فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 68، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسن باقری نیا*، حسین اکبری امرغان، ابوالفضل کل میشی صفحات 1-14

    مداقه درباره درستی فهم رفتار انسان در گرو بررسی پیش فرض هایی است که محقق تربیتی قبل از پژوهش آنها را لحاظ کرده است. محقق قالب های منطقی مفاهیم خود را بر حسب زمینه فکری، فلسفی و فرهنگی خود پر می کند در رویکردهای رفتارگرایی، رفتار بر حسب علل یا شرایطی که در ورای خود فرد قرار دارد، تبیین می شود؛ بنابراین، انسان به منزله معلول نیروهای محیطی نگریسته می شود و تبیین رفتار شکل مکانیستی دارد؛ اما در رویکرد هایی که بر عاملیت آدمی تکیه می کنند، رفتار تبیینی غایت گرایانه خواهد داشت. بنابراین در رویکردهای مبتنی بر عاملیت، به جای اینکه انسان یکسره تحت تاثیر محیط پیرامونی خود باشد، تحت تاثیر عمل خویش است. از این رو پژوهشگر تربیتی نیز در تفسیر و تغییر رفتار به جای تکیه افراطی بر محیط و جبرهای درونی، به مبانی عمل در فرد می پردازد.

    کلیدواژگان: پیش فرض ها، رفتارگرایی، آسیب شناسی، پژوهش تربیتی
  • مریم تقوایی* صفحات 15-38

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین رفتار نوآورانه مدیران با رهبری تحول آفرین با نقش میانجی تاب آوری سازمانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری بوده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، روش گردآوری اطلاعات میدانی و از نظر روش اجرا توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سال 1397 به تعداد 299 نفر بوده، که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (1970) و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی (بر حسب جنسیت) 169 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد رفتار نوآورانه کانتر (1998)، رهبری تحول آفرین باس و آولیو (2000) و تاب آوری کونور و دیویدسون (2003) بود. روایی این پرسشنامه ها توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفت، پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ (رفتار نوآورانه برابر 93/0، رهبری تحول آفرین برابر 95/0 و تاب آوری برابر 89/0 درصد) محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از بخش توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی و درصد تجمعی) و استنباطی (کولموگروف- اسمیرنوف، معادلات ساختاری، ضریب همبستگی چندگانه و واریانس یک طرفه) با استفاده از نرم افزار Spss و Lisrel استفاده شد. نتایج نشان داد که بین رفتار نوآورانه مدیران با رهبری تحول آفرین با نقش میانجی تاب آوری سازمانی رابطه معنی دار وجود دارد. هم چنین رفتار نوآورانه توان پیش بینی تاب آوری سازمانی و رهبری تحول آفرین را دارد.

    کلیدواژگان: رفتار نوآورانه، مدیران، تاب آوری سازمانی، رهبری تحول آفرین
  • فاطمه رجبی وندچالی*، علی محمد صفانیا، حسین نظری صفحات 39-59

    تربیت بدنی یکی از بنیان های اساسی برای رشد کودکان و نوجوانان است ، زیرا مشارکت مادام العمر در فعالیت های بدنی جهت دستیابی به سلامت جسمانی و روانی را فراهم می کند لذا هدف از این تحقیق شناسایی و اولویت بندی زیرساخت های درس تربیت بدنی در نظام آموزش و پرورش ایران با استفاده از FAHP می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی است و به لحاظ روش ترکیبی(کمی و کیفی) می باشد. جامعه آماری شامل اساتید و صاحب نظران حوزه تربیت بدنی بود نمونه گیری به صورت هدفمند بود. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیم ساختاریافته و پرسشنامه مقایسات زوجی 9 گزینه ای بود و با استفاده از FAHP اقدام به رتبه بندی زیرساخت های شناسایی شده گردید. نتایج نشان داده که زیرساخت های درس تربیت بدنی به ترتیب شامل زیرساخت فضایی، امکاناتی و تجهیزاتی، زیر ساخت مالی پایدار، زیرساخت انسانی، زیرساخت اداری-مدیریتی، طراحی اهداف درسی مناسب، زیرساخت محتوایی، زیر ساخت روش تدریس، زیر ساخت فرهنگی-اجتماعی، نظام ارزشیابی استاندارد، زیرساخت قانونی و حقوقی و زیرساخت انگیزشی می باشد. نتایج این مطالعه می تواند به برنامه ریزان آموزشی کمک کند تا گام های موثری برای توسعه تربیت بدنی در مدارس بردارند.

    کلیدواژگان: درس تربیت بدنی، اماکن ورزشی، زیرساخت ورزشی، FAHP
  • سرگل ابهری، رزگار محمدی* صفحات 61-82

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی خود پنداره تحصیلی در رابطه آموزش ترغیبی و اشتیاق به مدرسه دانش آموزان پایه ششم ابتدایی انجام گرفت. روش پژوهش همبستگی-علی و از جمله پژوهش های کاربردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه ی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی مدارس شهر سقز به تعداد 2485 می باشند. از طریق جدول کرجسی و مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای نمونه ای به تعداد 360 نفر انتخاب شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه آموزش ترغیبی (ITS) آموس، پورکی و توبیاس (1984)، پرسشنامه خودپنداره تحصیلی یسن چن (2004) و اشتیاق به مدرسه ونگ و همکاران (2011) استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SPSS و Amos استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین آموزش ترغیبی با خودپنداره تحصیلی، آموزش ترغیبی با اشتیاق به مدرسه، خودپنداره تحصیلی با اشتیاق به مدرسه رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (05/0>P). همچنین، نتایج پژوهش نشان داد که خودپنداره تحصیلی در رابطه بین آموزش ترغیبی و اشتیاق به مدرسه نقش میانجی ایفا می کند. با توجه به این نتایج می توان گفت که توجه به آموزش ترغیبی در آموزش و پرورش می تواند باعث افزایش خودپنداره تحصیلی و اشتیاق به مدرسه شود.

    کلیدواژگان: آموزش ترغیبی، خودپنداره تحصیلی، اشتیاق به مدرسه، دانش آموزان
  • لیدا شش پری*، حسین مومنی مهموئی صفحات 65-90

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر بر پیدایش سکوت سازمانی معلمان بود. رویکرد پژوهش، کیفی و از نوع سنتز پژوهی است. جامعه آماری شامل کلیه تحقیقات انجام شده داخلی و خارجی در رابطه با موضوع سکوت سازمانی برگرفته از پایگاه های اطلاعاتی در بازده زمانی(2021-2013) به تعداد 100 مقاله بود که کل مقالات دریافت شده طی واکاوی محتوایی دسته بندی و غربالگری شده اند و تعداد 39 مقاله (10 منبع خارجی و 29 منبع داخلی) که واجد شرایط و معیار های مدنظر پژوهش بودند بصورت نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری اطلاعات مورد نیاز، از چک لیست محقق ساخته، جهت گزارش و ثبت اطلاعات پژوهش های اولیه که از طریق جستجو با کلید واژه های مختلف و مرتبط با هدف پژوهش گردآوری شده بود، استفاده گردید. به منظور تحلیل یافته ها، از الگوی شش مرحله ای سنتزپژوهی روبرتس استفاده شد. در بررسی اعتماد داده چارچوب ارایه شده، از 4 معیار؛ باورپذیری، انتقال پذیری،اطمینان پذیری و تایید پذیری استفاده گردید.حاصل تحلیل محتوای استقرایی و ترکیبی مقولات، استخراج یک چهارچوب مفهومی در حوزه عوامل سکوت سازمانی حول 4 سطح؛ سازمانی، فردی، مدیریتی و اجتماعی است.

    کلیدواژگان: عوامل سازمانی، عوامل فردی، عوامل مدیریتی، عوامل اجتماعی، سنتز پژوهی
  • مهدی رضالو، سیف الله فضل الهی*، ابوالفضل بختیاری صفحات 83-98

    هدف این پژوهش ارایه مدل اخلاق حرفه ای مدیران مدارس دوره متوسطه بر اساس آموزه های دینی بود. مطالعه حاضر کاربردی از نوع توصیفی بود. جامعه پژوهش مدیران مدارس دوره متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 98-1397 بودند. نمونه پژوهش طبق فرمول کوکران 323 نفر برآورد که برای اطمینان از حجم نمونه تعداد 400 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه محقق ساخته 75 گویه ای جمع آوری که روایی صوری و محتوایی آن با نظر متخصصان و روایی سازه آن با روش تحلیل عاملی تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 91/0 بدست آمد. برای تحلیل داده ها از روش های تحلیل عاملی اکتشافی و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS-20 و Smart-Pls-2 استفاده شد. یافته ها نشان داد که اخلاق حرفه ای مدیران مدارس بر اساس آموزه های دینی اسلام دارای هفت عامل فنی- تخصصی، اخلاقی، فردی، اجتماعی، حقوقی، پژوهشی و اقتصادی بود که همه آنها دارای بار عاملی مناسبی بودند. همچنین، شاخص های برازش مدل اخلاق حرفه ای مدیران مدارس دوره متوسطه بر اساس آموزه های دینی اسلام حاکی از برازش مناسب مدل بودند و هر هفت عامل بر مدل مذکور اثر مستقیم و معنادار داشتند (05/0˂P).

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، مدیران، آموزه های دینی، اسلام
  • نیکا سلامی*، رضا سورانی، محمود حقانی صفحات 99-122

    هدف اصلی پژوهش حاضر اولویت بندی عوامل اثرگذار در آموزش عالی ایران مبتنی بر بهترین الگوی تدریس است. جامعه آماری کلیه خبرگان امر آموزش بودند که در بخش اول 17 خبره و در بخش دوم 20 خبره در این مطالعه شرکت داشتند.روش نمونه گیری از نوع هدفمند بود. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی و برای بررسی تاثیرگذاری مولفه ها همبستگی می باشد. ابزار سنجش دو پرسشنامه مقایسات زوجی بود. داده های پرسشنامه اول مربوط به مولفه های آموزش عالی توسط تکنیک دیمتل (نرم افزار اطلس) و برای پرسشنامه دوم مربوط به الگوهای تدریس از روش تاپسیس فازی استفاده گردید. مولفه های تعهدات اجتماعی - فرهنگی، استاد و عوامل سیاسی رتبه اول تا سوم را از نظر تاثیرگذاری مولفه های ارزشیابی، کارکنان و نوع و ساختار سازمان رتبه اول تا سوم را از نظر تاثیرپذیری کسب نمودند. همچنین الگوهای تدریس انفرادی بهترین الگو برای تدریس موفق و الگوهای تدریس سنتی بدترین الگو در نظر گرفته شد. نتایج نشان می دهد که مدرسین در دانشگاه ها باید همزمان که الگوهای تدریس سنتی را تقویت می کنند در تلاش برای فراگیری و ارتقاء سطح دیگر الگوها نیز باشند. مدیران و سیاست گذاران باید در صدد ارتقای سطح فرهنگ دانشگاه ها با استفاده از الگوهای تدریس نوین باشند.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، الگوهای تدریس سنتی، الگوهای تدریس نوین
  • کریم سواری* صفحات 120-138

    اطلاعات، ارزش ها و نگرش های مربوط به اساس زندگی از طریق مدرسه منتقل می شود و برای رسیدن به این اهداف سازگاری با مدرسه ضروری است. هدف این پژوهش، تعیین نقش پیوند با طبیعت و همدلی محیطی در سازگاری با مدرسه بود. جامعه آماری دانش آموزان دختر دهم شهر بندر امام بودند که 198 نفر به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسش نامه پیوند با طبیعت (پایایی آن 81/0 و تایید روایی آن بوسیله تحلیل عاملی تاییدی) و همدلی محیطی ماسیتو- فرر، استبان- ایبانز، لیون- مارنیو و گارسیا (2019) (پایایی آن 80/0 و تایید روایی آن بوسیله تحلیل عاملی تاییدی) و سازگاری با مدرسه کاوا و همکاران (2015) استفاده شد (پایایی آن 83/0 و تایید روایی آن بوسیله تحلیل عاملی تاییدی). طرح تحقیق همبستگی است. تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 24 و با کمک همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری انجام شد. نتایج نشان داد بین پیوند با طبیعت و همدلی محیطی با سازگاری با مدرسه رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. تحلیل رگرسیون نشان داد پیوند با طبیعت و همدلی محیطی توانستند 22 درصد سازگاری با مدرسه را تبیین کنند. تحقیق حاضر پیشنهاد می دهد در تبیین سازگاری با مدرسه، به نقش پیوند با طبیعت و همدلی محیطی توجه نمود.

    کلیدواژگان: پیوند با طبیعت، همدلی محیطی، سازگاری با مدرسه
  • سمانه شیرزاد، محمد صالحی، کیومرث خطیرپاشا صفحات 165-182

    عصر حاضر، عصر تحولات شگرف و اساسی درنوآوری ها و فناوری هاست و عامل مهم و حیاتی برای سازمان ها به منظور ایجاد ارزش و مزیت رقابتی پایدار است. هدف کلی پژوهش، تاثیر مدیریت فناوری بر تجاری سازی دانش در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است که با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) با طرح اکتشافی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی به تعداد20 نفر خبره در زمینه موضوع پژوهش و در بخش کمی، اعضای هیات علمی دانشگا ه آزاد اسلامی استان مازندران به تعداد 1537 نفر تشکیل دادند که در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع تعداد 10 نفر و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران، تعداد 308 نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. پرسشنامه محقق ساخته مدیریت فناوری با 41 سوال، و پرسش نامه تجاری سازی دانش با 30 سوال مورد استفاده قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌ تاییدی با استفاده از نرم افزارهای SPSS و PLS استفاده شد. نتایج نشان داد که بین متغیر مکنون برون زای مدیریت فناوری با متغیر مکنون درونزای تجاری سازی دانش براساس ضرایب مسیر بارعاملی 458/0 برقرار است، همچنین با توجه به مقدار t-value برای این رابطه (976/10) که در خارج بازه (58/2 و 58/2-) قرار دارد در سطح اطمینان %99 تاثیر مدیریت فناوری بر تجاری سازی دانش معنی دار شده است، لذا میتوان نتیجه گرفت که مدیریت فناوری بر تجاری سازی دانش تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت فناوری، تجاری سازی دانش، دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران
  • کریم کیاکجوری، طاهر تیزدست صفحات 183-198

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین خودکارآمدی، شادکامی، رضایت از زندگی و حمایت اجتماعی ادراک شده با انگیزه پیشرفت تحصیلی دانشجویان است. جامعه آماری مورد نظر این پژوهش، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی است. نمونه مورد نظر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب کردیم؛ و برای تعیین حجم نمونه در این تحقیق از جدول مورگان استفاده شده است که تعداد نمونه را برای جامعه با فراوانی 3500 نفر، 246 نفر می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد می باشد؛ که از پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران (1982)، شادکامی آکسفورد (1989)، رضایت از زندگی داینر و همکاران (1985)، حمایت اجتماعی درک شده در دو مقیاس (خانواده و دوستان) پروسیدانو و هلر (1986)، انگیزش تحصیلی والرند و همکاران (1989) استفاده گردیده است. پس از جمع آوری پرسشنامه برای سنجش پایایی از آلفای کرونباخ برای هرکدام از مولفه های استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و نیز آزمون پیرسون و رگرسیون همزمان از نرم افزار spss استفاده شده است. نتایج آزمون نشان داد که بین متغیرخودکارآمدی با انگیزش پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معناداری دارد؛ بین متغیر شادکامی با انگیزش پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معناداری دارد؛ بین متغیر رضایت زندگی با انگیزش پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معناداری دارد؛ بین متغیر حمایت اجتماعی درک شده با انگیزش پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، شادکامی، رضایت از زندگی و حمایت اجتماعی درک شده، انگیزه پیشرفت تحصیلی
|
  • Hassan Bagheri Nia *, Hossein Akbari Amarghan, Abolfazl Kalmishi Pages 1-14

    Explanation and understanding of human behavior are very important issues in education and care about the understanding of human behavior also depends on assumptions that Considered by Educational researcher, before the research. Researchers are influenced by his or her culture then sciences Influenced by the origins in the philosophical, anthropological and cultural aspects. In Behaviorism approaches, behavior can be explained in terms of causes or conditions that are beyond one's own. So by this default, Man is influenced by its environment. Therefore, Behavior can be explained by the mechanistic form. But in other approaches that rely on human agency, have a goal-oriented explanatory. then, In Approaches that based on agency, rather than being influenced by their environment, are affected by their actions. Hence, Educational Researcher, in Interpretations and changes of human behavior, insist on foundations of action, instead of relying excessively on the environment and inner forces.

    Keywords: Presumption, behaviorism, pathology, educational research
  • Maryam Taghvai * Pages 15-38

    The purpose of this study was to investigate the relationship between managers' innovative behavior and transformational leadership with the mediating role of organizational resilience in Islamic Azad University of Sari. The purpose of this study was field data collection method and descriptive correlation method. The statistical population consisted of all the employees of Islamic Azad University of Sari Branch in the year 2997, using the Krejcie and Morgan table (1970) and the relative stratified random sampling method (by gender) of 169 persons. Sample sizes were selected. Data were collected using standard questionnaires of Counterterrorism Innovation (1998), Transformational Leadership Bass and Avolio (2000), and Conor and Davidson Resilience Scale (2003). The validity of these questionnaires was confirmed by experts. Reliability was calculated through Cronbach's alpha coefficient (Innovative Behavior 0.93, Transformational Leadership 0.95 and Resiliency 0.89%). Descriptive (frequency, abundance and cumulative percentage) and inferential (Kolmogorov-Smirnov, structural equations, multivariate correlation coefficient and one-way ANOVA) were used to analyze the data using Spss and Lisrel software. The results showed that there is a significant relationship between managers' innovative behavior with transformational leadership and the mediating role of organizational resilience. Innovative behavior can also predict organizational resilience and transformational leadership.

    Keywords: Innovative behavior, Managers, Organizational Resilience, Transformational Leadership
  • Fateme Rajabi Vandchali *, Ali Mohammad Safania, Hossein Nazari Pages 39-59

    Physical education is one of the basic foundations for the development of children and adolescents, because it provides lifelong participation in physical activities to achieve physical and mental health. Therefore, the purpose of this study is to identify and prioritize the infrastructure of physical education in the Iranian education system using It is from FAHP. The present research is applied in terms of purpose and is combined in terms of method (quantitative and qualitative). The statistical population included professors and experts in the field of physical education. Sampling was purposeful. Data collection tools were semi-structured interview and 9-item paired comparison questionnaire and FAHP was used to rank the identified infrastructures. The results show that physical education infrastructure includes spatial infrastructure, facilities and equipment, sustainable financial infrastructure, human infrastructure, administrative-managerial infrastructure, design of appropriate curriculum, content infrastructure, teaching method infrastructure, socio-cultural infrastructure, system, respectively. Standard evaluation is the legal and motivational infrastructure. The results of this study can help educational planners to take effective steps to develop physical education in schools.

    Keywords: physical education course, sports venues, sports infrastructure, FAHP
  • Sargol Abhari, Rzgar Mohammadi * Pages 61-82

    The purpose of this study was to investigation the relationship of invitational education with school engagement with mediation role of academic self-concept in Saghez sixth grade students 1396-97 academic year. The research method is correlation. The statistical population of this study includes 2485 students of the 6th grade elementary school in Saqez city. Through the Krejci and Morgan table and cluster sampling method, the sample size was 360 people. In order to collect the data, Amos, Pourki and Tobias (1984) invitational education questionnaire, Yi-Hissn Chen (2004) educational self-concept questionnaire and Wang et al. (2011) school engagement were used. In order to analyze the data, descriptive and inferential statistics were used by SPSS and Amos software. The results of this study showed that there is a positive and significant relationship between invitational education with academic self-concept, invitational education with engagement in school, self-concept with engagement in school (p < 0.05). Also, the results showed that educational self-concept have a mediating role in the relationship between invitational education and engagement in school.

    Keywords: invitational education, Academic self-esteem, engagement in school, Students
  • Lida Sheshpari *, Hossein Momeni Mahmouei Pages 65-90

    The purpose of this study was to identify effective factors on the emergence of teacher's organizational silence through synthesis research. The research method is qualitative and of the research synthesis type.The population of the study was comprised of all domestic and non-domestic documents related to the subject of organizational silence from databases between 2013 and 2021, totaling 100 articles. All received articles were categorized and screened through content analysis, and 39 articles (10 external sources and 29 internal sources) meeting the criteria considered in the study in the aforementioned period were selected by purposive sampling and snowball as a statistical sample and were examined.The research tool was a checklist created by the researcher to record initial research information by searching for different keywords pertaining to the purpose of the research. The validity of the proposed framework was evaluated on the basis of four criteria: credibility, transferability, trustworthiness, and confirmability. The result of the inductive and compositional content analysis of the categories is the extraction of the conceptual framework of the factors of organizational silence around 4 levels: organizational, individual, managerial, and social.

    Keywords: Organizational Factors, Individual Factors, Managerial Factors, Social Factors, Synthesis research
  • Mahdi Rezalo, Seifollah Fazlolahi *, Abolfazl Bakhtiari Pages 83-98

    The aim of this research was providing a model of professional ethics of high school managers based on religious teachings. The present study was applied from type of descriptive. The research population was high school managers of Tehran city in the 2018-19 academic years. The research sample according to Cochran's formula calculated 233 people who to ensure the sample size number of 400 people were selected as a sample by multi-stage cluster sampling method. Data were collected by the 75 items researcher-made questionnaire, that its face and content validity by experts' opinion and its construct validity by exploratory factor analysis was confirmed and its reliability was obtained 0.91 by Cronbach's alpha method. To analyze the data were used from exploratory factor analysis and structural equation modeling methods in SPSS-20 and Smart-PLS-2 software. The findings showed that professional ethics of school managers based on religious teachings of Islam had seven factors of technical-professional, ethical, individual, social, legal, research and economic that they all had the appropriate factor load. Also, the fit indices of the model of professional ethics of high school managers based on religious teachings of Islam indicated the proper fit of the model and all seven factors had a direct and significant effect on the model (p < 0.05).

    Keywords: Professional Ethics, Managers, religious teachings, Islam
  • Nika Salami *, Reza Sorani, Mahmoud Haghani Pages 99-122

    The main purpose of this study is to prioritize the effective factors in Iranian higher education based on the best teaching model. The statistical population was all education experts who in the first part 17 experts and in the second part 20 experts participated in this study. The sampling method was purposeful. The research method is descriptive survey and correlation to examine the effectiveness of the components. The measurement tool was two questionnaires of pairwise comparisons. The data of the first questionnaire related to the components of higher education were used by Demetel technique (Atlas software) and for the second questionnaire related to teaching patterns, fuzzy TOPSIS method was used. Components of socio-cultural commitments, professors and political factors ranked first to third in terms of effectiveness of evaluation components, staff and the type and structure of the organization ranked first to third in terms of effectiveness. Also, individual teaching models were considered the best model for successful teaching and traditional teaching models were considered the worst model. The results show that teachers in universities should try to learn and improve the level of other models while strengthening traditional teaching patterns. Managers and policy makers should seek to improve the culture of universities by using modern teaching models.

    Keywords: Higher Education, traditional teaching patterns, new teaching patterns
  • Karim Sevari * Pages 120-138

    Information, values and attitudes related to the basis of life are conveyed through the school and to achieve these goals, adaptation to the school is essential. The aim of this study was to determine the role of connection with nature and environmental empathy in adjustment to school. The statistical population was the tenth female students of Bandar-e-Imam city, of which 198 were selected voluntarily. To collect data, the Masito-Ferrer et al. (2019) nature connection and environmental empathy questionnaire (Its reliability is .88 and its validity is confirmed by confirmatory factor analysis) and the Kawa et al. (2015) adjustment to school questionnaire (Its reliability is 0.83 and its validity is confirmed by confirmatory factor analysis) were used. The research design is correlational. Data analysis was performed using SPSS software version 24 with the help of Pearson correlation and multivariate regression. The results showed that there is a significant positive relationship between connection with nature and environmental empathy with adjustment to school. Regression analysis showed that connection with nature and environmental empathy were able to explain 22% of adjustment to school. The present study suggests that in explaining adjustment to school, attention should be paid to the role of connection with nature and environmental empathy.

    Keywords: connection with nature, environmental empathy, adjustment to school
  • samaneh shirzad, mohammad salehi *, kiumars khatirpasha Pages 165-182

    The present age is the age of dramatic and fundamental changes in innovations and technologies and is an important and vital factor for organizations in order to create sustainable value and competitive advantage. The overall purpose of this study was the effect of technology management on knowledge commercialization in Islamic Azad universities of Mazandaran province. In terms of purpose, this research is an application that was conducted with a mixed approach (qualitative and quantitative) with an exploratory design. The statistical population in the qualitative section was 20 experts in the field of research and in the quantitative section, the faculty members of the Islamic Azad University of Mazandaran Province amounted to 1537 people. 10 people and in the quantitative part according to Cochran's formula, 308 people were selected stratified random sampling method. A researcher-made technology management questionnaire with 41 questions and a knowledge commercialization questionnaire with 30 questions were used. Confirmatory test using SPSS and PLS software was used to analyze the data. The results showed that there is a relationship between the exogenous variable of technology management and the latent variable of endogenous knowledge commercialization based on the path load coefficients of factor 0.458, also considering the t-value for this relationship (10.976) which is out of range (58 / 2 and 58 / 2-) is at 99% confidence level The impact of technology management on knowledge commercialization has become significant, so it can be concluded that technology management has a positive and significant effect on knowledge commercialization.

    Keywords: Technology Management, Knowledge Commercialization, Islamic Azad University of Mazandaran Province
  • karim kiakojoury *, tiz dast taher Pages 183-198

    The purpose of this research is investigate the relationship between self-efficacy, happiness, life satisfaction and perceived social support with students academic achievement motivation. The statistical society of this study is university students of Bandar Anzali branch. Appropriate sample selected by sampling method, Morgan's table used to determine the sample size in this study that the number of samples are 246 people for the community with a frequency 3500 people. The data collection tool is a valid questionnaire. Using questionnaires self-efficacy Sherer et al (1982), happiness Oxford (1989), life satisfaction of Diener et al. (1985), perceived social support (family and friends) Prosidano and Heller's (1986) and achievement motivation Wallerand et al (1989). After collecting the questionnaire, Cronbach's alpha was used to measure reliability for each of the factors. SPS software has been used to analyze data for descriptive statistics, Pearson test and simultaneous regression. The test results showed that there is a positive and significant relationship between self-efficacy variable and academic achievement motivation; There is a positive and significant relationship between happiness variability and academic achievement motivation; There is a positive and significant relationship between life satisfaction variable and academic achievement motivation; There is a positive and significant relationship between the perceived social support variable and academic achievement motivation.

    Keywords: Self-efficacy, happiness, life satisfaction, perceived social support, motivation for academic achievement