فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال دهم شماره 5 (پیاپی 49، آذر و دی 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبا پروین*، شمس الدین نیکنامی، فاطمه الحانی صفحات 1-10
    مقدمه

    کم خونی فقر آهن از شایع ترین نوع کم خونی  در جهان بخصوص کشور های در حال توسعه می باشد. این پژوهش به منظور تعیین تاثیر بسته آموزش ترکیبی پیشگیری از کم خونی فقر آهن بر آگاهی، نگرش وعملکرد دختران نوجوان انجام شد .

    روش کار

      یک مطالعه  نیمه تجربی (مداخله -کنترل) انجام شد. از دو پرسشنامه محقق ساخته جمعیت شناختی و کمخونی فقر آهن با  انجام روایی محتوی و آزمون -باز آزمون استفاده شد. 120دختر دبیرستانی 14-19 سال در مدارس کرمانشاه انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مداخله -کنترل تقسیم شدند. برنامه آموزشی طراحی شده به روش ترکیبی شامل گفتگو و سخنرانی (شفاهی), کتبی (پمفلت) و ارسال پیام های مجازی از طریق پیام رسان سروش بود. داده ها با نرم افزار  spss نسخه 19 تحلیل شدند. به منظور دستیابی به نتایج از شاخص های آمار توصیفی; میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی; آزمون لون، کولموگروف اسمیرنوف و تحلیل کوواریانس وRMANOVA در سطح معنی داری (05/0p=) استفاده شده است.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار  دانش قبل و بعد از آموزش به ترتیب39 /4 ±89/ 27 و بعد از مداخله  9/3  ±19/  30 که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (011/=p .). میا نگین و انحراف معیار  نگرش قبل و بعد از آموزش  به ترتیب 68/8 ±17/40و بعد از مداخله 97/7 ± 97/58 که این اختلاف از از نظر آماری معنی دار بود (009/ =.p). میانگین و انحراف معیار  عملکرد  قبل و بعد از آموزش  به ترتیب1/5 ± 38/24و بعد از مداخله11/3 ±72/30بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود(003/0 =p) . میانگین دانش ، نگرش و عملکرد دو گروه  قبل از آموزش تفاوت معناداری نداشت اما بعد از مداخله میانگین نمره آگاهی(011/=p .)، نگرش(009/ =p.) و عملکرد(003/0 =p) گروه مداخله  نسبت به گروه کنترل تفاوت معناداری پیدا کرد.

    نتیجه گیری

      نتایج این تحقیق بیانگر تاثیر بسته آموزش ترکیبی بر  آگاهی ، نگرش و عملکرد کو تاه مدت دانش آموزان دختران  در زمینه پیشگیری از کم خونی فقر آهن است.

    کلیدواژگان: بسته آموزش ترکیبی، کم خونی فقر آهن، دختران نوجوان، پیشگیری
  • تکتم قنبری عبدالملکی، اکرم ثناگو، باقر پهلوان زاده، لیلا جویباری* صفحات 11-21
    مقدمه

    با بروز تغییرات اجتماعی و دگرگونی های سنتی، مراقبت خانواده از سالمندان کاهش یافته است که این امر پیامدهای جسمانی، روانی، اجتماعی و اقتصادی ویژه ای را برای این نسل به همراه داشته است. هدف از این مطالعه، تعیین ارتباط بین «روابط بین نسلی» و «حمایت اجتماعی» بر «توانایی خودمراقبتی» در سالمندان مبتلا به بیماری مزمن است.

    روش کار

     این مطالعه تحلیلی در سال 1399 در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شد.  با  استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 360 سالمند مبتلا به بیماری مزمن بستری وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های "روابط بین نسلی، حمایت اجتماعی، خودمراقبتی" جمع آوری شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون های ویلکاکسون، رگرسیونی خطی و تحلیل معادلات خطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار روابط بین نسلی (6/4 ±7/40) تا حدودی خوب، حمایت اجتماعی (31/11±02/85) و خودمراقبتی (84/8±53/70) در سطح بالا بود. بین حمایت اجتماعی و روابط بین نسلی ارتباط مثبت و معنی داری مشاهده شد (24/0=β، 001/0>P)، اما ارتباط روابط بین نسلی با خودمراقبتی (001/0> P ، 18/0-= β) و حمایت اجتماعی با خودمراقبتی  (001/0>  P، 276/0- = r) معکوس و معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    با افزایش روابط بین نسلی، ابعاد حمایت اجتماعی در سالمندان مبتلا به بیماری مزمن افزایش یافت. سالمندانی که از حمایت اجتماعی و روابط بین نسلی قوی تری برخوردار بودند، توانایی خودمراقبتی کمتری داشتند. به نظر می رسد سالمندان مورد مطالعه، مسئولیت مراقبتی خود را به خانواده واگذار کرده و از این رو توجه کمتری به خود داشتند.

    کلیدواژگان: سالمندی، روابط بین نسلی، خودمراقبتی، حمایت اجتماعی، بیماری مزمن
  • زهرا فرج زاده، زهرا نخعی*، سیما محمدی صفحات 22-31
    مقدمه

    مراقبت پرستاری و رضایتمندی بیماران دو جزء اساسی پرستاری محسوب می شود و حاصل آن ارتقاء سلامت جامعه و بهبودی سریعتر بیماران می باشد. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین رضایتمندی بیماران و تعیین ارتباط آن با متغیرهای دموگرافیک  از مراقبت های پرستاری در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهر بیرجند انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی 249  نفر از بیماران بستری در بیمارستانهای  شهر بیرجند  در سال 1398 به روش چند مرحله ای انتخاب شدند و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه تدوین شده توسط  معاونت پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی  بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 22  و آمار توصیفی و آزمون آماری کای دو در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    در این مطالعه اکثربیماران زن (2/58%) ،متاهل (2/93 %)،دارای سن 50-41 سال (5/20%)،تحصیلات زیر دیپلم  (55%) ،ساکن شهر(9/63%) ودارای تجربه خوب از بستری قبلی (2/49%) می باشند.سطح رضایتمندی آنان در کل و مولفه های آن در حد متوسط است. بیشترین میانگین نمره رضایتمندی بیماران مربوط به مولفه توانمندی اخلاقی و عاطفی (61/0±56/3) و کمترین میانگین مربوط به مولفه آموزش به بیمار (82/0±89/2) می باشد. میانگین نمره رضایتمندی بیماران در کل 63/0±31/3 بدست آمد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه رضایتمندی بیماران از مراقبت پرستاری و ابعاد مراقبت های درمانی، آموزش به بیمار، ارتباط درمانی و توانمندی اخلاقی و عاطفی در حد متوسط بود.که با برنامه ریزی مدیران و پرستاران میتوان گامی در جهت ارتقاءکیفیت ارایه مراقبت های پرستاری و رضایتمندی بیماران برداشت.

    کلیدواژگان: رضایتمندی بیماران، مراقبت پرستاری، بیمار
  • لیلا رادرزم، حسن بابامحمدی*، منیر نوبهار صفحات 32-41
    مقدمه

    از اهمیت آموزش در توسعه پرستاری به عنوان یک حرفه و یک علم بسیار یاد شده است. برای موفقیت هر چه بیشتر رشته کارشناسی پرستاری در ایران و شناسایی نقاط قوت و ضعف برنامه درسی آن، پرداختن به مطالعات تطبیقی و بهره برداری از تجارب و راهبردها در دانشگاه های موفق، امری ضروری است. این مطالعه نیز با هدف مقایسه تطبیقی برنامه درسی کارشناسی پرستاری ایران با دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) کانادا انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تطبیقی است که در سال 1399 به روش بردی در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه؛ محتوا، برنامه درسی و جزییات مقطع کارشناسی پرستاری را در ایران و دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا مورد مقایسه قرار داده است.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن بود که در دانشگاه بریتیش کلمبیا افراد علاقه مند به پرستاری بر اساس توانمندی و بدون آزمون وارد دانشگاه می شوند و بعد از فراغت از تحصیل در صورت کسب مدارک RN یا LPN می توانند مشغول به کار شوند، حال آنکه در ایران دانشجویان بعد از قبولی در آزمون سراسری وارد دانشگاه می شوند و بعد از فارغ التحصیلی جهت گذراندن طرح در بیمارستان ها مشغول به کار می شوند. همچنین در بریتیش کلمبیا در برنامه های درسی به بعد تحقیق در پرستاری در هر دو رویکرد کمی و کیفی و نیز سالمندشناسی و ارتباط درمانی توجه ویژه ای شده است و دانشجویان قبل از ورود به بالین، مهارت های پرستاری را طی چند دوره آموزش می بینند، اما در ایران، دانشجویان تنها بعد از گذراندن یک دوره آموزش مهارت پرستاری در آزمایشگاه مهارتی (Skill Lab)، جهت کارآموزی وارد بالین می شوند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تفاوت عمده بین دو دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا و دانشکده های پرستاری ایران در مقطع کارشناسی، در نحوه پذیرش دانشجو و همچنین کسب شرایط لازم برای اشتغال در حرفه پرستاری می باشد. به رغم وجود تشابهات زیاد، تفاوت هایی نیز در اهداف، رسالت، چشم انداز و واحدهای درسی به چشم می خورد. با توجه به اینکه برنامه رشته کارشناسی پرستاری در ایران، در سال 1393 مورد بازنگری قرار گرفته است، انجام مطالعات توصیفی در مورد توانمندی های کسب شده و محتوای برنامه می تواند با رفع نقاط ضعف احتمالی، به ارتقای هر چه بیشتر آن کمک کند.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، کارشناسی پرستاری، ایران، دانشگاه بریتیش کلمبیا
  • زهرا خلیلی، مهناز خطیبان، ندا علیمحمدی*، مهدی مولوی وردنجانی، لیلی تاپاک، شهین توحیدی، مهناز مقدری کوشا صفحات 42-52
    مقدمه

    ارزشیابی خود و همتا بعنوان ارزشیابی های تکوینی در افزایش  یادگیری دانشجویان تاثیر دارند. بمنظور معرفی روش موثرتر، پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر بکارگیری ارزشیابی خود و همتا بر رضایتمندی و یادگیری مهارت بالینی دانشجویان پرستاری انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مداخله ای با طرح متقاطع، کلیه دانشجویان ترم یک کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری مامایی همدان جهت انجام دو پروسیجر ساکشن و پانسمان وارد مطالعه شدند. از چک لیست استاندارد برای ارزشیابی هر پروسیجر استفاده گردید. با استفاده از چک لیستها، همزمان با ارزشیابی مربی هر 49 دانشجو به صورت قرعه کشی یکی از پروسیجرها را  به روش خودارزشیابی و پروسیجر بعدی را به صورت ارزشیابی همتا انجام دادند. 2هفته بعد مجدد هر دانشجو در طی انجام پروسیجرها تحت ارزشیابی توسط مربی قرار گرفت. نمره نهایی به عنوان ملاک یادگیری در نظر گرفته شد. رضایت دانشجویان از روش های ارزشیابی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بررسی گردید. داده ها با SPSS-16 و با سطح معنی داری 05/0 تجزیه تحلیل شدند.

    یافته ها

    در پروسیجر ساکشن تفاوتی بین نمره نهایی دانشجویان در دو روش ارزشیابی وجود نداشت. در پروسیجر پانسمان ارزشیابی همتا باعث یادگیری بهتر در دانشجویان نسبت به روش خودارزشیابی شد (01/0>p). ارزشیابی همتا باعث رضایت بیشتر دانشجویان در بعد ارتباط و کاهش اضطراب گردید (05/0>p).

    نتیجه گیری

    با توجه رضایت دانشجویان از ارزشیابی همتا و تاثیر مثبت آن بر یادگیری مهارتهای بالینی دانشجویان، استفاده از این روش در امر آموزش دانشجویان به مسیولان آموزشی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: دانشجو، رضایت، خود ارزشیابی
  • فاطمه قهرمانی، مهتاب سلیمی*، مژگان نینوایی صفحات 53-66
    مقدمه

    دانش آموزان به عنوان سرمایه های اصلی انسانی هر جامعه بوده و توجه به سلامتی و ارتقای سلامت آن ها به عنوان سرمایه گذاری برای آینده در نظر گرفته می شود. در پژوهش حاضر، هدف مقایسه تطبیقی آموزش بهداشت مدارس ابتدایی در کشورهای ایران و کره جنوبی و ژاپن است.

    روش کار:

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و توصیفی- تحلیلی بوده و بر اساس روش مطالعات تطبیقی در آموزش و پرورش مطابق دیدگاه جرج بردی انجام شده است. بر این اساس داده های جمع آوری شده در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها، مطالعات گسترده انگلیسی و فارسی از سال 2005 تا سال 2020 با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی و استنادی معتبر ازجمله  PubMed، Web of Science، Scopus، Google scholar،WHO و  Science Direct انجام شد. نمونه گیری به صورت انتخابی بوده و آموزش بهداشت دوره ابتدایی در کشورهای ایران، ژاپن و کره جنوبی بررسی و مقایسه شد. با توجه به الگوی مفهومی اولیه، آموزش بهداشت مدارس ابتدایی در مولفه های آموزش بهداشت جسمانی، روانی و اجتماعی موردمطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    در بعد سلامت روان پذیرش دو فرهنگی، روابط خانوادگی، سبک فرزند پروری و در بعد سلامت جسمانی مشارکت ورزشی سازمان یافته، رفتارهای پرتحرک در مدرسه، رعایت رژیم غذایی، تعادل و چابکی، انعطاف پذیری، قدرت عضلانی، استقامت و در بعد اجتماعی امنیت، انسجام، توانمندسازی و حمایت اجتماعی ازجمله موارد آموزش بهداشت متفاوت بین ایران و دو کشور دیگرمی باشند.

    نتیجه گیری

    در ایران به مولفه های آموزش بهداشت مدارس ابتدایی در هر سه بعد سلامت اجتماعی، جسمانی و روان کمتر توجه شده است و نیازمند جایگزین کردن مولفه های متفاوت ذکرشده یافته های پژوهش در سیستم آموزشی بهداشت مدارس ابتدایی و برنامه مربیان بهداشتی مدارس می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، مدارس ابتدایی، سلامت جسمانی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی
  • فاطمه کریمی آذر، رعنا ساکن آذری*، پرویز عبدالتاجدینی، معصومه آزموده صفحات 67-77
    مقدمه

    شواهد نشان داده‍اند که افراد کمرو نسبت به افراد بهنجار از خودپنداره ضعیف‍تری برخوردار هستند که این امر لزوم ارایه مداخلات روان شناختی را به این دسته از افراد ضروری می‍سازد. این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی آموزش مهارت‍های مثبت اندیشی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودپنداره دانش‍آموزان دختر کمرو انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش آزمایشی دربرگیرنده کلیه دانش‍آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر تبریز در سال تحصیلی 99-1398 بود که تعداد 45 دانش‍آموز مطابق با نمره برش در مقیاس تجدیدنظرشده کمرویی، تشخیص کمرویی را دریافت کرده بودند، با استفاده از روش نمونه‍گیری خوشه‍ای چندمرحله‍ای و هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه (15 نفر در هر گروه) جایگزین شدند. هر سه گروه پرسشنامه خودپنداره Beck و همکاران (1990) را تکمیل کردند و پس از اتمام هشت جلسه آموزش مهارت‍های مثبت اندیشی (هفته ای دو جلسه به مدت 4 هفته) و هشت جلسه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (هفته ای دو جلسه به مدت 4 هفته) در گروه‍های آزمایش، پرسشنامه‍ مذکور توسط گروه‍ها تکمیل شد. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس تک‍متغیره تحلیل شدند.

    یافته‍ ها

    هر دو آموزش مهارت‍های مثبت اندیشی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودپنداره دانش‍آموزان دختر کمرو تاثیر معناداری دارند (001/0<p)؛ با این حال درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد نسبت به مهارت‍های مثبت اندیشی بر ارتقای خودپنداره دانش‍آموزان دختر کمرو تاثیر بیشتری داشت (001/0<p).

    نتیجه‍ گیری

    با توجه به برتری اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افزایش خودپنداره دانش‍آموزان دختر کمرو استفاده از این روش درمانی توصیه می شود و بایستی اهمیت برگزاری دوره های آموزش این رویکرد به والدین دانش‍ آموزان اطلاع‍ رسانی شود.

    کلیدواژگان: آموزش، مثبت اندیشی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، خودپنداره، کمرویی
  • سهیلا مجیدی، سعیده کاوه مریان، بهاره غلامی چابکی، محمداسماعیل پوربندبنی* صفحات 78-85
    مقدمه

    سواد سلامت میزان ظرفیت هر فرد برای کسب، تفسیر و درک اطلاعات اولیه از خدمات سلامتی است که بر سایر ابعاد زندگی سالمند موثر می باشد. بر این اساس محققین بر آن شدند مطالعه ای با هدف تعیین ارتباط بین سواد سلامت و کیفیت زندگی سالمندان مقیم در آسایشگاه های سالمندان استان گیلان در سال  1399 انجام دهند.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی- تحلیلی است. جامعه آماری شامل کلیه سالمندان مقیم آسایشگاه های سالمندان استان گیلان در سال 1399 بودند. نمونه آماری شامل 89 نفر از جامعه آماری مذکور بود که از طریق فرمول کوکران و به روش نمونه گیری طبقه ای - تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه سواد سلامت(HELIA) و پرسشنامه کیفیت زندگی(SF-12) بود . تجزیه و تحلیل داد ه ها با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 20 و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، آزمون  ANOVA  و آزمون t دو نمونه مستقل در سطح معنی داری p<0.05  شد.

    یافته ها

    میانگین سواد سلامت سالمندان 97/78 با انحراف معیار 249/5 است. میانگین کیفیت زندگی سالمندان 40/37 با انحراف معیار 645/6 بود. نتیجه حاصل از آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین نمره کلی سطح سواد سلامت و نمره کلی کیفیت زندگی سالمندان مقیم در آسایشگاه های استان گیلان در سال 1399، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد p<0.05  . همچنین بین سواد سلامت با نمره درک کلی، نمره عملکرد فیزیکی، نمره سلامت جسمانی، نمره درد جسمانی، نمره مشکلات هیجانی، نمره عملکرد اجتماعی، نمره نشاط و انرژی حیاتی و نمره سلامت روان در سالمندان مقیم آسایشگاه های استان گیلان در سال 1399، رابطه مثبت و معناداری وجود داشت p<0.05  . نتیجه حاصل از تحلیل واریانس نشان داد که بین سطح سواد سلامت و سطح کیفیت زندگی با سن رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین بین سطح سواد سلامت و سطح کیفیت زندگی با میزان تحصیلات رابطه معناداری وجود ندارد. نتیجه حاصل از آزمون t دو نمونه مستقل نشان داد که بین سواد سلامت و کیفیت زندگی سالمندان زن و مرد تفاوت معناداری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    با برنامه ریزی و طراحی برنامه های آموزشی مفید در زمینه سواد سلامت متناسب با سالمندان می توان جهت توسعه مهارت های سواد سلامت در جامعه گامی موثر برداشت و همزمان کیفیت زندگی سالمندان را ارتقا بخشید.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، کیفیت زندگی، سالمندان، آسایشگاه
|
  • Fariba Parvin*, Shamsaddin Niknami, Fatemeh Alhani Pages 1-10
    Introduction

    Iron deficiency anemia is one of the most common types of anemia in the world, especially in developing countries. This study was conducted to determine the effect of blended educational package designed on the prevention of iron deficiency anemia in adolescent girls.

    Methods

    quasi-experimental research (intervention-control) was done. A researcher-made questionnaire which was validated by content validity method and its reliability was test-retested. The statistical population of the study: 120 female high school students in Kermanshah in the 2019-20 academic year were randomly divided into two groups of intervention and control. The designed blended educational package containing conversational and lecture sessions (oral), written (pamphlet) and sending virtual messages through Soroush messenger was prepared for the age group of 14-19 years. The research instruments included a demographic information questionnaire and iron deficiency anemia questionnaire Data with SPSS version 19 and descriptive statistics; Mean and standard deviation and inferential statistics; Leven test, Kolmogorov-Smirnov test and analysis of covariance and ANOVA were analyzed.

    Results

    Mean and standard deviation of knowledge before and after training were 27.89 ± 4.39 and after the intervention were 30.19± 3.9, respectively, which was statistically significant (p = 0.011.) Mean and standard deviation for attitude before and after training 40.17 8 8.68 and after the intervention 58.97 ± 7.97 that this difference was statistically significant (p = 0.009) Means & SD of performance before and after training to the order was 24.3±8. 5.1 and after the intervention was 30.72 ± 3.11 which was statistically significant (p = 0.003). The mean of knowledge, attitude and practice of the two groups before training were not significantly different, but after the intervention, the mean score of knowledge (p = 0.011), attitude (p = 0.009) and performance (p = 0.003) of the intervention group compared to the control group found a significant difference.

    Conclusion

    The results indicate the effect of blended educational package on knowledge, attitude and short-term performance of female students in the field of prevention of iron deficiency anemia.

    Keywords: Blended Educational package, Iron deficiency anemia, Adolescent girls, Prevention
  • Toktam Qanbari Abdolmaleki, Akram Sanagoo, Bagher Pahlavanzadeh, Leila Jouybari* Pages 11-21
    Introduction

    With the appearance of social changes and traditional transformations, family care for the elderly has decreased, which has special physical, psychological, social, and economic consequences for this generation. This study aimed to determine the relationship between "intergenerational relationships" and "social support" on "self-care ability" in the elderly with chronic disease.

    Methods

    This analytical study was conducted in 2020 in the educational and medical centers of Golestan University of Medical Sciences. Using the available sampling method, 360 elderly patients with chronic disease were included in the study. Data were collected using questionnaires of "intergenerational relationships, social support, self-care". Wilcoxon, linear regression, and linear equation analysis were used to analyze the data using SPSS software version 21 and at a significance level of 0.05.

    Results

    The mean and standard deviation of intergenerational relationships (40.7± 4.6) were somewhat good, and social support (85.02±11.31) and self-care (70.53 ± 8.84) was high. There was a positive and significant relationship between social support and intergenerational relationships (β=0.24, P<0.001), but the relationship between intergenerational relationships and self-care (β=0.18, P <0.001) and social support with self-care (r = -0.276, P <0.001) was inverse and significant.

    Conclusion

    With the increase of intergenerational relations, the dimensions of social support in the elderly with chronic diseases increased. Older people with stronger social support and intergenerational relationships were less able to take care of themselves. It seems that the studied elderly left their responsibility of care to the family and therefore paid less attention to themselves.

    Keywords: Elderly, Intergenerational Relationships, Self-Care, Social Support, Chronic disease
  • Zahra Farajzadeh, Zahra Nakhaei*, Sima Mohammadi Pages 22-31
    Introduction

    Nursing care and patient satisfaction are the two basic components of nursing and the result is the promotion of public health and faster recovery of patients. Therefore, the aim of this study was to determine patients' satisfaction with nursing care in university hospitals. Medical sciences were performed in Birjand.

    Method

    In this descriptive-analytical study, 249 patients were admitted to Birjand hospitals in 1398 were selected by multi-stage method and the data collection tool was a questionnaire developed by the Deputy Minister of Nursing of the Ministry of Health and Medical Education. Data were analyzed using SPSS 22 statistical software and descriptive statistics and Chi-square test at the significant level of 0.05.

    Results

    In this study, the majority of patients were female (58.2%), married (93.2%), aged 41-50 years (20.5%), undergraduate education (55%), resident of the city (63.9%) and possessed good experience from previous hospitalization (49.2%). Their level of satisfaction in general and its components is moderate. The highest mean score of patient satisfaction is related to the component of moral and emotional competence (3.56 61 0.61) and the lowest mean is related to the component of patient education (2.89. 0.82). The mean total patient satisfaction score was 3.31. 0.63.

    Conclusion

    In this study, patients' satisfaction with nursing care and the dimensions of medical care, patient education, therapeutic communication and moral and emotional ability was moderate. With the planning of managers and nurses, a step can be taken to improve the quality of nursing care and satisfaction Patients harvested.

    Keywords: Patient Satisfaction, Nursing care, Patient
  • Leila Radrazm, Hassan Babamohamadi*, Monir Nobahar Pages 32-41
    Introduction

    The importance of education in the development of nursing as a profession and as a science has been mentioned a lot. To be as successful as possible in the field of nursing expertise in Iran and to identify the strengths and weaknesses of its curriculum, it is necessary to conduct comparative studies and exploit the experiences and strategies in successful universities. The present study aimed to compare the Iranian undergraduate nursing curriculum with British Columbia University (UBC) in Canada.

    Methods

    The present study is a descriptive-comparative study that was conducted in 2020 by Beredy’s method in four stages of description, interpretation, juxtaposition, and comparison; compares the content, and details of the undergraduate nursing curriculum in Iran and the University of British Columbia in Canada.

    Results

    The findings showed that at UBC, people interested in nursing enter the university based on ability and without exams, and after graduation can work if they obtain RN or LPN degrees, while in Iran Students enter the university after passing the national exam and after graduation, they work in hospitals to pass the nursing plan. At UBC, special attention has been paid to nursing research in both quantitative and qualitative approaches, as well as geriatrics and communication therapy, and students are taught nursing skills over several courses before entering the clinic. But in Iran, students enter a hospital for an internship after passing one nursing skills training course in a skills laboratory.

    Conclusion

    The results showed that the main difference between Iran and the University of British Columbia in Canada in undergraduate nursing; is in terms of how to admit a student and also to obtain the necessary conditions for employment in the nursing profession. Despite the many similarities, there are also differences in goals, mission, vision, and curriculum; which can be used in the planning of Iranian nursing undergraduate courses. Considering that the undergraduate nursing program in Iran was reviewed in 2014, descriptive studies on the acquired capabilities and the content of the program can help to improve it by eliminating possible weaknesses.

    Keywords: Comparative study, BSN (Bachelor of Science in Nursing), Iran, UBC (The University of British Columbia)
  • Zahra Khalili, Mahnaz Khatiban, Neda Ali-Mohammadi*, Mehdi Molavi Vardanjani, Leili Tapak, Shahin Tohidi, Mahnaz Moghadarikoosha Pages 42-52
    Introduction

    Self-evaluation and peer as formative evaluation have an effect in increase students' learning. To introduce a more effective method, this study was done to Purpose comparison of two formative evaluation methods on satisfaction and learning of clinical skills in nursing students.

    methods

    In this interventional study to crossover design, all one semester of bachelor nursing students of hamadan nursing and midwifery school entered the study to perform two suction and dressing procedures. Standard checklists were used to evaluate each procedure. Using the checklists, Simultaneous with the instructor evaluation, all 49 students by lottery were don one procedure by self- evaluation and the next procedure to a peer evaluation. Two weeks later, each student was reassessed by the instructor during the procedure. The final score was considered as the learning criterion. Students' satisfaction with evaluation methods was assessed using a researcher-made questionnaire. Data were analyzed by SPSS-16 with a significance level of 0.05.

    Results

    In the suction procedure, there was no difference between the final scores of the students in the two evaluation methods. In the dressing process, peer evaluation improves students' learning than the self-evaluation method (p<0.01). Peer evaluation led to higher satisfaction of students in the communication dimension and anxiety reduction (p <0.05).

    Conclusion

    Considering students 'satisfaction of peer evaluation and its positive impact on students' learning of clinical skills, it is recommended to use this method in teaching students to the educational authorities.

    Keywords: Personal Satisfaction, Self-assessment, Student
  • Fatemeh Ghahremani, Mahtab Salimi*, Mojgan Neinavaie Pages 53-66
    Introduction

    Students are considered as the main human resources of any society and attention to their health and health promotion is an investment for the future.In the present study, the aim was to make a comparative comparison of the primary school health educations in Iran, South Korea and Japan.

    Methods

    This research is applied in purpose and descriptive-analytical method based on the method of comparative studies in education according to the George Bradychr('39')s view. According to this, the collected data were analyzed in four stages including descriptive, interpretation, adjacency and comparison. To collect research data, an extensive search including English and Persian studies was conducted from 2005 to 2020 using valid databases and citations such as PubMed, Web of Science, Scopus, Google Scholar, WHO and Science Direct.Sampling was done selectively and primary health education in Iran, Japan and South Korea were reviewed and compared. According to the basic conceptual model, primary school health education was studied in the components of physical, mental and social health education.

    Results

    In terms of mental health, bicultural acceptance, family relationships, parenting style; In terms of physical health, organized sports participation, active behaviors in school, adhere to diet, balance and agility, flexibility, muscle strength, endurance; in the social dimension, security, cohesion, empowerment and social support are among the different types of health education between Iran and the other two countries.

    Conclusion

    In Iran, less attention has been paid to the components of primary school health education in all three dimensions of social, physical and mental health and needs to replace the different components mentioned in the research findings in the primary school health education system and the school health educators’program.

    Keywords: Health education, Primary Schools, Physical health, Mental health, Social health
  • Fatemeh Karimi Azar, Rana Saken Azari *, Parviz Abdoltajedini, Masoumeh Azmoudeh Pages 67-77
    Introduction

    Evidence has shown that shy people have a weaker self-concept than normal people, which makes it necessary to provide psychological interventions to this group of people. This study aimed tocompare the effectiveness of positive thinking skills training and acceptance/commitment therapy on the acceptance/commitment of shy girl students.

    Methods

    The statistical population of this experimental research included all female high school students in Tabriz in the academic year 2020-2021, that 45 students who received the diagnosis of shyness in accordance with the cutoff score in the Revised Cheek and Buss Shyness Scale were selected by multi-stage cluster and targeted sampling and they were randomly assigned to two experimental groups and one control group (15 people in each group). All three groups completed the Beck (1990) Self- concept Questionnaire and after completing eight sessions of positive thinking skills training (two sessions a week for 4 weeks) and eight sessions of acceptance/commitment therapy (two sessions a week for 4 weeks) in the experimental groups, the mentioned questionnaire was completed in the groups. The results were analyzed using univariate analysis of covariance.

    Results

    Both positive thinking skills training and acceptance and commitment therapy have a significant effect on the self-concept of shy female students (p<0.001); while acceptance/commitment therapy to positive thinking skills has a greater effect on increasing self-concept of shy female students (p<0.001).

    Conclusion

    Due to the superiority of the effectiveness of acceptance/commitment therapy to improving self-concept of shy female students, is recommended the use of this method and the importance of holding training courses on this approach should be informed to students' parents.

    Keywords: Education, Positive thinking, Acceptance, commitment therapy, Self- concept, Shyness
  • Soheila Majidi, Saeideh Kaveh Maryan, Mohammad Esmaeilpour, Bandboni* Pages 78-85
    Introduction

    Health literacy is the capacity of each individual to obtain, interpret and understand the basic information of health services that is necessary for appropriate decision making in this area. Based on this, the researchers decided to conduct a study to investigate the relationship between health literacy and the quality of life of the elderly living in nursing homes in Guilan province in 2020.

    Methods

    The present study is a cross-sectional-analytical study. The statistical population included all the elderly living in nursing homes in Guilan province in 2020. The statistical sample consisted of 89 people from the mentioned statistical population who were selected through Cochran's formula and stratified-random sampling method. Data collection tools included the Health Literacy Questionnaire (HELIA) and the Quality of Life Questionnaire (SF-12). Data were analyzed using SPSS software version 20 and Pearson correlation coefficient, ANOVA, and t-test of two independent samples.

    Results

    The average health literacy of the elderly is 78.97 with a standard deviation of 5.249%. The average quality of life of the elderly is 37.40 with a standard deviation of 6.645%. The result of the Pearson correlation coefficient test showed that there is a positive and significant relationship between the overall score of health literacy level and the overall score of quality of life of the elderly living in nursing homes in Guilan province in 2020. Also, the relationship between health literacy and general comprehension score, physical performance score, physical health score, physical pain score, emotional problems score, social performance score, vitality and vitality score, and mental health score in the elderly living in nursing homes in Guilan province in 2020, There is a positive and meaningful. The results of the analysis of variance showed that there is no significant relationship between health literacy level and quality of life level with age and level of education. The results of the t-test of two independent samples showed that there is no significant difference between health literacy and quality of life of male and female elderly.

    Conclusion

    By planning and designing useful educational programs in the field of health literacy appropriate for the elderly, and effective step can be taken to develop health literacy skills in society and improve the quality of life of the elderly.

    Keywords: Health Literacy, Quality of Life, Elderly, Nursing Home