-111

    نگاه توسعه انسانی به انسان به مثابه ظرفیتی است که باید شکوفا شود و این شکوفایی جز با توانمندسازی افراد حاصل نمی شود. یکی از اصلی ترین روش های توانمندسازی جوامع، کاهش و محدودسازی فقر می باشد. بدین منظور توجه سیاستگذاران توسعه، معطوف به بهبود شاخص های مرتبط با انواع فقر شده است. یکی از مهمترین شاخص ها، فقر انسانی است. در این راستا نهادهای مختلفی دارای قدرت اثر هستند که یکی از این ظرفیت ها، رسانه های جمعی و به ویژه تلویزیون می باشد. پژوهش حاضر با هدف تبیین عوامل موثر بر استفاده از مجرای سیمای جمهوری اسلامی ایران برای کاهش فقر انسانی انجام گرفته است. روش تحقیق مورد استفاده، آمیخته اکتشافی و با استفاده از راهبرد گونه شناسی است. جامعه آماری این پژوهش را صاحب نظران حوزه ارتباطات توسعه تشکیل داده اند. در بخش کیفی، نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری نظری 13 نفر و در بخش کمی 385 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب گردید. ابزار جمع آوری داده ها در بخش اول، مصاحبه نیمه ساختاریافته فردی و در بخش دوم پرسشنامه محقق ساخته بود. جهت بررسی روایی و پایایی ابزارهای اندازه گیری از شاخص های لازم استفاده شد. تحلیل داده ها بر اساس نتایج بخش کیفی و کمی و مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart-PLS انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که عوامل محیطی، انسانی، رسانه جمعی تلویزیون، برنامه ریزی، ویژگی های مخاطب و توانمندسازی فردی می توانند متغیر فقر انسانی را پیش بینی کنند. با توجه به مقدار به دست آمده برای شاخص برازش کلی مدل به میزان 0.79، برازش مناسب مدل کلی تایید می شود.

    کلیدواژگان: توسعه انسانی، توانمندسازی فردی، رسانه جمعی، تلویزیون، فقر انسانی
  • حسین کرمانی* صفحات 112-129

    هدف این مقاله تحلیل گفتمان سخنرانی های رییس جمهور وقت ایران (حسن روحانی) در دوران شیوع ویروس کرونا در کشور است. انتشار سریع ویروس کرونا، هرچند از منظرهای مختلف مورد تحقیق قرار گرفته است، فرصتی مناسب برای تجزیه وتحلیل سخنرانی های سیاست مداران در این همه گیری خاص نیز فراهم کرده است. در این مقاله سخنرانی های روحانی، از تاریخ 4 اسفند 1398 تا 8 اردیبهشت 1399 در هیات دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا، براساس نظریه تحلیل گفتمان لاکلا و موف مطالعه شده است. با تلفیق کدگذاری کمی و کیفی، تلاش کردیم گره گاه های مرکزی و دال های اصلی را شناسایی و تحلیل کرده تا ساختار گفتمان کرونا در سخنرانی های روحانی گمانه زنی شود. همچنین، شیوه های بلاغی مورد استفاده توسط روحانی برای مفصل بندی این گفتمان را تحلیل کردیم. یافته ها نشان می دهد سه دال مرکزی در گفتمان رییس جمهور حول محور کرونا مفصل بندی شده است: کشور، دشمن و وضعیت استثنایی. بنابراین، مفصل بندی ساختاری گفتمان کرونا شبیه گفتمان هژمون در ایران است. ما همچنین تشریح کردیم که روحانی چگونه از کرونا به عنوان دال تهی برای تقویت گفتمان هژمون در ایران استفاده کرده است.

    کلیدواژگان: رییس جمهور ایران، تحلیل گفتمان، ویروس کرونا، لاکلا و موف
  • محمدحسین فردی، نازنین ملکیان* صفحات 131-141

    رشد سریع در استفاده از اینترنت در سال های اخیر بسیاری از فعالیت ها و مشکلات مرتبط با اینترنت از جمله جرایم و آسیب های ناشی از آن و مهم تر از همه نقض حریم خصوصی را سرعت بخشیده است. از این رو هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه سواد رسانه ای با حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی توسط نوجوانان می باشد. روش مورد استفاده در پژوهش حاضر توصیفی همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دوره متوسطه منطقه 5 تهران (12- 18) در سال تحصیلی 1399-1400را تشکیل می دهند و حجم نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای 378 نفر است. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین سواد رسانه ای در میان نوجوانان و سواد مجازی رابطه معناداری وجود دارد، به علت داشتن سطح معناداری کمتر از 0.05 مورد تایید می باشد. لذا می توان گفت بین سواد رسانه ای در میان نوجوانان و سواد مجازی رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، حریم خصوصی، فضای مجازی، اینترنت
|
  • Mohamadhasan Khalatbari, Afsaneh Mozaffari * Pages 7-18

    The purpose of this study is to investigate and evaluate the possible positive and negative consequences of using the Club House network in Iran. The importance of this study is that achieving a correct understanding of the positive and negative aspects of using this network can explain the possible threats and opportunities that the use of this virtual network can have for the country in the run-up to the 1400 presidential elections. And to help the country's officials in the field of cyberspace in choosing a correct, scientific and principled confrontation with this social network. The research method was performed using a qualitative method and information and data were collected through in-depth interviews with experts. Permanent comparison method has also been used to analyze the data. The research results show; Interviewees believe that the existence of Club House in Iran has positive dimensions such as: marginalizing the voices of informal groups in society and politics, reducing fake news and content by emphasizing the credibility of resources, enabling dialogue without any intervention and visual appeal (overcoming logic). Deception, developing a culture of dialogue by creating a respectful atmosphere for it, emerging as an elite medium, being effective while not pervasive, solving the problem of other platforms by enabling dialogue without overcoming tools, creating a deep and real medium for elites and Opportunities such as: reducing the audience of dissident and monarchist networks, creating mobility in the main media of the country, including radio and television, in order to re-conquer the audience of analytical and deep productions, increase time and social capital. The platform also has negative features such as: lack of ubiquity, lack of archival capability, non-democratic media (minority rights are not recognized in chat rooms), low number of users compared to other existing platforms, monosensitivity (purely audio-radio platform 24 Hours), being an American platform and threatening to influence the 1400 elections (virtual-media elections) and challenge radio.

    Keywords: Club house, Cyberspace, platform
  • Abbas Zamani, Faezeh Taghipour *, Reza Esmaili Pages 19-35
    The aim of this study was to identifying the consequences of media transparency in Iran. For this purpose, 48 members of managers, researchers and activists of media, communication, sociology and law were selected by qualitative content analysis method. Findings was included 19 themes: "Promoting the culture of accountability "," Promoting the social capital of the government "," Increasing the rule of law "," Promoting the indicators of cultural development "," Promoting the indicators of social development "," Creating sustainable economic prosperity "," Achieving a sustainable environment "," Achieving society " "Sustainable", "Prevention and Fight against Corruption and Crime", "Development of Civil Society", "Increasing Government Efficiency", "Establishing Effective Laws", "Achieving Good Governance", "Public Transparency and Eliminating Information Rent", "Achieving Smart Government", ...Findings showed that media transparency makes people, officials and governments fully aware of their roles, duties and actions, responsibility and accountability," Promoting the indicators of social development "," Creating sustainable economic prosperity "," Achieving a sustainable environment "," Achieving society " "Sustainable", "Prevention and Fight against Corruption and Crime", "Development of Civil Society", "Increasing Government Efficiency", "Establishing Effective Laws", "Achieving Good Governance", "Public Transparency and Eliminating Information Rent", "Achieving Smart Government",… Findings showed that media transparency makes people, officials and governments fully aware of their roles, duties and actions, responsibility and accountability.
    Keywords: Transparency, media, Media Transparency, information transparency, Consequences
  • Hooman Alvandi, Shahnaz Hashemi *, Afsaneh Mozaffari Pages 37-57

    The purpose of this article is to extract the most important social, economic and political effects of the future developments of virtual social networks and classify them in terms of importance and uncertainty in the future. For this purpose, futures research centers, articles, dissertations, interviews and the Telegram network were the most important sources on the subject. Therefore, the most important political, social and economic effects of virtual social networks on the horizon of 1404 in Iran were collected through quantitative and qualitative methods and fish-taking tools. The theoretical framework for counting works based on the depiction of web developments until 2025 has been the Trend One Center. Findings show that the most important issues of virtual social networks in the horizon of 1404 Iran are as follows: in the political field, issues such as the amount of more political demands - the formation of virtual political gatherings - disclosure and information about secret and subcutaneous relations; In the social sphere, the emergence of new relationships between the sexes, the emergence of digital identity, the growth of digital entertainment will be among the main issues ahead, and in the economic sphere, issues such as the growth of digital entrepreneurship and job opportunities, creating false customer needs, increasing Internet commerce. And creating a competitive environment is one of the most important issues identified.

    Keywords: issues, Cyberspace, Social Networks, Iran
  • Amir Saki * Pages 59-76

    purpose of this study is investigate the role of Aftab provincial network in the political participation of the people of Arak. The research method, survey and statistical population include all individuals without voting conditions in Arak city, of which 400 people were selected using Cochran's formula by field sampling method and finally 400 questionnaires were collected and collected. Analyzed. The formal validity of the questionnaire was examined by obtaining the opinion of a group of experts and its structural validity using factor analysis technique and the necessary corrections were made in it. The reliability of the questionnaire was obtained using Cronbach's alpha test equal to 0.93. The results of the research show that: there was a positive and significant relationship between the amount of viewing of Aftab network and the level of political participation and Aftab network was able to succeed in increasing the political participation of the people of Arak. Therefore, it is suggested that Aftab Provincial Network produce programs and broadcasts in order to strengthen people's beliefs about the impact of their political participation on the management of society, as well as by preparing and producing programs aimed at increasing the knowledge and political awareness of audiences. Their individual identities as well as informing the audience about the benefits of political participation and its impact on economic, political, social, cultural aspects, etc., the life of individuals in society in the form of producing and broadcasting programs in this regard can increase audience political participation. Play an important role.

    Keywords: political participation, Arak city, Aftab provincial network
  • Nima Bazazzadegan, Seyed Ali Rahmanzadeh *, Afsaneh Mozaffari Pages 77-92
    According to Thomas and Zananiki, attitudes are separate mental processes that determine the actual and potential responses of each person in the social world. This study seeks to analyze the effects of cyberspace on the economic behaviors of Tehran women in the post-sanctions period, using the theories of cyberspace and economic behavior. The type of this research is applied and the main method is survey. The statistical population consists of women over 20 years old in Tehran and were selected and studied by cluster sampling method. The data collection tool was a questionnaire. The reliability of the data collection tool was done with Cronbach's alpha coefficient and content validity (expert validity) was done through CVR index or Lauche coefficient. The results show that economic behavior, which is a dependent variable and has the dimensions of economic orientation, economic action and economic cognition, has been moderately downward. The relationship between cyberspace usage and economic behavior, economic action, economic orientation has been significant and the hypothesis is confirmed, but the relationship between cyberspace usage and economic knowledge is not significant and the hypothesis is not confirmed. The number of visits to blogs, forums and wikis have a direct impact on economic behavior. The number of visits to blogs, microblogs and forums have a direct impact on economic performance.
    Keywords: Economic Action, virtual network, economic sanctions, Economic Decision, Tehran Women
  • Meisam Samband, Ali Akbar Farhangi *, Jamshid Salehi Sedghyani, Mohammad Reza Ghaedi Pages 93-111

    Human development view to human beings is as a capacity that should be flourished, and this flourishing is obtained only with the empowerment of individuals. One of the main ways to empower communities is to reduce and limit poverty. For this purpose, the attention of development policymakers has been focused on improving indicators related to the types of poverty. One of the most important indicators is human poverty. Various institutions have the power of influence; one of these capacities is the mass media, especially television. This study was conducted to explain the factors affecting the use of Iran's TV programs to prevent human poverty. The research method used is an exploratory mix using a typology strategy. The statistical population of this study is composed of experts in the field of development communication. In the qualitative part, the statistical sample was selected 13 people using theoretical sampling method and in quantitative part 385 people using random sampling. The tool of collecting data in the first part was semi-structured individual interview and in the second part, a researcher-made questionnaire. Necessary indices were used to assess the validity and reliability of measuring instruments. Data analysis was performed on the basis of qualitative and quantitative results and structural equation modeling using Smart PLS software. The results showed that environmental, human, television mass media, programming, audience characteristics and individual empowerment can predict human poverty variable. Given the value obtained for the overall fit index of model 0.79, appropriate fit of the overall model is confirmed.

    Keywords: Human development, Individual Empowerment, Mass Media, Television, Human Poverty
  • Hossein Kermani * Pages 112-129

    This paper investigates the Covid-19 discourse which has taken shape in Haasan Rouhani’s speeches. Following Laclau and Mouffe theory of discourse analysis, we investigated all of Rouhani’s speeches (i.e. 30 speeches) from February 2, 2020 to April 27, 2020. Findings showed that Covid-19 discourse has mainly revolved around three nodal points: the country, enemy, and the state of exception. Our results also explained how Rouhani used Covid-19 as an empty signifier to reinforce the hegemonic discourse in Iran while trying to redefine his relations with the state-leaning organizations. While a growing body of research has already emerged from medical disciplines, this study contributes to our understanding of the novel coronavirus from a discursive perspective. This paper investigates the Covid-19 discourse which has taken shape in Haasan Rouhani’s speeches. Following Laclau and Mouffe theory of discourse analysis, we investigated all of Rouhani’s speeches (i.e. 30 speeches) from February 2, 2020 to April 27, 2020. Findings showed that Covid-19 discourse has mainly revolved around three nodal points: the country, enemy, and the state of exception. Our results also explained how Rouhani used Covid-19 as an empty signifier to reinforce the hegemonic discourse in Iran while trying to redefine his relations with the state-leaning organizations. While a growing body of research has already emerged from medical disciplines, this study contributes to our understanding of the novel coronavirus from a discursive perspective.

    Keywords: Covid-19, Iran, discourse analysis, coronavirus
  • Mohammad Hossein Fardi, Nazanin Malekian * Pages 131-141

    The rapid growth in Internet use in recent years has accelerated many Internet-related activities and problems, including crime and harm, and most importantly, privacy breaches. Interactive media (Internet) has a special appeal among people (adolescents and young people) as the lives of many of this age group are linked to the media, especially interactive media.Therefore, the purpose of this study is to investigate the relationship between media literacy and privacy in cyberspace by adolescents. The method used in the present study is descriptive correlation.The statistical population of this study consists of all high school students in District 5 of Tehran (18-12) in the academic year 1400-99 and the statistical sample size using multi-stage cluster sampling is 378 people.SPSS software was also used to analyze the data. The results showed that there is a significant relationship between media literacy among adolescents and virtual literacy, due to having a significance level of less than 0.05 is confirmed.Therefore, it can be said that there is a significant relationship between media literacy among adolescents and virtual literacy.New information and communication technologies have created a global movement in the field of communication and the transmission of communication content and messages in the fastest possible time. On the other hand, these new technologies have facilitated lawlessness and the growth of crime using new methods.

    Keywords: Media literacy, Privacy, Cyberspace, Internet