فهرست مطالب

پژوهش در ورزش تربیتی - پیاپی 22 (بهار 1400)

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 22 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/14
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محسن وحدانی*، نجمه رضاسلطانی، محمد جعفری صفحات 14-46
    هدف از این پژوهش طراحی الگوی پداگوژیکی برای پیاده سازی اهداف برنامه درس تربیت بدنی مدارس در دوران شیوع کویید19 بود. پژوهش حاضر با استفاده از روش کیفی با ماهیت اکتشافی و در سه مرحله صورت پذیرفت. در گام اول، جهت استخراج عوامل موثر از روش سنتزپژوهی استفاده شد. گام دوم شامل مصاحبه غیرحضوری با 31نفر از معلمین و سرگروه های آموزشی درس تربیت بدنی، کارشناسان، متخصصین و صاحب نظران حوزه برنامه ریزی درسی برای احصای عوامل تخصصی تر و بومی بود و نهایتا در گام سوم برای اعتبارسنجی و طراحی الگو از گروه کانونی متشکل از افراد خبره و صاحب نظر استفاده شد. میزان ضریب کاپای کوهن 79% بود که حاکی از تایید پایایی فرایند کدگذاری تحقیق بود. در مجموع 50 مفهوم و 10 مقوله اصلی استخراج شد. یافته های پژوهش نشان داد اهداف، ویژگی های یادگیرنده، بسترهای ارتباطی و محیط یادگیری به عنوان 4عامل ثابت و تاثیرگذار نقش ایفا می کنند. در مقابل عناصر معلم، محتوا، روش های تدریس، مواد آموزشی، خانواده و ارزشیابی به عنوان عوامل در اختیار و منعطف نقش تعیین کننده در یادگیری دانش آموزان دارند. در پایان پیشنهاد می شود که معلمین درس تربیت بدنی در فرایند طراحی آموزشی خود نقش هر یک از عناصر مذکور علی الخصوص ویژگی های یادگیرنده (فردی، اجتماعی،فرهنگی و...) ،خانواده ، بسترهای آموزشی (کیفیت، امکانات و...)، مواد آموزشی(تناسب با محیط یادگیری، سطح خانواده، و...) و محیط یادگیری را در نظر بگیرند. همچنین پیشنهاد می شود وزارت آموزش و پرورش دوره های آموزشی تکمیلی با محوریت تولید محتوا، روش های تدریس و ارزشیابی در فضای مجازی، برگزار نماید.
    کلیدواژگان: درس تربیت بدنی، پداگوژی، ویروس کرونا، آموزش مجازی
  • دنیا پاداش، سید محمد کاشف*، فاطمه ثقفی، مهرزاد حمیدی صفحات 47-74
    امروزه با توجه به تغییرات سریع محیطی و عدم اطمینان حاصل از آن، ضرورت برنامه ریزی و آینده پژوهی برای مقابله با تغییرات احتمالی آتی، بیش از پیش آشکار می گردد. این مهم در خصوص تربیت بدنی و ورزش بالاخص در سنین کودکی بسیار حایز اهمیت است زیرا تغییر و تحولات زندگی امروزی و ماشینی شدن فعالیت ها، کم تحرکی و بیماری های مختلف را به ارمغان آورده است. لذا هدف از این پژوهش شناسایی عدم قطعیت های تربیت بدنی و ورزش دانش آموزی در افق 1404 می باشد. پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی، از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی و روش پژوهش از نوع مطالعات کیفی با رویکرد آینده پژوهی می باشد. به منظور شناسایی عدم قطعیت های تربیت بدنی و ورزش دانش آموزی از روش تحلیل ساختاری استفاده شد و محاسبات روش مذکور توسط نرم-افزار میک مک انجام گرفت. جهت شناسایی خبرگان از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد. در نتیجه ابتدا از طریق مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه های عمقی با خبرگان (18 نفر)، 21 عامل موثر بر تربیت بدنی و ورزش دانش آموزی در هفت بعد مدیریتی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، تکنولوژی، محیطی و قانونی شناسایی شد. سپس پرسشنامه مقایسه زوجی تدوین و با نظر خبرگان تکمیل گردید. در ادامه روابط بین عوامل با ساخت ماتریس و رسم نقشه هندسی تاثیر مستقیم و غیرمستقیم توصیف شد. در نهایت گروه های عوامل شناسایی و عدم قطعیت ها استخراج شد که شامل «نگرش دولت مردان به تربیت بدنی و ورزش»، «اسناد بالادستی»، «کیفیت منابع انسانی»، «سهم ورزش در سبد هزینه خانوار»، «تعاملات بین دستگاهی و بین سازمانی» می باشد. در نتیجه به منظور انجام برنامه ریزی مناسب برای سال 1404 باید عدم قطعیت های شناسایی شده را که دارای بیشترین تاثیرگذاری و تاثیرپذیری هستند مدنظر قرار داد.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، تحلیل ساختاری، برنامه درسی تربیت بدنی
  • ندا کرمی دارچامانی، حسین عیدی*، شیرین زردشتیان صفحات 75-96
    هدف از این پژوهش ارایه الگوی نقش آفرینی دانشکده های علوم ورزشی کشور در ارتباط با جامعه بود. روش تحقیق کیفی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر اساتید و خبرگان دانشگاهی با تخصص ورزشی و غیر ورزشی آگاه به موضوع بودند. نمونه گیری به روش هدفمند و به تکنیک گلوله برفی بود. ابزار تحقیق مصاحبه بود که از 13 نفر به عمل آمد. روایی ابزار پژوهش (مصاحبه)، توسط مصاحبه شوندگان و سپس اساتید متخصص، مورد بررسی قرار گرفت و تایید گردید و برای سنجش پایایی از روش توافق درون موضوعی استفاده شد که مطابق این روش مقدار پایایی برابر با 80/0 بود بر این اساس پایایی آزمون نیز مورد تایید واقع شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش نظریه برخاسته از داده ها استفاده شد. نتایج یافته های حاصل از مصاحبه های نیمه ساختار یافته نشان داد که 5 مقوله اثر می تواند به عنوان شاخص های نقش آفرینی دانشکده های علوم ورزشی مورد نظر واقع شود. این 5 مقوله شامل: تولید علم و پرورش نیروی متخصص، آگاهی بخشی و سلامت جامعه، کسب و کار مبتنی بر ورزش، شکوفایی اجتماعی و خدمات می باشند. که این 5 مقوله خود شامل 13 مفهوم و 49 عامل یا کد باز هستند. بر اساس یافته های این پژوهش نتیجه می گیریم که این شاخص ها باید به بهترین شکل خود مورد توجه مدیران دانشکده ها واقع شوند و دانشکده ها با توجه به این مقولات می توانند به برنامه ریزی در مورد اثر گذاری خود بر جامعه اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: الگو، علوم ورزشی، جامعه، ورزش
  • حمیدرضا صفری جعفرلو، محمدصادق افروزه* صفحات 97-120

    هدف تحقیق حاضر ارایه الگوی کیفی برای توسعه عدالت آموزشی در رشته علوم ورزشی بود که بصورت موردی در مورد رشته علوم ورزشی دانشگاه جهرم ارایه گردید. پژوهش حاضر یک پژوهش کیفی است که از نظر روش اجرای تحقیق، از رهیافت سیستماتیک گرندد تیوری در تحلیل داده ها بهره گرفته شد. با مرور پیشینه و مبانی نظری، فهرست مقدماتی به عنوان سوالات مصاحبه و ابزار اولیه جمع آوری داده ها مدنظر و راهنمای مصاحبه تدوین گردید. سپس سه جلسه با 21 نفر از دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی رشته علوم ورزشی به عنوان گروه های کانونی دانشگاه برگزار گردید. سعی شد که در انتخاب نمونه رعایت سهم مساوی (حدود7 نفر) دانشجویان خوب، متوسط و ضعیف مد نظر قرار گیرد. همچنین 12 مصاحبه با اساتید گروه و نخبگان عدالت آموزشی در دانشگاه جهرم صورت گرفت تا اینکه داده ها به اشباع نظری رسید و به عبارتی داده ها، تکرار داده های قبلی بودند. در تحلیل داده ها پس از فرآیند کدگذاری باز و محوری و با استناد به تحلیل عوامل به دست آمده، فرآیند کدگذاری انتخابی انجام شد. نتایج در دو بعد کلی بسترهای بی عدالتی آموزشی و راهبردهای عدالت آموزشی، الگوی نهایی تحقیق را شکل داد. مفاهیم کلی بدست آمده در بستر های بی عدالتی شامل امکانات، منابع آموزشی، تبعیض تحصیلی، قوانین، ویژگیهای فردی، اساتید، محتوای درسی و مکان جفرافیایی است و راهبردهای عدالت آموزشی شامل شفافیت، توسعه ارزیابی ها، آموزش، توسعه محلی و تعامل است.

    کلیدواژگان: عدالت آموزشی، مدیریت آموزشی، علوم ورزشی
  • سمیه رفیعی، سید صلاح الدین نقشبندی*، محمد پورکیانی صفحات 121-138

    هدف این پژوهش تاثیر ابعاد مقیاس ارزش های شغلی و خانوادگی بر خود کارآمدی دانشجویان رشته تربیت بدنی با در نظر گرفتن نقش میانجی خلاقیت و اوقات فراغت بود. پژوهش توصیفی و از نوع مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری را دانشجویان رشته تربیت بدنی دانشگاه های آزاد شهر تهران تشکیل دادند (1800N=). حجم نمونه با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان 360 نفر برآورد گردید. نمونه گیری به صورت خوشه ای تصادفی انجام شد. ابزار پژوهش چهار پرسشنامه مقیاس ارزش های شغلی و خانوادگی (فارمروبن،1970)، اوقات فراغت نظریان مادوانی و رمضانی (1392)، خلاقیت مقیمی (1388) و خود کارآمدی دارابی (1395) بود. روایی پرسشنامه ها به تایید 15 نفر از اساتید رسید. همچنین برای پایایی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج بیانگر آن بود که اثر مقیاس ارزش های شغلی و خانوادگی بر خود کارآمدی از طریق خلاقیت و اوقات فراغت دانشجویان رشته تربیت بدنی مثبت و معنی داری است (05/0≥P). به عبارتی دیگر، بخشی از اثر متغیر مقیاس ارزش های خانواده و شغل به واسطه متغیرهای اواقات فراغت و خلاقیت بر خودکارآمدی دانشجویان رشته تربیت بدنی انتقال داده می شود. با توجه به یافته های پژوهش می توان اینگونه نتیجه گرفت که خانواده و اشتغال از جمله موارد مهم زندگی انسان محسوب می شوند که در صورت انطباق آن با شرایط و علاقه دانشجویان رشته تربیت بدنی، آثار مطلوبی برای جامعه به دنبال خواهد داشت. بعبارت دیگر خلاقیت باعث باعث توازن بین شغل و خانواده می شود و این امر موجب خودکارآمدی بالاتر در بین دانشجویان رشته تربیت بدنی می شود، افرادی که احساس خودکارآمدی بالاتری دارند با وجود موانع احتمالی مشارکت بیشتری در اوقات فراغت فعال دارند.

    کلیدواژگان: ارزش های شغلی و خانوادگی، خودکارآمدی، خلاقیت، اوقات فراغت
  • صمد گودرزی*، سلیم عباسی، علی صابری، اسکندر حسین پور صفحات 139-162

    دستیابی به اهداف تربیت بدنی در مدارس نیازمند معلمانی شاد و دارای بهزیستی روانشناختی می باشد، از اینرو هدف از این پژوهش بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای معلمان ورزش بر بهزیستی روانشناختی آنان با نقش میانجی خودکارآمدی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود که با استفاده از روش معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان ورزش شهر شیراز به تعداد 611 نفر بود که حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 240 نفر در نظر گرفته شد. درنهایت پس از توزیع و جمع آوری داده ها تعداد 228 پرسش نامه برای تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. ابزار اندازه گیری، پرسش نامه استاندارد در حوزه مطالعاتی بود که روایی و پایایی آنها مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی با استفاده از نرم افزار اس. پی. اس. اس، پی ال اس و لیزرل انجام شد. یافته ها نشان داد که اخلاق حرفه ای بر خودکارآمدی و بهزیستی روانشناختی تاثیر مستقیم دارد و همچنین اخلاق حرفه ای از طریق خودکارآمدی بر بهزیستی روانشناختی به صورت غیرمستقیم تاثیر داشت. با توجه به یافته ها نتیجه گرفته می شود اخلاق حرفه ای معلمان تربیت بدنی از طریق افزایش خودکارآمدی باعث توسعه بهزیستی روانشناختی آنها می شود و مسیولین آموزش و پرورش جهت افزایش بهزیستی روانشناختی معلمان ورزش باید به نهادینه کردن اخلاق حرفه ای در آن ها اهتمام ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، خودکارآمدی، بهزیستی روانشناختی، معلمان تربیت بدنی، شیراز
  • سعید پاکدلان، امین خطیبی*، عبدالرحمن مهدی پور صفحات 163-186
    امروزه تامین منابع مالی آموزش و پرورش و به تبع آن منابع مالی ورزش دانش آموزی، با چالش های جدی روبرو است. هدف از انجام این پژوهش ارایه راهکارهایی برای توسعه منابع مالی در ورزش دانش آموزی بود که به روش کیفی انجام شد. بدین منظور پس از مطالعه پیشینه پژوهش، مصاحبه های کیفی عمیق و نیمه ساختاریافته با خبرگان انجام شد. مصاحبه ها تا رسیدن به مرحله اشباع نظری و شناسایی همه راهکارها ادامه یافت (17= N). در مجموع 27 راهکار شناسایی شد که در قالب شش عامل اصلی دسته بندی شدند. چهار عامل شناسایی شده (ظرفیت بودجه رسمی، ظرفیت های قانونی، مدیریت بودجه، توسعه منابع انسانی) مبتنی بر استفاده از فرصت های داخل آموزش و پرورش است و دو عامل دیگر (استفاده از خیرین و وجوهات شرعی، جذب اسپانسر و مشارکت بخش خصوصی) مبتنی بر استفاده از فرصت های موجود درخارج از آموزش و پرورش است. استفاده از ظرفیت های داخل آموزش و پرورش، نیازمند آگاهی از راهکارهای توسعه منابع مالی، تلاش مدیران عملیاتی و حمایت مدیران عالی است. استفاده از فرصت های خارج از آموزش و پرورش نیز نیازمند فرهنگ سازی و تسهیل شرایط قانونی برای ورود بخش خصوصی است
    کلیدواژگان: توسعه، منابع مالی، ورزش، مدارس
  • الهه سعادتی فرد، محمد جوادی پور*، حبیب هنری، مرجان صفاری، حسین زارعیان صفحات 187-216
    هدف از انجام این تحقیق، طراحی الگوی ورزش تفریحی زنان در ایران بود که با رویکرد اکتشافی بصورت کیفی- از نوع گرانددتیوری بارویکرد استراس و کوربین- انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق، متشکل از کلیه خبرگانی بود که درزمینه ورزش های تفریحی زنان تخصص علمی و عملی داشتند که باروش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه بود که محقق پس از انجام 17 مصاحبه به اشباع نظری رسید و پس از جمع آوری داده ها تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار MAXQDA10 و به روش نظریه داده بنیاد سیستماتیک انجام شد. حاصل تجزیه و تحلیل داده ها،417 کداولیه در مرحله کدگذاری باز، 53 مفهوم در مرحله کدگذاری محوری و 26 مقوله درمرحله کدگذاری انتخابی بود که در قالب الگوی استراس و کوربین (1998) بدین شرح قرارگرفتند: شرایط علی شامل رویکرد قهرمانی ورزش کشور، نقش های مختلف زنان، سبک زندگی زنان، ماهیت ورزش، حقوق شهروندی زنان، تحولات داخلی و خارجی ورزش زنان؛ شرایط واسطه ای شامل مسایل فرهنگی-اجتماعی، مبانی اسلامی، مسایل سیاسی، منابع مالی و اقتصادی، مدیریت کلان، محیط جغرافیایی و زیرساخت ها و امکانات ورزشی؛ شرایط زمینه ای شامل آموزش و مبانی علمی، عوامل بیرونی، عوامل درونی، منابع مالی و تبلیغات و رسانه؛ راهبردها شامل راهبردهای اصولی توسعه دربخش های 5گانه ورزش تفریحی و حمایت همه جانبه از ورزش زنان؛ پیامدها هم شامل افزایش مشارکت ورزش تفریحی زنان با 4 بخش پیامدهای فرهنگی و اجتماعی، پیامدهای اقتصادی، پیامدهای فردی و پیامدهای مدیریتی. چارچوب ورزش تفریحی حاصل از این تحقیق به مدیریت ورزشی کمک می کند با شناخت همه جانبه ورزش تفریحی زنان، راهبردهای متناسب پیشنهادی را جهت جبران عقب ماندگی و توسعه آن بکار گیرد.
    کلیدواژگان: اوقات فراغت، ورزش تفریحی، زنان، نظریه داده بنیاد
  • امیرحسین منظمی*، بهنام نقی پور گیوی، احسان محمدی ترکمانی صفحات 217-238

    هدف پژوهش حاضر مطالعه ادراکات اجتماعی تماشاگران ایرانی لیگ ملت های والیبال بود. این تحقیق کاربردی با روش کمی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش کلیه تماشاگران لیگ ملت های والیبال 2018 در مسابقات برگزارشده در ایران بود که حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 380 نفر تعیین شد و 371 پرسشنامه سالم مورد تحلیل واقع شد. ابزار پژوهش پرسشنامه 27 سوالی ادراکات اجتماعی رویدادهای ورزشی اینووی و هاوارد (2014) با سه خرده مقیاس عوامل تعیین کننده، ادراکات اجتماعی و پیامدهای ادراکات اجتماعی بود. روایی محتوایی پرسشنامه، توسط 8 نفر از اساتید مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ (79/0) محاسبه شد. تجزیه وتحلیل داده ها در نرم افزار آموس نسخه 23 نشان داد مدل اندازه گیری تحقیق از برازش مطلوب برخوردار است و اثر مسئولیت اجتماعی رویداد و همراهی اجتماعی بر ادراکات اجتماعی مثبت و معنادار بود درحالی که مشارکت ورزشی و انگیزه ها اثر معناداری بر ادراکات اجتماعی نداشتند. همچنین ادراکات اجتماعی بر هر دو متغیر نیات رفتاری و تمایل به خرید محصولات حامیان اثر مثبت معنادار داشت که این اثر بر نیات رفتاری رویداد قوی تر بود. به طورکلی می توان دستاوردهای اجتماعی میزبانی این رویداد ورزشی برای کشورمان را موفق توصیف کرد که می تواند در میزبانی رویدادهای رشته های ورزشی دیگر نیز موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ادراکات اجتماعی، لیگ ملت های والیبال، تماشاگران
  • سارا باقری، مهدی شهبازی* صفحات 239-260

    طناب زنی هماهنگی را تقویت می کند و موفقیت در طناب زنی دونفره به هماهنگی فضایی و زمانی دقیقی نیاز دارد. هدف این پژوهش بررسی ویژگی های کینماتیکی در طرح طناورز و پیش بینی هماهنگی بین فردی بازیکنان نخبه بود. در پژوهش کاربردی حاضر، 12دختر در دسترس نخبه طناب زنی (13 تا 18 سال) آزمودنیهای تحقیق را تشکیل دادند. شرکت کنندکان به مدت یک ماه تکالیف مختلف طناب زنی (طناب زدن یک نفره و دونفره در مسافت های متفاوت با فرود هم زمان) را تمرین کردند تا موفق شدند به طور صحیح و بدون حضور بازخورد (دیدن یا شنیدن صدایی از هم گروهی) آن ها را اجرا کنند. محقق از دستگاه تحلیل حرکتی وایکان، با شش دوربین مادون قرمز، با قابلیت 120 فریم در ثانیه برای ثبت سه بعدی حرکات پاها و چرخش طناب ها استفاده کرد. نتایج تحلیل واریانس یک راهه نشان داد که با تمرین کافی و در غیاب بازخورد، انحراف زمانی دست و پا و انحراف زمانی چرخش طناب در گروه های دونفره به سطحی مساوی یکدیگر رسید، درحالی که زمان حرکت، ارتفاع پرش و نقطه فرود بین افراد تفاوت معنی داری نشان دادند. در طناب زدن، حرکت زاویه ای طناب و جابجایی عمودی بدن با هم ترکیب می شوند یعنی جای گیری و زمان بندی در آن ضرورت دارد. بنابراین با افزایش دشواری تکلیف و همچنین با افزایش تقاضای تکلیف مشترک، میزان هماهنگی درون فردی و بین فردی افزایش می یابد و قدرت جفت شدن و پیش بینی افراد با توجه به قیود تکلیف انفرادی و مشترک تغییر می کند.

    کلیدواژگان: ویژگی های کینماتیکی، پیش بینی، هماهنگی بین فردی، طناورز
  • عباس کمالوند، مصطفی افشاری* صفحات 261-304

    پژوهش حاضر با هدف بررسی و تحلیل عوامل موثر بر توسعه بازاریابی در ورزش دانش آموزی انجام گرفته است. روش تحقیق کیفی از نوع سیستماتیک، با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را کلیه مسیولین، مدیران، معاونین و معلمان برجسته ورزش تهران تشکیل دادند. روش نمونه گیری بصورت هدفمند بود که در مجموع محقق با 13 مصاحبه به اشباع نظری رسید. یافته های حاکی از این مهم بود که در بخش عوامل علی عواملی همچون جمعیت بالای جامعه ی آماری دانش آموزان و پایه ای بودن ورزش دانش آموزی برای نظام جمهوری اسلامی ایران، در بخش شرایط زمینه ای عوامل انگیزاننده و موانع توسعه و در بخش شرایط مداخله گر عوامل انسانی و مدیریتی از مهمترین عامل ها بودند. بر مبنای نتایج به دست آمده ابتدا باید برای رسیدن به توسعه ورزش مدارس اطلاعات و دانش اولیه را بالا ببریم و به سنجش وضعیت موجود و چالش ها بپردازیم تا بتوان در مرحله ی دوم، محدودیت ها را کم کرد و انگیزاننده ها را افزایش و با شناسایی و تحلیل نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و چالش ها بپردازیم. همچنین با ارایه و به کارگیری راهکارهایی از جمله عوامل اقتصادی، اجتماعی، نیروی انسانی و مدیریتی به پیاده سازی ورزش مدارس کمک کرد. زمانی که ورزش بخصوص در چنین سطحی با توسعه بازاریابی روبه رو شود، سرمایه نیز وارد این بخش از ورزش خواهد شد و لذا می توان به ورزش دانش-آموزی رونق داد.

    کلیدواژگان: ورزش دانش آموزی، مسابقات ورزشی، توسعه بازاریابی، درآمدزایی
|
  • Mohsen Vahdani *, Najmeh Rezasoltani, Mohammed Jafari Pages 14-46
    The purpose of this study was designing of a pedagogical model to implementation the goals of the physical education curriculum of schools during the Covid-19 pandemic. The present study was conducted using a qualitative method with an exploratory nature and in 3steps. In the first step, synthesis research method was used to extract the effective factors. The second step included distance interviews with 31 physical education (PE) teachers and PE group leaders, experts, and specialists of curriculum to enumerate more specialized and local factors. Finally, in the third step, a focus group consisting of experts was used to validating and designing the model. Cohen's kappa coefficient was 79%, which indicates the reliability of the research coding process. A total of 50 concepts and 10 main categories were extracted. Findings showed that goals, learner characteristics, Educational platforms and learning environment play a role as fixed and influential factors. In contrast, the elements of teacher, content, teaching methods, Educational materials, family and Assessment as available and flexible factors play a decisive role in students' learning. Finally, it is suggested that physical education teachers consider role of each of these elements, especially the characteristics of learner (individual, social, cultural, etc.), family, educational contexts (quality, facilities, etc), educational materials (suitability for learning environment, family level, etc) and learning environment in the educational plan process. It is also suggested that the Ministry of Education hold additional training courses focusing on content production, teaching and assessment methods in Virtual space.
    Keywords: Physical Education Curriculum, Pedagogy, Corona virus, Virtual teaching
  • Donya Padash, Sayyid Mohammad Kashef *, Fateme Saghafi, Mehrzad Hamidi Pages 47-74
    Due to the rapid environmental changes and their resultant uncertainties, greater planning and future studies are required to encounter the potential future changes. This is particularly important when it comes to physical education and sports, especially at an early age, because the changes having occurred in today's life and the mechanization of activities have led to loss of mobility and various diseases. Therefore, this study has aimed at identifying the uncertainties of physical education and student sport in 1404 . This is an applied research in terms of purpose, and a descriptive research in terms of the data collection method. In terms of the research method, this is a qualitative research and a prospective study. The structural analysis method has been used to identify the uncertainties of physical education and student sport, and the calculations of this method have been performed using the MicMac software. Consequently, library studies and in-depth interviews with experts were used to identify 21factors influencing the physical education and student sport. A pair wise comparison questionnaire was then used and completed using some experts' views. Further, the relationships between the factors were described by constructing a matrix and drawing a graph. Finally, the groups of factors were identified and the uncertainties were extracted, which included "statesmen's attitudes toward physical education and sports", "upstream documents", "human resource quality", "the share of sports in the household's cost basket", and "inter-institutional and inter-organizational interactions". Consequently, if we want to have good planning , we need to consider these uncertainties.
    Keywords: Futures Studies, Structural analysis, Physical Education Curriculum
  • Neda Karamidarchamani, Hossein Eydi *, Shirin Zardoshtian Pages 75-96
    The purpose of this study was to present a role model for community sport schools in Iran. The research method was qualitative. The statistical population of the present study was university professors and experts with sport and non-sport expertise. The sampling was purposive and snowball technique. The research tool was an interview with 13 people. The validity of the research instrument (interview) was evaluated and confirmed by the interviewers and then by the expert lecturers. In order to assess the reliability, the in-subject agreement method was used 0.80. The test was also approved. The theoretical method of data extraction was used to analyze the data. The results of the semi-structured interviews showed that 5 categories of effect can be considered as role indicators of sport science colleges. These five categories include: production of specialist science and education, community awareness and health, sports-based business, social prosperity, and services. These 5 categories themselves contain 13 concepts and 49 agents or open source. Based on the findings of this study, we conclude that these indicators should be best addressed to school managers and that schools can plan their impact on society by considering these categories. Take action.
    Keywords: Pattern, Sport Sciences, Society, Sport
  • Hamidreza Safari Jafarloo, Mohammad Sadegh Afroozeh * Pages 97-120

    The purpose of this study was to present a qualitative model for the development of educational justice in the field of sport science, which was presented in the case of Jahrom University. This study is a qualitative research method that systematic approach of Grounded theory was used to analyze the data. By reviewing the background and theoretical foundations, the introductory list was formulated as interview questions and the primary tool for collecting data and interviewing guide. Then, three sessions with 20 undergraduate and postgraduate students in the field of sport sciences were held as the focal points of the university. We tried to consider good, moderate, and poor students in equal choices (about 7 students). Also, 12 interviews were held with the faculty members and educational justice elite at Jahrom University until the data reached a theoretical saturation, meaning data was the same as previous data. In the analysis of the data, after the open and axial coding process, and based on the analysis of the obtained factors, the coding process was performed. Results in two general dimensions of educational injustice platforms and educational justice strategies formed the final pattern of research. General concepts derived from inequities include facilities, educational resources, academic discrimination, laws, personal characteristics, professors, content and geographic location, and educational justice strategies include transparency, development of evaluations, training, local development and interaction.

    Keywords: Educational justice, Educational management, Sport Sciences
  • Somayeh Rafiee, Salah Naghshbandi *, Mohammad Pourkiani Pages 121-138

    The purpose of this study was to investigate of the effect of dimensions of the scale of occupational and family values on the self-efficacy of the students in the field of education by considering the role of mediator of creativity and leisure. The research was descriptive and correlational. The population was physical education students (1800). The sample size was estimated by 360 Morgan sampling table (randomly). The research instrument was four questionnaires: occupational and family values scale (1970), Nazarian, and Ramezani, leisure time (2012), Moghimi's creativity (2009) and Darabi's self-efficacy (1395). The validity of the questionnaires was approved by 15 professors. Cronbach's alpha coefficient was also used for instrument reliability. The results indicated that the effect of scale of occupational and family values on self-efficacy through creativity and leisure was positive and significant in postgraduate students. part of the variable effect of the scale of family and occupation values is transmitted by the time-honors and creativity variables on the self-efficacy of the students in the field of higher education. it can be concluded that family and employment are among the most important issues of human life, which, if it is adapted to the conditions and interest of the students in the field of education, will have a favorable effect on society. Creativity leads to a balance between work and family, and this results in higher self-efficacy among the students in the field of higher education, those who have a higher self-efficacy, are more active in leisure than possible obstacles.

    Keywords: occupational, family values, Self-Efficacy, Creativity, leisure
  • Samad Goodarzi *, Salim Abasi, Ali Saberi, Eskandar Hossinpur Pages 139-162

    Achieving the goals of physical education in schools requires a happy teacher with psychological well-being, Hence the aim of this study was to examine The impact of professional ethics of sports teachers on their psychological well-being with the role of mediator’s self-efficacy. The research method was descriptive-correlational, which was done using structural equation method. The statistical population of the study consisted of all Shiraz physical education teachers, which included 611 people that the sample size was determined by krejcie and Morgan table equal to 240. finally, after the distribution and collection of data, 282 questionnaires were used for analysis. The data gathering tool was a standard questionnaire in the field of study that validity and reliability were confirmed. Data analysis was carried out at two levels of descriptive statistics and inferential statistics using SPSS, smart Pls and Lisrel software. The findings indicated that professional ethics had a direct impact on self-efficacy and psychological well-being, and professional ethics also indirectly influenced psychological well-being through self-efficacy. According to the findings, the professional ethics of physical education teachers, through increased self-efficacy, lead to the development of their psychological well-being and education officials in order to increase the psychological well-being of sports teachers, they must specialize in institutionalizing their professional ethics.

    Keywords: Professional Ethics, Self-Efficacy, Psychological well-being, physical education teachers, Shiraz
  • Saeed Pakdelan, Amin Khatibi *, Abdolrahman Mehdipour Pages 163-186
    Today, funding for education and, consequently, funding for student sports are facing serious challenges. The purpose of this study was to provide strategies for developing financial resources in the student sports, which was carried out with qualitative methods. So after the literature review, semi-structured and deep qualitative interviews with experts have been done. Interviews continued until saturation point and identification of all solutions (N=17). A total of 27 strategies were identified in the form of six main factors of the category. Four identified factors (use of religious donors and taxes, attracting sponsors and private sector participation) based on the use of opportunities inside education and two other factors (using donors and religious taxes, attracting sponsors and private sector participation) based on the use of abroad opportunities of education. The use of capacities in education needs to be aware of the solutions of financial resources development, the efforts of operational managers and supporting of executive managers. The use of opportunities outside education also requires the integration and culturalization of legal conditions for private sector entry.
    Keywords: Development, Financial resources, Sport, Schools
  • ELAHE SAADATIFARD, Mohammad Javadipour *, Habib Honari, Marjan Saffari, Hosein Zareian Pages 187-216
    The purpose of this research was to design a paradigm of recreational women's sport in Iran, which was carried out with a qualitative exploratory approach-the grounded theory with the Strauss and Corbin (1998) approach. The statistical population of the research consisted of all the experts who had practical and scientific expertise in the fields of recreational sports and women's sports and was selected using Purposive Sampling and Snowball method. Data collection tools included interviews and note-taking. After 17 interviews, the researcher got theoretical saturation. The data was analyzed by MAXQDA10 software and Qualitative Content Analysis. The results of analysis were 417 open codes, 53 categories in axial coding and finally26 major categories in selective coding. The paradigmatic model includes: the causal conditions include the national sports championship approach, different roles of women, women's lifestyle, the nature of sport,women's citizenship rights, The domestic and foreign developments of women's sports; Intervening conditions include Cultural-social issues, Islamic bases, political issues, Financial resources, Management, Places and Sports Facilities and geographic environment; context conditions include education and scientific foundations, external factors, internal factors, financial resources and advertising end the media; the strategies include Principled development strategies and all-out protection of sport women; the consequences include increasing the participation of women's recreational sports with four sections: cultural and social consequences, Individual consequences, Economic consequences and management Consequences. This recreational sport framework helps to sport management to achieve a comprehensive understanding of women's recreational sports that proposed proportional strategies are used to compensate for backwardness and development.
    Keywords: leisure, Recreational Sports, Women, Grounded Theory
  • Amirhosein Monazami *, Behnam Naghipour Givi, Ehsan Mohamadi Torkamani Pages 217-238

    The purpose of this survey was to study the social perceptions of Iranian spectators in the Volleyball Men's Nations League. This applied research was carried out with quantitative method. The statistical population of the survey was all Iranian spectators of Volleyball Men's Nations League 2018 that held in Iran. The sample size was 380 according to Morgan table and 371 correct questionnaires were analyzed. The research instrument was a 27-item questionnaire of Inoue & Havard (2014) with three sub scales of determinants, social perceptions and outcomes of social perceptions. Content validity of the questionnaire was verified by eight sports management professors, and its reliability was calculated by Cronbach's alpha coefficient (0.79). Analysis of data in Amos software version 23 showed that the measurement model had good fit index. The result showed the effect of Social Responsibility of the Event and social Camaraderie on social perceptions were positive and significant, while sport participation and Cause Importance had no significant effect on social perceptions. Also, social perceptions had a significant positive effect on both variables of Event-related behavioral intentions and Intentions to Consider Event Sponsors’ Products that this effect on behavioral intentions was stronger. Overall, the social achievements of hosting this sporting event for our country can be well described, which can be considered in hosting other sporting events.

    Keywords: Social Perceptions, League of Volleyball Nations, Spectators
  • Sara Bagheri, Mehdi Shahbazi * Pages 239-260

    Rope jumping enhance coordination and doing joint rope jumping successfully requires precise temporal and spatial coordination. The aim of this study was to investigate the kinematics parameters in rope jumping plan and prediction of interpersonal coordination among elite players. In the applied research, 12 rope jumping available elite girls (13-18 years) were subjects of it. The participants practiced the different rope jumping tasks (individual and joint rope jumping in different distances with online landing) for one month, until they could do them properly and without online feedback (Seeing or hearing each other). The researcher used a Vicon motion analysis device with six infrared cameras capable of 120 frames per seconds to record three- dimensional movements of the legs and rope whirling. The results of one- way ANOVA showed that with enough practice, even in the absence of feedback, hand-foot deviation time and timing variation in rope whirling of joint groups reached an equal level while their movement time, jump height and Landing Position showed a significant difference. The rope jumping, angular momentum and body vertical displacement are combined. In the other hand, placing and timing are important. So increasing difficulty and demand of joint task, amount of intra and interpersonal coordination will increase and coupling and anticipation power varied depending on joint and individual task constraints.

    Keywords: Kinematics Parameters, Prediction, Interpersonal Coordination, Rope Jumping
  • Abbas Kamalvand, Mostafa Afshari * Pages 261-304

    The purpose of this study was to investigate and analyze the factors affecting the development of marketing in students' sports. The systematic qualitative research method was conducted using semi-structured interviews. The research community comprised all the officials, directors, assistants and leading teachers of Tehran sport. The sampling method was purposeful, which in total, the researcher achieved theoretical saturation with 13 interviews. Findings of the research indicated that in track of Elli causes as up people student and basing student sport for islomic republic of Iran, in track of Contextual conditions motivation causes and development barriers and interferer conditin human and managment causes was important causes. Base of results, first we need to increase the knowledge and knowledge for the development of sports schools and to assess the status quo and challenges in order to be able to The second step reduces the constraints and increases the motivators by identifying and analyzing the strengths and weaknesses, and opportunities and challenges. It also contributed to the implementation of sports schools by presenting and employing solutions such as economic, social, human and managerial factors. When sports, especially at such a level, are faced with marketing development, capital will also enter this part of the sport, and so it will be possible to boost student sport.

    Keywords: Student sports, Sports competitions, Marketing development, Income generation