فهرست مطالب

شناخت - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 84، بهار و تابستان 1400)

نشریه شناخت
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 84، بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مونا آل سید*، آیدین کیخایی صفحات 7-23

    ژان بودریار (2007-1929) یکی از چهره های رویکرد پساساختارگرایی ست و موضع نظری قابل توجهی نسبت به امر واقع و مسایل اجتماعی دارد. در دیدگاه او، امر واقع دارای وجهی برساختی است که در بطن نظام زبانی شکل می گیرد و تنها به واسطه نظام نشانه شناختی قابل تبیین و درک است. به همین دلیل، نشانه در نظام اندیشه او مرکزیت دارد و همه مفاهیم در رابطه با آن بازتولید می شوند. او براساس این نظام فکری به بازتوضیح مفاهیم اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در جامعه سرمایه داری می پردازد و بر نابسندگی مفاهیم ارایه شده پیشین در تحلیل موردمطالعه اش، با توجه به ابعاد تحولات فرهنگی و اجتماعی، تاکید می کند. در این مقاله، «ارزش نشانه ای»، به عنوان مفهوم بنیادی نظریه او در تحلیل جامعه سرمایه داری و در راستای نقد نشانه شناختی اش بر مفهوم «ارزش مبادله» مارکس، واکاوی می شود.

    کلیدواژگان: سرمایه داری، جامعه تولیدی، جامعه مصرفی، ارزش مبادله ای، ارزش نشانه ای
  • جوادامین خندقی * صفحات 25-42

    در میان هنرها، فیلم به دلیل دارا بودن ویژگی های منحصر به فردش از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از مسایل مهم در فلسفه فیلم، مسئله «ادراک» است. تبیین و بررسی چیستی و چگونگی ادراک فیلم، زمینه پرداختن به مسایل دیگر در زمینه نسبت فیلم و شناخت است. در میان نظریه های فیلم، جریانی با عنوان «نظریه شناختی» پدید آمده است که به مسایلی از این دست می پردازد. در این پژوهش، با بهره گیری از روش گردآوری کتابخانه ای و تحلیل کیفی محتوا، ادراک فیلم در بستر نظریه ادراک ابن سینا تبیین می شود. نتایج این پژوهش نشان می دهد که ادراک فیلم از مرتبه ادراک حسی آغاز و تا مرتبه ادراک عقلی متناسب با گونه های فیلم ادامه دارد. چیزی که تماشاگر می بیند، ترکیبی از نور رنگی و پرده است و زمان و مکان را نیز در همین قالب ادراک می کند. همچنین فلسفه ابن سینا قابلیت بحث فلسفی در باره فیلم را دارد و پژوهش هایی از این دست، می تواند بستر تدوین نظریه شناختی فیلم در زمینه فلسفه اسلامی باشد.

    کلیدواژگان: ادراک فیلم، نظریه ادراک، ابن سینا، تفسیر، معنای فیلم
  • سید مسعود حسینی * صفحات 43-65

    فیشته در زیبایی شناسی/فلسفه هنر آثاری به عظمت نقد قوه حکم کانت یا درسگفتارهایی درباره زیبایی شناسی هگل پدید نیاورده است. درنتیجه، تا مدت ها عقیده بر این بود که او هیچ سهمی در زیبایی شناسی ایدیالیسم آلمانی نداشته است. با وجود این، آثار اندکی از او برجا مانده که در آن ها می توان مصالح لازم برای طرح و بسط یک فلسفه هنر نوآورانه و بدیع را تشخیص داد. در این مقاله، این رای را مطرح می کنیم که فیشته در عرصه زیبایی شناسی دست کم دو اقدام اساسی انجام می دهد: (1) نخست اینکه با انتقال ثقل بحث از زیبایی شناسی دریافت به فلسفه آفرینش هنری، به تعبیری در حوزه زیبایی شناسی انقلابی کوپرنیکی صورت می دهد و لذا زیبایی شناسی ذوق را به فلسفه هنر مبتنی بر روح آفریننده مبدل می سازد. (2) شان زیبایی شناسی (درحقیقت، حس زیبایی شناسانه) را به مرتبه «شرط امکان فلسفه» ارتقا می دهد.

    کلیدواژگان: زیبایی شناسی، داوری ذوقی، آفرینش هنری، روح، حس زیبایی شناسانه
  • رضا رنجبر*، اصغر واعظی صفحات 67-91

    ابرانسان مشهورترین اندیشه نیچه است و شهرت آن محدود به فلسفه نیست. بااین حال و درست به همین دلیل، برداشت از ابرانسان در بیشتر موارد برداشتی نادرست است. این برداشت های نادرست تنها به فرهنگ عمومی محدود نمی شود و تاحدی از دشواری و پیچیدگی طرح خود این اندیشه ناشی شده است. در این مقاله با پیگیری نوشته های نیچه -هماهنگ با خوانش هایدگر از نیچه- نخست به پیوستگی عمیق میان ابرانسان و «آموزه بازگشت جاودان همان» پرداخته ایم. آنگاه، جایگاه یکتای ابرانسان را در به هم رسیدن دو اندیشه سترگ نیچه -«بازگشت جاودان» و «اراده به قدرت»- نشان داده ایم؛ ابرانسان و مطلق واقعیت برای نیچه این همان اند. پس از این، تفسیر هایدگر از این واقعیت و نسبت میان تکنیک و ابرانسان بیان شده است. بنابراین، با این تفسیر، ابرانسان نیچه و جهان تکنیکی هایدگر اندیشیدن به امری یگانه اند. در ادامه نشان داده ایم که چگونه «بازگشت جاودان همان» نیچه بیان متافیزیکی مصرف و بروز زمانمندی جهان تکنیکی است.

    کلیدواژگان: نیچه، هایدگر، ابرانسان، بازگشت جاودان همان، اراده به قدرت، تکنیک، مصرف، گشتل
  • رکسانا ریاحی*، علی مرادخانی صفحات 93-110

    هنر با متجسم ساختن صورت های ذهنی، تفکر آگاهانه ما را با طبیعت ناآگاه هماهنگ می کند. شلینگ شهود هنری را شهود عقلی عینیت یافته می داند، آنچه فلسفه تنها می تواند در قالب امر مثالی شهود کند، هنر به صورت امر واقع خلق می کند، لذا هنر ارغنون سرمدی فلسفه است. آفرینش هنری که با فعالیت آگاهانه و آزادانه آغاز می شود، به واسطه نبوغ، آزادی و طبیعت را این همانی می بخشد و در نهایت به یک امر ناآگاه عینی یعنی اثر هنری می انجامد. آنچه در آفریده هنری میان امر آگاه آزاد و امر ناآگاه عینی هماهنگی ایجاد می کند، همان امر مطلق است که فلسفه با آن آغاز می شود. فلسفه هنر شلینگ را باید همچون وارونه سازی تاکید فیشته بر عقل عملی خواند، برخلاف فیشته که نظام خود را بر بنیان فعالیت آزادانه «من» بنا می کند، شلینگ تحقق راستین فعالیت انسان را در اثر هنری می داند که به نحو عینی آفریده می شود. این مقاله با تبیین رابطه امر آگاه و امر ناآگاه و اثبات این همانی آنها در آفریده ای که بالاترین بیان طبیعت خوانده می شود، به بررسی جایگاه نبوغ در آفریده هنری می پردازد. لذا هدف این است که در راستای اثبات تنزل جایگاه فلسفه عملی نشان داده شود چگونه امر مطلق در اثر هنری عینیت می یابد.

    کلیدواژگان: شلینگ، نبوغ، شهود عقلی، شهود زیبایی شناختی، این همانی، امر مطلق
  • مصطفی زالی * صفحات 111-130

    رابرت نوزیک، در بخش اول کتاب بی دولتی، دولت و آرمانشهر، با استفاده از روش دست پنهان، دولتی را تحت عنوان دولت کمینه استنتاج می کند. مقصود از روش دست پنهان آن است که تکوین امر سیاسی با ارجاع به امر غیرسیاسی توجیه می شود. ازاین رو، بدون پیش کشیدن صریح مفاهیم سیاسی، موجودیتی به نام دولت توجیه می شود. این دولت، یعنی دولت کمینه، که حاصل تعدادی قرارداد خصوصی میان شهروندان است، وظیفه حفاظت از شهروندان را برعهده دارد. سپس در بخش دوم کتاب، پس از طرح نظریه استحقاقی عدالت، استدلال می کند که هر دولتی فراتر از دولت کمینه، که مشخصا به دنبال تحقق ایده عدالت اجتماعی باشد، دولتی نامشروع است. این مقاله نخست، با تحلیل استدلال های بخش دوم کتاب نوزیک، نقض های او را بر عدالت اجتماعی و مشخصا نظریه رالز و درنتیجه نامشروع بودن دولت فراکمینه رد می کند. سپس با تحلیل شیوه دست پنهان نشان می دهد که اولا این روش موجب طرد ساختار بنیادین جامعه (موضوع عدالت از دیدگاه رالز) می شود. ثانیا این دریافت از روش توجیه امر سیاسی، همراه با تفسیر موسع نوزیک از عدالت در اکتساب، هرگونه نگرش برابری گرا به توزیع را منابع طرد می کند. درنتیجه، مفروضات بخش اول کتاب نوزیک، از حیث روشی و محتوایی، با هر دولت فراکمینه ناسازگار است.

    کلیدواژگان: نوزیک، رالز، تسلط بر نفس، ساختار بنیادین جامعه، دست پنهان، قرارداد اجتماعی
  • محمد ساکت نالکیاشری*، سید محمد حکاک صفحات 131-148

    باور ما به واقعیت اشیا و اشخاصی که با آنها سروکار داریم موضوع بحثی بنیادی در فلسفه موسوم به مسئله جهان خارج است. پرسش های اساسی این است که آیا ما به وجود جهان خارج معرفت داریم و آیا جهان خارج وجود دارد یا نه. معرفت شناسی بارکلی و تحلیل او از وجود اشیا او را بدان سو رهبر است که معرفت به وجود جهان خارج را به مثابه امر مدرک بپذیرد و معرفت به وجود جهان خارج را به مثابه امر مستقل از ذهن رد نماید. وجودشناسی بارکلی، که نتیجه مستقیم معرفت شناسی او و تحلیل او از مفهوم وجود است، او را به این نظر می کشاند که وجود اشیای مادی مستقل از ذهن را رد نماید، نظری که به تصورباوری بارکلی معروف است. ما در این مقاله برهان مبتنی بر تحلیل وجود، برهان مبتنی بر اصل شباهت، برهان مبتنی بر رد انتزاع و شاه برهان بارکلی را بررسی و نقد نموده و به این نتیجه رسیده ایم که همه برهان های او بر رد جهان محسوس، هرچند به لحاظ ساختار منطقی معتبرند، اما، به علت اشتمال بر مقدمه ای نادرست، از اثبات مدعای او ناتوان اند.

    کلیدواژگان: بارکی، ایده آلیسم، برهان تحلیل وجود، برهان رد ماده باوری، برهان شباهت، برهان رد انتزاع، شاه برهان
  • مهدی سلیمانی خورموجی *، علی فتح طاهری، سید مسعود سیف صفحات 149-176

    بسیاری از معرفت شناسان اذعان دارند که اهمیت مثال های نقض گتیه در آشکارسازی معضلی است که هنگام تحلیل مفهومی معرفت با آن مواجه می شویم. آنان معتقدند ریشه این معضل به نحوه ارزیابی مان از شهودهای متعارفی برمی گردد که برای تحلیل مفهومی به کار می آیند. در این مقاله، به واکاوی شهودهای متعارفی می پردازیم که، بیش از طبیعت معرفت، ناظر به مشخصه اسنادی معرفت در زبان روزمره اند و ظاهرا به کمکشان می توان راهی برای برطرف کردن مثال های نقض گتیه و موارد مشابهی یافت که امروزه به مثال های نقض گتیه وار مشهورند. مقاله شامل دو بخش اصلی است. نخست، به سراغ سه پیشنهاد خواهیم رفت که، به ترتیب، منجر به حذف شرط توجیه، صدق و باور می شوند. زیرا به نظر می رسد حذف یکی از شروط سنتی معرفت می تواند تحلیل مفهومی معرفت را از گزند مثال های نقض گتیه(وار) مصون نگه دارد. در بخش دوم، نشان خواهیم داد که چرا این سه پیشنهاد -و موارد مشابه- هنوز نتوانسته اند مثال های نقض گتیه(وار) را برطرف کنند. از نظر ما، سه ایراد عمده بر آنها وارد است: (1) همه مصادیق معرفت را شامل نمی شوند؛ (2) برخی استدلال های به کاررفته در آنها منتج نیست؛ (3) یا متضمن سوءفهم هایی درباره طبیعت زبان روزمره و عملکرد واژگان در آن اند یا، به لحاظ روشی، دارای تکیه گاه و تبعاتی مناقشه برانگیزند. باآنکه دامنه نفوذ ایرادهای (1) و (2) به پیشنهادهای طرح شده در این مقاله محدود است، ولی معتقدیم ایراد (3) می تواند پا را فراتر نهد و حتی شامل پیشنهادهایی شود که این بار با تکیه بر شهودهای متعارفمان درباره طبیعت معرفت قصد دارند راهی برای برطرف کردن مثال های نقض گتیه(وار) بگشایند.

    کلیدواژگان: مثال های نقض گتیه(وار)، تعریف سه جزئی معرفت، باور، صدق، توجیه، شهودهای متعارف، فلسفه زبان روزمره، فلسفه آزمایش محور
  • حسن عباسی حسین آبادی*، مستانه کاکایی صفحات 177-194

    ارسطو در بحث الهیات از «محرک نامتحرک» و «فکر فکر» سخن می گوید و برای آن مختصات و مولفه هایی مانند جوهر، غیرمادی بودن و فعلیت محض لحاظ می کند و کندی در بحث از مفهوم خدا از اصطلاحاتی مانند «علت»، «فاعلیت» و «خالقیت» بهره می گیرد. نقطه تلاقی این دو فیلسوف در تعریف آنها از فلسفه است. اصطلاحات و مفاهیمی مانند «حقیقت»، «علت» و «علت نخستین» در تعریف فلسفه نزد هر دو مطرح شده است و این مفاهیم در مفهوم سازی خدا نزد کندی انعکاس یافته است. پرسش این است که آیا، براساس تعریف فلسفه نزد ارسطو و کندی، بررسی مفهوم سازی خدا نزد آنها امکان پذیر است. یعنی تعریف فلسفه امکان مفهوم سازی خدا و بررسی آن را نزد آنها فراهم می آورد؟ امکان مفهوم سازی خدا نزد ارسطو و کندی چگونه تبیین و بررسی می شود؟ در این نوشتار با استفاده از کتاب «آلفای کوچک» و لامبدای ارسطو، که هر دوی این آثار مورد توجه کندی بوده است، به بررسی مفهوم خدا در دو بخش می پردازیم. در بخش اول، با بررسی تعریف فلسفه نزد ارسطو و کندی و بیان اصطلاحات و مفاهیم مندرج در این تعریف، به مفهوم خدا می پردازیم. در بخش دیگر، با استفاده از کتاب لامبدا و مفهوم «ازلی و جاودانه»، مفهوم خدا را تبیین می کنیم که ارسطو، بدون بهره گیری از تعریف فلسفه و با مبانی طبیعی، خدایی مابعدالطبیعی  (الهیات بمعنی الاخص) را معرفی کرده و کندی با استناد به تعریف فلسفه و غایت آن و بهره گیری غیرمستقیم از مبانی مابعدالطبیعی ارسطویی  (علل چهارگانه و بحث قوه و فعل) خدایی مابعدالطبیعی الهیاتی (کلامی) معرفی می کند.

    کلیدواژگان: خدا، ارسطو، کندی، فلسفه، علت
  • سعید گلستانی، مهدی معین زاده* صفحات 195-211
    امیل لاسک (1915-1875) آخرین نوکانتی و نقطه اوج این سنت شمرده می شود. او در گسست و پیوست سنت نوکانتی قرار می گیرد. وی از سویی نوکانتی است، زیرا با پروژه «منطق استعلایی» کانت توافق دارد. کانت و سایر نوکانتی ها در هر دو مکتب ماربورگ و بادن مقولات را نه همچون ارسطو به عنوان اموری هستومند در ابژه، که در فاهمه سوژه می جستند. ولی از سوی دیگر لاسک، به تاسی از مفهوم اعتبار (Geltung/validity) نزد لوتسه، طرحی دیگر در افکند و قلمرو سومی غیر از ابژه و سوژه برای مقولات تعریف کرد. به نظر او، مقولات اساسا هستنده (entity) نیستند که در سوژه یا ابژه تقرر داشته باشند. مقصود ما در این مقاله بازسازی آرای فیلسوفی است که به رغم اهمیت بسیارش، تقریبا فراموش شده و در این بازسازی، ضمن به تصویر کشیدن جایگاه او در تاریخ فلسفه اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیست، زمینه را برای نشان دادن دقیق تر نحوه تاثیر او بر هایدگر فراهم می کنیم. مدعای اصلی مقاله آن است که لاسک نوآوری های فراوانی در اقوال سنتی فلسفه داشته و زمینه را برای ویرانگری سنت فلسفی غرب توسط هایدگر فراهم می کند.
    کلیدواژگان: لاسک، منطق استعلایی، نوکانتیسم، مکتب بادن، هایدگر
  • علی ملک محمدی * صفحات 213-232

    برون شد فیثاغوری از یگانه انگاری مطلق پارمنیدسی به یک جریان تاثیر و تاثر میان دو نماینده ی برجسته و تاثیرگذار تفکر پیش سقراطی اشاره دارد. اگر تبیین موجودات به عنوان کثرات را یکی از اهداف فکری مستتر در اندیشه ی پیش سقراطیان بدانیم، نه تنها چنین تبیینی در اندیشه ی پارمنیدس نخواهیم یافت، بلکه بنابر «بنیانی» که پارمنیدس به وضع و بسط آن می پردازد، هر تبیین کثرات ناممکن می گردد. بنابر شواهد تاریخی، حداقل بخشی از اندیشه ها در جریان فکری فیثاغوریان را می توان واکنشی به رویکرد پارمنیدس به مسئله ی تبیین کثرات تلقی کرد. به این ترتیب، فیثاغوریان را می توانیم نخستین نقادان اندیشه ی پارمنیدسی تلقی کنیم که ایشان نیز، با وضع و توسعه ی «بنیانی» خاص، می کوشند پاسخی مناسب به دشواری های مطرح شده از سوی پارمنیدس برای تبیین کثرات فراهم کنند. پژوهش پیش رو می کوشد، با ارایه ی تبیینی از این دو «بنیان» پارمنیدسی و فیثاغوری، به روشن سازی دقیق تر نسبت میان این دو اندیشه بپردازد.

    کلیدواژگان: پارمنیدس، فیثاغوریان، واحد، کثرات، یگانه انگاری مطلق
  • مهدی همایونی*، اصغر فهیمی فر صفحات 233-252

    هایدگر در رساله سرچشمه اثر هنری، با روش فلسفی به چیستی هنر و اثر هنری می پردازد. او شرط وجود اثر هنری و شرط مواجهه با آن را منوط به بحث هستی شناسانه دانسته و در این حالت، آن را گشاینده حقیقت هستی معرفی می کند، حقیقتی که حتی در دوران رونهان کنندگی هستی امکان گشایش را مهیا می کند. بر این اساس، اثر هنری زمانی که بتواند به پرسشگری از هستی بپردازد و خود را از بند هستنده رها سازد و به هستی هستنده معطوف سازد، امکان گشایش را برای خود مهیا می کند. اما چه چیز می تواند اثر هنری را در امکان پرسش گری از هستی قرار دهد و چه معیاری برای سنجش امکان ورود هر اثر هنری به دایره هستی شناسی وجود دارد؟ معیاری که بتوان هر اثر هنری را با آن مقایسه نمود و  مولفه های هستی شناسانه آن را از نظر هایدگر مورد واکاوی قرار داد. در این مقاله، سعی بر آن است تا با استفاده از معیاری که بر اساس رساله سرچشمه اثر هنری هایدگر بدست می آوریم، تابلوی کفش های وان گوگ و نیز تابلویی از سهراب سپهری را مورد ارزیابی قرار دهیم، تا ابعاد نظر هایدگر پیرامون اثر هنری، دست کم، به بحث گذاشته شود.

    کلیدواژگان: مارتین هایدگر، هنر، سهراب سپهری، سرچشمه اثر هنری
|
  • Moona Aleseyed*, Aedin Kekhiaei Pages 7-23

    Jean Baudrillard (1929 – 2007) as one of the figures of the post-structuralist view, has a remarkable theoretical view concerning the real and social issues. In his view the real has a constructive side which is based on the linguistic system and it is knowable and explainable only in the semiotic system. Hence the centrality of sign in his system and reproduction of all concepts in its light. He tries to explain social, cultural, political and economic concepts in a capitalist society based on this theoretical framework, and stresses the shortcomings of older concepts in these explanations. In this paper I will evaluate the “sign value” as the principal concept in his analysis of the capitalist society in light of his semiotic critique of Marx’s concept of “exchange value”.

    Keywords: capitalism, productive society, consumer society, sign value, exchange value
  • Javad Amin Khandaghi * Pages 25-42

    Film perception is a more complex issue than other arts due to its unique characteristics and multifaceted nature. Among film theories, a movement called “cognitive theory” deals with such problems. However, despite all the capacities of Islamic philosophy in cognitive issues, no research has been done in the context of Islamic philosophy. But can this be pursued in the context of Islamic philosophy? The main question in this research is how does the viewer perceives the film? In this research, I use the method of qualitative content analysis and library collection. Based on the common interpretation of perception in Ibn Sina’s texts, perception is form acquisition. The film is a hand-made art, and its production is the photographic way. Display it on a surface or screen. Provides animated images, or at least it is possible. This research is the starting point for developing the philosophy of film and cognitive theory in Islamic philosophy. According to Ibn Sina’s view, film perception begins with the level of sensory perception by obtaining visual and auditory forms and continues to the level of intellectual perception appropriate to the form and content of each film. In the context of Ibn Sina’s philosophy, color exists in the real world. Instead, the viewer sees a combination of colored light and curtains that emit their light from the device’s light source. This study shows film perception’s challenging and critical context for designing and responding to film theory/philosophy issues.

    Keywords: film perception, theory of perception, Avicenna, interpretation, the meaning of the film
  • Javad Amin Khandaqi Pages 43-65
  • Reza Ranjbar *, Asghar Vaezi Pages 67-91

    Übermensch is one of Nietzsche’s most famous and also most controversial thoughts. Controversies around it are mostly the consequence of the complexity and obscurity of the very idea. In this article, examining Nietzsche’s writings in line with Heidegger’s reading of his work, first, I explore the deep interrelation between the concepts of Übermensch and “the Eternal Recurrence of the same”. Then, I demonstrate the unique role of the Übermensch in the gathering of Nietzsche’s two great ideas – “Eternal Recurrence” and “will to power”; I argue that for Nietzsche, the Übermensch is identical with the pure reality. Next, I explicate Heidegger’s interpretation of this reality, and the relation between technique and Übermensch; in accordance with this interpretation, I argue that Nietzsche’s Übermensch and Heidegger’s essence of technique -Gestell- are thoughts concerned with the same issue. Following that, I state that “the Eternal Recurrence of the Same” is the metaphysical articulation of consumption and represents the emergence of the world in the frame of technique.

    Keywords: Nietzsche, Heidegger, Übermensch, the Eternal Recurrence of the Same, will to power, Technique, Consumption, Gestell
  • Roxana Riahi*, Ali Morad Khani Pages 93-110

    Art by making ideas sensuous brings our conscious ideas into harmony with what is given to us unconsciously by nature. For Schelling, aesthetic intuition is the real expression of reason; it objectively produces what philosophy can only address ideally through intellectual intuition, thus art is the eternal organ of philosophy. The production of the artwork, which comes about through the work of genius, begins by the free conscious act, brings the identity of freedom and necessity, and ends in objective unconsciousness act of artwork. In the work of art, there is an identity between freedom and the necessity and also between subject and object; what brings harmony in the artwork  between the free conscious act and the objective unconscious act is the absolute, which initiates philosophy. By showing the inadequacy of practical reason, which is based on the division between subject and object, Schelling deviates from Fichte’s transcendental idealism. So the philosophy of art must be considered as a subversion of Fichte’s focus on practical reason, where Fichte grounds his system in the self’ s free activity, Schelling now argues that the true realization of human activity is in the work of art, which is objectively produced. This essay examines the position of genius in art product, by explaining the relation between the conscious act and the unconscious act and demonstrating the identity of the two in the production that is called the highest expression of nature. Therefore, with a focus on demounting the subversion of practical philosophy, the aim is to show how the absolute is objectified in the work of art, which is achieved through genius and aesthetic intuition.

    Keywords: Schelling, genius, intellectual intuition, aesthetic intuition, identity, the absolute
  • mustafa zali* Pages 111-130

    tate, using the concept of “invisible hand”. By this, he means that the formation of the political is justified by the nonpolitical. So, without explicit appealing to the political concepts, the state can be justified. This state, i.e. the minimal state, raised from the private contracts between people, has the main duty to protect from citizens. In the sconed part of his book, after introducing the “entitlement theory of justice”, he argues that all states beyond the minimal state are illegitimate. The main arguments for these kinds of states are realizing social justice, so Nozick rejects these arguments. By analyzing Nozick’s argument against social justice, I show that these arguments are invalid. Then by critical analysis of invisible hand, it is shown that first, this method leads to rejection of the basic structure of society as a subject justice (the Rawlsian assumption), and second, this conception of political justification method with the particular Nozick’s conceptions of Lockean proviso, rejects all egalitarian views. So, Nozick’s presuppositions in the first part of the book are inconsistent with all kinds of states beyond the minimal state.

    Keywords: Nozick, Rawls, Self-Ownership, Invisible Hand, Social Contract
  • Mohammad Saket Nalkiashari *, Seyyed Mohammad Hakkak Pages 131-148

    Our belief in the reality of objects and  agents  is subject of  the problem of external world, as a fundamental problem in philosophy. The main questions are  whether we know  the external world and whether such a thing exists. Berkeley's ontology as a direct consequence of his epistemology as well as his analysis of the concept existence leads him to  accept  external world existence as a perception and to  refute independent existence of external objects, i.e. his idealism. We addressed here some of his main arguments: the argument from analysis of concept existence, the argument from  likeness, the argument from abstractness refutation, and the Master Argument,  to argue for validity and unsoundness of the arguments.

    Keywords: Berkeley, Idealism, the argument from likeness, the argument from abstractness refutation, the Master Argument
  • Mahdi Soleimani Khormouji *, Ali Fath Taheri, Seyyed Masoud Sayf Pages 149-176

    Many epistemologists acknowledge that the importance of Gettier’s counterexamples is in revealing the problem we encounter when analyzing the concept of knowledge. As they assert, the root of the problem lies in the way we evaluate our intuitions used for conceptual analysis. We, here, are to look into those intuitions which, more than the nature of knowledge, are related to knowledge attribution in ordinary language. It seems likely that they help us find out a way to remove Gettier’s counterexamples or other similar cases known today as Gettier-type counterexamples. The article consists of two main parts. First, we will explain three proposals that result in taking away the condition of justification, truth and belief, respectively. Taking away one of the traditional conditions of knowledge can be a possibe way to protect the conceptual analysis of knowledge from Gettier (Gettier-type) counterexamples. In the second part, we will clarify why these three proposals, and similar ones, have not yet been able to remove Gettier (Gettier-type) counterexamples. We believe that they have three main flaws. (1) Not all possible cases of knowledge are covered. (2) Some arguments are not conclusive. (3) They either involve some misunderstandings about the nature of ordinary language and the way its words work, or, from a methodological viewpoint, are ill-founded and have controversial consequences. Although the first and second flaws are limited to those proposals criticized in this article, we believe that the third one can go even further and include those proposals that pave the way to remove Gettier (Gettier-type) counterexamples by relying on our intuitions about the nature of knowledge.

    Keywords: Gettier (Gettier-type) Counterexamples, Tripartite Definition of Knowledge, Belief, Truth, Justification, Intuitions, Ordinary Language Philosophy, Experimental Philosophy
  • Hasan Abasi Hossain Abadi *, Mastaneh Kakaei Pages 177-194

    Aristotle discusses “Unmoved Mover” and “thought thinking” in theology and there are features for that, including substance and immateriality and pure actuality. Al-Kindi uses “cause,” “activity,” and “creation” in his discussion of the concept of God. The point of intersection of the two philosophers is their definition of philosophy. Reforms and concepts such as “truth,” and “cause”, and “first cause” have been proposed in the definition of philosophy by both. These concepts are reflected in al-Kindi’s conceptualization of God. The question is, given Aristotle and al-Kindi’s definition of philosophy, is the possible for them to study the conceptualization of God? That is, does the definition of philosophy allow them to conceptualize God and study it? How is the possibility of conceptualizing God explained to al-Kindi and Aristotle? In this article, using Aristotle’s Little Alpha and Lambda, both of which have been considered by al-Kindi, we examine the concept of God. In the first part, we examine the definition of philosophy by Aristotle and al-Kindi, and express the terms and concepts contained in this Definition; And in the other section, using Lambda and the first philosophy and the concept of “eternal,” we state that Without using the definition of philosophy and with natural principles, Aristotle introduced a metaphysical deity  (theology in a special sense) and Kindi based on the definition of philosophy and its end and indirectly using the Aristotelian metaphysical principles  (four causes and faculty and Actuality) Introduces a metaphysical-theological god.

    Keywords: God, Aristotle, al-Kindi, philosophy, cause
  • Saeed Golestani, Mahdi Moein Zadeh * Pages 195-211
  • Ali Malekmohammadi * Pages 213-232

    Pythagorean departure from absolute monism of Parmenides refers to a stream of influence and reception between the two prominent and influential representatives of pre-Socratic thought. If we consider the explanation of beings as pluralities, as one of the hidden intellectual goals in pre-Socratic thought, not only we will not find such an explanation in Parmenides’s thought, but depending on the “foundation” that which Parmenides puts it and develops, any explanation of pluralities become impossible. According to historical evidences, at least part of the thoughts in Pythagorean’s thought stream, can be seen as a reaction to Parmenides’s approach to the problem of explaining pluralities. In this way, we can consider the Pythagoreans to be the first critics of Parmenidean thought, who, too, by establishing a certain “foundation” in order to explain pluralities, sought to provide a suitable answer to the difficulties posed by Parmenides. The present study seeks to shed more light on the relationship between the two ideas by providing an explanation of these two “foundations” of Parmenides and Pythagorean.

    Keywords: Parmenides, Pythagoreans, one, Pluralities, Absolute monism
  • Mehdi Homayuni *, Asgar Fahimifar Pages 233-252

    In the essay “The Origin of the Work of Art”, Heidegger deals with the essence of art and the work of art with a philosophical approach. He believes that the proviso of the being of the work of art is conditioned by the ontological argument and in this situation, introduces it as the unfolding factor of the truth of existence. A truth that makes the unfolding possible even in the existence mystification era. Therefore, when the work of art is able to question the existence and release itself from the yoke of ontic and focus on the existence of ontic, then it provides the possibility of unfolding for itself. Yet, what can put the work of art in the position of questioning the existence and what is the criterion for evaluating the possibility of penetration to the circle of ontology by any work of art? A criterion that can be compared with any work of art and its ontological components can be surveyed from Heidegger’s point of view. In this article, we try to evaluate the painting of Van Gogh and a painting by Sohrab Sepehri using the criterion that we get based on The Origin of the Work of Art” – by Martin Heidegger, so that at least the dimensions of Heidegger’s opinion on the work of art would be discussed.

    Keywords: Art, Martin Heidegger, Sohrab Sepehri, The origin of the work of art